Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 31-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal; air juga yang menenggelamkan kapal
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 100
Ahli: 0
Jumlah: 100




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 4 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Eemmm....Hentam saja lah...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Eemmm....Hentam saja lah...

Please Mendaftar To Post


Oleh Eemmm....Hentam saja lah...

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 18:00


1) Kondominium tidak ada kena-mengen a
dengan kondom. Tetapi di kondominium
kita boleh dapat banyak kondom
terpakai.

2) Aurat dan urat adalah dua benda
yang berbeza. Namun begitu, apabila
melihat perempuan yang mendedahkan
aurat, urat lelaki akan krem di
sesetengah kawasan.

3) Kuih tat enak di makan. Tapi
apabila kita makan lapan keping kuih
tat, kita mungkin dituduh mencarut.
Kalau tak percaya, cuba kira satu tat,
dua tat, tiga tat, sampai lapan.

4) Laksamana adalah jawatan besar di
dalam kesultanan Melayu Melaka.
"Laksa Kedah" pula adalah contoh
jawapan kalau orang tanya kita "Laksa
mana ni?"

5) Barbeque adalah makanan yang enak.
Namun begitu 'bab* queue' haram
dimakan oleh orang2 Islam.

6) Sesetangah orang memanggil cili
sebagai cabai. Tapi kalau mulut nak
kena cabai, cuba lah cakap 'cibai' kat
depan orang tua-tua.

7) Membuat tauhu sumbat sungguh
meletihkan. Lebih letih lagi kalau
orang lain hanya tahu nak sumbat saja
tauhu sumbat dalam mulut.

8) Si Bohsia dan si Bojan dipandang
hina oleh masyarakat. Namun begitu si
Boroi yang makan duit rakyat mendapat
sanjungan.

9) Bermain bola keranjang memang
meletihkan. Bermain di ranjang juga
boleh meletihkan.

10) Allahyarham P.Ramlee tak pernah
dapat Lesen P sebab baru
diperkenalkan. Penyanyi pop yeh yeh
L.Ramli mungkin pernah dapat lesen L.
Tapi Allahyarham A.Ramlie tak pernah
dapat lesen A sebab tak ada.

11) Ramai orang lelaki takut kalau-
kalau mati pucuk. Tapi tak takut kalau-
kalau mati esok.

:bye:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 18:39


:lol: :lucu:
4 bintang :lol: :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 07:31


Pada 28-02-08 18:00 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

1) Kondominium tidak ada kena-mengen a
dengan kondom. Tetapi di kondominium
kita boleh dapat banyak kondom
terpakai.

2) Aurat dan urat adalah dua benda
yang berbeza. Namun begitu, apabila
melihat perempuan yang mendedahkan
aurat, urat lelaki akan krem di
sesetengah kawasan.

3) Kuih tat enak di makan. Tapi
apabila kita makan lapan keping kuih
tat, kita mungkin dituduh mencarut.
Kalau tak percaya, cuba kira satu tat,
dua tat, tiga tat, sampai lapan.

4) Laksamana adalah jawatan besar di
dalam kesultanan Melayu Melaka.
"Laksa Kedah" pula adalah contoh
jawapan kalau orang tanya kita "Laksa
mana ni?"

5) Barbeque adalah makanan yang enak.
Namun begitu 'bab* queue' haram
dimakan oleh orang2 Islam.

6) Sesetangah orang memanggil cili
sebagai cabai. Tapi kalau mulut nak
kena cabai, cuba lah cakap 'cibai' kat
depan orang tua-tua.

7) Membuat tauhu sumbat sungguh
meletihkan. Lebih letih lagi kalau
orang lain hanya tahu nak sumbat saja
tauhu sumbat dalam mulut.

8) Si Bohsia dan si Bojan dipandang
hina oleh masyarakat. Namun begitu si
Boroi yang makan duit rakyat mendapat
sanjungan.

9) Bermain bola keranjang memang
meletihkan. Bermain di ranjang juga
boleh meletihkan.

10) Allahyarham P.Ramlee tak pernah
dapat Lesen P sebab baru
diperkenalkan. Penyanyi pop yeh yeh
L.Ramli mungkin pernah dapat lesen L.
Tapi Allahyarham A.Ramlie tak pernah
dapat lesen A sebab tak ada.

11) Ramai orang lelaki takut kalau-
kalau mati pucuk. Tapi tak takut kalau-
kalau mati esok.

:bye:

:sopan: :sopan: :sopan: :-D yelah tu rimbabara......

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-02-08 12:11


maafla,lawak kotorla........(kena 10 perkataan tapi tak tahu nak tulis apa)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

wardatul_shuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27283
Posting: 43
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 29-02-08 12:19


Pada 29-02-08 12:11 , aymannur posting:

!!! QUOTE !!!

maafla,lawak kotorla........(kena 10 perkataan tapi tak tahu nak tulis apa)


betu..betul :jangan:


-----------------
diriku terasa terhibur tatkala aku mengejar cita2ku, jika bukan kerana cita2ku luas pasti dunia ini terasa sempit.


Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_shuhadaProfil   Hantar PM kepada wardatul_shuhada   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 01-03-08 14:42


Memang mantap lah... Ha3. Bagus kalau simpan dan kasitau kat org lain ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

iana
Warga Rasmi
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32741
Posting: 19
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 02-03-08 22:54


kelakar jugak...
:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ianaProfil   Hantar PM kepada iana   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 04-03-08 15:28


Pada 28-02-08 18:39 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

:lol: :lucu:
4 bintang :lol: :-D


Ikut kata al-mashoori, 4 bintang jugak :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-03-08 15:35


rimababara ni memang selalu ada saja yang boleh buat org ketawa... hehe
apa-apa pun boleh juga buat ubat ngntuk ptg2 ni.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 13:05


boleh tercabut anak tekak ku ini.. :lucu:


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103618 saat. Lajunya....