Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 12 hari yang lalu
abid_19: 13 hari yang lalu
JonathanBaker: 15 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Janda muda...perlukah dipandang hina?


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Janda muda...perlukah dipandang hina?

Please Mendaftar To Post


Oleh Janda muda...perlukah dipandang hina?

al_hafizahgirl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3856
Posting: 34
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 13:07


Assalamualaikum..
salam ukhwah kembali.dah lama tak jenguk ukhwah.com ni lantaran kesibukan meguruskan suami dan 1 putera dan 2 puteri kembar..hampir 4 tahun membiarkan sahabat2 di sini..
apa yang ana ingin kongsikan di sini adalah tentang kisah sedih seorang sahabat wanita ana yang mungkin boleh kita jadikan panduan untuk mereka yang telah menempuh alam rumahtangga.
ana cuma ringkaskan kisahnya..
wardah berkahwin setelah tamat SPM setelah didesak oleh keluarganya yang amat bimbangkan hubungannya dengan ikhwan.mereka akhirnya diijabkabulkan biarpun hati wardah tidak sepenuhnya menerima perkahwinan tersebut.umur ikhwan juga sebaya dengan wardah.
3 bulan pertama segalanya indah..tapi suaminya berubah setelah berjumpa dengan wanita lain yang menurutnya lebih memahami dirinya.akhirnya tidak sampai setengah tahun mendirikan rumahtangga wardah diceraikan..dia diusir dari rumah tanpa apa apa.entah apa salahnya keluarga mertuanya juga turut sama membencinya.kini dia hamil 4 bulan.dan anak dalam kandungannya dikatakan anak luar nikah.wardah kini dalam keluarganya.tapi wardah seolah-olah hilang keyakinan untuk berdepan dengan masyarakat yang menghinanya menghamilkan anak luar nikah..
persoalannya kini,adakah patut wardah ditekan dan dihina sedenikian rupa?
mungkin kita boleh sama-sama kongsikan pendapat di ruangan ni..sekian...

(salamsyg untuk kak safa dan kak hanan..maaf lama tak hantar khabar berita.. )
:bunga: :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_hafizahgirlProfil   Hantar PM kepada al_hafizahgirl   Pergi ke al_hafizahgirl's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 13:37


nauzubillahiminzalik....
teruk kes ni....
well sometime reality does really (suckss)!!!!
Sorry 4 da word....
berat telinga mendengar, berat lagi hati yang menanggung beban dan tekanan.....

saya tak tau nak cakap apa....
kelu lidah, blank palo.....

banyakkan bertaubat dan sabar, tu saja yang boleh saya katakan
nak tolong cara lain tak tau cara mana yang boleh
semua ni cabaran dan dugaan Yang Maha Esa

bersabarlah ye.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-08 12:27


suka hati akak dapat pm dari azma...kemana lah menghilang adik ku seorang selama 4thn ni...bestnya azma dapat anak kembar...erm..keturunan kembar ei azma ni?or suami?

mengenai kawan azma 2...akak pun tak tahu nak kata apa..berat penderitaan kawan azma 2...hanya kepada Allah sajalah tempat meminta pertolongan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 29-03-08 12:42


hmm..sedih juga baca kisah kawan akak ini..
hati owg mudah berubah,awal-awal memang nampak cantik tapi bila dah hati berubah,semuanya tak kena..
pasai kawan akak tu,diharap dia bersabar..kalau dikatakan dia mengandung anak luar nikah buktikan yang baby tu anak ex husband dia.buat ujian DNA pada baby tu dengan ayah dia bila dah lahir nanti..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-03-08 13:20


salamun alaik..
kasihannya kat perempuan 2.mungkin 2 ujian untuk dia.pada pandangan ana,biarlah org nak kata apa pun aslkn family & diri kita tau sapa diri kita yang sebenarnya.mulut manusia mana dapat kita tutup.mulut tempayan bolehlah tutup.yang penting kuatkan semangat,dekatkn diri pada Allah,adulah padaNya,berserahlah padaNya.mungkin ada hikmah di sbalik segala yang berlaku.siapa tahu janji Allah untuk kita...Wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-08 15:06


salam...

biasa lah tu pandangan masyrakat. yang penting muhasabah diri. bagi sokongan untuk memulakan hidup baru. jika dikenangkan benda yang lepas, sampai bila nak habis. yang penting, buktikan kita boleh teruskan hidup. Yang penting Tuhan sentiasa ada disisi kita. jangan putus harapan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-03-08 15:08


Assalamualaikum
kesiannya dia tu kan...mesti hanya dia yang mampu menggalas perkara tersebut....berat sungguh dugaan yang ditanggung. moga itu semua adalah kafarah dan penebus dosanya yang lalu..seterusnya memudahkan dia masuk ke syurga....itulah harapannya... :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-03-08 16:15


hmmm..lepas lahir anak tu, check DNA..setle masalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

al_hafizahgirl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3856
Posting: 34
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-08 11:21


kak safa tu bila lagi nak langsung?hehe..suami yang ada keturunan kembar..seronok memang seronok tapi kadang-kadang penat dengan kerenah dan keaktifan mereka..nak tidurkan iorang susah..hehe..kadang-kadang kita pula yang tertidur dulu..kak alinpun dah ada anak 3 kan?hmm..harap-harap dia ingat lagi kat adik dia ni..
pasal sahabat ni,azma baru saja balik dari ziarah dia..nyata dia tak nak jumpa sesiapa..tapi insyaAllah,akan ana usahakan untuk kembalikan keyakinan yang hilang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_hafizahgirlProfil   Hantar PM kepada al_hafizahgirl   Pergi ke al_hafizahgirl's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-03-08 11:49


Assalamualaikum

sedih baca kisah kawan akak tu... semoga kawan akak tu sabar dan tabah dalam menjalani ujian Allah ni... saya setuju azzul_islam, lepas selamat melahirkan nanti, buat ujian DNA...

kat sini saya nak tanya, apekah punca suami dia menceraikan dia kak? takkan sebab jumpa perempuan lain sahaja.. tapi Kenapa mertua dia pun tak suka dia? kasihan kat kawan akak tu.... semoga dia tabah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.085758 saat. Lajunya....