Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila seseorang itu sentiasa meninggi diri, dirinya saja yang lebih dari orang lain, dirinya saja yang hebat, pastilah dialah orang yang paling rendah nilai, maruah, akhlak dan kedudukannya
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 46 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: --> Adik Beradik ? Kenalkanlah,..


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» --> Adik Beradik ? Kenalkanlah,..

Please Mendaftar To Post


Oleh --> Adik Beradik ? Kenalkanlah,..

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-03 23:54


assalamualaikum...

erm..
mesti ada adik beradik kan dalam komuniti ukhwah ni ?
so,
apa salahnya kalau bagitahu
ada adik kat sini ke,
abang ke,
kakak ke,
ayah ke,
mak ke,
nenek ke,
entah2 satu keluarga ke...

manalah tau kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-10-03 23:57


kalau gf punya adik boleh tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

sidaratul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3621
Posting: 70
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-10-03 23:58


yang ana tahu, ana sorang je join ukhwah.. sebab family ana jarang main internet..

-----------------
hargailah setiap apa yang ada di depan mata kita sebelum kita kehilangannya.....!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sidaratulProfil   Hantar PM kepada sidaratul   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-03 12:46


assalamualaikum..

ermm..ana pun sorang jer yg join ukhwah dlm family..same lah cam sidratul...xde internet kt umah..
kalau member tu ramai la...nak berkenalan gak ker dgn diorang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

ida01
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 217
Posting: 90
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor  


posticon Posting pada: 11-10-03 12:48


hehe ader adik kat sini.hehe carikla yerk.

-----------------
http://www.ukhwah.com/images/motivasi.gif

Bookmark and Share

    


  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

nurul_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2003
Ahli No: 3157
Posting: 97
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 11-10-03 17:26


hu~hu~hu~hu~...nurul ada sepupu kat sini...ahli baru...nur_petunjuk...kakak nurul pun ader..tapi kalau nak tau apa nickname dier..TUNGGU.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_cahayaProfil   Hantar PM kepada nurul_cahaya   Pergi ke nurul_cahaya's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 11-10-03 17:51


Erm.... yang buka topik ni tak nak perkenalkan ke ahli keluarganya yang menginap di komuniti ni...

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-10-03 17:56


tu lah cynognathus, perkenalkanlah kakak2 anti yg glemer dan cun tu...

akak ada ramai adik beradik yg join sini...

1. abu_luqman (abang)
2. rasyidahusna (kakak)
3. knightislam (adik)
4. AdAwiAh_1210 (adik)
5. Fatimah_azZahra (adik)





-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat"/images/signsalina2.gif">
Confidence Determine Success...

[ Posting ini telah di edit oleh: Engku_Salina pada 2003-10-14 10:41 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-03 22:05


Quote:
Erm.... yang buka topik ni tak nak perkenalkan ke ahli keluarganya yang menginap di komuniti ni...



ekkeke,
dialah tu yang nak orang kenalkan..cett..

#Hanan--> kakak...
lagi sorang pakai nick apa hah?
(tak ingat..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 11-10-03 23:01


Quote:

On 2003-10-11 22:05, cynognathus wrote:

ekkeke,
dialah tu yang nak orang kenalkan..cett..

#Hanan--> kakak...
lagi sorang pakai nick apa hah?
(tak ingat..)



cynognathus inilah adik saya yang di tingkatan 3.. baru habis PMR..

isk.. nik kakak sendiri pun tak ingat.. seorang lagi ahli keluarga kami ialah Hanisah dengan nik Houri..

ada seorang lagi adik saya yang di sekolah rendah yang join tapi tak berapa aktif..

ok wassalam

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 11-10-03 23:22


ahli keluarga yang join ukhwah.com


1. BrotherMon
2. BrotherMon
dan..
3.BrotherMon
..tapi dalam ramai2 tu..seroang je yang aktif..nick dia BrotherMon ....carila !!



Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-10-03 00:11


assalamualaikum
ana rasa ana sorang jer yg online
adik ana jarang bukak internet
kla sekian wassalam

[ Posting ini telah di edit oleh: syah_apium pada 2003-10-12 00:15 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 12-10-03 09:05


mak? ayah? takde, takde...diorang busy... atok pon busy gak...

adik beradik ade la... fawwaz dan saadah...yang lain blom join...belum pandai..diorang tak advance cam anak-anak Kang

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-10-03 10:24


saya ada adik dan kakak tapi diorang tak selalu online .Maklumlah sibuk dengan kerja dan adik nak amik spm tahu nie.

kakak- suyanti
adik - shiekyn


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-10-03 15:30


ana ada adik lelaki....nickname nye puteraiman......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

ida01
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 217
Posting: 90
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor  


posticon Posting pada: 12-10-03 16:24


ya allah agak nih adik kak hanan.hehhe baru ku tau.hehe.

-----------------
http://www.ukhwah.com/images/motivasi.gif

Bookmark and Share

    


  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

kakyong
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1663
Posting: 176
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-10-03 19:15


Quote:

1. BrotherMon
2. BrotherMon
dan..
3.BrotherMon
..tapi dalam ramai2 tu..seroang je yang aktif..nick dia BrotherMon ....carila !!



Waa...BrotherMon ada kembar 3 rupanya...(kakyong terbayang ada 3 BrotherMon yg melekat...tp sorang je yg boleh mengadap pc....sbb tu la sorang tu je yg aktif...

)

-Kakyong takde sedara sedarah sedaging pun dalam ukhwah.com ni...(dia gi menyorok kat hanan.com)...ku bersendirian di sini...cewah.. ....tapi kita semua sedara kan??..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-10-03 11:16


nampaknya akak yg mempunyai bilangan adik beradik yg paling ramai, yg menjadi ahli komuniti ini...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

Ahsikin
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3458
Posting: 14

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-10-03 16:14




setahu ana,ana ada adik saudara perempuan kat sini namanya ika.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AhsikinProfil   Hantar PM kepada Ahsikin   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 13-10-03 20:49


ana punya adik tau taulah sendirinya

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

Hanisah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 6
Posting: 31
Dari: Bandar Sunway, PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-03 13:39



hm...sabo punye adik! haha...nick kakak kesayangan pon taktau...haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For HanisahProfil   Hantar PM kepada Hanisah   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-03 16:06


assalamualaikum......
setakat ni kat komuniti ukhwah mira sorang jer...family mira tak berapa minat sangat lagipun komputer ni yg dok mengadap mira sorang so family yg lain tak berkesempatan nak gunakan......

kalau sahabat tu adalah ...dia pun baru jer daftar kat sini ..-izasyahmira_85-

wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

abu_luqman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2853
Posting: 121
Dari: Kajang

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-10-03 16:19


ehemm.. ada satu cadangan. Anugerah bagi keluarga paling ramai masuk komuniti ni. Boleh meramaikan lagi komuniti kat sini. Banyak faedahnya kalau adik beradik masuk sini. Salah satunya mudah nak bagi mesej. Jimat kos SMS. Pastu buleh monitor aktiviti2 dia org. Contohnya kalau cakap tak serupa bikin, kita tegurlah.

maassalamah...



Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_luqmanProfil   Hantar PM kepada abu_luqman   Pergi ke abu_luqman's Website   Quote dan BalasQuote

bisikan_nurani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1173
Posting: 121
Dari: Balik Pulau

PulauPinang  


posticon Posting pada: 15-10-03 10:41


assalamualaikum... kat dlm komuniti ni saya takdelah adik-beradik betul... tipu2 aderlah... kat dlm ni, cuma ada abg angkat jer... tu pun kira adik-beradik la tu... Wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bisikan_nuraniProfil   Hantar PM kepada bisikan_nurani   Quote dan BalasQuote

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-10-03 20:41


salam alaik.ana rasa ana sorang saja dalam komuniti ni.kalau kawan -kawan tu adalah sebab keluarga ana jarang guna internet.wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-03 01:03


Quote:
hm...sabo punye adik! haha...nick kakak kesayangan pon taktau...haha



huh..
tersayang lah sangat......

ramai gak yang ada adik beradik kat sini ek ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

salina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4443
Posting: 45
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-10-03 03:59


assalamualaikum....

ana tak ada family yg join ukhwah.com.ana sorang saje sebab yg lain semuanya sibuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salinaProfil   Hantar PM kepada salina   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-08-04 02:33




ada sorg abg & sorg adik yg join tp x aktif sgt. adik yg 2 org lg tu x jd ahli tp dh biasa masuk portal ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

fiafarha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1209
Posting: 79
Dari: t`ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-08-04 10:26



rasernyer sayer sorang je dlm keluarga saya yg jd ahli komuniti ni...abg2 saye n adik lelaki saye tak jadik ahli lagi..ummi n abah lagi lah tk join..
nantilah satu hari nanti asye nak ajak diorg masuk..nak lawan kak salina,boleh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiafarhaProfil   Hantar PM kepada fiafarha   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-08-04 14:04


kalau akak pulak kan.....akak ada seorang adik je....tapi adik angkat la...adik yang memang memahami..........

qaulah_atrah



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 09-08-04 22:10


...

kakak uqu pun ahli ukhwah.com tapi tak aktif sangat.... lagipun dia sekarang ni dah belajar kat Kolej Matrikulasi Labuan...tu yang tak selalu online... akak uqu guna nick aya_sofea...rasanya dalam family uqu, uqulah yang paling suka dok depan Pc.... ...

wassalam

-----------------
to love someone is NOTHING,
to be loved by someone is SOMETHING,
to be loved by someone u love is EXCITING,
to be loved by ALLAH is EVERYTHING.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 13:32




dulu saya sorang jer ....tapi skrg dah disebarkan kpd 2 orang adik saya dan sepupu saya.
banyak manfaatnya kat ukhwah ni...tak rugi joint.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.307025 saat. Lajunya....