Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 45 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: Ahli Legenda Ukhwah...


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Ahli Legenda Ukhwah...

Please Mendaftar To Post


Oleh Ahli Legenda Ukhwah...

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 20:54


Assalamualaikum

Siapa Ahli Lagenda ukhwah....
Bolehlah kumpul di sini....

:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 21:56


Waalaikumsalam

:lol: :lol: :lol:

saya pernah jadi Ahli Legenda... tapi... dah hilang lahh... huuuu :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 22:09


uhuhu.....belum sampai tahap 2 lagi... :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 16-02-08 22:15


Assalamualaikum

alamak salah parking lah... :-D

ana sedang mendaki ke puncak gunung LAGENDA...hihihi :terliur:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 15:30


emmm..untuk ahli lagenda saja ek???hu2..belum kesamapian lagi dan untuk sampai ke tahap itu belum tentu lagi sebab untuk sampai ke tahap ahli lagenda itu biarlah dsebabkan posting yang dihantar bermanfaat dan 'berisi' bukan sekadar mengejar pangkat dan status....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 18-02-08 15:37


nak jadi ahli jugak boleh tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 16:11


mano boleh begini...hahahaha..kena bagi semua lagenda..baru lah fair kan? kan? kan? heheheehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-02-08 17:14


betul itu akasia..lambek lagi nak jadi ahli lagenda..kalau tanya nombor ahli yang unik mesti best. macam saya..12345

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-02-08 17:18


pengisian ahli lembaga ke ni..
lagenda height aku tahu lah..hehehehe


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-02-08 21:03


Erm....tumpang tanya..mana ahli ana yang setia ye?
Hihi...tak nak lah jadi lagenda...jadi setia...setia dengan Ukhwah.com


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 21:46


Pada 20-02-08 21:03 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Erm....tumpang tanya..mana ahli ana yang setia ye?
Hihi...tak nak lah jadi lagenda...jadi setia...setia dengan Ukhwah.com



err...aku geng hang.. :-D ahli setia..setia pada ukhwah dari dulu lagi..tak perenah berubah hatiku ini..hehehe


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-08 07:23


Ingatkan kelab mat rempit moto lagenda tadi

----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-02-08 21:48


Pada 16-02-08 20:54 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Siapa Ahli Lagenda ukhwah....
Bolehlah kumpul di sini....

:-D



ya ada apa.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-02-08 23:15


lama da dapat tag ahli legenda....nak juga lah ahli lebih dr legenda ..hehe..macam cik syahidatul kita...tahniah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 02:11


Pada 22-02-08 21:46 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-02-08 21:03 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Erm....tumpang tanya..mana ahli ana yang setia ye?
Hihi...tak nak lah jadi lagenda...jadi setia...setia dengan Ukhwah.com



err...aku geng hang.. :-D ahli setia..setia pada ukhwah dari dulu lagi..tak perenah berubah hatiku ini..hehehe



:: ada-ada..!! :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 02:15


saya kah paling laju dapat title legenda..
eheh hasil dari keboringan dan kesedihan..

ada posting berkualiti (eheh anda pasti?) ada tidak.. :-D
apapun tetap telah mengisi dan menceriakan ukhwah.com :-P
hikhik jangan marah..


p/s: saat ini fikiran yang kosong..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 09:43


huh..belum lagi dapat title ni..lambat lagi agaknya..

sakinahazzahra dah dapat ahli lagenda ek walaupun baru dftr tahun lepas?
hhu...thniah.. mungkin sebab rajin post bulletin.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-02-08 17:27


Pada 16-02-08 20:54 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Siapa Ahli Lagenda ukhwah....
Bolehlah kumpul di sini....

:-D



hoho..shli setia datang jenjalan kat sini..tumpang lalu :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 20:46


Pada 25-02-08 09:43 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

huh..belum lagi dapat title ni..lambat lagi agaknya..

sakinahazzahra dah dapat ahli lagenda ek walaupun baru dftr tahun lepas?
hhu...thniah.. mungkin sebab rajin post bulletin.. :-)


tak pula rajin post bulletin..
memang ada orang tu yang rajin pagi2 dah post..hikhik bukan saya :-D
banyak juga dapat kad kuning :sopan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 21:36


Pada 16-02-08 20:54 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Siapa Ahli Lagenda ukhwah....
Bolehlah kumpul di sini....

:-D


tumpang lalu....
eh silap jalan pula...
penat ini...nak rehat kejap kat tempat ini....
mntak izin...lama sikit ek tumpang rehat... :kelip: :kelip: :kelip: :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------
KeGeMbIrAaN yAnG bErCaHaYa


Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 21:59


baru perasan topik ni...

err...dulu pernah menumpang belajar kat Kolej Lagenda :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 17-03-08 22:27


Pada 18-02-08 15:30 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

emmm..untuk ahli lagenda saja ek???hu2..belum kesamapian lagi dan untuk sampai ke tahap itu belum tentu lagi sebab untuk sampai ke tahap ahli lagenda itu biarlah dsebabkan posting yang dihantar bermanfaat dan 'berisi' bukan sekadar mengejar pangkat dan status....


mmm..mendalam ayat ini ye...ish2.. :jangan: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 22:49


Pada 25-02-08 02:11 , dziaulhaq posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-02-08 21:46 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-02-08 21:03 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Erm....tumpang tanya..mana ahli ana yang setia ye?
Hihi...tak nak lah jadi lagenda...jadi setia...setia dengan Ukhwah.com



err...aku geng hang.. :-D ahli setia..setia pada ukhwah dari dulu lagi..tak perenah berubah hatiku ini..hehehe



:: ada-ada..!! :kelip:



Lepas ni...kita develop "kelab ahli setia" ahak~
Pangkat tak perlu...janji apa yang dikongsikan di ukhwah ni memberi perkongsian yang berguna buat semua. insyaAllah....

--> Ana suka perkataan SETIA ni...sebab ana seorang yang SETIA... :welcome:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-03-08 05:53


assalamualaikum wrwb...

apa ceritaa......:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 07:35


Pada 17-03-08 21:59 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

baru perasan topik ni...

err...dulu pernah menumpang belajar kat Kolej Lagenda :D

salam..

ye ke broshahir??

kolej legenda langkawi ke?....ataupun kat mantin ni??

hehe... ada juga ye ruangan untuk ahli legenda


salam ukhwah dari mohamad


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 08:50


dulu pernah juga dapat tawaran belajar kat kolej lagenda.memang semua org dapat agaknya sebab tak apply tetiba dapat... time tu tak pernah dengar lgsung kolej lagenda.. macam busuk sikit nama kolej tu.uhuk3... heheeee..gurau2..

bila nak jadi AHLI LAGENDA? mungkin bila anak sulung ana dah masuk university dan mama dia aktif lagi kat ukhwah.com ni..huhuhu..

(sekarang tak kahwin lagi)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 23:38


Pada 16-02-08 21:56 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Waalaikumsalam

:lol: :lol: :lol:

saya pernah jadi Ahli Legenda... tapi... dah hilang lahh... huuuu :cry: :cry:

nak jadi macam Cik S juga lah, macam best saja ada colour2 :sopan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 23:46


Pada 16-04-08 23:38 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-02-08 21:56 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Waalaikumsalam

:lol: :lol: :lol:

saya pernah jadi Ahli Legenda... tapi... dah hilang lahh... huuuu :cry: :cry:

nak jadi macam Cik S juga lah, macam best saja ada colour2 :sopan:


salam...

wah....

permohonan secara terbuka...

:sopan:

hehe.....akan dipertimbangkan agaknya..... :-P

*jangan marah ye.... ana gurau-gurau sahaja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 23:49


Pada 16-02-08 20:54 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Siapa Ahli Lagenda ukhwah....
Bolehlah kumpul di sini....

:-D


ana ahli kubur :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 07:56


Pada 16-04-08 23:38 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

nak jadi macam Cik S juga lah, macam best saja ada colour2 :sopan:



hah? best ke ibnu muse? huhu... saya rindukan ahli legenda saya... :(

begitu jugak dengan kucing supersonic saya.... :cry:

kan dah tak sama dengan semut2 yang lain.. huwuwu.. tapi kalau nak letak semua title mustahil lah. huk huk


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 08:04


Pada 17-04-08 07:56 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!



kan dah tak sama dengan semut2 yang lain.. huwuwu..



huhu CS nangis tu :sopan:

takpalah.. jadi semut unik ya :sopan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 08:05


Pada 25-02-08 02:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

saya kah paling laju dapat title legenda..
eheh hasil dari keboringan dan kesedihan..

ada posting berkualiti (eheh anda pasti?) ada tidak.. :-D
apapun tetap telah mengisi dan menceriakan ukhwah.com :-P
hikhik jangan marah..


p/s: saat ini fikiran yang kosong..


:berfikir: :berfikir:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 11:30


Pada 17-04-08 07:56 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-08 23:38 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

nak jadi macam Cik S juga lah, macam best saja ada colour2 :sopan:



hah? best ke ibnu muse? huhu... saya rindukan ahli legenda saya... :(

begitu jugak dengan kucing supersonic saya.... :cry:

kan dah tak sama dengan semut2 yang lain.. huwuwu.. tapi kalau nak letak semua title mustahil lah. huk huk



kucing supersonic???
oh i think i miss it........
:-D

bila gamaknye nak capai tahap lagenda???
erm tahap dewa tak ada ke gaban ke????

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

fazilah_fazie89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32700
Posting: 55
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-04-08 18:09


ahli lagenda...??
hmm.. rasanya lambat lagi lah nak capai tahap ahli lagenda.. mana taknye sehari posting satu saja... :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazilah_fazie89Profil   Hantar PM kepada fazilah_fazie89   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-04-08 19:58


Assalamualaikum
fikiranku melayang jauh...
merenungkan sesuatu...
adakah waktu itu kian menghampiri... :oops:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 18-04-08 22:34


laaaaa....

ada jugak kelab ni ye.,..makin bertambah lah ahli kelab lagenda...heheeh..kalau boleh cuba kira berapa ramai ahli dapat title ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Cik_Liyana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.03.2008
Ahli No: 32802
Posting: 239
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-08 23:17


saya ada moto lagenda..boleh join tak?hehehe~

Bookmark and Share

    


  Member Information For Cik_LiyanaProfil   Hantar PM kepada Cik_Liyana   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 12:14


Pada 17-03-08 22:49 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-02-08 02:11 , dziaulhaq posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-02-08 21:46 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-02-08 21:03 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Erm....tumpang tanya..mana ahli ana yang setia ye?
Hihi...tak nak lah jadi lagenda...jadi setia...setia dengan Ukhwah.com



err...aku geng hang.. :-D ahli setia..setia pada ukhwah dari dulu lagi..tak perenah berubah hatiku ini..hehehe



:: ada-ada..!! :kelip:



Lepas ni...kita develop "kelab ahli setia" ahak~
Pangkat tak perlu...janji apa yang dikongsikan di ukhwah ni memberi perkongsian yang berguna buat semua. insyaAllah....

--> Ana suka perkataan SETIA ni...sebab ana seorang yang SETIA... :welcome:




lagenda ni bukan ke nm org yang da lama tak ada,,,hehehe,,,,hanya tgl lagenda saja,,,hehehe,,gurau saja,,,hurmm..betul niza hati ckpkan 2,,tapi dia sendiri da jadi senior.....tak boleh lah nak devalop ke;ab ahli setia lagi,,hehehehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 13:40


ismi pun lagenda jugak... nanti lah, bila ismi dah tua...dan telah dijemputnya...uhuk...

lagendaku di mana... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 14:36


Pada 16-02-08 21:56 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Waalaikumsalam

:lol: :lol: :lol:

saya pernah jadi Ahli Legenda... tapi... dah hilang lahh... huuuu :cry: :cry:



ala sebab dah jadi mode memanglah hilang


lepas ahli lagenda ahli apa pula ye?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 15:19


lepas ahli legenda, ahli colour-colour lah... :D :sopan:

p/s: jangan marahh~~ :P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 15:19


Pada 08-08-08 14:36 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-02-08 21:56 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Waalaikumsalam

:lol: :lol: :lol:

saya pernah jadi Ahli Legenda... tapi... dah hilang lahh... huuuu :cry: :cry:



ala sebab dah jadi mode memanglah hilang


lepas ahli lagenda ahli apa pula ye?.


lepas title .:::AHLI LEGENDA:::., maybe jadi .:::AHLI KUBUR:::.

p/s: inna liLlahi wa inna ilayhi raji`un...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 15:20


kalau ahli kubur.. dah tak online dah kat ukhwah ni.. uhuhuhu

p/s: the time will come.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 15:28


patah tumbuh hilang bganti.......hehehehee,,,,,banyak boleh jadi pas jadi ahli lagenda

boleh saja jadi AHLI JAWATAN KUASA kat tempat tinggal anda,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 15:31


Pada 08-08-08 15:20 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ahli kubur.. dah tak online dah kat ukhwah ni.. uhuhuhu

p/s: the time will come.

lepas tu, insyaAllah warga ukhwah.com akan jadi .:::AHLI JANNAH:::. insyaAllah... amin, ya rabbal-`alamin...

Topic: Ahli Lagenda Ukhwah... :jangan:

kalau Ahli Legenda Ukhwah... :welcome:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 16:18


Pada 08-08-08 15:19 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

lepas ahli legenda, ahli colour-colour lah... :D :sopan:

p/s: jangan marahh~~ :P





lepas ni ahli legenda boleh jadi mode ke?.nak tahu sangat.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 17:27


Pada 08-08-08 16:18 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!


lepas ni ahli legenda boleh jadi mode ke?.nak tahu sangat.


tak adalah... cuma biasanya, orang-orang yang aktif ukhwah ni, jika dia benar-benar berminat, dia juga akan aktif join JK-JK ukhwah. jadi bila dah aktif join JK ukhwah, kemudian rajin pula membantu menjayakan JK ukhwah... maka dengan mudahlah ukhwah memberinya apa-apa taklifan.. sebaik sahaja MT mempercayai mereka boleh diharap dan boleh buat kerja...

err yang saya faham begitulah.. apa pun, semuanya atas budi bicara pihak MT... apatah lagi pengasas dan presiden ukhwah ni.. :kelip:


p/s: tapi colour2 ni bukannya diminta.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 20:19


jadi selepas jadi ahli legenda,jadi ahli apa pula dalam ukhwah

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 09-08-08 00:23


lepas ahli lejenda boleh letak ahli agung. bagi posting yang melebihi 10000.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 11:22


Pada 09-08-08 00:23 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

lepas ahli lejenda boleh letak ahli agung. bagi posting yang melebihi 10000.





ya ke?.lepas ahli agung jadi ahli apa pula ya?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-08-08 12:47


Pada 08-08-08 15:19 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!


lepas title .:::AHLI LEGENDA:::., maybe jadi .:::AHLI KUBUR:::.

p/s: inna liLlahi wa inna ilayhi raji`un...



Satu peringatan yang bijak...yang dah jadi ahli lagenda harap boleh terus posting bahan2 bermanfaat dan berinfo untuk ukhwah:-)



-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-08-08 13:15


Assalamualaikum
terfikir..adakah aku akan menjadi lagenda yang baik atau yang buruk.... :-( :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 12-08-08 13:15


Pada 08-08-08 16:18 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-08-08 15:19 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

lepas ahli legenda, ahli colour-colour lah... :D :sopan:

p/s: jangan marahh~~ :P





lepas ni ahli legenda boleh jadi mode ke?.nak tahu sangat.



ohooo...patutlah rajin sungguh copy paste.... :-P



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 12-08-08 13:20


uish eniliana ini, macam panas saja bunyinya...rileks ar ye...manusia kan pelbagai ragam...yang penting kita bersatu pegangan itu lebih baik kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 13:23


tapi kan, kalau dah title ahli legenda tu, maksudnya nanti tak lama lagi orang tu maybe dah tak aktif lagi lah kat ukhwah... maklumlah kan, dah jadi "legenda" :cry:

masa 1st jadi ahli legenda, terkejut dengan title legenda tu... mula-mula tulisan "ahli legenda" warna hitam macam yang lain juga, tiba-tiba sedar2 dah ditukar jadi merah, lagi lah segan, kuang3... rasa macam otai pulak :sopan:

tapi topik tu tak kena lah, dalam kamus dewan setau saya tak ada perkataan "lagenda", kalau "legenda" ada.

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 12-08-08 13:32


Pada 12-08-08 13:20 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

uish eniliana ini, macam panas saja bunyinya...rileks ar ye...manusia kan pelbagai ragam...yang penting kita bersatu pegangan itu lebih baik kan...


bukan panas...saja kasi panas... saya tengok sedara rashdin ni rajin melayarai internet... banyak ilmu kalau punya masa yang banyak untuk membaca itu dan ini...
rugi kalau sekadar copy dan paste... saya nak lihat ulasan yang terbit dari tinta sendiri... berfikir dan mengulas dari segala sudut(bukan mengkhinzir buta)...tambah lagi dengan aktiviti turun padang...lagi banyak ilmu boleh kutip...
kan lebih cemerlang dari copy paste?
insan cemerlang yang kita mahu baru boleh mengangkat martabat Islam
:sopan:

*tiada niat untuk panas pada sesiapa... jangan mara yehhh :bunga:



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 12-08-08 13:38


ooo saja kasi panas ke?? mmm ok2...jangan panas sangat nanti terbakar pula member...uhuhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 15:08


Ramai jugak ahli2 kelab legenda ini...hehe..TAHNIAH buat ahli2 legenda.. :)

Apapun ana setuju dengan salah satu pendapt di atas, setiap posting kita hendaklah ada isi dan bukan smta2 nak kejar pangkt...ok! :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 17:31


Pada 12-08-08 13:32 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-08-08 13:20 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

uish eniliana ini, macam panas saja bunyinya...rileks ar ye...manusia kan pelbagai ragam...yang penting kita bersatu pegangan itu lebih baik kan...


bukan panas...saja kasi panas... saya tengok sedara rashdin ni rajin melayarai internet... banyak ilmu kalau punya masa yang banyak untuk membaca itu dan ini...
rugi kalau sekadar copy dan paste... saya nak lihat ulasan yang terbit dari tinta sendiri... berfikir dan mengulas dari segala sudut(bukan mengkhinzir buta)...tambah lagi dengan aktiviti turun padang...lagi banyak ilmu boleh kutip...
kan lebih cemerlang dari copy paste?
insan cemerlang yang kita mahu baru boleh mengangkat martabat Islam
:sopan:

*tiada niat untuk panas pada sesiapa... jangan mara yehhh :bunga:




oh,sekarang ni masih lagi belajar untuk menulis dan menghuraikan artikel2 yang bagus.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 12-08-08 18:59


sudah merindui psting ahli Lagenda seorang tu...
harapnya semakin pulih :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 01:17


Pada 12-08-08 13:23 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

tapi kan, kalau dah title ahli legenda tu, maksudnya nanti tak lama lagi orang tu maybe dah tak aktif lagi lah kat ukhwah... maklumlah kan, dah jadi "legenda" :cry:

masa 1st jadi ahli legenda, terkejut dengan title legenda tu... mula-mula tulisan "ahli legenda" warna hitam macam yang lain juga, tiba-tiba sedar2 dah ditukar jadi merah, lagi lah segan, kuang3... rasa macam otai pulak :sopan:

tapi topik tu tak kena lah, dalam kamus dewan setau saya tak ada perkataan "lagenda", kalau "legenda" ada.

wassalam.



hakhak..betul tu ibnu musa..tak lama lagi puak2 dikatakan lagenda ni dah jarang online..bagi pelauang orang lain jadi lagenda..huhuhuhu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.182357 saat. Lajunya....