Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Jika seseorang itu berjalan beriringan dengan kita,ini bermakna, dia merupakan sahabat yang sebenar.Jika seseorang itu berjalan di hadapan kita, ini bermakna dia mementingkan diri sendiri, manakala di belakang kita, ini bermakna orang itu lebih pentingkan kita daripadanya".

-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: lizawati2302
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43141

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 4 hari yang lalu
Kang: 4 hari yang lalu
sahabat_sejati: 11 hari yang lalu
sadiqah: 14 hari yang lalu
eme86: 18 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 22 hari yang lalu
nice_pesan: 25 hari yang lalu
umy_1510: 30 hari yang lalu


Kelakar
Topik: No Plet Kereta


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» No Plet Kereta

Please Mendaftar To Post


Oleh No Plet Kereta

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-03-08 12:50


Assalamualaikum

nak tengok gambar best.....inilah dia..antara no plet yang paling best di malaysia....bulehlah sebagai lawak santai..









;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 12-03-08 12:55


huhuhu..unik nya :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-03-08 13:15


Bismillahhirrahamanirrahim

kalau tak salah ana,ana pernah nampak plat kerete macam DR GIGI (DR 6161)..erm..memacam.. :-)

ana : nak no plat RNR 1 boleh tak..?? :berfikir: :berfikir: :berfikir:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 13:19


Ana nak plat kereta NIZ 4
boleh tak? tak pun NI 91 ke....hihi...
tapi..ana kat WPKL....tak boleh lah dan..kang request mahal pula...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-03-08 14:27


Pada 12-03-08 13:19 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Ana nak plat kereta NIZ 4
boleh tak? tak pun NI 91 ke....hihi...
tapi..ana kat WPKL....tak boleh lah dan..kang request mahal pula...



Assalamualaikum

rasanya memang tak boleh niza...sebab I tak ada dalam no plet....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 14:37


mesti mahal nombor2 tu...tyak pun irang yang pakai tyu keturunan kaya2..
....mb melaka guna no M1

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-03-08 16:26


Assalamualaikum

dan lagi.... :kelip:









:sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 12-03-08 16:30


salam..pernah baca dalam paper pasal menteri2 yang mbida no plat sampai beribu2.. juta2 pun ada..mbazir saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-03-08 16:39


Assalamualaikum
nuhan...sampai beribu..tapi taklah sampai berjuta...jangan salah faham....paling mahal...yang kerajaan negeri Pahang beli...CCC9..'kereta kerajaan' untuk Dato' Adnan Yaakob... :jangan: harganya RM50k ++...
untuk persendirian..no plet paling mahal..TAN 1..RM200k ++ jika tak silap...mungkin ahli perniagaan yang beli agaknya...ahli perniagaan cina...sebab TAN 1..mesti pemiliknya Tan..



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 17:02


hehehe..betul-betul membazir ar..baik kumpul duit naik haji ke sedekah anak yatim ke lagi elok..tapi kelakar ar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 13-03-08 11:29


menariknya ada no plat macam itu...hehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 04:15


Pada 12-03-08 14:27 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!



Assalamualaikum

rasanya memang tak boleh niza...sebab I tak ada dalam no plet...


Ohw...tak ada erk? Hihihi.... Kenapa tak ada erk? Erm...lau begitu nak beli plate lama ... AT 1 (chewah...ni kena kahwin dengan kerabat ni..no plat 1 ni...kahwin dengan kerabat Perak boleh? Dekat lah Kuala Kangsar dengan Padang Rengas-kg mak ana)
:sopan: :sopan: :sopan:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-03-08 15:22


Assalamualaikum
huruf I dan O tidak digunakan dalam sistem no plet kerana menyerupai no 1 dan 0....

dan ini dia...nenombor plet paling bahaya.... :-o






:jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 15:43


!!! QUOTE !!!

    Posting pada: 16-03-08 15:22



huruf I dan O tidak digunakan dalam sistem no plet kerana menyerupai no 1 dan 0....

dan ini dia...nenombor plet paling bahaya....







uish..memang bhya..xkna tndkn ke mereka ini? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 16:51


nombor plet paling bahaya tu memang betul ada ke TT :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-03-08 17:17


Assalamualaikum
betul lah ada....memang sah atas jalan raya..nak buat bagaimana?...memang boleh daftar no tu.... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 17:19


umpama mimpi dalam mimpi..

dah ada atas jalan raya susah nak percaya :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 17:23


kekadang boleh edit saja gambar tu guna Adobe Photoshop...

no plat motorsikal... P***456 :D

no plat kereta :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 17:25


erm boleh edit... gambar ni TT ambil sendiri ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-03-08 17:32


Assalamualaikum
mungkin boleh diedit..saya pun ambil daripada orang lain....tapi, jika ikut daftar kereta..no┬▓ plet ni memang sah boleh didaftarkan...cumanya gegambar ni semua entah betul entah tidak...

P/S : apapun..sebagai hiburan semata.... :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 17:57


waa..uniknye..
tapi ada yang no macam bahaya sikit..
ish ish...
kalau nak tempah pun, pilih lah nm yang comey sikit...
hikhik

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 17-03-08 16:37


Pada 16-03-08 17:57 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

waa..uniknye..
tapi ada yang no macam bahaya sikit..
ish ish...
kalau nak tempah pun, pilih lah nm yang comey sikit...
hikhik


Bismillahhirrahmanirrahim..

erm..baru terperasan..memang bahaya.. :-o :-o :-o :jangan:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

namir_muslim
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32885
Posting: 10
Dari: Gelugor kedai tranung kita

egypt  


posticon Posting pada: 17-03-08 16:46


kenapa lah manusia ni ada yang sanggup menggunakan namer2 yang plek?? plat kereta pun nak dilucahkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For namir_muslimProfil   Hantar PM kepada namir_muslim   Quote dan BalasQuote

namir_muslim
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32885
Posting: 10
Dari: Gelugor kedai tranung kita

egypt  


posticon Posting pada: 17-03-08 16:48


Pada 14-03-08 04:15 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-03-08 14:27 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!



Assalamualaikum

rasanya memang tak boleh niza...sebab I tak ada dalam no plet...


Ohw...tak ada erk? Hihihi.... Kenapa tak ada erk? Erm...lau begitu nak beli plate lama ... AT 1 (chewah...ni kena kahwin dengan kerabat ni..no plat 1 ni...kahwin dengan kerabat Perak boleh? Dekat lah Kuala Kangsar dengan Padang Rengas-kg mak ana)
:sopan: :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For namir_muslimProfil   Hantar PM kepada namir_muslim   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-03-08 15:20


owh...memang membazirla mereka..mahal tu nak beli no plat macam tu..hihi;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 18-03-08 16:50


hmM ni koleksi TT ka? rajinnya megumpul no plet kereta org ya...no plet kapal terbang tak ada ka..:sopan:

p/s: bestnya tengok gmbr2 no plet tu..unik



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-03-08 11:04


Assalamualaikum
tak ummu..ni saya ambil daripada orang lain...tertarik untuk berkongsi dengan ahli ukhwah...untuk bersama┬▓ difikirkan....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 11:15


adalagi tak TT.. eheh menarik juga.. no plet kereta pun macam-macam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 13:18


Pada 17-03-08 16:37 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-03-08 17:57 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

waa..uniknye..
tapi ada yang no macam bahaya sikit..
ish ish...
kalau nak tempah pun, pilih lah nm yang comey sikit...
hikhik


Bismillahhirrahmanirrahim..

erm..baru terperasan..memang bahaya.. :-o :-o :-o :jangan:


eerrkk...

ukhti baru perasan ke?
:sopan:

hukhukhuk....bahaya ni.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 19-03-08 13:28


Pada 19-03-08 13:18 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-03-08 16:37 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-03-08 17:57 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

waa..uniknye..
tapi ada yang no macam bahaya sikit..
ish ish...
kalau nak tempah pun, pilih lah nm yang comey sikit...
hikhik


Bismillahhirrahmanirrahim..

erm..baru terperasan..memang bahaya.. :-o :-o :-o :jangan:


eerrkk...

ukhti baru perasan ke?
:sopan:

hukhukhuk....bahaya ni.



terlepas pandang,mohammad..hehe.. :-D bahaya betullah...


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 13:50


:: "PEN 15" & "TAH 1" ???!! :berfikir: xsenonoh..

:: dekat singapore dulu pernah kontrovesi plat "SEX"..tapi last2 lulus juga


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113336 saat. Lajunya....