Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap tindakan menghasilkan tindakbalas
-- Hukum Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 20 hari yang lalu
izdham: 29 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 39 hari yang lalu


Jejak Dapur
Topik: cucur halia..


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» cucur halia..

Please Mendaftar To Post


Oleh cucur halia..

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 10:45


Assalamualaikum
hehe... :-D :-D
siapa pernah buat dan makan cucur halia????
best tau...ni resepi ana sendiri...macam cucur biasa saja...cuma letak halia(ditumbuk)dan daun sup + cili sikit...boleh saja kalau nak sedap lagi tambah bawang putih(tumbuk dengan halia)...
try lah, bagus untuk mengeluarkan angin dalam badan... :-) :-) :-)


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 11-04-08 10:49


Wui.. Sedap jugak ini... Tapi kat kampung saya, ada orang buat cucur batang pisang.... Memang best lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

muslimahkusza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12373
Posting: 119
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 11:12


ana tak pernah makan pun apatahlagi nak buat...
nak belajar dengan carrotsusu lah boleh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahkuszaProfil   Hantar PM kepada muslimahkusza   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 11-04-08 11:26


best..wajib try cuti nanti....banyak sangat anginn dalam badan huhu :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 13:37


Pada 11-04-08 10:49 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Wui.. Sedap jugak ini... Tapi kat kampung saya, ada orang buat cucur batang pisang.... Memang best lah....


cucur batang pisang tu macam mana? macam kerepek ke?



Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 13:59


Pada 11-04-08 10:49 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Wui.. Sedap jugak ini... Tapi kat kampung saya, ada orang buat cucur batang pisang.... Memang best lah....


erk??? :berfikir: :berfikir: :berfikir:
ada ke cucur batang pisang????
macam mana rupenya??hihe... :-D


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 17:16


Pada 11-04-08 11:12 , muslimahkusza posting:

!!! QUOTE !!!

ana tak pernah makan pun apatahlagi nak buat...
nak belajar dengan carrotsusu lah boleh?


hehe... :-D :-D
insyaAllah..boleh saja...senang saja..ikut saja cara-cara yang saya post kat atas..
macam tepung cucur biasa saja..cuma ada tambahan halia,bwng putih dan daun sup...sedap sangat...perut jadi kempis sebab boleh keluarkan angin dalam badan..
tak percaya, try lah...hihe.. :-) :-)
:bunga: :bunga:
:bunga: :bunga:
:bunga:
:bunga:
:bunga:


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.099065 saat. Lajunya....