Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perbezaan antara orang yang berjaya dengan orang yang gagal terletak pada rohaninya. Apa yang difikir menentukan apa yang akan dicapai.
-- Hamka

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: siapa kawan baik anda yang pertama??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» siapa kawan baik anda yang pertama??

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa kawan baik anda yang pertama??

khairani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.01.2008
Ahli No: 32319
Posting: 221
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 21:52


Assalamualaikum
:-D siapa kawan baik anda yang pertama tak kira lah...masa tadika ke...masa umur 3tahun ke? jom kongsi cerita :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairaniProfil   Hantar PM kepada khairani   Pergi ke khairani's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 23:10


kawan baik ana, kakak ana lah.. beza 2 tahun saja... ana tak tadika jadi tak ada lah kawan tadika tapi kawan kampung ada lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

taman_syurga
Warga Rasmi
Menyertai: 12.06.2006
Ahli No: 24787
Posting: 17
Dari: taman ilmu & budi

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 09:33


erm..kawan baik ana ida...hu2..dia dah nak kahwin dah sekarang ini..huhu..sedih..ana lambat lagi baru nak ciri-ciri....sekrang dah ada kawan yang lebih rapat dan satu kepala lagi serupa...he2

Bookmark and Share

    


  Member Information For taman_syurgaProfil   Hantar PM kepada taman_syurga   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 22-02-08 09:45


kawan baik masa sek rendah sampai lah sekolah menengah yang sama..
sekarang masih still kawan baik...
walaupun kerja tempat yang tak sama tapi masih contact lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 09:57


best friend saya yang pertama, seorang cina... masa tu darjah 1... teman-teman sepermainan dan sekelas saya semuanya non-muslims.. so dengan dia lah saya kawan paling baik dan rapat.

masuk darjah 4, kami dah berpisah kelas dan dia pun dah makin popular, ramai peminat.. dan saya pula terpinggir. saya best friend dengan seorang lain pula. seorang chinese jugak.. huhu. best friend dengannya sampai darjah 6.

kemudian berpisah sebab lain-lain sekolah menengah. dah ikut haluan memasing dan pisah terus kemudiannya..

tapi baru tahun lepas, jumpa semula setelah 8 tahun lost contact.. dan berkawan semula... :)

masing-masing final year di IPTA masa tu... dan kami masih contact hingga kini... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 10:02


Pada 22-02-08 09:45 , alawiyah posting:

!!! QUOTE !!!

kawan baik masa sek rendah sampai lah sekolah menengah yang sama..
sekarang masih still kawan baik...
walaupun kerja tempat yang tak sama tapi masih contact lagi


bestnya.....jeles sikit rasanya...
bagus²..hargailah sahabat yang ada,jangan menyesal kemudian hari.. :-)


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 22-02-08 10:25


Salam Alaik

sahabat baik ana yang pertama...masa tu di sekolah rendah. ada dua org sahabat baik....shikin & syuhaida. alhamdulilah, masih contact sampai sekarang... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 14:08


Assalamualaikum..
tak ingat lah siapa mula-mula kawan baik..huhu..
ramai sangat kawan baik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 14:53


Assalamualaikum

sahabat baik yang pertama hingga akhir insya Allah. namanya nnur syafiqa yusoff. sekarangn di um. ana sama kelas dengan fiqa dari darjah satu hingga enam atas kecuali masa darjah empat dan lima sahaja....


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

e_yahan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29636
Posting: 93
Dari: kemaman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 14:53


kawan baik sya kalau prm....nur hidayah najwa...kenal masa form 2.....sampai sekarang still kawan...tempat luahan perasaan....yang llaki pulak namanya...mohd haziq al-hadi mahadi.....kenal masa form 3...tapi skarng dah tak rapat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For e_yahanProfil   Hantar PM kepada e_yahan   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 22-02-08 15:01


Bismillahhirrahmanirrahim

erm..kawan baik ana yang pertama2nya adalah keluarga ana..ma ayah adik beradik ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Anis_Sofiyyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2003
Ahli No: 3530
Posting: 47
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 02:17


kawan baik saya yang 1st sekali, kami kenal dr tadika lagi.jadi best friend sampai darjah 2..pstu dia pindh sek..sedih..lost conct sampai sekarang...sebab dia pindh rumah sekali...rpt sangat dengan dia sebab selalu main sama-sama dengan dia dan saya selalu back up dia kalau org kaco or ejek or buat dia nngis...hehehe...

sekarang ini ada best friend baru tapi still tak boleh lupa best friend yang 1st... best friend sekarang ini lagi 1 kepala..kmceng dr f1 sampai sekarang ini...walaupun ada 3thn masa yang memishkn kami, tapi kami tetp dapat p'thnkn friendship kami...sebab 2 lah sampai sekarang kami best friend..hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anis_SofiyyahProfil   Hantar PM kepada Anis_Sofiyyah   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 11:54


kawan baik yang ptame is my beloved mother.................
i love her so much !!!!!!!!!!!!!!!!
MMUAHKKKKKKSSSSSSSSS

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 12:00


time tadika tak ingatlah nama dia...
time sek rendah...siti nur atiqah...still contact sampai sekarang
time sek main...salwiya dan shaidatul akmar
time ipt...ramai...takut tak muat...

tapi adik beradik lah yang jadi 1st kawan baik...he is my younger brother...beza setahun saja..pergi mana-mana asik berdua saja...tapi dia dah jauh....dok eversea...
May Allah always bless him...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

sabrina_asu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26284
Posting: 39
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 11-03-08 13:48


kawan baik saya!kakak kembar saya!kami dari kecil sekelas...kecuali bila dah ke sek menengah...

alhamdulillah...
sebagai kembar dan kawan baik..she keeps a lot of my secret.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_asuProfil   Hantar PM kepada sabrina_asu   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 14:49


Erm...tak ingat...byyk sangat kawan baik...
tapi boleh lah agaknya sikit-sikit ingat...

1. Fatihah (jiran rumah), sekarang dah lost contact tapi dengan mak dia contact lagi
2. Nawaar, Dalila, Fatiah (Geng sekolah rendah ni)
3. Wana,Yaya,Shahira,Fadly,Aswadi(Sekolah main)& kawan-kawan seasrama
4. As,Nadia,Kak Nadz,Kak Nad(Diploma)
5. Farah(kawan dr uitm srwk juga), Kak Laili,Yoyo,abang Isma(Degree)

--> Yang betul stick together kini ialah (kak leli, yo, farah, abang isma,wadi,Nawwar(dah 12thn kawan)

___________________________________________________________
Apa itu taqwa?”, tanya Umar al-Khattab kepada Ubai bin Ka’ab Radhiyallahu ‘anhuma. “Pernah kamu susuri jalan yang penuh duri?”, balas Ubai dengan suatu pertanyaan yang menduga.“Pernah saja”, jawab Umar.“Apa yang kamu lakukan?”, pintas Ubai.“Aku angkat sedikit pakaianku, dan melangkah dengan hati-hati”, jawab Umar lagi.“Itulah TAQWA!”, simpul Ubai bin Ka’ab terhadap soalan Umar al-Khattab tentang TAQWA.TAQWA itu adalah kualiti manusia yang merentas jalan berliku. Ada manfaat ada mudarat, ada yang boleh ada yang jangan… seorang ahli taqwa itu akan mengambil kira semuanya. Melangkah dengan penuh kesedaran, bijak mengawal pergerakan, dan peduli kepada setiap yang menjadi cabaran di sepanjang perjalanan itu. Itulah taqwa.


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-03-08 15:06


salam...kawan baik? baik dari segi apa tu?

Bagi saya...kawan baik pertama saya ialah seorang lelaki...namanya mohd izani... kami kenal dari sekolah rendah sampai darjah nam...dia banyak tolong saya dalam matematik...sebabnya saya tak pandai matematik..pernah masa ujian dia bagi saya tiru dia punya jawapan...Tapi bila dah besar lost contact...

Kawan baik masa sekolah menengah harian namanya Noor dalila.. Memang kami baik sangat macam belangkas... Tapi sekarg dah bawa haluan masing-masing... Dia kat uia dan saya merantau kat ukm...


Kwan baik masa saya berasrama penuh pula namanya Nur Shafieza Mohd.. Antara ramai-ramai kawan baik dia lah yang paling saya sayang... Memang kalau saya pergi mana-mana saya pasti akan beli buah tangan untuk dia.. Bila saya pergi ke pasar malam, saya pasti akan belikan dia nasi air kegemarannya... Kami selalu tidur sama-sama..hiihi..Nangis sama-sama, study sama-sama...Bila dia tak ada duit...saya pinjamkan.. Saya kenal adik2nya. ibu bapanya... tapi sekarang dia melanjutkan pelajaran ke Mesir . saya di sini ..memang saya sedih.. tapi nak buat bagaimana kelaurga tak benarkan saya belajar di sana.. sekarang Kami masih baik..

Sekarang....saya sudah tak ada kawan paling baik..Kwan biasa ramai..tetapi 3 org kawan ini tetap saya tak akan lupakan sampai bila-bila...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 15:32


kawanbaik ismi yang pertama... tentulah kakak ismi..
dah kami dua beradik saja masa tu...
duduk pula dengan memakcik yang dah bebesar...
jadilah kami belangkas dua sejoli... ke sana ke mari...
sampai masuk sekolah... sampai dah mula ada kekawan dan pandai bawa beskal lelaju.. barulah tinggalkan kakak kat rumah.. tapi, kengakadang dia ikut jugak... kasihan pula nak tinggalkan selalu... muahahaha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.120776 saat. Lajunya....