Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 12 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 13 hari yang lalu
nur_tinta: 19 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Monyet yang BODOH!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Monyet yang BODOH!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Monyet yang BODOH!!!

sensei84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.12.2007
Ahli No: 31932
Posting: 42
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-03-08 03:47


Suatu petang tarzan bersama pembantunya seekor monyet sedang berehat di atas sebatang pokok. "Tarzan saya nak tanya satu soalan boleh tak?" minta si monyet. "Boleh, apa soalannya?" jawab tarzan memberi izin. "Saya peliklah Kenapa tarzan pakai cawat?". "Oh…ini hal orang tua-tua, engkau budak-budak mana boleh tahu" balas tarzan. "Alaahai…takkanlah dengan saya pun nak berahsia" desak si monyet. "Aku kata tak boleh, tak bolehlah jangan degil" balas tarzan lagi. Selepas didesak berkali-kali tarzan tetap tidak mahu memberi tahu si monyet. Keadaan ini menyebabkan si monyet naik berang dan beredar dari situ dengan segera. "tak mengapa tarzan, hari ini hari engkau" getus hati kecil si monyet tanda masih tidak berpuas hati. "Aku akan intai engkau petang ini dekat sungai. Aku tahu engkau biasanya bila mandi tak pakai cawat" rancangan jahat muncul di kepala si monyet. Demi menjayakan rancangannya, si monyet mengajak beberapa ekor monyet lain. Seperti kebiasaan tarzan pergi ke sungai pada petang itu. Sedang enak dia bermandi-manda, kedengaran suara hilai tawa dari sekumpulan monyet bodoh di sebalik pokok yang berhampiran. "Ooo…patutlah tarzan pakai cawat, rupa-rupanya dia malu dengan kita, ekor dia dekat depan tak macam kita ekor dekat belakang. kasihan tarzan, kontot pulak tu ekor dia hahaha" ketawa kumpulan monyet tersebut hinggakan ada yang terjatuh dari pokok dek kerana ketawa yang tidak terkawal.
Teladan Disebalik Cerita Ini :
1.    Tidak Semua Perkara Kita Perlu Ambil Tahu
2.    Jangan Sibuk Mengintai keburukan orang lain
3.    Jangan buat perkara yang tidak berfaedah
4.    Hormati HAK dan RAHSIA Orang lain
5.    Jangan lupa pakai kain basahan ketika mandi
http://tinyurl.com/28fuqa


-----------------
Zahirkan Rasa CINTA Kepada Rasulullah
Dengan Memiliki CD Mawlid Ini
KLIK SINI Untuk Dengar PERCUMA


    


  Member Information For sensei84Profil   Hantar PM kepada sensei84   Pergi ke sensei84's Website   Quote dan BalasQuote

zainul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2007
Ahli No: 30568
Posting: 76
Dari: sepang

malaysia  


posticon Posting pada: 08-03-08 09:42


ishh apa cerita macam ni neh.. tak senonoh lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zainulProfil   Hantar PM kepada zainul   Quote dan BalasQuote

aqidz89
Warga Rasmi
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32775
Posting: 7
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 08-03-08 13:18


betul cakap zainul tu...
xsenonoh cerita ni...
dah tak ada cerita lain ke yang nak dmasukkn....
hehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqidz89Profil   Hantar PM kepada aqidz89   Quote dan BalasQuote

buruj84
Warga Rasmi
Menyertai: 08.03.2008
Ahli No: 32822
Posting: 10
Dari: Kuala Krau

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-03-08 02:46


aku pun sokong jugak 200%...
walaupun niat anda baik nak bagi nasihat tapi cara tak sesuai..
remember this"matlamat tidak menghalalkan cara"

Bookmark and Share

    


  Member Information For buruj84Profil   Hantar PM kepada buruj84   Pergi ke buruj84's Website   Quote dan BalasQuote

sensei84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.12.2007
Ahli No: 31932
Posting: 42
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-03-08 17:18


Salam Kemaafan Kepada semua Andai cerita ini tidak sesuai...
Apa-apa pun terima kasih kerana menegur (",)...
Saya masih dalam proses membaiki (I will improve myself to be a true and best muslim)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sensei84Profil   Hantar PM kepada sensei84   Pergi ke sensei84's Website   Quote dan BalasQuote

buruj84
Warga Rasmi
Menyertai: 08.03.2008
Ahli No: 32822
Posting: 10
Dari: Kuala Krau

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 14:51


ok tak apa,setiap org melakukan kslhn
yang pntng kat mengakui dan memperbaiki diri
sendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For buruj84Profil   Hantar PM kepada buruj84   Pergi ke buruj84's Website   Quote dan BalasQuote

coremind
Warga Rasmi
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32847
Posting: 6
Dari: Planet Bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 06:40


Pada 08-03-08 09:42 , zainul posting:

!!! QUOTE !!!

ishh apa cerita macam ni neh.. tak senonoh lah..
apa pulak tak senonohnye tolong fikir positif lah..yang penting message dari cerita tu..keep good work sensei aku sokong anda!


-----------------
Zahirkan Rasa CINTA Kepada Rasulullah
Dengan Memiliki CD Mawlid Ini
KLIK SINI Untuk Dengar PERCUMA



    


  Member Information For coremindProfil   Hantar PM kepada coremind   Pergi ke coremind's Website   Quote dan BalasQuote

lindakiut
Warga Rasmi
Menyertai: 12.03.2008
Ahli No: 32864
Posting: 7
Dari: Bumi Tuhan

north_korea  


posticon Posting pada: 17-03-08 22:43


aku rasa yang bodoh tarzan bukan monyet...siapa suruh dia tak pakai kain basahan masa nak mandi

Bookmark and Share

    


  Member Information For lindakiutProfil   Hantar PM kepada lindakiut   Quote dan BalasQuote

amorena
Warga Rasmi
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32862
Posting: 6
Dari: Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 17-03-08 23:08


Pada 17-03-08 22:43 , lindakiut posting:

!!! QUOTE !!!

aku rasa yang bodoh tarzan bukan monyet...siapa suruh dia tak pakai kain basahan masa nak mandi

betul tu lindakiut aku rasa sekarang ni ramai yang dah jadi macam tarzan...tak tahu nak jaga adab dan etika sewktu mandi..


-----------------
List of Lab report for Bio Student http://jarumperak.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For amorenaProfil   Hantar PM kepada amorena   Pergi ke amorena's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 06:59


walau apapun ada pengajaran di sebaliknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 09:45


lucu juga, boleh lah buat hilang ngntuk..
tapi agak keterlaluan sikit.. hehe...
apa pun, ada pengajaran dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 18-03-08 10:08


Bagi saya,lawak sebegini masih boleh diterima,pembaca harus membuka minda,kalau semua posting ada masalah,baik tak payah post apa-apa,cuma jangan keterlaluan sangat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

gagakputih
Warga Rasmi
Menyertai: 15.03.2008
Ahli No: 32904
Posting: 6
Dari: Kedah

malaysia  


posticon Posting pada: 06-04-08 02:28


haha not bad keep this good work sensei...
hilang sekejap tension study hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For gagakputihProfil   Hantar PM kepada gagakputih   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-04-08 04:40


Appaa daaa punya ceghite..

Tak shenonoh..

Jagalah maruah kaum adam sikit oit..









P/s: Hohohoh.. Aku nak balik.. Aku nak balik...

:-P


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-04-08 04:49


Hahaha...monyet yang suka care tepi kain org...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

sensei84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.12.2007
Ahli No: 31932
Posting: 42
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 04:15


Pada 06-04-08 04:40 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Appaa daaa punya ceghite..

Tak shenonoh..

Jagalah maruah kaum adam sikit oit..

P/s: Hohohoh.. Aku nak balik.. Aku nak balik...

:-P



sory kepada kaum adam andai cerita ini menjatuhkan maruah anda..

sebenarnya tujuan aku posst cerita ni just for release stress...

mungkin aku agak keterlaluan agaknya :cry: :cry: :cry:


-----------------
Zahirkan Rasa CINTA Kepada Rasulullah
Dengan Memiliki CD Mawlid Ini
KLIK SINI Untuk Dengar PERCUMA


    


  Member Information For sensei84Profil   Hantar PM kepada sensei84   Pergi ke sensei84's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 07:25


Pada 10-04-08 04:15 , sensei84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-04-08 04:40 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Appaa daaa punya ceghite..

Tak shenonoh..

Jagalah maruah kaum adam sikit oit..

P/s: Hohohoh.. Aku nak balik.. Aku nak balik...

:-P



sory kepada kaum adam andai cerita ini menjatuhkan maruah anda..

sebenarnya tujuan aku posst cerita ni just for release stress...

mungkin aku agak keterlaluan agaknya :cry: :cry: :cry:




Hm.kurang baik cerita ni..its ok..lain kali kita kena timbang betul-betul (termasuk saya) sebelum posting cite2 lawak macam ni ye..adakalanya tak sesuai dengan nilai agama dan budaya kita..sensei84 boleh minta admin delete topik ni..lagi satu, sekadar berpendapat saja, bagi saya tak berapa padan / baik jika dalam apa-apa cerita, termasuk pepatah yang menggelarkan haiwan sebagai bodoh..contohnya bodoh macam lembu..lembu tidak bodoh..lembu tidak mempunyai akal, cuma otak sahaja..jadi sememangnya pandai dan bodoh tidak kena mengena dengan lembu atau haiwan yang lain..macam tu juga tajuk ni monyet yang bodoh..kasihan juga kat monyet2..ia pun makhluk Allah yang memiliki kehidupan sendiri..sekadar berpendapat sahaja ye sensei84..jangan ambil hati.. :-)


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 11:18


sebenarnya pengajaran tu boleh diaplikasikan dalam kehidupan..fhm2lah apa maksud pengajaran tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 14:49


hahahahahhaahahahahaaaaaaaaaaaaa...kelakar...
tapi, sebenarnya, Kalau direnun dan difikirkan, ada mesej di sebaliknya...
jangan buat-buat pandai Kalau tak ada pengetahuan, akibatnya, jadi bodohlah manusia bila dah silap interpret...tol tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

amorena
Warga Rasmi
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32862
Posting: 6
Dari: Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 15-04-08 15:53


Pada 10-04-08 14:49 , fazleena posting:

!!! QUOTE !!!

hahahahahhaahahahahaaaaaaaaaaaaa...kelakar...
tapi, sebenarnya, Kalau direnun dan difikirkan, ada mesej di sebaliknya...
jangan buat-buat pandai Kalau tak ada pengetahuan, akibatnya, jadi bodohlah manusia bila dah silap interpret...tol tak?

Betul tu fazleena, kalau tak tahu nak interpret jangan nak main hentam saja dan ikut sedap hati nanti boleh jadi sesat... :jangan:
"Tanyalah org yang lebih mengetahui jika kamu tidak tahu akan sesuatu"


-----------------
List of Lab report for Bio Student http://jarumperak.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For amorenaProfil   Hantar PM kepada amorena   Pergi ke amorena's Website   Quote dan BalasQuote

Akmalhazwan
Warga Rasmi
Menyertai: 07.04.2008
Ahli No: 33127
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-04-08 00:34


oh,,,

ni dah biasa baca ..

anyway...

tetapi layannnnn..

hehehe....

:D :D :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For AkmalhazwanProfil   Hantar PM kepada Akmalhazwan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127305 saat. Lajunya....