Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah SWT memberikan kita dua telinga, dua mata, satu mulut dan otak di tengah antaranya, mesti bersebab. Dengar dan lihat kanan kiri, timbang dengan otak.
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 74
Ahli: 0
Jumlah: 74




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 23 hari yang lalu
ronniefinancehome: 34 hari yang lalu
MTMKi: 44 hari yang lalu
usop79: 45 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: Majlis Perkahwinan SHAYUKI (Pengarah IT Ukhwah.com)


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» Majlis Perkahwinan SHAYUKI (Pengarah IT Ukhwah.com)

Please Mendaftar To Post


Oleh Majlis Perkahwinan SHAYUKI (Pengarah IT Ukhwah.com)

Administrator




posticon Posting pada: 09-12-07 21:01



Menyampaikan jemputan dari shayuki. Warga Ukhwah.com dipersilakan ke majlis perkahwinan ini.

Ini peta ke rumah shayuki:




Simpang ke Pinggir Taman Tun Dr Ismail (sempadan antara Sungai Pencala dengan Taman Tun Dr. Ismail)


Jalan naik ke Bukit Al-Hambra', sebelah Yayasan Ilham tidak jauh dari simpang Pinggir Taman Tun Dr Ismail.


Rumah Shayuki (insan yang bermurah hati menyediakan co-location untuk server Ukhwah.com dan Hanan.com.my sejak tahun 2003)

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-12-07 21:05


Tahniah buat saudara Shayuki dan pasangan.
Mabruk...semoga kekal bahagia di dunia dan akhirat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-07 22:48


Selamat Pengantin Baru,

Moga berbahagia dunia akhirat..


Ameen.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 02:43


wahh tahniah..

semoga dipermudah segala urusan majlis, amin..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-07 07:10


alhamdulilah...mabruk!! semoga kekal bahagia dunia & akhirat...Amin!! :kelip: :-D :-) :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 07:35


alhamdulillah..syukur...
tahniah ana ucapkan pada akhi syauki....
semoga berkekalan dunia dan akhirat...
mudah-mudahan dapat melahirkan generasi yang muttaqin...insya'ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-12-07 07:44


Tahniah kerana bakal mendirikan "masjid"
Semoga majlis nanti akan berjalan dengan jayanya dan dipenuhi keberkatan dari-NYA

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 07:45


Assalamualaikum...

alhamdulillah.....syukur kehadrat ilahi...

tahniah ana ucapkan pada akhi syauki...

semoga berbahagia dunia dan akhirat. insyaALLAH....

:-) :-) :-)


*rasa-rasanya....tak jauh sangat dari rumah ana.... insyaALLAH....cuba hadirkan diri.... (segan sikit) :bunga:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 07:52


Pada 09-12-07 21:01 , Administrator posting:

!!! QUOTE !!!


Menyampaikan jemputan dari shayuki. Warga Ukhwah.com dipersilakan ke majlis perkahwinan ini.



tahniah lah ye.... :malu: :malu:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 07:59


Pada 10-12-07 07:52 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-12-07 21:01 , Administrator posting:

!!! QUOTE !!!


Menyampaikan jemputan dari shayuki. Warga Ukhwah.com dipersilakan ke majlis perkahwinan ini.



tahniah lah ye.... :malu: :malu:




aye sejak akhir2 ni suka bebenor kalau ada cerita pasal org nak menikah.. :-P

apa-apa pun, tahniah buat shayuki & pasangan.. moga kekal ke akhir hayat..


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 10-12-07 08:07


Assalamualaikum...tahniah...Selamat Pengantin Baru...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

nur_takwa88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28942
Posting: 91
Dari: bumi anbiya'

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 08:24


Pada 10-12-07 07:59 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-12-07 07:52 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-12-07 21:01 , Administrator posting:

!!! QUOTE !!!


Menyampaikan jemputan dari shayuki. Warga Ukhwah.com dipersilakan ke majlis perkahwinan ini.



tahniah lah ye.... :malu: :malu:




aye sejak akhir2 ni suka bebenor kalau ada cerita pasal org nak menikah.. :-P

apa-apa pun, tahniah buat shayuki & pasangan.. moga kekal ke akhir hayat..




salam,semoga berbahagia sehingga akhir hayat.
ha ah lah,fatrah2 imtihan ni,ahli2 bait dan rakan-rakan sibuk cerita pasal kahwin,saudara2 ana di malaysia,dah 2 orang berkahwin,ada yang bakal bertunang.erm,musim perkahwinan agaknya.Tak apa lah,benda baik kan.semoga berbahagia selalu hendaknya.amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_takwa88Profil   Hantar PM kepada nur_takwa88   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 08:42


Asslamua'laikum.
Tahniah, moga pernikahan ini mendapat keberkatanNya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 09:13


.. tahniah.. mudah-mudahan memperolehi kebahgian di dunia dan di akhirat.. Amin:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 10:08


Barakallahu lakum wa Baraka 'Alaiykum" ( Mudah-mudahan Allah memberi kalian keberkahan dan melimpahkan atas kalian keberkahan)

mujur tak clashing dengan jk penutup..hihi..
insyaAllah.. team MT dan warga ukhwah lain akan berkampung
di walimah Pengarah IT ni...
ilalliqa'... :-D :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 10:47


Pada 09-12-07 21:01 , Administrator posting:

!!! QUOTE !!!


Menyampaikan jemputan dari shayuki. Warga Ukhwah.com dipersilakan ke majlis perkahwinan ini.


tahniah.....
selamat pengantin baru....semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.... :bunga: :bunga: :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 11:20


tahniah semoga mendapat keberkahan dari Allah S.W.T

Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 11:21


Assalamualaikum

selamat penggantin baru buat pasangan ini..moga jodoh berkekalan hingga ke syurga..ameen..
moga majlis berjalan dengan lancar..insyaallah.. :kelip: :bunga: :-)


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

tulipjingga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13314
Posting: 72
Dari: Jerantut

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-12-07 11:29


tahniah....
selamat pengantin baru..
semoga kekal hingga ke akhir hayat..
malah disana jua


-----------------
Jangan terlalu mengikut EMOSI kerana IMPLIKASINYA tak seindah yang diIMAGINASI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For tulipjinggaProfil   Hantar PM kepada tulipjingga   Pergi ke tulipjingga's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 11:32


Pada 10-12-07 07:59 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-12-07 07:52 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-12-07 21:01 , Administrator posting:

!!! QUOTE !!!




tahniah lah ye.... :malu: :malu:




aye sejak akhir2 ni suka bebenor kalau ada cerita pasal org nak menikah.. :-P

apa-apa pun, tahniah buat shayuki & pasangan.. moga kekal ke akhir hayat..



:-D :-D tak ada lah... saja saja.... kot2 dapat tempias, siapa tahu :sopan: :sopan:
:-P



-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 10-12-07 11:37


TAHNIAH...
Selamat Pengantin Baru..
semoga kekal ke akhir hayat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 11:39


Pada 10-12-07 11:32 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-12-07 07:59 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-12-07 07:52 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-12-07 21:01 , Administrator posting:

!!! QUOTE !!!




tahniah lah ye.... :malu: :malu:




aye sejak akhir2 ni suka bebenor kalau ada cerita pasal org nak menikah.. :-P

apa-apa pun, tahniah buat shayuki & pasangan.. moga kekal ke akhir hayat..



:-D :-D tak ada lah... saja saja.... kot2 dapat tempias, siapa tahu :sopan: :sopan:
:-P




tempias ye?
tu maknanya ada apa-apa lah tu.. :sopan:
nak ambil berkat ek? tak apa, saya doakan semoga JK kompang lepas ni untuk aye pula.. :welcome:


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 16:06


tahniah....moga kekal hingga keakhir hayat...dan dikurniakan zuriat yang soleh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 16:16


Pada 10-12-07 11:39 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-12-07 11:32 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-12-07 07:59 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-12-07 07:52 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-12-07 21:01 , Administrator posting:

!!! QUOTE !!!




tahniah lah ye.... :malu: :malu:




aye sejak akhir2 ni suka bebenor kalau ada cerita pasal org nak menikah.. :-P

apa-apa pun, tahniah buat shayuki & pasangan.. moga kekal ke akhir hayat..



:-D :-D tak ada lah... saja saja.... kot2 dapat tempias, siapa tahu :sopan: :sopan:
:-P




tempias ye?
tu maknanya ada apa-apa lah tu.. :sopan:
nak ambil berkat ek? tak apa, saya doakan semoga JK kompang lepas ni untuk aye pula.. :welcome:



syukran.... :malu: :malu: :malu:
nah bunga sebagai hadiah untuk nte... :bunga: :sopan:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 10-12-07 17:17


Pada 09-12-07 21:01 , Administrator posting:

!!! QUOTE !!!


Menyampaikan jemputan dari shayuki. Warga Ukhwah.com dipersilakan ke majlis perkahwinan ini.


Tahniah ana ucapkan..moga keberkataan berpanjangan dalam suasana bahagia serta dimurahkan rezeki....Amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 15:47


bila lah pula turn ana ni ye,hehe hanya kidding,mati ana Kalau mak ana tahu kata nak kawin,heheehe umoq muda lagi,hihi,jeles2

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 15:51


Alhamdulillah..syukur dan tahniah buat sdra shayuki dan pasangan..
semoga Allah permudahkan urusan majlis dengan lancar.
semoga jodoh kalian berpanjangan di dunia dan di akhirat dan diberkati oleh Allah.. amiin.. :-) :-) :-)


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 15:55


eh, teman tak ucap lagi ropenye...
ok teman ucap ye.

Selamat Pengantin Baru kepade kome berdua. semoga kekal ke anak cucu dan dirahmati Allah SWT selamenye...

p/s

Ooo mama, saya mahu kahwin

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 15:55


tahniah buat saudara shayuki,moga allah merahmati kedua2 pihak,hehe
wasslm

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 00:15


oh. saya pun belum ucap.

buat bakal pengantin, saudara shayuki berserta pasangan yang dipilih... Tahniah diucapkan. moga majlis walimah yang diadakan nanti diberkati dengan kehadiran ramai para tetamu jemputan.

dan moga rumahtangga yang dibina kekal bahagia selamanya. AMIN.

p/s: di kesempatan ni, nak ucap terima kasih banyak-banyak lah kepada shayuki atas kesudian menawarkan diri menaja co-location server ukhwah.com ni.... jasa anda amat dihargai.. :-D

==

p/s lagi: one day will be MY banner! hehehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 00:40


Pada 12-12-07 00:15 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

oh. saya pun belum ucap.


p/s lagi: one day will be MY banner! hehehe


salam...

:-o :-o :-o

adakah ana salah membacanya..

:berfikir: :berfikir: :berfikir:

moga-moga apa yang ditulis itu, akan cepat "hadirnya"..

dah lama tak makang "nasi" ni...

lapar2....

-------------------------------------------------------------------------------------
maaf keluar dari topik kejap tadi.

nak tanya lah....

tempat tu dekat shah alam ke??
huhu...tempat pun dah lupa dah.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 00:53


TAHNIAH pada shayuk dan bakal isterinya...

lepas ni turn sapa pulak...???

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 05:19


salam..mabruk ya akh!!
seronoknya dengar cerita org nak kahwin ni
semoga perkahwinan akh sentiasa berada dalam redhaNya
selamat menempuh gerbang perkahwinan dengan penuh ketaqwaan~
asiff ye, Saffa mungkin tak dapat pergi

Bookmark and Share

    


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-07 07:14


Pada 12-12-07 00:40 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-12-07 00:15 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

oh. saya pun belum ucap.


p/s lagi: one day will be MY banner! hehehe


salam...

:-o :-o :-o

adakah ana salah membacanya..

:berfikir: :berfikir: :berfikir:

moga-moga apa yang ditulis itu, akan cepat "hadirnya"..

dah lama tak makang "nasi" ni...

lapar2....

-------------------------------------------------------------------------------------
maaf keluar dari topik kejap tadi.

nak tanya lah....

tempat tu dekat shah alam ke??
huhu...tempat pun dah lupa dah.



kalau tak silap ana, rumah akhi shayuki ni dekat area IKEA Damansara...



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 07:41


tahniah..semoga berkekalan hendaknya rumahtangga,dijauhi fitnah dan kerosakan..insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 22:23


!!! QUOTE !!!


kalau tak silap ana, rumah akhi shayuki ni dekat area IKEA Damansara...


kalau area TTDI, depan OU(One Utama, Damansara Utama)..
dekat dengan highway... on the way ke Kepong, Kota Damansara, IKEA.. Ipoh pun boleh...

Azhar(Mohamad)!!! Kalau nak pergi turun di stesen Universiti, ana ambil anta from UM... rempit2!!!! helmet?? no need to bring... being supported...
hhiiihhuuuuuhhuuoooeeee......
-Shafiq-

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 13-12-07 01:47


Assalamualaikum wwt..

Wah..tahniah kepada saudara shayuki dan pasangan..
semoga majlis berjalan lancar dan diberkati ALLAH hendaknya :-)

p/s:Hmm..30 dec ni pun majlis perkahwinan member ana :sopan:

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 07:57


tahniah selamat pengantin baru...moga berbahagia untukselamanya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 11:09


asslamualaikum..
tahniah kepada bakal pengantin..semoga diberkati Allah hingga ke syurga..
amin..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-12-07 11:11


Nok nikoh jugok boleh?.... ... ... ... ... ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 11:14


Pada 13-12-07 11:11 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Nok nikoh jugok boleh?.... ... ... ... ... ..


boleh jah..ni mesti dah ado calon kan?
tahniah kepada are_peace82..moga dipermudahkan lah ye are_peace82..



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 15:46


Selamat Pengantin Baru...
Semoga Berbahagia Selalu....:bunga:

/

:sopan: :sopan: :sopan: :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 20:09


ohh,lepas ni insya'ALLAH turn aye pula ye..hehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 20:11


jika are_peace82 dah ada calon dan tiada aral melintang,teruskan saja lah jika niat baik di hati dah ada...
insya'ALLAH perkara baik tiada halangan yang datang melainkan ujian ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 13-12-07 20:21


===========================================

TAHNIAH!!!
moga berkekalan hendakNYA..
semoga majlis brjalan lancarrr

.........................................................................


semoga yang masi bujang ni akan mengikut jejak.. :-D :sopan:
ramai kat ukhwah ni yang kelihatan tak sabr nak kahwin... :-)


===========================================



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 13-12-07 21:01


tahniah ana ucapkan kepada bakal pengantin baru..pepun SELAMAT PENGANTIN BARU..SEMOGA BERBAHAGIA DAN BERKEKALAN HINGGA HUJUNG NYAWA..Layarilah alam rumah tangga dengan sebaiknya...Insyaallah rahmat Allah menanti anda berdua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

selembut_salju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2674
Posting: 121
Dari: damansara utama

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 15:28


TAHNIAH....

MOGA BERBAHAGIA DAN BERKEKALAN KE AKHIR HAYAT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For selembut_saljuProfil   Hantar PM kepada selembut_salju   Pergi ke selembut_salju's Website   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-12-07 02:42


BismiLlah wal HamduliLlah wa as-Syukru liLlah...
As-Salamu`alaikum wa RahmatuLlahi wa Barakatuh...
:-)

mabruk

BaarokALLAHulak wa Baaroka `alaiika
wa Jama`a Baiinakumaa fii Khoiirr... ALLAHumma amin...
:-)


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

zaidakhtar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20793
Posting: 187
Dari: Liverpool

jordan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 16:27


Tahniah!
Selamat Pengantin Baru kepada kedua-dua mempelai.
Ainen Salwa?
Macam pernah dengar nama tu. Bekas pelajar Madrasah Idrisiah Kuala Kangsar ya?
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidakhtarProfil   Hantar PM kepada zaidakhtar   Pergi ke zaidakhtar's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 23:00


siapa nak datang bagi tahu lah..boleh lah jumpa kat sana...kalau ana seorang saja datang malu lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 09:54


Pada 25-12-07 23:00 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

siapa nak datang bagi tahu lah..boleh lah jumpa kat sana...kalau ana seorang saja datang malu lah...

salam...

akhi...

insyaALLAH....ana dan akhi syafiq(owl_UM) akan merempit kesana.

insyaALLAH....boleh jumpa disana. :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 22:00


sok balik UM!! yehh yeehhh!!! boleyy jumpa azhar(mohamad) nanti!!
yehh yehh!! aikk??? muslimin23 pun ada?? errr.. shayuki ni programmer
ke?? ke network administrator? ke server maintenance officer? ke manager server hosting? ke system analyst? --mengandaikan beliau sebagai IT Administrator.. hihhii!!!-

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 27-12-07 21:20


Pada 26-12-07 22:00 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

sok balik UM!! yehh yeehhh!!! boleyy jumpa azhar(mohamad) nanti!!
yehh yehh!! aikk??? muslimin23 pun ada?? errr.. shayuki ni programmer
ke?? ke network administrator? ke server maintenance officer? ke manager server hosting? ke system analyst? --mengandaikan beliau sebagai IT Administrator.. hihhii!!!-


Merangkumi kesemuanya. Shayuki adalah pemilik syarikat hosting FIVIO.COM. Server Fivio sehingga hari ini lebih dari 30 unit ditempatkan di Datacenter Jaring, Netmyne dan Myloca.

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-07 16:22


Pada 19-12-07 02:42 , mas2ra posting:

!!! QUOTE !!!

BismiLlah wal HamduliLlah wa as-Syukru liLlah...
As-Salamu`alaikum wa RahmatuLlahi wa Barakatuh...
:-)

mabruk

BaarokALLAHulak wa Baaroka `alaiika
wa Jama`a Baiinakumaa fii Khoiirr... ALLAHumma amin...
:-)



tahniah..selamat pengantin baru .. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-07 19:19


Pada 30-12-07 16:22 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-12-07 02:42 , mas2ra posting:

!!! QUOTE !!!

BismiLlah wal HamduliLlah wa as-Syukru liLlah...
As-Salamu`alaikum wa RahmatuLlahi wa Barakatuh...
:-)

mabruk

BaarokALLAHulak wa Baaroka `alaiika
wa Jama`a Baiinakumaa fii Khoiirr... ALLAHumma amin...
:-)



tahniah..selamat pengantin baru .. :-D



-----------------
saya percaya tiada yang sia-sia,semua akan ada hikmahnya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-07 21:53


KRONOLOGY BAGAIMANA ANA DAN AZHAR (nick: MOHAMAD)
ACCIDENT ON THE WAY KE KENDURI ini...

1. Azhar dari rumah pergi ke Stesen Universiti (LRT).
2. Ana mengambil beliau dan naik motor bersama (Im the rider)
3. Keluar ikut pintu pagar UM (Section 14 PJ).
4. I was riding my bike about 60-70 KM/hour in front of Millenium Court (MC).
5. tiba-tiba sebuah Hyundai Elantra (the driver was the Chinese woman) from the other my right side buat U-turn di hadapan.
6. BANGG!!!!(Mustahil ana boleh brake bila tiba-tiba kereta depan(frm right side of road-arah bertentangan) tiba-tiba U-turn dalam jarak 3 meter dari kami)
7. Ana terlambung ke hadapan, Azhar terhumban ke belakang.
8. Motor ana (the front side) totally loss!!! Terperosok dekat tayar kereta tu.
9. Ana cuak tiba-tiba asma Azhar (Mohamad) datang. Dia sesak nafas!! Cant breathing!!! Macam nak mati saja ana tengok!! (Maaf lah....)
10. Dia ambil ubat(athma pump-ubat sedut tuu..) dan ana urut2 dada dia..
12. Kaki ana dah berdarah(macam putih nampak tulang)..tangan lebam dan sakit2 celah paha dahh lepas terhumban itu.. Azhar pula berdarah di bahagian belakang pinggang...
13. Kemudian bertekak dengan seorang lelaki Cina (tiba-tiba woman tu panggil tah lah pak sedara dia kaa..or abang dia kaa...dengan dua orang perempuan... baru sampai...
14. Dia cakap, "You suppose can brake right..?" (dalam hati ana palaotakk hang!!! takkan lah dok riding 60-70 KM/H tiba-tiba nak brake!!! bodoh tull!!!)
kami bertekak lagi.. suara pun dah tinggi bila Cina tu cakap "Who want to pay us??!!! Hotak diaa!! Hang salah hang lah bayar aku!!! bodoh tull!!! I just said,"Its fine for me!!! Its her that suddenly make a U-turn when Im riding at my side!!!" Saya dah hilang sabar.)
15. Then kami settle luar lah... compensation, motor ana hantar kedai dia bayar...
16. Kemudian bapa Azhar datang, hantar saya ke Pantai Hillpark... dan mereka pun pulang...

p/s: Azhar, say thanks to your father... mak bising tak?? Hm.. ya Allah... daku mengadu padamu betapa rabak dan hancurnya motorku....

-By: Shafiq, UM, 3rd year- .

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-07 21:56


Esok papa dan ibu melawat saya.. doragx datang dari Ipoh....
Saya ke lecture esok tumpang kawan...
dan betapa sedihnya tak dapat pergi kenduri tu...
maaf banyak-banyak....

Petang tadi saya da pergi PPUM (Pusat Perubatan Universiti Malaya), injection (sakitt sangat!!! arrgghh!!! kasar lah nurse tu!!!) for eliminate virus infection dan ex-ray...

Alhamdulillah..kaki tak patah... lepas itu balik Pantai Hillpark(rumah sewa) balik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-12-07 22:02


erm. terkejut juga dapat tau.. moga owl dan mohamad cepat sembuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-07 22:05


terima kasih kepada kak Yati (Sadiqah) yang tanya khabar... mmaflah taklehh reply banyak-banyak.. saya berehat masa tu.... kejadian berlaku lebih kurang 12.50 pm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-07 22:29


salam takziah kepada owl dan mohamad..
semoga cepat sembuh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-12-07 22:54


Assalamualaikum
oh..sauadaraku...OU dan EM....takziah...
semoga cepat sembuh...takutnya keadaan EM...
tak sempat lagi nak jumpa buat kali kedua....EM...OU...jaga diri... :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-07 23:09


serious?! shafiq and azhar... simpatinya saya.

cina tu yang salah lah tu... ni mesti tak nampak motor anda tu... dia lah yang patut berenti. saya tahu U-turn kat depan MC tu.. tiap-tiap hari lalu nak pergi kerja...

erm tapi apa nak buat.. dah lepas.. alamak, kesiannya... dah lah sem baru nak start.. azhar pula.. cemana keadaan dia sekarang?? tang mana yang cedera?

erm shafiq... kalau perlukan khidmat pemandu, call lah me. i'll drive you from Hillpark to UM... afternoons. ok?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-07 23:13


!!! QUOTE !!!

azhar pula.. cemana keadaan dia sekarang?? tang mana yang cedera?


Miss Syahidatul.... lepas Azhar balik dia cakap abah dia nak hantar checkup...
saya risau sebab dia ada asma... paling rasa cuak sangat-sangat bila dia macam taklehh bernafas lepas accident...aarrghh!!!! saya da pucat.... da lah tengah injured masa tu... so sekarang saya tak sure keadaan azhar.... maaf.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 30-12-07 23:15


Simpati dari kami dan seluruh warga Ukhwah.com.
Semoga kedua-duanya selamat dan kembali pulih.

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 08:56


Assalamualaikum...


pertama sekali ana ingin memohon maaf pada sahabat2 ukhwah dan juga tuan empunye kenduri kerana tidak dapat menghadirkan diri. kerana mengalami kemalangan jalan raya. :-)

alhamdulillah...keadaan diri semakin baik. :-). esok lusa, eloklah ni.

Ya Allah... betapa "detailnya" akhi shafiq menceritakan keadaan semalam. :sopan:

ada hikmah disebalik kejadian ini.


masa kena tu, ana memang rasa seperti "ajal" sudah tiba.
tetapi....rupa-rupanya...masih diberi peluang untuk "mendiami" alam yang fana ini.


insyaALLAH....rabu ni dah boleh memulakan "semester" baru. :-)
tak sabar rasanya... :-)

doakan ana cepat sembuh...

*sekali lagi ana minta maaf kerana tidak dapat menghadirkan diri ke majlis perkahwinan ini...


wassalam....


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 09:07


.. Alhamdulillah.. yang penting kedua-duanya selamat walaupun mengalami kecederaan.. motor boleh diganti.. nyawa??? alhamdulillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 09:13


Mohamad dengan Shapik exsiden?
kalau tak buka topik ni teman tak tau...
salam takziah dari teman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 31-12-07 16:50


Tahniah kepada shayuki dan pasangannya. Maaf tak dapat hadir..

Moga owl dan muhammad cepat sihat dan sembuh. Tak sangka pula boleh eksiden. Memang kena tegas dengan pemandu2 ganas ini. senang-senang nak menganiaya orang.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 31-12-07 17:13


moga sahabat2 kita semakin sembuh untuk memulakan new sem, new year

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-12-07 22:30


tahniah..
^^selamat PENGANTIN BARU^^..
semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 22:48


Pada 26-12-07 09:54 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-12-07 23:00 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

siapa nak datang bagi tahu lah..boleh lah jumpa kat sana...kalau ana seorang saja datang malu lah...

salam...

akhi...

insyaALLAH....ana dan akhi syafiq(owl_UM) akan merempit kesana.

insyaALLAH....boleh jumpa disana. :-D



jangan merempit ye sedara..... :-)

salam takziah..sembuh sokmo ye..


selamat pengantin baru... :-)


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 01-01-08 02:20


jangan merempit, bawa slow2 saja..biar lambat asal selamat..

p/s: pernah juga accident kat KL, ngeri2 bawa moto kat KL

semoga cepat sembuh kepada kalian

selamat pengantin baru diucapkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 11:15


Alhamdulillah motor saya dah dihantar ke kedai workshop...

tapi bahagian depan memang loss dia kata nak kena tukar semua fog dan makgat... bearing dan alignment pun hancur...

so setakat ini pergi lecture dan mana-mana pun tumpang mmber... (nyampahnya kena tumpang2 ini)..

kepada Azhar, saya minta maaf kejadian tu terjadi semasa saya riding bersama Azhar... macam tak sehati sejiwa pulak dengan Yamaha Lagenda 110 itu bila kita bersama... (huurrgghhhh!!!)

kepada kakisamun pulak terima kasih di atas simpati yang ditunjukkan..saya hargainya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 13:39




alhamdulillah.. akhirnya ana dan sadiqah berjaya menjejaki pengarah IT ni..
waduh.. kok kena senaman untuk naik bukit al hambra...hehee..

sedap lauk nasi minyak pengantin ni..
sebelum permisi..sempat menyapa pengntin..
wish.. alfun mabruk...

kami wakil ukhwah.com..hehhee..

barakallahu fik... aminnn :-D :bunga: :bunga: :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 13:56


Pada 31-12-07 22:48 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-12-07 09:54 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-12-07 23:00 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

siapa nak datang bagi tahu lah..boleh lah jumpa kat sana...kalau ana seorang saja datang malu lah...

salam...

akhi...

insyaALLAH....ana dan akhi syafiq(owl_UM) akan merempit kesana.

insyaALLAH....boleh jumpa disana. :-D



jangan merempit ye sedara..... :-)

salam takziah..sembuh sokmo ye..


selamat pengantin baru... :-)


:malu: :malu: :malu:
kami tak merempit pun.
kelajuan hanya 60-70km/j

benda dah nak jadi. (Ketentuan Allah SWT). :-)


----------------------------------------------------------------------------------
owh...itu dia pengantin baru kita.

akhirnya...dapat juga lihat orangnya bagaimana. :-)

semoga berkekalan dunia dan akhirat.

:-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 15:19


Tahniah kepada pengantin...maaf tak dapat pergi...

nasib baik saya buka topik ni kalau tak tak tahu owl_UM dan mohamad kemalangan...dah sihat kan...nanti susah pulak nak pergi kuliah...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 15:32


!!! QUOTE !!!

nasib baik saya buka topik ni kalau tak tak tahu owl_UM dan mohamad kemalangan...dah sihat kan...nanti susah pulak nak pergi kuliah...


sihatlah sedikit.. tapi sakitnya bukan main lagi kaki ni... jalan macam apa saja..

p/s: Azhar, belakang badan camnaa? sakit kan, hari tu tengok macam rabak saja belakang pinggang lepas tergolek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 01:02


dasyat jugak accident ni ye...lain kali waspada lah...tak dapat kita jumpa kenduri hehehe..tak apa...lain kali banyak lagi kenduri yang anda boleh datang..tapi make sure yang anda bawa motor hati-hati ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-01-08 08:37


Azhar xcdent dengan shafiq??
semoga cepat sembuh..azhar dah register ke tak sem baru ni kat kolej.
semoga keduannya cepat sembuh..dan dapat kembali ke UM dan kolej.

Tahniah untuk pengantin baru..semoga melayari bahtera perkahwinan dengan penuh keberkatan dan keredhaanNYA.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-01-08 21:13


Assalamualaikum
hmm..majlis perkahwinan bertukar menjadi topik..dilanggar...
kasihan kawan2ku... :-(
semoga cepat pulih dan sembuh..

tak dapat bayangkan macam mana kalau saya yang duduk di tempat anda.... :oops:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

al-walid-04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11616
Posting: 135
Dari: kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-01-08 03:16


Barakallahu lakum wa Baraka 'Alaiykum... slmat pengantin baru...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-walid-04Profil   Hantar PM kepada al-walid-04   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-08 03:49


Semoga anakanda azhar (Mohammad) dan shafiq (owl Um) cepat sembuh seperti sediakala. Umi cadangkan anakanda berdua bila dah baik luka-luka tu pergi berurut ya kerana saraf mesti terjejas tu. Umi katakan ni lalu pengalaman.

Dan pastikan jangan makan pulut terutama tapai pulut, dan kuih muih yang ada pulut kerana ia mengundang bisa. Selain itu buat senaman ringan sebelum pergi berurut agar saraf tak terus tidak terurus. Selain itu elak dari makan pisang kerana kebanyakan pisang ada sesuatu yang boleh menjejas luka pada tulang dan kulit lambat pulih (Wallahuta'ala a'lam) dan juga bisa. Dan juga jangan makan kambing ya. Sebab apa jangan tanya cuma umi masa kemalangan tu ramai - terlalu ramai yang ziarah sebut tiga benda ni. Bila tanya ada yang senyum saja tanpa jawapan. Tapi umi pernah termakan tapai pulut maka sakit di bekas luka semasa aksiden menjadi - ni setelah tujuh tahun berlaku aksiden tersebut. Jadi anak-anak jagalah diri ya dan elak dari jatuh lagi kerana masa muda ni tak terasa sangat. Dan azhar yang ada semput tu selalulah urut terutama bahagian dada untuk memudahkan sikit bernafas nanti.

Setiap yang berlaku tu ada hikmahnya dan elak dari naik motor kalau boleh terutama di KL. Dan sekiranya terpaksa juga pakat ramai ramai beli kereta dan bayar minyak bersama ya.

Wallahuta'ala a'lam bissawab

ps - Selamat Pengantin Baru kepada Boss IT Ukhwah.com semoga dianugerahkan kebahagiaan hingga ke akhir hayat. amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-01-08 07:05


semoga kalian berdua cepat sembuh ye..

tahnia dan selamat pengantin baru buat pengantin baru..semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.172352 saat. Lajunya....