Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-09-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 56 hari yang lalu
muslimiman: 61 hari yang lalu
tornado: 80 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Perdana Menteri Malaysia


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Perdana Menteri Malaysia

Please Mendaftar To Post


Oleh Perdana Menteri Malaysia

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-03-08 04:24


banyak pihak dah usulkan supaya pak lah meletak jawatan sebagai perdana menteri malaysia ke 5 selepas prestasi buruk pada PRU lepas...

Kalau nak tengok dari pihak ba,semestinya mahu pak lah letak jawatan....itu tak kisah lah..dari pihak pembangkang...
tapi sekarang sampai org dalam sendiri yang dah suruh pak lah letak jwtan,apa cer....

tahniah kepada datuk mukhriz mahathir kerana beliau berani menyatakan pendapatnya tanpa perlu risau kedudukan beliau dalam parti....

agak-agak mmber2,siapa lah jadi pm ke-6 negara ek???
najib sesuai tak???
Kalau boleh memang nak suruh hji hdi,DSAI saja...tapi majoriti bn lagi......
ada pendapat?


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-03-08 04:25


Mukhriz gesa PM letak jawatan?
Malaysiakini
Fri | Mar 14, 08 | 1:15:43 pm MYT

KUALA LUMPUR, 13 Mac - Exco Pemuda Umno, Mukhriz Mahathir menggesa Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi melepaskan jawatannya sebagai Perdana Menteri dan Presiden Umno bagi memulihkan negara dan parti itu.

"Hanya dengan peletakan jawatan Perdana Menteri dan presiden Umno oleh Datuk Seri sendiri dapat pemulihan Umno, BN dan negara dilakukan dengan jaya," katanya dalam sepucuk surat peribadinya kepada Abdullah.

Surat bertarikh 12 Mac itu turut diedarkan kepada Timbalan Presiden Umno, dua Naib Presidennya dan Setiausaha Agung Umno.

Malaysiakini difahamkan surat itu tidak bertujuan diedarkan kepada umum, namun ia kini mula diterbitkan di beberapa laman web dan blog politik.

Mukhriz, ahli Parlimen Jerlun, berkata keputusan Pilihan Raya Umum 8 Mac jelas menunjukkan rakyat menolak kepemimpinan Abdullah.

Laporan ini dipetik dari Malaysiakini.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-03-08 04:25


Mukhriz letter demanding PM resignation
Harakahdaily
Fri | Mar 14, 08 | 4:36:20 pm MYT

12th March 2008

Dato' Seri,

Let me take this opportunity to thank you and the party's leadership for the faith in me and the chance to contest in Jerlun as a Barisan Nasional candidate. With the blessing and hard work of the party's leadership and machinery as well as the people of Jerlun, I have won the elections and am now a new Member of Parliament.

However, sadly enough, my victory is rendered meaningless in view of the defeat that Umno and the Kedah BN suffered in the hands of the opposition. Apart form Kedah, four other states as well as the Federal Territories also received similar humiliation in defeat.

In fact your own state of Penang was wrested by the DAP from the BN. Kelantan is again under Pas rules. In other states, the BN also suffered a similar humiliation when the level of BN support by the people has tremendously reduced. This, Datuk Seri, has never happened in the history of BN rule.

The sole intention of my letter to you is meant to save Umno and BN from being rejected further by the people and from being no longer relevant to our religion, race and nation.

Dato' Seri, the people are unhappy and the message from them is very clear, and that is they have rejected you as the nation's chief executive.

Contrary to your claim that you still have the support of Umno and other component parties, the reality is that even our own party members had reneged in their voting pattern by supporting the Opposition and inflicting the BN its defeat.

Dato' Seri, when the people held street demonstrations you openly dared them to resort to the ballot boxes to demonstrate.

They took your challenge by coming out, especially tho people in the Peninsular, and they demonstrated their feelings by voting us out at the BN at State and Parliament levels.

It is therefore clear that your leadership and your handling of the issues faced by the people and the nation are no longer accepted. Let's not deny the truth just for the sake of keeping your seat as Prime Minister.

For the love of this country and the people, I beg that you take responsibility for the defeat. We can save Umno, the BN and the nation only if you relinquish your positions as Prime Minister and the President of Umno.

Dato' Seri, I hope you will understand that I make this plea with the intention of salvaging a very dire situation. A move has been made to woo the BN representatives to join the Opposition. The enemy needs just 35 seats more to topple the government of your leadership.

If you do not resign in the near future, I fear that the situation will become untenable and that the Malay support for Umno and BN will be a thing of the pasti.

This plea I make without malice, and I am aware that your reaction and that of other Umno members could very well be hostile.

But come what may, I am prepared, for the sake of the Malays and Umno, to face the consequences of my action. With all humility, I leave my fate to Allah SWT.

Dato' Seri, I am sure that you will do the right thing for the sake of the people and the nation. May Allah SWT bless you for the sacrifice you make by stepping down.

Wasallam

Yours Sincerely

Mukhriz Mahathir
Jerlun Member Parlament - mr

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 10:20


bukan setakat Mukhriz saja....

/

/


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 10:27


pergh...tak ku sangka..bagus jugakk ni..tapi kalau pak lah letak jawatan, tak nak lah najib naik..nanti ramai pulak warga asing kena bom..haha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-03-08 10:39


setuju dengan mama_imam... tak nak lah najib yang naik... dengan lah kat org lain yang lebih layak... siapa? kat dalam BN saya tak nampak orgnya. tapi, dalam BA, ada lah... tapi... tu lah... BN yang jadi k'jaan sekarang ini... dah tentu pemimpin BN yang kena jadi PM... kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

didad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1966
Posting: 114
Dari: penang

Selangor  


posticon Posting pada: 18-03-08 10:40


salam...masa PAS kalah pada 2004 di terengganu,Kenapa tak ada isu suruh hadi awang letak jawatan sebagai presiden PAS?

Bookmark and Share

    


  Member Information For didadProfil   Hantar PM kepada didad   Quote dan BalasQuote

An_nas
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32921
Posting: 17
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 10:54


Pada 18-03-08 10:27 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

pergh...tak ku sangka..bagus jugakk ni..tapi kalau pak lah letak jawatan, tak nak lah najib naik..nanti ramai pulak warga asing kena bom..haha..


lagi bagus kalau warga asing takut kena bom,kurang sikit pendatang haram kat malaysia ni terutama dari indonesia.

kalau pak lah letak jawatan menangis lah khairy jamaludin :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For An_nasProfil   Hantar PM kepada An_nas   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 11:06


banyak lagi cara sekatan yang boleh dibuat untuk elakkan ramai pdatang asing..
sekarang ni bukan cakap pasal indonesia..cakap pasal org yang datang ke negara kita secara profesional dan menuntut haknya..akhirnya dia jugakk yang dibom..tak ada kesalahan tapi dibunuh dengan kejam..malu jekk..

anak menantu,istri,cucu cicit pak lah semua menangis,kurang lah hasil pendapatan mereka =p

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 11:14


pak lah ada agenda, misi dan strateginya yang tersendiri, sebab tu dia tak letak jawatan (bukan nak sokong dia), cuma melihat dari suatu sudut lain saja.......
just a thought...
pak lah sengaja bertindak agak bersahaja dalam pru12 kerana ingin menajamkan semula senjata utama beliau dan BN dalam PRU, iaitu SPR yang teruk dikecam sebelum PRU12, namun selepas PRU12, identiti dan reputasi SPR menjulang bagai nak rak, perasan tak????
BA pun tak ada buat komen tentang SPR, ye lah sebab dah menang banyak (so to speak lah kan).... disamping mengurangkan budjet pilihanraya BN (maybe untuk kepentingan sendiri dan KJ, dont know), sekaligus mengurangkan jumlah pengundi hantu di seluruh negara kecuali dikawasan2 tertentu seperti di terengganu (cubaan yang berjaya), di kelantan (gigit ibu jari kaki beb) dan beberapa kawasan lain...... dalil peratus pengundi yang agak tinggi di kelantan dan terengganu

perbandingan PRU11, hampir kebanyakan kawasan mencatat peratusan pengundi yang keluar mengundi tinggi, bermaksud ramai pengundi hantu....

dijangkakan pak lah akan mengganas kembali pada PRU yang akan datang, dengan taktik yang sama pada PRU11, di kala pihak BA sibuk mempunyai 5 negeri untuk ditadbir dan jentera BN mempunyai lebih masa dan anggota yang idle untuk digerakkan ....so sama-sama kita nantikan debarannya

p/s: hanya hipotesis sahaja, bukan teori. So komen seadanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 11:15


Pada 18-03-08 10:27 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

pergh...tak ku sangka..bagus jugakk ni..tapi kalau pak lah letak jawatan, tak nak lah najib naik..nanti ramai pulak warga asing kena bom..haha..


May Allah give all Muslims the opportunity to choose their leader.............look & see what happened next day............
peace.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 11:26


pada pendapat aku...biarlah pak Lah memerintah jadi PM....
selagi dia memerintah..lagi hancur ruyup BN....
lagi senang BA nak menang PRU13 nanti....kekkekkke

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-03-08 11:41


Betul rdwira, Kalau ganti Najib, lagi jahanam Malaysia ini.., silap-silap Malaysia ini pun dijualnya. Siapa melawan akan kena bom!

Tapi kalau Paklah pegang pun makin jahanam Malaysia.

Khabar yang bertiup kencang, Anwar bakal PM Malaysia? Mustahil? Kita sama-sama tunggu.

Tapi Rufaqa' pulak yakin Abuaya Ashaari bakal jadi PM Malaysia... :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 12:19


just a teori, walaupun SPR tak ada lah naik bak rakyat, setidak2nya reputasi tidaklah dipersoalkan sangat seperti yang selalunya berlaku di akhir setiap kali PRU..........

ehem ingat air yang tenang jangan sangka tak ada boya........

pak lah mungkin nampak senyap dan sengap + ngantuk (huhu),
jangan ingat beliau sudah kehabisan idea,

beware of that 'Boya'..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 12:53


Pada 18-03-08 10:54 , An_nas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-03-08 10:27 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

pergh...tak ku sangka..bagus jugakk ni..tapi kalau pak lah letak jawatan, tak nak lah najib naik..nanti ramai pulak warga asing kena bom..haha..


lagi bagus kalau warga asing takut kena bom,kurang sikit pendatang haram kat malaysia ni terutama dari indonesia.

kalau pak lah letak jawatan menangis lah khairy jamaludin :lol:


adusss..
aku pun tumpang sedihhh... :cry: :lol:


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

lat-terang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2008
Ahli No: 32894
Posting: 156
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-03-08 13:45


rasanya kalau paklah resign Najib lah yang naik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lat-terangProfil   Hantar PM kepada lat-terang   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 14:37


heh?? najib?? dia pun same korup.. tak payahlah.... macam tak berapa layak saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 17:05


Pada 18-03-08 14:37 , emirmizan posting:

!!! QUOTE !!!

heh?? najib?? dia pun same korup.. tak payahlah.... macam tak berapa layak saja...




taklah.siapa lawan nanti kena bom :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 17:16


assalamualaikum....

memang tak sangka datuk mukhriz buat macam itu. tapi apa yang datuk mukhriz buat tu memang betul. pak lah nak undur diri??? ana rasa dalam mimpi saja lah. dia takkan undur diri punya. kalau dia undur diri rugi lah tak boleh nak buat duit lagi. lebih-lebih lagi dengan menantu kesygn dia tu khairy jamaludin. tapi alhamdulillah khairy tak tercalon dalam kabinet. kalau tak memang naya lah. najib nak ganti jadi pm???? ana rasa dia tak layak untuk jadi pm....

ini adalah petikan haraqah daily.net mengenai keberanian dato mukhriz..:

Ugut Mukhriz bukti Umno tidak demokratik
Abdul Halim Mohd Rashid
Sun | Mar 16, 08 | 5:21:41 am MYT

KUALA LUMPUR, 16 Mac (Hrkh) - Tindakan Datuk Seri Abdullah Badawi mengarahkan Pemuda Umno yang turut dipimpin menantunya mengambil tindakan terhadap Datuk Mukhriz Mahathir adalah bukti bahawa Umno adalah parti yang sangat tidak demokratik.

"Arahan Abdullah itu adalah satu ugutan terhadap Mukhriz. Menuduh orang yang menyampaikan suara hati ahli-ahli Umno sebagai tidak bertanggungjawab adalah satu lagi bukti bahawa Umno adalah parti yang sangat tidak demokratik," katanya.

Kebengisan Abdullah terhadap anak Tun Dr Mahathir Mohamad itu juga membuktikan Abdullah sedang diancam ketakutan akan hilang jawatannya, kata beliau lagi.

"Beliau bukan sahaja enggan mengkaji dan memuhasabahkan dirinya apabila Mukhriz menuntut beliau berundur, malah menuduh anak Dr Mahathir itu tidak bertaggungjawab dan mengarahkan Pemuda Umno mengambil tindakan pula," kata Ahli Parlimen Pokok Sena itu.

Sepatutnya, katanya, Abdullah menjadikan teguran anak kepada orang yang mengangkatnya sebagai Perdana Menteri itu sebagai cermin untuk "menyemak dirinya".

"Tetapi, Abdullah tetap berkeras untuk meneruskan keangkuhannya yang sudah sampai ke peringkat tidak mahu menerima teguran," katanya.

Mahfuz juga menyatakan sokongan, penghargaan serta rasa hormatnya kepada Mukhriz yang mengulangi keberanian bapanya.

"Dr Mahathir pernah menulis surat mendesak (Allahyarham) Tunku (Abdul Rahman Putra al-Haj) mengundur diri selepas kemerosotan sokongan kepada Perikatan dalam tahun 1969.

"Mukhriz bukan sahaja mengulangi sejarah yang bapanya, malah, jika beliau dipecat, beliau juga akan mengulangi sejarah bapanya yang dipecat dari Umno," kata beliau.

Abdullah menyifatkan tindakan Mukhriz meminta beliau berundur sebagai tidak bertanggungjawab dan mengarahkan Pemuda Umno mengambil tindakan.

Mematuhi arahan Abdullah, Ketua Pemuda Umno, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein dengan lantang mengugut akan mengambil tindakan terhadap Mukhriz sambil menyifatkannya sebagai satu perbuatan tidak bertanggungjawab.

Pemuda Umno Selangor pula menyifatkan tindakan Mukhriz sebagai perbuatan biadab manakala Umno Pulau Pinang meminta supaya Pemuda Umno memecat Mukhriz.

"Apakah jenis manusia ini, adakah ini pemimpin Pemuda yang bakal mewarisi pucuk pimpinan?" Setiausaha Perhubungan Umno negeri itu, Datuk Azhar Ibrahim


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-03-08 18:46


huhu... sejak bila pulak UMNO demokratik... tengok kes Shahrir Samad yang disound lepas menyokong cadangan the opposition dalam parlimen... tak ada demokratik nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 19:02


Pada 18-03-08 18:46 , aisya_aqmar posting:

!!! QUOTE !!!

huhu... sejak bila pulak UMNO demokratik... tengok kes Shahrir Samad yang disound lepas menyokong cadangan the opposition dalam parlimen... tak ada demokratik nya...



hmm betul tu.dia cakap lain perbuatan pula lain.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 17:02


doa2 lah pilihanraya kat terengganu buat semula...lepas itu pas konpem menang..lepas itu tambah 7 kerusi parlimen ba...doa2 lah 28 ahli parlimen bn keluar parti,masuk ba...tapi bunyi agak sukar...Kalau betul-betul jadi,alhamdulillah...anwar jadi pm baru...

cara lain,semua pakat sokong ku li masa pemilhan presiden nanti...umno dah terbahagi kepda 2 puak...satu pak lah.satu mahathir,under najib...kabinet ponx ada org mahathir..sah2 org mahathir undi ku li....baik ku li dari pak lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 17:06


Pada 24-03-08 17:02 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

doa2 lah pilihanraya kat terengganu buat semula...lepas itu pas konpem menang..lepas itu tambah 7 kerusi parlimen ba...doa2 lah 28 ahli parlimen bn keluar parti,masuk ba...tapi bunyi agak sukar...Kalau betul-betul jadi,alhamdulillah...anwar jadi pm baru...

cara lain,semua pakat sokong ku li masa pemilhan presiden nanti...umno dah terbahagi kepda 2 puak...satu pak lah.satu mahathir,under najib...kabinet ponx ada org mahathir..sah2 org mahathir undi ku li....baik ku li dari pak lah...



macam tu pula ke?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 17:16


Pada 24-03-08 17:02 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

doa2 lah pilihanraya kat terengganu buat semula...lepas itu pas konpem menang..lepas itu tambah 7 kerusi parlimen ba...doa2 lah 28 ahli parlimen bn keluar parti,masuk ba...tapi bunyi agak sukar...Kalau betul-betul jadi,alhamdulillah...anwar jadi pm baru...

cara lain,semua pakat sokong ku li masa pemilhan presiden nanti...umno dah terbahagi kepda 2 puak...satu pak lah.satu mahathir,under najib...kabinet ponx ada org mahathir..sah2 org mahathir undi ku li....baik ku li dari pak lah...


erm betul tu.. moga-moga adakan pilihanraya sekali lagi untuk ganu..
semoga ganu cepat dapat MB.. kasihan org ganu..

Kenapa perlu berteka-teki nak lantik pak deris...
cuba2 fikir betul-betul.. sebenarnya org bn sendiri dah tak percayakan pak deris..

ish2... sesama sendiri pun ada masalah...

tengok masa pemerintahan tuan guru hadi.. tak ada pun timbul macam ni..
agaknya pak deris sayang sangat kat masjid kristal tu.. sebab tu org dok pertimbangkan pak deris.. hehe


segala kekurangan datang dari diriku..
yang baik datang dari Allah..


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 01:11


aah...kasihan org terengganu tak ada AYAH...hohoho.....
mari pakat balik ngundi blaka.....
kadang-kadang malu jugak dengan org melayu islam kita....
di sebbkan beberapa org,habis hncur semua....
apa nak jadi lah dengan org melayu islam malaysia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 08:16


Pada 18-03-08 10:40 , didad posting:

!!! QUOTE !!!

salam...masa PAS kalah pada 2004 di terengganu,Kenapa tak ada isu suruh hadi awang letak jawatan sebagai presiden PAS?


wasalam.adus..senang nya soalan.ini kerana beliau disayangi, bebas korupsi, warak, adil dan juga educated.beliau kalah kerana banyak undi tipu kat tganu.org PAS cerdik untuk buat keputusan.




:welcome: :welcome: :welcome:

tapi

suruh pak lah resign becoz of BN reputation hancus lebuss during previous election ialah kerana teruk sangat pemerintahannya.nak ke ada Pm suka peluk2 perempuan cina?suka hina Islam? suka zalimi ulamak2? suka makan harta rakyat?

:jangan: :jangan: :jangan: :jangan: :jangan: :jangan:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 16:58


hm...tajuk post ni da lama semasa era pemerintahan pak lah lagi.now da turn si najib tu.

sebenarnya saya tak ada lah ambil port sangat pasal politik di negara kita ni.tapi sejak masuk ukhwah and baca banyak posting mengenai politik lately ni membuatkan saya tergerak hati untuk menilai parti politik yang ada.

dan yang tak sangka sekali sekarang ni saya berkhidmat di pejabat pak lah.

hmm.....tak berapa tau sangat pasal pak lah.no komen.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 19:33


sokong anwar jadi PM boleh ke tak???agak-agak apa jawapan???


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-04-10 00:23


Tak minat Anwar...banyak propaganda saja lebih...bising sana sini...action tak ada...

aku prefer Tuan Guru Nik Aziz jadi PM... siapa sokong...hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-04-10 09:03


Pada 10-04-10 00:23 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

Tak minat Anwar...banyak propaganda saja lebih...bising sana sini...action tak ada...

aku prefer Tuan Guru Nik Aziz jadi PM... siapa sokong...hehehe...


tgna pun sokong anwar jadi PM.......anda belum kenal anwar siapa


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-04-10 11:21


Salam

Imam yusuf al-qardawi pernah berkata, untuk sesebuah negara di perintah dengan iman... maka kita perlulah memasukkan iman ke dalam hati para pemimpin itu, jikalau tidak berjaya, maka kita kena memilih pemimpin yang lebih beriman....

Bookmark and Share

    


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-04-10 12:24


Pada 12-04-10 11:21 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

Salam

Imam yusuf al-qardawi pernah berkata, untuk sesebuah negara di perintah dengan iman... maka kita perlulah memasukkan iman ke dalam hati para pemimpin itu, jikalau tidak berjaya, maka kita kena memilih pemimpin yang lebih beriman....



dan yusuf qardhawi adalah kenalan rapat anwar dan sentiasa bersama anwar pada masa susah


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.140844 saat. Lajunya....