Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Wang bukan segala-galanya tetapi hampir segalanya memerlukan wang!
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 36 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 47 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 47 hari yang lalu
eme86: 48 hari yang lalu
sunan-faqih: 53 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: bagus jika kaum lelaki cara begini............


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» bagus jika kaum lelaki cara begini............

Please Mendaftar To Post


Oleh bagus jika kaum lelaki cara begini............

sarina_anim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15750
Posting: 59
Dari: IPOH

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 09:16


luahan bicara seorang jejaka yang fikir tentang dunia dan akhirat......
susah nak cari laki yang boleh praktikkan benda-begini dalam kehidupan seharian.....
baca dan hayati.....


Saya suka sangat tengok jari-jemari awek saya...
Cantik betul...sungguh!
Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah tau...
Tapi takut nanti jari-jemari kami tak boleh tolong each other
Di satu hari yang gila forever
Depan yang Maha Esa...


Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betul...sungguh!
Sebab tu saya belikan dia tudung...
Hmm..bukan sebab saya cemburu orang lain tengok pulak tau...
Tapi, sebab saya nak tengok rambut iklan pantene dia tu sampai bila-bila...
Takut nanti dibakar api neraka,
Di satu hari yang gila forever


Saya suka tengok body awek saya...
Solid betul...sungguh!
Sebab tu saya belikan dia telekung
Supaya masa dia 'dating' dengan kekasih dia Yang Utama
Dia jauh lebih cantik dan berseri menghadap Nya
Saya pun tumpang dapat pahala...
Perghh, syoknya...


Saya sedih sangat bila tengok awek saya tak tidur,
Tak makan,
Sebab rindu kat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Ada problem yang sama...
Dia tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya daripada saya...


Saya sedih tengok awek saya
selalu pesan macam-macam kat saya
"Makan, minum, jaga diri,
Drive elok-elok tau...nanti awak sakit saya susah hati...
Bla bla bla..." katanya
Tapi bila tengok movie sama-sama 'burn' Asar, Maghrib begitu saja,
Dia tak kata satu apa pun...
Hai berdosanya saya...


Kesimpulannya...
Saya memang sayang sangat kat dia...
Nak jumpa dia, bersama dia
Pada hari yang gila forever...
Di dunia dan akhirat
Terutamanya, janji nak share 'heaven' sama-sama...
Kekal bahagia selamanya...


Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia pula lagi lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri
Ya Allah, ampunkanlah kami...
Semoga kami kekal
Bersama selamanya
Di syurga yang kekal Abadi...






indahnya perhubungan jika begini cara kita berfikiran....

AMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR.....


-----------------
biar kita tahu kemana hala tuju yang diingini....


Bookmark and Share

    


  Member Information For sarina_animProfil   Hantar PM kepada sarina_anim   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 07-03-08 09:22


salam..huhuhu..suka nya kalau ada pasangan yang macam ni..saling mengingati untuk kbahagiaan bersama.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-03-08 09:56


betul tu,bestnya kalau ada pasangan yang begini..saling tegur menegur dan mengingati sesama lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-03-08 10:50


Assalamualaikum
sindiran dalam mengingatkan yang lain....adakalanya cara ini juga bagus... :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 15:42


Aaaa......tak tahu nak tulis apa kat sini..... i just wanna give this --> :bunga:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-03-08 15:57


Pada 07-03-08 15:42 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Aaaa......tak tahu nak tulis apa kat sini..... i just wanna give this --> :bunga:



sybas.......


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 18:15


best kalau dapat kekasih yang sering ingat kan kita tentang agama setiap masa.. rasa macam dunia terjaga, akhirat pun terjaga

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

anina8
Warga Rasmi
Menyertai: 02.03.2007
Ahli No: 28989
Posting: 5
Dari: Tanjung Malim

Kedah  


posticon Posting pada: 13-03-08 20:38


salam,,,
masyaAllah..brharap sangat dapat pasangan yang macam ni..saling ingat mgigtkn... :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For anina8Profil   Hantar PM kepada anina8   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 10:50


Pada 07-03-08 09:16 , sarina_anim posting:

!!! QUOTE !!!

luahan bicara seorang jejaka yang fikir tentang dunia dan akhirat......
susah nak cari laki yang boleh praktikkan benda-begini dalam kehidupan seharian.....
baca dan hayati.....


Saya suka sangat tengok jari-jemari awek saya...
Cantik betul...sungguh!
Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah tau...
Tapi takut nanti jari-jemari kami tak boleh tolong each other
Di satu hari yang gila forever
Depan yang Maha Esa...


Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betul...sungguh!
Sebab tu saya belikan dia tudung...
Hmm..bukan sebab saya cemburu orang lain tengok pulak tau...
Tapi, sebab saya nak tengok rambut iklan pantene dia tu sampai bila-bila...
Takut nanti dibakar api neraka,
Di satu hari yang gila forever


Saya suka tengok body awek saya...
Solid betul...sungguh!
Sebab tu saya belikan dia telekung
Supaya masa dia 'dating' dengan kekasih dia Yang Utama
Dia jauh lebih cantik dan berseri menghadap Nya
Saya pun tumpang dapat pahala...
Perghh, syoknya...


Saya sedih sangat bila tengok awek saya tak tidur,
Tak makan,
Sebab rindu kat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Ada problem yang sama...
Dia tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya daripada saya...


Saya sedih tengok awek saya
selalu pesan macam-macam kat saya
"Makan, minum, jaga diri,
Drive elok-elok tau...nanti awak sakit saya susah hati...
Bla bla bla..." katanya
Tapi bila tengok movie sama-sama 'burn' Asar, Maghrib begitu saja,
Dia tak kata satu apa pun...
Hai berdosanya saya...


Kesimpulannya...
Saya memang sayang sangat kat dia...
Nak jumpa dia, bersama dia
Pada hari yang gila forever...
Di dunia dan akhirat
Terutamanya, janji nak share 'heaven' sama-sama...
Kekal bahagia selamanya...


Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia pula lagi lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri
Ya Allah, ampunkanlah kami...
Semoga kami kekal
Bersama selamanya
Di syurga yang kekal Abadi...






indahnya perhubungan jika begini cara kita berfikiran....

AMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR.....



Subhanallah...indahnya hati lelaki ini... :-) :-) :-)


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

hazni
Warga Rasmi
Menyertai: 29.02.2008
Ahli No: 32761
Posting: 20
Dari: ums-kal, labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 11:06


alhamdulillah kalau dapat mengenali lelaki macam ni....
terjaga dunia akhirat......

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazniProfil   Hantar PM kepada hazni   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 11:32


kalau lah semua lelaki berfikiran macam tu, selamat lah hidup.. bahagia ke akhir hayat... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 14:41


syukur dapat pasangan macam ini... Allah Maha yang mngetahui...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

nurfarhanazulkafli
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27242
Posting: 46
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 01-04-08 14:46


masyaALLAH..bahagia sangat kaLau dikurniakan pasangan hidup macam tu..
terjaga dunia akhirat..
sama-samalah kita berdoa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfarhanazulkafliProfil   Hantar PM kepada nurfarhanazulkafli   Quote dan BalasQuote

leeya89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34493
Posting: 44
Dari: seremban

Johor  


posticon Posting pada: 28-12-08 18:35


salam....ada tak lagi laki macam tu....
nak satu boleh tak.......
hihihi.....gurau yo......

Bookmark and Share

    


  Member Information For leeya89Profil   Hantar PM kepada leeya89   Quote dan BalasQuote

sikinshaharudin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36109
Posting: 87
Dari: zi ji l0ng p0

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 19:09


mana ek laki yang tulis benda ini???
kiterrrr nak pinanggg......

:kelip: :kelip:


-----------------
senYum s0km0 =)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sikinshaharudinProfil   Hantar PM kepada sikinshaharudin   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 20:09


Kalau ketemu lelaki macam ni bahagia dunia akhirat..insyaAllah...lelaki yang sentiasa meningatkan.....bahagianya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 14:15


Menarik sungguh artikel ni..buatkan aku sedar siapa diriku sebenarnya,,,he

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 14:23


insyaAllah.. kalau nak bakal suami macam ni kena doa banyak-banyak
Allah takkan hampakan kita :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 29-12-08 21:15


salam...
ya ALLAH...
semoga ana jua berjaya mengingati si 'dia'.....
kerana si jantung hati ana ni sowang yang keras hati+keras kepala....
huhu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 12-01-09 16:36


kalau belum saling mengatakan suka..kalau belum ada ikatan hati(yang belum halal)..kata-kata tu boleh lah diucapkan..dan boleh di amalkan..
tapi kalau dah ada ikatan hati..masing-masing terikat dengan dosa..
kalau sayang dengan seseorang..sebaiknya jangan bawa dia kejalan zina..walau pun hanya zina hati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-01-09 16:46


macam pernah baca dalam ukhwah ni hmmmm..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 17:46


Alhamdulillah, syukur sangat-sangat kalau dapat yang macam ni... yang boleh menjaga kita dunia dan akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

miss_pedusi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2009
Ahli No: 37102
Posting: 74
Dari: putrajaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 15:54


bagaimana ye? kalau satu saat L tu mengingatkn kita bagai2 tentang printah Tuhan.. dan macam-macam peringtn yang baik dalam hal-hal agma..
tatpi satu saat yang lain meminta yang bukan2 atas landas nafsu syawat manusia yang tak trmampu kita nak tunaikan selagi belum bernikah??
harus dilakukan bagaimana L tsbut?

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_pedusiProfil   Hantar PM kepada miss_pedusi   Quote dan BalasQuote

syift
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2008
Ahli No: 36558
Posting: 49
Dari: Diatas Bumi yang Nyata....

Perak  


posticon Posting pada: 10-02-09 16:04


wah...beruntungnya kalau dapat lelaki yang saling ingat mengingati...sejuk perut ibu yang melahirkan dia....terjamin masa depan dunia akhirat..... :-D

Adakah Lelaki yang macam ini lagi di dunia ini???
~waAllahu`alam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For syiftProfil   Hantar PM kepada syift   Pergi ke syift's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 17:22


bahagianyer dapat lelaki macam ni..membimbing kita ke arah kebenaran...siapakah gerangan lelaki yang bersifat seperti ini???

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.13842 saat. Lajunya....