Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap tindakan menghasilkan tindakbalas
-- Hukum Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 78
Ahli: 0
Jumlah: 78




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 19 hari yang lalu
ronniefinancehome: 30 hari yang lalu
MTMKi: 40 hari yang lalu
usop79: 41 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Sapa suka baca artikel kat www.saifulislam.com....


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Sapa suka baca artikel kat www.saifulislam.com....

Please Mendaftar To Post


Oleh Sapa suka baca artikel kat www.saifulislam.com....

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-07 14:50


Sapa suka baca artikel www.saifulislam.com..di tulis ustaz haszizal..

mari sini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-12-07 14:53


owh..silap tengok pula..saya suka baca blog saifulsham..huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-12-07 14:54


saya suka membacanya...
tapi tak lah saya ambil kesemuanya..
kekadang tulisannya berat..kekadang santai..
tapi selalunya tulisan ustaz Saiful banyak membuat saya terfikir..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-12-07 15:02


salam

saya ada jugak membacanya
tetapi kekadang saja
cuma baca artikel dia dalam majalah i

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 10:45


saya selalu baca..kalau penulisan yang agak berat tak habis pun baca..tapi yang lain-lain tu alhamdulillah saya paham..seronok..penuh dengan ilmu..pengalaman dia dikongsi bersama..best lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 11-12-07 12:39


Pada 09-12-07 14:50 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

Sapa suka baca artikel www.saifulislam.com..di tulis ustaz haszizal..

mari sini....


ya .......ana minat tulisan dia...

boleh juga baca kat majalah i


-----------------
www.myspace.com/mmas_forever


Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

zhafri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15118
Posting: 82
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 11-12-07 13:48


seronok dan membuatkan ana merenung dan berfikir panjang..tulisan yang mempunyai banyak makna yang tersirat

Bookmark and Share

    


  Member Information For zhafriProfil   Hantar PM kepada zhafri   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-07 02:55


Assalamualaikum

ana suka sangat baca artikel ustaz hasrizal.. ustaz hasrizal menulis berdasarkan pengalaman. seronok jika dapat jadi seperti ustaz hasrizal...

:sopan:


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 14-12-07 08:38


nampaknya ramai juga yang membaca dan meminati blog tersebut ...

dari apa yang anda baca tu artikel mana yang memberi kesan pada pemikiran dan kehidupan anda ? sejauh mana paradigma anda berubah setelah membaca tulisan beliau ?

dan adakah terima saja bulat-2 apa yang dia tulis ? adakah ada pendapat dia yang anda tak setuju dan tolak mentah-mentah ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-12-07 11:49


dulu selalu lah
sekarang dah jarang online




Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-12-07 23:07


saya pun selalu baca penulisan ustaz hasrizal... beliau menulis berdasarkan pengalaman, rasional dan mempunyai hujjah2 yang tersendiri... cara penulisan beliau halus, seni dan mungkin itulah sebabnya ramai yang suka baca penulisan beliau... antara artikel beliau yang agak m'beri kesan pada saya, layanan pelik ibu bapa yang terbalik... sepinggan dosa berulam pahala, dan dalam derita ada bahagia.
sedikit sebanyak ia membuatkan saya berfikir dan menjadi lebih matang. berusaha untuk kenal diri s'diri dan berubah menjadi lebih baik... kritikan beliau dalam artikel saya bukan ahli politik sangat m'dalam maksud dia. hehe... macam p'kritik lah pulak...
setakat ni, saya bersetuju dengan artikel yang di'post'. tapi tak ada lah terima bulat2 saja... fikir dan 'absorb' idea beliau, lepas itu nilai s'diri. that's all...
at least, saya cuba menjadi diri s'diri... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

dan_ia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27630
Posting: 35
Dari: merantau mencari ilmu

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-07 23:24


saya antara yang selalu ikut artikel dalam blog ustaz hasrizal...artikel2 yang ada kbykannya membuka minda...dan juga memberi motivasi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dan_iaProfil   Hantar PM kepada dan_ia   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-07 15:37


Pada 09-12-07 14:54 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka membacanya...
tapi tak lah saya ambil kesemuanya..
kekadang tulisannya berat..kekadang santai..
tapi selalunya tulisan ustaz Saiful banyak membuat saya terfikir..



hmm..strawberry pun sesekali pergi juga berkinjung ke blog ustaz..tapi tak ambik semuanya..yang santai2 saja ..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-07 18:16


Pada 14-12-07 02:55 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

ana suka sangat baca artikel ustaz hasrizal.. ustaz hasrizal menulis berdasarkan pengalaman. seronok jika dapat jadi seperti ustaz hasrizal...

:sopan:


salam
samelah kita sayapun.


-----------------
saya percaya tiada yang sia-sia,semua akan ada hikmahnya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-12-07 19:55


yelah. memang kena penulisan dia
orang kata, tak berpijak di atas angin
tapi berpijak di bumi nyata
walaupun angin ahmar semata-mata


----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.12652 saat. Lajunya....