Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminar NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 6 jam, 33 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Jangan Percaya Propaganda Perkauman


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Jangan Percaya Propaganda Perkauman

Please Mendaftar To Post


Oleh Jangan Percaya Propaganda Perkauman

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 16:43


Email 1:

12:12] syooq: Ketua Umno Putrajaya bagi maklumat untuk semua malam tadi, polis menjumpai 1 kontena senjata di batu caves. Hari ahad ni mungkin akan berlaku rusuhan atau darurat di KL. BERHATI-HATI, dan sebarkan pada saudara-mara. Hak melayu islam malaysia dipertikai oleh HINDRAF> (The Hindu Rights Action Force).> Kaum Hindu akan mengadakan rusuhan pada AHAD> 16/12/2007 930pagi berkumpul di Kg Bharu.> > Sebarkan berita ini kepada bangsa melayu yang lain> tak kira UMNO,PAS dan KEADILAN.> Apa-apa kena standby..TANAH KITA HAK KITA,tragedi 13> Mei mungkin berulang (jangan anggap remeh) 11:45 AM—————>memang dasar KELING…tak habis-habis menyusahkan orang!!!..

Email 2:

wiltda13 wrote:
Latest news on rumours about PEKIDA rally on 16th December.

Last night (Saturday 1/12/07), all the PEKIDA big head has gone to Kampung Baru, KL for unusual meeting. According to the source which is a member of PEKIDA, this meeting got something to do with the upcoming rally. He say something about rallying up to meet Pak Lah, the Ayahanda of PEKIDA on that particular day, in retaliation of HINDRAF rally recently took place.

———————————



kedua-dua email di atas telah disebarkan melalui SMS, email dan forum-forum. Siapa yang menyebarkannya, sehingga kini masih belum diketahui. Nampaknya suatu usaha jahat sedang menular ke dalam rangkaian masyarakat bagi mencetuskan huru-hara pada 16 Disember ini. Setakat ini pimpinan PEKIDA pun belum ada yang mengesahkan kebenaran maklumat ini. Apa yang menariknya, ahli Parlimen Putrajaya yang juga Ketua UMNO Putrajaya, Tengku Adnan Mansor turut dikaitkan.

Berita seperti ini bukan sahaja akan mencetuskan huru-hara malah akan mewujudkan rasa tidak senang antara kaum India dan Melayu khususnya di Lembah KLang. Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan berharap agar orang-orang Melayu dan India tidak terpengaruh dengan sebarang dakyah yang cuba mencetuskan kebimbangan dan rasa kurang senang seperti ini.

Sehubungan dengan itu, pihak berkuasa juga perlu memantau perkembangan perkara ini dan mengawasi pertubuhan-pertubuhan yang berkaitan (Terutamanya yang bersifat perkauman) dan bukannya pertubuhan Hindraf sahaja. Kita tidak mahu rusuhan 13 Mei berlaku sekali lagi dan kita berharap akan segala maklumat yang diterima dapat diselidiki dahulu sebelum di sebarkan. Ahli-ahli PAS juga dinasihatkan agar tidak mencampuri sebarang gerakkan subversif yang cuba menggangu ketenteraman dan keharmonian masyarakat.

Kita berharap agar orang Melayu dan India dan bertenang dalam menghadapi provokasi melampau sebegini. Kita tidak mahu sebarang pertumpahan darah berlaku dan perangkap seperti ini haruslah dijauhi.

Takbir !!!!!!!!


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 16:48


.. aku sendiri dapat SMS dari kawan aku suruh turun kampung baru.. tapi aku dah cakap kat kawan aku jangan percaya.. sebaliknya aku pulak yang dikatakan pengecut:lol:adoiii.. memang aku pengecut sebab aku tak hendak luka lama berdarah kembali.. negara kita sudah aman.. rusuhan kaum akan menyusahkan semua.. alhamdulillah.. terima kasih ya ALLAH di atas keamanan dan kerukunan negara kami Malaysia walaupun kami terdiri dari pelbagai kaum, fahaman dan ideologi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 16:50


Pada 06-12-07 16:48 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. aku sendiri dapat SMS dari kawan aku suruh turun kampung baru.. tapi aku dah cakap kat kawan aku jangan percaya.. sebaliknya aku pulak yang dikatakan pengecut:lol:adoiii.. memang aku pengecut sebab aku tak hendak luka lama berdarah kembali.. negara kita sudah aman.. rusuhan kaum akan menyusahkan semua.. alhamdulillah.. terima kasih ya ALLAH di atas keamanan dan kerukunan negara kami Malaysia walaupun kami terdiri dari pelbagai kaum, fahaman dan ideologi..



mung ado trimo ke??? bakpe tok royak awal-awal ???


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 16:51


.. malas aku nak layan propaganda semua ni.. banyak lagi benda lain yang perlu aku buat:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 16:53


PAS sekali lagi menegaskan pendiriannya bahawa semua pihak seharusnya diberikan hak dan kebebasan untuk berhimpun dan bersuara sebagaimana yang dijamin dan diperuntukkan oleh Perlembagaan Persekutuan.

PAS mempertahankan perlunya perpaduan kaum terus dikekalkan dalam negara ini dan sebarang isu yang dicetuskan untuk menghasut sentimen mana-mana kaum sama ada India, Melayu ataupun Cina hendaklah ditolak.

PAS menganggap sebahagian tuntutan dan tuduhan pihak HINDRAF adalah melampau dan dengan ini menuntut agar pihak kerajaan segera menubuhkan badan bebas untuk menyiasatnya.

PAS dengan ini menyeru seluruh rakyat Malaysia agar tidak terpengaruh dengan mainan pihak media yang didalangi oleh Umno dan Barisan Nasional yang cuba mencetuskan ketegangan kaum bagi tujuan meraih undi rakyat dalam pilihan raya umum yang akan datang. Akhirnya yang menjadi mangsa adalah rakyat dan pimpinan parti-parti pembangkang sebagaimana semasa “Operasi Lalang” tahun 1987 dahulu.

3 Disember, 2007

DATO’ SERI TUAN GURU HJ ABD. HADI AWANG
PRESIDEN PAS

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 16:57


.. betul ke semua ini didalangi oleh UMNO dan Barisan Nasional:berfikir:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 17:11


yup. saya dapat juga.... dalam YM.. dalam e-mail.. betul ke tak, entahlah. let's wait and see.... :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 17:23


salam...

huh...

ada ke??..
moahamd tak dapat pun..
boleh sesiapa send kat mohamd...
hehe..
sesaja saja nak rasa dapat mesej propaganda ni...

hhmm.... susah lah...kalau ada yang cuba membangkitkan api yang telah lama reda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 17:24


betul tu, jangan percaya..
dan tak usah riso...
sebab semuanya dah siap sedia ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 17:36


Pada 06-12-07 17:24 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

betul tu, jangan percaya..
dan tak usah riso...
sebab semuanya dah siap sedia ;)


kami juga..... :welcome: :welcome:

**bersinar2 keris kat ujung meja ni...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 18:11


kak nur, simpanlah keris tu...
belum tibe masenye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 06-12-07 18:15


aku dapat jugak...entah lah...susah nak ramalkan apa yang bakal berlaku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 18:37


Pada 06-12-07 18:11 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kak nur, simpanlah keris tu...
belum tibe masenye...


baik daeng.....

merenung 'ia' tersenyum disitu.. mendengo arah bicara tuannye...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 19:08


Pada 06-12-07 18:15 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

aku dapat jugak...entah lah...susah nak ramalkan apa yang bakal berlaku...


kalau pihak kerajann bertangungjawab dia akan siasat perkara ni..siapa penghantar pertama macam kes murtad azhar mansor dahulu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

fizahafizah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.08.2007
Ahli No: 30549
Posting: 51
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-12-07 20:19


Entahlah.. sebaran yang begini cuma akan memecah-belahkan perpaduan kaum di Malaysia ni.. Media pulak sibuk menyalahkan pembangkang. Mencari kesempatan. kalau kes pemula fitnah Siti Nurhaliza dan kes murtad Azhar mansor boleh dicari, Kenapa pemula email propaganda dan provokasi ni tidak di cari? Yang punya angkara perlu ditangkap dan di tahan atas akta hasutan.. ISA. Bahaya betul memecahbelahkan perpaduan kaum macam ini.. Geram betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizahafizahProfil   Hantar PM kepada fizahafizah   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 22:40


salam

kekadang jangan duduk percaya sangat pada media kerajaan
karut semacam saja
rasa muak dah baca berita mengarut

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 08:05


Tali gitar yang diikat terlalu ketat akan senang putus. Manakala tali yang diikat terlalu longgar tidak akan mengeluarkan bunyi yang merdu. Oleh itu, hiduplah dalam kesederhanaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 08:20


Pada 07-12-07 08:05 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Tali gitar yang diikat terlalu ketat akan senang putus. Manakala tali yang diikat terlalu longgar tidak akan mengeluarkan bunyi yang merdu. Oleh itu, hiduplah dalam kesederhanaan.



betul itu aye...stuju2...bersederhana akan membawa kpda ksejahteraan hidup.... 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.140229 saat. Lajunya....