Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kita berasa diri kita tinggi, pandanglah ke atas; jika kita berasa diri kita rendah, pandanglah ke bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Apa kaun Hawa buat pada Hari Jumaat dr 12.30pm-3pm?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Apa kaun Hawa buat pada Hari Jumaat dr 12.30pm-3pm?

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa kaun Hawa buat pada Hari Jumaat dr 12.30pm-3pm?

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 11:49


Assalamualaikum
tengah hari pada hari jumaat..kaum adam akan ke masjid untuk menunaikan solat Jumaat....
bagi kaun hawa yang hanya menunaikan solat zohor...masih punya masa yang panjang... Apa yang antum buat?
ada yang ambil kesempatan dok kat surau baca al-quran..ada yang pergi shopping or window shopping....
ada yang tiduq...
Antum?


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 25-01-08 13:13


Pada 25-01-08 11:49 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
tengah hari pada hari jumaat..kaum adam akan ke masjid untuk menunaikan solat Jumaat....
bagi kaun hawa yang hanya menunaikan solat zohor...masih punya masa yang panjang... Apa yang antum buat?
ada yang ambil kesempatan dok kat surau baca al-quran..ada yang pergi shopping or window shopping....
ada yang tiduq...
Antum?




sekarang ni tengah hari jumaat pukul 1.50... saya tengah buat....habis kan assignement....! kol 2.30 nak kena hantar


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 13:51


macam-macam buat time org sembahyang jumaat ni....
hmmm... nak kena listkan ke ek...? samb sat lagi boleh...??? kuang kuang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 13:53


layan ukhwah...baca posting org...paling tak tahan nak gelak bila baca posting pemburupokok....penuh kontroversi...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-01-08 14:45


saya suka waktu hari jumat. Ia seakan2 akan ada roh ketenangan pada hari jumaat. pagi jumat pergi pasar beli ikan dengan mak.2 pun kalau ikut ma dan abah pergi dengar ceramah kat kota bharu.lepas itu lepak kejap sambil makan kuih hok mak bila kat pasar wakaf che yeh..lepas itu masuk dapur nak tolong menyibukkan diri kat dapur...time org laki pergi sembahyang sunyi kejap kat jalan raya..kurang bunyi kereta..org pun tak ada..kedai 2 kebanyakkan ditutup pada waktu ini.bahaya, takut ada pencuri.sebab ada saja kes org mencuri waktu jumaat....lepas itu abah dan adik2 pun balik..lepas itu kami makan bersama2... benda-benda macam ini hanya berlaku hari jumat di kg sahaja. kalau dok kl, hari jumat pun still kan kerja juga. kalau waktu jumaat juga..lepas sembahyang tengok cerita lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 14:58


Assalamualaikum

hari jumaat dalam lingkungan masa tu, ana akan duduk di surau sebab perpustakaan pun tutup. jadi, duduk dekat surau dan membaca apa-apa yang belum habis dibaca, buat salinan nota atau pun buat tugasan yang belum siap.

memang masa itu masa yang sunyi dan tenang.... :-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

ryan_86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.12.2006
Ahli No: 27615
Posting: 31
Dari: syria

syria   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 15:06


assalamualaikum...


ana di sini cuti memang hari jumaat. so, hari ni lah nak kemas rumah... siapkan nota dll.

di samping tu buat amalan special sikit untuk hari jumaat ini macam selawat ke, baca surah kahfi ke...

jalan sini sunyi hari jumaat sebab orang arab pun memang menghormati hari jumaat dan kebanyakan kedai2 pun akan ditutup.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ryan_86Profil   Hantar PM kepada ryan_86   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 25-01-08 15:29


Salam Alaik

we all hari jumaat lunch hour macam biasa saja. tak ada pun rehat sampai pukul 3ptg. so just sempat pergi lunch sajalah. tapi bila tengok orang-orang lain yang lunch hour sampai pukul 3ptg....bukan main lagi pergi shopping sakan...mentang2 lah waktu rehat panjang. sampaikan orang-orang laki mengadu bila mereka dah balik dari solat jumaat...org perempuan tak balik2 lagi ke ofis. adess...perempuan...perempuan...



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 21:03


Ana hari Jumaat tak ada kelas..biasanya wlp free tapi diisi dengan keje2 lain macam menyiapkan project etc...so bertapa lah kat library...kul12.30-2.00 dok kat bilik...lunch dgn2 kawan-kawan yang tumpang bilik ana untuk solat...kul2 sambung lagi kat library.... ;-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-01-08 21:46


strawberry bernafas lah...hoho>:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 22:29


salam.. ana pun solat jumaat sekali jugak..
kat uum km dibenarkan untuk solat jumaat dan duduk bahagian atas... sebenarnya seronok smbhyang jumaat ni boleh dengr khutbah real...
kepada yang muslimat cuba ambil peluang pergi, mesti antum akan rasa seronok.. :-) :-)


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 26-01-08 07:14


Assalamualaikum ....emmm sem ni Alhamdulillah...buat pertama kalinya..hari jumaat tak ada kelas..hihi...tapi kadang-kadang ad juga kelas [email protected] pergi jumpa lecturer ke untuk discussion...kalau tak duduk rumah sajalah...siapkan keje2 yang harus disiapkan... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 07:42


tapi pelik juga kaum hawa time hari jumaat ini...

bila kaum lelaki dah habis solat jumaat dan dah time mula kerja

masa itu lah kaum hawa baru nak sibuk2 pergi solat zohor

Kenapa dah mula kerja baru nak solat, time rehat tak ada masa nak solat ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 08:08


jumaat yang lepas ni pada pukul 1-2.35pm..
sibuk siapkan lab report sebab ada lab kol 3...keke

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119135 saat. Lajunya....