Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua masalah boleh diselesaikan dengan cemerlang, asalkan kita menumpukan pada penyelesaian, bukan pada masalah. Allah SWT menyertakan penyelesaian untuk setiap masalah.
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 44
Ahli: 0
Jumlah: 44




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 39 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 49 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 50 hari yang lalu
eme86: 50 hari yang lalu
sunan-faqih: 55 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Mari kenali ciri-ciri sahabat ukhwah kita.


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Mari kenali ciri-ciri sahabat ukhwah kita.

Please Mendaftar To Post


Oleh Mari kenali ciri-ciri sahabat ukhwah kita.

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 17-01-08 01:52


Assalamualaikum, di bawah topik ini saya ingin membawakan isu tentang topik ciri-ciri yang ada pada diri sahabat ukhwah masing-masing.

Antum ceritakan bagaimana diri antum. Perwatakan antum sendiri dalam erti kata lain.

contohnya, ana seorang yang pemalu ke, comel ke, banyak cakap ke. apa ke.

Cumanya, harap maklumat tersebut tak palsu lah kan. Maklum lah, mana kenal muka.


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 06:15


AKU SEORANG YANG COMEL.....
WAKAKAKAKKAAAA.....
:-D

P/S: MAKLUMAT INI TIDAK BOLEH DIPALSUKAN!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 17-01-08 06:52


huhu...tak tau nak cakap boleh pasal diri sendiri...
cakap yang bagus-bagus pula kang disngka perasan pula...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 07:01


huhu agaknya sini kena ada ingatan, :-P
orang lain jangan bersangka buruk pada kenyataan orang lain..
barulah orang ringan hati nak cerita sikit pasal diri :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

al-walid-04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11616
Posting: 135
Dari: kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-01-08 07:10


salam
seharusnya org yang posting tajuk ni, kenala dia dulu yang perkenal diri sendiri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-walid-04Profil   Hantar PM kepada al-walid-04   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 07:51


Pada 17-01-08 06:52 , wardiah_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

huhu...tak tau nak cakap boleh pasal diri sendiri...
cakap yang bagus-bagus pula kang disngka perasan pula...huhu


cakap saja... tiada orang marah...


-----------------
((((SETIAP KENYATAAN AKU ADALAH INDIVIDU... TIADA KENA MENGENA DENGAN KERAJAAN/PERTUBUHAN / ORGANISASI / PARTI POLITIK))))

Mari berforum dengan Pemburu Pokok


Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-01-08 08:27


-Suka mulakan perbualan kalau baru nak kenal..
-Pemalu..ada jugak dan mesti kena ada sebagai seorang perempuan..malu biar bertempat.
-tak banyak cakap sangat, akan bercakap bila perlu..tapi kalau dah masuk kelas, confirm kena cakap banyak sebab dah mengajar:-P..tapi kat rumah kg, ana dikategorikn banyak cakap oleh kakak dan abang ipar ana..betul ke:berfikir:
-Pemurah..tapi kalau sampai tahap melampau, terus hati rasa tak ikhlas. Pernah t anya ustaz pasal masalah ni, ustaz kata kalau dah sampai tahap kita tak tahan dengan perangai seseorang tu..jangan pelawa. Asyik kita saja yang kuarkan duit..tapi dia yang makan..ayya, mana boleh.
-Suka tolong orang
-Suka budak-budak, kalau budak-budak comey lagi suka..rindunye kat anak buah, bulan 6 baru jumpa rsnye.
Emmm..apa lagi ye, kawan-kawan yang kenal..tolong tambah:-P


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 09:01


saya seorang yang pasif dalam segala benda

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-01-08 09:04


Pada 17-01-08 09:01 , Kakngah posting:

!!! QUOTE !!!

saya seorang yang pasif dalam segala benda


Kenapa rasa pasif dalam segala benda..kita tak boleh terlalu merendah diri, kena yakin dengan diri..kena ada motivasi diri. Kakngah ada masalah besar ke sampai rasa diri pasif dalam segalanya?


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 09:07


Pada 17-01-08 09:04 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-08 09:01 , Kakngah posting:

!!! QUOTE !!!

saya seorang yang pasif dalam segala benda


Kenapa rasa pasif dalam segala benda..kita tak boleh terlalu merendah diri, kena yakin dengan diri..kena ada motivasi diri. Kakngah ada masalah besar ke sampai rasa diri pasif dalam segalanya?




memang pun..
tahap tak ada keyakinan diri dah sampai tahap maksimum

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-01-08 09:14


Mesti ada sebabkn??
Mai sini cerita kat akak/adik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 09:48


tak hendak lah cerita..
saya ni suka simpan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

malina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.03.2007
Ahli No: 29093
Posting: 56
Dari: pasir puteh

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-01-08 09:59


pasal diri malina ek?
...

KEKUATAN
-seorang yang comel macam PACIK PEMBURU POKOK...
-periang, amanah, jujur, ikhlas, mulia..dan sewaktu dengannya
-bersemangat taman pokok lepas habis study (sb tak ada kerja lagi)
-tidak mudah berputus asa download cerita korea walaupun tokei cc kata network kedai dia dah jadi slow...
- pandai berjimat cermat kerana sekarang ni duit poket dah mula susut...

KELEMAHAN
-mudah sangat nangis kalau tengok cerita sedih contohnya kerana cintaku saerah (baru saja habis tengok lepas download..setiap episod nangis..ish.ish)..benci sungguh..malu kat orang!
-takut untuk di interview pada 22HB ni....(dah sejuk kakitangan ni!!)

p/s: ish..rasa macam memuji diri sendiri pula..huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For malinaProfil   Hantar PM kepada malina   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 17-01-08 10:16


muka ni serius saja..kalau org tak kenal cakap sya sombong..padahal saya lah jenis yang susah nak berhenti kalau dah mula bercakap..hihihiii.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 17-01-08 10:36


Pada 17-01-08 10:16 , hudahaida posting:

!!! QUOTE !!!

muka ni serius saja..kalau org tak kenal cakap sya sombong..padahal saya lah jenis yang susah nak berhenti kalau dah mula bercakap..hihihiii.. :-)


:berfikir: macam diriku saja..ehehe..


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 11:45


saya ini...hmm.....perasan baik...perasan handsome.. 8-) ...perasan ramah...perasan banyak cakap...perasan comel... perasan kuat...perasan berani...perasan pandai...prasan cerdik...perasan berkaliber.... :-D :-D ....boleh ke..... :berfikir: ....nanti riak kalau cakap yang benar...bior saja lah erk...tolong lah nilaikan untuk saya... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 11:55


dulu ana jenis banyak cakap...but now banyak diam...
entah mengapa.. :oops:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 12:50


Ini adalah kajian Dato' Dr. Fadzilah Kamsah melalui tarikh lahir mengenai ana..

Anda mempunyai kebolehan untuk menghiburkan orang lain, sangat penyayang dan pemurah. dengan daya tarikan yang ada, Anda tidak mempunyai masalah untuk berkawan dengan sesiapa jua dan tiada sesiapapun yang dianggap asing kepada Anda. Anda mempunyai personaliti yang pelbagai sehingga menyukarkan orang sekeliling Anda untuk memahami Anda. Anda umpama binatang sumpah² yang boleh berubah dan menyesuaikan diri mengikut persekitaran. Anda mempunyai nasib yang sangat baik tetapi juga boleh menderita akibat terlalu bergantung kepada nasib dan perasaan (mood)..

erm..agaknya org yang kenal ana boleh menilai diri ana ni macamana.. :welcome: :welcome: :welcome:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 13:41


salam...

nak kena cakap pasal diri sendiri ke?
hikhik :sopan: malulah....

ni bukan penilaian yang aku buat tapi seorang kawan aku yang belajar psiko yang nilai aku...
dia cakap..
~aku suka belajar sesuatu/bersikap ingin tahu :-)
~kadang-kadang keras kepala :-D
~seorang yang tegas tapi penyayang :sopan:
~seorang yang bersungguh2 untuk dapatkan sesuatu 8-)
~setiakawan:kelip:
~berdikari :-)
~kadang-kadang sukar terima pendapat org lain :berfikir:
~sukar nak percaya pada org :jangan:
~berani, tapi kadang-kadang suka ikutkan emosi :malu:
~suka sangat dengan baby... :welcome:

tu saja agaknya...hehe...kalau nak tahu lebih lanjut add lah kat fs ye huhu


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

riz_eiza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30946
Posting: 78
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 17-01-08 13:53


`aku seorang yang tak suka cakap banyak @ tak ramah lah.. tapi kalau dah kenal lain.. dan kadang-kadang rasa letih berdepan dengan orang yang suka cakap banyak.. especially kalau suka cakap merapu..

`aku seorang yang cerewet.. yang ni susah nak cakap.. ada sesetengah perkara yang kita tak suka tengok tapi orang lain tak kisah.. contohnya, tak buang sisa makanan dalam tong sampah dan berbunyi bila makan. kena banyak sabar.

sikit-sikit saja lah... hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For riz_eizaProfil   Hantar PM kepada riz_eiza   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 14:05


teman jenih yang pelik, semua urang kata teman pelik....
Kenapa semua urang kata teman pelik?
pelik..........Pelik............pelik kenapa meke suka ikut teman kenapa saja teman pergi...erm


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-01-08 14:08


Pada 17-01-08 14:05 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman jenih yang pelik, semua urang kata teman pelik....
Kenapa semua urang kata teman pelik?
pelik..........Pelik............pelik Kenapa meke suka ikut teman Kenapa saja teman pergi...erm



huhu tak paham ayat prof yang akhir tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 14:12


Pada 17-01-08 14:05 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!


pelik..........Pelik............pelik Kenapa meke suka ikut teman Kenapa saja teman pergi...erm



Prof, saya tak faham :-? . ayat itu pelik.

==

erm, orang2 kat ukhwah ni kata, saya ni nampak garang... entahlah, erm...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 14:30


siapa boleh describe ana? :kelip:

Yang pasti...ana seorang yang tegas.
--> yang lain tak nak cerita..hehehe....nt terpuji dan terkutuk diri sendiri..hehe...
-->manusia tak ada yang perfect...tapi try your best to be da perfect person


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 15:14


.. saya seorang yang ganas:kelip:..:malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 15:20


Pada 17-01-08 15:14 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. saya seorang yang ganas:kelip:..:malu:..


jangan dekati insan ganas ni :jangan: :jangan:
bahaya.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 15:23


.. opss pembetulan.. saya ganas di meja makan saja:malu: atau dalam bahasa puitisnya pelahap:lol:.. ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 17-01-08 15:27


aku jenis cakap apa yang rasa aku nak cakap kerana aku cakap apa yang aku rasa betul!

(kalau tak betul, tolonglah betulkan-tegur, tak baik tau.. kalau kita tahu org tu salah cakap kita dendiam saja... :P)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 15:34


emm...tentang diri saya ek??emm..seorang yang susah nak tegur org lain dulu..muka nampak sombong tapi hati banyak baik..hik3..ini pengakuan dr org yang dah berkawan dengan saya,bukan syok sendiri ek..lagi satu bukan jenis yang panas baran,kira jenis lembut juga ..auw...malunya saya..hehehe..kalau nak tau kebenaran pasal diri saya jom bersahabat dan berkenalan dengan saya..amat dialu2kan..(en.kakisamun tak nak ek..hik3..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 15:40


Ana seorang yang sombong pasal tak reti bersembang :-| :roll: :oops:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 17-01-08 15:49


Pada 17-01-08 15:40 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Ana seorang yang sombong pasal tak reti bersembang :-| :roll: :oops:


awak mungkin bukan sombong.. tetapi kurang keyakinan diri bila berhadapan dengan org lain. :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 15:53


Pada 17-01-08 15:23 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. opss pembetulan.. saya ganas di meja makan saja:malu: atau dalam bahasa puitisnya pelahap:lol:.. ahaks..


Dinda kakisamun, baru kanda tahu dinda niihh kuat makan..Kanda niee kurus saja tauu..nanti kalau kanda tak abiss dinda tolong pelahapp sampai licin tau... :malu: Comellaahh dinda nieeh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 15:54


Pada 17-01-08 15:49 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-08 15:40 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Ana seorang yang sombong pasal tak reti bersembang :-| :roll: :oops:


awak mungkin bukan sombong.. tetapi kurang keyakinan diri bila berhadapan dengan org lain. :P


Kurang keyakinan? :berfikir: Mungkin juga tetapi masalah utama mengapa ana tak reti bersembang pasal tak ada modal. Tak tahu nak sembang pasal apa..... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 15:56


ni sahabat2 selalu cakap pasal ana
terlalu sensitif or cepat terasa agaknya, huhu..
sometime terlalu manja..
ok..
lampi..
pendiam..
lmbut tapi tegas...
sayang kawan...
sayang ukhwah...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-01-08 15:57


Assalamualaikum
there is a greater fear inside of me....
a darkest path of an evil....dark side of me...sometimes it appear...and when that times come...huh..no need to know....
some people said..that my face is always fill with smiles..but some said...it full of angry....
some people said, I am dark...and some said, I am sweet...
but I am confident, tak ramai yang boleh senang hati melihat wajah saya...agak sedih..kerana wajah ini tak mampu memiliki cahaya..yang mampu membuatkan orang senang hati..Kenapa....you know urself lah....!!!:ejek:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 17-01-08 15:57


Pada 17-01-08 15:54 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-08 15:49 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-08 15:40 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Ana seorang yang sombong pasal tak reti bersembang :-| :roll: :oops:


awak mungkin bukan sombong.. tetapi kurang keyakinan diri bila berhadapan dengan org lain. :P


Kurang keyakinan? :berfikir: Mungkin juga tetapi masalah utama mengapa ana tak reti bersembang pasal tak ada modal. Tak tahu nak sembang pasal apa..... :roll:


kurang modal?? hmm.. maaf ye.. mungkin awak kurang membaca.. tak kisahlah apa bahan bacaan awak, itulah modalnya! :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 16:14


Pada 17-01-08 15:57 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-08 15:54 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-08 15:49 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-08 15:40 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Ana seorang yang sombong pasal tak reti bersembang :-| :roll: :oops:


awak mungkin bukan sombong.. tetapi kurang keyakinan diri bila berhadapan dengan org lain. :P


Kurang keyakinan? :berfikir: Mungkin juga tetapi masalah utama mengapa ana tak reti bersembang pasal tak ada modal. Tak tahu nak sembang pasal apa..... :roll:


kurang modal?? hmm.. maaf ye.. mungkin awak kurang membaca.. tak kisahlah apa bahan bacaan awak, itulah modalnya! :P


tak ada modal di sini bermaksud ana tak ada kemahiran nak 'spin' perbualan supaya boleh terus 'hidup'. Kalau kurang membaca..... ana banyak membaca surat khabar. Dalam seminggu tu boleh kata 3-4 kali beli suratkhabar pasal ana suka kumpul artikel.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 17-01-08 16:43


Pada 17-01-08 16:14 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!


tak ada modal di sini bermaksud ana tak ada kemahiran nak 'spin' perbualan supaya boleh terus 'hidup'. Kalau kurang membaca..... ana banyak membaca surat khabar. Dalam seminggu tu boleh kata 3-4 kali beli suratkhabar pasal ana suka kumpul artikel.



masakan anda tak boleh nak 'spin' perbualan jika tidak ada fakta yang hendak diutarakan? melainkan memang anda tidak ada fakta yang meyakinkan untuk melanjutkan perbualan menjadi lebih menarik atau hidup.. :P

kekurangan tersebut bukanlah menjadi masalah besar.. lebih mudah berbual jika ada fakta daripada mereka2 fakta.. silap haribulan org akan menganggap kita cenderung dalam mereka2 fakta yang tidak wujud.. rugilah kita, :)

(kekadang..dendiam tu.. lebih baik, biarlah ong nak kata apa.. :P )

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

alfayyaz
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2008
Ahli No: 32223
Posting: 3
Dari: k. terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-01-08 16:44


saya pula... mmmm.. apa ye...

pendiam dengan orang yang tak dikenali dan baru nak kenal...
cepat marah dan cepat reda...
keras jugak kepalanya tapi boleh terima pendapat orang
tak suka kena paksa..
tu juga lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alfayyazProfil   Hantar PM kepada alfayyaz   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 16:56


Pada 17-01-08 16:43 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-08 16:14 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!


tak ada modal di sini bermaksud ana tak ada kemahiran nak 'spin' perbualan supaya boleh terus 'hidup'. Kalau kurang membaca..... ana banyak membaca surat khabar. Dalam seminggu tu boleh kata 3-4 kali beli suratkhabar pasal ana suka kumpul artikel.



masakan anda tak boleh nak 'spin' perbualan jika tidak ada fakta yang hendak diutarakan? melainkan memang anda tidak ada fakta yang meyakinkan untuk melanjutkan perbualan menjadi lebih menarik atau hidup.. :P

kekurangan tersebut bukanlah menjadi masalah besar.. lebih mudah berbual jika ada fakta daripada mereka2 fakta.. silap haribulan org akan menganggap kita cenderung dalam mereka2 fakta yang tidak wujud.. rugilah kita, :)

(kekadang..dendiam tu.. lebih baik, biarlah ong nak kata apa.. :P )


Nak buat macam mana? Bila ana bagi fakta saja semua senyap. Tak tahulah, tak kena tempat dan masa agaknya bila ana kemukakan fakta tu. Tapi apa-apapun syukran ana ucapkan kepada ainunhub kerana usaha anda untuk membaiki kekurangan yang ada pada ana. Terserlahlah ciri-ciri suka membantu orang yang ada pada anda. :-D :-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 17-01-08 17:47


kita same lah ye fairuzfirdausi.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 17:49


saya seorang yang entah apa-apa entah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 18:00


Salam alaik.. everybody!!! HIIHHIIHOOEE...
Bess gakk topic ini.. Hot gakk. Ciri-ciri ahli? HMM.. rasanya semua di sini sudah maklum saya ni bagaimana orangnya.. Tambah lagi dahh ramai ahli di sini yang jumpa saya ketika Kem dan JK.. No need to make it precisely with fully detailed description. Malu-malu ayamlah saya.. .. OK, nak promote JK katt sini pulak.. HOHOOEE..
To ukhwah.com members, jommlaahh pergi Melaka (// jK pembUkA tirAi 08)!!! Jommm!!! Bleyy tengok boyaa sambil exercise mahupun minum teh tarik.. -Sekian-



Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 20:13


Pada 17-01-08 18:00 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Salam alaik.. everybody!!! HIIHHIIHOOEE...
Bess gakk topic ini.. Hot gakk. Ciri-ciri ahli? HMM.. rasanya semua di sini sudah maklum saya ni bagaimana orangnya.. Tambah lagi dahh ramai ahli di sini yang jumpa saya ketika Kem dan JK.. No need to make it precisely with fully detailed description. Malu-malu ayamlah saya.. .. OK, nak promote JK katt sini pulak.. HOHOOEE..
To ukhwah.com members, jommlaahh pergi Melaka (// jK pembUkA tirAi 08)!!! Jommm!!! Bleyy tengok boyaa sambil exercise mahupun minum teh tarik.. -Sekian-



:berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 17-01-08 21:17


Saya...seorang yang tak suka cari gaduh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 17-01-08 21:29


aduh apa nak cakap kat sini erk.. pandai2 sendiri lah nak tau :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

embun-pagi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27056
Posting: 41
Dari: Lorong Teratai

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 21:41


dulu...seorang yang pembengis,pemarah.
sikit-sikit nak bengis nak marah...
sekarang alhamdulillah dah berubah...
tapi yang tak boleh diubah pendiam sangat,
susah nak di ajak berbual...
org kata saya sombong...

Bookmark and Share

    


  Member Information For embun-pagiProfil   Hantar PM kepada embun-pagi   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 22:00


yang aku tak lupa beberapa kawan rapat aku kata aku lurus :-( ..

yang aku sangat gembira kakak aku yang paling rapat kata sejak aku berada di "alam baru" ini adik bongsunya ini dah matang sikit..hehe walaupun sikit saja tapi lebih baik daripada abang tersayang aku kata aku macam budak tahun 3 :malu:

roomate aku pun kata aku matang :sopan:

aku pendiam tapi dengan orang yang dah biasa mereka tak percaya aku pendiam.. boleh jadi gila2...

yang lain adalah rahsia.. "orang yang berhak" adalah orang yang benar-benar mengenaliku :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-08 00:28


describe dirilah kiranya ni ye....

hmm... atikah tu tidaklah pendiam.. tapi tidaklah pula terlalu banyak bercakap...
orang kata peramah.. mungkin agaknya...
serius... tapi tidak pada semua keadaan...
suka senyum.... erk... agaknyalah...
muka macam samurai eex.... gerun skek orang tengok...


p/s: cik syahidatul tak garang, tapi tegas... cik kinah memang lurus, tapi tidaklah pendiam... di hari itu banyak saja bercakap... sampai ismi tahan ngantuk, nak burak.... uhuk huk uhk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 18-01-08 07:21


Salam Alaik

hmmm...nak describe apa ek? huhu..

ramai org kata syira_qistina ni garang...nampak serius saja. well...ada juga betulnya...but not all the time. mudah saja nak rapat dengan ana sebab ana ni seorang yang ramah tamah... uhuk...uhuk.. 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 18-01-08 11:11


stelah beberapa hari menganalisis diri...

rasanya seorang yang amat sensetipjiwanya...(ini paling pasti)..pantang d jentik pasti terusik, benda-benda kecik pun nak terasa..adoi..bila mahu brubah ni....:-( ..ka masi tak matang lagi..huhu..tapi da berusia da ni..erm :berfikir: entahlah..

kalau org tak kenal mesti akan cakap sombong...jarang nak mulakan perbualan kalau org lain tak mulakan dulu..tapi bila da rapat tu lain cerita lah..jangan terasa lah kalau da kenal..kadang-kadang mulut macam tak berlesen..huhu..

lain-lain :berfikir: nantilah d pikirkan dulu ...HmM

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 18-01-08 12:56


tak tahu macam mana nak analisis diri ni...

siapa boleh tolong..huhuhu


aku hanya insan yang lemah....
...lemah lembut..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-01-08 15:08


Pada 18-01-08 11:11 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

stelah beberapa hari menganalisis diri...

rasanya seorang yang amat sensetipjiwanya...(ini paling pasti)..pantang d jentik pasti terusik, benda-benda kecik pun nak terasa..adoi..bila mahu brubah ni....:-( ..ka masi tak matang lagi..huhu..tapi da berusia da ni..erm :berfikir: entahlah..

kalau org tak kenal mesti akan cakap sombong...jarang nak mulakan perbualan kalau org lain tak mulakan dulu..tapi bila da rapat tu lain cerita lah..jangan terasa lah kalau da kenal..kadang-kadang mulut macam tak berlesen..huhu..

lain-lain :berfikir: nantilah d pikirkan dulu ...HmM


.. memang sombong.. pas tu kuat merajuk:lol:.. alahai budak kecik seorang ini.. bila lah nak sampai keropok Sabah ek kat sini:berfikir:.. lapar pula bila sebut keropok ni.. memang ganas di meja makan aku ini:lol:ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-01-08 15:34


Pada 17-01-08 15:53 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-08 15:23 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. opss pembetulan.. saya ganas di meja makan saja:malu: atau dalam bahasa puitisnya pelahap:lol:.. ahaks..


Dinda kakisamun, baru kanda tahu dinda niihh kuat makan..Kanda niee kurus saja tauu..nanti kalau kanda tak abiss dinda tolong pelahapp sampai licin tau... :malu: Comellaahh dinda nieeh..


.. alahai.. jangan lah puji dinda lebih-lebih.. malulah dinda:malu:.. kanda pun handsome.. rambut dah lah macam Clark Kent:lol:..:kelip:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-08 16:19


mm banyak cakap, suka start da conversation tapi kadang-kadang senyap terus hu9 :lol:
extrovert tapi kadang-kadang terintrovert..
saya kuat ketawa tapi kuat nanges juga hehe
saya sensitif tahap extreme .. da cuba kurgkn tapi masih kritikal
saya tak boleh pendam problem sdiri.. nasib baik ada yang nak dnga.. huhu
sebenarnya saya ni cepat berubah mood.. tu yang nak diubah..dalam sesaat saya boleh happy :lol: dan sesaat lepas itu boleh sedih :cry: ...mm banyak yang buruk ni :berfikir: .. cuba ubah.. doakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 18-01-08 16:55


Kalau sesiapa yang boleh bantu kawan-kawan kita yang mengemukakan masalah dalam ukhwah ini, elok lah kita bantu mereka. Kita....kita sendiri yang bertindak menjadi kaunselor sesama sahabat. Tak semestinya nak tunggu kaunselor bertauliah saja kan. heh heh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-01-08 17:47


Assalamualaikum
I guess...my doubt is right....those who never know me will never like me...bak kata orang...tak kenal maka tak taaruf....huhu...tak mengapa..tak mengapa..tak ada masalah.... :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-08 18:03


!!! QUOTE !!!

I guess...my doubt is right....those who never know me will never like me...bak kata orang...tak kenal maka tak taaruf....huhu...tak mengapa..tak mengapa..tak ada masalah.... :kelip:

Saya tetap sayangkan Mr sayatetapsaya and your PC...

p/s: I hate Trojan, Worm and Virus.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-01-08 18:06


Assalamualaikum
OU...does my PC hav any attachment to your lovey dovey sense...??? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-01-08 00:12


along: tunggu saja ye..nex week insyaAllah... bzy beberapa hari ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.190371 saat. Lajunya....