Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Selalunya, bila kita berusaha menenggelamkan kapal orang lain, kita lupa untuk mengawal kapal kita sendiri. Kapal kita tenggelam terlebih dahulu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 151
Ahli: 0
Jumlah: 151




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 15 jam, 36 minit yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: `jK peStA bUkU` 2008.pWtc


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» `jK peStA bUkU` 2008.pWtc

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh `jK peStA bUkU` 2008.pWtc

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 16:18


JK pesta buku

JKPB versi Al Awal. (JKPB 1)
6 APRIL 2008 – AHAD


Jm11.30am : berkumpul di food court MALL depan pwtc tu..
jam 12.00 : sesi TAaruf.diskusi tentang JK & ukhwah.com
jam 12.30pm : makan tengah hari…
Jm1.30 : solat zohor
Jm2.00 : agenda bermula TAWAF JK PESTA BUKu 2008
Tawaf sehingga antum rasa perlu stop..hehe..

Jm5 bersurai.. au terpulang pada antum..

JKPB versi as Sani (JKPB 2)
12 April 2008 – SABTU


Jm11.30am : berkumpul di food court MALL depan pwtc tu..
jam 12.00 : sesi TAaruf.diskusi tentang JK & ukhwah.com
jam 12.30pm : makan tengah hari…
Jm1.30 : solat zohor
Jm2.00 : agenda bermula TAWAF JK PESTA BUKu 2008
Tawaf sehingga antum rasa perlu stop..hehe..


( VERSI kedua ana adakan sempena meraikan
sahabat dari UUM..yang terdiri dari
Sahabat ukhwah.com.Rakan MAsjid.
PErkim serta dari Pusat Islam UUM )

Jadi.. pada antum yang berkelapangan mana-mana
JKPB jemputlaa datang ye..
TIADA yuran dikenakan MASuk dalam PWTC tu..
Yuran JK.. setakat ni.. belum ada..
Ana tak pasti kelak yumkin akan
dipinta bergantung pada pelaksana..

Oleh hal demikian..
Sukacita nak maklumkan banyak sangat kali..
tak tahu berapa kali bila ada JK..

TAFADdal.. wa AHLAn wasahlan.. tak kisahlaa nak bawa adik.abang.kakak.mak.ayah.datuk.nek.jiran sebelah.kawan sebilik.jiran tetangga.pak cik.mak the.pak su..
dan seantero rakyat jelata..hehe..

Tak kira sama ada beliau sudah DAFTAR jadi sahabat UKHWAH.com atau BELUm daftar..
jemputtlaa datang ye…hihii… :-D :-D

Insyallah.. jumpa di pwtc…
Pada sahabat ukhwah.com yang ada
VEST.Tshirt.Beg galas..
jom pakai.
bila lagi nak promote ukhwah.com :-D :-D

segala kemuskilan.cadangan.bantahan..
sila posting dalam JKPB au pm ana au MT yang lain..

syukran wa wallahu’alam..


:-D :-D :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 16:21




pesta buku 2008.pwtc


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 16:26


salam'alaik..
insyaallah, tak ada halangan lina nak join JKPB yang siri pertama..
sebab siri kedua tu time tu lina duduk atas bas lagi balik dari kg rantau..
huhu...
jumpa kat sana ye kak shida..
wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 16:28


salam alaik..
insyallah dik..ehhe.. wah.. laju ek, posting..
OK.. jumpa dik nanti..
kak tak tau lagi.. pergi yang mana satu..

yang mana satu??!! erm..hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 16:29


Assalamualaikum
InsyaAllah ana nak datang yang 12 Apr tu...
mari lah pakat ramai-ramai join sesi ke2 tu... Pesta Buku ni memang sentiasa dalam diary ana..hihii...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 16:37


Pada 20-03-08 16:28 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
insyallah dik..ehhe.. wah.. laju ek, posting..
OK.. jumpa dik nanti..
kak tak tau lagi.. pergi yang mana satu..

yang mana satu??!! erm..hihihi


ala..kalau kak tak p yang siri petame..lina tak nak p juga.. :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 16:53


Pada 20-03-08 16:37 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 16:28 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
insyallah dik..ehhe.. wah.. laju ek, posting..
OK.. jumpa dik nanti..
kak tak tau lagi.. pergi yang mana satu..

yang mana satu??!! erm..hihihi


ala..kalau kak tak p yang siri petame..lina tak nak p juga.. :kelip:



ewah-ewah..bermanja2 pula kalian berdua ini ya.. :sopan: :sopan:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 16:57


Pada 20-03-08 16:53 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 16:37 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 16:28 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
insyallah dik..ehhe.. wah.. laju ek, posting..
OK.. jumpa dik nanti..
kak tak tau lagi.. pergi yang mana satu..

yang mana satu??!! erm..hihihi


ala..kalau kak tak p yang siri petame..lina tak nak p juga.. :kelip:



ewah-ewah..bermanja2 pula kalian berdua ini ya.. :sopan: :sopan:



ala kak wahidatulfarahah...sekali sekale..apa salhnye.. :malu:
kak wahidah jum lah p sekali..
boleh jumpa..
tapi lina ni type pemalu lah sikit.. :malu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 17:01


Pada 20-03-08 16:57 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 16:53 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 16:37 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 16:28 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
insyallah dik..ehhe.. wah.. laju ek, posting..
OK.. jumpa dik nanti..
kak tak tau lagi.. pergi yang mana satu..

yang mana satu??!! erm..hihihi


ala..kalau kak tak p yang siri petame..lina tak nak p juga.. :kelip:



ewah-ewah..bermanja2 pula kalian berdua ini ya.. :sopan: :sopan:



ala kak wahidatulfarahah...sekali sekale..apa salhnye.. :malu:
kak wahidah jum lah p sekali..
boleh jumpa..
tapi lina ni type pemalu lah sikit.. :malu:



:sopan: :sopan:
pemalu ke? elokla begitu..perempuan..hehe

akak memang nak pergi tapi masalahnya tarikh tu betul-betul nak dekat dengan tarikh thesis kena submit.. :roll: :oops: :oops: :roll: :roll:

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. risaunyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 17:03


Pada 20-03-08 17:01 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 16:57 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 16:53 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 16:37 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 16:28 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
insyallah dik..ehhe.. wah.. laju ek, posting..
OK.. jumpa dik nanti..
kak tak tau lagi.. pergi yang mana satu..

yang mana satu??!! erm..hihihi


ala..kalau kak tak p yang siri petame..lina tak nak p juga.. :kelip:



ewah-ewah..bermanja2 pula kalian berdua ini ya.. :sopan: :sopan:



ala kak wahidatulfarahah...sekali sekale..apa salhnye.. :malu:
kak wahidah jum lah p sekali..
boleh jumpa..
tapi lina ni type pemalu lah sikit.. :malu:



:sopan: :sopan:
pemalu ke? elokla begitu..perempuan..hehe

akak memang nak pergi tapi masalahnya tarikh tu betul-betul nak dekat dengan tarikh thesis kena submit.. :roll: :oops: :oops: :roll: :roll:

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. risaunyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.



akak siapkan lah thesis awal-awal... ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 17:04


macam best saja tapi jauhla..
tahun lepas dah terlepas pergi pesta buku
tahun ni...macam akan terlepas juga saja..
huhu... :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 17:06


Pada 20-03-08 16:57 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 16:53 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 16:37 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 16:28 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
insyallah dik..ehhe.. wah.. laju ek, posting..
OK.. jumpa dik nanti..
kak tak tau lagi.. pergi yang mana satu..

yang mana satu??!! erm..hihihi


ala..kalau kak tak p yang siri petame..lina tak nak p juga.. :kelip:



ewah-ewah..bermanja2 pula kalian berdua ini ya.. :sopan: :sopan:



ala kak wahidatulfarahah...sekali sekale..apa salhnye.. :malu:
kak wahidah jum lah p sekali..
boleh jumpa..
tapi lina ni type pemalu lah sikit.. :malu:



:sopan: :sopan: :sopan:
akak memang nak p tapi masalahnya tarikh tu dekat sangat dengan tarikh nak submit thesis...

awak pemalu ke? bgusla..akak pun apa kurangnya.. :sopan: :sopan: :malu: :malu: :malu:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 17:09


eh,kenapa terpost dua kali ni> tadi dia tulis error.aduss..
dah tlebih post pula..

.. memang boleh siapkn thesis awal tapi..sekarang ni.sibuk sgt74080488430..

waaaaaaaaaaaaaaa..sbjek2 lain kerja pula mnimbun2.ni kena buat cd lah apa lah.waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 17:30


Pada 20-03-08 17:09 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

eh,Kenapa terpost dua kali ni> tadi dia tulis error.aduss..
dah tlebih post pula..

.. memang boleh siapkn thesis awal tapi..sekarang ni.sibuk sgt74080488430..

waaaaaaaaaaaaaaa..sbjek2 lain kerja pula mnimbun2.ni kena buat cd lah apa lah.waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................


sabau kak... takpe2...nah ambil bunge.. :bunga: :bunga: :bunga:
jangan nangis2...



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 18:50


JK Yang dinanti setiap tahun. Ramailah2 kita ke Pesta BUKU 2008. Beli buku, belek buku, tengok-tengok buku... :bunga: :sopan: :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 20:48


nak tanya nak tanya..
pesta buku start bila dan habis bila?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 20:58


4 -13 April 2008...
macam biasa...teringin nak pergi...tapi mungkin tak pergi :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 23:21


Assalamualaikum wr wbt

Wah..ada JK Pesta Buku ke?..bagusnya...nak join jugak lah...
Lina..akak follow Lina lah ek...kalau Lina pergi..InsyaAllah akak pergi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 07:22


Assalamualaikumwarahmatullah....

eerrmm...insyaALLAH....nak join lagi pada kali ini..

hehe...teringat pada JK Pesta buku yang lepas..
banyak belon...... dok halaqah kat tempat laluan orang ... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 09:28


!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-08 07:22 , mohamad posting:Assalamualaikumwarahmatullah....

eerrmm...insyaALLAH....nak join lagi pada kali ini..

hehe...teringat pada JK Pesta buku yang lepas..
banyak belon...... dok halaqah kat tempat laluan orang ... :sopan:



Betul tu...

Kita cari port yang sama....
Kena pakai lawa-lawa nanti orang ramai nak tengok.

Mohamad jom panggil skuad tapau kita buat konsert derma jalanan......... hehehe :-D


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 09:54


Alahai...dah terbeli NUR bulan 4...huhu...terlupe pula nak pergi pesta buku....
Last sem ana tak beli NUR bulan 3 dan 4 lagi...so bila beli 2 buku...dapat cabutan bertuah...ana dapat pergi TAMBUM waterpark...kebetulan memang nak bawa kawan yang datang dr sarawak berjalan...we all pergi TAMBUN hari bekerja...so tak ramai org...xsampai 20org pun yang ada kat sana...hihi....tak ada org nak larang kami pun...hihi....Nanti p pesta buku ni nak beli apa erk?
Buku agama lah... :berfikir:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 10:43


Thanks 4 da info..

Apakan daya kerja.. kerja.

Kalau cuti memang den pergi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 10:45


Pada 21-03-08 09:28 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-08 07:22 , mohamad posting:Assalamualaikumwarahmatullah....

eerrmm...insyaALLAH....nak join lagi pada kali ini..

hehe...teringat pada JK Pesta buku yang lepas..
banyak belon...... dok halaqah kat tempat laluan orang ... :sopan:



Betul tu...

Kita cari port yang sama....
Kena pakai lawa-lawa nanti orang ramai nak tengok.

Mohamad jom panggil skuad tapau kita buat konsert derma jalanan......... hehehe :-D


adeiii...
nak panggil skuad tapau ke prof??
:sopan:

nanti...kita usahakan..... :-D


*jangan lupa.....pesanan prof tu......datang nanti...pakai lawa-lawa tau...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 15:08


nak tanya lagi, lari topik sikit tapi boleh kejar lagi lah.
pesta buku ni dr pukul berapa sampai pukul berapa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 15:20


Pada 21-03-08 15:08 , zatil_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

nak tanya lagi, lari topik sikit tapi boleh kejar lagi lah.
pesta buku ni dr pukul berapa sampai pukul berapa?

salam...


kalau tak silap ana...

pesta buku akan bermula pada jam 10 pagi dan berakhir dalam jam 5 petang...

lebih kurang macam tu lah..

:-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 15:56


Kalau tak ada apa-apa halangan insyaAllah saya akan datang...Tapi macam mana nak pergi PWTC ek?


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 16:19


ana ambil bahagian buka booth kat sn nanti.psiapannye da 90% da siap untuk pesta buku ni..kepada sahabat2 ukhwah boleh lah datang ke booth ana nanti..emedia publication..boleh tengok buku2 dr company ana kj,,,nak beli pun boleh juga..tapi jumpa ana ek..pesta buku start pukul 10 habis pukul 10 mlm...sailormoon.ana ada jual ensiklopedia anak2 muslim...ada 4 jilid..mrangkumi 6 bidang pdidikan agama..alquran & sunnah,sirah,feqah,ibadah,tauhid,akhlak......ada 117 tajuk dalam    4 jilid 2........datang lah ke pesta buku ni....kat meriahkan lagi pesta gedung ilmu ni....nanti kalau nak datang dan pergi booth ana boleh kol ana k..0192035691...kita jumpo team ukhwah k..jumpo kek sano..kek sano,..kek sano..hehehehemgu nni ana pergi melaka,,ada pesta buku kat melaka..so ana lama juga tak online..Apapun ambil lah no tel ana tu k..assalamualaikum

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 16:28


ana nak join antum semua..tapi ana segan lah....ana pun masa tu ada kj nak dbuat,,sebab ana juga booth...kalau antum perasan ana pakai tag mohd farid bin mansor dr emedia publication dan kalau ana prasan antum semua pakai baju ukhwah ana tegur lah ek....ana bharap dapat jumpa semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 17:09


tak pernah lagi join dan pergi mana-mana JK selama saya join kat ukhwah.com ni, insyaAllah 6hb ni tak ada halangan saya pergi lah ...lagipun dekat da perak dengan KL...hehe...so, sapa yang tak pernah jumpa saya dan pernah gaduh dengan saya dalam posting ni,bolehlah tunjuk hero kat luar..hehe...see you...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 17:13


oraitt...ok lah..datang tau..datang kat booth ana..ana tunggu khadiran mu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 17:13


Pada 21-03-08 16:19 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

ana ambil bahagian buka booth kat sn nanti.psiapannye da 90% da siap untuk pesta buku ni..kepada sahabat2 ukhwah boleh lah datang ke booth ana nanti..emedia publication..boleh tengok buku2 dr company ana kj,,,nak beli pun boleh juga..tapi jumpa ana ek..pesta buku start pukul 10 habis pukul 10 mlm...sailormoon.ana ada jual ensiklopedia anak2 muslim...ada 4 jilid..mrangkumi 6 bidang pdidikan agama..alquran & sunnah,sirah,feqah,ibadah,tauhid,akhlak......ada 117 tajuk dalam    4 jilid 2........datang lah ke pesta buku ni....kat meriahkan lagi pesta gedung ilmu ni....nanti kalau nak datang dan pergi booth ana boleh kol ana k..0192035691...kita jumpo team ukhwah k..jumpo kek sano..kek sano,..kek sano..hehehehemgu nni ana pergi melaka,,ada pesta buku kat melaka..so ana lama juga tak online..Apapun ambil lah no tel ana tu k..assalamualaikum

salam...

owh ye ke...
hehehe.... agak-agak....boleh dapat murah ke??
:-P

*saja saja....jangan ambil hati ye.


insyaALLAH....boleh lah kita jumpa...

tapi.....wiso ramai sangat org sampai tak dapat nak jumpa..

:-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 17:16


Pada 21-03-08 16:28 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

ana nak join antum semua..tapi ana segan lah....ana pun masa tu ada kj nak dbuat,,sebab ana juga booth...kalau antum perasan ana pakai tag mohd farid bin mansor dr emedia publication dan kalau ana prasan antum semua pakai baju ukhwah ana tegur lah ek....ana bharap dapat jumpa semua..
hehe..ok ,insyaAllah saya datang...tapi booth mana...anda salah org pula..boleh lah jual murah2 ke?tak pun kawan-kawan awak ke bagi murah...hehe...kita org pun nak beli buku juga...


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 21-03-08 17:33


Assalamualaikum...ana teringin juga nak pergi tapi tak branilah pergi sendiri..ana duduk kat KOta Bahru...kalauada kesempatan..nanti ana cuba...lagipun ana kerja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 17:49


assalamualaikum..
tok tok tok.. ada orang tak?? hehehehe...
nak habaq ni... insyaAllah, ana dengan nisaaddeen akan turut serta jkpb versi kedua
sebagai ahli ukhwah dengan sahabat dakwah pusat islam, uum

boleh lah kita jumpa lagi ek.. seronokny dapat jumpa kak shida lagi..

harap-harap dapat jumpa sahabat2 yang baru... ameen

wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 17:52


Pada 21-03-08 17:49 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
tok tok tok.. ada orang tak?? hehehehe...
nak habaq ni... insyaAllah, ana dengan nisaaddeen akan turut serta jkpb versi kedua
sebagai ahli ukhwah dengan sahabat dakwah pusat islam, uum

boleh lah kita jumpa lagi ek.. seronokny dapat jumpa kak shida lagi..

harap-harap dapat jumpa sahabat2 yang baru... ameen

wassalam..

waalaikumsalam.....

(hehe....wakil koordinator event kejap)

masuk lah pintu memang tak ada pun... :-D

-----------------------------------------------------------------------------------
wah...daripada uum nak mai KL.
jauh tu.
memang semangat ukhwah betul lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 19:58


Dah dua tahun terlepas nak p Pesta Buku. InsyaAllah, harap-harap tahun ni dapat lah pergi ke pesta buku di PWTC tu. Cuma mungkin pergi seorang saja, suami sibuk dengan Hari Kraf Kebangsaan.

Teringin juga nak join JK, tapi apapun permission daripada suami diperlukan.
Ada rezeki dapatlah jumpa dengan member ukhwah yang dah lama menyepi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 20:37


kanak-kanak boleh ikut tak?
hehe..takut nanti abang kakak kat sini buli
huhu...
rasa macam nak pergi tapi tak tau macam mana nak pergi

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 20:44


Pada 21-03-08 20:37 , zatil_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

kanak-kanak boleh ikut tak?
hehe..takut nanti abang kakak kat sini buli
huhu...
rasa macam nak pergi tapi tak tau macam mana nak pergi


Seingat dalam sejarah JK, tak ada lagi yang kena buli :) tapi kalau zatil_alwani nak cipta sejarah boleh juga :) :) :)

nak ke PWTC yang akak tau:
dari KL Sentral - naik STAR LRT ke Hentian Putra.
atau;
dari Masjid Jamek LRT Putra - naik STAR LRT ke Hentian Putra.

Dari Hentian Putra cuma jalan kaki dalam 10 minit dah sampai PWTC.


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 21:03


Pada 21-03-08 20:44 , ismi_safiza posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-08 20:37 , zatil_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

kanak-kanak boleh ikut tak?
hehe..takut nanti abang kakak kat sini buli
huhu...
rasa macam nak pergi tapi tak tau macam mana nak pergi


Seingat dalam sejarah JK, tak ada lagi yang kena buli :) tapi kalau zatil_alwani nak cipta sejarah boleh juga :) :) :)

nak ke PWTC yang akak tau:
dari KL Sentral - naik STAR LRT ke Hentian Putra.
atau;
dari Masjid Jamek LRT Putra - naik STAR LRT ke Hentian Putra.

Dari Hentian Putra cuma jalan kaki dalam 10 minit dah sampai PWTC.



manalah tau ada yang berminat nak membuli budak kecik macam saya,
hehe..thanks kak sebab bagitau macam mana nak pergi pwtc.
tapi macam tak dapat join jk ni..tapi stil pergi pesta buku tu. insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 22:51


!!! QUOTE !!!


Pada 21-03-08 10:45 , mohamad posting:

adeiii...
nak panggil skuad tapau ke prof??
:sopan:

nanti...kita usahakan..... :-D


*jangan lupa.....pesanan prof tu......datang nanti...pakai lawa-lawa tau...




Bawa apa saja yang ada. Janji benda boleh ketuk..kita ketuk..
Botol isi pasir jadi Shakle... Kalau ada cermin mata hitam pakai sekali...

:welcome:


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 21-03-08 23:30


Pada 20-03-08 16:18 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

JK pesta buku

JKPB versi Al Awal. (JKPB 1)
6 APRIL 2008 – AHAD


Jm11.30am : berkumpul di food court MALL depan pwtc tu..
jam 12.00 : sesi TAaruf.diskusi tentang JK & ukhwah.com
jam 12.30pm : makan tengah hari…
Jm1.30 : solat zohor
Jm2.00 : agenda bermula TAWAF JK PESTA BUKu 2008
Tawaf sehingga antum rasa perlu stop..hehe..

Jm5 bersurai.. au terpulang pada antum..

JKPB versi as Sani (JKPB 2)
12 April 2008 – SABTU


Jm11.30am : berkumpul di food court MALL depan pwtc tu..
jam 12.00 : sesi TAaruf.diskusi tentang JK & ukhwah.com
jam 12.30pm : makan tengah hari…
Jm1.30 : solat zohor
Jm2.00 : agenda bermula TAWAF JK PESTA BUKu 2008
Tawaf sehingga antum rasa perlu stop..hehe..


( VERSI kedua ana adakan sempena meraikan
sahabat dari UUM..yang terdiri dari
Sahabat ukhwah.com.Rakan MAsjid.
PErkim serta dari Pusat Islam UUM )

Jadi.. pada antum yang berkelapangan mana-mana
JKPB jemputlaa datang ye..
TIADA yuran dikenakan MASuk dalam PWTC tu..
Yuran JK.. setakat ni.. belum ada..
Ana tak pasti kelak yumkin akan
dipinta bergantung pada pelaksana..

Oleh hal demikian..
Sukacita nak maklumkan banyak sangat kali..
tak tahu berapa kali bila ada JK..

TAFADdal.. wa AHLAn wasahlan.. tak kisahlaa nak bawa adik.abang.kakak.mak.ayah.datuk.nek.jiran sebelah.kawan sebilik.jiran tetangga.pak cik.mak the.pak su..
dan seantero rakyat jelata..hehe..

Tak kira sama ada beliau sudah DAFTAR jadi sahabat UKHWAH.com atau BELUm daftar..
jemputtlaa datang ye…hihii… :-D :-D

Insyallah.. jumpa di pwtc…
Pada sahabat ukhwah.com yang ada
VEST.Tshirt.Beg galas..
jom pakai.
bila lagi nak promote ukhwah.com :-D :-D

segala kemuskilan.cadangan.bantahan..
sila posting dalam JKPB au pm ana au MT yang lain..

syukran wa wallahu’alam..


:-D :-D :-D


Assalamualaikum ...wah pesta buku ya...memang rugi kalau xpg ini..tapi macam mana nak join kalau xduk kl boleh ke pergi...untuk join JK itu?..InsyaAllah kalau tak ada aral mungkin pergi 6 April itu....kalau tak ada apa-apa program.harap-harap dapat pergi. 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 23:34


hmmm...

insyaAllah, 5hb april tu balik rumah...
kalau diizinkan..
sampailah ismi ke JK Pesta buku sessi pertama...
yang kedua tu macam tak boleh nak hadir... dah nak2 present sesangat dah tu..
orang kata time tengah tak cukup nafas tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

NisaAdDeen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2008
Ahli No: 32631
Posting: 92
Dari: ulu kinta,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 00:28


Pada 21-03-08 17:49 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
tok tok tok.. ada orang tak?? hehehehe...
nak habaq ni... insyaAllah, ana dengan nisaaddeen akan turut serta jkpb versi kedua
sebagai ahli ukhwah dengan sahabat dakwah pusat islam, uum

boleh lah kita jumpa lagi ek.. seronokny dapat jumpa kak shida lagi..

harap-harap dapat jumpa sahabat2 yang baru... ameen

wassalam..



Tut...tut....
Hello, assalamualaikum nisa iman....
amboi, cptnye enti....ptutla cepat kmpl bintng erk...
ana nak sangat join....InsyAllah, kita join program sahabat dkwh ke JKpb...
harap-harap Allah permudhkan kita untuk buat keputusan..enti tau saja lah, time tu mnggu study week, semua prgrm nak dihbskan sgra...
harap-harap kita dapat join, ana dah tau lama plan ni, mklmla srikandi khaulah kan banyak idea dia...hehehehe....
semoga kita dapat jumpa lebih ramai sahabat ukhwah kan...InsyAllah... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NisaAdDeenProfil   Hantar PM kepada NisaAdDeen   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 07:05


/

/

/

Kenangan Pesta Buku yang lepas


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 07:16


salam...


eh....kenangan lama ni...

:sopan:

macam-macam ragam masa tu...

dengan belon....

dengan majalah...

dengan....eerrrmmm..... dengan apa ye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 07:59


assalamualaikum

tak pernah lagi join JK Pesta Buku. Pesta Buku tu sendiri pernah lah... sebelum kenal ukhwah.com.. huhu. ada duit, boleh lah pergi. tak ada duit, tak boleh lah pergi...

buku2 yang dijual dalam Pesta Buku ni sebenarnya lebih murah atau tak daripada biasa?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 08:05


Pada 22-03-08 07:59 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum

tak pernah lagi join JK Pesta Buku. Pesta Buku tu sendiri pernah lah... sebelum kenal ukhwah.com.. huhu. ada duit, boleh lah pergi. tak ada duit, tak boleh lah pergi...

buku2 yang dijual dalam Pesta Buku ni sebenarnya lebih murah atau tak daripada biasa?


assalamualaikum...

eerrrmm.... setahu mohamad lah.

buku-buku yang dijual semasa pesta berlangsung adalah lebih murah.

:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-03-08 08:15


salam ...hmm..teringin nak p pesta buku..hehe..i love books..=)..kak shye, biasanya masa pesta buku dia bagi diskaun..jom p..hayya hayya

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 10:29


saya suka beli buku..
tapi malas baca buku..
macam mana erk???
rasanya kalau p pun, just tengok saja..
kalau beli jugak,,
alamat tak ada duit tambang balik...
huhu..
muge2 lepas p JK Pesta buku ni,
balik2 saja terus rajin baca buku..hehe (nak exam) :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 10:53


Yee... yee.. datang jugakk.. If takdee halangan.. both two verse JK pesta buku
saya datang... Kalau busy, datang satu jee.. HMM.. Ramai sangat orang dalam
Pesta Buku niiee.. Sangat ramai.. Tahun lepas first time jumpa Daeng_Jati dalam
JK Pesta Buku lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 10:57


ya ya..nak pergi juga nak ekut owl boleh?..kita naik bas agaknya,sebab dari jauh..pergi dengan kawan-kawan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 10:59


boleh jumpa mas hee kan strwbry unggu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 11:47


Pada 22-03-08 08:15 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

salam ...hmm..teringin nak p pesta buku..hehe..i love books..=)..


hayya stroberi...
ada rezeki, boleh kita kenal2... :welcome:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 17:14


Pada 21-03-08 23:34 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

hmmm...

insyaAllah, 5hb april tu balik rumah...
kalau diizinkan..
sampailah ismi ke JK Pesta buku sessi pertama...
yang kedua tu macam tak boleh nak hadir... dah nak2 present sesangat dah tu..
orang kata time tengah tak cukup nafas tu...


cik ismi pergi ke?
rasa masa tu pergi rumah kakak juga..
eheh nanti nak risik2lah cik ismi jadi pergi ke tak


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 17:26


ismi_atikah nak pergi ke?
Ada rezeki nak jumpa lah..lama sangat kenal secara naya, realiti tak kenal lagi ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 18:44


jom ramai-ramai kita pergi Pesta Buku ni.ajak lah pemburupokok sekali...hehehehe..

lepas tu ramai-ramai jom kita pergi speaking kat booth linguaphone.sekali skala kenakan mereka balik...heheheh...jom...... :-D


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 19:03


Pada 21-03-08 20:44 , ismi_safiza posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-08 20:37 , zatil_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

kanak-kanak boleh ikut tak?
hehe..takut nanti abang kakak kat sini buli
huhu...
rasa macam nak pergi tapi tak tau macam mana nak pergi


Seingat dalam sejarah JK, tak ada lagi yang kena buli :) tapi kalau zatil_alwani nak cipta sejarah boleh juga :) :) :)

nak ke PWTC yang akak tau:
dari KL Sentral - naik STAR LRT ke Hentian Putra.
atau;
dari Masjid Jamek LRT Putra - naik STAR LRT ke Hentian Putra.

Dari Hentian Putra cuma jalan kaki dalam 10 minit dah sampai PWTC.



kalau dr KL sentral, tak ada star lrt.yang ada hnye PUTRA LRT.jadi kena pergi naik LRT PUTRA ke MASJID JAMEK(if dr KL sentral), pstu naik LRT STAR ke perhentian PWTC. (nma dia hentian PUTRA ke?) mungkinlah..huhuhu..kalau tknk tukar banyak-banyak kali, naik komuter dr KL SENTRAL ke arah SENTUL, berenti kat perhentian PUTRA.jalan kaki pun boleh.tapi agak jauh sikit. 8-) :welcome: 8-)


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 22:13


nampaknya cik ismi kena datang ni :-D
orang baru dan orang lama ukhwah nak jumpa dia :sopan:

kawan-kawan yang pergi pwtc dari kl sentral boleh juga jalan sama-sama dari sana :-)
atau dari hentian putra

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 22:14


Pada 22-03-08 08:15 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

salam ...hmm..teringin nak p pesta buku..hehe..i love books..=)..kak shye, biasanya masa pesta buku dia bagi diskaun..jom p..hayya hayya


ouh lagi murah ye.. tapi yang mana depa promosi jeq kan..? huhu.. ke semuanya murah? :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 08:48


Pada 22-03-08 17:26 , ismi_safiza posting:

!!! QUOTE !!!

ismi_atikah nak pergi ke?
Ada rezeki nak jumpa lah..lama sangat kenal secara naya, realiti tak kenal lagi ini


akak ismi_safiza pergi..?? ismi_atikah pun dah lama teringin nak jumpa dengan akak ismi_safiza.. sejak dari cerpen 'buatku tersenyum...' boleh memanja.. adess...
:kelip: :malu:


Pada 22-03-08 17:14 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!


cik ismi pergi ke?
rasa masa tu pergi rumah kakak juga..
eheh nanti nak risik2lah cik ismi jadi pergi ke tak


insyaAllah cik kinah...
ummi suruh balik.. katanya ada hal penting..
agaknya dia windu ismi.. kuang kuang...
nanti kita koling2 ek...
:kelip: :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 08:49


Pada 22-03-08 22:14 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!



ouh lagi murah ye.. tapi yang mana depa promosi jeq kan..? huhu.. ke semuanya murah? :berfikir:



ismi tolong jawabkan boleh cik syahidatul...
kemurahan harga tu bergantung kepada jenis bukunya...
ada tu setakat 10%...
biasanya buku akademik dan berunsurkan pembacaan berat...
...
kalau buku2 motivasi, novel2 dan buku2 yang sewaktu dengannya.. ada jugak yang sampai 30% diskaunnye...

selalunya ada jugak jual buku2 lama keluaran syarikat tu.. edisi dedolu....
tapi depa jual dengan harga lelong.. biasanya... yang luar biasa ismi tak tahu... adess...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 08:55


!!! QUOTE !!!

kalau buku2 motivasi, novel2 dan buku2 yang sewaktu dengannya.. ada jugak yang sampai 30% diskaunnye...

UUIIIKKSS!!! 30%?? Dah cukup banyak tu.. kalau jenis yang harga
RM100.00, dah bleyy dapat RM70.00.. Bess.. Besss... Tapi, kena bawa duit
berpuluh-puluh, berkepuk-kepuk jugaklaahh jawabnyaa.. Out of budget, tambang balik takdee sakit jugaakk laahh.. EHHEEHH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 10:07


nak belilah buku cara mendidik anak yang sailormoon promote tu.. :sopan:

tengok adake tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

zaidakhtar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20793
Posting: 187
Dari: Liverpool

jordan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 11:36


"Jangan lupa dapatkan Salju Sakinah terbitan PTS Millennia di pasaran menjelang Pesta Buku Antarabangsa KL (4-13 April) tidak lama lagi. Juga di kedai-kedai buku seperti MPH, Popular dll. Insya Allah."

null


-----------------
Sudilah ke www.myzaidakhtar.blogspot.com atau www.saljusakinah.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidakhtarProfil   Hantar PM kepada zaidakhtar   Pergi ke zaidakhtar's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 11:47


Pesta Buku Antarabangsa 2008
Date                  : 4th-12th April 2008
Venue                : Tun Razak Hall 2, 3, 4, Legar Putra, Pelantaran Putra
Organiser            :Majlis Buku Kebangsaan Malaysia
Contact Person     : En Roslan
Tel                      : 603 8884 7022

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 15:00


Pada 23-03-08 11:47 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Pesta Buku Antarabangsa 2008
Date                  : 4th-12th April 2008
Venue                : Tun Razak Hall 2, 3, 4, Legar Putra, Pelantaran Putra
Organiser            :Majlis Buku Kebangsaan Malaysia
Contact Person     : En Roslan
Tel                      : 603 8884 7022


tun razak hall 2,3,4, legar putra, pelantaraan putra ni nama lain bagi pwtc ke???
saya kurang arifla.. :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-03-08 22:50


Pada 22-03-08 10:59 , teruterubozzu posting:

!!! QUOTE !!!

boleh jumpa mas hee kan strwbry unggu?


insya allah kalau tak ada aral melintang..hehe..jom teru.. :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-03-08 22:52


Pada 22-03-08 11:47 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-08 08:15 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

salam ...hmm..teringin nak p pesta buku..hehe..i love books..=)..


hayya stroberi...
ada rezeki, boleh kita kenal2... :welcome:



insya allah..ada jodoh jumpalah kita..hehe..dah lama nak jumpa kak atikah ni..hayya..ta'al ila PWTC..

p/s : masa tu waktu genting hantar assignment..kalau dan siap baru boleh p..hoho :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 23:18


Assalamualaikum
ana suka sangat beli & baca buku.nak join tapi ana tak pernah sampai pwtc lgla.takut sesat pula.rasanya ana boleh datang yang kedua 2 kut sebab yang pertama ana nak balik kg.nak kena balik ambil baju agaknya untuk final project presentation 16hb nanti.nak pergi dengan siapa ek?ada sesiapa nak bawa ana?hmm...

p/s:baru first time nak join aktvt ukhwah ini.mudah-mudahan dipermudahkan..ameen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 00:00


pwtc..pernah pergi sekali.. tahun lepas masa dapat anugerah mara..eheh bukan nunjuk ya.. inshaAllah ana akan pergi dengan geng2 pusat Islam UUM..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 09:11


salam alaik..
aiwah, nampak posting ramai yang menjawab..
jemput-jemputlaa datang ye..hihi

ya akhi umar khalil.. insyaallah ana dan sahabat ukhwah.com
akan singgah booth anta.. yang penting discount lebih.. :-D

untuk pengetahuan semua.. khususan shye..
time pesta buku lah buku-buku dijual dengan harga murah..
discount banyak dipotong..
time ni lah yang nak jumpa penulis buku.. motivator dll
boleh jumpa.. so, jangan lepaskan peluang..

* jk lepas jumpa dr. fadzilah kamsah.dr.H.M.Tuah.
penulis novel ayat-ayat cinta habiburrahman..dan ramai lagi..

!!! QUOTE !!!

"Jangan lupa dapatkan Salju Sakinah terbitan PTS Millennia di pasaran menjelang Pesta Buku Antarabangsa KL (4-13 April) tidak lama lagi. Juga di kedai-kedai buku seperti MPH, Popular dll. Insya Allah."


insyallah.. ustz dah promote tu..
apa lagi.. dapatkan juga tandatangan penulis.. ;-) :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 09:12


!!! QUOTE !!!

nak ke PWTC yang akak tau:
dari KL Sentral - naik STAR LRT ke Hentian Putra.
atau;
dari Masjid Jamek LRT Putra - naik STAR LRT ke Hentian Putra.

Dari Hentian Putra cuma jalan kaki dalam 10 minit dah sampai PWTC.



pembetulan..
jika antum naik KTM. turun stesen PUTRA.
jika antum naik LRT STAR turun stesen PWTC
jika antum naik lrt PUTRA tukar di masjid jamek...
naik STAR turun PWTC


kak ismi_safiza.. hehe.. pergi sama cek naaa :-D
nanti kita berSMS pergi sama deh..

owl_UM..
mohon anta listkan siapa yang nak pergi..
asingkan barisan muslimat.muslimin.

ana pas mandat jkpb1 pada owl_UM.
so.. any kemuskilan.. boleh pm shafik or pm ana.

jumpa antum di sana...
insyaallah.. ;-) :-D :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 09:28


eheh saya nak pergi inysaAllah..
kalau cik ismi pergi sajalah
nak ikut dia ni.. :-D

kalau tak, pergi dengan kakak saya saja.. kalau dengan kakak saya, tak ikutlah jk tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 09:37


---------------------- KEHADIRAN --------------------
p/s: Please inform me for any correction in attendance.

First phase 6 APRIL 2008 – AHAD

*** Muslimin: ***
1. Prof_Muslim
2. mohamad
3. sailormoon
4. owl_UM
5. umar_khalil - emedia publication
6. sya_ryn - from Perak
7. trouver_99

*** Muslimat: ***
1. Hanan
2. lamyanunalif_mursyidah
3. sitishairah
4. ismi_safiza - depend on husband
5. zatil_alwani - might be tapi macam takut nak pergi
6. PerMataHiJau
7. Strawberry_Ungu
8. teruterubozzu
9. ismi_atikah
10. sakinahazzahra - depends on ismi_atikah

---------------------------------------------------------------------------------

Second phase 12 April 2008 – SABTU

*** Muslimin: ***
1. Prof_Muslim
2. mohamad
3. owl_UM
4. sailormoon
5. umar_khalil - emedia publication
6. trouver_99
7. kahfi8 - accompany pusat Islam UUM

*** Muslimat: ***
1. Hanan
2. simpLe_sHida
3. niza_ati
4. nisa_iman - accompany sahabat dakwah pusat islam, uum
5. nisaaddeen - accompany sahabat dakwah pusat islam, uum
6. nurzatul - first time nak join JK


>>>>>>>>( Second phase beserta dengan sahabat dari
UUM..yang terdiri dari sahabat ukhwah.com, Rakan MAsjid,
PErkim serta dari Pusat Islam UUM )

On-view (Not sure which phases yet)
1. syahidatul
2. cintamadinah_82


Final p/s: Miss simpLe_sHida, mohon inform saya bagaimana
dengan kehadiran orang-orang besar dan MT-MT ukhwah yang
lain pula... Terima kasih daun kelapa... Begitu juga kepada yang
lain, mohon dengan sepohon-pohon melambainya kepada anda
semua untuk inform kepada saya siapa lagi yang hadir, but not
being stated here...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 10:04


Assalamualaikum

insyaAllah jika tak ada apa-apa halangan saya akan pergi JK pesta buku kali ni.. pernah pergi tahun 2006 dapat jumpk hanan, mar, kang, hanisah, kak su, naza_firman dan lain-lain (maaf tak ingat nama)..

semoga kali ni dapat bertemu kalian lagi, termasuk yang tak pernah jumpak lagi..teringin nak jumpak simple_shida dan kasih_kekasih.. semoga dapat bertemu insyaAllah.. tapi tak berani nak janji nak pagi takut2 last minute tak boleh p..


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 10:05


eheheh.. bagus.. mantOp.. laju macam ERL. cayalaah..

tapi.. Kenapa daun kelapa..? tak daun pokok semalu ke?
daun pokok kayu bakau? eh.. kayu bakau ada daun..hihii..

MT ukhwah.com insyallah akan turun saja..
ummiq.. jemput datang... nak jumpa ummiq ni..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 10:18


nak jumpa kak sadiqah :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 10:27


Nak pergi...tapi tak tahu nak p dengan siapa...seorang kawan balik N9... seorang lagi tak p....huhu.... Nak ajak adik angkat pula dia takut sebab tak nak btau results SPM kat ana.... Ajak member seUiTM sarawak dulu ... tapi rasanya tak dapat nak jumpa ahli ukhwah agaknya.... Mungkin ana datang pas zohor....
Nt lau ana dah sampai..ana inform lah sesiapa...Boleh ke?
Pas tu ingat nak terus balik uitm....study week kena study...lau kat rumah kang tak jadi nak study pula..huhu...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-08 11:35


Pada 23-03-08 11:36 , zaidakhtar posting:

!!! QUOTE !!!

"Jangan lupa dapatkan Salju Sakinah terbitan PTS Millennia di pasaran menjelang Pesta Buku Antarabangsa KL (4-13 April) tidak lama lagi. Juga di kedai-kedai buku seperti MPH, Popular dll. Insya Allah."

null



insyaallah...dah tersenarai pun dalam plan nak dapatkan buku apa.
moga ketemu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-08 11:39


Pada 24-03-08 09:37 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

---------------------- KEHADIRAN --------------------
p/s: Please inform me for any correction in attendance.

First phase 6 APRIL 2008 – AHAD

*** Muslimin: ***
1. Prof_Muslim
2. mohamad
3. sailormoon
4. owl_UM
5. umar_khalil - emedia publication
6. sya_ryn - from Perak
7. trouver_99

*** Muslimat: ***
1. Hanan
2. lamyanunalif_mursyidah
3. sitishairah
4. ismi_safiza - depend on husband
5. zatil_alwani - might be tapi macam takut nak pergi
6. PerMataHiJau
7. Strawberry_Ungu
8. teruterubozzu
9. ismi_atikah
10. sakinahazzahra - depends on ismi_atikah

---------------------------------------------------------------------------------

Second phase 12 April 2008 – SABTU

*** Muslimin: ***
1. Prof_Muslim
2. mohamad
3. owl_UM
4. sailormoon
5. umar_khalil - emedia publication
6. trouver_99
7. kahfi8 - accompany pusat Islam UUM

*** Muslimat: ***
1. Hanan
2. simpLe_sHida
3. niza_ati
4. nisa_iman - accompany sahabat dakwah pusat islam, uum
5. nisaaddeen - accompany sahabat dakwah pusat islam, uum
6. nurzatul - first time nak join JK


>>>>>>>>( Second phase beserta dengan sahabat dari
UUM..yang terdiri dari sahabat ukhwah.com, Rakan MAsjid,
PErkim serta dari Pusat Islam UUM )

On-view (Not sure which phases yet)
1. syahidatul
2. cintamadinah_82


Final p/s: Miss simpLe_sHida, mohon inform saya bagaimana
dengan kehadiran orang-orang besar dan MT-MT ukhwah yang
lain pula... Terima kasih daun kelapa... Begitu juga kepada yang
lain, mohon dengan sepohon-pohon melambainya kepada anda
semua untuk inform kepada saya siapa lagi yang hadir, but not
being stated here...



insyaallah saya datang dengan team uum

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 11:52


pes time join jk ukhwah tu nanti..

malu dan segan juga ni :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-08 11:55


Pada 24-03-08 11:52 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

pes time join jk ukhwah tu nanti..

malu dan segan juga ni :-D


huhu....
sifat malu tu kan mesti ada pada seorang mukmin....

p/s: jumpa nanti ye!

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 11:59


Pada 24-03-08 11:55 , srikandi_khaulah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-08 11:52 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

pes time join jk ukhwah tu nanti..

malu dan segan juga ni :-D


huhu....
sifat malu tu kan mesti ada pada seorang mukmin....

p/s: jumpa nanti ye!


:-D

ya jumpa nanti insyaAllah..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 12:38


erkk...
cik kinah.... kalau ismi bawa cik kinah sesat2 nak tak...??? :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 12:59


kalau tak ada halangan saya pergi lah...ok...tak pernah lagi pun join mana-mana jk...apa pun harap saya dapat pergi lah...jumpa geng2 ukhwah ni..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 13:03


Pada 24-03-08 12:38 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

erkk...
cik kinah.... kalau ismi bawa cik kinah sesat2 nak tak...??? :kelip:


tak berapa paham pula ayat ni :kelip:

kalau sesat apa boleh buat.. :-D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 14:39


Pada 24-03-08 09:37 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

---------------------- KEHADIRAN --------------------
p/s: Please inform me for any correction in attendance.

First phase 6 APRIL 2008 – AHAD

*** Muslimat: ***
1. Hanan
2. lamyanunalif_mursyidah
3. sitishairah
4. ismi_safiza - depend on husband
5. zatil_alwani - might be tapi macam takut nak pergi
6. PerMataHiJau
7. Strawberry_Ungu
8. teruterubozzu
9. ismi_atikah
10. sakinahazzahra - depends on ismi_atikah


alamak, dah di senarai hitamkan.. bahayanya..
saya tak kompemla. depens on my mom..
dia bagi saya balik rumah ke tak agaknya..huhu..
my bro dah excited nak pergi..
segan nak join jk ni..
tak ada ke yang sebaya dgnku...huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 14:50


zatil umur berapa..?
mari ismi bawa adik ismi..
nak yang berapa tahun...?? 3 bulan...? 9 bulan...? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 15:31


Pada 24-03-08 14:50 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

zatil umur berapa..?
mari ismi bawa adik ismi..
nak yang berapa tahun...?? 3 bulan...? 9 bulan...? :berfikir:


:-o :-o :-o
saya 19..
hehe..apala akak ni..
ada ke nak bawa yang 3 bulan..gigi pun belum tumbuh lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 15:49


Pada 24-03-08 09:37 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

---------------------- KEHADIRAN --------------------
p/s: Please inform me for any correction in attendance.

First phase 6 APRIL 2008 – AHAD

*** Muslimin: ***
1. Prof_Muslim
2. mohamad
3. sailormoon
4. owl_UM
5. umar_khalil - emedia publication
6. sya_ryn - from Perak
7. trouver_99

*** Muslimat: ***
1. Hanan
2. lamyanunalif_mursyidah
3. sitishairah
4. ismi_safiza - depend on husband
5. zatil_alwani - might be tapi macam takut nak pergi
6. PerMataHiJau
7. Strawberry_Ungu
8. teruterubozzu
9. ismi_atikah
10. sakinahazzahra - depends on ismi_atikah

---------------------------------------------------------------------------------

Second phase 12 April 2008 – SABTU

*** Muslimin: ***
1. Prof_Muslim
2. mohamad
3. owl_UM
4. sailormoon
5. umar_khalil - emedia publication
6. trouver_99
7. kahfi8 - accompany pusat Islam UUM

*** Muslimat: ***
1. Hanan
2. simpLe_sHida
3. niza_ati
4. nisa_iman - accompany sahabat dakwah pusat islam, uum
5. nisaaddeen - accompany sahabat dakwah pusat islam, uum
6. nurzatul - first time nak join JK


>>>>>>>>( Second phase beserta dengan sahabat dari
UUM..yang terdiri dari sahabat ukhwah.com, Rakan MAsjid,
PErkim serta dari Pusat Islam UUM )

On-view (Not sure which phases yet)
1. syahidatul
2. cintamadinah_82


Final p/s: Miss simpLe_sHida, mohon inform saya bagaimana
dengan kehadiran orang-orang besar dan MT-MT ukhwah yang
lain pula... Terima kasih daun kelapa... Begitu juga kepada yang
lain, mohon dengan sepohon-pohon melambainya kepada anda
semua untuk inform kepada saya siapa lagi yang hadir, but not
being stated here...


:welcome: jemput jangan malu... :sopan: :sopan:
ana mybe pergi untuk fasa kedua agaknya... fasa ptama mybe ada outstation...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 17:02


waa..dah ada nm dalam senarai...
insyaAllah, kalau tak ada apa-apa hal
kami semua pakat2 mai... nun di sana bandaraya sintok...
hikhik

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 24-03-08 17:06


Bismillahhirrahmaniarrahim

erm,tak taulah dapat pergi ke tak..ada exam 6 hb tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 20:27


!!! QUOTE !!!

Nak pergi...tapi tak tahu nak p dengan siapa...seorang kawan balik N9... seorang lagi tak p....huhu.... Nak ajak adik angkat pula dia takut sebab tak nak btau results SPM kat ana.... Ajak member seUiTM sarawak dulu ... tapi rasanya tak dapat nak jumpa ahli ukhwah agaknya.... Mungkin ana datang pas zohor....
Nt lau ana dah sampai..ana inform lah sesiapa...Boleh ke?
Pas tu ingat nak terus balik uitm....study week kena study...lau kat rumah kang tak jadi nak study pula..huhu...



jom kita p sekali nak tak?ana pun tak ada kawan nak p nanti.anti datang naik apa?kalau sudi bolehlah kita p bersama2.kita naik public transport dr kl sentral.ok tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 20:43


Pada 20-03-08 23:21 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wr wbt

Wah..ada JK Pesta Buku ke?..bagusnya...nak join jugak lah...
Lina..akak follow Lina lah ek...kalau Lina pergi..InsyaAllah akak pergi...


salam'alaik kak ira..
macam biasa lah..kita pergi berdua lah..
sokmonye pun lagu tu jugak..rumah sejengkal..
alang2 tu kita pergi lawat naquib nak kalau sempat?



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 00:48


Pada 24-03-08 20:27 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!


jom kita p sekali nak tak?ana pun tak ada kawan nak p nanti.anti datang naik apa?kalau sudi bolehlah kita p bersama2.kita naik public transport dr kl sentral.ok tak?


Boleh2...insyaAllah... nt pm ana k...tukaq no phone.... Ok..jumpa kat klsentral...naik LRTputra..lepas itu tukaq naik LRTstar


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 00:54


Pada 24-03-08 12:59 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

kalau tak ada halangan saya pergi lah...ok...tak pernah lagi pun join mana-mana jk...apa pun harap saya dapat pergi lah...jumpa geng2 ukhwah ni..hehe


kalau sya_ryn pergi, saya ingat nak pergi jugalah..teringin sangat nak kenal saudari saya-ryn ni.huhu. 8-) :kelip:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 06:28


lorr.. cik wahidatulfarahah.. saya ryn sebenarnya seorang saudara.. :sopan:

saya pun tak tahu lah pergi yang mana... nak pergi yang 2nd tapi ramai yang pergi yang 1st... uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 07:23


Assalamualaikum..

Insyaallah, kalau tak ada apa-apa halangan, ana akan join tapi tak pasti lagi sama ada 1st or 2nd day, sebab maby antara 2 tarikh tu ana ada hal. apa-apa pun ana akan comform pada cik simple_shida.

erm, teringat kat redgirl or wajihah, dia datang ke tak ye?..mana dia ni... :berfikir: :berfikir:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 25-03-08 07:35


Salam Alaik

insyaALLAH ana akan pergi yang 1st phase. tapi ana tak dapat nak ikut schedule JK sebab ana pergi dengan sahabat ana. apapun ana akan comfirmkan nanti. insyaALLAH kalau berkesempatan, dapat jumpa sekejap dengan sahabat2 ukhwah pun jadi lah.. :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 07:52


Pada 25-03-08 06:28 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

lorr.. cik wahidatulfarahah.. saya ryn sebenarnya seorang saudara.. :sopan:

saya pun tak tahu lah pergi yang mana... nak pergi yang 2nd tapi ramai yang pergi yang 1st... uhuk...


:sopan: :sopan: :sopan:
ye ke?uhuk3..tersilap sangka pula.tkpe2..kenal syaryn dr jauh pun tak apa..sebab teringin sangat nak kenal..~lalalala~~.... ;-) ;-)

bukan saja nak kenal syarin, malah lain-lain ahli ukhwah.tapi nak join segan.dr jauh pun cukup kott.. :malu: :malu: :malu:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» `jK peStA bUkU` 2008.pWtc

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.22543 saat. Lajunya....