Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kadangkala kita boleh menang dengan mengurangkan kekalahan kita
-- Dari Drama"Phily"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 12 jam, 3 minit yang lalu
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: LIQA UKHWAH MAHASISWA UIA+OTHER UNIVERSITI


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» LIQA UKHWAH MAHASISWA UIA+OTHER UNIVERSITI

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh LIQA UKHWAH MAHASISWA UIA+OTHER UNIVERSITI

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 13:06


Kenapa banyak sangat thread ini? ada masalah ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-12-07 13:07


Pada 31-12-07 13:06 , Anak_Pejuang posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa banyak sangat thread ini? ada masalah ke?


baru nak tegur...
agak nya ukhti immad tersent banyak kali agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 13:10


ERM ye.ADEPROB KAAT PC NI.entah apa MAASALAH entah,SETAKAT NI DUA org MUSLIMIN DARI UIA akan JOIN,BROTHER RIDUAN dan FAIZ

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 13:10


ERM ye.ADEPROB KAAT PC NI.entah apa MAASALAH entah,SETAKAT NI DUA org MUSLIMIN DARI UIA akan JOIN,BROTHER RIDUAN dan FAIZ

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 13:17


INSYAALAH,DALAM DUA 3 HARI LAAGI,ANAA AKAN BAGI TAAHU,
TAARIKH SEBENAAR
TEMPAT
MASA
SETAKAT NI NAK DENGR CAADAANAGAN saja DULU

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 15:13


Pada 31-12-07 13:10 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

ERM ye.ADEPROB KAAT PC NI.entah apa MAASALAH entah,SETAKAT NI DUA org MUSLIMIN DARI UIA akan JOIN,BROTHER RIDUAN dan FAIZ


ni mesti kena virus lagi ni... :-D :-D

kawe hok kerjo tok boleh join lah dih??


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 15:39


ana ikhwah dari uia pj(matrik).boleh turut serta ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 15:54


agak-agak nak buat kat mana tu ye ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 16:28


eh, ini program apa?? saya tak paham..."LIQA"?...erm....boleh terangkan???Kalau nak join bagaimana?....ada notis kat UIA ka?saya jarang2 saja buka portal neh...bagaimana itu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 16:30


Pada 31-12-07 15:13 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-12-07 13:10 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

ERM ye.ADEPROB KAAT PC NI.entah apa MAASALAH entah,SETAKAT NI DUA org MUSLIMIN DARI UIA akan JOIN,BROTHER RIDUAN dan FAIZ


ni mesti kena virus lagi ni... :-D :-D

kawe hok kerjo tok boleh join lah dih??



.. kalau tak pernah masuk IPT:berfikir:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 15:41


salam alaik..
em.. ya immad.. just proceed your program..
insyaallah.. kak boleh hadir jika tiada hal yang aula'..

anythg sms kak ye..

untuk semua warga uiam gombak khususan..
mtrix uia.. dan semua mahasiswa/wi tak kira dari ipt mana..
immad nak kumpulkan antum di uiam gombak.

details liqa' pertemuan akan diposting kemudian..
sesiapa yang nak turun untuk diskusi halaqah..
tafaddal..


ilalliqa'....


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 15:45


Assalamualaikum....

nasib baik kak shida buka balik topik ni.
kalau tak, mesti terlepas peluang nak berliqa' dengan sahabat-sahabat dari U lain.


insyaALLAH....kolej legenda nak join juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 16:13


correction from Immad. she SMS me...

1. tarikh sebenar: 20/1, Sunday.
2. venue: Bangunan IRK (apa ini??)
3. ahli ukhwah.com diminta promote dan jemput orang lain sekali.
4. registration under this topic.

sebarang masalah sila hubungi / mail / SMS Immad.
sebarang surat-menyurat berbentuk kertas pada zaman moden
ini tidak akan dilayan oleh Immad.

Yang Menurut Perintah,
         -Shafiq-
.......................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 17:49


InsyaAllah...sahabat dari matrik UIA akan datang.IRK=Islamic revealed knowledge....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 22:39


Maton nak join juga heh! :P
sms ana juga ye heh! :D
ssm ana bila dah confirm betul-betul lah ye :)
20/1 ouh lambat lagi kan2 :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 09:33


nak join ni bagaimana???ada contact number tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 10:58


Assalamualaikum

ana nak adakan liqa' kat utm, skudai boleh tak?
jadi ana mengharapkan penglibatan antum yang..
study di utm, skudai untuk sama-sama bagi cadangan..
itupun jika ada yang berminatlah


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-01-08 12:56


Pada 01-01-08 16:13 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

correction from Immad. she SMS me...

1. tarikh sebenar: 20/1, Sunday.
2. venue: Bangunan IRK (apa ini??)
3. ahli ukhwah.com diminta promote dan jemput orang lain sekali.
4. registration under this topic.

sebarang masalah sila hubungi / mail / SMS Immad.
sebarang surat-menyurat berbentuk kertas pada zaman moden
ini tidak akan dilayan oleh Immad.

Yang Menurut Perintah,
         -Shafiq-
.......................................


insyaAllah kalau tak ada program/hal saya akan pergi.tapi boleh specific kan ktne?irk di...?jam dll...thank you

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

wirda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10228
Posting: 29
Dari: segamat

Johor  


posticon Posting pada: 02-01-08 13:48


salam....nak tau juga liqa' ni macam mana.....insyaAllah nak join juga..lagipun tak pernah join apa-apa activiti kat ukhwah mungkin sebab tempat, masa etc.....alang2 dah dekat ni..insyaAllah.nak hubungi bagaimana ye???

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirdaProfil   Hantar PM kepada wirda   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 14:02


Pada 02-01-08 13:48 , wirda posting:

!!! QUOTE !!!

salam....nak tau juga liqa' ni macam mana.....insyaAllah nak join juga..lagipun tak pernah join apa-apa activiti kat ukhwah mungkin sebab tempat, masa etc.....alang2 dah dekat ni..insyaAllah.nak hubungi bagaimana ye???


saya pun tak pernah lagi join xtxt kat ukhwah....


-----------------
Tidak akan kamu berasa gundah walaupun sekali jika kamu tahu apa yang kamu cari


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 14:28


Pada 31-12-07 15:13 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-12-07 13:10 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

ERM ye.ADEPROB KAAT PC NI.entah apa MAASALAH entah,SETAKAT NI DUA org MUSLIMIN DARI UIA akan JOIN,BROTHER RIDUAN dan FAIZ


ni mesti kena virus lagi ni... :-D :-D

kawe hok kerjo tok boleh join lah dih??



hok kerjo k belum k ,from matrix k,u are most welcome to this liqa'


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 14:28


Pada 31-12-07 15:13 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-12-07 13:10 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

ERM ye.ADEPROB KAAT PC NI.entah apa MAASALAH entah,SETAKAT NI DUA org MUSLIMIN DARI UIA akan JOIN,BROTHER RIDUAN dan FAIZ


ni mesti kena virus lagi ni... :-D :-D

kawe hok kerjo tok boleh join lah dih??



hok kerjo k belum k ,from matrix k,u are most welcome to this liqa'


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 14:30


Pada 31-12-07 15:39 , mukmin0904 posting:

!!! QUOTE !!!

ana ikhwah dari uia pj(matrik).boleh turut serta ke??


student dari matrix uia pj,nilai,uia kuantan pun d jemput,dari u lain pun same,jangan malu2


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 14:31


Pada 31-12-07 15:54 , mardhoti posting:

!!! QUOTE !!!

agak-agak nak buat kat mana tu ye ?


insyaalh kat irk department o econ


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 14:52


Pada 31-12-07 16:28 , fazleena posting:

!!! QUOTE !!!

eh, ini program apa?? saya tak paham..."LIQA"?...erm....boleh terangkan???Kalau nak join bagaimana?....ada notis kat UIA ka?saya jarang2 saja buka portal neh...bagaimana itu?


liqa=pertemuan

erm liqa' ni diadakan khas untuk mengumpulkan penyokong2 ukhwah kat ipta,ipts,kolej(yang tak kerja k,tak pernah masuk kolej ke,datang j,you are most welcome)

buakn apa,ukhwah banyak program tapi kehadiran tak ramai,sebab.
1.ada yang tak tahu
2.dah lama tak aktif kat ukhwah
dan macam-macam lagi

jadi insyaallh akan diadakan briefing program ukhwah tahun ni,contoh ukhwah training,yang mungkin akan dijalankan kem ke atas fsilitator tak lama lagi,jadi jangan lepaskan peluang ni



jadi bagi yang takut tak dapat info terbaru

boleh sms ana ,pm,atau ym,hari2 ana reply

sms=0132227051
ym=[email protected]

bagi wakil muslimin

akhi faiz=0176205935


LIQA' AKAN BERLNGSUNG DI

TEMPAT=IRK DEPARTMENT(bangunan YANG PALING DEKAT dengan         TRADE MARK UIA-tangga besar-SEBELAH TU saja)

TARIKH=20/1/2008
MASA=PUKUL 10 KE ATAS
HARI=AHAD

REASON buat hari ahad+tengahari
1.ramai u ada kokurikulum act hari sabtu(uia,ukm)
2.bagi peluang dekat sahabat2 dari u lain datang(Kalau malam takut bahaya plak0
3.nak bagi mt ukhwah buat perasmian


erm buakn tak nka tampal poster k phamplet k,tapi pahm2 saja lah,t ada something yang tak diduga t berlaku,

k


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 14:53


Pada 31-12-07 16:30 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-12-07 15:13 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-12-07 13:10 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

ERM ye.ADEPROB KAAT PC NI.entah apa MAASALAH entah,SETAKAT NI DUA org MUSLIMIN DARI UIA akan JOIN,BROTHER RIDUAN dan FAIZ


ni mesti kena virus lagi ni... :-D :-D

kawe hok kerjo tok boleh join lah dih??




datang j lah,dialu2kan.jangan segan2,ana pun nak tau juga,hebat mana lah enta/ti ni menyamun hehe
.. kalau tak pernah masuk IPT:berfikir:..



-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 14:57


Pada 01-01-08 15:41 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
em.. ya immad.. just proceed your program..
insyaallah.. kak boleh hadir jika tiada hal yang aula'..

anythg sms kak ye..

untuk semua warga uiam gombak khususan..
mtrix uia.. dan semua mahasiswa/wi tak kira dari ipt mana..
immad nak kumpulkan antum di uiam gombak.

details liqa' pertemuan akan diposting kemudian..
sesiapa yang nak turun untuk diskusi halaqah..
tafaddal..


ilalliqa'....




thank you kak


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 15:01


Pada 02-01-08 13:48 , wirda posting:

!!! QUOTE !!!

salam....nak tau juga liqa' ni macam mana.....insyaAllah nak join juga..lagipun tak pernah join apa-apa activiti kat ukhwah mungkin sebab tempat, masa etc.....alang2 dah dekat ni..insyaAllah.nak hubungi bagaimana ye???



masa=10 pagi ke atas
tempat=irk(mungkin kat lecture theatre)
hari=ahad
tarikh=20/1/2008
sms=muslimat>0132227051
     muslimin>0176205935(faiz)


ym>[email protected]


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 16:17


salam perjuangan...
ana setuju dengan cadangan ukhti immad itu..
ana pun nak join juga..nak tolong nati..bagitahu lah ye...
semoga ukhwah islamiyah kita terjaga..inshaALLAH..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 16:25


Pada 02-01-08 16:17 , ToK_iMaM posting:

!!! QUOTE !!!

salam perjuangan...
ana setuju dengan cadangan ukhti immad itu..
ana pun nak join juga..nak tolong nati..bagitahu lah ye...
semoga ukhwah islamiyah kita terjaga..inshaALLAH..:)


NI AKHI FAIZ K siapa EK?MAAFLAH sebab ANA memang tak kenal,ERM


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 16:54


huhuhu...
20 jan ekkk... nampak gayanya ismi hanya mampu menyampaikan salam saja...
ades.. ades..
semoga majlis berjalan lancar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 16:56


.. nak datang tapi sangat-sangat pemalu diriku ini:malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 16:58


!!! QUOTE !!!

.. nak datang tapi sangat-sangat pemalu diriku ini:malu:..


weeiiihh kakisamun!!! nak datang itu datang saja laar!!!
kalau tak nak duduk diam-diam!!! huhh!!!
bikin panass saja!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 17:57


Pada 02-01-08 16:54 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhu...
20 jan ekkk... nampak gayanya ismi hanya mampu menyampaikan salam saja...
ades.. ades..
semoga majlis berjalan lancar...


sedihla begitu,bakpo?pahang cuti ek?sowila kena ikut majoriti


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 17:59


!!! QUOTE !!!

ana nak adakan liqa' kat utm, skudai boleh tak?
jadi ana mengharapkan penglibatan antum yang..
study di utm, skudai untuk sama-sama bagi cadangan..
itupun jika ada yang berminatlah



aiwah ya ika..ayu..hehe..
moga sihat sokmo kat utm tu..
selamat kembali ngaji deh.. :-D

baguih lah cadgn nak buat liqa' di utm..
ajak jubah_hijau.ridwan_daie..
kumpulkan ramai-ramai sahabat dari utm..

plan liqa'.. jk kak dan sahabat ada kelapangan akan turun johor..hehe..
boleh ajak ummiq juga.. ummiq kat johor tu.. :welcome:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 02-01-08 18:01


Immad, sila bincangkan dengan serius dengan SS.

Cadangan JK yang bagus, sementara atau sebelum JK PEMBUKA 2008.

Sila gunakan Borang Event.

Universiti lain yang nak buat, sila bincangkan dengan Setiausaha Event.

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 18:13


Pada 02-01-08 18:01 , Administrator posting:

!!! QUOTE !!!

Immad, sila bincangkan dengan serius dengan SS.

Cadangan JK yang bagus, sementara atau sebelum JK PEMBUKA 2008.

Sila gunakan Borang Event.

Universiti lain yang nak buat, sila bincangkan dengan Setiausaha Event.


SS tu apa ye?
imad dah bincangkan dengan kak shida,erm pasal form,nanti imad suruh akhi faiz or akhi ridhuan yang isi,ok time kasih


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 02-01-08 18:16


Pada 02-01-08 18:13 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-01-08 18:01 , Administrator posting:

!!! QUOTE !!!

Immad, sila bincangkan dengan serius dengan SS.

Cadangan JK yang bagus, sementara atau sebelum JK PEMBUKA 2008.

Sila gunakan Borang Event.

Universiti lain yang nak buat, sila bincangkan dengan Setiausaha Event.


SS tu apa ye?
imad dah bincangkan dengan kak shida,erm pasal form,nanti imad suruh akhi faiz or akhi ridhuan yang isi,ok time kasih



SS = Simple_Shida (Shida_Sederhana)

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 21:01


Pada 02-01-08 16:58 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

.. nak datang tapi sangat-sangat pemalu diriku ini:malu:..


weeiiihh kakisamun!!! nak datang itu datang saja laar!!!
kalau tak nak duduk diam-diam!!! huhh!!!
bikin panass saja!!!


Kenapa lah kakisamun dengan Owl ni???Sollu 'alannabi!!!


-----------------
Tidak akan kamu berasa gundah walaupun sekali jika kamu tahu apa yang kamu cari


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 10:45


21 jam kredit? :-?
sat2, ana nya berapa kredit ye? :berfikir:
erm ana sem lepas 3 subjek = 18 kredit heh! :-P
apa subjek 6 kredit heh! :-D


-----------------
Web, Graphic, Multimedia & Animation Service


Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 11:00


assalamualaikum..
alhamdulillah..
baru ad kesempatan nak online even isnin ni da start exam mid term..

pasal jk ni..kompem buat 20 jan eh?
hurm..kalau macam tu lina try turun dari nilai..
itu pun kalau tak sibuk dengan mend elain..
sebab sem ni banyak benda nak kena handle dan buat..
nanti lina sms immad later..

nati time program tu just jumpe2 saja ke?

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 13:51


Pada 05-01-08 11:00 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
alhamdulillah..
baru ad kesempatan nak online even isnin ni da start exam mid term..

pasal jk ni..kompem buat 20 jan eh?
hurm..kalau macam tu lina try turun dari nilai..
itu pun kalau tak sibuk dengan mend elain..
sebab sem ni banyak benda nak kena handle dan buat..
nanti lina sms immad later..

nati time program tu just jumpe2 saja ke?

wassalam



xlah,ada pengisian,bukan saja2 jumpa,dan ada benda penting yang nak bincang,sebab tu Kalau semua u turun,lagi bagus


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-01-08 14:19


Assalamualaikum
kak ika tak boleh turun dari UTM???? T.K ke....sesiapa dari UTM ke...sedih ni...saya pewaris terakhir...tak ada siapa lagi nak aktifkan UC.... :oops:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 15:06


erm siapa nak lagu fais yang baru ke,
untuk mohamad dan abang aye yang selawat2 yang iamd buka masa kat lnilai,bolehlah bawa pendrive,laptop dah ok,syafiq pun sama,dan kepada sesiapa lah nak copy lagu t,bawala pendrive,erm pasal slide kejadian manusia yang ada gambar baby tu pun,nanti imad bagi kat mohamad dan abang aye

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 05-01-08 15:09


insyaAllah kalau tak ada apa-apa saya akan join...tapi lt berapa eh?IRK cuma ada satu lt saja eh?


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 15:17


Pada 05-01-08 15:06 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

erm siapa nak lagu fais yang baru ke,
untuk mohamad dan abang aye yang selawat2 yang iamd buka masa kat lnilai,bolehlah bawa pendrive,laptop dah ok,syafiq pun sama,dan kepada sesiapa lah nak copy lagu t,bawala pendrive,erm pasal slide kejadian manusia yang ada gambar baby tu pun,nanti imad bagi kat mohamad dan abang aye

Salam...

wah..... bagus sangat lah tu.

insyaALLAH...ana akan cuba menghadirkan diri dalam liqa' ini...

akan disertakan sekali pen drive dalam beg kuliah ku.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 15:26


Pada 05-01-08 15:09 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

insyaAllah kalau tak ada apa-apa saya akan join...tapi lt berapa eh?IRK cuma ada satu lt saja eh?



yang penting bagitahu kehadiran dulu,t kami contact balik,bagi nama,nick dan u mana kat nama2 yang diatas,Kalau muslimin kat faiz,muslimat kat ana


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 15:27


Pada 05-01-08 14:19 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
kak ika tak boleh turun dari UTM???? T.K ke....sesiapa dari UTM ke...sedih ni...saya pewaris terakhir...tak ada siapa lagi nak aktifkan UC.... :oops:



TT..saya follow...saja..kalau ada liqa kat UTM insyALLAH saya turun..bgtaula..tempatnya kat mana....saya akan pergi...ramai lagi ahli ukhwah yang dari UTM...rasanya...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 18:05


erm.. we'll c.. how the tentatif going soon..
insyaallah ada pengisian tentang MAAL hijrah yumkin...

ana menanti pelaksana IMMAd & faiz menggembling JK ni..

any muskil.. sms kak ye...=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 21:39


Pada 05-01-08 18:05 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

erm.. we'll c.. how the tentatif going soon..
insyaallah ada pengisian tentang MAAL hijrah yumkin...

ana menanti pelaksana IMMAd & faiz menggembling JK ni..

any muskil.. sms kak ye...=)


pembetulan,program mnager of this liqa' is RIDHUAN dan FAIZ,imad hanya tolong saja apa yang patut,semalam dah buat meeting kejap,tunggu ridhuan habiskan isi form,ok,t imad bagi no ridhuan,ustaz untuk pengisian tu pun dah ada
tg lah 2 3 hari lagi,ni pun ridhuan ada program kat lua,erm t imad release bagi pihak ada


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 11:11


Pada 05-01-08 15:06 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

erm siapa nak lagu fais yang baru ke,
untuk mohamad dan abang aye yang selawat2 yang iamd buka masa kat lnilai,bolehlah bawa pendrive,laptop dah ok,syafiq pun sama,dan kepada sesiapa lah nak copy lagu t,bawala pendrive,erm pasal slide kejadian manusia yang ada gambar baby tu pun,nanti imad bagi kat mohamad dan abang aye



ok, syukran....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 14:40


erm buat sesiapa yang buat banner tu, buat lah pakai adobe illustrator ye :)
kalau pakai photoshop sekalipun, save lah resolution nya antara 300 - 600 dpi ke :)
baru lah terang ye :)

*pesanan daripada graphic designer heh! :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 15:43


Pada 05-01-08 15:27 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-08 14:19 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
kak ika tak boleh turun dari UTM???? T.K ke....sesiapa dari UTM ke...sedih ni...saya pewaris terakhir...tak ada siapa lagi nak aktifkan UC.... :oops:



TT..saya follow...saja..kalau ada liqa kat UTM insyALLAH saya turun..bgtaula..tempatnya kat mana....saya akan pergi...ramai lagi ahli ukhwah yang dari UTM...rasanya...



Pada 02-01-08 10:58 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

ana nak adakan liqa' kat utm, skudai boleh tak?
jadi ana mengharapkan penglibatan antum yang..
study di utm, skudai untuk sama-sama bagi cadangan..
itupun jika ada yang berminatlah



Pada 05-01-08 14:19 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
kak ika tak boleh turun dari UTM???? T.K ke....sesiapa dari UTM ke...sedih ni...saya pewaris terakhir...tak ada siapa lagi nak aktifkan UC.... :oops:



Assalamualaikum..

ok...26hb/januari/2008 ada seminar penghayatan solat di masjid sultan ismail(MSI)...

penceramah: ustaz zaharudin...

apa kata..kita buat liqa' time tu kat masjid...?

apa pandangan sahabat dari utm skudai dan sahabat di sekitar situ..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 22:35


salam,ni info terbaru about this liqa',

to kak hanan dan kak shida,imad wil submit the form ASAP,

TAJUK:JK PRA PEMBUKAAN dan LIQA' MAHASISWA

TEMPAT:LT (LEVEL 3).BANGUNAN IRK(sebelah tangga besar)

MASA:10.30 PAGI

HARI:AHAD



TENTATIF PROGRAM


20/JANUARI/2007

10.30 PAGI     KETIBAAN PARA PESERTA,JEMPUTAN

11.00PAGI     PEMBUKAAN MAJLIS
                     - UCAPAN PENGERUSI MAJLIS
                     - BACAAN DOA+AYAT QURAN
                     - KATA-KATA ALUAN MT UKHWAH

11.30 PAGI -TALK MAAL HIJRAH

                 (USTAZ SHAARI-KULIAH BAHASA ARAB UIAM)

                 TAJUK:MAHASISWA,PENJANA KEBANGKITAN UMMAH
12.45TGHR -REHAT
                     -MAKAN/SOLAT ZUHUR

1.45 petang     -BERKUMPUL SEMULA kat DEWAN

2.00PTG     - TAARUF(sekiranya kehadiran muslimin dan muslimat mengalakkan,taaruf akan diasingkan)hope so

3.00ptg     -BRIEFING UKHWAH.COM
4.00ptg     -bersurai









p/s harap sahabat2 daptlah ajak sahabat yang lain ke liqa' ni,cuma pesanan,Kalau masuk pintu gate uia tu,buat profesional lah ye Kalau ada tanya kad matrix


saja,sesuai dengan kehadirkehadiran setakat ni

1.tok_imam
2.faizzudin
3.mohamad
4.firdaus_9
5.aye
6.mukmin0904
7.alliph+SAHABAAT UNITEN
8.rahim
9.kakisamun
10.owl_um
11.ZAHID

1.farishah
2.aikol
3.yulee
4.rozana
5.lina mursyidah
6.khadijah
7.wirda
8.hudahasnan
9.littlemuslimah
10.simple_shida
11.dueramila dan sahabat dari kolej lagenda
12.NAWWAL
13.KAK LINA+EXCO NISA
14.KAK WANI
15.kawan-kawan ANA,TAPI TAK TAHU LAGI berapa RAMAI,MAYBE 6 agaknya


sesiapa yang ana xsenaraikan tu,tolong bagitahu ek,

bagi wakil2 u yang ana dah suruh tarik org tu,hope dapat bagitahu bilangan kehadiran before 18,takut t tak cukup tempat duduk tau kena sediakan bilik kecil an,


ok,tolong update kehadiran ye


sekian wassalam


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 22:36


kakisamun pun pergi juga...
erm..maaf, tak dapat ikut serta...

oh..rindu pula pada UIA.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 22:43


!!! QUOTE !!!


1.tok_imam 2.faizzudin 3.mohamad 4.firdaus_9
5.aye
6.mukmin0904
7.alliph    8.rahim     9.kakisamun
10.owl_um(ana tak pasti lah)



haahhh???? !!! kakisamun???!! eerrrkkk!!!! nanti, saya terfikir apa yang nak dibeli pada kakisamun ni sebagi buah tangan... epal? kek? buku? aarrhhh!!
blurr...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 22:45


beli buku lah, dia suka 'samun' ilmu-ilmu yang bermanfaat.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 23:08


owl dan kakisamun tak sudah2....jumpa kat uia gombak..insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-01-08 23:18


DATANGLA ramai-ramai,NI BUAH tangan DARI TOK_IMAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 12:57


moga semuanya berjalan lancar...
ismi hanya mampu doakan dari jauh saja buat immad dan ada gang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 12:55


Immad, Faiz dan Ridhwan. kalau ada apa-apa yang boleh kak bantu, jangan malu-malu ye beritahu akak.

Kak available saja di UIA. Cuma jarang on ukhwah.com ni. Nak setup tempat atau tempah makanan dan sebagainya, boleh saja.

Adik-adik setup tugasan dan tarikh meeting, lepas tu maklumkan saja pada akak. Jangan tanya bila akak free, kak akan tanya balik pada anda, "Kenapa? Ada apa? Bila? Di mana? Nanti kak check planner akak.."

Hmm memandangkan liqa' ni nanti ada jemputan ustaz Syaari Abdul Rahman, menjadi pengukuhlah untuk kak (littlemuslimah) dan nawwal untuk hadir ke liqa' 20hb ni.

Immad,
tambah seorang lagi ye.

nawwal


wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 14:35


salam..:)
hurm,kalau sesiapa ada sebarang pertanyaan regarding our event, boleh lah menghubungi no ini..

017-9350214

dan inshaALLAH, kita akan mngadakan meeting pada :
10/1/2008,
hari khamis,
pukul 5.30 seleps asar,
bertempat di bgunan IRK lvl 3..kelas dekat dengan lif di IRK..

so,harap semua geng ukhwah yang free boleh lah datang time tu..kita nak bgkan tugas..
harap semua boleh bagi kerjasama untuk menjayakan program kita pada kali ini..
dan tolong sampaikn pada sahabat2 yang boleh hadir time tu..

dan kalau ada MT yang boleh hadir lagi bagus..kita boleh sama-sama bincang..dan kalau ada sahabat-sahabat dari luar uia, yang dekt dengan uia...nak jadi komiti sama-sama pun..sangat-sangat dihargai..

semoga Allah permudahkan kerja kita...
salam 1 Muharram 1429H..
semoga sinar taqwa kita lebih bertambah dari tahun ke tahun...amieen..

:)

:: / ::


-----------------
Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

syazwani86_adnan
Warga Rasmi
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10701
Posting: 11
Dari: .:aRdU|LaH:.

Selangor  


posticon Posting pada: 10-01-08 08:48


salam maal hijrah semua :)
errr, saya (call me wani),
tak adalah aktif sangat kan kat sini :">
(tengoklah, register dah lama, posting boleh bilang dengan jari tangan) :D

so, kebetulan tok_imam jemput saya join dis liqa',
insyaAllah, lau lam akun mashguulah, saya join liqa' ni.

.:Jom Eratkan Ukhwah, Semaikan Mahabbah:.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syazwani86_adnanProfil   Hantar PM kepada syazwani86_adnan   Pergi ke syazwani86_adnan's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 15:38


!!! QUOTE !!!

Hmm memandangkan liqa' ni nanti ada jemputan ustaz Syaari Abdul Rahman, menjadi pengukuhlah untuk kak (littlemuslimah) dan nawwal untuk hadir ke liqa' 20hb ni.



erm..jumpa dengan sahabat lama ukhwah.com ni..
aina ya alfaqierah..bro_Mon.salafian.etc..

miledi..dan sahabat lain dari uiam tu.. mai lah turun..
ajak ramai-ramai sahabat antumm..
tak kira yang bukan ahli ukhwah.com pun.. jemput datang..

ahlan wasahlan wa marhaban bikum...

:-D :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 15:43


!!! QUOTE !!!

10/1/2008,
hari khamis,
pukul 5.30 seleps asar,
bertempat di bgunan IRK lvl 3..kelas dekat dengan lif di IRK..

so,harap semua geng ukhwah yang free boleh lah datang time tu..kita nak bgkan tugas..
harap semua boleh bagi kerjasama untuk menjayakan program kita pada kali ini..
dan tolong sampaikn pada sahabat2 yang boleh hadir time tu..

dan kalau ada MT yang boleh hadir lagi bagus..kita boleh sama-sama bincang..dan kalau ada sahabat-sahabat dari luar uia, yang dekt dengan uia...nak jadi komiti sama-sama pun..sangat-sangat dihargai..

semoga Allah permudahkan kerja kita...
salam 1 Muharram 1429H..
semoga sinar taqwa kita lebih bertambah dari tahun ke tahun...amieen..


oh.. ada majlis syura ye..
selamat berdiskusi.. baru menjenguk ukhwah..
jadi, baru tahu.. ;-)

em..ana sempat jumpa immad ahad 6/1/08..
perjalanan ke uiam yang tidak dirancang..
seusai talk show d klcc..
menapak mencari buku di jalan masjid india..

kemudian.. terus mendecidekan diri ke Uiam..hehe..
maka, dapat ketemu dengan littlemuslimah & immad.
nak jumpa tok_imam & ridwan masing-masing ada hal yang aula'

go on dengan diskusi antum..
any problm soon.. sms kak ye..

selamat menganjurkan liqa'.... :-D ;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

syazwani86_adnan
Warga Rasmi
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10701
Posting: 11
Dari: .:aRdU|LaH:.

Selangor  


posticon Posting pada: 10-01-08 19:51


Assalamualaikum semua.

kami (bbrapa ajk liqa), baru sahaja selesai syura petang tadi.
jadi, saya cuba untuk mengumumkan beberapa perkara penting regarding this program.

Kepada sesiapa yang berminat join liqa ni, saya minta kerjasama untuk listkan beberapa perkara tersebut;

1 - Siapa (tak kisah member/non-member ukhwah.com) yang berminat nak datang/join program ni. :welcome:

2 - Time Estimation (jangkaan masa yang antum/antunna akan sampai di UIA). :berfikir:

3 - Anda Dari IPTA/IPTS mana? :-?

Kesimpulannya, kami memerlukan (nama, jangka masa sampai di UIA, which IPTA/IPTS)

dan, yuran hanya rm4 :-)

due date : 18 Jan 2008 - jumaat

ok, sekian, berita paling utama jam 8.21pm :sopan:

*wahh, letihnyee, baru sampai rumah*


-----------------
الوقت جزء من العلاج


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazwani86_adnanProfil   Hantar PM kepada syazwani86_adnan   Pergi ke syazwani86_adnan's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 20:12


Pada 03-01-08 23:04 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

dalam cd nasyid ana ada yang far east,2 album,

fareast baru yang ada lagu al hambra,bababeka,antara kita,nur sahadah tu ek?tolong respon sesiapa yang tahu


album far east yang ke-3 iaitu yang terbaru halawatuliman, yang ada lagu menanti di barzakh tu.

yang immad maksudkan ni album far east yang ke-2 lah agaknya....ada lagu nur syahadah(my fav),cinta pertama...

:welcome:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

wanpointwan
Warga Rasmi
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32238
Posting: 3
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 10-01-08 21:54


salam
ana minat juga nak join...
ahli baru dari ukm... dekat saja dengan uia... tak ada masalah agaknya nak pergi

soalan:
bila?
apa tentatif?
apa objektif

terima kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanpointwanProfil   Hantar PM kepada wanpointwan   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 22:25


ada berita latest tentang liqa' ni?ada ikhwah anta mesej ajk pergi meeting kat uia gombak.tak dapat datang...baru saja pas exam.letih+tension.boleh tau da berapa org yang kompem pergi ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

syazwani86_adnan
Warga Rasmi
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10701
Posting: 11
Dari: .:aRdU|LaH:.

Selangor  


posticon Posting pada: 10-01-08 22:26


Pada 07-01-08 22:35 , immad posting:

!!! QUOTE !!!



MASA:10.30 PAGI

HARI:AHAD



TENTATIF PROGRAM


20/JANUARI/2007

10.30 PAGI     KETIBAAN PARA PESERTA,JEMPUTAN

11.00PAGI     PEMBUKAAN MAJLIS
                     - UCAPAN PENGERUSI MAJLIS
                     - BACAAN DOA+AYAT QURAN
                     - KATA-KATA ALUAN MT UKHWAH

11.30 PAGI -TALK MAAL HIJRAH

                 (USTAZ SHAARI-KULIAH BAHASA ARAB UIAM)

                 TAJUK:MAHASISWA,PENJANA KEBANGKITAN UMMAH
12.45TGHR -REHAT
                     -MAKAN/SOLAT ZUHUR

1.45 petang     -BERKUMPUL SEMULA kat DEWAN

2.00PTG     - TAARUF(sekiranya kehadiran muslimin dan muslimat mengalakkan,taaruf akan diasingkan)hope so

3.00ptg     -BRIEFING UKHWAH.COM
4.00ptg     -bersurai









p/s harap sahabat2 daptlah ajak sahabat yang lain ke liqa' ni,cuma pesanan,Kalau masuk pintu gate uia tu,buat profesional lah ye Kalau ada tanya kad matrix


ni wani quotekan dr immad :-)
dan kami masih dalam syura.
insyaAllah, dr semasa ke semasa will be updated :-)


-----------------
الوقت جزء من العلاج


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazwani86_adnanProfil   Hantar PM kepada syazwani86_adnan   Pergi ke syazwani86_adnan's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 22:31


erm CD mp3 nasyid... ada sesiapa nak lagi :-?
ke anda nak bawa thumb drive saja? then transfer melalui laptop? ana boleh saja bawa laptop heh! :-P

ada lagu terbaru (bagi ana lah) baru download hari ni melalui internet :)
-> Hafiz Hamidun

lepas itu ana download juga FarEast - Menanti Di Alam Barzakh satu :)


-----------------
Web, Graphic, Multimedia & Animation Service


Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 22:57


Pada 10-01-08 19:51 , syazwani86_adnan posting:

!!! QUOTE !!!



1 - Siapa (tak kisah member/non-member ukhwah.com) yang berminat nak datang/join program ni. :welcome:

2 - Time Estimation (jangkaan masa yang antum/antunna akan sampai di UIA). :berfikir:

3 - Anda Dari IPTA/IPTS mana? :-?

Kesimpulannya, kami memerlukan (nama, jangka masa sampai di UIA, which IPTA/IPTS)

dan, yuran hanya rm4 :-)

due date : 18 Jan 2008 - jumaat


Assalamualaikum...

1)Mohamad (Mohamad Azhar Bin Mohiddin)

2)InsyaALLAH sampai UIAM jam 10.00-10.15pagi(kalau tak sesat untuk mencari tempat :-) )

3)Kolej Lagenda Mantin negeri 9 (tak famous pun )

4)InsyaALLAH....ana akan bawa sahabat.... (tapi..tak pasti lagi berapa orang )

wassalam...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 23:07


mari lah ramai2kan liqa' ni.InsyaAllah..jumpa di sn

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 09:32


Pada 10-01-08 23:07 , mukmin0904 posting:

!!! QUOTE !!!

mari lah ramai2kan liqa' ni.InsyaAllah..jumpa di sn



HuhuHUhu.... :cry: :cry: :cry:
ana baru saja dapat call dari darussyifa'.... pukul 9.00pg 20hb ni akan diadakan pendaftaran dan sesi taklimat pengajian perubatan islam untuk sesi baru..... :-?
ana terpaksa pergi sana... so tak tau lagi pukul berapa habis dan pukul brpa boleh sampai di Uia dr bangi... :-)


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

syazwani86_adnan
Warga Rasmi
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10701
Posting: 11
Dari: .:aRdU|LaH:.

Selangor  


posticon Posting pada: 11-01-08 10:23


Pada 11-01-08 09:32 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-01-08 23:07 , mukmin0904 posting:

!!! QUOTE !!!

mari lah ramai2kan liqa' ni.InsyaAllah..jumpa di sn



HuhuHUhu.... :cry: :cry: :cry:
ana baru saja dapat call dari darussyifa'.... pukul 9.00pg 20hb ni akan diadakan pendaftaran dan sesi taklimat pengajian perubatan islam untuk sesi baru..... :-?
ana terpaksa pergi sana... so tak tau lagi pukul berapa habis dan pukul brpa boleh sampai di Uia dr bangi... :-)



datang lah kalau ada kesempatan. :-)
kalau ikutkan tentatif awal liqa, majlis sampai pukul 4pm.


-----------------
الوقت جزء من العلاج


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazwani86_adnanProfil   Hantar PM kepada syazwani86_adnan   Pergi ke syazwani86_adnan's Website   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 11-01-08 11:01


bangi ke gombak Kalau naik moto ke kereta ke... dlnm 20-30 min..
tengok jalan lah..hehe..kalau nek public trspot...makan masa juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 11:45


assalamualaikum...
rasanya tak dapat pergi sebab time tu uia nilai ada exam...
dan lina memang ada exam tarikh tu...
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 12:04


Pada 11-01-08 11:45 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
rasanya tak dapat pergi sebab time tu uia nilai ada exam...
dan lina memang ada exam tarikh tu...
wassalam


.. wa'alaikumussalam.. saudari lina pergi ke LIQA UKHWAH yang lain pula:welcome:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 12:08


Pada 11-01-08 12:04 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-08 11:45 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
rasanya tak dapat pergi sebab time tu uia nilai ada exam...
dan lina memang ada exam tarikh tu...
wassalam


.. wa'alaikumussalam.. saudari lina pergi ke LIQA UKHWAH yang lain pula:welcome:..


insyaAllah..before dis pun da join 2 kali program ukhwah..
:-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

najwa_adila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17677
Posting: 288
Dari: Ardhullahil Waasi'ah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 13:41


Assalamualaikum..
orang baru daftar dan baru nak kenal portal ukuwah ni boleh join ke liqa' ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_adilaProfil   Hantar PM kepada najwa_adila   Pergi ke najwa_adila's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 14:50


Pada 11-01-08 13:41 , najwa_adila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..
orang baru daftar dan baru nak kenal portal ukuwah ni boleh join ke liqa' ni?


sesiapa jua boleh join najwa_adila...
jangan memalu...
ada kelapangan, silalah mampir... hmm...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 14:52


Pada 11-01-08 13:41 , najwa_adila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..
orang baru daftar dan baru nak kenal portal ukuwah ni boleh join ke liqa' ni?


.. dari baru daftar dan baru nak kenal portal Ukhwah lah bila "join" akan lebih kenal sahabat2 nanti:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

najwa_adila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17677
Posting: 288
Dari: Ardhullahil Waasi'ah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 16:00


Pada 11-01-08 14:50 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-08 13:41 , najwa_adila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..
orang baru daftar dan baru nak kenal portal ukuwah ni boleh join ke liqa' ni?


sesiapa jua boleh join najwa_adila...
jangan memalu...
ada kelapangan, silalah mampir... hmm...



tapi macam memalu saja...sebab tak ada geng nak pergi tu :)


-----------------
Tiada Aku Tanpa-Mu...
cute


Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_adilaProfil   Hantar PM kepada najwa_adila   Pergi ke najwa_adila's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 16:03


.. dah sampai sana nanti ada lah geng.. mula-mula memang lah.. kalau tak dimulakan sampai bila2 pun malu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

najwa_adila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17677
Posting: 288
Dari: Ardhullahil Waasi'ah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 16:14


Pada 11-01-08 16:03 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. dah sampai sana nanti ada lah geng.. mula-mula memang lah.. kalau tak dimulakan sampai bila2 pun malu..


adesss...bagaimana ye :berfikir: ...fikir..fikir..dan fikir...tengok lah bagaimana nanti 21hb tu..kalau kerja, maka tak payahlah difikir2 lagi :oops:..kalau tak kerja????sapa nak temankan pergi sana?tempat tu ktne?boleh ke masuk UIA tak ada kad matrik?:-(

huh..banyaknya soalan!!

:-D


-----------------
Tiada Aku Tanpa-Mu...
cute


Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_adilaProfil   Hantar PM kepada najwa_adila   Pergi ke najwa_adila's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 16:49


.. mengenai soalan2 tersebut.. sila PM kepada saudari immad..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 11-01-08 19:16


ala...semuanya dari belah KL..mana perginya studentdari belah utara ini? wakil dari USM tak ada ke? saya nak join tapi tak ada member nak ajak..Kalau pergi seorang-seorang nanti sesat pula kat uia itu.hikhik


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 11-01-08 19:30


usm student ada yang aktif tak dalam portal ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 21:27


.. saya u, i and me:malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 11-01-08 22:33


Pada 11-01-08 16:14 , najwa_adila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-08 16:03 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. dah sampai sana nanti ada lah geng.. mula-mula memang lah.. kalau tak dimulakan sampai bila2 pun malu..


adesss...bagaimana ye :berfikir: ...fikir..fikir..dan fikir...tengok lah bagaimana nanti 21hb tu..kalau kerja, maka tak payahlah difikir2 lagi :oops:..kalau tak kerja????sapa nak temankan pergi sana?tempat tu ktne?boleh ke masuk UIA tak ada kad matrik?:-(

huh..banyaknya soalan!!

:-D



erm nak pergi ada transport sendiri ke tak?ke nak naik lrt? dan nak msok cakap saja kat pakguard tu nanti nak jumpa kawan or ada program kat dalam....


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 11-01-08 22:37


Salam Alaik

biasanya kalau ana masuk uiam...tak pernah pulak ditanya. be profesional... insyaALLAH boleh lepas. jangan mengelabah bila nampak muka pak guard... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 23:11


Pada 11-01-08 22:33 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-08 16:14 , najwa_adila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-08 16:03 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. dah sampai sana nanti ada lah geng.. mula-mula memang lah.. kalau tak dimulakan sampai bila2 pun malu..


adesss...bagaimana ye :berfikir: ...fikir..fikir..dan fikir...tengok lah bagaimana nanti 21hb tu..kalau kerja, maka tak payahlah difikir2 lagi :oops:..kalau tak kerja????sapa nak temankan pergi sana?tempat tu ktne?boleh ke masuk UIA tak ada kad matrik?:-(

huh..banyaknya soalan!!

:-D



erm nak pergi ada transport sendiri ke tak?ke nak naik lrt? dan nak msok cakap saja kat pakguard tu nanti nak jumpa kawan or ada program kat dalam....



budak gombak kalau tak ada tak tahu lah....


-----------------
Tidak akan kamu berasa gundah walaupun sekali jika kamu tahu apa yang kamu cari


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 23:14


Pada 11-01-08 21:25 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah baru ada ruang dan waktu nak jenguk ukhwah.erm ni pun baru habis exam,erm

jadi setakat ni dari setiap u ana cuba listkan

UIA GOMBAK-15 0RG
UIA PJ-1+?
UIA NILAI 1+?
UIA KUANTAN
USIM
USM
UKM -2ORG
UM    -1ORG
UNITEN 1ORG+?
LIMKOKWING-1ORG
KOLEJ LAGENDA -2+SAHABAT2
UUM

AHLI2 UKHWAH+MT=8

!!! QUOTE !!!

siapa yang dari uia pj?



-----------------
Tidak akan kamu berasa gundah walaupun sekali jika kamu tahu apa yang kamu cari


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-01-08 23:02


salam alaik...
hmm, kita menjanggakan peserta seramai 50 org..ramai juga itu..so,harap-harap siapa boleh turun..turun lah rami2 ye...:)


-----------------
Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 02:46


m....berapa ramai lah agaknya yang nak pergi liqa ni.excited nak pergi...tapi tak tau lah dapat datang ke tak.insyaAllah kalau tak ada apa-apa datang

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 14-01-08 03:05


alahai..sedihnya..wakil dr usm tak ada lah....kebetulan jugak 18-20 jan ana ada kursus fasilitator untuk staf usm...alahai...ruginya tak dapat nak join....Kalau dapat join rasanya ada jugak wakil dr usm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 12:10


!!! QUOTE !!!

TEMPAT:LT (LEVEL 3).BANGUNAN IRK(sebelah tangga besar)

MASA:10.30 PAGI


Bangunan IRK tu kat mana?ada signboard tak?
aye..jom kita pergi sekali....


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 13:53


Pada 14-01-08 12:10 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

TEMPAT:LT (LEVEL 3).BANGUNAN IRK(sebelah tangga besar)

MASA:10.30 PAGI


Bangunan IRK tu kat mana?ada signboard tak?
aye..jom kita pergi sekali....



sory bro...kawe ada pdaftaran kelas perubatan kat darussyifa' pagi tu..
mybe pergi lewat sikit...


p/s.... kawe suka rempit...demo sempat tak nak kejar kawe??? :-D :-D


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 11:42


Pada 31-12-07 12:57 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

ASSALAMUALAIKUM

ERM kat SINI ada PERMINTAAN DARIPADA MAHASISWA UIA UNTUK MENGADAKAN LIQA',BAGI MENGENALI SATU SAMA LIAN DAN SETERUSNYAA MENJALANKAN BEBEARPA PROGRAM UKHWAAH(MEMBANTU UKHWAH lah)SEBAB YAANG minta JK NI DIADAKAN PUN BUKAN MUSLIMAT TAPI MUSLIMIN,JADI SAHUT lah SERUAN UNTUK MENGUMPULKAN KEMBALI JENTERA UKHWAH DI UIA

PADA MAHASISWA DARI UNIVERSITI+KOLEJ.boleh saja DATANG KE LIQA' NI

JAADI ANA MOHON CADANGAN TARIKH

ANA MENCADANGKAN


27/1
17/2

ANA DAH MAKLUMKAN KEPADE KAK SHIDA.DAN ANA NAAK tengok BAAPER RAAMAAI YAANG AKAN MENGHADIRKAN DIRI,

AYUH WARGA UIA+OTHER U+KOLEJ



Aduila....bz2...xdan lah..huhu...every week ada program.... 17 sibuk...27 tak pasti lagi...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 12:55


ulang suara bagi jk UIA ni..


20/JANUARI/2007 - AHAD
10.30 PAGI
LOkasi : LT (LEVEL 3).BANGUNAN IRK(sebelah tangga besar)


TENTATIF PROGRAM


10.30 PAGI : KETIBAAN PARA PESERTA,JEMPUTAN

11.00PAGI : PEMBUKAAN MAJLIS
                     - UCAPAN PENGERUSI MAJLIS
                     - BACAAN DOA+AYAT QURAN
                    
11.30 PAGI -TALK MAAL HIJRAH
             (USTAZ SHAARI-KULIAH BAHASA ARAB UIAM)
         TAJUK:MAHASISWA,PENJANA KEBANGKITAN UMMAH

12.45TGHR -REHAT
                     -MAKAN/SOLAT ZUHUR

1.45 petang     -BERKUMPUL SEMULA kat DEWAN

2.00PTG     - KATA-KATA ALUAN MT UKHWAH

2.15 petang : TAARUF
3.00ptg     -BRIEFING UKHWAH.COM & slide show JK
4.00ptg     -bersurai



pada antum yang datang dari luar UIA..
turun LRT di stesen hujung sekali... arah ke gombak..PUTRA.
sampai saja terminal akhir.. naik bas RAPid KL rm1.00
duduk diam-diam dalam bas tu..
nanti turun dekat bgunan HS-human sciece..
( betul ke immad au pelaksana UIa..hehe)

mohon bagi petunjuk untuk turun bus stop mana..
ok..

pada yang tak dapat datang.. tak mengapa...
yang nak datang..jemput ajak sahabat mengImarahkan majlis ILMu..

ilalliqa'.. wsslm..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» LIQA UKHWAH MAHASISWA UIA+OTHER UNIVERSITI

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.224663 saat. Lajunya....