Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita tidak belajar dari kejayaan-kejayaan kita. Kita belajar dari kegagalan-kegagalan kita.
-- John Naisbitt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Apa yang membuatkan anda tersenyum sendirian...?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Apa yang membuatkan anda tersenyum sendirian...?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Apa yang membuatkan anda tersenyum sendirian...?

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 18:21


Assalamualaikum

Apa yang membuatkan anda tersenyum sendirian...? Ada peristiwa lucu yang bila anda terkenang mesti anda tersengih...hehehe
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 09-02-08 18:25


bila membaca mesej2 dr kekawn..sengih sendiri lah..
macam org gila pula..teeettt :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 18:42


Assalamualaikum
rsnye bila terbaca balik diari yang lama-lama.ala yang dicoret masa skolah2 dulu.hehehe.lepas itu kalau dapat mesej kelakar dari kawan-kawan..hehe.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 19:36


teringat perkara yang memalukan diri sendiri haha...


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 19:42


tersenyum memikirkan kenangan dengan kawan-kawan, kengkadang ada yang lawak, ada yang menggelikan hati, ada juga dari percakapan orang kata diri handsome? senyum kambing saja lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

khairani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.01.2008
Ahli No: 32319
Posting: 221
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 19:51


apa yang membuat saya tersenyum sendirian bila kawan-kawan masa kat sekolah dulu teringat kena denda dengan cikgu.....bila teringat rasa rindu lah pulak :-(


-----------------
Vote For Hizbul Islam
PERTAHANKAN KELANTAN DI BAWAH KEPIMPINAN ULAMAK




Bookmark and Share

    


  Member Information For khairaniProfil   Hantar PM kepada khairani   Pergi ke khairani's Website   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 09-02-08 20:35


maybe tingat peristiwa indah yang tak dapat dilupakan..tak pun tingat kesah2 termalu..huhu..tak pun..mesej2 yang menggelikan hati..tapi kebanyakan tingat kesah2 lampau..kalau org mentionkan sumthing..musti tingat kes2 yang berkaitan.. :-D :-D


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 22:20


bila teringat masa kecil-kecil dulu....bila teringat kisah lucu kawan-kawan...mesti senyum seorang-seorang....hehehe :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 22:24


-- Apa yang membuatkan anda tersenyum sendirian...? --

Answer: Tengok friendster pemburupokok. Kacak!!! (Top Secret)

KIHHKIIHH!! Bukan sekadar senyum...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 22:45


bila time balik kg mak dan abah selalu bergurau...
bila dah balik u selalu terkenang balik...
tiba-tiba.......tetttt gelak seorang-seorang.. roomate hairan dan pelik..
last sekali, dia pun tumpang sekaki gelak...
hohohoo.. kelakarnya
suka tengok mak abah.. bahagianye.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 23:07


--> Ana selalu tersenyum sendirian...bukan gila ye...
Senyum bila teringat pelbagai aksi dan kenangan...ada juga yang sedih


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

nurizzat64
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26237
Posting: 73
Dari: Kajang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 01:06


bila time tengok anak-anak yatim tersenyum...
bila time org senyum kat kita....
bila teringat kawan-kawan dulu....
bila dapat kawan baru....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizzat64Profil   Hantar PM kepada nurizzat64   Pergi ke nurizzat64's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 10-02-08 01:20


tersenyum baca posting2 kat sini .. . . :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

syuukur
Warga Rasmi
Menyertai: 02.03.2008
Ahli No: 32777
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 10:53


terigat cite2 lucu yang jadi kat dalam edup ku...
hhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuukurProfil   Hantar PM kepada syuukur   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 15:36


tersenyum sendirian...
duduk jenjalan kat ukhwah ni pun boleh tersenyum sendiri.. sebab tak ada teman nak senyum bersama... adess...

biasanya, kenangan dan kejadian seharian yang mampu membuatkan ismi tersenyum sendirian... :)
kengkadang, dapat mesej dari makcik2 dan sahabat2 pun boleh tersenyum... sampai kena tegur "pasaipa hang ni, dah macam kerang busuk aku nengok..." uhuk.. uhuk...

secara tak langsung... boleh juga jadi senaman untuk muka ni yang semakin berkedut... adess.. adess..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 15:44


Pada 02-03-08 15:36 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

tersenyum sendirian...
duduk jenjalan kat ukhwah ni pun boleh tersenyum sendiri.. sebab tak ada teman nak senyum bersama... adess...

biasanya, kenangan dan kejadian seharian yang mampu membuatkan ismi tersenyum sendirian... :)
kengkadang, dapat mesej dari makcik2 dan sahabat2 pun boleh tersenyum... sampai kena tegur "pasaipa hang ni, dah macam kerang busuk aku nengok..." uhuk.. uhuk...

secara tak langsung... boleh juga jadi senaman untuk muka ni yang semakin berkedut... adess.. adess..



erm..bahaya ini CI trsenyum seorang-seorang.....macam kes berat saja..
:berfikir:

p/s: trsenyum apabila mengenangkan sahabat ku, yang trsenyumbersendirian hanya dengan melihat handset... conpius..conpius


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 15:49


uhuk uhuk...
kes berat apa pulak.... :jangan:
kengkadang, dengan senyuman pun boleh hapuskan kegusaran dan ketidaktenangan...
tak begitu tuan kapten?? :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 15:53


Pada 02-03-08 15:49 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

uhuk uhuk...
kes berat apa pulak.... :jangan:
kengkadang, dengan senyuman pun boleh hapuskan kegusaran dan ketidaktenangan...
tak begitu tuan kapten?? :sopan:


setuju CI...100%. senyum cmnie boleh tak masuk dalam kategori itu CI ? :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 16:28


bila teringat kerenah manusia yang bermacam ragam,ku senyum sendirian..;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 18:06


bila melihat perkara2 yang menggelikan hati bersendirian.. ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-03-08 20:06


bila teringat kisah nakal waktu sekolah dolo-dolo..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 20:19


bila jadi gila @ mereng time buat assignment

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 20:33


Tersenyum sendirian bila baca komen-komen sahabat ukhwah.. macam-macam hal.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 13:27


Pada 02-03-08 20:19 , cipoi posting:

!!! QUOTE !!!

bila jadi gila @ mereng time buat assignment


bahaya Kalau jadi begini..... :jangan:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 13:36


ada banyak perkara yang selalu buat ana tersenyum sendiri..
tapi masih waras lagi tau.. :jangan: :jangan:

antaranya..bila PAS menang besar PRU 12..
:-D :-D


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

didad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1966
Posting: 114
Dari: penang

Selangor  


posticon Posting pada: 10-03-08 14:04


bila sharizat dan sami vellu kalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For didadProfil   Hantar PM kepada didad   Quote dan BalasQuote

didad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1966
Posting: 114
Dari: penang

Selangor  


posticon Posting pada: 10-03-08 14:06


bila DAP memerintah penang dan orang melayu pun sokong..

Bookmark and Share

    


  Member Information For didadProfil   Hantar PM kepada didad   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 14:25


Pada 10-02-08 01:20 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

tersenyum baca posting2 kat sini .. . . :sopan:



sama-sama :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 10:33


there something yang membuatkan hamba tersenyum..nak tau..tanya sadiqah..ahaksss

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 14-03-08 10:59


salam..macam-macam perkara yang boleh mbuatkan senyum sendiri.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 11:03


salam...

adeeii.... baca posting kat dalam ni pun dah boleh tersenyum... (nasib baik boleh tahan)

ana pun boleh tersenyum kalau melihat orang lain gembira dan tersenyum..


*baca mesej mana boleh senyum, nanti orang kata tteettt.. :sopan:

**mana boleh tersenyum sendirian... bahaya tu. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 11:21


banyakk

antaranya

1: teringat zaman knak2 yang poyo dulu.
2.peristiwa kelakar atau mmalukan yang dialami..
3.BA menang banyak time PRU-12 , esp kawasan saya :) (PAS rules sekarang) :)
4.bila teringat cukup banyak kerja nak kena buat esp thesis.. but still procrastinating...lalalala~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 14-03-08 11:31


tersenyum sendirian -sekarang ni??

aku tersenyum sendirian.. kerana masih ada lagi org yang tak sedar diri dengan 'kelapangan' yang dikurniakan ketika bekerja.

kecewa/marah.. pening kepala lagi..

dulu masa minta kerja semua okay.. nah sekarang dah pandai merungut demand lagi..

dulu kata kerja tempat lama teruk.. kerja lewat malam hingga lewat pagi..
nah! sekarang dah dapat tempat baru ..waktu kerja yang fleksibel, banyak masa rehat.. gaji lebih tinggi... TAPI, MASIH MERUNGUT.. komplen sana-sini,.. kalau kerja lebih sikit bising.

dia lupa ke keadaan kerja dia dulu macam mana .. jauh beza,

bagaimana aku nak kategorikan org seperti ini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 14-03-08 12:05


bila teringat zaman kanak-kanak..
macam-macam kenangan manis dan pahit masa kecik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-03-08 14:34


Salam..
Dah lama tak online ukhwah..hampir sebulan rsnye sejak masuk belajar balik.
Perkara yang melucukan dalam hidup ana ialah masa kecil-kecil dulu suka panjat pokok, lepas itu tak boleh turun, menangis kat atas pokok..nasib baik ada kakak kawan tolong angkat turun:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-03-08 14:37


masa fikir apa yang telah berlaku dalam hidup ni heee
masa fikir apa nak jadi masa depan heee
masa baca mesej heee

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

amirahni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24839
Posting: 134
Dari: SHAH ALAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 16:00


Teringat kaletah-kaletah puteri sulung yang bakal bergelar kaklong bulan jun nanti. InsyaAllah...
Contohnya semalam dia mengadu sakit perut ana tanyalah " Sayang nak yak ke?Dengan yakin dia menjawab " tak...baby endang" :sopan: haduih entah bagaimana dia boleh fikir dia pun mengandung macam umminya.
Benarlah seperti lirik sebuah nasyid
Anak-anak cahaya mata
Penghibur hati penyejuk mata...

Doakan semoga ana berjaya menjaga anugerah Allah ini sebaiknya...


-----------------
BUAT YANG BETUL, BUAT DENGAN BETUL, BUAT BETUL-BETUL


Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahniProfil   Hantar PM kepada amirahni   Pergi ke amirahni's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 17:31



    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sara_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2006
Ahli No: 27322
Posting: 88
Dari: mesir

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 18:33


Assalamualaikum...
benda yang buat ana tersengeh sendirian bila ana kenangkan kesilapan ana yang lucu dan xlogik tapi ana buat masa ana jahil. dulu...ana tersenyum...selepas itu tengok gelagat sahabat-sahabat ana....ada yang buat ana lucu....ana senyum juga tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sara_mujahidahProfil   Hantar PM kepada sara_mujahidah   Quote dan BalasQuote

nurfarhanazulkafli
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27242
Posting: 46
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 14-03-08 19:58


kadang-kadang rasa nak snyum tu,kita senyum lah..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfarhanazulkafliProfil   Hantar PM kepada nurfarhanazulkafli   Quote dan BalasQuote

nurrul85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18245
Posting: 85
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-03-08 20:12


bila teringat cerita member berkenaan kentut. :-P :lucu: :lol: :-o 8-) ;-)

p/s: jangan kentut merata2 :jangan: :jangan: :jangan:


-----------------
CINTA ITU INDAH ANDAI DINILAI dengan KESANTUNAN BUDI DAN KEIKHLASAN HATI.....................


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurrul85Profil   Hantar PM kepada nurrul85   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 20:32


mesti tersenyum bila ingat ni..

anak lelaki : mak ada nak cakap ni..
mak : orang mana tu..

:-D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurrul85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18245
Posting: 85
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-03-08 08:48


Pada 14-03-08 20:32 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

mesti tersenyum bila ingat ni..

anak lelaki : mak ada nak cakap ni..
mak : orang mana tu..

:-D




hee...apa tu ukhti?


-----------------
CINTA ITU INDAH ANDAI DINILAI dengan KESANTUNAN BUDI DAN KEIKHLASAN HATI.....................


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurrul85Profil   Hantar PM kepada nurrul85   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-08 09:44


Pada 14-03-08 20:32 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

mesti tersenyum bila ingat ni..

anak lelaki : mak ada nak cakap ni..
mak : orang mana tu..

:-D



cik kinah... ismi selalu juga kena dengan ummi macam tu...
memang bahasakan diri 'orang' dengan ummi dan ayah..
kengkadang geram jugak.. uhuk uhuk..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 08:22


Pada 15-03-08 08:48 , nurrul85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-03-08 20:32 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

mesti tersenyum bila ingat ni..

anak lelaki : mak ada nak cakap ni..
mak : orang mana tu..

:-D




hee...apa tu ukhti?




ini adalah dialog seorang anak lelaki yang nak bagitahu ibunya dia dah ada wanita pilihan hati :-D tapi baru cakap macam tu mak dia terus tanya macam tu..ibu ni macam tahu2 saja :sopan:


CI : biasa juga dengar orang bahaskan diri "orang"

contoh ayat : janganlah bising..orang nak tidur pun susah :-P


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

e_yahan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29636
Posting: 93
Dari: kemaman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 12:29


Pada 09-02-08 18:25 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

bila membaca mesej2 dr kekawn..sengih sendiri lah..
macam org gila pula..teeettt :sopan:



sama lah...lepas itu bila baca diary.....ingat kenangan lama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For e_yahanProfil   Hantar PM kepada e_yahan   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-03-08 12:33


teringat kenangan lama.... :-) :-) :-) :bye: :bye: :bye:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 15:00


:D

tersenyum sendirian teringat perkara semalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 15:52


banyak perkara esp reaksi dan persepsi manusia terhadap persekitaran,
mesej2 dari member2

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-03-08 15:54


bila fikir pasal nak kawin....bagaimana nanti ek?.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 17:52


tersenyum sendirian bila teringat telatah anak buah...

ish ish nakal betul..
sampai acunya diajak main pondok2..
ish ish..
acunya apa lagi.. tak lepas peluang lah.. tumpang sekaki..
hikhikhik.. tu yang tersenyum balik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 21:14


senyum dan tergelak bila ingat peristiwa ini


seorang lelaki memberi buku menempuh gerbang perkahwinan kepada bakal isterinya..

bakal isteri: awak dah habis baca ke?
bakal suami: dah..
Bakal isteri: saya uji awak, apa 15 sifat yang tak patut ada pada isteri?
bakal suami: garang        

:-P


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 21:25


Pada 16-03-08 17:52 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

tersenyum sendirian bila teringat telatah anak buah...

ish ish nakal betul..
sampai acunya diajak main pondok2..
ish ish..
acunya apa lagi.. tak lepas peluang lah.. tumpang sekaki..
hikhikhik.. tu yang tersenyum balik..


acunya apa salahnye main pondok² sekali...
jadi guard rumah pun jadila ye.. :sopan:
seronok join budak² ini :welcome:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 21:41


hari ni kat sekolah asyik tersengih sendirian...

satunya sebab termalu dengan parent student....

huhuhu, panas saja muka ni rasa...

yang ke dua pula, sebab dapat sms pujian dr seseorang.. tetiba pula tu.. tu yang tersengih saja :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 22:18


trsnyum sendiri bila teringat ada org merisik dan nak pinang ana tahun lepas...
kelakar dan lucu bila ingat balik.. :sopan: :sopan:
tapi memang reject pun :-P
tak mahu lagi... :jangan: :jangan:

-------------------------------------
http://alfatihah.blogdrive.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

zainina_syafiqah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.01.2008
Ahli No: 32207
Posting: 20
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 17-03-08 22:52


emm tersenyum seorang-seorang.....

bila teringat zaman dulu-dulu

macam-macam....


-----------------
jaga diri hiasi peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For zainina_syafiqahProfil   Hantar PM kepada zainina_syafiqah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 14:02


em...banyak sangat perkara2 lucu yang tjadi dalam hidup ni...tapi boleh dikatakan setiap hari akan ada tersenyum sendirian sebab duduk teringat kisah2 lucu.. :-) :-) 8-)

p/s : baca tajuk posting ni pun dah buat ana tersenyum sowang2.. :welcome:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 18-03-08 14:05


Bismillahhirrahmanirrahim

erm..banyak perkara yang terjadi sepanjang menumpang bteduh di bumi Allah ni yang membuatkan ana tersenyum sendiri bila ingat..teringat masa kecil-kecil dulu,ayah suka berburu..dapatlah kancil sekor..balik rumah,ma operatekanlah kancil tu..ana nengok ajerler..tiba-tiba.......................... :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

wardatul_shuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27283
Posting: 43
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 22-03-08 11:20


Pada 14-03-08 19:58 , nurfarhanazulkafli posting:

!!! QUOTE !!!

kadang-kadang rasa nak snyum tu,kita senyum lah..hehe..



bahaya jugak kalau senyum seorang-seorang...nanti orang ingat apa pulak :-P :-P


-----------------
diriku terasa terhibur tatkala aku mengejar cita2ku, jika bukan kerana cita2ku luas pasti dunia ini terasa sempit.


Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_shuhadaProfil   Hantar PM kepada wardatul_shuhada   Quote dan BalasQuote

fazilah_fazie89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32700
Posting: 55
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 17:51


hehe...
terasa lucu pula boleh teringat pasal kebodohan diri time sekolah lama..... ada ke boleh gadoh dengan member sampai masok bilik kaunseling... pasal hal yang tak munasabah pulak tu.. :lol: :lol: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazilah_fazie89Profil   Hantar PM kepada fazilah_fazie89   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 23:39


salam...

macam-macam perkara yang boleh buat kita tersenyum...
salah satunya tingkah laku budak-budak... :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-08 07:01


bila teringat lawak seorang sahabat a.k.a ofismate ana. adehhh...penat gelak....



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 07:29


teringat masa zaman kecil-kecil dulu, kadang-kadang senyum seorang-seorang... :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 07:39


...Senyum itu tanda kemesraan...
...Diberi kepada manusia dianggap sedekah...

Sesuatu yang menghibur dan melucukan hati itu akan membuat kita senyum.
Lihat sajalah sekeliling kita, pasti ada sesuatu yang akan membuat kita tersenyum.

"Tambahkan manis dalam senyuman, kurang gula dalam minuman"

Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

Nur_Din
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2008
Ahli No: 33163
Posting: 81
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-08 07:52


tersenyum sendiri bila teringat keletah adik-adik kat rumah....hehehe..parents pun tak kalah...ada saja keletah masing-masing...same juga dengan orang tersayang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_DinProfil   Hantar PM kepada Nur_Din   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-04-08 07:57


kalau cerita yang memalukan tu, tak lah sampai tersenyum..

tapi tersenyum sendiri bila ada jenaka yang mencuit hati...teringat kenangan zaman student..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-04-08 08:21


tersenyum sendiri bila...
- terbaca kembali diari masa zaman sek...
- baca mesej dr kawan-kawan...
- teringat kenangan di saat bahagia dengan ex...haha...
- buat aksi2 kelakar dengan kawan-kawan time study dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 17-04-08 10:26


Pada 17-04-08 07:39 , nizam_maniz posting:

!!! QUOTE !!!

...Senyum itu tanda kemesraan...
...Diberi kepada manusia dianggap sedekah...

Sesuatu yang menghibur dan melucukan hati itu akan membuat kita senyum.
Lihat sajalah sekeliling kita, pasti ada sesuatu yang akan membuat kita tersenyum.

"Tambahkan manis dalam senyuman, kurang gula dalam minuman"

Saya setuju...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-04-08 10:31


tersenyum bila baca cerita2 kelakar, gambar lucu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 10:58


bila teringat telatah anak2 buah saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 11:15


Tersenyum setiap kali memikirkan masa depan :malu:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 12:01


hari ni????mengenangkan kehilangan kucing supersonik cik saya kita tu...
sapo lah gamoknya yang ambil tu ye???

hehehehehehehe

:-D :-D :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 17-04-08 14:50


tersenyum ingat perkara-perkara lucu..
kadang-kadang sampai ketawe seorang-seorang...
ish2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

mahfuzhah_90
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2008
Ahli No: 33255
Posting: 3
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 22:35


Tersenyum bila ....
-teringat masa berkenalan dengan 'dia' dan 'dia'. Siapa dia ????
-rindu kat sahabat
-teringat perkara bodoh pernah saya buat

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahfuzhah_90Profil   Hantar PM kepada mahfuzhah_90   Quote dan BalasQuote

mahfuzhah_90
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2008
Ahli No: 33255
Posting: 3
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 22:35


Tersenyum bila ....
-teringat masa berkenalan dengan 'dia' dan 'dia'. Siapa dia ????
-rindu kat sahabat
-teringat perkara bodoh pernah saya buat...aiyooo

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahfuzhah_90Profil   Hantar PM kepada mahfuzhah_90   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-04-08 23:33


Banyak sangat...peristiwa yang membuat kita tersenyum..
mm memang suka senyum betul lah!
kadang-kadang waktu dalam tidur pun boleh senyum..uat malu saja..
tapi bila ek kita akan masam??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-04-08 07:22


Pada 09-02-08 18:21 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Apa yang membuatkan anda tersenyum sendirian...?


..... bila nak buat senaman mulut... saya akan senyum sendiri :-) :-) :-) :-) :-P

hehehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

zaida8283
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.04.2008
Ahli No: 33336
Posting: 27
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-05-08 16:13


ana kakn tersenyum sendirian bila teringat kenangan manis bersama2 kawan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaida8283Profil   Hantar PM kepada zaida8283   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 16:39


saat ni...ana akan tersenyum sendirian bila....

"teringat kenangan minggu lepas..makan coklat cadbury dengan seorang (kawan+sahabat+teman+adik)..lepas itu main calit2 kat idung..cadbury tu dah lembik,cair dah pun..huhu..bestnyaa...lepas itu sembang impian masing-masing..nak beli kereta..nak duduk serumah..he.." :welcome: :-D :welcome:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 15-05-08 20:03


Pada 09-02-08 18:21 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Apa yang membuatkan anda tersenyum sendirian...? Ada peristiwa lucu yang bila anda terkenang mesti anda tersengih...hehehe
:-)


Hmmmm....teringatkan masa MALAM PERTAMA..heh...heh...heh...


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 15-05-08 21:38


hari ni duduk tersenyum saja bila baca sms yang dihantar oleh ayah dia. adehh...kelakar...kelakar.... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 16:15


:-) Assalamualaikum


Banyak peristiwa yang membuatkan tersenyum seorang-seorang,bila baca diari lama,kenangan dengan family dan kawan-kawan....teringat peristiwa-peristiwa yang melucukan...baru-baru ni tersenyum seorang-seorang,last2 kena tegur dengan roomate"Kenapa senyum-senyum ni...takut tengok"...

hehhehehe.... :-D


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-05-08 18:21


salam,

hehehe... bila dapat message 'sweet' memang akan tersenyum, rasa diri berharga, tapi bila fikir balik, tak best lah..

biarlah yang sweet tu datang lepas kawin :D so sekarang, senyum bila ingatkan gaya baby/ bila ingat mak kat rumah/ bila ingat balik time beria-.a gado dengan orang. hehehe..

senyum dan happy lah selalu !! ya! ^__^

Bookmark and Share

    


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-05-08 18:24


keletah anak2 murid yang kebanyakkannya tak pernah terjangka dek pikiran..... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 09:25


Apa yang membuatkan anda tersenyum sendirian...?

buatku tersenyum..
pabila membaca SMS yang mencuitkan hati..
pabila membaca kartun yang membuatkan kita tergelak sendirian..
pabila mengenangkan kisah lalu..

ala kullihal.. senyum itu kan sedekah..
so, senyum sokmo.. untuk tambah pahala..
( tapi.. senyum pada tempat yang betul lah..)

:-D :-D ;-) :-) :-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 26-05-08 09:36


Assalamualaikum

Apa yang membuatkan anda tersenyum sendirian...?

ana selalu tersenyum kalau teringat balik lawak yang dibuat oleh sahabat2 dan diri sendirian...kadang-kadang tu sampai ketawa seorang-seorang(ini berlaku apabila ana duduk seorang-seorang) ..hihi :sopan:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 09:47


bahaya kalau sedang senyum atau gelak sendiri tiba-tiba tak sengaja terpandang orang lain.. huhu orang salah faham..

pernah masa tersengih seorang-seorang tak sengaja terpandang kawan (perempuan) dia marah.. adui.. tak sempat nak terangkan keadaan sebenar.. terkezut

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 11:18


kalau ana...ana terkenang kisah silap..time kecil2 dulu...

perwatakan adik2,kawan-kawan time sekolah..gelak ketawa bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 12:10


baru-baru ni ana tersenyum sendiri sebab tengok gambar jk ukhwah...2 saja ana nak cakap..da tak ada da apa ana nak cakap

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 12:49


Ana dah masuk topik ni dulu..nak masuk lagi...
kat ofis or kat mana-mana sahaja..ana akan tersenyum sendirian... sebab teringat macam-macam perkara...macam-macam kenangan...kadang denga lagu pun boleh tersenyum...bila fahami liriknya...then terkait dengan beberapa keadaan... Or tengah buat kerja (sambil dengar lagu) ttb teringat kawan-kawan ana yang kena sakat dengan ana... nak gelak saja kerja... :lucu: senyum itu awet muda...senyum sokmo.... :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ibusoleha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35512
Posting: 69
Dari: KL-JB-B.Mertajam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 12:48


Apabila teringat something funny...saya akan tersenyum sendirian...kadang-kadang bila teringat perangai anak-anak masa mereka kecil-kecil....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibusolehaProfil   Hantar PM kepada ibusoleha   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 12:55


hahahaha...saya selalu sangat senyum seorang-seorang...teringat kisah lama2..aduhh!!
sadis sungguh..senyum-senyumlah selalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 13:18


tersenyum mengigt kembali kenangan bersama family dan sahabat
tersenyum bila ada someone minta senyum :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 14:02


baca posting rakan-rakan ukhwah pun boleh tersenyum sendiri...

hehe..kantoi surf IT masa kerja... :-D :-D


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

solehen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25686
Posting: 90
Dari: sentul

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-12-08 14:53


tersenyum masa berchating , habis kena saound dengan org sebelah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehenProfil   Hantar PM kepada solehen   Pergi ke solehen's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 21:48


yang memebuat kita terseyum bersendirian bila dapat mesej dr kawan-kawan yang suka buat lawak..or dia perli2 kita yang memang kena btg hidung sendiri...hik!hik!
dan kalau rasa kecewe..cube2 buat-buat senyum..walaupun tak ada org kat depan mata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 13:27


Tak suruh senyum pun saya otomatik akan senyum.. bagaimana itu? :sopan: :sopan:
Ingat lagi time sekolah duduk asrama dulu.. ada seorang adik ini tegur.. "Akak ini tidur dalam senyum. Macam nenek saya".. ada ke patut? 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 26-12-08 13:34


tersenyum bila teringat kenangn yang melucukan...

tersenyum bila teringat kenakalan adik kat rumh... rindunya kat dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 13:45


huhu macam tau2 saja tengah tersenyum bila ternampak topik ni di atas tadi....

waktu ni... tengah tersenyum tengok gelagat pelawak kat tv...
temubual jozan dengan lagenda bola mr.shebby dan artis hujan .... :P

opsss.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 14:26


hehe,

1. apabila melihat gambar kawan-kawan di laman friendster masing-masing..kadang-kadang tu sampai berkata sendirian...patutlah, ada hikmahnya....ngeh3x

2. apabila membaca lawak-lawak yang sengal didalam YM

3. apabila melihat gambar anak saya sedang ketawa mengekek....emm kejap masa berlalu...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Apa yang membuatkan anda tersenyum sendirian...?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.248049 saat. Lajunya....