Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Apa azam tahun baru anda?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Apa azam tahun baru anda?

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa azam tahun baru anda?

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 22:30


kita bakal melangkah ke tahun yang baru... tahun 2008. so macamana dengan tahun 2007 yang telah berlalu? adakah banyak perkara yang bermakna telah berlaku dalam hidup anda? :-)

moga-moga.. tahun yang bakal tiba ini, kita dapat mendidik diri menjadi insan yang lebih baik berbanding tahun2 yang sebelumnya.... Insya Allah....

tak ada salah nya kan untuk kita menanam azam? so apa azam anda semua untuk tahun hadapan ye?? :kelip: jom lah kita share... mana tahu, boleh menjadi panduan dan inspirasi buat sahabat2 yang lain juga... huhu ;-)


p/s: malam ni, sebelum tahun baru... macam biasa saja bagi saya... tak ada keluar mana atau tak ada tengok bunga api... yang bestnya esok cuti.. hehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 22:35


saya tak terasa pula cuti...sebab dah lama juga cuti ni... :D

azam saya, tak mahu kalah lagi dengan cabaran hidup..
insyaAllah, Allah takkan uji dengan apa yang kita tak mampu hadapi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 22:42


assalamualaikum

Azam tahun baru
nak istiqamah menerbitkan IBRAHzine setiap bulan
juga menerbitkan IBRAHzine versi International setiap 3 bulan
habiskan buku agama paling kurang 2 biji sebulan

Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 22:55


azam???

azam tahun lepas masih belum terlaksana....
carry forward lah nampaknya... :sopan:


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 22:55


azam saya ada sama dengan broshahir..
usaha jadi "kuat" dalam menghadapi ujian hidup
takkan mudah mengeluh..
dan nak jadi gadis yang lemah lembut tapi tegas :kelip:
huhu macam susah saja


satu lagi azam hehe ikut azam cik ismi :malu:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 23:28


Pada 31-12-07 22:55 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

satu lagi azam hehe ikut azam cik ismi :malu:


huhu.. apa dia azam cik ismi tu cik kinah? :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 23:45


hehe.. biarlah dia sendiri yang bagitahu :-D
mana tahu rahsia
azam yang mulia tu :sopan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

hamnah_02
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.05.2007
Ahli No: 29821
Posting: 69
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 23:50


azam baru..
of course lah nak tinggalkan sifat2 mazmumah..
dan tanam sifat2 mahmudah dalam diri..
walaupun bukan mudah..
ia menjadi 1 cabaran buat diri ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hamnah_02Profil   Hantar PM kepada hamnah_02   Quote dan BalasQuote

hamnah_02
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.05.2007
Ahli No: 29821
Posting: 69
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 23:53


harap-harap dapat didik diri jadi macam asiah yusra dan elya khadeeja macam dalam novel tautan hati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hamnah_02Profil   Hantar PM kepada hamnah_02   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 11:47


Pada 31-12-07 23:45 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

hehe.. biarlah dia sendiri yang bagitahu :-D
mana tahu rahsia
azam yang mulia tu :sopan:



hehe. macam dah boleh agak saja... ;-) :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 12:01


hurm.. azam tahun baru saya pula... berkisar dalam soal ibadah, kewangan serta hobi.

1- tingkatkan kualiti dan kuantiti ibadah khusus
2- merekodkan semua perbelanjaan, merancang kewangan, saving RM $$$ setiap bulan, serta amalkan pelaburan.
3- hobi - satu bulan satu buku (macam kempen membaca pula.. huhu). kalau buku nipis, satu bulan lebih dari satu buku.. hikss

disebabkan masa dah banyak digunakan untuk melayari ukhwah dan membaca artikel2 di internet, jadi saya ni kurang masa untuk membaca buku2 yang ada... huhu.. tu lah problemnya. so, agaknya...

4- kurangkan masa online dan lebihkan masa membaca buku. :-D boleh ke?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 12:11


rasanya betullah CS agak tu..
huhu moga CI tak marah..
komp dia kena virus tu..
tak dapat online..


erm janganlah kurang online please.. :sopan:
tapi bahagikan masa online dan baca buku..
er boleh ke :-P


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-01-08 12:25


Nak jadi budak baik :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 12:39


Pada 01-01-08 11:47 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-12-07 23:45 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

hehe.. biarlah dia sendiri yang bagitahu :-D
mana tahu rahsia
azam yang mulia tu :sopan:



hehe. macam dah boleh agak saja... ;-) :-)



rasanya dah boleh agak juga :D


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 12:42


:cry: CS dan broshahir..
janganlah agak-agak
CI maafkan saya :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 01-01-08 12:44


azam untuk diri sendiri terlalu personal matter nak announce..tapi kalau azam yang biasa, berusaha mendptkan keredhaan ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Aisyah_Hakiki
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2007
Ahli No: 32136
Posting: 1
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-01-08 13:17



    


  Member Information For Aisyah_HakikiProfil   Hantar PM kepada Aisyah_Hakiki   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 13:30


Pada 01-01-08 12:42 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

:cry: CS dan broshahir..
janganlah agak-agak
CI maafkan saya :bunga:



:-o :berfikir:
tak mengapa cik kinah. mudah-mudahan mereka mendoakan azam ismi dan azam cik kinah ni.. :sopan: :kelip: :malu:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 13:46


Assalamualaikum


Azam untuk 5 tahunlagi ...bukan untuk 2008 sahaja..

saya nak pergi menunaikan haji....nak melawat makam Rasulullah...dan masjidnya yang mulia...
Bila kenal bertambah kasih ...

Sesungguhnya telah datang kepadamu seorang rasul dari kaummu sendiri, berat terasa olihnya penderitaanmu, sangat menginginkan (keimanan dan keselamatan) bagimu, amat belas kasihan lagi penyayang terhadap orang-orang mukmin. (At-Taubah 9:128)


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 13:49


buat masa ni main target mbbs (um) degree
belajar belajar belajar
nak kejar semua peluang yang ada
nak perbaiki kelemahan yang ada
nak terus lurus ke arah jalanNYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 15:20


azam 2008.
1. study tak habis-habis.
2. dapat pointer 4.0.
3. korban tidur demi assignment / thesis.
4. be a good programmer.
5. graduate secepat mungkin.
6. employed (important thing currently).
7. saving RM**********.00 dalam BSN.
8. update friendster.
9. kawin dengan siapa yang sudi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 15:25


Pada 01-01-08 15:20 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

azam 2008.
1. study tak habis-habis.
2. dapat pointer 4.0.
3. korban tidur demi assignment / thesis.
4. be a good programmer.
5. graduate secepat mungkin.
6. employed (important thing currently).
7. saving RM**********.00 dalam BSN.
8. update friendster.
9. kawin dengan siapa yang sudi.


yang no 8 dan 9 tu..... :sopan: :sopan: :sopan:
aduhai....tak tahan ana, terpaksa jugalah gelak. :sopan:


betul juga ye.
kira azam jugalah tu. :kelip: :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 15:28


!!! QUOTE !!!

yang no 8 dan 9 tu..... :sopan: :sopan: :sopan:
aduhai....tak tahan ana, terpaksa jugalah gelak. :sopan:


betul juga ye.
kira azam jugalah tu. :kelip: :-)


satu lagi...

tak nak ACCIDENT!!!!! AAAARRRRGGGHHH!!!!! BENCI!!!!

p/s: Azhar, ingat lagi tak masa kita melambung dan tergolek tu? YA ALLAHH!!! aduuuiihh!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 15:30


Pada 01-01-08 15:28 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

yang no 8 dan 9 tu..... :sopan: :sopan: :sopan:
aduhai....tak tahan ana, terpaksa jugalah gelak. :sopan:


betul juga ye.
kira azam jugalah tu. :kelip: :-)


satu lagi...

tak nak ACCIDENT!!!!! AAAARRRRGGGHHH!!!!! BENCI!!!!

p/s: Azhar, ingat lagi tak masa kita melambung dan tergolek tu? YA ALLAHH!!! aduuuiihh!!!!

Assalamualaikum...

eh..Kenapa cakap macam tu pula.

perkara dah nak jadi. kita tak boleh nak elak. :-)
alhamdulillah....sikit saja. :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 15:50


nak bangun subuh awal-awal. and nak cari bakal wife cepat-cepat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 16:50


azam saya ialah untuk menunaikan azam tahun 2007 yang xtertunai lagi dan cuma topup sikit-sikit saja azam dr tahun lepas...hik2...boleh ke begitu????yang penting azam saya biarlah rahsia.....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 01-01-08 16:57


taun ni...

to grad with flying colours...nak cepat-cepat dapat kerja...
dan yang pastinya nak jadi yang lebih baik dr taun lepas...insyaAllah..
YA Allah sedarkan aku dr kelekaan ini...aku mohon..

.......................

rasanya tau lah azam kak kinah ni..macam :berfikir: (rasanya betul agaknya)tak apa



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 01-01-08 17:02


opss!! tambahan..

4.00 matlamatku...YA Allah bantu aku...tertunaila...teringin sangat..dah lama tak merasa...so kena usaha lebih...llupakan yang lama...jangan terus d bayangi dengan benda yang tak patut..kuatkan hambamu ya Allah...aku yakin kasih sayangMU



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 20:16


wahh tak sangka ramai rupanya orang berazam mulia itu
macam cik ismi dan saya.. :sopan:


CS azam saya pun sebenarnya nak kurang online ukhwah..
hehe nak bagi lebih tumpuan untuk thesis..
insyaAllah bulan 3 siap dan hantar dengan jayanya, amin
then....balik rumah jumpa mak ayah kakak2 abang2 dan anak2 buah tercinta :bunga: :bunga: lalalalalalalala


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 20:40


Pada 01-01-08 13:30 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-08 12:42 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

:cry: CS dan broshahir..
janganlah agak-agak
CI maafkan saya :bunga:



:-o :berfikir:
tak mengapa cik kinah. mudah-mudahan mereka mendoakan azam ismi dan azam cik kinah ni.. :sopan: :kelip: :malu:


aminn :-)


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 23:06


Pada 01-01-08 20:16 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!



CS azam saya pun sebenarnya nak kurang online ukhwah..
hehe nak bagi lebih tumpuan untuk thesis..
insyaAllah bulan 3 siap dan hantar dengan jayanya, amin
then....balik rumah jumpa mak ayah kakak2 abang2 dan anak2 buah tercinta :bunga: :bunga: lalalalalalalala



ha...betul ka nak kurangkan?

:-o hehe...

gambateh!! mesti kuat semangat teruskan cabaran hidup.
(ambil kesempatan di kala dirimu sedang lena diulit mimpi)

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 23:26


Dah lama teringin nak dapat lesen kereta.......tapi banyak sangat halangan samaada berpunca dari diri sendiri dan kekangan masa... :cry: . Harap cuti yang panjang kali ini akan menjadi kenyataan.....tu lah harapan tahun baru 2008, hmm apa lagi ek, hmm nak mahir buat biskut-biskut macam syahidatul... :terliur:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 23:41


Pada 01-01-08 23:06 , samirah posting:

!!! QUOTE !!!



ha...betul ka nak kurangkan?

:-o hehe...

gambateh!! mesti kuat semangat teruskan cabaran hidup.
(ambil kesempatan di kala dirimu sedang lena diulit mimpi)


:lol: ....
cik samirah bagilah sokongan penuh pada cik kinah....
bila dia online lelama, bagi dia buku suruh baca....
tak pun, bagi saja thesis2 yang ada dalam bilik tu kat cik kinah....
muahahaha.....

p/s: awan, good pula.... :sopan: nanti akak datang sana boleh lah jamu kuih muih buatan awan...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 01:41


!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-08 23:41 , ismi_atikah posting: nanti akak datang sana boleh lah jamu kuih muih buatan awan...



:welcome: .......hehe.... :malu: malu pulak buat nya belum lagi, promote saja lebih....


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 07:42


Pada 01-01-08 23:06 , samirah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-08 20:16 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!



CS azam saya pun sebenarnya nak kurang online ukhwah..
hehe nak bagi lebih tumpuan untuk thesis..
insyaAllah bulan 3 siap dan hantar dengan jayanya, amin
then....balik rumah jumpa mak ayah kakak2 abang2 dan anak2 buah tercinta :bunga: :bunga: lalalalalalalala



ha...betul ka nak kurangkan?

:-o hehe...

gambateh!! mesti kuat semangat teruskan cabaran hidup.
(ambil kesempatan di kala dirimu sedang lena diulit mimpi)



oh ini aktifkan diri terus serang saya :lol:
takpa..azam untuk 3 bulan saja ni..lepas tu insyaAllah kembali menyumbang idea bernas lagi dalam ukhwah :-D
haha ingatkan nak tidur sekejap saja tengok-tengok tidur mati sampai pukul 3.30 am
nasi himpit yang makcik bagi pun basi tak termakan :cry:
kempunan betul..syukurlah satay tak rosak..
saja cerita dalam azam baru, bukan azam pun..
selamat tinggal ukhwah untuk 3 bulan.. :bye:
jumpa lagi kerabat semut :bye:
haha tahan ke 3 bulan.. :sopan:

.............. out

oppss azam baru saya lagi nak jadi matang :malu:
tapi tak sukalah matang2 ni tapi nak juga jadi ibu :sopan:
aduh hatiku yang kebudak2an
macamana azam mulia sama dengan cik ismi tercapai ni :cry:

................ wassalam :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 02-01-08 08:53


k. kinah....k.kinah nak kurangkan on9 ukhwah ke :-( :-( :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 08:58


!!! QUOTE !!!

k. kinah....k.kinah nak kurangkan on9 ukhwah ke :-( :-( :-(


alaa ummusafiah...janganlah saudari bermuram durja... saya kan ada untuk kita
berbual bicara... jauh sunyi kan menuntun sanubari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 09:14


Dan azam saya satu lagi...
mesti datang lecture awal!!!!
mesti tak asyik tertinggal thumbdrive dalam lab selalu...
mesti cepat abiskan thesis!!!
berusaha!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 09:18


Pada 01-01-08 12:39 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-08 11:47 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-12-07 23:45 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

hehe.. biarlah dia sendiri yang bagitahu :-D
mana tahu rahsia
azam yang mulia tu :sopan:



hehe. macam dah boleh agak saja... ;-) :-)



rasanya dah boleh agak juga :D


nak kawin cepat ek, ehem ehem... :sopan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 02-01-08 09:19


Pada 02-01-08 08:58 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

k. kinah....k.kinah nak kurangkan on9 ukhwah ke :-( :-( :-(


alaa ummusafiah...janganlah saudari bermuram durja... saya kan ada untuk kita
berbual bicara... jauh sunyi kan menuntun sanubari...


ala owl lain..k.kina lain..urmm..k.kinah..k.kinah...sedih pula...mesej pun kak k.kinah tak nak..kecik hati



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 09:30


Pada 02-01-08 09:18 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!


nak kawin cepat ek, ehem ehem... :sopan:


Kenapa pulak encik ber'ehem ehem..
sama ke dengan kami ke..?? :jangan: :jangan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-01-08 09:38


Pada 01-01-08 13:46 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum


Azam untuk 5 tahunlagi ...bukan untuk 2008 sahaja..

saya nak pergi menunaikan haji....nak melawat makam Rasulullah...dan masjidnya yang mulia...
Bila kenal bertambah kasih ...

Sesungguhnya telah datang kepadamu seorang rasul dari kaummu sendiri, berat terasa olihnya penderitaanmu, sangat menginginkan (keimanan dan keselamatan) bagimu, amat belas kasihan lagi penyayang terhadap orang-orang mukmin. (At-Taubah 9:128)



bismillahhirrahmanirrahim

erm..ana pun kalau ada rezeki dan kalau Allah izinkan ada terniat jugak untuk pergi haji dan umrah bersama suami dan ibu ayah dan adik beradik ana dalam masa beberapa tahun ni..moga Allah izinkan dan mudahkan,insyaAllah..amin..


ana : kalau ada rezeki ana untuk ke sana tunaikan haji,insyaAllah ia akan yang petama untuk ana dan yang kedua untuk bakal suami..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-01-08 09:41


bismillahhirrahmanirrahim

azam lain selain pergi mekah dalam beberapa tahun ni,insyaAllah adalah untuk tingkatkan iman,ikhlaskan amal..perbaiki diri..perbaiki amal..jadi pelajar yang cemerlang,insyaAllah..amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 09:51


Pada 02-01-08 09:30 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-01-08 09:18 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!


nak kawin cepat ek, ehem ehem... :sopan:


Kenapa pulak encik ber'ehem ehem..
sama ke dengan kami ke..?? :jangan: :jangan:


ada orang dah mengaku :lol: :welcome:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 10:02


oppsssss.....
siapakah yang mengaku itu...???
bertuah sungguh si pelaku itu ye... kuhik kuhik kuhik....
tak mengapa, kalau encik nak join sekali... mohle...
azam saja tu... yang pasti, semuanya dah ditetapkan bila.... uhuk uhuk uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

simple_NAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 26007
Posting: 77
Dari: shah alam

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 10:14


bertekad dan berazam untuk:

* lebih rajin bekerja
*lulus exam dan naik gaji
*jimat dalam berbelanja...saving banyak sikit
*tingkatkan ibadat
* insyaAllah tamatkn zaman bujang...hehe
p/s: fansurina jangan terkejut pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For simple_NAHProfil   Hantar PM kepada simple_NAH   Quote dan BalasQuote

AinulYaqan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2007
Ahli No: 28907
Posting: 102

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 10:36


Assalamualaikum :bye:

hihi...siapa yang tak nak kawin cepat-cepat kan? :sopan:

tapi prioriti yang harus diutamakan buat masa ini...(calon-calonnya adalah....jeng jeng jeng..)

a) capai dean list
b)be nice to everybody
c)jadi komander yang baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For AinulYaqanProfil   Hantar PM kepada AinulYaqan   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 11:38


Salam...
Berdoa Supaya Tahun ini lebih baik daripada tahun² yang sebelum ini...
InsyaAllah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 11:44


SALAM ALAIK...
ana sentiasa brdoa' agar dapat mndekatkn dari pdaNYA...makin tabah hdapi ujian2NYA...agar sentiasa brada d jlnNYA...

* mtk2 lah pointer sem ni naik lagi...AMIN...mtk2 lah past ambil uijan lesen....mtk2 lah dapat tempat prktikal yang dapat mbri mnfaat pada ana...AMIN YA ROBB........

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-01-08 13:23


Pada 01-01-08 15:20 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

azam 2008.
1. study tak habis-habis.
2. dapat pointer 4.0.
3. korban tidur demi assignment / thesis.
4. be a good programmer.
5. graduate secepat mungkin.
6. employed (important thing currently).
7. saving RM**********.00 dalam BSN.
8. update friendster.
9. kawin dengan siapa yang sudi.


nak saya azam boleh? hehehehe... :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 14:27


Pada 02-01-08 09:14 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Dan azam saya satu lagi...
mesti datang lecture awal!!!!
mesti tak asyik tertinggal thumbdrive dalam lab selalu...
mesti cepat abiskan thesis!!!
berusaha!!!


haha :lol:

sorry shafiq... thumbdrive tu agak lucu lah :-D

tak mengapalah... bashaa!! (sambil menggayakan kedua2 tangan)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 15:47


.. azam saya bermula pada hari Khamis depan:welcome:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 16:10


Pada 01-01-08 23:41 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-08 23:06 , samirah posting:

!!! QUOTE !!!



ha...betul ka nak kurangkan?

:-o hehe...

gambateh!! mesti kuat semangat teruskan cabaran hidup.
(ambil kesempatan di kala dirimu sedang lena diulit mimpi)


:lol: ....
cik samirah bagilah sokongan penuh pada cik kinah....
bila dia online lelama, bagi dia buku suruh baca....
tak pun, bagi saja thesis2 yang ada dalam bilik tu kat cik kinah....
muahahaha.....

p/s: awan, good pula.... :sopan: nanti akak datang sana boleh lah jamu kuih muih buatan awan...



Cik ismi...susah juga kalau orang tu dah kemaruk online ukhwah...haha, macam saya juga dulu. tapi lama-lama Alhamdulillah boleh kurangkan sebab tekanan exam dan ketiadaan internet dalam bilik..huhu.

Sokongan penuh atas azam sakinah...tapi jangan lah tinggal terus ukhwah ni ye. nanti ramai pula yang rindu-rinduan.hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 16:12


Pada 02-01-08 15:47 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. azam saya bermula pada hari Khamis depan:welcome:..


sama!~~~ :kelip: :kelip: :kelip: :welcome:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 16:16


!!! QUOTE !!!




oppss azam baru saya lagi nak jadi matang :malu:
tapi tak sukalah matang2 ni tapi nak juga jadi ibu :sopan:
aduh hatiku yang kebudak2an
macamana azam mulia sama dengan cik ismi tercapai ni :cry:

................ wassalam :bunga:



Hehe..tak berniat nak aktif pun. Saja-saja ni. Jadi ahli lelap saja. Best kacau orang ni, tu yang terus serang sakinah. wah-wah tak lama lagi dia jadi ahli lagenda :welcome:

Tentang azam baru tu. Saya pun nak kongsi azam mulia tu...hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-01-08 16:20


sebenarnya tak ada istilah azam tahun baru kerana seorang muslim azamnya adalah hari-hari.kerana bagi seorang muslim hari ini mesti lagi elok dari hari semalamkan.....so,dia kena azamla hari untuk sentiasa menjadi lebih baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 02-01-08 20:19


Pada 02-01-08 16:12 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-01-08 15:47 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. azam saya bermula pada hari Khamis depan:welcome:..


sama!~~~ :kelip: :kelip: :kelip: :welcome:



selamat menyabut 1 muharram..
hmmm...setiap masa kita kena berazam..bukan taun baru saja kan



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 20:58


:-o :-o
rmainye nak kawin...
siap ada nak kahwin dengan sesiapa yang sudi lagi itu.. :sopan:
boleh try lah ni.. :-D :lol:

azam ana brmula 1muharram nanti..
banyak sangat azam untuk tahun baru ni..
azm tahun lepas alhmdulillah..
dah trlaksana... :-)

tak nak mndescribekn sangat tentang azam tahun baru ana..
nt panjang lebar ana becrita.. :-D
cuma yang penting nak tgktkn lagi usaha untuk dapatkan yang trbaik untuk diri ana..
yang lain-lain tu biarlah rahsia dulu..
tkut2 nanti xtrlaksana pula..:-D :kelip:


-------------------------------------------
~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali...cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 04-01-08 23:42


Pada 31-12-07 22:30 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

kita bakal melangkah ke tahun yang baru... tahun 2008. so macamana dengan tahun 2007 yang telah berlalu? adakah banyak perkara yang bermakna telah berlaku dalam hidup anda? :-)

moga-moga.. tahun yang bakal tiba ini, kita dapat mendidik diri menjadi insan yang lebih baik berbanding tahun2 yang sebelumnya.... Insya Allah....

tak ada salah nya kan untuk kita menanam azam? so apa azam anda semua untuk tahun hadapan ye?? :kelip: jom lah kita share... mana tahu, boleh menjadi panduan dan inspirasi buat sahabat2 yang lain juga... huhu ;-)


p/s: malam ni, sebelum tahun baru... macam biasa saja bagi saya... tak ada keluar mana atau tak ada tengok bunga api... yang bestnya esok cuti.. hehe





banyak betul azam tahun baru kali ni..dan boleh dibahagi pada part2 pulak..huhu..


azam dalam study :
1. ready ke kelas paling lambat jam 7.15 since kuliah tahun baru start 7.30..huu~~..macam pergi sekolah pulak
2. jangan malu2 jumpa lect kalau tak faham
3. assignment siapkan awal..(lepas itu boleh relax)
4. setiap mlm buat revision... (boleh ke ni..huu~~)
5 . dapatkan pointer 3.8 ke atas..(hehe)
6. kurangkan english lebihkan bahasa arab (susah ni..ada ke novel Harry Potter in arabic editon ek..huhu)

thats all for now..rasanya banyak lagi penambhan nanti..huhu..apapun..gambate kudasaii... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 06:53


semalam borak2 dengan teman sekerja, emm apa azam tahun baru??

huhuhu azam tahun baru ialah tak nak buat azam baru lagi :lol: :lol:

azam anis sendirik, nak berani bawa kereta, lesen dah ada tapi untuk display saja... nak bawa tatoooot!! :cry: :cry:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 08:38


Assalamualaikum...

hhmm... azam baru ada 2 kategori.

satu untuk kalender masihi...

dan

satu lagi untuk kalender hijrah..

kalau untuk kalender masihi... adalah untuk duniawi...

kalau untuk kalender hijrah...adalah untuk akhirat.

isi nya..... RAHSIA lah... (^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

zainina_syafiqah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.01.2008
Ahli No: 32207
Posting: 20
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 05-01-08 12:36


Pada 04-01-08 23:42 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-12-07 22:30 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

kita bakal melangkah ke tahun yang baru... tahun 2008. so macamana dengan tahun 2007 yang telah berlalu? adakah banyak perkara yang bermakna telah berlaku dalam hidup anda? :-)

moga-moga.. tahun yang bakal tiba ini, kita dapat mendidik diri menjadi insan yang lebih baik berbanding tahun2 yang sebelumnya.... Insya Allah....

tak ada salah nya kan untuk kita menanam azam? so apa azam anda semua untuk tahun hadapan ye?? :kelip: jom lah kita share... mana tahu, boleh menjadi panduan dan inspirasi buat sahabat2 yang lain juga... huhu ;-)


p/s: malam ni, sebelum tahun baru... macam biasa saja bagi saya... tak ada keluar mana atau tak ada tengok bunga api... yang bestnya esok cuti.. hehe





banyak betul azam tahun baru kali ni..dan boleh dibahagi pada part2 pulak..huhu..


azam dalam study :
1. ready ke kelas paling lambat jam 7.15 since kuliah tahun baru start 7.30..huu~~..macam pergi sekolah pulak
2. jangan malu2 jumpa lect kalau tak faham
3. assignment siapkan awal..(lepas itu boleh relax)
4. setiap mlm buat revision... (boleh ke ni..huu~~)
5 . dapatkan pointer 3.8 ke atas..(hehe)
6. kurangkan english lebihkan bahasa arab (susah ni..ada ke novel Harry Potter in arabic editon ek..huhu)

thats all for now..rasanya banyak lagi penambhan nanti..huhu..apapun..gambate kudasaii... :-D



bagusnyer strawberry ungu ni, mudah-mudahan tercapai segala azam baru tu... aja2 fighting 8-)


-----------------
jaga diri hiasi peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For zainina_syafiqahProfil   Hantar PM kepada zainina_syafiqah   Quote dan BalasQuote

zuhair89
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.01.2008
Ahli No: 32210
Posting: 29
Dari: gombak selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 05-01-08 19:39


ana pula tahun baru ini mstla tanamkan azam baru..
azam baru dan matlamat ana tahun baru ini, ana nak cuba sesuatu yang baru tetapi yang baik...nak banyakkan pahala
nak siapkan assgment cepat-cepat
dan yang paling diharapkan dapat meningkatkan iman dan amal kepada allah...

amin ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zuhair89Profil   Hantar PM kepada zuhair89   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-01-08 09:45


Pada 05-01-08 12:36 , zainina_syafiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-01-08 23:42 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-12-07 22:30 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

kita bakal melangkah ke tahun yang baru... tahun 2008. so macamana dengan tahun 2007 yang telah berlalu? adakah banyak perkara yang bermakna telah berlaku dalam hidup anda? :-)

moga-moga.. tahun yang bakal tiba ini, kita dapat mendidik diri menjadi insan yang lebih baik berbanding tahun2 yang sebelumnya.... Insya Allah....

tak ada salah nya kan untuk kita menanam azam? so apa azam anda semua untuk tahun hadapan ye?? :kelip: jom lah kita share... mana tahu, boleh menjadi panduan dan inspirasi buat sahabat2 yang lain juga... huhu ;-)


p/s: malam ni, sebelum tahun baru... macam biasa saja bagi saya... tak ada keluar mana atau tak ada tengok bunga api... yang bestnya esok cuti.. hehe





banyak betul azam tahun baru kali ni..dan boleh dibahagi pada part2 pulak..huhu..


azam dalam study :
1. ready ke kelas paling lambat jam 7.15 since kuliah tahun baru start 7.30..huu~~..macam pergi sekolah pulak
2. jangan malu2 jumpa lect kalau tak faham
3. assignment siapkan awal..(lepas itu boleh relax)
4. setiap mlm buat revision... (boleh ke ni..huu~~)
5 . dapatkan pointer 3.8 ke atas..(hehe)
6. kurangkan english lebihkan bahasa arab (susah ni..ada ke novel Harry Potter in arabic editon ek..huhu)

thats all for now..rasanya banyak lagi penambhan nanti..huhu..apapun..gambate kudasaii... :-D



bagusnyer strawberry ungu ni, mudah-mudahan tercapai segala azam baru tu... aja2 fighting 8-)




hehe..arigato kuzaimas..syukran ..tenkiu..shei shei.. :welcome: :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 10:34


Azam 2008..

Insya-ALLAH,
Hapuskan sama sekali penyakit "M".




Ameen.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 13:04


Assalamualaikum

alhamdulillah...masih lagi diberi kesempatan untuk merasai tahun 2008...em..azam tahun baru ni... nak lebih 'mantOp'kan diri..nak belajar lebih sungguh-sungguh; pada semester akhir ni....lagi...em..banyak lah...biarlah rahsia.. :bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

maira_insyirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.06.2007
Ahli No: 30172
Posting: 24
Dari: bumi Allah Taala

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 15:11


eem...mungkin, turunkan berat badan sikit. make it 50 kg. :). badan cergas kehidupan sihat :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For maira_insyirahProfil   Hantar PM kepada maira_insyirah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 15:35


Pada 05-01-08 06:53 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!



azam anis sendirik, nak berani bawa kereta, lesen dah ada tapi untuk display saja... nak bawa tatoooot!! :cry: :cry:



alamak kak anis... macam tersama pula azam yang ni... uhuk uhuk uhuk...
mohle kita memperkasakan diri bawa kereta... adess.. adess..

p/s: memula prektis dengan kereta sorong pun ok jugak...

:-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-01-08 20:15


Pada 06-01-08 15:35 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-08 06:53 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!



azam anis sendirik, nak berani bawa kereta, lesen dah ada tapi untuk display saja... nak bawa tatoooot!! :cry: :cry:



alamak kak anis... macam tersama pula azam yang ni... uhuk uhuk uhuk...
mohle kita memperkasakan diri bawa kereta... adess.. adess..

p/s: memula prektis dengan kereta sorong pun ok jugak...

:-D



gambate kudasai for both of u..chayok2 :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 12:18


Amendenyer yang rahsia-rahsia itu cik Anis..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-01-08 13:44


Assalamualaikum
nak jadi lebih baik dari tahun lepas....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 14:49


laksanakan azam tahun lepas yang belum ditunaikan.... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 15:08


.. tak sabar nak tunggu Tahun Baru:welcome:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.206122 saat. Lajunya....