Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 12 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 13 hari yang lalu
nur_tinta: 19 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Driver Story


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Driver Story

Please Mendaftar To Post


Oleh Driver Story

gagakputih
Warga Rasmi
Menyertai: 15.03.2008
Ahli No: 32904
Posting: 6
Dari: Kedah

malaysia  


posticon Posting pada: 06-04-08 02:33


Dua org bos besar sedang lepak2 sambil minum kopi di Coffee Bean. Bos seorang ni berkata, "Hey, awak nak tahu, saya punya driver punya lah bodoh. Kalau tak percaya, sekejap saya panggil dia". Dia memanggil driver dia dan berkata,"Ah Beng... awak ambil ini RM10, pergi kat showroom dan belikan saya Porche 911 Turbo". Ah Beng jawab,"Yes sir! Orait!!" dan terus bergegas ke showroom kereta.

Bos yang satu lagi pulak berkata,"Ohh.. tu ok lagi. Saya punya driver lagi bodoh. Leman!, mari sini kejap!!". Leman berlari ke bosnya. "Apahal tuan?".

Bosnya berkata, "Awak pergi balik rumah, check sama ada saya ada di rumah atau tidak". Leman jawab, "Orait tuan!!", lalu bergegas balik ke rumah bosnya. Bosnya berkata kepada bos satu lagi, "Tengok! Si Leman ni memang bengap. Dah tau saya kat sini, takkan lah dia tak boleh fikir yang saya ni ada di rumah ke tidak. Hahaha...".

Petang itu, bertemu lah dua org driver tadi. Si Ah Beng berkata,"Lu tau ka, gua punya bos aa... maaaaanyak bodoh lah. Dia kasi sama gua sepuluh ringgit suruh beli Porche. Dia tatak tau ka ini hari, hari Ahad. Mana kedai buka?".

Si Leman balas balik, "Hehe.. bos aku laaagi bodoh. Ada ke dia suruh aku check dia ada kat rumah ke tak. Dia ada henset, call saja lah rumah kalau nak tau sangat. Bengap betul".


-----------------
Sekalipun Berduka Ku Tetap Ceria http://tinyurl.com/yq5bnd


Bookmark and Share

    


  Member Information For gagakputihProfil   Hantar PM kepada gagakputih   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-04-08 04:40


hihihi...antara bos dan driver..mana yang paling bodoh?;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 06-04-08 21:14


sama-sama buduh...ngeh3...apa ....siapa yang buat cerita tahapehape ni ...???

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-04-08 21:37


lawak hehehe.. tah apa-apa cerita.. tapi tersenyum seorang-seorang baca hehehe..



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-04-08 21:57


Assalamualaikum..
lawak lah... :lucu: :lucu:
siapa punya idea lah ni..


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

sensei84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.12.2007
Ahli No: 31932
Posting: 42
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 19:40


Pada 06-04-08 04:40 , alqibtiaz posting:

!!! QUOTE !!!

hihihi...antara bos dan driver..mana yang paling bodoh?;)

Dua-dua bodoh..
Bos bodoh sebab merendah-rendahkan driver dia..
Driver pulak bodoh sebab ikut arahan tanpa berfikir :berfikir:


-----------------
Zahirkan Rasa CINTA Kepada Rasulullah
Dengan Memiliki CD Mawlid Ini
KLIK SINI Untuk Dengar PERCUMA


    


  Member Information For sensei84Profil   Hantar PM kepada sensei84   Pergi ke sensei84's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 21:15


hahaha....sapalah yang bodoh agaknya ekkk :-? :-? :-? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

insan_wardah
Warga Rasmi
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32844
Posting: 19
Dari: atAs buMi ALLAh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 21:32


hikhikhik...lawak nya...bos dengan driver 2x5 saja...sm2 b_ _ _...huhu..xsampai hati nak cakap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_wardahProfil   Hantar PM kepada insan_wardah   Quote dan BalasQuote

gagakputih
Warga Rasmi
Menyertai: 15.03.2008
Ahli No: 32904
Posting: 6
Dari: Kedah

malaysia  


posticon Posting pada: 17-04-08 05:35


Memang menjadi kebiasaan Orang atasan (bos) akan jadi bahan umpatan org bawahan (pekerja)...So jadilah seorang bos yang baik..moga-moga akan disukai dan dihormati oleh pekerja hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For gagakputihProfil   Hantar PM kepada gagakputih   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-04-08 08:42


hehehhe..lawaknya....bos dengan driver sama-sama buat lawak...hahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

amorena
Warga Rasmi
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32862
Posting: 6
Dari: Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 18-04-08 12:06


Tumpang tanya..
agak-agaknya mana lah mereka dapat idea reka cerita macam ni? :-?


-----------------
List of Lab report for Bio Student http://jarumperak.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For amorenaProfil   Hantar PM kepada amorena   Pergi ke amorena's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 18-04-08 14:51


Pada 07-04-08 19:40 , sensei84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-04-08 04:40 , alqibtiaz posting:

!!! QUOTE !!!

hihihi...antara bos dan driver..mana yang paling bodoh?;)

Dua-dua bodoh..
Bos bodoh sebab merendah-rendahkan driver dia..
Driver pulak bodoh sebab ikut arahan tanpa berfikir :berfikir:



huhuhuuu....
same saja..
bos dengan drivernyer... :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

Juruz
Warga Rasmi
Menyertai: 18.04.2008
Ahli No: 33263
Posting: 4
Dari: pekan

Pahang  


posticon Posting pada: 18-04-08 20:55


Pada 18-04-08 12:06 , amorena posting:

!!! QUOTE !!!

Tumpang tanya..
agak-agaknya mana lah mereka dapat idea reka cerita macam ni? :-?



Tumpang jawab..
cite2 macam ni banyak kat internet
kalau nak tahu kena lah rajin mencari...
contoh koleksi yang saya tahu ada kat blog ni..
http://kertaskoyak.blogspot.com :berfikir:


-----------------
Langkah Bijak Usahawan Internet
http://tinyurl.com/2wqgmr


Bookmark and Share

    


  Member Information For JuruzProfil   Hantar PM kepada Juruz   Quote dan BalasQuote

Akmalhazwan
Warga Rasmi
Menyertai: 07.04.2008
Ahli No: 33127
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-04-08 00:33


oh,,,

ni dah biasa baca ..

anyway...

tetapi layannnnn..

hehehe....

:D :D :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For AkmalhazwanProfil   Hantar PM kepada Akmalhazwan   Quote dan BalasQuote

coremind
Warga Rasmi
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32847
Posting: 6
Dari: Planet Bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 18:49


Pada 20-04-08 00:33 , Akmalhazwan posting:

!!! QUOTE !!!

oh,,,
ni dah biasa baca ..
anyway...
tetap layannnnn..
hehehe....
:D :D :D

bagus gua pun layan jugak...

dapat lah hilang boring skjp...


-----------------
Zahirkan Rasa CINTA Kepada Rasulullah
Dengan Memiliki CD Mawlid Ini
KLIK SINI Untuk Dengar PERCUMA



    


  Member Information For coremindProfil   Hantar PM kepada coremind   Pergi ke coremind's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 21:00


:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:
Sangal kedua-duanya...kedua-duanya...pun b_d_h...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11294 saat. Lajunya....