Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 12 jam, 40 minit yang lalu
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: Kemusykilan Agama


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» Kemusykilan Agama

Please Mendaftar To Post


Oleh Kemusykilan Agama

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 10:28


Assalamualaikum...saya nak minta tolong sahabat sekelian. kat mana saya boleh rujuk ( laman web) jika terdapat kemusykilan tentang agama...harap ada yang sudi membantu...jazakallahu khairal jaza


-----------------
salam perkenalan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

masri2
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14588
Posting: 921
Dari: Tampin

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 11:35


assalamualaikum wbt

banyak saja website2 tu

web b.melayu dan boleh tanya soalan di sana

http://al-ahkam.net

http://al-qayyim.net

b.inggeris

http://www.islamqa.com/index.php?lain=eng

http://islamtoday.net/english

Bookmark and Share

    


  Member Information For masri2Profil   Hantar PM kepada masri2   Pergi ke masri2's Website   Quote dan BalasQuote

umminajihah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18690
Posting: 70

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 11:54


:-) saudara boleh surf website JAKIM.Dalam tu ada soal jawab agama..tanya lah apa-apa pun pihak JAKIM akan jawab secepat yang mungkin... :-D


-----------------
Biarlah tersungkur beribu kali, mengalah jangan sekali....REDHA DENGAN KETENTUAN ALLAH S.W.T...


Bookmark and Share

    


  Member Information For umminajihahProfil   Hantar PM kepada umminajihah   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 12:07


atau pun kalau rajin, pergi kedai buku, cari buku ni :-D

yakin

Kemusykilan remaja : 300 soal jawab / editor Mohd.Ali Mohd. Noor. – Selangor : Alaf 21, 2005.

Sebuah buku mengenai hukum hakam agama sebagai pembimbing dalam menyelesaikan masalah-masalah yang dihadapi oleh orang ramai khususnya remaja. Ianya merangkumi himpunan pelbagai soalan yang mungkin, pernah, sedang dan akan dilalui oleh kita semua. Setiap persoalan diperkukuhkan dengan jawapan lengkap dan terperinci oleh Ustaz Maszlee Malik pensyarah di Jabatan Ilmu Wahyu dan Kemanusiaan di Pusat Matrikulasi Universiti Islam Antarabangsa.

dijawab oleh USTAZ MASZLEE MALIK


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 13:45


salam...jazakallahu khairal jaza' kepada yang sudi berkongsi. moga sama-sama kita mendapat manfaat di dunia dan akhirat, insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107211 saat. Lajunya....