Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 16 jam, 19 minit yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
nur_tinta: 22 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: 3-1=0 Kenapa?


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» 3-1=0 Kenapa?

Please Mendaftar To Post


Oleh 3-1=0 Kenapa?

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 17-01-08 07:56


3-1 = 0 Kenapa? :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 08:01


macam dah ada saja teka teki macam ni..
tapi saya tetap tak boleh jawab :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-01-08 08:44


Pada 17-01-08 08:01 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

macam dah ada saja teka teki macam ni..
tapi saya tetap tak boleh jawab :-D


minta adik adi putra jawab... :sopan:
smalam keluar berita tentang dia, kasihan betul depa tak bagi sekolah...
dia cuma cekap dalam bidang math saja, subjek2 lain sama saja dengan student yang seumur dengan dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 27-01-08 11:21


ish....try nagn kalkulator pun sure tak ada jawapan......adzizi mana kena pergi sekolah tadika balik mana....

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

amyazma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2134
Posting: 78
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-01-09 16:08


3-1=0
3=0+1
3=1

gantikan 1=3
            3-3=0

betul tak...cuba saja ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyazmaProfil   Hantar PM kepada amyazma   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-01-09 18:32


amyazma macam betul..saja... pening juga tengok awak tulis itu...tapi alhamdulilah tengok dua kali baru paham......

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

rostanmohd
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39839
Posting: 42
Dari: Ipoh

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-05-10 15:16


aduh.berbelik jugak ni.baru paham.....pandai betul putar beliknyer....


-----------------
Insan yang lemah..........


Bookmark and Share

    


  Member Information For rostanmohdProfil   Hantar PM kepada rostanmohd   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-10 16:43


Pada 20-01-09 16:08 , amyazma posting:

!!! QUOTE !!!

3-1=0
3=0+1
3=1

gantikan 1=3
            3-3=0

betul tak...cuba saja ini


kenapa xgantikan saja 3 tu dengan 1?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-10 19:54


Pada 31-12-10 16:43 , hajime_kindaichi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 16:08 , amyazma posting:

!!! QUOTE !!!

3-1=0
3=0+1
3=1

gantikan 1=3
            3-3=0

betul tak...cuba saja ini


Kenapa xgantikan saja 3 tu dengan 1?


nanti tak same lah dengan soalan.
kan 3-1=0, bukannya 1-1=0


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-11 19:08


salam,

apakah jawapan untuk teka teki ini?......
:)

senyum sokmo deh :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-01-11 19:25


Pada 20-01-09 18:32 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

amyazma macam betul..saja... pening juga tengok awak tulis itu...tapi alhamdulilah tengok dua kali baru paham......


:berfikir: :sopan: :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

SuteraUngu
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21335
Posting: 11
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-11 19:40


3 tolak 1 = 0 sebab 3 tolak 1 lepas itu 1 jatuh tu sebab jadi kosong

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuteraUnguProfil   Hantar PM kepada SuteraUngu   Quote dan BalasQuote

harakian
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.08.2008
Ahli No: 34650
Posting: 73
Dari: parit

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-01-11 14:31


kalau begitu, 3-sejuta=0;
3=sejuta + 0;
3=sejuta

gantikan sejuta=3;
3-3=0...
ya...3-sejuta=0 kan???
boleh lah aplikasikan ye..nak 10-3=0 pun boleh juga kan..
3juta-19=0 pun ok juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For harakianProfil   Hantar PM kepada harakian   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-11 14:44


kalau cara mtematik,sangat setuju dengan amyazma...tapi,kalau ikut adzizi, segala mungkin boleh jadi..bagi saya pula,lepas 3 tolak gedebuk 1,akan timbul nombor sebelum 1. tu yang 0 mncul tu...siapa sruh tolak 1

Bookmark and Share

    


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

harakian
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.08.2008
Ahli No: 34650
Posting: 73
Dari: parit

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-11 10:25


kalau ikutkan logik madyie ini, sejuta-1=0;25671-1=0 dan sebagainya..betul tak??apa-apa yang tolak dengan 1,mesti sana dengan 0...betul tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For harakianProfil   Hantar PM kepada harakian   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-11 15:19


a'ah lah.. xsemestinye 3-1=0. jawab adzizi jawab..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116841 saat. Lajunya....