Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 31-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 105
Ahli: 0
Jumlah: 105




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 4 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: apa kata yang ni pula


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» apa kata yang ni pula

Please Mendaftar To Post


Oleh apa kata yang ni pula

4-ziey
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.01.2007
Ahli No: 28182
Posting: 37
Dari: ganu

russia  


posticon Posting pada: 11-02-08 11:07


salam..soalannya,siapakah manusia yang pernah bergerak ke tempat paling jauh sekali..hohoho

Bookmark and Share

    


  Member Information For 4-zieyProfil   Hantar PM kepada 4-ziey   Pergi ke 4-ziey's Website   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 12-02-08 11:11


Pada 11-02-08 11:07 , 4-ziey posting:

!!! QUOTE !!!

salam..soalannya,siapakah manusia yang pernah bergerak ke tempat paling jauh sekali..hohoho


soalan jenis apa ini...?peliknyer....sebenarnya tak paham dan tak tau jawapan.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

4-ziey
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.01.2007
Ahli No: 28182
Posting: 37
Dari: ganu

russia  


posticon Posting pada: 12-02-08 12:55


deme tak paham part mana se ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For 4-zieyProfil   Hantar PM kepada 4-ziey   Pergi ke 4-ziey's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-08 20:11


jwpan dia,manusie yang bname ayah pin

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 04-03-08 16:06


Lama dah ni tak berjawab...apa jawapannya 4ziey..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

nams
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10550
Posting: 21
Dari: Kuala Kangsar, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 11:52


a'a lah,apa jawapn nya?dah btahun tngu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For namsProfil   Hantar PM kepada nams   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 05-03-08 12:28


haahla...bagi lah jwpan dia..tak syok lah dok tergantung saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 12:45


susah lah soalan ni... jwpnnye apa? bagi lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-03-08 14:50


Assalamualaikum
jawapannya Rasulullah..kerana dia berjumpa dengan Allah di arasy Allah...atas daripada langit ketujuh....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 05-03-08 15:55


Pada 05-03-08 14:50 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
jawapannya Rasulullah..kerana dia berjumpa dengan Allah di arasy Allah...atas daripada langit ketujuh....



sokong lagi sayatetapsaya.

mana pulak si 4ziey ni...tak muncul2 pulak. Jangan-jangan dia yang pergi tempat paling jauh tadi tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 15:58


Bagi lr clue sikit ni teka teki banyak susah 0... :berfikir:


-----------------
IsWaRa miRaGe TuRbO cHaRGer 4g63.


Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-03-08 13:59


Assalamualaikum
a'ah..mana jawapannya ni....tak sabar dah ni...:hammer:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

4-ziey
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.01.2007
Ahli No: 28182
Posting: 37
Dari: ganu

russia  


posticon Posting pada: 01-07-08 10:49


maaf sekelian..lama tak pergi cc..dan rasanya laman ni xled d akses baru-baru ni..jawapannya Rasulullah..kerana dia berjumpa dengan Allah di arasy Allah...atas daripada langit ketujuh....kita umat islam wajib percaya kisah lailatul qadar ni kan..then ones again Nabi Muhammad menempa nama dalam World's book of record.hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For 4-zieyProfil   Hantar PM kepada 4-ziey   Pergi ke 4-ziey's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 01-07-08 11:28


Assalamualaikum
yes..jawapan saya betul..yes...yes..:hammer:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 07-08-08 23:44


lawak lah orang yang bagi teka teki ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 09-08-08 15:50


wah, ini teka teki fakta bersifat islamik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.117828 saat. Lajunya....