Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Raja yang setia pada dayang2 yang hanya inginkan kerusi empuk di singgahsana bukan sahaja akan meruntuhkan seluruh istana bahkan seluruh takluk jajahannya...
-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 46 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: HANDSET yang PERTAMA anta/anti GUNA....


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» HANDSET yang PERTAMA anta/anti GUNA....

Please Mendaftar To Post


Oleh HANDSET yang PERTAMA anta/anti GUNA....

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 19-12-07 18:11


saya nak buat survey sikit..handfone yang pertama sekali anta/anti guna dulu... ..jenama fone tu... .model apa... sejak bila pakai fone... ..sekarang ni pakai model apa?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-12-07 20:23


hehe hp pertama...3315..huhu..
mahal wo time tu...

hp sekarang biarlah menjadi rasia>>> ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 21-12-07 12:24


:: Nokia3210..Dah 5kali tukar.semua Nokia :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-12-07 12:35


mula-mula dulu guna nokia 3315....banyak tol jasa dia. sekarang ni guna motorola, tapi xsehebat nokia, jatuh sikit saja dah jam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 21-12-07 12:39


henpon???tak taula pa jnama...tapi sedih ow....haenpon hilang...2 sekali hilang...tak mengapa...da hikmah agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-12-07 15:14


first sekali pakai 3100 nokia.. pas spm.. sekarang pakai 6230 dengan 1600.. 3100 tu bagi kat ummi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 21-12-07 17:25


Assalamualaikum
tajuk ni macam dah ada jeq....hmm...ye ke...entahlah...

handphone pertama...nokia 3310....dah hilang..entah kat ceruk mana handphone tu berada sekarang.... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-12-07 19:37


Pada 19-12-07 18:11 , riniey posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak buat survey sikit..handfone yang pertama sekali anta/anti guna dulu... ..jenama fone tu... .model apa... sejak bila pakai fone... ..sekarang ni pakai model apa?



Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-12-07 19:37


Pada 19-12-07 18:11 , riniey posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak buat survey sikit..handfone yang pertama sekali anta/anti guna dulu... ..jenama fone tu... .model apa... sejak bila pakai fone... ..sekarang ni pakai model apa?



nokia 3210...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-12-07 22:23


nokia3310 lepas itu tukar pakai nokia2300 lepas itu tukar lagi sebab rosak. sekarang ni pakai motorola v360 dan nokia1110i...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

fee-za
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6381
Posting: 39
Dari: aMPanG,sElaNgoR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-07 22:55


hurmm...hp pertama ana..hp yang keypad ide ala2 daun tapi gemuk sikit..
ana tak tawla apa siri..tapi nokia lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For fee-zaProfil   Hantar PM kepada fee-za   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 18:23


saya tak tahu apa nama model hp pertama yang saya guna tu... dia tebal dan berat. siap ada antenna lagi tu.. nokia agaknya. huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 20:50


pakai siemen...itu pun kakak bagi...pakai lepas spm...mana ada duit lagi nak beli sendiri...hphone tu dah rosak dah...sekarang ni pakai nokia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 21:28


start pakai henset masa second year ...
henset Nokia 3310....

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 22:28


.. pakai Nokia 3310 tahun 2002 gaji pertama bekerja:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 00:19


1st Ericcson T10's..2000
2nd NOKIA 3310..masa di uni.dapat scholarship..2000
3rd NOKIA 8310..masa mula-mula kerja..2004
4th..now..2007 .NOKIA 6288...ni sebab dapat free hp...kontrak guna line hp 2 years,:)

1st hp..dah rosak
2nd and 3rd masih boleh digunakan
currently i'm using 3rd and 4th
kesimpulannya NOKIA is the best model that i ever use


-----------------
Nurul AH


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

sakeena
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2007
Ahli No: 31926
Posting: 10
Dari: Bangi

Johor  


posticon Posting pada: 24-12-07 14:39


first handset nokia 2100..
still guna sampai sekarang..
banyak sejarah..huhu..
tapi ana lebih suka guna sony ericson..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenaProfil   Hantar PM kepada sakeena   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 14:52


hanset pertama yang dibeli...
nokia 3315... hilang masa nak masuk 3rd year... huhuhu...
kena beli baru.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 16:11


hp pertama saya yang besar.. 3310
sekarang 1110


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 15:59


first hp masa dok matrik...masa tu siapa ada hp ramai lah mata yang memandang...nokia 3310...sampai sekarang hp ni m,masih ada lagi...
simpan buat pekasam..
sekarang nokia 6233

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

insanie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19223
Posting: 99
Dari: kUANTAN, PAHANG

Pahang  


posticon Posting pada: 26-12-07 16:06


emm, handfhone pertama nokia 2100. tapi dah hilang kena curi. sedeynye... :cry:

sekarang ini boleh dah kerja boleh lah pakai nokia 6070.. alhamdulillah... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insanieProfil   Hantar PM kepada insanie   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 26-12-07 16:51


pakai 3310...
waktu tu dapat sambung study...
itu pun kakak yang bagi...
pakai sejak 2005...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

musafir_alan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15302
Posting: 67
Dari: Quantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 19:59


mula-mula dulu ana guna nokia 3310 lepas itu sekarang pakai sony ericson pula.....

lepas ni nak pakai 02 pula....takpun jenis PDA....

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_alanProfil   Hantar PM kepada musafir_alan   Pergi ke musafir_alan's Website   Quote dan BalasQuote

najeeh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18693
Posting: 46
Dari: Banting,Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 20:25


salam..

saya pun nak berkongsi juga..
hp saya guna sekarang..nokia 1100..tak tau lah betul ke tak..
the chepest hp in malaysia..
alhamdulillah..boleh di guna untuk berhubung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najeehProfil   Hantar PM kepada najeeh   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 20:30


pakai sagem...time form 4 dulu...tak ingat model apa...
Then bila dah part 3 kat ipta baru tukar..tu pun sebab sagem tu dah teruk sangat... tapi simpan lagi sampai sekarang wlp tak boleh guna.... 8-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 15:30


1st time pakai phone umur 16.. pakai nokia 3310... aisey man.. mahal tau dulu.... sekarang sony ericson, k530i... $0 saja...


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-12-07 15:44


salam. dulu nokia 2100 sampai lah sekarang, tapi sekarang dah tambah sony ricson pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 15:50


duu-dulu time belajar..8250 nokia..sekarang kerja..ada naik sikit saja...3230 nokia huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-12-07 15:51


dulu guna hp ala2 butterfly..apatah model dia..
lepas itu tukar 1100 sebab rosak..lepas itu guna 2300..
lepas itu guna.....
bak kata kawan saya,hp canggih pun buat apa kalau tak ada org kol...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 27-12-07 15:51


dulu 2100 sekrang pun 2100..dah hampir 5thn guna..sekarang tambah lagi 1 nokia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 13:50


Nokia 3315
-2G
-Dual band (EGSM 900 & GSM 1800)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 21:36


kita orang saja yang sponsor....

tak mampu beli sendirik....
Apa pun ana bersyukur ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 11-01-08 21:48


Salam Alaik

3310 agaknya... tak berapa ingat.. dah lama sangat...



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 11-01-08 21:55


1st model ever..nokia 3315
then,siemens M35..moto C128 (agaknya)..terendam dalam air..now moto W220..(prefer moto huhu)


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

fiafarha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1209
Posting: 79
Dari: t`ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-01-08 22:01


mula pakai hp tahun 2006 masa dapat gaji jadi guru ganti...samsung..
masih guna sampai sekarang... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiafarhaProfil   Hantar PM kepada fiafarha   Quote dan BalasQuote

embun-pagi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27056
Posting: 41
Dari: Lorong Teratai

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 22:01


mula-mula Nokia 3310.......
sekarang Nokia 6510......

semua nokia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For embun-pagiProfil   Hantar PM kepada embun-pagi   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-01-08 00:04


mula-mula guna hp 3310
lepas itu kawan hadiahkan, tak tahu apa model.. nokia juga..
lepas itu kena ragut.. tukar baru tak tahu model apa.. nokia juga.. ada radio..
lepas itu hilang kena curik agaknya.. pakai nokia juga.. tak tahu juga model apa.. lepas itu beli lagi 1...
lepas itu lasni baru tahu model apa.. heheheh.. model 6300 agaknya..
tak pernah tahu pasal model... mean pakai saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 12-01-08 00:29


Assalamualaikum

memule dulu masuk kolej abah belikan nokia 3315..

2bulan lepas 2 abah belikan nokia 1100 pula sebab yang 3315 2 ta berapa nak elok...2nd hand lah katakan.....

sampai lah ni dOk guna nokia 1100 saja...simple...tahan lasak..org nak curik pun pikiO banyak kali..hehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

al-walid-04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11616
Posting: 135
Dari: kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-01-08 00:32


sama juga macam saya nokia 3310

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-walid-04Profil   Hantar PM kepada al-walid-04   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-08 01:27


aku guna hp 6210 model nokia, keluaran tahun 2000.
guna masa umur 18thn tahun 2004 sebab smbung belajar kat johor, senang nak contact family.
pstu yang sedih tukar hp sebab hp tu jatuh masa naik motor, kena lanyak lori :cry: ...dhlah hadiah daripada pakcik sebab hp tu susah nak dapat kat malaysia.

pstu dah 5x tukar hp tapi bukan beli, org kata warisan turun temurun hehe...kalau kakak @ abang beli hp baru dia orang pas hp dia orang kat aku. best kan jadi aku? hehehe :sopan:


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 13-01-08 12:57


Pada 12-01-08 01:27 , nurulislamiafiqah posting:

!!! QUOTE !!!

aku guna hp 6210 model nokia, keluaran tahun 2000.
guna masa umur 18thn tahun 2004 sebab smbung belajar kat johor, senang nak contact family.
pstu yang sedih tukar hp sebab hp tu jatuh masa naik motor, kena lanyak lori :cry: ...dhlah hadiah daripada pakcik sebab hp tu susah nak dapat kat malaysia.

pstu dah 5x tukar hp tapi bukan beli, org kata warisan turun temurun hehe...kalau kakak @ abang beli hp baru dia orang pas hp dia orang kat aku. best kan jadi aku? hehehe :sopan:




same lah kita.... ana pun warisan turun temurun ...
hihihi


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-01-08 15:55


Assalamualaikum
ouh...forgot to note down my new handphone....I am using K618 now....love this phone so much... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 10:23


Pada 12-01-08 00:32 , al-walid-04 posting:

!!! QUOTE !!!

sama juga macam saya nokia 3310



anfon first guna dulu-dulu....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

niesa217
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2008
Ahli No: 32266
Posting: 56
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 16:55


1st - nokia 3315 (guna lagi sampai sekarang)
2nd - nokia 1600 (bagi umi guna)
sekarang nokia 5300

Bookmark and Share

    


  Member Information For niesa217Profil   Hantar PM kepada niesa217   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 17:51


hanset 2-in-1 zmn2 tadika nya... boleh buat minum sekali huhu! :D :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 13:46


Pada 17-01-08 17:51 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

hanset 2-in-1 zmn2 tadika nya... boleh buat minum sekali huhu! :D :P


anset apa itu??? :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 16:22


salam 'alaik.... dulu ana pakai nokia butterfly.... sekarang pun masih guna yang tu... agakny tukar bla dah habis belajar rasanya....


::::think positive::::

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

everjihad
Warga Rasmi
Menyertai: 20.01.2008
Ahli No: 32385
Posting: 2
Dari: Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 20-01-08 20:54


erm masa mula-mula pegang hp, brand ALCATEL.
tapi kalau hp sendirik SAMSUNG.

cuma nak tanya...
NOKIA tu sebenarnya siapa yang bina?
maksud saya, negeri asal nokia?

ada sesiapa kat sini tau tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For everjihadProfil   Hantar PM kepada everjihad   Pergi ke everjihad's Website   Quote dan BalasQuote

dr_daie
Warga Rasmi
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25484
Posting: 20
Dari: kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 23:24


salam alaik..
1st hp is Ben-Q... pakai waktu last year 2004... hadiah dari mak sebab tolong buat kerja...
sekarang pakai Hp Nokia 2600, 2nd hp after Ben_Q...

alhamdulillah apa adanya walau adik beradik dah banyak pakai hp canggih2...
Insya Allah ada rezeki ganti... tak ada... redha sajalah... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For dr_daieProfil   Hantar PM kepada dr_daie   Quote dan BalasQuote

nur_kamila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.10.2008
Ahli No: 35250
Posting: 62
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-10-08 11:10


hehehe...guna telefon...3315...pah 2 baru...mdel...2600....masa pmr..hehehehe..srkg dah bosan pulak ada hnset heheheh.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kamilaProfil   Hantar PM kepada nur_kamila   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 11:19


mula-mula dulu saya pakai ericson, pas tu tukar siemens lepas itu tukar nokia..sekarang kekal lah nokia n70..hehehehe


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 11:28


bila cakap pasal hanset pertama digunakan, ingat kat arwah ayah. dia yang mula-mula hadiahkan hanset nokia 3310 bila mula-mula nak masuk U. masa tu lah baru kenal apa tu hanset. hehe

sekarang pakai nokia juga. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 11:33


pakai hp sendiri lepas habis SPM..guna duit biasiswa beli..tentuY sony Ericsson k300i..lepas itu joy stik dia rosk..repair dan beli telefon baru..yang repair bagi kat adik..sekarang pun guna soni lagi..haha..k500i..tunggulah dah stabil ekonomi..cadang nak beli baru..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 12:08


handset yang pertama diguna nokia 3310..pernah jatuh waktu ke kuliah..tapi masih jadi rezeki saya sebab dijumpai oleh kawan-kawan kolej chinese..masih berfungsi lagi..sekarang dah guna sony ericsson..
tapi yang lama masih dalam simpanan...banyak jasanya... :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 10:22


nokia warna biru tua tak tau lah apa jenis dia hehehe.dah memang tak boleh pakai.sekarang guna hp sabun cadang nak trade in pula nanti

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 17-10-08 10:29


nokia 1100... dah 5 tahun...
tahan sampai sekarang...
sekitar 2007 tambah lagi satu henset nokia 6300..
tak tahan sangat pun.. kadang-kadang buat hal..
selalunya yang first itu lah yang ok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 10:39


mula-mula nak masuk uniten tu, beli siemens..tak tahu model berapa..senang sikit nak call family Apa hal..lepas itu dapat duit loan yang ptama, baru bila hp baru..nokia 3315..dah 5 tahun pakai hp tu..hp lama bagi mama..xlm lagi nak bila hp baru, sony ericson w880i..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 10:42


Pada 17-10-08 10:29 , PUTERI_FUZA posting:

!!! QUOTE !!!

nokia 1100... dah 5 tahun...
tahan sampai sekarang...
sekitar 2007 tambah lagi satu henset nokia 6300..
tak tahan sangat pun.. kadang-kadang buat hal..
selalunya yang first itu lah yang ok..



uik lama tu.masih pakai lagi ke?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

fifi_syauqa87
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34870
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 12:12


hpon mla2 ana gna nokia 3310.
gna waktu form 6 sebab belajar jauh dulu.
hpon ini memang banyak bjsa...
now, ana gna nokia 6020 pemberian ayahbonda..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fifi_syauqa87Profil   Hantar PM kepada fifi_syauqa87   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 17-10-08 12:42


saya guna nokia 3310 sampai lah niii.rasa tunggu betul-betul stabil baru pakai yang bergaya agaknya.asal boleh call dan mesej jadi lah.jimat dulu.huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 13:37


!!! QUOTE !!!

cuma nak tanya...
NOKIA tu sebenarnya siapa yang bina?
maksud saya, negeri asal nokia?

ada sesiapa kat sini tau tak??


ni serba sikit pasal nokia..copy paste dr google
hehe

Nokia started by making paper – the original communications technology

The history of Nokia goes back to 1865. That was when Fredrik Idestam built a wood pulp mill on the banks of the Tammerkoski rapids, in southern Finland. A few years later, he built a second mill by the Nokianvirta river – the place that gave Nokia its name.

Who was Fredrik Idestam?

A mining engineer by trade, Idestam brought a new, cheaper paper manufacturing process to Finland from Germany.

It was a great success. Idestam’s invention won a bronze medal at the Paris World Exposition in 1867, and he is considered to be the father of Finland’s paper industry.

1898: Finnish Rubber Works founded
Arvid Wickström founds Finnish Rubber Works, which will later become Nokia's rubber business.

1912: Finnish Cable Works founded
Eduard Polódan starts Finnish Cable Works, the foundation of Nokia's cable and electronics businesses

1937: Verner Weckman, industry heavyweight
Former Olympic wrestler Verner Weckman becomes President of Finnish Cable Works.

1960: First electronics department
Cable Works establishes its first electronics department, selling and operating computers.

1962: First in-house electrical device
The Cable Works electronics department produces its first in-house electrical device - a pulse analyzer for nuclear power plants.

1967: The merger
Nokia Ab, Finnish Rubber Works and Finnish Cable works formally merge to create Nokia Corporation.

1979: Mobira Oy, early phone maker
Radio telephone company Mobira Oy begins life as a joint venture between Nokia and leading Finnish television maker Salora.

1981: The mobile era begins
Nordic Mobile Telephone (NMT), the first international mobile phone network, is built.

1982: Nokia makes its first digital telephone switch
The Nokia DX200, the company’s first digital telephone switch, goes into operation.

1984: Mobira Talkman launched
Nokia launches the Mobira Talkman portable phone.

1987: Mobira Cityman – birth of a classic
Nokia launches the Mobira Cityman, the first handheld NMT phone.

1991: GSM – a new mobile standard opens up
Nokia equipment is used to make the world’s first GSM call.

1992: Jorma Ollila becomes President and CEO
Jorma Ollila becomes President and CEO of Nokia, focusing the company on telecommunications.

1992: Nokia’s first GSM handset
Nokia launches its first GSM handset, the Nokia 1011.

1994: Nokia Tune is launched
Nokia launches the 2100, the first phone to feature the Nokia Tune.

1994: World’s first satellite call
The world’s first satellite call is made, using a Nokia GSM handset.

1997: Snake – a classic mobile game
The Nokia 6110 is the first phone to feature Nokia’s Snake game.

1998: Nokia leads the world
Nokia becomes the world leader in mobile phones.

1999: The Internet goes mobile
Nokia launches the world's first WAP handset, the Nokia 7110.

2002: First 3G phone
Nokia launches its first 3G phone, the Nokia 6650.

2003: Nokia launches the dan-Gage
Mobile gaming goes multiplayer with the dan-Gage.

2005: The Nokia Nseries is born
Nokia introduces the next generation of multimedia devices, the Nokia Nseries.

2005: The billionth Nokia phone is sold
Nokia sells its billionth phone – a Nokia 1100 – in Nigeria. Global mobile phone subscriptions pass 2 billion.

2006: A new President and CEO – Nokia today
Olli-Pekka Kallasvuo becomes Nokia’s President and CEO; Jorma Ollila becomes Chairman of Nokia’s board. Nokia and Siemens announce plans for Nokia Siemens Networks.

well..tak sangka kan
dr kilang buat kertas, jadi penjual hp no 1 kat dunia..

1st hp ana guna nokia 3310
2nd nokia 3610 agaknya.tak ingat lah
3rd nokia juga.tapi tak ingat no siri
4th dan sekarang nokia 6120c

tapi ni pun nak tukar dah.hehe
rasanya nak tukar nokia 6500 slide tu
hehe :-D


-----------------
"the best and most beautiful things in the world cannot be seen, not touched..but are felt in the heart.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 13:57


Dulu nokia 3310, lepas itu sony erickson.. lepas itu motorola.. lepas itu nokia sabun.. then sekarang pakai hp 3110 ..

ingat nak try pda HTC phone lepas ni.. tengah target.. hehe..


-----------------

Koleksi Busana



    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 14:56


dulu masa 1st2 pakai telefon bimbit..telefon bimbit motorala....mode E..apa tah lupa lah...lepas itu dah maju sikit baru lah guna 3310...sekarang ini guna 2 telefon bimbit pula..n73 dengan 2300..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 17-10-08 14:58


Nokia 3310, masa tu Hp tu baru keluar .. Bangganya dapat hadiah dari arwah Ayah :-) .. setakat ni dah 7X ganti hp .. Semua Brand Nokia .. Terbaru kawan Wawa (Passengger from Israel- passengger ni selalu transit kat Malaysia..) hadiahkn hp Nokia Express music.. sampai sekarang Wawa guna hp ni .. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 15:33


first time ek..
emm...guna nokia 2100
then baru tukar sekali..now guna sony ericsson z550i pulak
nokia 2100 tu masih elok lagi..dah bagi kat adik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

zidi86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20555
Posting: 21
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 16:04


salam...
first saya guna ansdet nokia 3310....skung dah guna andset sony ericson k660i dengan nokia 1200...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zidi86Profil   Hantar PM kepada zidi86   Pergi ke zidi86's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 17-10-08 16:11


Bismillahhirrahmanirrahim..

erm,dulu motorolla..handset first..sekarang nokia..lepas2 ni tak tau aa.. mungkin tukar handset lagi..erm,mungkin jugak tak..kalau tak penting..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 17-10-08 21:52


emm..hp pertama yang saya guna ialah alcatel.. warna kuning.. emm.. sekarang ni dah 8 kali tukar.. latest guna nokia N95..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 22:06


nfon pertama saya guna biasalah Nokia 3310...kira yang canggihlah itu time2 saya..ingat lagi..dulu nak topup bukan senang macam sekarang ini..dulu nak topup kena topup laluan dan kredit..laluan RM50-Kredit RM50..sekarang ini RM3 pun ada..senang-senang pun minta share..hahaha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-10-08 00:07


salamun alaik..

1st hp :motorola entah apa siri(arwah ayah bagi masa pas spm)
2nd hp :nokia 3200(tukar masa dok matrix..knon2 nak hp kamera..hehe)
3rd dan until now:nokia 7373 L-amour collection(hadiah dari mak sempena birthday dan dapat AD masa sem 3..hehe..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 11:56


1st hp:nokia 3210...kakak yang bagi
2nd hp:nokia 3120....dah 4 tahun guna...insyaAllah nak tukar tahun depan..hs dah uzur...huhuhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 16:25


1st. Sagem model apa entah,tak ingat (2002)         dah rosak
2nd.Nokia 3310                                 (2003)         masih boleh digunakan
3rd.Nokia 3120                                 (2005)         masih boleh digunakan
4th.IMobile,model apa entah                (2006)         dah jual
5th.Nokia 1110i                                 (2006)         bagi kat mak
6th.Nokia 6110 navigator                 (2008)         currently used

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 19:44


Hp pertama ana guna model Ericsson..Bukan Sony Ericsson tapi just Ericsson...time tu Sony tak ambil alih lagi syarikat Ericsson..ana guna hp ni tahun 2000.

sekarang dah guna model Nokia 6600...dah 3 tahun lebih usia telefon ni..alhamdulillah, masih tahan sampai sekarang :D


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

azzna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.04.2006
Ahli No: 24310
Posting: 46
Dari: jengka, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 16:18


saya pakai hp pas spm.... kami memang dapat pas spm... mula-mula ayah bagi nokia 1100... itu dah memadai... buat apa nak canggih2 Kalau cepat rosak??? hp just dapat tanya khabar org tersayang pun jadilah kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azznaProfil   Hantar PM kepada azzna   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-08 21:20


first-first ana guna alcatel besar juga lah,sekarang ana guna sony ericsson kecil daripada sebelumnya.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 15:58


( 1 ) NOKIA 3310 - Bagi pak cik sebab tak ada handphone
( 2 ) NOKIA 3120 - Bagi adik no 1
( 3 ) NOKIA 6600 - Bagi adik no 2 bagi pakai sebab duduk jauh (asrama)
( 4 ) NOKIA 5300 - Bagi adik no 1 lagi sebab telefon lama dah rosak
( 5 ) NOKIA N81 - pakai sekarang


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 16:38


nokia lupa pula jenama apa?
sony +nokia hehe
tapi sony kesayanganku sudah hampir2 rosak..huhu..
:cry:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 16:38


sudahnya pakai 3310 saja sekarang.. yang mahal2 pun dah hilang...
ada yang rosak..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ewanz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29954
Posting: 30
Dari: taiping

malaysia  


posticon Posting pada: 09-12-08 20:45


1. alcatel (model apa entah)
2. nokia (tak ingat jugak model apa)
sekarang ni nokia 6680. hmm, banyak jasa handphone ni. kenangan pun banyak jugak=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ewanzProfil   Hantar PM kepada ewanz   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 09-12-08 20:59


Assalamualaikum ....emm Motorola...c350i..dr dulu sampai sekarang...dah masuk 4 tahun lebih...InsyaAllah bulan 1 tahun depan...5 tahun hihi....salah satu sebab saya sayang phone ini sebab boleh set 5 alarm sekaligus.. :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 01:30


mula-mula pakai Hp mahal lah jugak... NOKIA dan-GAGE.
tu pun masa belajar kat kolej...
lepas itu hilang...
sekarang pakai Nokia 1100i saja..syukurlah ada juga.


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 05:13


3310 abang saya punya. start guna hp masa form5 (2006) . nombo pun akak yang bagi. sekarang dah guna nombor sendiri. hp pun dah upgrade (K850i).


-----------------
tiada signature


Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

sikinshaharudin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36109
Posting: 87
Dari: zi ji l0ng p0

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 14:19


HP NOKIA 33sekupang....
telefon bimbit pilihan rakyat malaysia... :-D


-----------------
senYum s0km0 =)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sikinshaharudinProfil   Hantar PM kepada sikinshaharudin   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 08:31


hp pertama..3310...kmpul duit sendiri masa s.p.m..masuk mtrik saja terus beli...
banyak kenangan tu...

3310 ni senang modified..macam kereta pula...muahaha... :lol: :lol:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

solehen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25686
Posting: 90
Dari: sentul

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-12-08 20:24


salam ukhwah :kelip:
first hp yang ana guna nokia3310 .
abang ana bagi masa ana kerja lepas spm...
sampai sekarang ana masih simpan hp 2..


-----------------
For Things to Change, I mUst Change First.
There is no FAILURE, Only Wrong Result,
So I Change My STRATEGY.


Bookmark and Share

    


  Member Information For solehenProfil   Hantar PM kepada solehen   Pergi ke solehen's Website   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-12-08 21:39


salam alaik...
enset pertama yang ana guna ialah nokia 3310...
bak kata org baling anjng pun mati....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

murnie_cikgu84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1747
Posting: 60
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 22:28


Pada 21-12-07 17:25 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
tajuk ni macam dah ada jeq....hmm...ye ke...entahlah...

handphone pertama...nokia 3310....dah hilang..entah kat ceruk mana handphone tu berada sekarang.... :berfikir:



same lah kita...
hp yang pertama sekali dapat...nokia 3310..masa tu abang ipar hadiahkan sebab masuk matrikulasi....lepas itu hp tu hilang masa kat u... :cry:


-----------------
diriku....HAMBA ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan....

~wahai murni...bersangka baiklah kamu pada semua insan~


Bookmark and Share

    


  Member Information For murnie_cikgu84Profil   Hantar PM kepada murnie_cikgu84   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.914734 saat. Lajunya....