Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.
-- at-Taubah: 129

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 45 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Gurindam Pak Lah


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Gurindam Pak Lah

Please Mendaftar To Post


Oleh Gurindam Pak Lah

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 14:23


PANAS KU SANGKA HINGGA KE PETANG,
RUPANYA HUJAN DITENGAHARI,
KELANTAN KU SANGKA MUDAH DITAWAN,
RUPANYA KU HILANG 5 NEGERI....

SUNGGUH MALANG NASIBKU INI,
TIADA KAMPUNG TIADA NEGERI,
PENANG NEGERIKU DI TAWAN DAP,
TAKTAU KEMANA NAK bawa DIRI,

ADA BAIKNYA KU UNDIR DIRI,
BAGI PELUANG KEPADA KHAIRY
SAMBIL KUTUMPU kepada ISTERI,
KOT2 DAPAT BABY....

SELAMAT....AMAN......MAKMUR...........    :welcome:


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

An_nas
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32921
Posting: 17
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 14:41


tak baik lah cakap begitu.walaupun dia bukan pemimpin yang sempurna tapi jangan lah bagi kat khairy,boleh kiamat dunia kalau khairy jadi pemimpin.
bagi lah kat Najib.

Bookmark and Share

    


  Member Information For An_nasProfil   Hantar PM kepada An_nas   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 14:54


Pada 17-03-08 14:41 , An_nas posting:

!!! QUOTE !!!

tak baik lah cakap begitu.walaupun dia bukan pemimpin yang sempurna tapi jangan lah bagi kat khairy,boleh kiamat dunia kalau khairy jadi pemimpin.
bagi lah kat Najib.


betul tu, kalau tak suka pun jangan lah sampai cakap macam tu... kena lah ikut turutan, biar lah najib... apa daa...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 20:33


mari aku tambah sikit

Ku cari damai dihati
Ku perkenalkan Islam Hadhari
Ku cari Ghazali dan Shafiee
Ku hilang Shahrizat dan Samy

Isteri tercinta telah pergi.....
Ku ambil Jean sebagai pengganti!

Oh.....sakitnya hati
Apabila hilang 5 negeri

Jumpa 4 tahun lagi
Itupun kalau tak mati lag


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 21:19


Pada 17-03-08 20:33 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!



Isteri tercinta telah pergi.....
Ku ambil Jean sebagai pengganti!




erm ini janganlah kata :jangan:
itu hak dia


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 21:25


Pada 17-03-08 14:23 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

PANAS

ADA BAIKNYA KU UNDIR DIRI,
BAGI PELUANG KEPADA KHAIRY
SAMBIL KUTUMPU kepada ISTERI,
KOT2 DAPAT BABY....

SELAMAT....AMAN......MAKMUR...........    :welcome:



boleh kap saja dapat baby? macam tak ada harapan saja..ermmppp..

:kelip: :sopan:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 22:37


Pada 17-03-08 21:25 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-03-08 14:23 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

PANAS

ADA BAIKNYA KU UNDIR DIRI,
BAGI PELUANG KEPADA KHAIRY
SAMBIL KUTUMPU kepada ISTERI,
KOT2 DAPAT BABY....

SELAMAT....AMAN......MAKMUR...........    :welcome:



boleh kap saja dapat baby? macam tak ada harapan saja..ermmppp..

:kelip: :sopan:




Sapa sangka buah cempedak menjadi durian :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 22:39


Pada 17-03-08 21:25 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-03-08 14:23 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

PANAS

ADA BAIKNYA KU UNDIR DIRI,
BAGI PELUANG KEPADA KHAIRY
SAMBIL KUTUMPU kepada ISTERI,
KOT2 DAPAT BABY....

SELAMAT....AMAN......MAKMUR...........    :welcome:



boleh kap saja dapat baby? macam tak ada harapan saja..ermmppp..

:kelip: :sopan:




Sapa sangka buah cempedak menjadi durian :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 22:57


tak baik cakap begitu :jangan: :jangan:
kita kena doa yang baik-baik kat pak Lah..:)
moga Allah bagi hidayah kat dia.. ;-)

-------------------------------------
http://alfatihah.blogdrive.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

harima_kenji
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32919
Posting: 8

gabon   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 03:44


paklah pernah berkata, kan ku cari di manakah al-ghazali~~~
kan ku selokar semua kitab suci~~
TAPi..
last2.. ku jumpa al-khairy~~
4 negeri hilang tergigit jari~~

oo0o00~~~

hihihi :lol: :lol: :-D :-D :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For harima_kenjiProfil   Hantar PM kepada harima_kenji   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 06:19


hehe... no komen.. klakau saja.. kasihan...

ala2 nak buat kerajaan demokrasi
rupa-rupaya terjadi monarki...
rakyat apalagi, ramai tak puas hati...
tolak pak lah, tolak khairy...

;-)


-----------------
ziarah ana di http://thetalkingpen.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 07:26


Pada 17-03-08 22:39 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-03-08 21:25 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-03-08 14:23 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

PANAS

ADA BAIKNYA KU UNDIR DIRI,
BAGI PELUANG KEPADA KHAIRY
SAMBIL KUTUMPU kepada ISTERI,
KOT2 DAPAT BABY....

SELAMAT....AMAN......MAKMUR...........    :welcome:



boleh lagi ke dapat baby? macam tak ada harapan saja..ermmppp..

:kelip: :sopan:




Sapa sangka buah cempedak menjadi durian :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:



huhuuhu..tkkn punya buah cempedak menjadi durian.buah cempedak menjadi busuk ada lah kalau dah expired... :sopan: :sopan:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 12:47


Pada 18-03-08 03:44 , harima_kenji posting:

!!! QUOTE !!!

paklah pernah berkata, kan ku cari di manakah al-ghazali~~~
kan ku selokar semua kitab suci~~
TAPi..
last2.. ku jumpa al-khairy~~
4 negeri hilang tergigit jari~~

oo0o00~~~

hihihi :lol: :lol: :-D :-D :berfikir: :berfikir: :berfikir:


adusss...
apalah nasib..
negeriku sendiri disambar orang :cry:


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 13:20


sekadar nasihat-menasihati..

ana tak setuju dengan gurindam yang teman-teman buat..
jangan lah macam nak memalukan sesiapa pula.:jangan: :jangan:
ni kan portal islamic..
tunjukkkan lah contoh yang baik..
pak lah tu kan PM kita..

semoga beliau diberi hidayah oleh ALLAH.. :-D :-D
malaysia bukan negara monarki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 13:55


Pada 18-03-08 13:20 , nurul_huda3110 posting:

!!! QUOTE !!!

sekadar nasihat-menasihati..

ana tak setuju dengan gurindam yang teman-teman buat..
jangan lah macam nak memalukan sesiapa pula.


jangan lah serius sangat..ni kan posting kelakar.
tak setuju jangan baca


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 17:08


Sabar-sabar.. nurul_huda3110..    
Sabar aieyda..

bawa-bawa bertenang..


Huhuhuhuh, camnelah nak mengharmonikan 2 orang ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

lat-terang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2008
Ahli No: 32894
Posting: 156
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-03-08 17:13


hehehe yang tak dapat nak terima tak payah baca lah agaknya...tapi dalam dok bergurindam doa2 moga pak lah akan berubah...

rtis malaysia punb uleh ubah...Ali setan , akhil hayy kenapa tak pak lah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For lat-terangProfil   Hantar PM kepada lat-terang   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 19:00


Pada 18-03-08 13:20 , nurul_huda3110 posting:

!!! QUOTE !!!

sekadar nasihat-menasihati..

ana tak setuju dengan gurindam yang teman-teman buat..
jangan lah macam nak memalukan sesiapa pula.:jangan: :jangan:
ni kan portal islamic..
tunjukkkan lah contoh yang baik..
pak lah tu kan PM kita..

semoga beliau diberi hidayah oleh ALLAH.. :-D :-D
malaysia bukan negara monarki..


chill lah nurul_huda3110.. chill perempuan, chill!! :-D :-D
ni gurau2 saja..lagipun..dia bukanlah PM yang bagus sangat untuk kita respect.lainla TG nik aziz ke..

kalau nak serious sokmo boring arrrrr... :oops: :oops:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-03-08 22:34


saya langsung tidak setuju dengan topik ini..bukankah menjurus kepada menghina dan mengumpat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 23:45


Pada 18-03-08 22:34 , idie04 posting:

!!! QUOTE !!!

saya langsung tidak setuju dengan topik ini..bukankah menjurus kepada menghina dan mengumpat?


sutuju dengan idie04...
elok kalau dikunci saja tajuk ni.. :berfikir: :bye:

-------------------------------------
http://alfatihah.blogdrive.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 19-03-08 09:08


Saya cadangkan Pak Lah minum Kopi Radix... Manalah tahu tiba- tiba saja power kembali... macam menantu dia, Khairy...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 09:13


Pada 18-03-08 23:45 , muslimah_aLfA posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 22:34 , idie04 posting:

!!! QUOTE !!!

saya langsung tidak setuju dengan topik ini..bukankah menjurus kepada menghina dan mengumpat?


sutuju dengan idie04...
elok kalau dikunci saja tajuk ni.. :berfikir: :bye:

-------------------------------------
http://alfatihah.blogdrive.com


setuju juga..
kalau cakap kelemahan pentadbiran pak lah takpalah..
suara ketakpuasan rakyat..

tapi ini dah sampai mengata apa yang tak patut..

wassalam..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 11:38


Salam..

Minta maaflah kalau gurindam ni buat sesetengah pihak tak senang hati..

Hmm, ada daftar spr dan mngundi ke..? Hehehhehe..

Dah berapa banyak duit tax kita dianggap duit kerajaan.. yang DISIA-SIAKAN..???


Buat yang tidak berpuas hati dengan gurindam ini, saya pohon maaf bebanyak..

Harap pihak yang tak berpuas hati Boleh buat 'Gurindam Pak Lah Edisi Tak Mengumpat'..

ok dokk..??

Teringin juga nak nengok.. heheheh..


P/s: I'm logout..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-03-08 12:24


mari pakat pergi ganu...boleh pergi masjid kristal selepas itu pakat ambil sikit-sikit seorang buat buah tangan......

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 12:49


alamak..boring saja sahabat2 ukhwah ni..relaks lah.ni sekadar untuk gelak2.. janganlah terlalu pessimist sangat..

ni yang den malas nak join portal2 begini,tkleh nak bgurau lgsung..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 13:01


Pada 19-03-08 12:49 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

alamak..boring saja sahabat2 ukhwah ni..relaks lah.ni sekadar untuk gelak2.. janganlah terlalu pessimist sangat..

ni yang den malas nak join portal2 begini,tkleh nak bgurau lgsung..

salam...

alamak ai....
boring ke dok kat portal ni??
:sopan:

kalau boring, pergi lah jalan-jalan kat luar tu.
ambil angin segar...
lepas itu masuk balik dalam ni.
8-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 13:16


Pada 19-03-08 13:01 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 12:49 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

alamak..boring saja sahabat2 ukhwah ni..relaks lah.ni sekadar untuk gelak2.. janganlah terlalu pessimist sangat..

ni yang den malas nak join portal2 begini,tkleh nak bgurau lgsung..

salam...

alamak ai....
boring ke dok kat portal ni??
:sopan:

kalau boring, pergi lah jalan-jalan kat luar tu.
ambil angin segar...
lepas itu masuk balik dalam ni.
8-)



:kelip: :kelip:
jangan kan kata jalan-jalan kat lua, joging, naik beskal semua dah buat.bila masuk saja portal ni, nak gurau2 sikit tkleh sebab ada yang pessimist atau terlalu serious, (mungkin disebabkan faktor umur yang berbeza :sopan: )..


kpada yang lain, jangan nak marah ek ana jujur begini.hehe..sekadar berlaku jujur.. tak suka, jangan baca.nak marah, pergi ambil wudhu.tak puas hati tulis saja kat blog anda..hehehehe
8-)


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 14:02


Pada 19-03-08 12:49 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

alamak..boring saja sahabat2 ukhwah ni..relaks lah.ni sekadar untuk gelak2.. janganlah terlalu pessimist sangat..

ni yang den malas nak join portal2 begini,tkleh nak bgurau lgsung..


kalau tak boleh nak gurau2,nak gelak2 tak payah lah masuk bahagian kelakar ni..
sekadar gurauan saja,nak hiburkan hati..
bukannya muddathsir787 gurau yang bukan2..dah memang terang lagi bersuluh apa yanh dia katakan..

sesiapa yang nak serius dan tak boleh terima gurauan dalam posting janganlah kutuk aku pula yee..aku minta maap bebnyk..
chow!!


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 15:23


nama saja bplajaran tinggi ilmu agama tapi akhlak ....entah apa-apa.cakap ni gurauan ke?kpla otak lah....kalau mak dan bapa anda yang digurau macam tu?mybe seronok agaknya....tau lah org tu salah, yang pergi kata-kata macam tu buat apa....tabik lah dengan org yang ilmu tinggi ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 15:40


Sabar sya_ryn.. sabar..

Sabar.. cuba bawa bertunang..

Silap.. bertenang. ok?
:-)


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 140
Posting: 262
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 15:56


:-)

BUANG YANG KERUH...AMBIL YANG JERNIH...

mungkin seloka ni telah menyentuh sensitiviti mana-mana pihak...
sebagai pengikut akhlak Nabi, kita kena ambil kira dan jaga hati insan sekeliling...
peringatan untuk diri ana sendiri juga..

allahua'lam

:-) :bunga: :-)


-----------------
Mencurah Kasih Berkongsi Ilmu http://raudhatulmardhiah.blogspot.com Ingatlah hanya dengan mengingati ALLAH hati menjadi tenang


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 16:00


betul kata-kata saya ryn...
Jangan lah kita sinis dengan urang lain. cukup sekali menghighlight lepas tu dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 16:06


BAIKLAH..

DENGAN INI SAYA BERBESAR HATI MEMOHON ADMIN MENDELETE/MENGELOCK TOPIK INI.

SAYA DENGAN SEGALA HORMATNYA MEMOHON MAAF JIKA
ADA MENGGURIS HATI MANA-MANA PIHAK sama ada SENGAJA ATAU TIDAK SENGAJA..

KERANA ITU ADALAH DARI KEJAHILAN SAYA SENDIRI..

SAYA AKHIRI TOPIK INI DENGAN JUTAAN KEMAAFAN..
DAN SECANGKIR SENYUMAN MANIS :-D BUAT SAUADARA-
SAUDARA yang TERASA PADA SAYA..

APALAH SUDI KIRANYA KEMAAFAN ITU DIHULUR??

TERIMA KASIH DAUN KELADI selepas ini TAK BUAT LAGI.

P/S: I'M LOGOUT


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-03-08 17:28


Pada 19-03-08 15:23 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

nama saja bplajaran tinggi ilmu agama tapi akhlak ....entah apa-apa.cakap ni gurauan ke?kpla otak lah....kalau mak dan bapa anda yang digurau macam tu?mybe seronok agaknya....tau lah org tu salah, yang pergi kata-kata macam tu buat apa....tabik lah dengan org yang ilmu tinggi ni....


Hahaha.... orang UMNO bengap dah ngamuk... Lambang orang bengap... gurau sikit dah ngamuk... hahahahah

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.195493 saat. Lajunya....