Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Saya tidak sanggup menghapuskan kegelapan tetapi saya sanggup meneranginya.
-- John Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Awas!
Topik: game hina islam...


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» game hina islam...

Please Mendaftar To Post


Oleh game hina islam...

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 21:18


info tentang game2 yang menghina Islam...so bagi peminat2 games tu...hati2lah ye...
Video game yang menghina agama Islam; Bacalah!
game yang menghina kita...diminta jasa baik saudara- saudaraku sekalian sebarkan komputer game yang menghina islam:

1. Devil May Cry 3 (untuk platform ps2) Satu adegan dalam game tersebut dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yang menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia nyata... dan yang membukakan pintu tersebut adalah character c.pergi.i. yang telah menyerahkan diri pada kuasa ilmu hitam yang sememangnya islam melarang amalan itu ayat character c.pergi.i. itu ada membaca ayat... kalau tak silap lebih kurang begini permulaannya. .. "wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan" dan character itu membaca ayat itu didalam kitab yang dipegangnya. .. kalau tak silap kitab bible.. . pasal di akhir scene character tersebut ada menyebut 7 ayat kemusnahan yang tercatit di dalam Bible... "wrath, sloth, lust, gluttony" dan tiga lagi ayat yang aku dah lupa.....

2. Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia.. Kita kena lawan Tembak dengan askar2 yang BERAGAMA islam... Kalau kita sedar.. Masa kita tembak itu.. Kita dengar Askar yang kena tembak jerit.. ALLAHUAKBAR. . JIHADD..

3. Prince Of Persia Pedang pada watak itu.. Ada tulisan Kaligrafi Arabic Alphabatic

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun": (Sabda Rasulullah SAW)

"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.": (Surah Al- Ahzab:71)

Jika kita main game ini bermaksud kita juga menyokong apa yang mereka cuba sampaikan & mereka lakukan; jadi semoga dapat disampaikan kepada saudara - saudara kita kat luar sana


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-12-07 21:31


assalamualaikum. terima kasih for information.mari lah sma2 kita umat islam berdoa agar hati-hati yang menghina islam di lambutkan Allah s.w.t....amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

zhafri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15118
Posting: 82
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 29-12-07 22:26


http://www.youtube.com/watch?v=ziV03wLGDnY

tengok yang ni pula...pasang speaker kuat kuat...baru dengar

Bookmark and Share

    


  Member Information For zhafriProfil   Hantar PM kepada zhafri   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 14-02-08 21:39


dah banyak cara orang kafir buat nak hina islam.....bukan setakat game saja...banyak lagi.....jadi sebagai umat islam kita jangan hati-hati saja....kita kena tantang benda itu habis-habisan.....ALLAHUAKBAR...

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 21:46


Pada 29-12-07 21:18 , dziaulhaq posting:

!!! QUOTE !!!

info tentang game2 yang menghina Islam...so bagi peminat2 games tu...hati2lah ye...
Video game yang menghina agama Islam; Bacalah!
game yang menghina kita...diminta jasa baik saudara- saudaraku sekalian sebarkan komputer game yang menghina islam:

2. Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia.. Kita kena lawan Tembak dengan askar2 yang BERAGAMA islam... Kalau kita sedar.. Masa kita tembak itu.. Kita dengar Askar yang kena tembak jerit.. ALLAHUAKBAR. . JIHADD..



kawan-kawan laki ana yang same kelas time diploma dulu selalu main CS, tapi tak tahu yang mana..rasanya tak ada yang ni agaknya..


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 07:32


Pada 14-02-08 21:46 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-12-07 21:18 , dziaulhaq posting:

!!! QUOTE !!!

info tentang game2 yang menghina Islam...so bagi peminat2 games tu...hati2lah ye...
Video game yang menghina agama Islam; Bacalah!
game yang menghina kita...diminta jasa baik saudara- saudaraku sekalian sebarkan komputer game yang menghina islam:

2. Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia.. Kita kena lawan Tembak dengan askar2 yang BERAGAMA islam... Kalau kita sedar.. Masa kita tembak itu.. Kita dengar Askar yang kena tembak jerit.. ALLAHUAKBAR. . JIHADD..



kawan-kawan laki ana yang same kelas time diploma dulu selalu main CS, tapi tak tahu yang mana..rasanya tak ada yang ni agaknya..



.. itu mungkin CS lama.. kalau "condition zero" ini dah memang kalau kita ambil "terrorist" dah memang seperti pejuang-pejuang Islam Arab.. apa-apa pun terima kasih atas info saudara dziaulhaq..:welcome:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 15-02-08 08:52


ya.......... ALLAH......
Betul ka?
nati ana buang game2 yang dsebutkan tu ye......

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 17:14


untungnya saya tidak hobi bermain game, dan tidak tau perkembangan game yang sudah MENGHINA JUGA, benar-benar sudah sangat layak untuk PERANG HABIS-HABISAN DENGAN ORANG-ORANG KAFIR DAN MUNAFIKIN!

Saya teringat masa kecil dulu, bermain perang-perangan di sawah, anak-anak sekarang kalau difikir permainannya jelek dan tidak /atau kurang mendidik.

Hmm... bisa saja, lahan bermain sudah jadi gedung dan rumah-rumah apartemen.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 17:25


ya Allah! game no 3 tu pernah main,...ada dalam hp.cilanathihshsknsknsw betul syarikat hp ku ini.dia msukkn siap2 game tu.ermmmmmmm..

tkpe2.sbar2kn ek terutama kat muslimin,mereka hantu main game..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 17:36


Pada 14-02-08 21:46 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-12-07 21:18 , dziaulhaq posting:

!!! QUOTE !!!

info tentang game2 yang menghina Islam...so bagi peminat2 games tu...hati2lah ye...
Video game yang menghina agama Islam; Bacalah!
game yang menghina kita...diminta jasa baik saudara- saudaraku sekalian sebarkan komputer game yang menghina islam:

2. Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia.. Kita kena lawan Tembak dengan askar2 yang BERAGAMA islam... Kalau kita sedar.. Masa kita tembak itu.. Kita dengar Askar yang kena tembak jerit.. ALLAHUAKBAR. . JIHADD..



kawan-kawan laki ana yang same kelas time diploma dulu selalu main CS, tapi tak tahu yang mana..rasanya tak ada yang ni agaknya..



saya pun pernah main CS tapi setakat ni tak ada lagi begitu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 17:38


Assalamualaikumwarahmatullah...


eh.... CS ??

benarkah??

eerrmm... selama ni, tak perasan pulak. mungkin sebab tak pernah main stage-stage ni. selalu main online saja..


delete saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

lat-terang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2008
Ahli No: 32894
Posting: 156
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-03-08 19:30


Alhamdulillah ada dikalangan kita yang sedar...moga membawa kebaikan kepada semua..

Ambe tak boleh main CS pening tengok dia dok pusing2...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For lat-terangProfil   Hantar PM kepada lat-terang   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 21:06


Pada 14-02-08 21:46 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-12-07 21:18 , dziaulhaq posting:

!!! QUOTE !!!

info tentang game2 yang menghina Islam...so bagi peminat2 games tu...hati2lah ye...
Video game yang menghina agama Islam; Bacalah!
game yang menghina kita...diminta jasa baik saudara- saudaraku sekalian sebarkan komputer game yang menghina islam:

2. Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia.. Kita kena lawan Tembak dengan askar2 yang BERAGAMA islam... Kalau kita sedar.. Masa kita tembak itu.. Kita dengar Askar yang kena tembak jerit.. ALLAHUAKBAR. . JIHADD..



kawan-kawan laki ana yang same kelas time diploma dulu selalu main CS, tapi tak tahu yang mana..rasanya tak ada yang ni agaknya..



kalau setakat cs tu tak ada lah, melainkan ada keluar unofficial mods

yang disebut ialah sebab: the Deleted Scene, yang datang sekali dengan installer sebab, optional untuk install kalau nak, add 700mb

pernah main dan perasan, so lepas itu memang tak main dah sebab deleted scene ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-03-08 22:20


uish...adik2 ku antara peminat game... semua yang ada dalam pasaran mereka bedal...thanks for the information...nanti saya nasihat mereka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 02:40


Thanks for this info...yang CS tu versi condition zero saja kan? yang versi sebelumnya tak ada kan askar yang beragama Islam tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

Sweetcouple_07
Warga Rasmi
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34143
Posting: 16
Dari: Sandakan,Sabah...

Sabah  


posticon Posting pada: 31-07-08 08:43


Pada 29-12-07 21:18 , dziaulhaq posting:

!!! QUOTE !!!

info tentang game2 yang menghina Islam...so bagi peminat2 games tu...hati2lah ye...
Video game yang menghina agama Islam; Bacalah!
game yang menghina kita...diminta jasa baik saudara- saudaraku sekalian sebarkan komputer game yang menghina islam:

1. Devil May Cry 3 (untuk platform ps2) Satu adegan dalam game tersebut dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yang menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia nyata... dan yang membukakan pintu tersebut adalah character c.pergi.i. yang telah menyerahkan diri pada kuasa ilmu hitam yang sememangnya islam melarang amalan itu ayat character c.pergi.i. itu ada membaca ayat... kalau tak silap lebih kurang begini permulaannya. .. "wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan" dan character itu membaca ayat itu didalam kitab yang dipegangnya. .. kalau tak silap kitab bible.. . pasal di akhir scene character tersebut ada menyebut 7 ayat kemusnahan yang tercatit di dalam Bible... "wrath, sloth, lust, gluttony" dan tiga lagi ayat yang aku dah lupa.....

2. Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia.. Kita kena lawan Tembak dengan askar2 yang BERAGAMA islam... Kalau kita sedar.. Masa kita tembak itu.. Kita dengar Askar yang kena tembak jerit.. ALLAHUAKBAR. . JIHADD..

3. Prince Of Persia Pedang pada watak itu.. Ada tulisan Kaligrafi Arabic Alphabatic

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun": (Sabda Rasulullah SAW)

"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.": (Surah Al- Ahzab:71)

Jika kita main game ini bermaksud kita juga menyokong apa yang mereka cuba sampaikan & mereka lakukan; jadi semoga dapat disampaikan kepada saudara - saudara kita kat luar sana


terima kisah dengan maklumat itu...mudahan2 tuhan bls pa yang mereka telah buat tentang agama islam ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Sweetcouple_07Profil   Hantar PM kepada Sweetcouple_07   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111114 saat. Lajunya....