Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Selalunya, bila kita berusaha menenggelamkan kapal orang lain, kita lupa untuk mengawal kapal kita sendiri. Kapal kita tenggelam terlebih dahulu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 12 jam, 36 minit yang lalu
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: lelaki pemalu?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» lelaki pemalu?

Please Mendaftar To Post


Oleh lelaki pemalu?

anasha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.04.2007
Ahli No: 29684
Posting: 52
Dari: B.B.B.

Selangor  


posticon Posting pada: 01-02-08 14:06


boleh percaya ke yang lelaki ni pemalu...hmm,wonder betul lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anashaProfil   Hantar PM kepada anasha   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-02-08 14:50


Nabi Muhammad pun seorang yang pemalu. Mungkin zaman sekarang ni susah nak jumpa. tapi, kalau anasha dah jumpa, baguslah. boleh jadikan teman hidup. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-02-08 14:58


sya seorang yang pemalu..hehe..lebih-lebih lagi dengan perempuan baru kenal.tapi pemalu yang lain juga ikut keadaan lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-02-08 15:17


salam.
kalau ada angerah lelaki yang pemalu,
sya rasa, sya yang akan dapat angrah tu. he9

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-02-08 15:54


suka dengan lelaki pemalu....nampak macho....tapi susah nak jumpa lelaki pemalu zaman sekarang ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

anasha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.04.2007
Ahli No: 29684
Posting: 52
Dari: B.B.B.

Selangor  


posticon Posting pada: 07-02-08 10:54


ye lah,malu pun mestilah bertempat kan...kena sesuai dengan keaadaan lah kan...
ada masa kena berani dan show off diri sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anashaProfil   Hantar PM kepada anasha   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 11:00


kalau perempuan dah tak malu bagaimana pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 13:09


ada jugak lelaki pemalu tapi malu biarlah bertempat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

husninamalin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.10.2007
Ahli No: 31363
Posting: 44
Dari: gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 13:22


pernah jumpa lah lelaki yang pemalu sangat sampai jalan tunduk (tunduk kan pandgan) tapi masalhnya sampai nak terlangar tiang..bahaya tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For husninamalinProfil   Hantar PM kepada husninamalin   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 18:47


Salam, tapi kan... kadang-kadang orang seringkali tersalah faham antara pemalu dan pendiam... Ada juga yang betul-betul pemalu, ada juga yang tak suka bersosial sangat...

Wallahu'alam...


-----------------
Buah Cempedak di Luar Pagar,
Ambil Galah Tolong Jolokkan,
Saya Budak Baru Belajar,
Kalau SalahTolong Tunjukkan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-02-08 23:12


Pada 07-02-08 13:22 , husninamalin posting:

!!! QUOTE !!!

pernah jumpa lah lelaki yang pemalu sangat sampai jalan tunduk (tunduk kan pandgan) tapi masalhnya sampai nak terlangar tiang..bahaya tu


hehe...betul-betul
pernah jumpa lelaki macam tu
dia terkejut ramai sangat prempuan bila dia keluar dr balik lcturer
jlan tunduk sampai nak trlanggar pintu..
sian dia...hehe
tapi itu sem 1, malu2 lagi lah...
dah masuk sem 2, nampak dia selalu sambung dengan prempuan..
plik juga saya
cepat betul dia berubah...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

anasha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.04.2007
Ahli No: 29684
Posting: 52
Dari: B.B.B.

Selangor  


posticon Posting pada: 18-02-08 10:04


itulah,mungkin lelaki pendiam jadi pemalu...tak bergaul dengan org ramai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anashaProfil   Hantar PM kepada anasha   Quote dan BalasQuote

AkaliliAiman_88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.02.2008
Ahli No: 32645
Posting: 31

Pahang  


posticon Posting pada: 18-02-08 11:36


ana ada abang yang memang pemalu dan pendiam.kalau lapang pun jarang keluar rumah.dia lebih suka membaca atau buatlah apa-apa yang patut di rumah.kawan dengan perempuan memang tak pernahla.tapi bukan ana nak puji atau apa,abang ana ni handsome jugak.selalu jadi perhatian muslimah.tapi dia tak pernah pun layan.tapi bila dah kerja,dalam setahun macam tu dia beritahu mak ana dia nak kawin.memang kami semua terkejut.Alhamdulillah,zaujahnya pun pemalu dan baik orangnya.kiranya sepadan lah...ana pun pemalu jugak.sampaikan bila ada lelaki nak bercakap dengan ana,ana rasa takut.macam trancam pulak.dengan abang ana pun ana cakap perkara penting saja inikan pula orang lain....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AkaliliAiman_88Profil   Hantar PM kepada AkaliliAiman_88   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 11:54


Pada 07-02-08 18:47 , ghazi posting:

!!! QUOTE !!!

Salam, tapi kan... kadang-kadang orang seringkali tersalah faham antara pemalu dan pendiam... Ada juga yang betul-betul pemalu, ada juga yang tak suka bersosial sangat...

Wallahu'alam...



:kelip: betul betul betul..(pinjam ayat upin)..

jangan tak tau..lelaki pendiam ni memang selalu disalah anggap sebagai pemalu..
tapi bila dah kenal..boleh terkejut tau..hehe..

yang pemalu boleh tau kebaikannya..
yang pendiam ni kita tak tau belangnye..
:-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 12:13


huhu...terasa pulak...:D

betul ke lelaki pemalu ni ada udang di sebalik batu karang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 12:15


....kadang-kadang depa sendiri mengaku depa pemalu... Tapi..sbnqnye tak pun...

tapi..memang ada lelaki yang betui2 pemalu...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 18-02-08 12:46


saya pernah jumpa lelaki pemalu ni...mula-mula ingat kan dia pemalu dan pendiam...rupa-rupanya...hmm...bila da kenal, macam-macam soalan dia tanya....tapi kelakar lah pertama kali jumpa lelaki yang pemalu ni....


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 12:49


Pada 18-02-08 12:13 , mahyuddin posting:

!!! QUOTE !!!

huhu...terasa pulak...:D

betul ke lelaki pemalu ni ada udang di sebalik batu karang?


Agree!!!!!!!!!!!!!
Most of them....


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 12:53


betuilah Lelaki Pemalu ada udang disebalik batu...
teman akui pun sebab teman ni lelaki pemalu....
banyak benda disebaliknye. contohnya kalau lah ada wanite tu sanggup tegor dan sembang dengan lelaki pemalu ni, lelaki pemalu ni akan tanya memacam, yelah yang si wanite tu ramah, boleh ajak bersembang, tak pikio bukan2 kat lelaki macam ni, jadi lelaki macam ni rasa senang nak gaul dengan wanite ni..

p/s

pendapat teman dari teman

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 13:17


Pada 18-02-08 12:53 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

betuilah Lelaki Pemalu ada udang disebalik batu...
teman akui pun sebab teman ni lelaki pemalu....
banyak benda disebaliknye. contohnya kalau lah ada wanite tu sanggup tegor dan sembang dengan lelaki pemalu ni, lelaki pemalu ni akan tanya memacam, yelah yang si wanite tu ramah, boleh ajak bersembang, tak pikio bukan2 kat lelaki macam ni, jadi lelaki macam ni rasa senang nak gaul dengan wanite ni..

p/s

pendapat teman dari teman


hmmm...betul juga...
macam saya ni agak peramah..
tapi kalau saya saja yang dok bercakap..segan jugak..

setuju lah pendapat Daeng_Jati...
memang selalu macam tu..
taktik agaknya..hehe :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-02-08 12:47


Pada 18-02-08 12:53 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

betuilah Lelaki Pemalu ada udang disebalik batu...
teman akui pun sebab teman ni lelaki pemalu....
banyak benda disebaliknye. contohnya kalau lah ada wanite tu sanggup tegor dan sembang dengan lelaki pemalu ni, lelaki pemalu ni akan tanya memacam, yelah yang si wanite tu ramah, boleh ajak bersembang, tak pikio bukan2 kat lelaki macam ni, jadi lelaki macam ni rasa senang nak gaul dengan wanite ni..

p/s

pendapat teman dari teman


Ha...daeng dah ngaku... Depa ni..lau dah senang berkawan dengan seseorang prpn tu..baru nampak depa ni macam mana....
Haha...ana ada juga kawan laki yang pemalu....
kawan ana pun ada juga kawan laki yang pemalu...same saja kedua-duanya kawan we all ni...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-08 12:47


lelaki pemalu?...erm baguslah..
lebih baik dr yang tak tahu malu...hikhik...
tapi biarlah malu yang bertempt..
biarlah malu untuk melakukn kemungkaran..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

iana
Warga Rasmi
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32741
Posting: 19
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 27-02-08 23:06


ada ke laki yang malu? yang tak tau malu ada lah...tapi kalau ada bagus juga..mns boleh berubah kan??
;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ianaProfil   Hantar PM kepada iana   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 03-03-08 11:05


salam..
saya pemalu....pemalu sangt..kadang-kadang langsung xsanggup tengok k depan...first saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 03-03-08 11:44


...
iyakah laki ini pemalu...
tapi susah lah nak jumpa laki pemalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 03-03-08 12:59


Lelaki, pada ana, sebagaimana perempuan, ada yang pemalu, ada yang tidak berapa pemalu dan ada yang tidak tahu malu!

Yang pemalu pula ada yang malu bertempat dan tidak kena tempat.

Ramai orang kita; lelaki dan perempuan, yang malu tidak kena tempat, malu bertanya jika tidak faham sesuatu.

Ada juga yang malu-malu kucing, luaran nampak pemalu, tetapi ligat!

Ana tidak tahu apa yang ingin dimaksudkan dengan pemalu di sini; kerana banyak jenis malu yang ada.

Yang terbaik pada ana, ialah yang malu pada ALLAH Yang Maha Mengetahui daripada melakukan apa yang memalukan!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 10:00


lelaki ni malu dia kalau dia seorang-seorang.. cuba dia ramai-ramai., mesti dia galak... hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 10:49


:malu: :malu: :malu: :malu: :malu: :malu: :malu: :malu:


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 11:46


Pada 05-03-08 10:00 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki ni malu dia kalau dia seorang-seorang.. cuba dia ramai-ramai., mesti dia galak... hehehe...


hehehehe betul tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-03-08 11:48


Pada 05-03-08 11:46 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 10:00 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki ni malu dia kalau dia seorang-seorang.. cuba dia ramai-ramai., mesti dia galak... hehehe...


hehehehe betul tu


1 pengakuan neh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 11:50


Pada 05-03-08 11:48 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 11:46 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 10:00 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki ni malu dia kalau dia seorang-seorang.. cuba dia ramai-ramai., mesti dia galak... hehehe...


hehehehe betul tu


1 pengakuan neh...


kebanyakan kes lah, tapi ada juga kes2 laki-laki yang gene poyo dia overload

huhuhu
pernah jumpa tak?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 05-03-08 12:35


ye..sila2..ada sesiapa lagi nak bagi rahsia lelaki..selalu rahsia perempuan saja.. lelaki pemalu? ada tapi tak ramai..dalam 100 tu, maybe 1 saja. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-03-08 12:37


Pada 05-03-08 11:50 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 11:48 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 11:46 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 10:00 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki ni malu dia kalau dia seorang-seorang.. cuba dia ramai-ramai., mesti dia galak... hehehe...


hehehehe betul tu


1 pengakuan neh...


kebanyakan kes lah, tapi ada juga kes2 laki-laki yang gene poyo dia overload

huhuhu
pernah jumpa tak?????


huhu overload gaye macam mana itu... :-o :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 12:57


Pada 05-03-08 12:37 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 11:50 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 11:48 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 11:46 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 10:00 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki ni malu dia kalau dia seorang-seorang.. cuba dia ramai-ramai., mesti dia galak... hehehe...


hehehehe betul tu


1 pengakuan neh...


kebanyakan kes lah, tapi ada juga kes2 laki-laki yang gene poyo dia overload

huhuhu
pernah jumpa tak?????


huhu overload gaye macam mana itu... :-o :berfikir: :berfikir:



hehehehehe

yang selalu bermotorsikal tayar satu tu salah satu gene poyo overload lah, rest of the geng boleh interpret kan kan?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 15:08


saya suka sangat lelaki yang pemalu..huhuhu.. comel saja... lagi-lagi yang pendiam dan islamic.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 15:13


Pada 05-03-08 11:48 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 11:46 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 10:00 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki ni malu dia kalau dia seorang-seorang.. cuba dia ramai-ramai., mesti dia galak... hehehe...


hehehehe betul tu


1 pengakuan neh...


pengakuan jujur ini.. :-o :-o


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-03-08 15:17


Pada 05-03-08 12:57 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 12:37 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 11:50 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 11:48 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 11:46 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 10:00 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki ni malu dia kalau dia seorang-seorang.. cuba dia ramai-ramai., mesti dia galak... hehehe...


hehehehe betul tu


1 pengakuan neh...


kebanyakan kes lah, tapi ada juga kes2 laki-laki yang gene poyo dia overload

huhuhu
pernah jumpa tak?????


huhu overload gaye macam mana itu... :-o :berfikir: :berfikir:



hehehehehe

yang selalu bermotorsikal tayar satu tu salah satu gene poyo overload lah, rest of the geng boleh interpret kan kan?????


woh begitu ye...huhu
gaye enta tulih tu macam pernah buat juga...heh :bye:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

nauz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2006
Ahli No: 27003
Posting: 61

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 15:19


selain daripada kawan rapat, ana....pemalu+pendiam+tak tau nak berborak......
bagaimana pulak..? .....mungkin sebab tu
ramai org ingat ana ni sombong
kalau setakat tulis kat forum ni...macam-macam pun boleh cakap...
hu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauzProfil   Hantar PM kepada nauz   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 15:36


Pada 05-03-08 15:19 , nauz posting:

!!! QUOTE !!!

selain daripada kawan rapat, ana....pemalu+pendiam+tak tau nak berborak......
bagaimana pulak..? .....mungkin sebab tu
ramai org ingat ana ni sombong
kalau setakat tulis kat forum ni...macam-macam pun boleh cakap...
hu..

Assalamualaikum...

salam ukhwah dari ana untuk akhi...

hehe...situasi tu, ana pernah mengalami juga.

tapi...tu dulu lah.
sekarang ni, ana dah semakin "ada juga lah keyakinan" untuk memulakan perbualan.

tapi...kalau berlainan jantina, minta maap awai2 lah...
dari dulu sampai lah ni, sama jugak. :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 15:56


sayalah lelaki pemalu tu...... heheh
mula-mula saja pemalu (dengan perempuan saja), tapi bila dah sekepala lain pula jadinya.....huhahuha saja lah..... kadang-kadang terikut layan ngumpat pula..... ish3X.... tak baik betul.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 16:03


tak tahula... boleh ke percaya??? apo2la...
boleh percaya lelaki yang sabar saja...
:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 16:52


apo barang malu2 ni,,,xgentle lah..ngado2 dan hikpokrit,,,,,tengok keadaan lah..hik hik hik...den penyabar ziyah,,,hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 17:15


sesunggunya malu itu sifat orang-orang yang beriman.....tetapi malu itu biarlah bertempat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 12:37


hmmm... apo2 saudara umar_khalil...
den tahu saudara umar_khalil ni sabar orang eh...
samo dengan sahabat2 ukhwah yang lain...
:-) :-) :-)
lagipun saudara umar_khalil... lelaki pemalu kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 18-09-08 12:50


lelaki pemalu zaman sekarang?? :-) Erm .. macam tak independent lah pula .. :-p

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

ibnusina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10405
Posting: 146
Dari: bumi ciptaan-NYA

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 13:02


malu itu satu cabang dari iman..jadi pada zaman sekarang,walaupun dunia maju,zaman banyak dah berubah tapi adakah menjadi kesalahan seorang lelaki memiliki sifat pemalu?lebih bagus rasanya lelaki pemalu sebab bila lelaki pemalu, confirm dia takkan ganggu wanita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 21:19


Pada 18-09-08 12:50 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki pemalu zaman sekarang?? :-) Erm .. macam tak independent lah pula .. :-p


Malu tengok juga..ikut tempat lah..Kalau buat benda betul nak malu apa..pakai kain pelekat pergi pasar, apo nak malu redah saja..Kalau mulakan perbualan dengan org baru kenal mestilah malu2 sikit..tak kan main poyo saja.hehe..tengok kes lah malu tu..bagus sebenarnya sifat malu ni..ia menjaga kita dr banyak perkara2 tidak baik..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 21:32


Pada 05-03-08 10:00 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki ni malu dia kalau dia seorang-seorang.. cuba dia ramai-ramai., mesti dia galak... hehehe...


betul...betul...betul....hehe... :-D
lelaki ni bila da jumpa dengan geng2 mereka, mula lah nak mengusha perempuan.. yang nampak macam pemalu pun terus jadi tak tahu malu... tapi adalah jugak beberapa orang yang betul-betul pemalu, selalunya yang betul-betul alim :malu:


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

naila
Warga Rasmi
Menyertai: 18.09.2008
Ahli No: 35038
Posting: 3
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 21:49


dia malu seorang-seorang...kalau dah ada member lain...aiyo..hehe..huahua lah dia... tapi jangan lah malu sangat...susah juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailaProfil   Hantar PM kepada naila   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 01:04


salam...

saya ada kawan yang jenis pendiam+pemalu...
pakej ni...
bila jumpa diam saja seribu bahasa...
dalam sms, amboi...mgalahkan perempuan...
malu tetapi mahu...
apa kes..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

shyra_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30802
Posting: 55
Dari: UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 01:27


urm...lelaki pemalu..baguslah tu..malu tu kan sbahagian daripada IMAN..tapi biorla bertempat..Rasulullah pun pemalu juga..sampai digambarkan Baginda saw lebih malu daripada seorang perempuan yang berada di belakang tabir...
~jaga diri hiasi peribadi_mulia itu bersulam taqwa~ :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For shyra_husnaProfil   Hantar PM kepada shyra_husna   Pergi ke shyra_husna's Website   Quote dan BalasQuote

NisaAdDeen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2008
Ahli No: 32631
Posting: 92
Dari: ulu kinta,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 10:47


Salam ukhwah fillah...

Walaupun sifat pemalu memng sinonim dengan wanita, tapi tak salah jika lelaki pun perlu ada sifat malu, tapi malu tu biarlah bertempat sebagai mana pendapat nisa iman...Rasulullah sifatnya lebih pemalu dari seorang wanita- riwayat Aishah .a, tapi Baginda mampu menjadi pemimpin..jadi lelaki mesti ada sifat pemalu, walaupun sekarang ni mungkin susah sikit nak jumpa...

Waalllahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NisaAdDeenProfil   Hantar PM kepada NisaAdDeen   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 11:35


Lelaki kalau pemalu susah lah...Macam mana nak ngorat perempuan... :berfikir:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 11:40


pemalu depan perempuan lah....dengan org tak kenal..

kalau dengan kawan-kawan..ehe...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 11:51


Pada 19-09-08 11:35 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki kalau pemalu susah lah...Macam mana nak ngorat perempuan... :berfikir:



8-) perempuan kena ngorat pula lah nmpknyer :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

saha11
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.05.2008
Ahli No: 33440
Posting: 37
Dari: CHERAS

Perak  


posticon Posting pada: 08-10-08 14:25


Pada 23-02-08 12:47 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki pemalu?...erm baguslah..
lebih baik dr yang tak tahu malu...hikhik...
tapi biarlah malu yang bertempt..
biarlah malu untuk melakukn kemungkaran..


Malu tu sebahagian dari iman.... bila hilang malu memang iman dia dah rosak lah tu... pakaian tak cukup kain...berpeluk dikhalayak ramai... buat maksiat tanpa segan silu...

jangan pula malu untuk bertanya..nanti sesat jalan.. malu perlu bertempat.

saya pun pemalu/pendiam juga... tapi saya bukan anti sosial.. saya bercakap juga tetapi benda yang penting saja.. tapi kalau depan perempuan terus tak keluar suara hehehe apatah lagi nak bertentang mata....tapi still boleh control...ehheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For saha11Profil   Hantar PM kepada saha11   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.16656 saat. Lajunya....