Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang bodoh hanya berdiam diri, tetapi orang yang paling bodoh adalah yang bercakap perkara yang dia sebenarnya bodoh
-- -- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 39 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 49 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 50 hari yang lalu
eme86: 50 hari yang lalu
sunan-faqih: 55 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Siaran televison di negara kita


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Siaran televison di negara kita

Please Mendaftar To Post


Oleh Siaran televison di negara kita

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-10-03 14:16


Assalammualaikum
siaran television iaitu ntv7,tv3, rtm.....astro
adakah dapat membentuk sakhsiah remaja yang soleh?
adakah drama-yang dihidangkan dapat menberi faedah kepada remaja?
atau hanya mengkhayalkan para remaja.
bila remaja khayal maka tak dapat memikirkan perjuangan membentuk negara Baldatun Thoyibatan warobbul Ghrofur... negara baik dan mendapat pengampunan Tuhan

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

kemboja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2003
Ahli No: 3596
Posting: 65
Dari: k trg

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-10-03 14:41


most of the programmes kdg2 xde nilai2 ilmu lgsg..
saya boleh menerima rancangan kartun, tp bila ditayangkan rancangan sprt wrestling tu rasa mcm sgt x elok..aksi2 ganas mcm tu akan beri pengaruh pd kanak2..ade jugak ahli gusti wanita, dgn pakaian yg seolah2 xberpakaian, utk apa semua itu..saya rasa tv malaysia byk menayangkan rancangan hiburan..rancangan berbentuk keagaan mmg kurang...mgkn xde peminat, dan mgkn gak org atasan yg xminat nak siar sbb nnt rate turun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembojaProfil   Hantar PM kepada kemboja   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-03 18:30


Siaran TV kat negara kita dah tercemar..

Kan bagus ada TV macam radio IKIM.fm....

Semua berunsur Islamiah walaupun adalah sikit2 yg tak patut ada....

Siaran TV 8..ke?

Mcm mana ? ok tak..?



-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-03 18:54


memang kebanyakan stesen TV swasta kat negara kita ni melebih2kan hiburan....kebanyakKannya diimport dari luar negara...

kalau nak diharap rancangan berbentuk islamik,seciput jer....itu TV3....kalau ntv7,ana rasa langsung takde rancangan islamik sikit pun....

hmm...
mungkin kesedaran untuk menerbitkan rancangan yg menjurus ke arah agama kurang di kalangan penerbit stesen Tv nie...sepatutnya media yg patut memainkan peranan utk membantu kerajaan membentuk sebuah negara islam contoh di mata dunia.....
tapi,kalau asyik paparkan cerita yg tunjuk org pakai kain tak cukup,nak kata negara Islam pun malu.....

p/s:pelik...kementerian penerangan buat mcm biasa jer...mcm takde apa2....
kalau tanya ulamak tentang hal nie,banyak apa2 yg dikomennya...tak taulahh...



-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-10-03 17:49


assalamualaikum...

ana rase cadangan Prof_Muslim nak buka channel TV 8 tu bernas gak..tapi camner nk buat tu Prof?...ermmm...kita kena lah tanya kat prof_media...betul tak prof?...sbb dia yg tere pasal media2 ni...buat rancangan ukhwah.com ke..
hehe..jgn marah prof ..gurau jer

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-10-03 21:13


Assalamualaikum...
Apa khabar ssemua? Oklah berbalik kepada isu yang diutarakan oleh sahabat kita Saifuddin. Bagi analaaa TV sekarang lebih kepada hiburan sahaja kecualilaaa BERITA. Nak kata mendidik tak tahu pulak, kalau tengok siaran2 melayu...byk berkisarkan tentang cinta remaja.so tak langa ke wahai para remaja..kita ada tugas yang lebih penting pasni tau...kalau citer berkaitan mat salleh pulak lebih kepada WAR. So secara tak sedar didikan barat kepada TIMUR adalah berbentuk WAR.(Fikir sejenak eks)..terus terang ana jelaskan...ana sekarang dah tak berminat nak nonton ehwal Islam. Entah Isu yang dibincangkan jarang menyentuh bab2 akidah. Lepastu cara hujah panel macam bergantung pada kertas...cuba lihat perbezaan zaman kegemilangan Harun Din, Hassan Ali dan sebagainya....Hujjah mereka lain kan? tak der pula bergantung pada kertas...memang tu berdasarkan Ilmu mereka...bukannya berdasarkan Ilmu yang telah ditapis oleh pihak2 tertentu...Sesungguhnya ana terlalu rindukan golongan2 dulu berhujjah kembali dalam Ehwal Islam.....

Minta maaf kalau ada yang terasa...tetapi itulah hakikatnya.....terima kasih...

assalamualaikum.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 10-10-03 23:01


Assalamualaikum

Apa yg dapat diperhatikan pada media massa,masa kini.

1.Penuh dengan hiburan yang lansung tak memberi manfaat,malah membawa meseage yg tidak baik dan boleh merosakan akal fikiran remaja dengan menerapkan unsur negatif yg tersirat.

2.Pada masa yg sama mereka sering membicarakan bagaimana unutk membentuk akhlak yg mulia,namun disamping itu mereka juga memaparkan filem2 yg merosakan akhlak dan memalukan.

3.Media massa yg ada sekarang depelopori oleh mereka yg hanya mementingkan kekayaan dan kemewahaan,mereka langsung tidak mementingkan apa2 measeage yg ingin disampaikan,kita boleh melihat sendiri,rancangan agama sering dipingirkan manakala rancangan maksiat disanjung dan diagung-agungkan.Rancangan yg membawa kebaikan diasingkan dan tidak dipromosikan manakala rancangan yg membawa measeage,keganasan,kekejaman,maksiat,dan kebiadapan pula dipromosikan.

4.Motif sebenar media massa adalah untuk membawa wadah kebenaran,untuk memberi petunjuk kepada kehidupan,sebagai satu jalan cara untuk mendapatkan nasihat.Memang mereka memang memberi petunjuk dan nasihat,tetapi petunjuk dan nasihat yg boleh membawa kepada kesesatan,kejahilan dan kerosakan akhlak,terutama sekali akhlak muda mudi islam.

5.IKLAN,cuba kita perhatikan iklan-iklan yg dipaparkan semua nya berunsur maksiat,yg lebih memalukan adalah org islam yg turut sama menjayakan iklan-iklan tersebut,sampai ketahap yg memalukan sehingga sanggup terkinja-kinja dan melompat,bagaikan manusia yg tidak mempunyai kewarasan akal fikiran untuk membeza yg mana baik dan yg mana buruk.

6.Dimanakah perginya maruah umat islam sehingga sanggup bersekutu dengan orang kafir,bukan sahaja sanggup bersekutu malah beria-ria pula mempromosikan iklan-iklan yg tak senonoh.Adakakh ini contoh negara islam yg sering gembar-gemburkan.Tidak ini adalah dar al kufr yg dah jelas maksiat dan kekufurannyer, ini adalah realiti pahit yg sukar diterima walaupun berselidung dgn mengunakan nama negara islam.

7.Negara kita sudah pun diresapi oleh gelombang-gelombang era globilisasi yg merosakan.Dalam menghadapi era ini kita mestilah melengkapkan diri dgn ilmu dan kekuatan iman,sesungguhnya itu sahajalah yg dapat menjadikan benteng untuk diri kita.

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 13-10-03 13:59


Assalamualaikum

mengikut pandangan ana cara media massa perlu dijalankan.Media massa perlu memiliki falsafah penyiaran yang berteraskan al-Quran dan Hadith. Ia harus dipastikan multazim dengan dasar penyiaran Islam.

Tujuan penyiaran sewajarnya untuk mendidik, meningkatkan kewarasan, menyelesaikan masalah, menyampaikan risalah dan saranan Allah kepada seluruh manusia, menghibur dalam batas yang halal dan kadar yang munasabah, membela golongan yang tertindas dan teraniaya, mempertahankan kebenaran dan keadilan.

Para penjawat jawatan dalam lapangan ini hendaklah dipastikan dari kalangan golongan yang berilmu yang menegakkan kesaksamaan dalam dirinya dan dalam isu di luar lingkungan dirinya. Mereka mesti melalui kursus profesionalisme kewartawanan yang menekankan penghayatan terhadap etika kewartawanan, tanggungjawab sosial, dan matlamat penulisan kerana Allah dan bukan kerana muslihat diri atau kroni.

Para wartawan yang menghina Allah, Rasul, Para Sahabat, Perjuangan Islam, alim Ulama, dan golongan muslim dan muslimah yang komited perlu disingkirkan dan dipulihkan dalam pusat pemulihan khusus. Jika tidak mereka mungkin akan menjadi agen orientalis, imprialis dan Zionis yang menyesatkan khalayak pembaca dan umat .



-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-03 14:46


Quote:

On 2003-10-10 17:49, achik_solehah wrote:
assalamualaikum...

ana rase cadangan Prof_Muslim nak buka channel TV 8 tu bernas gak..tapi camner nk buat tu Prof?...ermmm...kita kena lah tanya kat prof_media...betul tak prof?...sbb dia yg tere pasal media2 ni...buat rancangan ukhwah.com ke..
hehe..jgn marah prof ..gurau jer



betul tu.. perlu ada reformasi dalam media kita.. sesiapa yang ambil bidang media tu harap dapat reformasikan media kita sebab media ni memaainkan peranan penting dalam membentuk pemikiran masyarakat... terutamanya dalam nak mempraktikkan negara Islam, maka perlu ada jalan atau usaha ke arah mengIslamkan semua bentuk hiburan..

wassalam

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-10-03 14:21


SMU..

Stesen Media Ukhwah...

Memaparkan perkara2 menarik...
*isu semasa tentang berkaitan umat Islam..
*Riadah atau Sukan
*Akitivti atau Jejak Kasih....
*Kuliah, ceramah dan juga forum..
*Hiburan Nasyid
*Pengetahuan Am
*Bicara Agama
....

serta banyak lagi paparan yg ada...


Semuanya di SMU...saluran kasih ..

p/s: Conton jer...
Mana tahu satu hari ada kan .....?
Prof akan buat paparan iklan tentang Ukhwah..sokmo
hehehehhe






-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

kokokranc
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 209
Dari: johor baharu

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-10-03 14:25


assalamualaikum,
rancangan yg disajikan banyak menjurus kepada hiburan yg lalai semata-mata...jadi jangan harap la ia dpt membentuk sahsiah yg baik kepada remaja

Bookmark and Share

    


  Member Information For kokokrancProfil   Hantar PM kepada kokokranc   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-10-03 17:04


ha...sempena Ramadhan patut ada liputan akan sausana Ramadhan...lebih banyak ..bukan iklan Raya...
Pelik belum Puasa dah bunyi.....?
Pelik,kan..?

Liputan secara langsung sembahyang terawih..bermula 1 Ramadhan sehingga akhirnya..

Rakaman seluruh negara.....
Liputan suasana sembahyang terawih......

...
p/s: ....Kan bagus ada..ye?

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-08 23:31


Asssalamualaikum semuaaaa... HHHEEHHEE...
Daahh ramai hari-hari asyik open new topic, new topic and keep opening new topic,
saya bongkar balik topic lama-lama niiiiee eekk.. Banyak lagi topic2 lama2 yang
kurang lagi input dan reply nilai tambahnyaa... HEEHHEE... Banyak laaggi yang bess
topic lama-lama niihh rupanya di mana kita blleeyy bincangkan...
Terima kasih kepada pembuka topic.
Nice topic we got here. Yaa.. Sememangnya lebih banyak memaparkan unsur2 yang
lagha lagi menyengal-ayamkan generasi2 muda masa kini. Sesetengah itu lebih
menyokong artis dari ilmuan dan agamawan. Antaranya, adalah program realiti TV
yang ramai di kalangan bebudaaakk sekarang asyik SMS, SMS and keep SMS "The Idol"
kesayangan mereka.

p/s: Bukan hari tuuuee, or sebelum ini Mufti-mufti negeri
daahh bantah ke? Siap ada yang mengatakan, "HARAM!!!!" But still, GOING ON the
show.

Sudahlaah tidak ilmiah, ditambaah lagii pllaak dengan menyiarkan
rancangan-rancangan yang tidak sesuai dengan adab ketimuran dan akhlak2 mulia.
Bebudaak keciikk pengganti generasi kita pun leka dan melalaikan tanggungjawab
mereka sebagai student whether in primary or secondary school.
Sepatutnya, media mnjadiikk sebuah large store of applicable knowledge dan
merupakan antara agen dakwah paaalliingg berkesan. (World Wide Web considered as
media tak? HHEEEE...).

p/s: Kita berusaha laaahh jadikan ukhwah.com sebagai agen dakwah eekk..??
Side from usrah and tabligh also... HHEEEHHHEE...
Sekali lagi terima kasih kepada pembuka topic... Walaupun
saya tidak mengenali anda.. HHEEHHEE...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-07-08 11:02


Satu saluran yang menarik perhatian saya sekarang ialah TV9..yang lain-lain tu tak berapa sangat..rasanya bagi golongan pekerja, 90% daripada masa tengok tv digunakan untuk tengok berita..cite2 lain tak berapa sangat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-07-08 11:07


Ini 5 tahun dulu masa posting. Shafik bongkar kembali topik lama. Rajin Shafik survey ye...

Tapi masa Prof sebut TV 8 masa tu belum wujud. Tapi sekarang memang ada tetapi lain pulak jenis siarannya. Hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-07-08 16:18


Pada 03-07-08 11:07 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Ini 5 tahun dulu masa posting. Shafik bongkar kembali topik lama. Rajin Shafik survey ye...

Tapi masa Prof sebut TV 8 masa tu belum wujud. Tapi sekarang memang ada tetapi lain pulak jenis siarannya. Hehehe


hi2...edit lah ayat itu jadi channel 9...^_^


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-07-08 07:23


teman rindulah nak tengok intisari rancangan yang orang bacakan. seronok betul.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

salmanfarees
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26728
Posting: 79
Dari: New Zealand

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 04-07-08 10:10


Ini kena tanya pengamal media ni, atau media experts. Mesti ada jawapan 'why things happen as they do".

Motivasi utamanya tentulah keuntungan. Kalau tiada viewers, tiadalah iklan. Tiada iklan, tiada duit.

Sebab kita ada pengurusan stesen TV yang mengutamakan keuntunganlah yang menyebabkan berlakunya perkara2 sebegini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For salmanfareesProfil   Hantar PM kepada salmanfarees   Quote dan BalasQuote

syanadh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15549
Posting: 97
Dari: Tangkak

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-07-08 13:04


suka tengok U Remaja TV1 petang rabu..tapi sekarang dah tak sempat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syanadhProfil   Hantar PM kepada syanadh   Pergi ke syanadh's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 18:29


Pada 04-07-08 07:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman rindulah nak tengok intisari rancangan yang orang bacakan. seronok betul.


masa kecil-kecil dulu memang tunggu intisari rancangan.... sebab nak tengok cerita katun :-) :-) :-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 00:44


Pada 04-07-08 07:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman rindulah nak tengok intisari rancangan yang orang bacakan. seronok betul.


ekekekekeke betoi2

p/s: paling tak boleh lupa sekapur sirih.....sebelum diganti dengan MHI


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 09:18


Pada 22-07-08 00:44 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-07-08 07:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman rindulah nak tengok intisari rancangan yang orang bacakan. seronok betul.


ekekekekeke betoi2

p/s: paling tak boleh lupa sekapur sirih.....sebelum diganti dengan MHI




dulu ada program panjang akal,,,tv3 anjurkan,,layan juga....journal alam,,banyak lagi,,,


sebenarnya,,stesyen tv ni pun bisneskan?so mereka bila bisnes macam-macam kepelbagaian mereka buat,,,,,hurmmm.......

setakat ni yang lebih islamic dan ilmiah tv9 dan oasis....tv3 arapkan alkuliyyah dan alhidayah,,bulan puasa jejak rasul...hurmmm...tv8 dan tv7 haram tak ada apa-apa program yang brunsurkan ilmiah mahupun islamic,,,ilmiah dalam benda lain ada lah,,,,tv 1 hurmm,,,,forum perdana ehwal islam jear agaknya yang mnonjol...quran interaktif pun da makin top ratingnye....


so dalam hidup ni kat diberi pilihan,,,halal dan haram,,,,baik dan buruk....sempit dan luas....tepuk dada tanya iman....mana pilihan....


p/s;mana lah pergi katun usop sontorian 2,,,,bosan juga tengok kat you tube,,,huhuhuhuhu :cry: :cry: :cry: :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

farouks
WARGA SETIA
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30061
Posting: 433

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 09:36


kalau nak lihat media hari ni, semuanya penuh dengan cerita 2 yang jauhkan kita dari nak praktik Islam.(tapi tak semua)

hiburan melalaikan, jadi hidangan utama...
pengampu kerajaan jadi tiang utama...
kartun jadi santapan anak2(merosakkan minda)

langung tak membina, malah menghancurkan

kalau dalam daulah Islam.

semua siaran berbentuk membina syaksiyyah Islam,( pengetahuan am tak di lupa, ikut yang mentadbir yang penting tak langgar syariat)
cerita2 mengarut jangan harap dapat disiarkan,
jadi gejala maksiat berpunca dari tv dapat dielakkan

waah :welcome:
indahnay hidup dalam daulah Islam


-----------------
http://mykhilafah.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For farouksProfil   Hantar PM kepada farouks   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.129844 saat. Lajunya....