Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
5,000 tahun dulu Confusius berkata, "Belajar!"; 1,500 tahun dahulu ayat Quran pertama ialah, "Baca!"
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 16 jam, 33 minit yang lalu
wyd1014: 8 hari yang lalu
haykal77: 17 hari yang lalu
Kakngah: 17 hari yang lalu
lidah-penghunus: 18 hari yang lalu


Cadangan Aktiviti
Topik: .: faSiliTatoR diperLukAn(KEM MotIVaSi MANS):.


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cadangan Aktiviti
    »» .: faSiliTatoR diperLukAn(KEM MotIVaSi MANS):.

Please Mendaftar To Post


Oleh .: faSiliTatoR diperLukAn(KEM MotIVaSi MANS):.

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-08 17:00


alhamdulillah dengan izinya,ana dapat call dari cikgu Yunos pagi tadi suruh ana buat kem kat sekolah,tapi ana kena utamakan student Alumni sekolah ana,tetapi disebabkan adik2 masih ingat kat JK motivasi kita tahun lalu,ana mengehadkan penyertaan dari team ukhwah,tapi apa-apa perubahan dari pihak alumni sekolah,ana akan maklumkan

so team ukhwah ana perlukan seramai 10 orang

kalau lepas 30/4,pihak alumni sekolah ana tidak dapat sediakan seramai 30orang fc,maka secara otomatik kouta untuk team ukhwah akan dibuka semula

dibawah serba sedikit pasal program tersebut di bawah kelolaan ALUMNI MANS


iklan ini disisrkan dengan kebenaran simple_shida



Persatuan Alumni Pelajar Maahad Ahmadi Negeri Sembilan
DENGAN KERJASAMA
MAAHAD AHMADI NEGERI SEMBILAN

KERTAS KERJA
Kem Penjanaan Minda
( Ke-Minda 1)
TEMA

PELAJAR BERAKHLAK MENJANA KEINTELEKTUALAN INDIVIDUALISME


TARIKH :
23,24 DAN 25 MEI 2008
HARI :
JUMAAT,SABTU & AHAD
TEMPAT :
MAAHAD AHMADI NEGERI SEMBILAN

1.0    PENGENALAN
         Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. Segala pujian dan
         syukur hanya untuk Allah, selawat dan salam buat buat Rasul junjungan Muhammad S.A.W.

         Firman Allah S.W.T yang bermaksud :
         “Apakah kamu puas dengan kehidupan dunia sebagai ganti kehidupan akhirat, padahal
         kenikmatan hidup di dunia ini (dibandingkan dengan kehidupan akhirat) adalah sangat sikit ”
         (At- Taubah)

         Islam tidak menafikan penganutnya untuk memenuhi tuntutan kehidupan diatas muka bumi Allah
         ini serta berusaha mencapai kejayaan dan kecemerlangan, adalah menjadi kefardhuan bagi umat
         Islam untuk menuntut ilmu dalam apa jua bidang yang bermanfaat, bagi memastikan umat Islam
         tidak diperlekehkan, malah menjadi contoh tauladan bagi umat manusia. Pelbagai cara telah
         difikirkan dan diusahakan oleh umat manusia demi mencapai matlamat dan impian. Jesteru itu,
         sebagai fokus matlamat dan objektif pelajar umumnya adalah untuk mencapai impian berjaya
         dengan cemerlang dalam bidang akademik dan yang paling penting berjaya dari segi syakhsiah
         sehingga menjadi insan yang cemerlang akhlaknya, gemilang peribadinya, serta terbilang
         Islamnya.

         Jesteru program yang berkonsepkan motivasi dan ibadah, bertemakan “Pelajar Berakhlak
         Menjana Keintelektualan Individualisme” yang telah dirancang di bawah Persatuan Alumni Pelajar Maahad ahmadi ini diharap dapat membentuk motivasi pelajar bagi
         melahirkan umat Islam yang cemerlang bukan sahaja dari segi akademik, malah membina akhlak
         Islam yang sejati. Selain pelajar dapat mengambil contoh dari bekas pelajar-pelajar maahad Ahmadi yang telah berjaya melanjutkan pelajaran ke universiti dan kolej
         universiti pelajar juga akan dimantapkan lagi dari segi ibadah agar pelajar yang dilahirkan dari
         maahad ahmadi adalah pelajar yang cemerlang dan berakhlak mulia.




2.0 NAMA PROGRAM
         KEM PENJANAAN MINDA

3.0 TEMA PROGRAM
         “PELAJAR BERAKHLAK MENJANA KEINTELEKTUALAN INDIVIDUALISME”

4.0 TUJUAN
         Tujuan kertas kerja ini dibuat adalah untuk mendapatkan kelulusan dari pihak Maahad Ahmadi

5.0 MATLAMAT
         Matlamat utama program ini adalah meningkatkan motivasi para pelajar yang akan mengambil
         peperiksaan utama pada tahun 2008 iaitu PMR bagi tingkatan 3, , dan
         SPM bagi tingkatan 5. Selain para pelajar dapat mengetahui tujuan utama menuntut ilmu, mereka
         juga diterapkan dengan nilai-nilai agama Islam agar mereka akan menjadi manusia yang
         bersahsiah tinggi.

6.0 OBJEKTIF
         6.1 Ingin melahirkan pelajar yang cemerlang seterusnya mengharumkan nama Maahad Ahmadi
         6.2 Membentuk peribadi pelajar Islam cemerlang yang sebenar.
         6.3 Ingin meningkatkan motivasi pelajar supaya berusaha lebih gigih dalam pelajaran.
         6.4 Membina matlamat hidup dan kesedaran kendiri yang positif melalui motivasi terhadap
                pelajar.
         6.5 Menjana pelajar yang berkeyakinan tinggi, matang, intelek dan berketerampilan serta mampu
                berdaya saing dalam menghadapi cabaran global.
         6.6 Menjana kesatuan pelajar bagi meningkatkan pelajar yang terkehadapan dalam segenap
                aspek kehidupan serta berwawasan.

7.0 PENGANJUR
         Persatuan Alumni Maahad Ahmadi dan Maahad Ahmadi

8.0 TARIKH DAN TEMPAT
         Tempat :Maahad Ahmadi N9
            Tarikh:23,24,25 Mei 2008





9.0 PENYERTAAN DAN SASARAN
         Pelajar tingkatan 3, dan 5 Maahad Ahmadi Negeri Sembilan

10.0 BENTUK PROGRAM
         Program ini hanya merangkumi ceramah motivasi, kuliah agama dan Latihan Dalam Kumpulan
         (LDK).



tentatif yang belum dibedah siasat



TENTATIF PROGRAM KE-MINDA
JUMAAT – 23 MEI
3.30-4.30petang: Pendaftaran peserta
4.30- 5.00 petang : Solat Asar
5.00- 6.00 petang: Taklimat Program
6.00-6.30 petang : Makan malam
6.30 -7.15 petang : Tazkiyatunnafs
7.15-9.00 malam: Solat maghrib, tazkirah, solat isyak
9.00-11.00 malam :Taaruf
11.00 malam : Tidur

SABTU – 24 MEI 2008
4.30- 5.45 pagi : Qiamullail
6.00- 7.00 pagi : Solat subuh, tazkirah (Hakikat Insan)
7.00-7.20 pagi : Riadah
7.20-8.00 pagi : Sarapan pagi & Tazkiyatunnafs
8.05-1000 pagi :LDK1.Pembentukan Akhlak Islamiyah
10.00 10.30pagi: Rehat
1030 1230t.hari:LDK2:Pembinaan Sahsiah Diri
12.30-1.00 t.hari : Makan tengah hari
1.00-2.00 petang : Solat zohor
2.15- .00 petang : LDK : inventori belajar
4.40-5.00 petang : Solat asar
5.00-6.30 petang : Riadah
6.30-7.00 petang : Makan malam
7.00-9.00 malam : Solat Maghrib, tazkirah, Solat Isyak
9.15-10.30 malam : Remaja,Agama,Cita-cita dan masa hadapan
                         (ustaz belum dibincangkan)

10.30 – 11.30malam : Muhasabah diri
11.30 malam : Makan malam , tidur

AHAD - 25 MEI 2008
5.00-6.00 pagi : Qiamullail
6.00-7.00 pagi : Solat subuh & tazkirah
7.00-7.20 pagi : Riadah
7.30-8.00 pagi : Sarapan pagi & Tazkiyatunnafs
8.00- 11.30 pagi :koreksi
11 30- 12.30t.hari Resolusi
Majlis Penutup & Penyampaian Sijil Penyertaan




jadi harap mereka-mereka yang berminat,boleh pm ana,sms ana,ym ana

syukran,


sms: 0173832902
         0132227051
ym:[email protected]



ulang sekali lagi,setakat sebelum 30 hb /4 ni

10 orang dulu diperlukan


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-04-08 17:34


salam alaik..
salam motivasi..
wah.. laju kalah fedEx dik..hehe..

erm.. dah terClashing sikit 25 mei untuk jk ulangtahun..
maybe jk ulangtahun akan dianjakkan pada 18 mei 2008.

apapun. ana akan dapatkan survey dari pihak yang berkuasa.
pada yang nak jadi FC.. boleh bagi nama pada immad ye..

ulang suara... tarikh LUPUt untuk bagi nama hingga 30 APRIl 2008.
tapisan akan dibuat oleh ana dan MT..
pada sesiapa yang berkelapangan tarikh kem ni.. boleh booking nama..

ok.. wallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 14-04-08 20:42


Assalamualaikumwarahmatullah...

eerrmm... mula-mula tu, berminat juga nak (cuba-cuba) join...

tapi...

bila ana terbaca, tempat terhad...

maknanya, FASI-FASI yang terlibat, bukan calang-calang orang...

sebab nak kena pilih yang terbaik...

*tu yang kena tengok dulu tu.
(nak mohon pun segan)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 14-04-08 20:54


Pada 14-04-08 20:42 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikumwarahmatullah...

eerrmm... mula-mula tu, berminat juga nak (cuba-cuba) join...

tapi...

bila ana terbaca, tempat terhad...

maknanya, FASI-FASI yang terlibat, bukan calang-calang orang...

sebab nak kena pilih yang terbaik...

*tu yang kena tengok dulu tu.
(nak mohon pun segan)


betul-betul akhi mohammad..
kena pilih betul-betul yang layak..
yang terbaik... :-)


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-04-08 21:32


Pada 14-04-08 17:34 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

maybe jk ulangtahun akan dianjakkan pada 18 mei 2008.


Kak shida...erm..boleh lewatkan tarikh JK ulangtahun tak? 18 tu niza di labuan...huhu.... :cry:

Wish to join Kem motivasi ni...tapi..akak kerja sampai pukul 6ptg lah immad....


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-04-08 06:04


hohohohoho
macam best saja......
kalau nak join,boleh tak?
tapi macam segan......

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-04-08 06:30


!!! QUOTE !!!

maybe jk ulangtahun akan dianjakkan pada 18 mei 2008.


anjakkan lah lepas 23 mei....jangan sebelum.....


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-04-08 10:15


Pada 14-04-08 21:45 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

ala ciannya,ish saya kompius lah dengan kak niza_ati ini
akak kerja sambil belajar ek?
baguihnya,rasa malu dengan diri sendiri

Xlah..akak belajar...cuma bulan 5-7 akak praktikal..kali untuk degree pula..dulu untuk diploma

!!! QUOTE !!!


boleh saja join,datang hari sabtu ka,ambil bas pukul 7k kat pudu,
tapi lagi better ambil hari sabtula,takut ti kelam kabut,kasihan akak pula,


InsyaAllah boleh agaknya ambil hari jumaat tu...tapi tengok dulu.. macam ni lah...lau tak cukup fasi nt btau lah ye...insyaAllah tak ada masalah....

!!! QUOTE !!!


wish to know kak niza_ati
hehheheheeheeh

akak hanya insan biasa... Awat tak datang JK Pesta Buku 2...akak datang di hari itu...

:bunga:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 15-04-08 10:29


Tak layak pulak rasanya... Ana ni guru sekolah rendah saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-04-08 10:33


Pada 14-04-08 21:32 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-04-08 17:34 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

maybe jk ulangtahun akan dianjakkan pada 18 mei 2008.


Kak shida...erm..boleh lewatkan tarikh JK ulangtahun tak? 18 tu niza di labuan...huhu.... :cry:

Wish to join Kem motivasi ni...tapi..akak kerja sampai pukul 6ptg lah immad....



alang2 dah ke Labuan tu, beli lah buah tangan balik sni. Kawasan bebas cukai tu. beli lah sesuatu yang menarik untuk orang2 kat semenanjung ni.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-04-08 10:35


wah ada program lagi kat skolah2...
macam best saja. teman tak pernah pergi sekolah tu lagi. sekolah Labu pernah lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-04-08 10:56


Pada 15-04-08 10:33 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

alang2 dah ke Labuan tu, beli lah buah tangan balik sni. Kawasan bebas cukai tu. beli lah sesuatu yang menarik untuk orang2 kat semenanjung ni.

InsyaAllah..memang niat macam tu..memang nak beli untuk siapa yang join JK Ulangtahun...that's why minta tangguh after 23may tu....


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 15-04-08 10:58


Ini program Ukhwah.com ke atau bukan di bawah Ukhwah.com?
Jika di bawah Ukhwah.com mengapa sudah dihebahkan sebelum mendapat kelulusan?
Sudah dihantar "Borang Event" yang LENGKAP bukan asal ada?

Harap bukan di bawah Ukhwah.com dan tidak ada kena-mengena dengan Ukhwah.com, hanya meminta jasa baik Ukhwah.com untuk promosi.

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 15-04-08 11:04


Pada 15-04-08 10:56 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-04-08 10:33 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

alang2 dah ke Labuan tu, beli lah buah tangan balik sni. Kawasan bebas cukai tu. beli lah sesuatu yang menarik untuk orang2 kat semenanjung ni.

InsyaAllah..memang niat macam tu..memang nak beli untuk siapa yang join JK Ulangtahun...that's why minta tangguh after 23may tu....



JK Ulangtahun keputuisan muktamad pihak MT bukan berasaskan keperluan seseorang.

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-04-08 11:36


ni kenapa ada krisis ni? bosan sungguh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-04-08 12:05


Pada 15-04-08 11:05 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

tadi kak SS mesej dan bagitahu
JK ULANGTAHUN MAYBE PADA 25 MEI 2008
camano gayo eh tu,ana tak tahu,sekadar sampaikan pesanan

Alhamdulillah...

!!! QUOTE !!!


JK Ulangtahun keputuisan muktamad pihak MT bukan berasaskan keperluan seseorang.

Of course...

!!! QUOTE !!!


ni Kenapa ada krisis ni? bosan sungguh...

Betul


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 15-04-08 12:23


Mengapa Daeng_Jati bertanya ada krisis dan disokong oleh niza_ati? Mana krisis yang membosankan itu? Mana yang dianggap krisis itu?

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-04-08 12:29


ala, krisis kat atas tu. Krisis yang tak tentu kesahihannye lagi tu. Teman pun keliru lah. Lepas tu teman bosan lah. Ni Program Ukhwah ke, Program bukan Ukhwah? tu yang teman kata krisis tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 16-04-08 09:12


oh waktu ni nak cuti sekolah dah kan? selalu teringin nak join aktiviti yang melibatkan sekolah.. tak kira lah sapa anjurkan pun... kalau ilmiah dan bermanfaat why not??? sesama muslim hooo...kena lah sokong...

yang risau dah dua kali bagi nama tapi last minit ada masalah..
yang ni lagilah..tempat terhad ni...tapi andaikata kurang sambutan..
eni cop satu place eh???

*nak involve..bukan sebab suka jadi fasi tapi rindukan zaman sekolah..dan bukannya selalu dapat peluang buat qiamulail sendiri2..selalu dilanda malashhh :P

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 10:42


ni time dah dekat-dekat final exam dak2 matrik uia ni.boleh join ke ni immad?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 21:34


!!! QUOTE !!!

Ini program Ukhwah.com ke atau bukan di bawah Ukhwah.com?
Jika di bawah Ukhwah.com mengapa sudah dihebahkan sebelum mendapat kelulusan?
Sudah dihantar "Borang Event" yang LENGKAP bukan asal ada?

Harap bukan di bawah Ukhwah.com dan tidak ada kena-mengena dengan Ukhwah.com, hanya meminta jasa baik Ukhwah.com untuk promosi.


salam alaik..
mohon maaf..
untuk pengetahuan admin..
immad berSMS dan ana sudah pun call immad..
program ni bukan UNDER ukhwah.com
tapi... diwujudkan dari alumni MANS.
immad mohon bantuan..

sekiranya FC tidak cukup untuk kem nanti..
pihak alumni nak jemput fc ukhwah.com join the kem..
namun, jika bilangan macam tak ramai dari alumni..
mybe akan ditukar under ukhwah.com.. tapi..
most probably.. alumni will conduct & core power than others..
( maksud ana.. segala keputusan untuk beralih ke ukhwah.com
akan ditentukan kelak..selepas meeting nanti)

jadi. mohon jelas tidak keliru..
fc hanya diperlukan jika amat diperlukan..
nampak gaya.. memang seakan memerlukan..
apapun, tunggu jawapan dari majlis syura yang akan
immad kemudi nanti..

!!! QUOTE !!!

JK Ulangtahun keputuisan muktamad pihak MT bukan berasaskan keperluan seseorang.


pada mulanya semua dah setuju untuk adakan 25 mei.
namun, selepas dapat tahu program kem di mans ni..
ana mintk juga pandangan MT lain..
untuk mengAWALkan ke 18 mei..
19 mei cuti am.. erm.. kira ok juga..

tapi.. ana dah fwd sms minta pandangan pada MT
untuk awalkn...etc..

keputusan more to state 25 mei..
by the way.. nantikan pengumuman untuk jk
ulangtahun ke 5 ukhwah.com kelak..

wallahu'alam..

:roll: ;-) :berfikir:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 21:40


!!! QUOTE !!!

ni Kenapa ada krisis ni? bosan sungguh...


ya mr daeng..
keme ni.. jangan salah guna bahasa..
krisis tu untuk kes yang besar....
ni bukan KRIsis.. cuma salah faham sikit..
sebab belum diterangkan dengan jelas..

jadi.. jaga bahasa bila memosting..
nampak enteng.. namun, impak dari maknanya..
amat dalam... hehe..

so.. ni cuma permintaan..pertolongn dari sahabat ukhwah..
yakni min immad.. mohon sahabat dapat bantu
jika mampu.. yang tak dapat nak join.. tak mengapa..

nntikan kem motivasi di pahang.labu.perak.johor.. etc..
insyaallah..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 06:17


terime kasih Simple Shida sebab mengingatkan,
tapi bagi teman ia adalah krisis. tu adalah pendapat teman.

p/s

kamus teman lain agaknya.... apa-apa saja lah


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 17-04-08 13:31


** BAHASA jiwa bangsa.
tak boleh ambil remeh tentang ISU bahasa ni..
kadangkala kita maksudkan lain.. tapi, lain pula penerimaan tafsiran.
jadi, akan timbul salah faham.sengketa.kecelaruan dan sebagainya..
untuk mengelakkan sebaran yang palsu.samar.kurang tepat..
gunalah bahasa yang sewajarnya..

justeru, pada semua pelayar internet.. semua sahabat ukhwah.com
mohon guna bahasa yang sesuai..
harap maklum.

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 13:40


betul tu, bahasa jiwa bangse. Tutur ada akadnye, Cakap ada alasnye.Tapi jangan dek baru tergegar anjungan Ukhwah.com baru nak menegur. Sedangkan ada lagi kata-kata yang tak beralas terlempar.

Jika hendak mengenal orang berbangsa
lihat kepada budi dan bahasa


Jika hendak mengenal orang berbahagia
sangat memeliharakan yang sia-sia

Jika hendak mengenal orang mulia
lihatlah kepada kelakuan dia

Jika hendak mengenal orang yang berilmu
bertanya dan belajar tiadalah jemu

Jika hendak mengenal orang yang berakal
di dalam dunia mengambil bekal

Jika hendak mengenal orang yang baik perangai
lihat pada ketika bercampur dengan orang ramai

- Raja Ali Ibni Raja Haji Syahid Fisabilillah Marhum Teluk Ketapang


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 15:15


Pada 16-04-08 11:08 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-08 10:42 , mukmin0904 posting:

!!! QUOTE !!!

ni time dah dekat-dekat final exam dak2 matrik uia ni.boleh join ke ni immad?


boleh en mukmin,memang pun dekat-dekat final
ana pun sama,ada short sem di gombak,and minggu after kem tu terus exam asenya,lagilah naya,tadi cikgu mai rumah nak buat hujung bulan tu,ana memang tak boleh buatla sebab fc2 dari UIA akan exam
hheheeheheh


jomle mukmin kenal maahad n9 pula


to kak eniliana:saya akan simpankan untuk akak satu,jangan wiso

saya listkan kat bawah,just gtaw saya mahu ke ndak ya

1;eniliana
2:mizie hafiz
3:mohamad
4:niza_ati
5;daeng jati
6:mukmin


tolong confirmkan balik ek

insyaAllah...mukmin 2 ana ke?


-----------------
Tidak akan kamu berasa gundah walaupun sekali jika kamu tahu apa yang kamu cari


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-04-08 10:18


Pada 16-04-08 11:08 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

4:niza_ati

Akak tak dapat join rasanya..sorry sangat...
Erm..btw,kenai kak farah farhana? your senior...time immad form3 dia form5. dia main bola jaring under 17 time tu..dia kem salam..


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-04-08 10:46


Assalamualaikum...

kalau begitu,

ana, insyaALLAH....akan cuba bantu. :-)

setakat yang termampu....


Kapten Mohamad, melapor diri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 18-04-08 10:47


Pada 16-04-08 11:08 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-08 10:42 , mukmin0904 posting:

!!! QUOTE !!!

ni time dah dekat-dekat final exam dak2 matrik uia ni.boleh join ke ni immad?


boleh en mukmin,memang pun dekat-dekat final
ana pun sama,ada short sem di gombak,and minggu after kem tu terus exam asenya,lagilah naya,tadi cikgu mai rumah nak buat hujung bulan tu,ana memang tak boleh buatla sebab fc2 dari UIA akan exam
hheheeheheh


jomle mukmin kenal maahad n9 pula


to kak eniliana:saya akan simpankan untuk akak satu,jangan wiso

saya listkan kat bawah,just gtaw saya mahu ke ndak ya

1;eniliana
2:mizie hafiz
3:mohamad
4:niza_ati
5;daeng jati
6:mukmin


tolong confirmkan balik ek


2: MIZIE HAFIZ
Ana mizie_hafiz80... Adakah mizie hafiz yang dimaksudkan oleh ukhti immad tu, lelaki macho yang menaip posting ini..?( Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan. Aku adalah aku... )

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 18-04-08 16:03


Pada 18-04-08 12:48 , immad posting:

!!! QUOTE !!!





to mizie hafiz:er rasanya lembu takkan jadi kambing,maka enta lah orang tu,hehehh cikgu kena datang cikgu,anak murid nak ketemu ini!!!



hope muslimin berdua yang dah laporkan diri ini boleh datangla,sebab ada bekas student yang dari ukhwah .com akan datang if tak ada papa masalah,heheehehheeh


Lembu, kambing dan kerbau memang suka makan rumput... Saya suka makan nasi... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 16:18


immad..teman ni kira alummi ke? hahahaha... macam pernah sekulah saja kat mans tu..hehe.. erm..teman ngaja kek tampin sekarang.. kalau da xdo org gitaw lah..tapi kena tengok jadual aktiviti sekulah sini lu..haha...tapi cuti sekolah lah....huuuuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 20:06


aiwa.. ramai-ramai lah tolong, ana kalau dah dekat malaysia, ana akan pergi punya, sekolah sendiri... tapi benua ana sekarang ni agak jauh ke selatan hemisfera... tak mampu untuk bertandang seketika... uhuk... in saya Allah, ramai-ramaikan aktiviti ini.... eh, promo pula.. maaf.... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 20:51


Immad, 23-25 Mei yeer? ERRMM... Kalau saya ada kelapangan InsyaAllah saya
join... Nak confirm sekarang, agak sukar akibat ada juga event-event yang tak
dapat dipastikan specified date... Ampun... So, lagi dua-tiga minggu, boleh saya
confirmkan? Kalau faci muslimin dah full kuotanya tak apalaahh... Not a big deal...
HOHHOOEE...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

faizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26288
Posting: 40
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 21:48


emm?? macam bez.. tempah masuk 2 tiket lagi boleh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizzuddinProfil   Hantar PM kepada faizzuddin   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 22:23


salam'alaik..
immad,tarikhnye memang kompem 25-27 mei ke???
ada 3 program bertindih..huhu..tapi teringin nak join yang ni punya..
hurmm...



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 22:53


Pada 24-04-08 22:31 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

salam to lina,tarikhnya immad akan kompemkan pas meeting dengan semua team nanti,sebab sekolah dah luluskan,tapi depa minta tukar tarikh,jadi tengok lah macam mana,if tukar ,kita akan tukar ke 30,1 dan 2 jun lah,so team uia gombak,if ada exam,maybe tak turunla agaknya,tengok lah bagaimana,

Kalau tarikh baru ni,lina free tak?


salam'alaik ya immad..
tarikh tu insyaAllah free..
nanti ap2 info latest,mesej ek..



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 11:20


ada pertukaran tarikh ka?kompom ke tukarnye ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 13-05-08 11:30


mohon maaf sangat-sangat,pada tarikh tersebut ada majlis walimah sahabat eni

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-06-08 16:10


salam alaik..
salam motivasi..

aiwah.. al awal..
berkalung-kalung ALfun mabruk.. syabas..
pada pelaksana kem Penjanaan MINDA, MANS.
ila immad.soff pelaksana.. najwa & alumni MANS.
atas kejayaan merencanakan KEM yang terUlung ni..


insyaallah KEM penjanaan MINDA versi ke 2
dan seterusnya bakal menyusul pula..
syukran kerna sudi menjemput team ukhwah.com
walaupun kami bukan ex-MANS..
wakil ukhwah.com yang menjayakan...
simple-shida.mohamad.immad. dan ada lagi yang ana
tak ketahuan nicknamenye..

immad.mohamad.. nanti pAS gambar-gambar kem ya..
insyaallah.. ketemu lagi di lain jk..

ana nak menProvoK.. mencabar..
since KEm MINDA ni.. diterajui oleh penggeraknya MUSLIMAT.
kem di taiping.. bakal ditunjang oleh mujahid007 & scenario boleh ke on by julai 2008??

ismi_atikah- kem di pahang.
scenario & mujahid 007 - kem di taiping
naza_firman - kem di labu

ada lagi yang nak anjurkan kem...
mohon pm au email ana..

[email protected]

cabaran bermula sekarang...
sanggup ke sahut cabaran ni..???

:berfikir: :berfikir:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 03-06-08 17:05


Salam...

eerrmm... kalau ana letak beberapa gambar Kem dalam ni boleh ke?

Pihak ADMIN benarkan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-06-08 17:17


tafaddal..
jangan lupa email pada kak ye..
ok.. syabas... pada semua FC yang join this kem..exculde.. ss..hehe

i'm just a simple human being..
so.. pada yang ingin anjurkan kem..
jangan malu-malu bagi cadangan dalam email au pm ana.

wallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 03-06-08 17:34


Ini ada beberapa keping gambar yang boleh ana masukkan dalam ini, yang lain tu, kena minta sendiri lah.... banyak sangat.

/

/

/

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 03-06-08 17:36


Ini sebahagian tenaga penggerak KEM. (Fasilitator + AJK Pelaksana)

/
Gaya Formal


/
Gaya yang telah dirancang

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 03-06-08 22:35


lah..dah habis ke?ehhehe...

p/s: kalau dah kerja boleh join jadi fasi juga ke? ehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-06-08 23:33


tak kisah lah dah kerja ke belum akhi....semua di alu-alukan
apa2pun..terima kasih kat semua

ni nama ahli ukhwah yang hadir
1:simple shida
2:mohamad
3:rahimkawi
4:alliph
5:fitirina(lupa nick)
6:scenario
7:immad
8:humaira
thank you semua...tanpa antum...xjalan lah program....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-06-08 15:33


oo.. berposing sakan ye..
time tu ana dah back to bilik.. mengemas.. solat..
nak rushing back..

insyallah.. kita titip kenangan manis bersama adik-adik mans dalam hati.
moga najjah mumtaz belaka adik-adik MANS.. aminnnn... =D

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.148578 saat. Lajunya....