Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kita berasa diri kita tinggi, pandanglah ke atas; jika kita berasa diri kita rendah, pandanglah ke bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Kelakar
Topik: oiii..!!! orang sebelah..


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» oiii..!!! orang sebelah..

Please Mendaftar To Post


Oleh oiii..!!! orang sebelah..

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 14-03-08 15:07


Assalamualaikum
ni bukan lah satu kisah yang kelaka...kisah ni sebetulnya macam teka teki..tapi tak apa lah saya letak kat sini...

pada suatu malam yang gelap..,telah terjadi hujan yang sangat lebat...adalah satu rumah yang didalamnya ada seorang makcik.pada ketika itu..,mak cik tu terdengar bunyi...tok..tok..tok..suara tu berasal dari pintu rumahnya yang dari kayu...makcik tu tau..tu mesti sebab ada orang yang ketuk..
makcik tu bertanya...siapa kat lua tu..??"yang dilua jawab..orang sebelah..!!!buka pintu makcik..!!" makciktu tanya lagi..kurang dengar agaknya..."siapa..???".dijawab lagi.."orang sebelah...orang sebelah..makcik..".makcik untuk berucap..."00ooo...si sudin agaknya..kenapa agaknya malam2 macam ni dia datang.takkan lah istrinye nak melahirkan sekarang..baru mengandung 4 bulan.."makcik terus berjalan menuju pintu..
        
makcik buka pintu......................................................................
tiba-tiba makcik memekik..menjerit...aaaaaaaakkkkkkk.....aaaaakkkkk....aaakkkkk..aakkk....aakk...tooooooloooooongg....

makciktu terus pensan..tak tahu kenapa...(bersambung..)

ADA tak diatara kawan-kawan yang tau kenapa mak cik tu pensan..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

amirahni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24839
Posting: 134
Dari: SHAH ALAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 15:33


Rasanya orang yang datang tu badan dia sebelah saja...kalau ana pun pengsan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahniProfil   Hantar PM kepada amirahni   Pergi ke amirahni's Website   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 15:39


a'aaa..pernah dengar cerita ni...tapi ia lebih kepada cerita hantu...dulu-dulu masa sekolah

Bookmark and Share

    


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 15:50


cepatlah sambung cerita ni....
nak tau sambungannya.....
tapi tak nak teka apa-apa....
syukran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 14-03-08 15:53


ih..ih..ih...ni bukan cerita hantu lah...ni cerita orang sebelah...sebelah rumah makcik tu da orang nama nya sudin...nama panjang dia..ssuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuddiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnn...
setlah mak cik tu bukan pin..makcik tu pengsan....ternyata makcik tu salah sangka...dia ingat orang sebelah rumah dia yang datang..ternyata yang datang tu adalah.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 14-03-08 15:53


Pada 14-03-08 15:50 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

cepatlah sambung cerita ni....
nak tau sambungannya.....
tapi tak nak teka apa-apa....
syukran...


btul3..suspennyer..


-----------------
~biar kamu tidak cantik di mata penduduk bumi tetapi namamu menjadi perbualan penghuni langit ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 16:38


yang datang tu siapa mulya.....
saya nak tahu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 16:44


dulu ada orang cerita hantu masa kat matrik penang dulu...
macamtula ceritanya....
lebih kurang jugak.
ada student ppuanni tengah belajar pukul 3pg...tiba-tiba ada orang ketuk pintu bilik...
dikata orang sebelah...buka2pintu memang orangtu ada sebelah badanja....


lagi satu cerita pasal orang jual karipap malam....
budak perempuan tengah study...
tiba-tiba datang seorang makcik tepi tingkap dia nak jual karipap..."nak beli karipap adik"..katanya...
selambanya perempuan tu jawab taknak...
5mnt lpstu baru dia perasan yang dia ada kat tingkat 3!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 16-03-08 15:18


he..he..he..yang datang tu orang sebelah yang akan menjumpai wafa_mawaddah...malam ni..hi..hi..hi..orang sebelah..or sebelah orang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-03-08 16:55


Assalamualaikum
terkompius di antara lawak dan misteri....
apakah..... :-o



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 17:02


mana saya tahu.. saya tidak berada di tempat kejadian..
hanya makcik itu yang tahu.. :-D


kuikui.. ini ikut jawapan dari "siapakah pemandu bas"


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 17:13


soalan teka-teki ni berkait ke dengan soalan teka-teki yang lain :berfikir:

macam dalam kisah P.Ramlah saja..


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-03-08 18:04


mest org yang datang orang yang badannya sebelah...kan..kan...kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-03-08 18:38


Ish2...
Ada sambungan jugak noh ...
Ehhhh...??? cerita antu masuk dalam topic kelakar ke...???
Hebat betul tuhhhh!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 17-03-08 16:35


Bismillahhirrahmanirrahim

erm..uiiii..seram sejuk..nauzubillah...

ana : conform ngikut zauji pergi ngaja kat masjid malam ni..tak nak dok rumah sesorang..hehe.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 19-03-08 15:37


he..he..apa yang seram sejum..???orang sebelah yang datang tu memangla tengah sejuk...sebab mandi hujan tengah malam..tapi..,seram erk...???

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 19-03-08 16:09


haaaa??? tak paham :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 19-03-08 16:50


haha....tak paham sangat lah....tak boleh xpalin lagi ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 18:44


mana sambungannya??? huhu... macam tergantung juga cerita ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 19-03-08 19:21


Cepatin pak , ngak usah lambat2 bikin orang lain bingung, bagi saja udah jawabannya...ngapa in tunggu lagi, udah capek nunggu.:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 21-03-08 14:41


Pada 19-03-08 19:21 , Abu_Ruqayyah posting:

!!! QUOTE !!!

Cepatin pak , ngak usah lambat2 bikin orang lain bingung, bagi saja udah jawabannya...ngapa in tunggu lagi, udah capek nunggu.:-D


Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 21-03-08 14:47


Pada 21-03-08 14:41 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 19:21 , Abu_Ruqayyah posting:

!!! QUOTE !!!

Cepatin pak , ngak usah lambat2 bikin orang lain bingung, bagi saja udah jawabannya...ngapa in tunggu lagi, udah capek nunggu.:-D
  • wah..wah.wah...udah pinter ngong bahasa indinesia ya...hmm...ok..kita akan sambung ceritanya...pada masa tu...nenek~nenek yang baca cerita ni menyangka bahwa yang datang tu ialah orang berbadan sebelah...tapi yang sebenarnya.......................................yang datang tu ialah.................orang sebelah rumah nenek tu....ik..ik..ik...

    Bookmark and Share

  •     


      Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

    mas_ayu
    WARGA SETIA
    Menyertai: 30.01.2007
    Ahli No: 28444
    Posting: 1063
    Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

    Pahang   avatar


    posticon Posting pada: 21-03-08 15:03


    tak faham lah... baca dr awal pun tak faham... lagi pening ada lah... nak p telan ubat lah kejap...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

    fazilah_fazie89
    Warga 2 Bintang
    Menyertai: 23.02.2008
    Ahli No: 32700
    Posting: 55
    Dari: taiping

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 21-03-08 18:18


    waa... naik bulu roma.. memang seram lah cerita ini walaupun tak habis lagi... cepat lah beritahu endingnye... tak larat nak fikir-fikir da ini... huhu..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For fazilah_fazie89Profil   Hantar PM kepada fazilah_fazie89   Quote dan BalasQuote

    broshahir
    -WARGA AMAT SETIA-
    Menyertai: 16.02.2006
    Ahli No: 22775
    Posting: 3376
    Dari: Nibong Tebal

    PulauPinang   avatar


    posticon Posting pada: 21-03-08 20:57


    baru perasan cerita ni ada dalam buku mastika yang terbaru...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

    Wuddah
    WARGA SETIA
    Menyertai: 04.03.2007
    Ahli No: 29021
    Posting: 508
    Dari: Chenderong Balai

    Perak  


    posticon Posting pada: 21-03-08 23:18


    Assalamualaikum...menakutkan saja..dhlah penakut terbaca pula cerita ni...

    Bookmark and Share

        


      Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

    mohamad

    Menyertai: 04.09.2006
    Ahli No: 26180
    Posting: 3282
    Dari: Pasir Gudang Johor

    yemen   avatar


    posticon Posting pada: 22-03-08 06:39


    Pada 21-03-08 20:57 , broshahir posting:

    !!! QUOTE !!!

    baru perasan cerita ni ada dalam buku mastika yang terbaru...


    ye ke ada dalam mastika??

    keluaran bila??

    masa memula baca, tak faham...

    bila lama-lama baca..... baru boleh faham :-P

    boleh tahan ek... :-)

    Bookmark and Share

        


      Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

    broshahir
    -WARGA AMAT SETIA-
    Menyertai: 16.02.2006
    Ahli No: 22775
    Posting: 3376
    Dari: Nibong Tebal

    PulauPinang   avatar


    posticon Posting pada: 22-03-08 07:11


    mastika terbaru keluaran April 2008..tapi saya pun tak baca lagi cerita tu..cuma tengok mukadimmah yang sama dengan topik ni..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

    anasha
    Warga 2 Bintang
    Menyertai: 22.04.2007
    Ahli No: 29684
    Posting: 52
    Dari: B.B.B.

    Selangor  


    posticon Posting pada: 04-04-08 12:26


    alaa....apa ending cerita ni???nak tau juga

    Bookmark and Share

        


      Member Information For anashaProfil   Hantar PM kepada anasha   Quote dan BalasQuote

    Member Messages

    Forum Search & Navigation

     

    Log in to check your private messages

    Silakan Login atau Mendaftar





      


     

    [ Carian Advance ]

    Jum ke Forum 




    Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

    Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
    yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
    Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
    dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


    Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
    atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
    hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
    kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

    Portal Ukhwah
    Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
    Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
    Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
    Dibina oleh Team Walasri




    Loading: 0.136766 saat. Lajunya....