Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Kelakar
Topik: suka ke... tak suka?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» suka ke... tak suka?

Please Mendaftar To Post


Oleh suka ke... tak suka?

AkaliliAiman_88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.02.2008
Ahli No: 32645
Posting: 31

Pahang  


posticon Posting pada: 24-02-08 23:01


masa bercinta
engkau suka aku pun suka
kemana pergi pun tak apa
yang penting jalan berdua
naik bas pun takpa
jalan tengah panas pun takpa
sampai melecet ketiak jadinya
semua suka tiada duka


masa engkau suka
aku pun suka
tapai yang engkau suka aku pun suka
walaupun sebenarnya tak berapa suka
petai yang engkau suka,
aku pun telan juga
walaupun nak terjegil biji mata
kita sama-sama ketawa


masa engkau suka
aku pun suka
Tempe yang aku makan jadi kegemaran kau juga
walaupun kau tak pernah makan sebelumnya


masa engkau suka
aku pun suka
pakai apa pun tak apa
baju merah tudung biru pun tak apa
tudung kau senget aku kata tak mengapa
gigi kena lipstik aku tak kisah juga
engkau tetap cantik jelita


masa engkau suka
aku pun suka
aku pakai apapun tak apa,
lupa pakai tali pinggang pun tak apa,
T shirt koyak kat ketiak pun tak apa,
Lupa cukur misai pun tak apa,
Kau kata aku tetap handsome seadanya,

kau sangat suka. Aku lagilah suka
tiga empat papan petai sehari aku tak pernah lupa
kau sangat suka. Aku lagilah suka
hari-hari tiga empat pinggan tempe kau goreng untuk aku saja
bila anak dua
lain pulak cerita,


kau suka aku tak suka,
aku suka engkau tak suka
sebab petai yang engkau suka
aku sangat tak suka
mana taknya, bilik air jadi hancing jadinya
mungkin salah aku juga
manjakan engkau sangat dengan petai saja


kau suka aku tak suka,
aku suka engkau tak suka
sebab hari-hari aku nak tempe saja
sampai kau jemu menggoreng jadinya
mulalah komplen aku anak jawa
sendawa pun bau tempe saja,
tapi salah kau juga
kau tak pandai nak masak yang lainnya.
sampai sekarang ni aku pun tertanya-tanya
suka ke tak suka?...." :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For AkaliliAiman_88Profil   Hantar PM kepada AkaliliAiman_88   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 06:45


macam-macam hal......
saya tak suka tempe dan petai.....
hohohohoho
:sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 25-02-08 07:23


Assalamualaikum dan selamat hari hari semua..... :welcome:


ana terdetik nak posting kata-kata sahabat ana..

"sayang tidak bermaksud cinta,
suka tidak serasi dengan cinta,
kagum tak bererti cinta, bangga tak semestinya cinta,
cinta adalah CINTA....~~"

wallahua'lam.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 27-02-08 23:34


Ha3 apa lah punya suami isteri ni..
harap-harap orang begini dah tak ada lah kat muka bumi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 00:15


..macam-macam hal berlaku..
tapi kata-kata diatas tu beri peringatan kepada kita semua..
moga-moga kita tidak tergolong dalam kata-kata seperti diatas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

nams
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10550
Posting: 21
Dari: Kuala Kangsar, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 13:21


macam-macam rgm dunia ni,tapi thibur baca nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For namsProfil   Hantar PM kepada nams   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-03-08 16:14


Pada 24-02-08 23:01 , AkaliliAiman_88 posting:

!!! QUOTE !!!

masa bercinta
engkau suka aku pun suka
kemana pergi pun tak apa
yang penting jalan berdua
naik bas pun takpa
jalan tengah panas pun takpa
sampai melecet ketiak jadinya
semua suka tiada duka


masa engkau suka
aku pun suka
tapai yang engkau suka aku pun suka
walaupun sebenarnya tak berapa suka
petai yang engkau suka,
aku pun telan juga
walaupun nak terjegil biji mata
kita sama-sama ketawa


masa engkau suka
aku pun suka
Tempe yang aku makan jadi kegemaran kau juga
walaupun kau tak pernah makan sebelumnya


masa engkau suka
aku pun suka
pakai apa pun tak apa
baju merah tudung biru pun tak apa
tudung kau senget aku kata tak mengapa
gigi kena lipstik aku tak kisah juga
engkau tetap cantik jelita


masa engkau suka
aku pun suka
aku pakai apapun tak apa,
lupa pakai tali pinggang pun tak apa,
T shirt koyak kat ketiak pun tak apa,
Lupa cukur misai pun tak apa,
Kau kata aku tetap handsome seadanya,

kau sangat suka. Aku lagilah suka
tiga empat papan petai sehari aku tak pernah lupa
kau sangat suka. Aku lagilah suka
hari-hari tiga empat pinggan tempe kau goreng untuk aku saja
bila anak dua
lain pulak cerita,


kau suka aku tak suka,
aku suka engkau tak suka
sebab petai yang engkau suka
aku sangat tak suka
mana taknya, bilik air jadi hancing jadinya
mungkin salah aku juga
manjakan engkau sangat dengan petai saja


kau suka aku tak suka,
aku suka engkau tak suka
sebab hari-hari aku nak tempe saja
sampai kau jemu menggoreng jadinya
mulalah komplen aku anak jawa
sendawa pun bau tempe saja,
tapi salah kau juga
kau tak pandai nak masak yang lainnya.
sampai sekarang ni aku pun tertanya-tanya
suka ke tak suka?...." :berfikir:



hehehe..pernah dengar pasal 'sajak' ni masa kursus kawin dulu..penceramah tu yang 'perdengarkan'..adoi..gamat kami gelak satu dewan.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 13-03-08 16:58


salam..kadang-kadang terpikir, hipokrit kah kita bila benda yang kita tak suka tiba-tiba jadi benda yang kita suka disebabkan pasangan kita.. :berfikir: tapi tak salah belajar suka apa yang pasangan kita suka..asal hati tak berubah di masa depannya :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 17:06


Pada 13-03-08 16:58 , nuhan posting:

!!! QUOTE !!!

salam..kadang-kadang terpikir, hipokrit kah kita bila benda yang kita tak suka tiba-tiba jadi benda yang kita suka disebabkan pasangan kita.. :berfikir: tapi tak salah belajar suka apa yang pasangan kita suka..asal hati tak berubah di masa depannya :)


erm belajar suka apa yang pasangan suka..
boleh eratkan hubungan :berfikir:
bukan hipokrit agaknya tapi memahami dan bertimbang rasa.. :berfikir:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 20:55


biasala time bcint semuanya indah...
memang dunia sekarang macam tu...nafsu selalu mendahului akal :mad:


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-04-08 06:25


:-) Assalamualaikum


Biasala tu...'drama' sebelum kahwin lain..lepas kahwin drama lain pulak....

    Be yourself...tak payah nak hipokrit....tapi kalau "hijrah' ke arah baik tu tak pela....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-04-08 06:31


waw..best..tahniah tahniah...

whatever...petai dan tempe saya suka...hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.093632 saat. Lajunya....