Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman.
-- ali-Imran: 139

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 117
Ahli: 0
Jumlah: 117




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 2 hari yang lalu
wadud: 7 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu
muslimin23: 26 hari yang lalu
kasih_kekasih: 30 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Apa tajuk PSM anda??


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Apa tajuk PSM anda??

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa tajuk PSM anda??

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 22:42


Assalamualaikum...boleh tak sesiapa kongsi tajuk psm ( projek sarjana muda). sekarang ni saya tengah buat psm...tajuknya agak sukar: "Implementation of LQR controller on couple tank water level system".    :oops:


-----------------
salam perkenalan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 23:05


hoho... selamat berjuang dalam final year project anda.. ;-)

saya ek.. projek saya tahun lepas, erm erm... tak mengapa lah.. :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 23:13


perkaitan di antara tahap estim kendiri sekian dnegan sekian..... (lupa lupa- dah 7 tahun)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-01-08 01:56


selamat menyiapkan final year projek anda...moga-moga hasilnya memberansangkan dan menepati piawai yang betul-betul dihasilkan oleh seorang mahasiswa...he2..saya nya projek ek???dah lepas dah..last year..nak tau tajuk dia ek,Auto-PR Generation And Approval....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-01-08 10:27


assalamualaikum...terima kasih kepada sahabat yang sudi memberi komen. saya nak minta tolong daripada sahabat sekalian. Ada tak diantara anda yang tahu dimana say dapat mencari maklumat, artikel atau jurnal untuk projek saya...yang mengharap, syeikh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-01-08 10:30


online journal ada. yang free dan yang berbayar. tapi yang berbayar lagi banyak bahannya. tapi tak lah mahal.. dan full version, banding dengan yang free hanya abstract selalunya.

ambil yang 5 tahun kebelakangan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-01-08 10:55


Pada 16-01-08 10:30 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

online journal ada. yang free dan yang berbayar. tapi yang berbayar lagi banyak bahannya. tapi tak lah mahal.. dan full version, banding dengan yang free hanya abstract selalunya.

ambil yang 5 tahun kebelakangan.



thanks...boleh bagi url dia?


-----------------
salam perkenalan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-01-08 12:12


Bidang Sosiolingusitik: Kajian Penggunaan Sistem Panggilan dan Kata Ganti Nama Diri ke dua di Pasar Besar Siti Khadijah, Kota Bharu, Kelantan..lama dah ni 4 tahun lepas:-) Setahun buat tu, muala2 buat penyelia suruh tangguh sem, rasa nak nangis saja sebab maklumat tak lengkap..berusaha keras untuk siapkan projek tu, alhamdulillah siap.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-01-08 14:29


Assalamualaikum
apa ye...Kenapa lupa.... :berfikir:
kejap..cari kat internet...

ha....penyeragaman skala dalam penaksiran produktiviti....apa benda lah tajuk ni....saya buat pun tak paham....huhu...
:sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-08 18:03


malu pula nak cakap tajuk PSM....
tak jadi2 saja.... uhuk uhuk uhuk...

psm tt dapat join jornal memana web ke..??? bagus3x.....

good luck untuk syeikh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-01-08 18:07


Assalamualaikum
ada di internet..tapi, post penyelia saya lah....
tak termasuk mana² journal pun..bukannya hebat sangat...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-08 18:08


eh erm.. semua tajuk bahasa melayu saja ni...

saya... "operational specifications of a tissue engineering laboratory"

kalau nak online source bahan2 journal secara free dan full version, saya cuba bantu... hubungi saya di PM @ syahidatul's profil. ;-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-01-08 23:48


!!! QUOTE !!!



psm tt dapat join jornal memana web ke..??? bagus3x.....

saya kurang fahamlah kak ismi...

!!! QUOTE !!!


good luck untuk syeikh....


Good luck to you too...


-----------------
salam perkenalan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 00:03


ouh... yang tak faham tu kan...
maksud akak... ada psm yang dapat masuk conference...
dan bila memenuhi kriteria yang dtetapkn... (standart)...
projek tu akan dimasukkan dalam list journal2 dalam web2 yang sponsor conference tu....
contoh macam web2 yang ada pada iportal ump tu....
begitulah adanya....

p/s: betulkan ismi kalau salah konsep...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 06:42


Pada 17-01-08 00:03 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ouh... yang tak faham tu kan...
maksud akak... ada psm yang dapat masuk conference...
dan bila memenuhi kriteria yang dtetapkn... (standart)...
projek tu akan dimasukkan dalam list journal2 dalam web2 yang sponsor conference tu....
contoh macam web2 yang ada pada iportal ump tu....
begitulah adanya....

p/s: betulkan ismi kalau salah konsep...


ooo i c... saya tak berapa tau tentang hal tu. sekarang tengah cari artikel yang dapat membantu. dah try kat web ieee dengan sciencedirect. adalah jumpa sikit. nasib baik supervisor saya baik orgnya.


-----------------
salam perkenalan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 06:46


Pada 17-01-08 00:03 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ouh... yang tak faham tu kan...
maksud akak... ada psm yang dapat masuk conference...
dan bila memenuhi kriteria yang dtetapkn... (standart)...
projek tu akan dimasukkan dalam list journal2 dalam web2 yang sponsor conference tu....
contoh macam web2 yang ada pada iportal ump tu....
begitulah adanya....

p/s: betulkan ismi kalau salah konsep...


ooo i c . maaflah kak, saya tak berapa tahu sangat pasal hal tu. buat masa ni saya tengah cari artikel yang dapat membantu. adalah satu dua kat web ieee & sciencedirect. harap dapat jumpa dua tiga lagi, nak bagi mantap sikit...saya beryukur sebab supervisor saya banyak membantu.


-----------------
salam perkenalan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 17-01-08 07:04


psm ana buat 2 tahun lepas. tajuk "mathematical modelling of newtonian two dimensional blood flow through a tapered artery". sekarang sambung belajar lagi buat tajuk "effect of viscous dissipation on the mixed convection heat transfer from an exponentially stretching surface with suction or injection". semua ini dalam area fluid mechanic.

Pada 16-01-08 10:27 , syeikh posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...terima kasih kepada sahabat yang sudi memberi komen. saya nak minta tolong daripada sahabat sekalian. Ada tak diantara anda yang tahu dimana say dapat mencari maklumat, artikel atau jurnal untuk projek saya...yang mengharap, syeikh.


kalau nak jurnal online, ana boleh carikan kat database utm dan dari athens login... bagi tajuk dan pengarang. kalau nak surf database utm sendiri, boleh PM ana. ikhwah dan akhowat yang lain kalau nak cari online jurnal tak jumpa, boleh tanya ana k. insyaALLAH ana akan carikan kalau ada. nak buat psm or tesis ini kalau tak jumpa jurnal rasa tak lengkap saja. k, best of luck semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 07:52


Pada 17-01-08 07:04 , NoZaBiZz posting:

!!! QUOTE !!!



kalau nak jurnal online, ana boleh carikan kat database utm dan dari athens login... bagi tajuk dan pengarang. kalau nak surf database utm sendiri, boleh PM ana. ikhwah dan akhowat yang lain kalau nak cari online jurnal tak jumpa, boleh tanya ana k. insyaALLAH ana akan carikan kalau ada. nak buat psm or tesis ini kalau tak jumpa jurnal rasa tak lengkap saja. k, best of luck semua.


salam...terima kasih NoZaBiZz kerana sudi membantu. kalau boleh saya nak dapatkan jurnal atau artikel tentang coupled tank, linear quadratic regulation, PID, fuzzy dan Integral Control State Feedback. banyak kan? menyusahkan pula...nanti saya PM NoZaBiZz...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 17-01-08 10:45


syeikh ni studant control engineering ke?macam subject saya dulu saja..


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 17-01-08 10:45


URP memang pening...hihihii.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 12:43


Pada 17-01-08 10:45 , Fairuzfirdausi posting:

!!! QUOTE !!!

syeikh ni studant control engineering ke?macam subject saya dulu saja..



bukan...saya student electrical engeneering. tapi saya ambil control untuk psm.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-01-08 02:55


tajuk psm saya...
"recycle trash bin"
kepada sesiapa yang ada idea,sila bagi....huhu...
kerjasama anda amat saya hargai.......
untuk kegunaan rumah..siap dengan compactor....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-01-08 08:50


kami panggi final year project
valuation system for the government
still working on it...hehehee

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 18-01-08 10:54


woo..electrical..saya pun electrical dulu,major control sys dan instrumentation..tapi time psm,buat projek mekatronik eheh..certain U pggl psm,certain U pggl fyp..


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-01-08 11:28


Assalamualaikum
huh..tajuk semua orang macam best jeq....saya punya...entahlah...macam biasa sangat jeq.... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-01-08 12:02


'Heart Rate Counter Monitor' - count the heart rate apa minute through the fingertips.

Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 15:09


'Mechatronic Design & Development Of An Experimental CNC Gantry Robot'..

PSM yang ambil masa satu tahun setengah..
Hasil 'air mata'.. kalau diikutkan 2 sem sahaja (dalam 8 atau 9 bn lebih)..
tapi masih tak complete..
Saya beri pada junior untuk continue.. tapi mereka pun tak sanggup.

Kalau sesiapa berminat.. insya-ALLAH saya boleh beri tunjuk ajar..
Boleh kontek saya..

Sumber reference saya banyak pada uthm dan utm..



Wallahua'lam


Salam ukhwah.
-- Muddathsir

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 15:25


Pada 18-01-08 12:02 , tornado posting:

!!! QUOTE !!!

'Heart Rate Counter Monitor' - count the heart rate apa minute through the fingertips.


erm menarik ini...nak minta tuunjuk ajar...huhuhuhu


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-01-08 17:01


Pada 20-01-08 15:25 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-01-08 12:02 , tornado posting:

!!! QUOTE !!!

'Heart Rate Counter Monitor' - count the heart rate apa minute through the fingertips.


erm menarik ini...nak minta tuunjuk ajar...huhuhuhu


menarik jugak lah sebab kena study siskit sistem anatomi badan, macam belajar biologi pula..nasib baik ambil bio masa spm dulu.
rasanya kapten pun familiar dengan rajah ECG (jumpa dalam tajuk luahan hati engineer).
sebenarnya kalau rajah ECG tu dapat dikaji dengan lebih mendalam, blood pressure pun boleh diambil, tak payah pam angin macam sekarang. cuma payah sikit lah sebab kena signal yang betul-betul stabil, kiraan guna software dll...


-----------------
Biar selekeh asalkan bijak,
daripada macho gila tapi bangang!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.128157 saat. Lajunya....