Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 12 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 13 hari yang lalu
nur_tinta: 19 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: sekadar luahan perasaan....


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» sekadar luahan perasaan....

Please Mendaftar To Post


Oleh sekadar luahan perasaan....

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 16:05


salam....
ini...jannah sekadar nak luahkan perasaan sahaja...
tinggal 3.3.08 anak kcing jannah ada org ambil...
sedih sangat.

demi Allah jannah sayang anak kcing tu...sebenarnya ada lima ekor tapi sekor dah org ambil.bila tak ada sekor pun jannah tetap rindu kat anak kcing tu....isau takut org yang ambil tu tak jaga elok-elok...iyalah anak kcing tu baru sebulan..tak putus susu lagi org cakap...

masa dia kecik dulu,mata anak2 kcing tu selalu tak boleh buka,taik mata penuh...jannah yang tolong lapkan dengan tisu basah...sekarang mata mereka dah cntik...dan disebabkan pandangan dr mata anak-anak kcing tu lah buat jannah syang sangat kat anak-anak kcing tu...

Kalau jannah ada kelas pagi...jannah akan jenguk diaorng dalam kotak dan kata...selamat pagi....bgn2 dah siang ini...anak-anak kcing tu mesti dongak saja tengok jannah...comel sangat...setiap kali mereka pandang jannah...rasa bahagia sesngat...Allah saja tahu perasaan tu...

yang buat jannah teringat sangat kat anak kcing sekor tu...petang dalam kol 3,jannah nak pergi kelas...tgk2 anak kcing tu tengah ikut jannah dari belakang sambil miaw2...jannah kata Ya Allah....pergi lah pergi..nanti umi balik lah...(perlahan saja sebut umi...takut kawan-kawan dengar...malu lah...hehehe).trpksalah jannah pergi hantar dia masuk dalam pntu pgr rumah...jannah terus jalan...tiba-tiba dengar lagi bnyi anak kcing...tgk2 dia lagi sambil lari2 makin dekat dengan kaki...bayangkan dia baru umur sbln...dengan jalan pun tak stabil lagi...comel sangat...lagi sekali trpksa hantar dia masuk dalam kotak...cepat-cepat jannah lari takut dia ikut lagi...

sebenarnya banyak sangat keletah2 anak kcing tu yang buat jannah makin rindu kat dia...Demi Allah jannah sayang kat anak kcing tu...bila teringat saja tentang ankkcing tu mesti tak trthan air mata ini...senang sangat nak meleleh..tapi cover lah depan kawan-kawan...cuma first daykucing tu kena ambil,jannah sebak sangat sampai kawan perasan...last2 ternagis jugak...sampai tertidur waktu mgrib...mlm tu sikit kepala sebab than air mata..

jannah kadang-kadang sampai trpksa berzkir dan berdoa dalam hati mntak kesabaran...teringat sangat kat anak kcing tu...
kadang-kadang trpkir....ni baru anak kcing...


-----------------
KeGeMbIrAaN yAnG bErCaHaYa


Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 06-03-08 16:28


salam..sedehnye.. ;( nuhan paham macam mana jannah rasa. jangan lah sedih2..main-main lah dengan lagi 4 ekor tu..walaupun teringat, tapi fikir lah yang positif tentang anak kucing yang sekor tu. insyaAllah dia tak apa-apa..dun worry

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 18:00


erm....

biasalah kucing sifatnya memang begitu....

bayangkan pula akak yang dikejar 4 ekor kucing sampai ke pintu opis & kelas time tengah mengajar (sekolah belakang rumah dulu) & terpaksa call abang akak di rumah dia untuk angkut si 4 ekor tu balik naik kereta...agak kecoh juga adakalanya sebab budak bising bila tengok kucing ikut masuk kelas

bagi akak... doakan semoga tuannya yang baru akan memelihara 'dia' dengan baik key....jangan fikir... nanti dia datang balik sebab dia akan ingat jasa2 tuan yang baik pada dia sebab kucing pun kuat perasaannya macam kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 21:35


tapi jannah rasa macam susah saja anak kcing tu nak datang balik...sebab jannah tak kenal org yang ambil tu...ya Allah rindunya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 21:46


bawa bersabar lah ya... saya faham, kalau dah sayang sangat tu, memang susah nak dilepaskan... selalu nak teringat2..

daripada pengalaman jannah ni, ada satu saja benda yang kita kena kembali ingat, paham dan sedar dalam dunia ni... segala benda yang kita suka dan cintakan tu, tak layak untuk kita katakan hak milik kekal kita seorang.. semuanya milik Allah dan akan tiba masanya kita kena belajar melepaskan benda-benda yang kita paling sukakan tu...

jangan lah bersedih apabila sesuatu yang kita sayangi itu hanya hadir seketika dan kemudian pergi, tetapi bergembiralah kerana perkara itu pernah hadir menyinggah diari hidup kita dan pernah memberi kegembiraan buat kita...


p/s: saya pun ada anak kucing sekarang. ada 2 ekor.. suka sangat dukung anak2 kucing saya dan peluk.. :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 21:50


Erm...teringat pula sekor kucing ni...wlp jauh dia dibuang oleh tuan dia, bila nampak ana still lagi dia kenal...

suka sangat kat kucing...tak apa lah jannah..bukan rezeki nanti...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 21:51


SALAM
lembut nya hati jannah...
say tak minat nak bela kucing sebab saya ganas...hikhik
mak kucing dengan ayah kucing saya tak suka...
anak kucing suka sikit-sikit saja..
bila tengok anak kucing jadi geram sangat... mula lah menganas...hikhik
saya luku2 dia tapi kadang-kadang saya belai juga...
saya suka letak kat pipi.. tapi kalau dia naik angin saya luku kepala dia.. hahhahah
tomey sangat kan... anak kucing...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 22:01


Pada 06-03-08 21:35 , jannahnobel posting:

!!! QUOTE !!!

rindunya.....


jannah sebenarnya mengingatkan akak kembali pada 'budak adik' yang mati sebab jangkitan virus.budak adik ni walau duduk 2minggu saja dengan akak, kalau akak panggil mesti dia datang. & nak tergelak, perangai macam baby sangat. siap 'nangis2' cari akak even masuk bilik air kejap. lepas itu minta kita dukung selalu.erm...pemergian 'budak adik' diikuti dengan pemergian 10 ekor baby kucing yang selebihnya.

waktu kematian 'budak adik', 'mak cing' ada 4 ekor baby lagi. tapi nak jadi cerita, yang mati, mati. yang hilang kena curi, pun ye. anak2 mak cing semua kembang2. jadi seekor demi seekor kena curi dr sangkar setiap kali akak pergi kerja. tinggal 'kelabu'. dia ni terlampau sedih hilang semua adik beradik sampai akak terpaksa bawa pergi hospital untuk suntikan penenang(sebab dia demam).& mlm dia tidur dengan akak sebab dia selalu menggelabah cari adik beradik lainn.

satu hari tu, kelabu pun hilang juga. sedih... tak mampu nak ucap..terbayang bagaimana dia 'mengadu' pasal adik beradik hilang kat akak. sebulan akak selalu fikirkan dia. satu hari, dengar bunyi anak kucing dr dalam parit depan rumah. tengah malam, untie sebelah rumah panggil akak suruh intai. akak turun parit tu & tengok rupanya si kelabu :D

tak sangka, hilang, & dia masih ingat tempat asal dia. tapi mumkin 'tuan baru' cari balik... mlm tu dengar pagar dibuka& dengar bunyi kucing mencakar pintu.tak syak apa pun ++ dah ngantuk sangat. esok tgk2 kelabu dah tak ada & sangkar terbuka luas.

apa yang akak nak terang kat sini.... perihal perasaan kucing tu dengan perasaan kita...benar kita sedih..tapi kucing ni pun berperasaan juga..doakanlah dia ok dengan tuan baru... sebab takut2 nanti kucing tu tertekan.. & dia akan sakit teruk...key...

susah sangat... trylah contact balik org tu..minta semula....elok elok... :welcome: :welcome:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 23:29


emm kucing dengan tuan yang bela dia memang ada chemistry..kita sayang dia,dan dia pun sayang kita..dulu masa kecil-kecil,ada anak kucing,tapi selalu kena curi sebab anak kucing ini comel sangat-sangat,bula punya lah lebat dan panjang,2 ramai yang nak curi..tup tup dah hilang..sedih masa 2 toksah nak cakapla,memang sedih sangat,tapi lama2 ok lah..kita sedih,kucing2 2 pun pasti sedih juga sebab bertukar tuan..berdoa sajalah supaya tuan baru dia 2 baik dan jaga kucing 2 baik-baik ye...jangan sedih ye...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 08:18


teringat lah pula kat fauzi yang mati 9 tahun lepas..

sayang sangat kat dia.selalu saja luahkan perasaan kat dia saat mak abah marah kat saya atau gaduh dengan kakak2,maklumlah, bongsu.tak ada adik untuk luahkan perasaan. kat fauzila saya nangis.huhu.. kacak dia.banyak kucing betina suka kat dia, tapi dia dah ada bini.2.kedua-duanya buruk saja.satu wrne coklat gelap satu lagi wrne pisang yang dilenyek.dulu kan, terpikir juga kenapa lah bini dia ni tak comel lgsung, kucing sebelah rumah cun gila fauzi tak nak, rupenye2 bini2 dia ni baik sangat.kalau mereka tengah makan, fauzi datang, ktuk kepala mereka (ini betul-betul blku, saya tengok sendiri), mereka mengalah.duduk saja tepi tengok fauzi makan mknn mereka.huhu..

masa form two, lepas saja saya balik asrama lepas cuti bulanan, dia dah hilang.mak abah cakap dia memang lain sikit sebelum dia hilang.tknk makan.meng'iaoww' kuat2.duduk saja bawah pokok..tknk makan semua.agaknya dia nak mati. tapi dia mati kat tempat lain.tak jumpa pun bgkai dia...

bila balik smule rumah, mak abah cakap dia dah tak ada.hilang dan mungkin dah mati.nangis terus saya..tapi cover2la..sayang sangat kat dia.

sekarang ni hanya gambar pengubat rindu... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 16:05


Pada 07-03-08 08:18 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ktuk kepala mereka


:sopan: :sopan: :sopan:

betul betul betul

:sopan: :sopan:

makcik meyah jenih kalut. asyik menggelupur saja lepas itu habis tercirit & terkencing.satu hari tu putih dah tak sabar, tup kena luku kepala. senyap terus.:P
kalau tak lut, selamba saja dia angkat tangan, tampar saja anak2 dia atau si meyah ni :sopan:

ada rezeki nanti akak try tempek gambar nyaw2 kat sini ;)


**jannah tamau sedih2ek.... saja nak kasi eppi ni...:)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 16:13


TEringat jugak kat itam..kucing saya,bulu dia warna hitam berkilat...mata hijau..come sangat..saya tak pernah ambil gambar dia..satu hari saya snap gambar itam ni..dok 2,3 hari...dia hilang..tengok-tengok dia mati bawah pokok asam..huhuu..siannya..jangan sedih jannah

Bookmark and Share

    


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 22:39


daripada pengalaman jannah ni, ada satu saja benda yang kita kena kembali ingat, paham dan sedar dalam dunia ni... segala benda yang kita suka dan cintakan tu, tak layak untuk kita katakan hak milik kekal kita seorang.. semuanya milik Allah dan akan tiba masanya kita kena belajar melepaskan benda-benda yang kita paling sukakan tu...

jangan lah bersedih apabila sesuatu yang kita sayangi itu hanya hadir seketika dan kemudian pergi, tetapi bergembiralah kerana perkara itu pernah hadir menyinggah diari hidup kita dan pernah memberi kegembiraan buat kita...

terima kasih...kerana mengingatkan sesuatu yang benar...teringat pula 10 tahun lalu...ayah kembali rahmatullah...setiap jasad di dunia ini milik Allah yang MAha Esa...doakan kesihatan mak jannah...mak tak berapa sihat...


-----------------
KeGeMbIrAaN yAnG bErCaHaYa


Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 23:05


Pada 06-03-08 22:01 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 21:35 , jannahnobel posting:

!!! QUOTE !!!

rindunya.....


susah sangat... trylah contact balik org tu..minta semula....elok elok... :welcome: :welcome:



sebenarnya jannah tak tau org tu tinggal kat mana.... :cry:


-----------------
KeGeMbIrAaN yAnG bErCaHaYa


Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 23:11


Pada 07-03-08 22:39 , jannahnobel posting:

!!! QUOTE !!!

daripada pengalaman jannah ni, ada satu saja benda yang kita kena kembali ingat, paham dan sedar dalam dunia ni... segala benda yang kita suka dan cintakan tu, tak layak untuk kita katakan hak milik kekal kita seorang.. semuanya milik Allah dan akan tiba masanya kita kena belajar melepaskan benda-benda yang kita paling sukakan tu...

jangan lah bersedih apabila sesuatu yang kita sayangi itu hanya hadir seketika dan kemudian pergi, tetapi bergembiralah kerana perkara itu pernah hadir menyinggah diari hidup kita dan pernah memberi kegembiraan buat kita...

terima kasih...kerana mengingatkan sesuatu yang benar...teringat pula 10 tahun lalu...ayah kembali rahmatullah...setiap jasad di dunia ini milik Allah yang MAha Esa...doakan kesihatan mak jannah...mak tak berapa sihat...



sebenarnya ayat dari "pengalaman jannah until kegembiraan buat kita..."dari syahidatul...

jannah quote dari "terima kasih...." tersilap delete yang lain-lain.
nak tanya...jannah ada video anak kcing tu...Kalau kalian nak tengok,jannah nak bagi tengok...tapi macam mana ek???


-----------------
KeGeMbIrAaN yAnG bErCaHaYa


Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-03-08 09:57


em..sedihnya..saya pun minat kucing..nak kongsi..dulu ada bela anak kucing, tak sampai seminggu pun bela, satu hari tu lepas main-main dengan dia, dia dok kat belakang rumah, bila jenguk balik tengok dah berdarah-darah tak bergerak.. bapak kucing bunuh dia..saya tak sanggup nak tengok, adik saya lah yang tanam jenazahnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 01:11


lah...ciannya kat kucing tu...tapi nak buat macam mana kan...fitrah alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 07:54


HHMM... Saya teringat masa saya tak matang dulu.. Saya kepit
ekor kucing dengan pengepit baju, saya simbah kucing dengan air
kemudian tendang kucing tu... AADDDOOII.... Menggelupur kucing tuu..
Macam nak mati saja kucing tu bertempikk... Saya punyalah gelak..
Masa budak-budak memang nakal sungguh.. Setakat gantung cicak
katt ampaian tuu.. Memang dengan hati kering...

p/s: Sekarang dahh besar, entah lah Kenapa saya takut dan geli plaak
katt kucing nii.. Geli betul. IIIEEE... Bila dia dekat, saya suruh kawan-kawan
halau.. IIIEE.. Takut.... Dah lah kucing tu tak mandi, busuk, selekehh!!!
Bau ayam!!! Ayam pun bau macam apple tau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 08:04


erm...teringat budak-budak nakal dalam cerita drama Diari Ramadhan Rafique...
mereka letak kucing dalam mesin basuh...nasib baik tak berpusing mesin basuh tu..

erm...mana si belang ni, tak balik2 rumah... tinggal si hitam sekor2 kat rumah.. :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 09:52


Pada 14-03-08 07:54 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!


p/s: Sekarang dahh besar, entah lah Kenapa saya takut dan geli plaak
katt kucing nii.. Geli betul. IIIEEE... Bila dia dekat, saya suruh kawan-kawan
halau.. IIIEE.. Takut.... Dah lah kucing tu tak mandi, busuk, selekehh!!!
Bau ayam!!! Ayam pun bau macam apple tau...


Ish...ish...ish...menzalimi sungguh...ana time kecil-kecil punyelah banyak kucing...siap tidur sekali...ada name lilys...lilys bulu warna putih...ada banyak anak...antara nama anak lilys yang ana ingat comel, tompok...etc...dah 17 tahun berlalu....

mana tau kucing tak mandi? Suka-suki saja erk...lau kucing bertuan bagi mandi apa..lau xbertuan pun..kucing bersihkan diri dengan cara dia sendiri...lau tak macam mana? Ha..dia jilat lah bulu dia.... Busuk ke kucing? Erm...lau owl tak mandi lagi busuk agaknya dr kucing.... :-D 8-) :-D 8-) :-D 8-)

Eleh..bau ayam pun bising...yang dia tu hari2 makan ayam apa.... :jangan:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 21:57


Pada 14-03-08 07:54 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

HHMM... Saya teringat masa saya tak matang dulu.. Saya kepit
ekor kucing dengan pengepit baju, saya simbah kucing dengan air
kemudian tendang kucing tu... AADDDOOII.... Menggelupur kucing tuu..
Macam nak mati saja kucing tu bertempikk... Saya punyalah gelak..
Masa budak-budak memang nakal sungguh.. Setakat gantung cicak
katt ampaian tuu.. Memang dengan hati kering...

p/s: Sekarang dahh besar, entah lah Kenapa saya takut dan geli plaak
katt kucing nii.. Geli betul. IIIEEE... Bila dia dekat, saya suruh kawan-kawan
halau.. IIIEE.. Takut.... Dah lah kucing tu tak mandi, busuk, selekehh!!!
Bau ayam!!! Ayam pun bau macam apple tau...


ya Allah ya Tuhanku...kenapa lah yang zalim sangat ini...tak mengapa...nasib lah masa tu budak-budak lagi kan...Kalau sekarang pun dah besar-besar buat lagi...siap lah :jangan: :jangan: :jangan: jannah karate nanti...wacha!!!! :-| :-| :-|


-----------------
KeGeMbIrAaN yAnG bErCaHaYa


Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 22:09


!!! QUOTE !!!

HHMM... Saya teringat masa saya tak matang dulu.. Saya kepit
ekor kucing dengan pengepit baju, saya simbah kucing dengan air
kemudian tendang kucing tu... AADDDOOII.... Menggelupur kucing tuu..
Macam nak mati saja kucing tu bertempikk... Saya punyalah gelak..
Masa budak-budak memang nakal sungguh.. Setakat gantung cicak
katt ampaian tuu.. Memang dengan hati kering...

p/s: Sekarang dahh besar, entah lah Kenapa saya takut dan geli plaak
katt kucing nii.. Geli betul. IIIEEE... Bila dia dekat, saya suruh kawan-kawan
halau.. IIIEE.. Takut.... Dah lah kucing tu tak mandi, busuk, selekehh!!!
Bau ayam!!! Ayam pun bau macam apple tau...



uish sadisnya saudara owl_UM memperlakukan kucing sebegitu.takut ana dengar.tapi yang pliknya Kenapa pula takut kucing.bukan kucing boleh makan org pun.hehe..huh,teringat masa adik bongsu ana kecil-kecil dia pernah dok atas kucing buat macam naik kuda.lepas itu kucing 2 terus mati.kasihan dan sedih sangat-sangat. :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-03-08 01:36


saya tak nak bela kucing...saya nak bela anak sendiri..hihi..takpon anak orang...;))

buat jannaj..jangan sedey2....nanti suruh mak kucing tu beranak lagi..boleh tak? ;)) saya pun pernah makan sekali dengan kucing..bukan suap..tapi makan sama-sama...

cakap pasal kucing. teringat sangat dekat kawan saya..dia duduk di rumah flat....hari itu kucingnye buat perangai..dia geram..kucingnye kebetulan duduk kat beranda agaknya..disepaknya kucing tu sampai jatuh kebawah...flatnye tak tahu berapa tingkat..then di jenguknya...kucing tu tak mati...

kejam memangla kejam..tapi yang kelakarnya ..dia pegit turun bawah..bawa kucing masuk rumahnye bali..tengok-tengok kucing tu patah kaki..di ubatinye, buat pergi klinik..than kucing tu dia jaga elok-elok..hihi...bukan dia tak sayang..tapi entah macamana hari tu dia betul-betul moody..hihi

jannah...jaga kucing elok-elok..tapi jangan sampai bawa pergi sekolah..hihi

wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 08:45


Assalamualaikum

penyayangnya jannah ni..lembut hati dia ye.. :sopan:

p/s: ana tak berapa minat sangat dengan kucing...takut..yang kecik comel2 putih,boleh lah...sikit-sikit... :kelip:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101253 saat. Lajunya....