Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Matinya anak muda itu bukan kerana tergelincir kakinya, tetapi kerana tergelincir lidahnya.
-- Ilham Pujangga

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 21
Ahli: 0
Jumlah: 21




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 20 hari yang lalu
izdham: 29 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 39 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: ::open diari ukhwah versi 2::


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» ::open diari ukhwah versi 2::

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 9

Go To Page: 1 · 2 ... 8 · 9  
Jump To Page:

Oleh ::open diari ukhwah versi 2::

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 15:07


salam alaik..
ok.. dah masuk lembaran baru..
jom.. singgah versi diari ukhwah yang baru..

aiwah.. tafaddal.. titipkan monolog bisu..
;-) :roll: :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 15:10


Yang ni session 2 ek...macam drama lah pulak...hehehe


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 15:48


Assalamualaikum

fuhhh tamatlah kerja ku di pejabat untuk hari ini, penat -penat...

cuaca mendung kat luar tu , angin kuat saja, masa buka tingkap tadi....sekilas kasihMu hilang bergegar alam...
dah nak balik dah... nak singgah Giant kejap beli ais krim....
2008...bye-bye...cukup untuk hari ni ...

wassalam...
:welcome: :bye: :bye:


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 16:15


masih lagi kat ofis..kerja yang banyak bertimbun2..
new year tahun ni kat negeri org...nasib baik bukan hari raya..huhu...
harap tahun 2008 ni dapat bekerja dengan seikhlas hati kerana kerja itu juga adalah ibadah..
start form zero to hero..setiasa berusaha..gambatte..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 16:17


eden pun masih lagi kat opis...
bertemankan paper the star semalam yang dah lusuh eden kelebet....
tapi best juga lah hari ini....
eden berjaya buat rekod baru game tekken tag kat arcade sebelah opis...
hakhak...puas hati menempuh hari pertama 2008....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 01-01-08 16:47


lembaranbaru di taun 2008...

hari ini sakit yang teraamat sangat..baru pulih..jangan lah berulang lagi..tak tahan..semua tak kena...sabar wahai ummu..ini ujian

hmmm macam mana dengan subjek internal audit ni..saya yang bersungguh nak ambik tapi saya yang tak dapat register subjek ni..geramnya....YA Allah ini sajalah harapan..tak ada subjek lain da yang boleh d pilih sebagai elektif...dahlah lambat balik...apala ummu ni..Kenapa ambik tket yang lewat..huhu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 01-01-08 16:49


“Pilihlah sahabat yang jikalau engkau meminta sesuatu daripadanya, pasti ia memberi, jikalau engkau diam, ia mulai menyapamu dahulu dan jika ada sesuatu kesukaran dan kesedihan yang menimpa dirimu, ia suka membantu dan meringankanmu serta menghiburkanmu” -Wasiat yang diberikan oleh al-Qamah kepada anaknya-



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 01-01-08 18:24


1/1/08..

tahun baru kini menjelma..setingkat lagi usiaku berdiri..entah sampai bilakah ia akan tersisa..moga-moga diizinkan oleh Allah kesihatan agar dapat beramal insyaAllah..

sendiri begini terfikir pulak kata-kata tunangku sewaktu berjumpa tadi.. sewaktu kawan yang meneman kami berlalu ke toilet..dia persoalkan Kenapa ana macam dah lain sejak kami tunang kerana katanya sejak kami tunang dia tengok ana macam tak gembira dengan pertunangan kami..apatah lagi dengan pernikahan yang hanya menunggu hari..katanya dia rasa tak sedap hati..apa yang mampu ku katakan,selain menggeleng sambil lemparkan senyuman padanya..senyuman yang ku tahu takkan dapat menguburkan soalannya padaku dari hatinya..biarlah..................................

erm..tahun baru ni orang kata mesti ada azam baru..herm..one of azam baru tahun ni adalah to get flying color in my study,insyaAllah..'sejarah' 2007 cukuplah berakhir semalam..telah ku lipat dan akan ku simpan di perut bumi..hari ni pergi law yat..teman member beli charger laptop..pening jugaklah cari jalan nak ke law yat tu..almaklum,dah berapa lama tak pergi..hari ni pun pergi sebab member minta tolong temankan saja..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 21:10


9.26pm..
penat sangat-sangat..baru balik shoping tdi..:-D
maklumlah dah mula sem baru ni macam-macam nak kena beli..
tapi sedih juga sebab tak dapat beli diari yang diidam2kn..
nampaknya kena cari kat tempat lain lah..
tapi tak tahu lah ada ke tak.. :-(
insyaAllah kalau ada rezeki, boleh lah dapat diari muslimah tu.. :-)

emmm...semalam ada chat dengan sahabat yang belajar kat mesir..
tak tahu lah Kenapa, hati ni sensitif sangat... :roll:
rasa nak mnangis pun ada.. :-(
tapi malas nak ikut rasa hati ni..
kang mnjdi2 pula..

adeihh..trlpa pula.. :-o
nak kena buat report kewangan kem raudhah di hari itu..
bagaimana? boleh lupa ni..
dah lah hari jmaat nak kena anta.. :oops:
tak mengapa..ada masa lagi.. :-D
moga-moga dapat siapkn nanti.. ;-)


-------------------------------------------
~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali...cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 22:49


salam...hope cerie2 selalu.
dah elok dah tarikh kat atas tu, kalau tak lewat 2 bulan, sekarang dah back to the future:p
lama tak online, hari ini dalam sejarah:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 23:02


hari ni memang mencabar..walaupuin cuti tapi buat jugak kerja over time sebab budget dah lari...kakak pulak sakit ada kat hospital..adik2 nak sekolah...huh peningnyer..ya Allah tabahkan lah hatioku menempuhi dugaan ini..mak ku yang sakit...harap-harap sinar tahun baru dapat menjadikan ibuku yang tersayang ceria dan gembira disamping anak2nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 23:02


Pada 01-01-08 22:49 , samirah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...hope cerie2 selalu.
dah elok dah tarikh kat atas tu, kalau tak lewat 2 bulan, sekarang dah back to the future:p
lama tak online, hari ini dalam sejarah:)


wahhh... samirah dan azam barunya....
memang hari ini dalam sejarah ek....
good pula untuk posting dan pro exam...

-------------------------------------------
komputerku... adess.. adesss....
semakin nazak.... agaimana ini....
kaspersky un tak mampu nak buat apa-apa... uhuk uhuk uhuk....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 02-01-08 08:49


2 Jan 2008 ** 9.12am

hari kedau d taun 2008..

semalam yang meyakitkan..aduh!sakit sangat..tak tahan..tidur sajalah...lunch dan dinner pun tak ambik..sakit sangat..huhu..harap jangan datang sakit tu lagi...sakit :cry: inila ujian d taun baru..sabar wahai ummu..

hari ini mak nak buat kenduri doa selamat..hmm mesti bzy kejap lagi...inila rutin makbapak bila saya nak balik memulakan rutin sebagai seorang student..trimakasih sebab selalu mendoakan..ummu tau ini tanda kasih syang dan doa dr mereka :-) ..
moga ianya berjalan lancar....ameen...



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 02-01-08 09:00


Orang mukmin yang kuat lebih baik di sisi Allah dan lebih dikasihi daripada orang mukmin yang lemah, sedangkan setiap seorang itu mempunyai kebaikannya (imannya) ; oleh itu hendaklah engkau bersungguh-sungguh berusaha memperoleh apa yang memberi manfaat kepadamu, serta hendaklah meminta pertolongan kepada Allah dan janganlah engkau bersikap segan dan malas; dan sekiranya engkau ditimpa sesuatu maka janganlah engkau berkata :” Kalaulah aku lakukan itu ini, tentulah akan terjadi begitu begini, tetapi katalah :” Allah telah takdirkan, dan apa yang dikehendaki oleh kebijaksanaan-Nya Ia lakukan, kerana perkataan ‘kalau’ itu membuka jalan kepada hasutan syaitan. ” Riwayat Muslim



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-01-08 10:16


bismillahhirrahmanirrahim

hari semalam telah ku lalui..hari ini sedang ku lalui..hari esok yang belum tentu nafasku akan masih di sini..tabahkah aku melalui hari2 yang mendatang..moga-moga Allah tunjukkanku jalan dan mudahkan jalan itu untukku laluinya,insyaAllah..amin..................................

erm..alhamdulillah,satu kelas dah habis hari ni..tinggal satu kelas saja lagi untuk hari ni..pukul 12 nanti..kelas arabic..erm..arabic..?? herm........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 02-01-08 10:19


kejap lagi kakk nak balik ke semporna...selamat menjalankan rutin sebagai seorang pendidik.......kemsalam pada anak murid yang nakal



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

simple_NAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 26007
Posting: 77
Dari: shah alam

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 10:50


first day bekerja di tahun 2008...aku melangkah dengan semangat baru untuk meningkatkan kerja....tingkatkan kualiti kerja, tingkatkan mutu hidup

Bookmark and Share

    


  Member Information For simple_NAHProfil   Hantar PM kepada simple_NAH   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 11:15


hari ni aku pergi kuliah,da bergelar pelajar U da pun...hehe....xhbis penat lagi masa minggu suai kenal minggu lepas....fuhh..nak qada tidur tak dapat lagi...pelajar Upsi lah kononnya....hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 11:16


Assalamualaikum

baru lepas hantar surat mitak pratikal mitak² lah dapat..
dapat kat Setiawangsa itu ok juga.. sesuai dengan kos (Multimedia) Amin... :kelip:
boleh buat kartun animasi...hehe
:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 11:21


tak try minta kat company Les Copaque?
boleh join sekali buat animasi 3D Upin dan Ipin kat situ..
http://www.lescopaque.com/recruitment.html

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 11:48


Pada 02-01-08 11:21 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

tak try minta kat company Les Copaque?
boleh join sekali buat animasi 3D Upin dan Ipin kat situ..
http://www.lescopaque.com/recruitment.html


insyaAllah..ana dah try tengok... terima kasih...
best Upin &Ipin.. :sopan:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

insanie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19223
Posting: 99
Dari: kUANTAN, PAHANG

Pahang  


posticon Posting pada: 02-01-08 12:00


alhamdulillah... dapat juga bersua dengan tahun 2008...

:welcome:

erm, kerja masih banyak... sabar saja lah... harap-harap tahun ini, bos akan carikan seorang pembantu... :-D

emm, azam tahun ini, nak kerja betul-betul dan nak tolong famly... insyaAllah... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insanieProfil   Hantar PM kepada insanie   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-01-08 12:00


Bengang dengan org yang suka bermuka2..
bila fikir balik ..ana nak saja bergaduh, tapi demi persahabatan , pendam saja..
kalau lama2 benda ni dah semakin melarat, ana akan memberontak jugak.
Susah kalau asyik ikut telunjuk kafir demi kepentingan diri sendiri hingga menjatuhkan sahabat seagama..bagaimana nak buat ye dengan org begini??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 12:17


12.41pm
baru saja balik kelas.. best kelas dengan dr gopal :) senyum saja.. dah lah kena pla dengan farish kena pula berdiri kat depan.. malunyaa. tak pasal2 kena gelak dengan dr gopal sebab muka merah ;))
jam 2.00pm nt ada kelas dengan dr mra.. ya Allah tadi dalam kelas dia nampak ok.. insyaAllah ok agaknya.. siap senyum-senyum lagi..
takutnya.. takut dr mra bad mood habisla kami ber8

sama macam kak iman_hayati juga.. sedihnya :( tapi masalahnya kenapa insan yang seagama selalu sangat bermuka2? kadang-kadang sampai tahap nak menjatuhkn dan memburukkan sahabat sendiri.. pentingkn diri.. tapi terpaksa pendam dan sabar sebab tu adalah kawan.. tahan sjlah..(sedar siapa diri ni jauh diperantauan)..

ibu rindunya

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-01-08 12:26


Pada 02-01-08 12:17 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!


sama macam kak iman_hayati juga.. sedihnya :( tapi masalahnya Kenapa insan yang seagama selalu sangat bermuka2? kadang-kadang sampai tahap nak menjatuhkn dan memburukkan sahabat sendiri.. pentingkn diri.. tapi terpaksa pendam dan sabar sebab tu adalah kawan.. tahan sjlah..(sedar siapa diri ni jauh diperantauan)..

ibu rindunya


Ala adik sayang..ciannye..tak apa, k.yati ada, k.iman ada ni nak lepaskan kerinduan:sopan:
Biasalah..manusia, kalau disogokkan dengan bermcm benda..mesti hati tu mudah brubah, tak tetap pendirian, tak kuat agama hingga sanggup menjatuhkn kawan seagama. Akak nak tengok sejauh mana dia boleh bertahan dengan perangai dia..lama kelamaan Allah akan tunjuk jugak sikap dia tu akan menjatuhkan dia sendiri dan dibenci oelh ramai org sehinggakan sekarang ni pun dah ada org yang bermuka2 dengan dia demi menjaga hati dia walaupun dalam hati masing-masing terasa dengan apa yang dia buat.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 02-01-08 12:30


Assalamualaikum....tak selesai lagi kerja...buat ujian dadah asyik tak dapat saja resultny..semoga masalah ini dapat diselesaikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 12:31


Pada 02-01-08 12:26 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-01-08 12:17 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!


sama macam kak iman_hayati juga.. sedihnya :( tapi masalahnya Kenapa insan yang seagama selalu sangat bermuka2? kadang-kadang sampai tahap nak menjatuhkn dan memburukkan sahabat sendiri.. pentingkn diri.. tapi terpaksa pendam dan sabar sebab tu adalah kawan.. tahan sjlah..(sedar siapa diri ni jauh diperantauan)..

ibu rindunya


Ala adik sayang..ciannye..tak apa, k.yati ada, k.iman ada ni nak lepaskan kerinduan:sopan:
Biasalah..manusia, kalau disogokkan dengan bermcm benda..mesti hati tu mudah brubah, tak tetap pendirian, tak kuat agama hingga sanggup menjatuhkn kawan seagama. Akak nak tengok sejauh mana dia boleh bertahan dengan perangai dia..lama kelamaan Allah akan tunjuk jugak sikap dia tu akan menjatuhkan dia sendiri dan dibenci oelh ramai org sehinggakan sekarang ni pun dah ada org yang bermuka2 dengan dia demi menjaga hati dia walaupun dalam hati masing-masing terasa dengan apa yang dia buat.



:welcome: ada kak iman dan kak yati pengubat rindu.. nak peluk :welcome: :sopan:

hari ni rasa nak nangis saja.. tak tau kenapa.. kejap rasa happy tapi bila teringat keadaan kat sini.. ada kawan yang suka cakap bukan2 kat belakang.. hati ni terluka sangat.. tapi adik percaya dan yakin selagi kita diam dan sabar bantuan Allah pasti membuktikn kebenaran..

:welcome: :welcome: nak jumpa kak iman juga2... :bunga: :bunga:


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-01-08 12:44


Assalamualaikum
cabaran..dan dugaan..terus menyahut segenap kudrat....
arus menentang kita...lalu bagaimana harus ku buat...itulah sunnatullah...akan ku gerakkan setiap hela yang aku ada...

P/S : ummu sakit......??? :berfikir:
kak iman....masih meneruskan perjuangan..??? sabarlah ye...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 12:58


Assalamualaikum


hari ni nak lunch pukul dua....tapi tak tau nak makan apa, encik bos masih bercuti, tapi cik bos ada tapi macam tak ada...banyak kerojer agaknya..perut rasa sangat lapar, brekfast tadi makan roti bakar 2 keping... mamak tu silap dengar, lain yang di minta lain yang diberi...

dato Chua rupanya kaki perempuan , sangat memalukan walaupun dia non muslim...aktiviti dia tu memang dah selalu sangat dilakukan , sebab itu musuh politiknya dah siap-siap pasang kamera di pelbagai sudut didalam bilik tersebut... sebabnya mereka dah tau jadual harian dato chua....

dan saya berbincang dengan isteri saya , inilah hikmah poligami...kalau non muslim mereka haram berkahwin lebih dari satu...tetapi dengan Islam, walaupun dengan syarat-syarat yang ketat, para lelaki dibenarkan kawin lagi satu, untuk apa? untuk mengelakkan dari terjadinya skandal seperti yang menimpa dato chua ni......

Sebab saya berfikir , kalau Dato chua ni Islam dan mampu memenuhi syarat-syarat untuk berpoligami, mesti skandal ni tak timbul, tapi apa nak buat dato .......Lakum Dinukum Waliyaddiin.... (Untukmu Agamamu dan Untukku Agamaku)

:-?


Apa pun minta dijauhkan Allah dari skandal macam ni....
Saya ? InsyaAllah satu sahaja , tiada dua....


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-01-08 14:39


Pada 02-01-08 12:31 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!



:welcome: ada kak iman dan kak yati pengubat rindu.. nak peluk :welcome: :sopan:

hari ni rasa nak nangis saja.. tak tau Kenapa.. kejap rasa happy tapi bila teringat keadaan kat sini.. ada kawan yang suka cakap bukan2 kat belakang.. hati ni terluka sangat.. tapi adik percaya dan yakin selagi kita diam dan sabar bantuan Allah pasti membuktikn kebenaran..

:welcome: :welcome: nak jumpa kak iman juga2... :bunga: :bunga:



Nak jumpa akak..boleh saja..
insyaAlalh..nanti kita jumpa ye..dengan k.yati sama..


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-01-08 14:40


Pada 02-01-08 12:44 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
cabaran..dan dugaan..terus menyahut segenap kudrat....
arus menentang kita...lalu bagaimana harus ku buat...itulah sunnatullah...akan ku gerakkan setiap hela yang aku ada...

P/S : ummu sakit......??? :berfikir:
kak iman....masih meneruskan perjuangan..??? sabarlah ye...



Perjuangan mesti diteruskan..
nak ada muafakat dengan kawan lain untuk menyedarkan insan yang bermasalah:-P


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 15:11


hari ni sesi persekolahan baru bermula...
seronok jumpa anak2 murid.. rindu sungguh kat mereka...dan pasti semestinya pelajar2 dari kelas2 terakhir.. mereka ni lebih menghormati guru2 jika nak diandingkan dengan pelajar2 kelas ATASAN yang agak bersikap double standard (tu belum pegang jawatan besar lagi tu)... dan itulah kelebihan pelajar pelajar lemah yang telah lama kami semua para guru perhatikan :)

bual2 dengan ibu bapa.. tentang perkembangan terkini... sekian sekian... hmm.. serasa seperti ahli keluarga sendiri...

tak sabar untuk memulakan tugas esok hari... meski.. diri ni hanya sempat bersama mereka setakat esok hari sahaja...

semoga urusan keesokkan harinya pula akan dipermudahkan sebaik-baiknya...

jazakallah pada yang sentiasa berPM & berYM (antum tahu siapa antum.. :) )......... akak amat2 hargainya... semoga ukhwah yang terjalin kerana ALLAH ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 16:24


Pada 01-01-08 23:02 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-08 22:49 , samirah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...hope cerie2 selalu.
dah elok dah tarikh kat atas tu, kalau tak lewat 2 bulan, sekarang dah back to the future:p
lama tak online, hari ini dalam sejarah:)


wahhh... samirah dan azam barunya....
memang hari ini dalam sejarah ek....
good pula untuk posting dan pro exam...

-------------------------------------------
komputerku... adess.. adesss....
semakin nazak.... agaimana ini....
kaspersky un tak mampu nak buat apa-apa... uhuk uhuk uhuk....



Terima kasih..bila nak jumpa lagi..rindu pula rasanya :malu:
Good luck juga for your final exam nanti. Semoga Allah permudahkan segalanya. Amiin.

Kenapa komputer tu. haa, cepat-cepat buang dalam tong sampah, beli baru..ceh, tak adalah. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 16:38


Pada 02-01-08 15:11 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

hari ni sesi persekolahan baru bermula...
seronok jumpa anak2 murid.. rindu sungguh kat mereka...dan pasti semestinya pelajar2 dari kelas2 terakhir.. mereka ni lebih menghormati guru2 jika nak diandingkan dengan pelajar2 kelas ATASAN yang agak bersikap double standard (tu belum pegang jawatan besar lagi tu)... dan itulah kelebihan pelajar pelajar lemah yang telah lama kami semua para guru perhatikan :)



.. haah.. betul lah puan nurkamar.. asal ek:berfikir:.. mana-mana pun sama kan.. kebanyakkannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 16:59


5.19pm..
hati ini berbicara lagi..
adakah cerita hati ini akan terus bersambung atau pun tidak..
adeihh..jiwang lah pula.. :-D
emm..entah lah Kenapa...
asyik nak mengarut saja..
hati ni rasa xtenteram..gundah gulana saja..
Kenapa agaknya ye.. :-?
sejak akhir2 ni asyik mmpi saja..
mmpi ular pula ttu..tkutnyer..:roll:
dulu pas spm pun pernah mmpi begitu..
apa lah mksdnye ye.. :-? :berfikir:

ya Allah..jauhkn hamba dari bencana dan malapetaka..
lindungilah hamba dengan rahmat dan kasih sygMu..
moga aku dalam golongan orang-orang yang sabar dan tabah dalam mngharungi dugaan dalam prjuangan hidup ini..
ameen..


-------------------------------------------
~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali...cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 17:02


.. maksud mimpi ular ialah jangan sesekali bermain dengan ular berbisa.. sebaliknya bermainlah dengan ular sawa..:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 17:04


!!! QUOTE !!!

.. haah.. betul lah puan nurkamar.. asal ek:berfikir:.. mana-mana pun sama kan.. kebanyakkannya..


contohnya yang macam kakisamun ini!!!! uueekkk!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 17:05


!!! QUOTE !!!

.. maksud mimpi ular ialah jangan sesekali bermain dengan ular berbisa.. sebaliknya bermainlah dengan ular sawa..:-D..


ooii!!! jangan nak ngarut2 kat sinihh!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 17:07


mimpi kadang-kadang hanyalah mainan syaitan...
kalau dah kerap sangat mimpi yang sama, silalah rujuk ustaz atau sesiapa yang arif.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 18:13


Pada 02-01-08 14:39 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-01-08 12:31 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!



:welcome: ada kak iman dan kak yati pengubat rindu.. nak peluk :welcome: :sopan:

hari ni rasa nak nangis saja.. tak tau Kenapa.. kejap rasa happy tapi bila teringat keadaan kat sini.. ada kawan yang suka cakap bukan2 kat belakang.. hati ni terluka sangat.. tapi adik percaya dan yakin selagi kita diam dan sabar bantuan Allah pasti membuktikn kebenaran..

:welcome: :welcome: nak jumpa kak iman juga2... :bunga: :bunga:



Nak jumpa akak..boleh saja..
insyaAlalh..nanti kita jumpa ye..dengan k.yati sama..



ehehe.. nak jumpa kak iman dan kak yati :welcome: :welcome:


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 19:58


Pada 02-01-08 17:02 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. maksud mimpi ular ialah jangan sesekali bermain dengan ular berbisa.. sebaliknya bermainlah dengan ular sawa..:-D..


:-? :-?
mengarut lah kaki samun neh!!
org seyes tau tak..huh! :-|


-------------------------------------------
~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali...cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 20:02


Pada 02-01-08 17:07 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

mimpi kadang-kadang hanyalah mainan syaitan...
kalau dah kerap sangat mimpi yang sama, silalah rujuk ustaz atau sesiapa yang arif.


tapi dah kerap sangat mmpi begitu..
kadang-kadang takut pun ada..
tapi entah lah.. :roll:
spe ye kat sini yang arif pasal mmpi..
mumkin boleh berkongsi.. :-)


-------------------------------------------
~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali...cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 02-01-08 20:16


cerita pasal mimpi ular ni..hmm pernah juga di hari itu mimpi ular..eii seram..takut eh



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-01-08 21:22


Assalamualaikum
Kenapa kepala ni asyik berfikir tentang duit jeq....apakah diri ini terlalu kekurangan duit......



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 14:20


hhhmmm...... tak sabar nak tunggu ni...
nak tengok cerita yang "tergantung" semalam...
tak sempat habis... ngantuk sangat... kena tidur...kalau tak, susah nak bangun subuh. :-)

*kadang-kadang tu, ada seorang kakak tu, tukang kejut ana bangun subuh. alahai... malu nya.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

zuhair89
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.01.2008
Ahli No: 32210
Posting: 29
Dari: gombak selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 05-01-08 17:48


salam...zuhair teman baru antum yang datang dari gombak...
salam ukhwah..
selamat tahun baru 2008 untuk semua teman2 yang lama,snior kat portal ukhwah ini...
sila beri tunjuk ajar..
azam zuhair untuk taun baru ini...zuhair nak mengenali antum semua dengan lebih dekat d samping dapat mnambah ilmu2 dan pngetahuan baru...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zuhair89Profil   Hantar PM kepada zuhair89   Quote dan BalasQuote

zuhair89
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.01.2008
Ahli No: 32210
Posting: 29
Dari: gombak selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 05-01-08 18:00


Pada 05-01-08 17:48 , zuhair89 posting:

!!! QUOTE !!!

salam...zuhair teman baru antum yang datang dari gombak...
salam ukhwah..
selamat tahun baru 2008 untuk semua teman2 yang lama,snior kat portal ukhwah ini...
sila beri tunjuk ajar..
azam zuhair untuk taun baru ini...zuhair nak mengenali antum semua dengan lebih dekat d samping dapat mnambah ilmu2 dan pngetahuan baru...


SELAMAT TAHUN BARU 2008... semakin hari umur kita makin meningkat... moga iman kita juga kita tingkatkan dengan beribadah kepada allah..


-----------------
kita hidup untuk hidup di syurga


Bookmark and Share

    


  Member Information For zuhair89Profil   Hantar PM kepada zuhair89   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 22:04


kerap kali terfikir juga...

diri ini sudah sembuh atau belum..

Kenapa setiap kali "tergerak" dengan agak kuat.... bahagian kiri badan akan sakit.

hhmmm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 00:01


12.20 am..
penatnye hari ini..
baru saja bangun tidur ini... :-D
penat sangat-sangat sebab kemas bilik petang tdi..
tukar position katil, almari...sumua lah yang ada dalam bilik ni..
tiba-tiba pula jadi rajin hari ini..huhu
maklumlah stahun setengah duduk kat hostel ni..
hri2 tengok kddukan sama saja..borink juga..:sopan: 8-)

emm....tdi col mama..
bagitahu result sem lepas...
alhamdulillah dapat 3.5 dan above... :-) 8-)
walaupun sem lepas ambil madah yang tough...
alhamdulillah dapat survive semua madah..
harap-harap sem ni dapat yang lebih baik...
insyaAllah..

**ada org janji nak bagi hadiah..:-D
huhu..apa lah agaknya ye.. :sopan: :welcome:


-------------------------------------------
~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali...cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 00:39


baru balik rumah. tadi pergi minum2 dengan kawan sehobi dengan teman. hobi tangkap gambar

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 06-01-08 00:48


rasa nak mnagis pula......
macam tak nak percaya lagi boleh tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 06-01-08 00:50


trauma.............

trauma........

adoi..jangan lah pyakit macam ni hingap

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 00:50


petang tadi pergi tengok kucing parsi kat rumah patient yang diberi kolej..
comel sangat-sangat..
hanset buat masalah, entah Kenapa kak yati call tapi tak dapat nak cakap..
mesej pla semua kosong..
hopefully betul kata somebody, maybe line maxis ada masalah..
esok nak jumpa doc pakar.. takutnya sebab nak set date for "......."
.. adakah diriku ini akan "......."
oh.. sakitnya.. moga Allah bagi kekuatan..
moga ujian yang datang ini membuatkan diriku lebih rapat padaNYA


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 06-01-08 00:56


rasanya nak pejamkan mata sekejap..
nak tenangkan hati yang tnga keliru..
nak redakan sakit kepala ni..
macam-macam yang berlaku..
adu!sakit...

...............

nun d atas tadi..
kagum dengan ciptaanMU Ya Allah..

..................

nak jadi pemerhati sajalah smentar ni....
nak percaya pada siapa lagi...........
tenangkan hati ni Ya Allah.......
sedih...........
indah sugguh mlm yang d ciptakn..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 06-01-08 00:57


minta maaf kalau ada PM yang tak tereply..
ummu pening..

maaf sangat-sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 00:50


1:17am
stil tak tidur tapi dah ngantok
lega sangat sebab dah habis buat kerja for last week
nak jadi org berjaya tak nak cipta alasan, tapi terus melangkah ke arah kejayaan..
tertunggu2 mesej dr ummu.. adakah kita pernah bersua di matrik..
:) bestnya jejak kasih kat ukhwah.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-01-08 07:43


8.10am..

pepagi ni tak ramai lagi yang online..
mungkin masi tidur, tak masuk ofis, ataupun da pergi kelas(hmm saya sajalah yang kat sini sebab tak ada kelas)..

best dapat menjejaki warga KML 03/04..(betul ka mawar..lupa pula..eheh)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

2h471f
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2007
Ahli No: 31854
Posting: 44

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-01-08 09:07


9.30am

semalaman aku asyik mengenankan kisah semester lepas.......
terasa kebodohan menguasai diri..........
kerana ingin memiliki............
pelbagai telah aku gadaikan............
namun hasilnyer..........
entah kemana...........

tapi bukan itu yang aku kesalkan............
sikap nya yang benar-benar berubah sekarang
aku pun tak tahu mana silap nya........
dia seperti insan yang tak pernah aku kenal sebelum ini.....

sekarang aku hanya mampu bedoa semoga dia dikurniakan petunjuk dalam meniti kehidupan......
untuk ku menegur sudah tiada daya lagi.......
hanya Allah saja yang tau betapa kecewa hati ini......

ya Allh tabahkan lah hati ini dalam menempuh ujian mu ya Allah
berikan lah petujuk mu kepada salbiah ku ini yaAllah ...........amin..... :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For 2h471fProfil   Hantar PM kepada 2h471f   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 10:55


Pada 07-01-08 07:43 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

8.10am..

pepagi ni tak ramai lagi yang online..
mungkin masi tidur, tak masuk ofis, ataupun da pergi kelas(hmm saya sajalah yang kat sini sebab tak ada kelas)..

best dapat menjejaki warga KML 03/04..(betul ka mawar..lupa pula..eheh)


betul tu :) sukanya.. excited betul ni jumpa balik... :welcome:


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 10:55


Pada 07-01-08 07:43 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

8.10am..

pepagi ni tak ramai lagi yang online..
mungkin masi tidur, tak masuk ofis, ataupun da pergi kelas(hmm saya sajalah yang kat sini sebab tak ada kelas)..

best dapat menjejaki warga KML 03/04..(betul ka mawar..lupa pula..eheh)


maksudnya mawar dan ummu adalah junior ku..huhu
saya juga exKML batch tu rahsialah.. :sopan:

ada juga sepupu2 saya sewaktu dengan mawar dan ummu ni


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 10:57


Pada 07-01-08 10:55 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-01-08 07:43 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

8.10am..

pepagi ni tak ramai lagi yang online..
mungkin masi tidur, tak masuk ofis, ataupun da pergi kelas(hmm saya sajalah yang kat sini sebab tak ada kelas)..

best dapat menjejaki warga KML 03/04..(betul ka mawar..lupa pula..eheh)


maksudnya mawar dan ummu adalah junior ku..huhu
saya juga exKML batch tu rahsialah.. :sopan:

ada juga sepupu2 saya sewaktu dengan mawar dan ummu ni



..jumpa lagi akak senior :welcome:
bestnyaa.. kak kinah.. nah bunga untuk akak :bunga:


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 11:02


ni bagi bunga jatuh kat kepala akak lah.. hehe
syukran..wanginya nah bunga juga :bunga: :welcome:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 11:04


Pada 07-01-08 11:02 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ni bagi bunga jatuh kat kepala akak lah.. hehe
syukran..wanginya nah bunga juga :bunga: :welcome:



ehehe.. wanginya bunga dari kak kinah.. :welcome:
inda bah, tu bunga di bagi by hand.. khas untuk kak kinah.. wanginya ori tu :sopan:


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-01-08 11:06


:-o :-o oh seniorku rupanya k.kinah...
wah!tambah mesra ikatan kami ber3...



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 11:09


hehehe.. :bunga:
oklah adik2ku sayang..kita dah melencong kat diari ni..
nanti dapat kad kuning tau..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 11:16


off topic kejap : bestnya.. semakin mesra.. nanti bb turun kl kita jumpa ya.. mahu lepaskan rindu sama sabah.. kak yati pun wajib jumpa.. ehehe :bunga: :bunga: :bunga: nah, untuk insan2 tersyg #kak kinah, ummu, kakyati*

on topic: minta maaf sebab terlari dr topic kejap.. :bunga: untuk semua :sopan:

p/s: ni care akhi zulman, nak pinjam kejap..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-01-08 12:41


Duit yang ana masukkan dalam akaun adik ana RM480..hilang.
2 hari lepas, sebelah mlm..adik ana nak kuarkan duit kat ATM..mula-mula duit tu ada..lepas itu dia tak jadi kuarkan,dia tekan cancel..bila check balik, duit tu hilang 480..hari ni dia pergi bank kat ipoh, nak settelkn masalah tu, org bank kata dalam transaksi duit tu dikeluarkan..tunggu report dari bank KL, kalau ada rezeki dapat balik duit tu, kalau tak..sedih jugak sebab banyak tu.. kawan-kawan ana cakap dah banyak kes begini, dulu dia pun pernah terkena, RM300..lepas itu dalam masa dua minggu duit tu ada balik.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 14:30


semoga terus bersabar di atas ujian Allah..

...................................................

erm...banyak benda tak setel lagi ni..
boleh pula relaks2 depan komputer ni...adehh

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 14:49


Pada 07-01-08 12:41 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Duit yang ana masukkan dalam akaun adik ana RM480..hilang.
2 hari lepas, sebelah mlm..adik ana nak kuarkan duit kat ATM..mula-mula duit tu ada..lepas itu dia tak jadi kuarkan,dia tekan cancel..bila check balik, duit tu hilang 480..hari ni dia pergi bank kat ipoh, nak settelkn masalah tu, org bank kata dalam transaksi duit tu dikeluarkan..tunggu report dari bank KL, kalau ada rezeki dapat balik duit tu, kalau tak..sedih jugak sebab banyak tu.. kawan-kawan ana cakap dah banyak kes begini, dulu dia pun pernah terkena, RM300..lepas itu dalam masa dua minggu duit tu ada balik.



.. kebanyakan kes begini memang wang tersebut akan dikembalikan.. jangan risau.. mereka akan "check" sistem kat ibu pejabat bank tersebut.. dan selalunya bila terjadi kes sebegini sistem akan tahu.. dan dalam tempoh lebih kurang 2 minggu atau lebih akan diperolehi semula:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 14:49


selamat kembali kakisamun .... :D....

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-01-08 14:51


Pada 07-01-08 14:49 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-01-08 12:41 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Duit yang ana masukkan dalam akaun adik ana RM480..hilang.
2 hari lepas, sebelah mlm..adik ana nak kuarkan duit kat ATM..mula-mula duit tu ada..lepas itu dia tak jadi kuarkan,dia tekan cancel..bila check balik, duit tu hilang 480..hari ni dia pergi bank kat ipoh, nak settelkn masalah tu, org bank kata dalam transaksi duit tu dikeluarkan..tunggu report dari bank KL, kalau ada rezeki dapat balik duit tu, kalau tak..sedih jugak sebab banyak tu.. kawan-kawan ana cakap dah banyak kes begini, dulu dia pun pernah terkena, RM300..lepas itu dalam masa dua minggu duit tu ada balik.



.. kebanyakan kes begini memang wang tersebut akan dikembalikan.. jangan risau.. mereka akan "check" sistem kat ibu pejabat bank tersebut.. dan selalunya bila terjadi kes sebegini sistem akan tahu.. dan dalam tempoh lebih kurang 2 minggu atau lebih akan diperolehi semula:-D..


Cara kakisamun cakap ni macam dia kerja kat bank saja..
thank you kakisamun..yang itulah adik ana bagitahu pagi tadi..mereka check kat ibu pejabat CIMB KL..


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-01-08 14:55


Dua mlm lepas ana mimpi banjir..org tua2 kata kalau mimpi banjir besar memang ada petanda tak elok..secara kebetulan esok tu ana rasa risau semacam saja..lepas itu dapat tau seseorang yang rapat dengan ana jatuh motor, luka jugak walaupun tak teruk, semoga 'dia' cepat sembuh..Hari yang sama jugak duit yang ana masukkan dalam akaun adik ana hilang..KEBETULAN


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 15:11


HMM... saya baru habis kelas Software Requirement Engineering (WKES3202). Sedang lecturer asyik menerangkan mengenai requirement elicitation, analyze requirement and utilize various requirements validation, tiba-tiba Tumpuan saya terhadap lecture hilang. Adakah saya mengalami masalah minda? OOHH!! Tidak juga..Habis, mengapa? Entahlah... Kemudian balik merempit ke rumah sewa setelah selesai kuliah.. Dengan hati yang bergelora terus duduk di depan PC,
P/S: OHH, kakisamun juga telah kembali, rindu daku padamu. jangan gaduh2 lagi...
___________________________________________________

/

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 15:17


.. sampainya masa untuk beradu.. selamat malam Malaysia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-01-08 15:23


adaka namau yang d sebut..uhuhk2..
apala owl ni..merepek saja
jagn memain..nanti ummu naik hangin :tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 15:27


hari ini sepi menyapa jiwaku...kehadirkan seorang sahabat kebilik hostelku benar-benar mengisi masa lapangku..terhibur dengan keletahnya..namun setelah sahabatku pergi hati ini semakin sunyi..entah Kenapa..terus ku onkan laptopku..akan ku segera mngisi kekosongan hati ini dengan kata-kata semangat dan tazkirah2 yang dapat mntarbiyahkan hatiku..portal UKHWAH.COM lah sering menjadi tempat singgahanku..trtarik dengan topik ::open diari ukhwah versi 2::..kuamati..ahhh..aku kecewa lagi..masih ada posting2 dari sahabat yang kurasa kurang sesuai..menjadikan ruangan tarbiyah sebagai tempat meluahkan prasaan 'ingatan' dan rindunya pada seseorang...inikah caranya?? ingin sekali ku pm pada insan itu..dan ingin sekali kunyatakan padanya..."jangan membuka jalan kepada fitnah"..tapi aku bagai tiada kekuatan..apatah lagi dengan hatiku yang semakin dihambat 'keletihan' ini..ya Allah..peliharalah sahabat2 ku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-01-08 16:30


Assalamualaikum
OU ni terlalu banyak berfikir mengenai detektif...dan kerja inbestigesennya....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 11:49


Assalamualaikum...

ana sedang nampak "bintang"...dan "burung" diatas kepala..

hmm.... harap-harap... permintaan ku, di terima..


petang ni...kena jumpa seseorang yang boleh membantu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 12:18


ketika aku sedang ralit melayari ukhwah..
posmen yang aku nanti-nantikan telah pun tiba..
alhamdulillah, dah dapat surat dari ipg.
bolehlah buat medical check up.
tanpa kuduga, ada sepucuk lagi surat untukku..
kali ini dari SPA.
rupa-rupanya surat panggilan untuk menghadiri peperiksaan perkhidmatan bagi Pegawai Kawalan Trafik Udara..
nampak menarik juga ujian itu kerana terdapat ujian Psikologi (Sahsiah dan Minat), dan Kecenderungan (Pengetahuan Am, Daya Menyelesaikan Masalah dan Kefahaman Bahasa Inggeris)
tapi mungkin aku tidak sempat menghadiri ujian itu...
kerana aku telah pun memilih arah kerjayaku...
mungkin agaknya lebih sesuai jika en. Tetap yang ambil ujian tu :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-01-08 12:20


Assalamualaikum
alahai..broshahir yang dapat.....bestnya.....nak jadi pegawai trafik kawalan udara.... :cry:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 12:29


alhamdulillah...

2 hari lepas dapat pulang ke rumah...
hipertensi.. kata dr...
mana mumkin aku selesa di sana berhari hari sedangkan tugasan ku diambil alih org.. sedang mereka juga pasti sibuk dengan tugasan sendiri.

esok.. masuk balik ke sana.. untuk melihat kesan jahitan. namun hipertensi ku semakin menjadi jadi.kepala ku semakin berat. arcoxia dah tak lut untuk menahan tekanan.

masuk ke sini.. untuk menyapa teman2.. namun... 'kisah itu' menjadi punca tekanan tambahan. dan arcoxia sekali lagi ku telan namun tiada kesan untuk menahan. meski kata suami biarkan sahaja admin menjalankan tugas mereka. namun aku teramat kasihan dengan sahabat2 yang menerima kesan penipuan itu :( sungguh. Aku kecewa dengan sikap 'dia'

ya allah.. semoga semua ini berterusan menjadi penghapus dosa dan pemudah hidup kami semua


aminnn ya ROBB

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 12:38


1.00pm..
adeihh..serba salah jdinye.. :roll:
apa yang harus ku buat ni..
trnyata dia serius... :-?
patut lah dia diamkn diri bberapa bulan sebelum ni..
rpe2nye fikir pasal hal ni...
tapi aku belum brsedia lagi...:-( :cry:
aku belum matang lagi nak fikir hal-hal macam ini...
mama..abah..tlong!! :cry: :cry:
ya Allah..
apa yang harus ku lakukan...
bantulah hamba ya Allah.. :-(


----------------------------------
http://alfatihah.blogdrive.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 08-01-08 12:45


Pada 08-01-08 12:20 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
alahai..broshahir yang dapat.....bestnya.....nak jadi pegawai trafik kawalan udara.... :cry:



ops.!! da ada penganti ye..huhu...abisla kalau TT suruh bro halang ummu :cry: :cry:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 08-01-08 12:47


aduh...sejak sampai dr sabah nampaknya baru semalam makan nasi..aduh!hari ini makn tak?Kenapa malas sangat nak crik nasik ni..huhu...ummu, ummu

sedih sebab gerai makan da kena tutup,esok-esok da jadi jalan raya kat situ :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 08-01-08 13:26


Indahnya andai kasih yang terbit,lantas menunjangi satu ikatan ukwah ikatan persahabatan,didasari dengan kasihNYa,dengan cintaNya,kerana apabila kita mendasari setiap rasa dengan mendahului cinyaNya terlebih dahulu,insyaAllah kemanisan rasa yang dialami lebih nikmat,bukan kebahagiaan atas kasih yang rupanya hanya nafsu.

Sahabat,seorang insan yang mulia andai ia mampu menjadi satu obor bagi diri kita dalam menghabiskan sisa hidup dengan penuh bermakna.menghargai sahabat bukan kerana budinya,bukan kerana kebaikannya,bukan kerana kasih sayangnya,dan bukan kerana nasihatnya,tapi kerana ikatan dan kejelasan cinta kita pada Aa-RAhman,insyaAllah moga kita diberi kejelasan dariNya...moga benih kasih insani yang ada pada kita,terbit atas kasih kepadaNya..Wallahhualam... :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 15:00


.. syukur alhamdulillah masih dipanjangkan umur.. marilah pulang untuk tidur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 08-01-08 15:31


broshahir...Pegawai Kawalan Trafik Udara tu under DCA ke?



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 08-01-08 16:47


alhamdulillah...

serOnOknye semalam sempat buat liqa' sempena iftar...

dapat lah jumpa kak lily...windu kat akak... :-)

sempat lah jugak pergi anta kak pulang ke blok SK01...nun jauh ke belakang...gelap.

insyaAllah jumpa lagi sempena maal hijrah nanti,,
doa akhir tahun dan doa akhir tahun....

teringat soalan dr sahabat...Kenapa org melayu sambut awal muharram??

erm....
macam-macam......



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-01-08 16:49


Assalamualaikum
hmm..saya nak jadi air control traffic officer...tapi..hmm..harap² balik ni ada surat daripada JPA...
ummu..saya takkan halang ummu lagi..saya tak tahulah jika bro akan menghalang saya....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 16:54


penatnye sekolah hari ni.... :cry: :cry:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 17:12


Pada 08-01-08 15:31 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

broshahir...Pegawai Kawalan Trafik Udara tu under DCA ke?



DCA tu apa ye?...saya minta melalui SPA...
dia gred A41.

p/s: en.Tetap, saya mungkin tak pergi kut ujian tu, semoga dapat jadi Pegawai Kawalan Trafik Udara.


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 08-01-08 17:15


Pada 08-01-08 17:12 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-08 15:31 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

broshahir...Pegawai Kawalan Trafik Udara tu under DCA ke?



DCA tu apa ye?...saya minta melalui SPA...
dia gred A41.

p/s: en.Tetap, saya mungkin tak pergi kut ujian tu, semoga dapat jadi Pegawai Kawalan Trafik Udara.



DCA = Department Civil Aviation. kalau tak silap ana, Pegawai Kawalan Trafik Udara under DCA. gred A41? wow... hmm..enta dah fikir betul-betul? bukan senang nak dapat gred tu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 17:21


agaknya kut...
tapi ni baru ujian...lepas ni kalau berjaya melepasi, ada interview lagi.
takut yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-01-08 17:31


Assalamualaikum
bro..saya memang tak dapat apa² pun..pergilah..tapi janganlah tinggalkan kerja sekarang..pergi jeq test tu...bagus tu kerja tu...best dan mencabar..dan ada elaun kritikal...huhu.. :-P
DCA atau JPA2..Jabatan Penerbangan Awam...memang kita apply bawah SPA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 17:35


insyaAllah, kalau ada kesempatan, saya attend exam tu.


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 08-01-08 18:05


betul tu kata TT...broshahir attend saja exam tu...buat yang terbaik. memang kerja ni bagus.. percaya lah cakap ana. sebab ada seorang sahabat ana kerja kat DCA. kerja ni memang bagus and mencabar. banyak yang enta akan dapat belajar nanti. tak rugi kalau enta cuba. nanti memang akan ada exam, interview and so on. tapi tak apa...try your best...insyaALLAH mana tahu ni ialah rezeki enta..



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 18:11


insyaAllah, syukran syira_qistina dan tuan tetap..
semoga Allah berikan yang terbaik dan diberkati sepanjang kehidupan...amiin

..........................................

dah pukul 6.40 petang...
rasanya jam kat ukhwah ni macam lambat setengah jam ...huhu
hujan lagi kut malam ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 18:16


Pabila kuberada di kejauhan
Adakalanya ku rasa kesepian
Asyik terkenang kampung halaman
Dan jua teman - teman

Di kala itu kan kurasa
Agak kelemahan
Untuk Berjuang
Melihat mereka berbahagia
Di samping yang tercinta
Kegembiraan
ku Kesepian

Mujur ada teman seperjuangan
Menyatakan kita harus teruskan
Perjuangan ini
Demi mencari keredhaan Illahi

Masa muda dilalui
Hanya sekali
Pergunakannya agar kau
Tidak sesali
Di esok hari

Ketenangan ada di sini
Tak jumpa karena kau tak mencari
Kebahgiaan tersirat dihati
Tak rasa kerana kau tak menghayati

p/s: memang lambat sikit jam ukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 10-01-08 20:54


Assalamualaikum

segan pula nak posting kat ukhwah...teman2 dalam ni nampaknya semua hebat2 dan berilmu tinggi...
aku ni..sudah banyak tersasar... ilmu2 yang dikutip zaman sekolah dolu2...masih ada cuma kurang diamalkan sekarang ni... :oops:
Ya Allah, berilah petunjuk buat diriku sempena maal hijrah ini..

sem ni aku dah start buat PSM...harapanku segala-galanya berjalan dengan lancar...

:berfikir: ...dah tau pun spesis kakisamun huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-01-08 11:23


Assalamualaikum



hari ni dipejabat...sesorang.....


dua tiga hari ni risau....macam ada sesuatu yang tak kena....
Allah....Allah...Allah....

syaitan datang dari pelbagai sudut...Aku berlindung denganMu Ya Allah dari pada syaitan yang direjam....

was-was datangnya dari syaitan...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» ::open diari ukhwah versi 2::

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 9

Go To Page: 1 · 2 ... 8 · 9  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.235709 saat. Lajunya....