Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 2 hari yang lalu
wadud: 7 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu
muslimin23: 26 hari yang lalu
kasih_kekasih: 30 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: Cantik Seorang Wanita


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Cantik Seorang Wanita

Please Mendaftar To Post


Oleh Cantik Seorang Wanita

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 07:32


Cantiknya seorang wanita itu, sebagai gadis bukan kerana merah kilau lipstik pada bibir mekar senyum kosmetik.

Cantik seorang wanita itu, sebagai remaja tidak pada kulitnya mulus menggebu terdedah.

Cantik seorang wanita itu, sebagai Hawa tidak kerana bijak meruntuh iman kaum Adam.

Cantik seorang wanita itu, sebagai anak tidak menjerat diri pada kedurhakaan.

Cantik seorang wanita itu, sebagai isteri merempuh badai di sisi suami.

Cantik seorang wanita itu, sebagai menantu menjauhi persekongkolan ipar lamai. (eh ini seram eh ..)

Cantik seorang wanita itu, sebagai ibu membuai anak di kala suami menjalin mimpi.

Cantik seorang wanita itu, sebagai mentua telus hati mengagih kasih setara pada semua.

Cantik seorang wanita itu, sebagai nenek menjaring teladan para anbia buat cucu-cicit.

Cantik seorang wanita itu, sebagai warganegara peka membela nasib dan maruah negara.

Cantik seorang wanita itu, sebagai warga tua menghitung hari dengan selembar mashaf.

Cantik seorang wanita itu, sebagai intelektualis menyala obor mewangi setanggi profesionalis.

Cantik seorang wanita itu, sebagai akidah solehah mengandam rindu kekasih pasrah di atas sejadah


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 08:11


Masuk, tumpang lalu..ingatkan apalah maksud canti tu..rupa-rupanya cantik.hehe..salah eja rupanya..terima kasih atas posting.. =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 08:29


.. owh ok.. :lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 09:41


cantik seorang wanita kerana budi bahasa.jelita seorang wanita kerana agama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 22-02-08 13:29


moga semua muslimah dalam ukhwah ni menjadi cantik seperti seorang wanita di atas..ameen :-)


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 20:31


Pada 22-02-08 13:29 , fathiha posting:

!!! QUOTE !!!

moga semua muslimah dalam ukhwah ni menjadi cantik seperti seorang wanita di atas..ameen :-)



amin ya rabbal alamin..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 22:19


Pada 22-02-08 07:32 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Cantiknya seorang wanita itu, sebagai gadis bukan kerana merah kilau lipstik pada bibir mekar senyum kosmetik.

Cantik seorang wanita itu, sebagai remaja tidak pada kulitnya mulus menggebu terdedah.

Cantik seorang wanita itu, sebagai Hawa tidak kerana bijak meruntuh iman kaum Adam.

Cantik seorang wanita itu, sebagai anak tidak menjerat diri pada kedurhakaan.

Cantik seorang wanita itu, sebagai isteri merempuh badai di sisi suami.

Cantik seorang wanita itu, sebagai menantu menjauhi persekongkolan ipar lamai. (eh ini seram eh ..)

Cantik seorang wanita itu, sebagai ibu membuai anak di kala suami menjalin mimpi.

Cantik seorang wanita itu, sebagai mentua telus hati mengagih kasih setara pada semua.

Cantik seorang wanita itu, sebagai nenek menjaring teladan para anbia buat cucu-cicit.

Cantik seorang wanita itu, sebagai warganegara peka membela nasib dan maruah negara.

Cantik seorang wanita itu, sebagai warga tua menghitung hari dengan selembar mashaf.

Cantik seorang wanita itu, sebagai intelektualis menyala obor mewangi setanggi profesionalis.

Cantik seorang wanita itu, sebagai akidah solehah mengandam rindu kekasih pasrah di atas sejadah



rasanya kalau kriteria ni dijadikan ukuran....agaknya siapa lah yang menang peraduan gadis melayu tu ek??????

p/s: tak tengok pun, tak tau Apa, cuma tau memang ada kontes.....


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 13:26


:bunga: :bunga:

indahnya wanita yang mempunyai kecantikan yang disenaraikan niza_ati ni..sejuk perut ibu yang mengandungkannya.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 13:38


Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia
diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku
membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia;
namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam
untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan
yang seringkali datang dari anak-anaknya."

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap
tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh
keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa
mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai
anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika
anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung
suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan
tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui
bahwa seorang suami yang baik takkan pernah
menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji
kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada
disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya. Aku memberinya air mata untuk
dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah
dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia
tampilkan, atau bagaimana ia menyisir
rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus
dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

:bunga: :bunga: :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 17-11-08 13:51


indahnya wanita...cantik nya wanita..tapi masih ada yang tak tahu(kepada wanita-wanita yang memang dah tahu..TAHNIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 17-11-08 14:12


Assalamualaikum,

Indah sajak ni membuatkan suami menghargai isteri, anak menghargai ibu.
halesolurun_84, boleh Abdullah tahu sumber ayat di atas (Hadis Qudsi?)

Wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 17-11-08 14:26


wanita oh wanita...
diciptakan begitu indah...
sebagai dugaan untuk kaum adam...
sebagai makhluk terkuat...mampu membunuh sejuta orang dalam sesaat...

wanita...ingatlah...!!
mata lelaki tu hanya akan tertarik pada bentuk tubuhmu...
mengucapkan kata kata manis untuk mendapatkan apa yang mereka mahu...
dengan segala pujian dan pujuk rayu...
semuanya hanyalah untuk penuhi nafsu....

wanita...ingatlah..!!
HATI ini hanya tertarik hanya pada akhlak yang ada padamu...
hiasan terindah yang di bawa ke akhir hayatmu...
yang mampu menyejukkan kalbu...
rasa sayang tu akan allah berikan padamu..
tapi jangan sekutukan ALLAH dengan cintamu...

wanita..izinkan saya mengingatkanmu..
jangan percaya pada perkata yang di ucapkan sebelum ada ikatan yang halal
- ucapan I LOVE U..tu boleh diterjemahkan.."aku nafsu kamu"
- aku sayang kamu...tu jugak mempunyai "aku ingin bermaksiat dengan mu"

walau pun yang mengatakan itu adalah lelaki yang nampak taat agama...jangan pernah percaya...
mengapa..????
sebab kalau betul ia taat agama..,MENGAPA IA MENCOBA untuk DEKATI dan BUAT JALAN MENUJU ZINA..(jangan kamu dekati zina)

jangan buat-buat alasan...!!!!
"kami tak buat apa-apa pun..,kami msj2 saja.."
"kami nak ta'aruf saja.."
"saya sayang kamu kerana allah.."(kata sayang kerana allah..,tapi kenapa cuba dekati apa yang allah larang..???

TA'ARUF TU MESTI dengan PERANTARA...bukan berdua2..kalau berdua2 namanya bukan ta'aruf..tapi taqorrub(mendekat)

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

era_muslimah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.11.2008
Ahli No: 35914
Posting: 8
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 14:48


Wanita umpama
serikandi mawar berduri !! :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For era_muslimahProfil   Hantar PM kepada era_muslimah   Quote dan BalasQuote

advastrade
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35882
Posting: 55

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 14:54


salam..banyak kisah wanita yang di ceritakan di dalam al quran..maka kesedaran itu hanya akan ada bila mereka memahami isi kandungan al quran..cubalah faham al quran..alhmd

Bookmark and Share

    


  Member Information For advastradeProfil   Hantar PM kepada advastrade   Quote dan BalasQuote

kayu_Manis86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35876
Posting: 65
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-11-08 14:55


Assalamualaikum..

Pada saya,cantik seorang wanita bukan hanya pada rupa paras saja tapi lebih daripada 2..kalau harap muka saja cantik tapi akhlaknye xberape nak elok pun tak boleh juga..macam bunga,kalau cantik saja tapi harumnya tiada orang tak nak beli, kumbang pun tak nak dekat..

apa pun, jadilah perhiasan terbaik dunia.. :-)


-----------------
Setiap mata yang terpejam tidak bererti ia tidur,
Setiap mata yang celik tidak bermakna ia melihat..


Bookmark and Share

    


  Member Information For kayu_Manis86Profil   Hantar PM kepada kayu_Manis86   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 16:12


bersyukurnya diri ini dijadikan sebagai seorang wanita..:welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

darkside
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2008
Ahli No: 35022
Posting: 106

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 16:19


perempuan banyak jadi jahat sebab sangat banyak lelaki jahat.... eventho orang akan kata Kenapa perempuan tak jaga iman, tetap jugak sebab banyak lelaki jahat kat luar sana................

(not applied to all situation)

Bookmark and Share

    


  Member Information For darksideProfil   Hantar PM kepada darkside   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 16:37


istimewanya menjadi wanita....tapi adakah mereka menghargai menjadi wanita ini?dengan masalah sosial sekarang.....fikir2 lah wahai sahabat wanita sekalian....
hargai lah diri sendir....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 17-11-08 16:56


Pada 17-11-08 16:19 , darkside posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan banyak jadi jahat sebab sangat banyak lelaki jahat.... eventho orang akan kata Kenapa perempuan tak jaga iman, tetap jugak sebab banyak lelaki jahat kat luar sana................

(not applied to all situation)



Cayalah Darkside ...!! Hhaha :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 21:52


KECANTIKAN ADALAH HAK MILIK SETIAP INSAN......

sebab apa wanita pakai baju kaler2,,sb nak cantik
sebab apa wanita pilih tudung yang macam-macam corak...sebab nak cantik,,
sebab apa wanita gosok gigi,,sebab nak cantik bila tersenyum...
sebab apa maybelin,avon,,dan macam-macam produk kecantikan ada?sebab nak bagi wanita cantik..
Kenapa pula adanya mak andam ek...mesti lah nak bagi pengantin cantik..



eh,,,beli yang ni lah...eh kejap...tengok ni pula,,,hurmm yang ni cantik,,hurm,,,a ah lah cantik juga,,,wanita memang perlukan kecantikan,,fitrahnye...

wanita hiasan dunia,,seindah hiasan adalah wanita solehah,,


sokong artikel ukhti niza...mabruk2x

al walid,,mana lagu cantik dr cat apa ekh..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 01:01


Pada 22-02-08 07:32 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Cantiknya seorang wanita itu, sebagai gadis bukan kerana merah kilau lipstik pada bibir mekar senyum kosmetik.

Cantik seorang wanita itu, sebagai remaja tidak pada kulitnya mulus menggebu terdedah.

Cantik seorang wanita itu, sebagai Hawa tidak kerana bijak meruntuh iman kaum Adam.

Cantik seorang wanita itu, sebagai anak tidak menjerat diri pada kedurhakaan.

Cantik seorang wanita itu, sebagai isteri merempuh badai di sisi suami.

Cantik seorang wanita itu, sebagai menantu menjauhi persekongkolan ipar lamai. (eh ini seram eh ..)

Cantik seorang wanita itu, sebagai ibu membuai anak di kala suami menjalin mimpi.

Cantik seorang wanita itu, sebagai mentua telus hati mengagih kasih setara pada semua.

Cantik seorang wanita itu, sebagai nenek menjaring teladan para anbia buat cucu-cicit.

Cantik seorang wanita itu, sebagai warganegara peka membela nasib dan maruah negara.

Cantik seorang wanita itu, sebagai warga tua menghitung hari dengan selembar mashaf.

Cantik seorang wanita itu, sebagai intelektualis menyala obor mewangi setanggi profesionalis.

Cantik seorang wanita itu, sebagai akidah solehah mengandam rindu kekasih pasrah di atas sejadah



salamun alaik..
insyaAllah..tengah berusaha nak 'cantikkan' diri yang tak berapa cantik ini..huhu..syukran akak atas artikelnya.. ;-) :bunga:


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

kayu_Manis86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35876
Posting: 65
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-11-08 08:56


Pada 17-11-08 21:52 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

KECANTIKAN ADALAH HAK MILIK SETIAP INSAN......

sebab apa wanita pakai baju kaler2,,sb nak cantik
sebab apa wanita pilih tudung yang macam-macam corak...sebab nak cantik,,
sebab apa wanita gosok gigi,,sebab nak cantik bila tersenyum...
sebab apa maybelin,avon,,dan macam-macam produk kecantikan ada?sebab nak bagi wanita cantik..
Kenapa pula adanya mak andam ek...mesti lah nak bagi pengantin cantik..



eh,,,beli yang ni lah...eh kejap...tengok ni pula,,,hurmm yang ni cantik,,hurm,,,a ah lah cantik juga,,,wanita memang perlukan kecantikan,,fitrahnye...

wanita hiasan dunia,,seindah hiasan adalah wanita solehah,,


sokong artikel ukhti niza...mabruk2x

al walid,,mana lagu cantik dr cat apa ekh..



Cayalah!!
saya sokong..hehe
Biarlah kita cantik secara keseluruhanya, kerana dirimu begitu berharga.. :berfikir:


-----------------
Setiap mata yang terpejam tidak bererti ia tidur,
Setiap mata yang celik tidak bermakna ia melihat..


Bookmark and Share

    


  Member Information For kayu_Manis86Profil   Hantar PM kepada kayu_Manis86   Quote dan BalasQuote

rieha
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.02.2008
Ahli No: 32683
Posting: 25
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-11-08 09:21


Pada 17-11-08 14:26 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

wanita oh wanita...
diciptakan begitu indah...
sebagai dugaan untuk kaum adam...
sebagai makhluk terkuat...mampu membunuh sejuta orang dalam sesaat...

wanita...ingatlah...!!
mata lelaki tu hanya akan tertarik pada bentuk tubuhmu...
mengucapkan kata kata manis untuk mendapatkan apa yang mereka mahu...
dengan segala pujian dan pujuk rayu...
semuanya hanyalah untuk penuhi nafsu....

wanita...ingatlah..!!
HATI ini hanya tertarik hanya pada akhlak yang ada padamu...
hiasan terindah yang di bawa ke akhir hayatmu...
yang mampu menyejukkan kalbu...
rasa sayang tu akan allah berikan padamu..
tapi jangan sekutukan ALLAH dengan cintamu...

wanita..izinkan saya mengingatkanmu..
jangan percaya pada perkata yang di ucapkan sebelum ada ikatan yang halal
- ucapan I LOVE U..tu boleh diterjemahkan.."aku nafsu kamu"
- aku sayang kamu...tu jugak mempunyai "aku ingin bermaksiat dengan mu"

walau pun yang mengatakan itu adalah lelaki yang nampak taat agama...jangan pernah percaya...
mengapa..????
sebab kalau betul ia taat agama..,MENGAPA IA MENCOBA untuk DEKATI dan BUAT JALAN MENUJU ZINA..(jangan kamu dekati zina)

jangan buat-buat alasan...!!!!
"kami tak buat apa-apa pun..,kami msj2 saja.."
"kami nak ta'aruf saja.."
"saya sayang kamu kerana allah.."(kata sayang kerana allah..,tapi Kenapa cuba dekati apa yang allah larang..???

TA'ARUF TU MESTI dengan PERANTARA...bukan berdua2..kalau berdua2 namanya bukan ta'aruf..tapi taqorrub(mendekat)
betul..ana setuju sangat3..inilah reality,bukan fantasi.. MATLAMAT TAK MENGHALALKAN CARA wahai sahabat-sahabatku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For riehaProfil   Hantar PM kepada rieha   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 09:36


cantik perempuan tak nampak dan susah diukur...
tapi semua perempuan memang cantik...
tak do lah yang paling cantik doh...
ada kelebihan ada kekurangan...
terpulanglah pada masing-masing...
apo2lah...
:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 15:27


Abdullah,maaf saya tak pasti hadis qursi mana..
===

Jadi apa pula fungsinya ratu cantik? hehe :-D
mereka rasa tak cantik sebab tu menyertai peraduan ratu cantik..

bagi lelaki pulak,apa fungsinya bina badan? hehe :-D
mungkin mereka rasa meraka tak tough..

ps: teringat ceramah ustaz sekolah dulu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 15:42


Pada 17-11-08 13:38 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia
diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku
membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia;
namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam
untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan
yang seringkali datang dari anak-anaknya."

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap
tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh
keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa
mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai
anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika
anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung
suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan
tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui
bahwa seorang suami yang baik takkan pernah
menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji
kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada
disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya. Aku memberinya air mata untuk
dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah
dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia
tampilkan, atau bagaimana ia menyisir
rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus
dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

:bunga: :bunga: :bunga:



ini bukan Firman Allah!


Pada 17-11-08 14:12 , Abdullah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,

Indah sajak ni membuatkan suami menghargai isteri, anak menghargai ibu.
halesolurun_84, boleh Abdullah tahu sumber ayat di atas (Hadis Qudsi?)

Wallahua'lam


bukan juga Hadis Qudsi.

so, nak copy paste sesuatu perkara tu, tolong hati-hati. kalau tak yakin dan tiada sanad yang diyakini juga, tak boleh main copy paste dan sebar-sebarkan..

sajak ini ada yang mengatakan ia tulisan orang Kristian. walaupun maknanya baik, tapi kita tak boleh buat ayat sebegitu seolah-olah itu semua kata-kata dari Allah. kita mana yakin tu betul-betul Allah yang berkata? yang benar hanya dari Al-Quran dan Hadis. mohon jangan ambil ringan.

wallahua'lam.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 15:46


maaf ye shye.. kesilapan takkan berulang lagi.. insyaAllah berhati-hati..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.148693 saat. Lajunya....