Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tonghuan
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43136

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 80
Ahli: 0
Jumlah: 80




  Yang Masuk Ke Sini
tonghuan: 11 jam, 33 minit yang lalu
khairoo84: 1 hari, 45 minit yang lalu
wyd1014: 3 hari yang lalu
lidah-penghunus: 6 hari yang lalu
muslimiman: 21 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
nur_tinta: 28 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: siapa sumber inspirasi....


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» siapa sumber inspirasi....

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa sumber inspirasi....

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 10:45


salam...dalam mengharungi kehidupan yang penuh pancaroba ni...kadangkala diri terasa letih dan perlukan kekuatan...dan tak kurang pula yang berputus asa...tapi pastinya ada ramai yang telah berjaya dalam hidupnya...so,boleh kita kongsi, siapa inspirasi anda?tentunya Allah akan atau telah mempertemukan kita dengan seseorang yang menjadi penguat semangat kita....so,nyatakannya di sini...serta abadikan penghargaan buat insan teristimewa tersebut...


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 11:05


ketabahan dan kekuatan Rasulullah s.a.w tu inspirasi untuk saya tabah & sabar mlalui dugaan..apa lah sangat dugaan yang ditimpakan atas kita sebagai pringatan berbanding baginda yang telah ditetapkan syurga..

my mum..love her so much..
untuk mbesar dan menjadi seorang wanita yang sempurna, mama adalah inspirasi saya..contoh terbaik untuk anak..sebagai seorang ibu yang bekerja dia mampu mdidik anak2 dan menguruskan rumah dengan amat baik..
sabar dengan krenah anak2..mnguruskan suami..hmm..sabar dengan macam-macam dugaan lah..dalam setiap keluarga pasti ada masalah masing-masing..mama memang kuat sangat harungi semua tu..sebab tu anak2 dia pun kuat..hehe..like mother like daughter:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 11:29


sumber inspirasi??

Setiap kejayaan seurang lelaki ada wanite dibelakangnye

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-12-07 11:37


Pada 06-12-07 11:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sumber inspirasi??

Setiap kejayaan seurang lelaki ada wanite dibelakangnye


Siapakah wanite di belakang prof? :berfikir:

nanti musti prof akan kata 'my mummy' :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 11:39


Pada 06-12-07 11:37 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-12-07 11:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sumber inspirasi??

Setiap kejayaan seurang lelaki ada wanite dibelakangnye


Siapakah wanite di belakang prof? :berfikir:

nanti musti prof akan kata 'my mummy' :-)



siapa pulak wanita di belakang prof tu ...saya tak nampak jelas...cuma bayang=bayang..siapa ye.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 13:53


my mummy and my daddy.....also,my frenz........mohd zubairy samsudin...................

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 06-12-07 14:03


sumber insiprasi puteri yang paling utama sudah semestinya Rasulullah S.A.W...
kemudian sudah semestinya walid puteri yang selama ni dah banyak berkorban dalam mendidik puteri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 15:04


Assalamualaikum

ehm..sumber inspirasi ye....tentulah Rasulullah saw..yang mempunyai akhlak yang terpuji...
lagi...wanita-wanita yang hidup dizaman baginda..terutamanya isteri kesayangan baginda...puteri2 baginda..Sumaiyah..

....sahabat2 yang sefikrah dengan ana....... :-) :-)

dan......kau inspirasiku.....dot..dot..dot......??? :bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 15:07


apa pasal name teman ada kat atas tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 15:09


Pada 06-12-07 11:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sumber inspirasi??

Setiap kejayaan seurang lelaki ada wanite dibelakangnye


begitu juga lah sumber kejayaan seorang muslimah ada seorang mukminin memimpin erat tangan berjalan dihadapan kanannye....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 15:17


Pada 06-12-07 15:07 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

apa pasal name teman ada kat atas tu?
nama daeng ke tu....??heheheh..... :sopan: :sopan: :sopan: sorry...... ;-) ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

farah_humaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31651
Posting: 55
Dari: kedah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 15:40


Pada 06-12-07 15:09 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-12-07 11:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sumber inspirasi??

Setiap kejayaan seurang lelaki ada wanite dibelakangnye


begitu juga lah sumber kejayaan seorang muslimah ada seorang mukminin memimpin erat tangan berjalan dihadapan kanannye....



hehe betul-betul...:)


-----------------
"Cinta Allah adalah cinta yang hakiki.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_humairaProfil   Hantar PM kepada farah_humaira   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 15:42


!!! QUOTE !!!

Setiap kejayaan seurang lelaki ada wanite dibelakangnye..


Disebalik kegagalan seorang lelaki juga ada wanita di belakangnya...setuju tak :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 15:53


Assalamua'laikum
Sumber inspirasi saya adalah suami yang dikasihi...
Bila tengok dia berjaya, secara tidak langsung hati terasa teruja untuk turut bersama berjaya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

fatimah-azzahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25632
Posting: 113

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-12-07 15:55


Pada 06-12-07 15:42 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Setiap kejayaan seurang lelaki ada wanite dibelakangnye..


Disebalik kegagalan seorang lelaki juga ada wanita di belakangnya...setuju tak :P


bergantung kepada keadaan dan kes, adakalanye ye dan adekalanye tidak..


-----------------
'tuhan ganjarkan upaya untukku menyusuri jalan Mu agar tak tersasar haluan kiblatku oh, tuhan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimah-azzahraProfil   Hantar PM kepada fatimah-azzahra   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 15:58


Pada 06-12-07 15:42 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Setiap kejayaan seurang lelaki ada wanite dibelakangnye..


Disebalik kegagalan seorang lelaki juga ada wanita di belakangnya...setuju tak :P


.. kat depan tepi kiri kanan tak ada ke ek:berfikir:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 16:02


Putri cuba nyatekan kenapa teman?
kenapa teman jadi sumber inspirasi?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

fatimah-azzahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25632
Posting: 113

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-12-07 16:06


Pada 06-12-07 15:58 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-12-07 15:42 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Setiap kejayaan seurang lelaki ada wanite dibelakangnye..


Disebalik kegagalan seorang lelaki juga ada wanita di belakangnya...setuju tak :P


.. kat depan tepi kiri kanan tak ada ke ek:berfikir:..


kat atas agaknya ada cuma kakisamun try tengok ada tak, hahha


-----------------
'tuhan ganjarkan upaya untukku menyusuri jalan Mu agar tak tersasar haluan kiblatku oh, tuhan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimah-azzahraProfil   Hantar PM kepada fatimah-azzahra   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 16:20


Pada 06-12-07 16:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Putri cuba nyatekan Kenapa teman?
Kenapa teman jadi sumber inspirasi?
;-) ;-) ;-) adalah sebabnya...tak nak gitau..... :-P :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 07:43


Pada 06-12-07 16:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Putri cuba nyatekan Kenapa teman?
Kenapa teman jadi sumber inspirasi?
Assalamualaikum :kelip: :kelip: :kelip: yang dapat puteri katakan...prof daeng ni memang hebat dimata puteri......layak dijadikan sumber inspirasi....jangan marah daeng...... :sopan: :sopan: ;-) ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

quratulbalqis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30090
Posting: 47
Dari: sErEmbAN

malaysia  


posticon Posting pada: 07-12-07 09:26


SUMBER INSPIRASI???...SUDAH semestinya NABI JUNJUNGAN MULIA..KETABAHAN BAGINDA AMAT DIKAGUMI&MAMPU MENJADI INSPIRASI ZAMAN BERZAMAN..juga SAHABAT2 BAGINDA yang SETIA BERJIHAD DI JALAN ALLAH..em,kalau ada sumber inspirasi mesti ada sumber konspirasi kan2??huhu..apa-apa musuh2 ISLAM tersebut harus dihapuskan..eh2,ana terkeluar tajuk ke? haha..takpe2,janji NABI SAW tetap menjadi pujaan hatiku..


-----------------
in islam there is no word for hands up,there are only 2 things,win as a mujahid or dia as a syahid


Bookmark and Share

    


  Member Information For quratulbalqisProfil   Hantar PM kepada quratulbalqis   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 11:15


salam

dulu masa ana disekolah ada qiamullail
dan satu slot tu kita kena tulis siapakah role model kita

ramai-ramai yang mejawab Rasulullah s.a.w., Tuan Guru Nik Abdul Aziz dan sebagainya

selepas itu, fasilitator menjawab, kita meletakkan mereka sebagai sumber inspirasi kita, tetapi adakah kita mengamalkan apa yang mereka lakukan dan macam mana kita nak jadi seperti mereka?

adalah kita sekrang telah mengamalkan seperti yang mereka buat?

oleh itu, kita sama-samalah berusaha untuk kita mencapai sekurang2nya menjadi insan yang terbaik yang bahagia di dunia dan di akhirat,

insya Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 11:18


Pada 07-12-07 07:43 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-12-07 16:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Putri cuba nyatekan Kenapa teman?
Kenapa teman jadi sumber inspirasi?
Assalamualaikum :kelip: :kelip: :kelip: yang dapat puteri katakan...prof daeng ni memang hebat dimata puteri......layak dijadikan sumber inspirasi....jangan marah daeng...... :sopan: :sopan: ;-) ;-) ;-)


teman rasa malu lah...
bukan hebat pun...
urang lain lagi hebat :malu:


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 11:56


Pada 07-12-07 11:18 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-12-07 07:43 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-12-07 16:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Putri cuba nyatekan Kenapa teman?
Kenapa teman jadi sumber inspirasi?
Assalamualaikum :kelip: :kelip: :kelip: yang dapat puteri katakan...prof daeng ni memang hebat dimata puteri......layak dijadikan sumber inspirasi....jangan marah daeng...... :sopan: :sopan: ;-) ;-) ;-)


teman rasa malu lah...
bukan hebat pun...
urang lain lagi hebat :malu:

:welcome: :welcome: Tak salahkan puteri jadikan daeng sumber inspirasi puteri....?? ;-) ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 12:23


Assalamualaikum

sumber inspirasi yang utama sudah semestinya rasulallah..
ketabahannya mengajarku untuk tabah menghadapi segalanya..selain itu keluarga yang sentiasa memberi dorongan..dan yang istimewa adalah si dia yang sentiasa menyokong dan membantu..memberi semangat dan segalanya untuk ku teruskan perjuangan ini..t.ksih segalanya.. :welcome:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 12:44


Pada 06-12-07 15:04 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

ehm..sumber inspirasi ye....tentulah Rasulullah saw..yang mempunyai akhlak yang terpuji...
lagi...wanita-wanita yang hidup dizaman baginda..terutamanya isteri kesayangan baginda...puteri2 baginda..Sumaiyah..

....sahabat2 yang sefikrah dengan ana....... :-) :-)

dan......kau inspirasiku.....dot..dot..dot......??? :bunga: :bunga:



yes..me too..isteri rasulullah saw...khadijah :-) :bunga:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 13:01


:berfikir: :berfikir:
spe ye sumber inspirasi ana..
kjap2 nak ingat balik.. :sopan:

entah lah ek...
:berfikir: :berfikir:

ummi dan walid ana agaknya..
kalau ana hilang semangat..
ana cari kekuatan pada abang kesayangan ana.. :welcome:

ummi, walid, abang...
i love u all..
dikau lah inspirasiku... :welcome: :bunga:

~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali..cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 07-12-07 13:11


sumber inspirasi ana..?? herm..of course and yang paling penting dalam hidup ana..ma,ayah,adik,kakak,abang ipar,anak sedara dan tunang ana yang mereka semua sentiasa di sisi ana setiap detik.. namun yang paling utama tentulah Nabi SAW..

ana : sayang ma..ayah..adik..kakak..abang..baby..dan awak............. :bunga:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 16:11


sumber inspirasi...emmm..family,kakak angkat dan kawan-kawan yang sentiasa berada disisi tidak kira diwaktu susah dan senang....terima kasih atas segalanya...sayang semuanya...

p/s:he2....daeng dah naik malu dah itu..iyalah,tetiber saja puteri quote nama dia dalam senarai sumber inspirasi...tak mengapalah daeng,org dah jadikan sumber inspirasi..okla itu..cuma pesanan buat puteri,jangan terlebih dr inspirasi sudah...hehehe... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 12:36


Pada 07-12-07 16:11 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

sumber inspirasi...emmm..family,kakak angkat dan kawan-kawan yang sentiasa berada disisi tidak kira diwaktu susah dan senang....terima kasih atas segalanya...sayang semuanya...

p/s:he2....daeng dah naik malu dah itu..iyalah,tetiber saja puteri quote nama dia dalam senarai sumber inspirasi...tak mengapalah daeng,org dah jadikan sumber inspirasi..okla itu..cuma pesanan buat puteri,jangan terlebih dr inspirasi sudah...hehehe... :-P
:-P :-P :-P :-P ye..puteri tahu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 10-12-07 15:40


Pada 10-12-07 12:36 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-12-07 16:11 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

sumber inspirasi...emmm..family,kakak angkat dan kawan-kawan yang sentiasa berada disisi tidak kira diwaktu susah dan senang....terima kasih atas segalanya...sayang semuanya...

p/s:he2....daeng dah naik malu dah itu..iyalah,tetiber saja puteri quote nama dia dalam senarai sumber inspirasi...tak mengapalah daeng,org dah jadikan sumber inspirasi..okla itu..cuma pesanan buat puteri,jangan terlebih dr inspirasi sudah...hehehe... :-P
:-P :-P :-P :-P ye..puteri tahu......



itu dah jadi secret admire dah bukan inspirasi dah..uhuhu

sumber inspirasi saya mestila the great Nabi Muhamamad SAW...bila malas saja diri ini and untuk buat sumthing then teringat kan perjuangan Nabi terus bersemangat balik. Itulah idola dan sumber inspirasiku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 07:46


Pada 10-12-07 15:40 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-12-07 12:36 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-12-07 16:11 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

sumber inspirasi...emmm..family,kakak angkat dan kawan-kawan yang sentiasa berada disisi tidak kira diwaktu susah dan senang....terima kasih atas segalanya...sayang semuanya...

p/s:he2....daeng dah naik malu dah itu..iyalah,tetiber saja puteri quote nama dia dalam senarai sumber inspirasi...tak mengapalah daeng,org dah jadikan sumber inspirasi..okla itu..cuma pesanan buat puteri,jangan terlebih dr inspirasi sudah...hehehe... :-P
:-P :-P :-P :-P ye..puteri tahu......



itu dah jadi secret admire dah bukan inspirasi dah..uhuhu

sumber inspirasi saya mestila the great Nabi Muhamamad SAW...bila malas saja diri ini and untuk buat sumthing then teringat kan perjuangan Nabi terus bersemangat balik. Itulah idola dan sumber inspirasiku..
8-) excuse me hafeezul.......cakap bebaik sikit.... :jangan: :jangan: :jangan: puteri anggap daeng macam abang puteri sendiri tauuuu..... :cry: :cry: :cry: mummy daddy......hafeezul buli puteri........

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 08:11


Putri, putri...
adik putri...
jangan nangeh sampei 3 kali

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 08:12


Pada 11-12-07 08:11 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Putri, putri...
adik putri...
jangan nangeh sampei 3 kali
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 09:28


daeng dah buat dia nangis sampei 9 kali... :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 11-12-07 10:56


Pada 11-12-07 08:11 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Putri, putri...
adik putri...
jangan nangeh sampei 3 kali


Alamaak daeng org gurau sajalah...meke sajalah pujuk ye...teman tak boleh tengok org perempuan nangis...ehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 11-12-07 11:27


my dad i think :kelip:

p/s:pelik jugak saya,Kenapa lelaki tak boleh tengok perempuan nangis ek? :berfikir:


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 12:11


Pada 11-12-07 11:27 , Fairuzfirdausi posting:

!!! QUOTE !!!

my dad i think :kelip:

p/s:pelik jugak saya,Kenapa lelaki tak boleh tengok perempuan nangis ek? :berfikir:


Assalamualaikum...

huhu....

secara jujurnya....ama pun...tak boleh jugalah nak tengok perempuan menangis...lagi-lagi kalau orang terdekat pada diri ana...

entah lah...

senjata rahsia perempuan agaknya... :-o


-----------------------------------------------------------------------------------------
sumber inspirasi ana ialah ayah ana... :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-07 07:42


balik kepada sumber konspirasi

my role models are:

As-Syahid Dr. Abdullah Azzam
""" Hasan al-Banna
""" Abd Aziz ar-Rantisi
""" Amir Khattab
""" Syed Qutb
""" Syeikh Ahmad Yasin
""" Ibrahim Libya

semua dah syahid




Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-12-07 20:43


kadang-kadang ana suka baca wasiat syed qutub...sedih rasanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 10:54


Pada 11-12-07 11:27 , Fairuzfirdausi posting:

!!! QUOTE !!!

my dad i think :kelip:

p/s:pelik jugak saya,Kenapa lelaki tak boleh tengok perempuan nangis ek? :berfikir:



sebab ayor mata perempuan itu mengandungi kandungan kimia yang merbahaye pada seurang lelaki hehehehehe


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 11:02


kandungan kimia? huh tak pernah dengar pun daeng.. hehe

kandungan kimia yang boleh melembutkan hati daeng agaknya.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 11:11


kalau saya mstla rasulullah..role model spjgn zaman..

slain tu adik agkt saya..nor madihah abd ghani..

dan rakan-rakan spjuangn saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 10-10-08 11:21


selain daripada Rasulullah s.a.w.. sumber inspirasi saya ialah mak dan abah saya.. mereka sumber kekuatan saya!! dan selepas pada tu.. hmm.. teman seumur hidup, insyaAllah.. :)


-----------------
I'm a million different people from one day to the next..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 10-10-08 14:52


Pada 10-10-08 11:21 , Putri_Cahaya posting:

!!! QUOTE !!!

selain daripada Rasulullah s.a.w.. sumber inspirasi saya ialah mak dan abah saya.. mereka sumber kekuatan saya!! dan selepas pada tu.. hmm.. teman seumur hidup, insyaAllah.. :)



:oops: sama lah saya pun..puti_cahaya


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 10-10-08 15:16


TAPI PUTRI_CAHAYA...MAK AYAH SAYA DAH 10 TAHUN MENINGGALKAN SAYA..TAPI rasa KEHILANGAN MASIH TERASA JUGA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

panglima_azam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.09.2008
Ahli No: 35073
Posting: 139
Dari: pertemuan antara 3 benua lautan

Kedah  


posticon Posting pada: 10-10-08 17:01


salam....

sumber inspirasi ana... erm... ibu & nenek ana... mereka sentiasa memberi dorongan tentang apa yang ana nak buat...

tak lper jugak... sumber inspirasi yang istimewa... tunang ana lah... hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For panglima_azamProfil   Hantar PM kepada panglima_azam   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 10-10-08 18:50


Sumber inspirasi .. My late Dad .. Also My Mom .. :-)

Erm .. teringat masa kecil2 dulu, Ayah Wawa tak macam segelintir Ayah org lain, kalau Wawa nak panjat bumbung rumah pun dia bagi .. :-) Siap pesan pula 'Panjatlah tapi jangan sampai terjatuh' ..

My Mom pula, seorang yang cukup pandai smbunyikan ksedihan dia .. tapi sebagai satu-satunya anak tunggal perempuan, Wawa faham apa yang My Mom rasa cuma agak sebak untuk menyatakannya ...

P/S : Masa kecil2 suka join abang-abang pnjt bumbung rumah halau burung merpati suka sangat brsarang kat rumah .. huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 19:34


hmm salam
nur pulak tak tahu lah sumber inspirasi siapa. macam banyak saja.. nur selalu letak target... lepas itu try kerja target tu... umi, walid dan ukhti jadi catalyst... hmm kawan-kawan pun ada... heheh dalam diam-diam nur fight dengan mereka... nur nak jadi terbaik. tapi kalau tak capai tu mean nur kena usaha lagi lah kan?... chayokkk

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

sakura_balqis
Warga Rasmi
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35328
Posting: 8

malaysia  


posticon Posting pada: 10-10-08 23:35


Pada 10-10-08 11:21 , Putri_Cahaya posting:

!!! QUOTE !!!

selain daripada Rasulullah s.a.w.. sumber inspirasi saya ialah mak dan abah saya.. mereka sumber kekuatan saya!! dan selepas pada tu.. hmm.. teman seumur hidup, insyaAllah.. :)



sama saya juga :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakura_balqisProfil   Hantar PM kepada sakura_balqis   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 10:33


Pada 10-10-08 23:35 , sakura_balqis posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-10-08 11:21 , Putri_Cahaya posting:

!!! QUOTE !!!

selain daripada Rasulullah s.a.w.. sumber inspirasi saya ialah mak dan abah saya.. mereka sumber kekuatan saya!! dan selepas pada tu.. hmm.. teman seumur hidup, insyaAllah.. :)



sama saya juga :)


salam...saya pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 11-10-08 11:24


Pada 10-10-08 15:16 , islamic_gil posting:

!!! QUOTE !!!

TAPI PUTRI_CAHAYA...MAK AYAH SAYA DAH 10 TAHUN MENINGGALKAN SAYA..TAPI rasa KEHILANGAN MASIH TERASA JUGA..


even mereka dah tiada.. kenangkan lah tika mana saat mereka masih ada dulu.. cuba lah...


-----------------
I'm a million different people from one day to the next..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-08 21:00


Pada 10-10-08 11:21 , Putri_Cahaya posting:

!!! QUOTE !!!

selain daripada Rasulullah s.a.w.. sumber inspirasi saya ialah mak dan abah saya.. mereka sumber kekuatan saya!! dan selepas pada tu.. hmm.. teman seumur hidup, insyaAllah.. :)



erm areyien pun same tapi nak tambah lagi sikit, kawan-kawan yang sentiasa memahami...
thanks for u all.. :-)


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

qiu90
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2008
Ahli No: 35282
Posting: 20
Dari: TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-10-08 11:06


salam....selain daripada nabi kita rasullullah...sumber inspirasi saya ialah mak saya..dia adalah sumber kekuatan kepada diri saya

Bookmark and Share

    


  Member Information For qiu90Profil   Hantar PM kepada qiu90   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 11:42


Rasulullah s.a.w dan para sahabat..keluarga jugak lah sumber inspirasi ana...... i love my famili.. dan taklupa juga my sleeping partner......i love him so much....


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 11:49


Sumber inspirasi saya dari dulu,kini dan selamanya ialah Rasulullah s.a.w... insya Allah...

:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

fahim_mumtaz
Warga Rasmi
Menyertai: 12.10.2008
Ahli No: 35351
Posting: 15

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-10-08 17:29


Pada 06-12-07 11:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sumber inspirasi??

Setiap kejayaan seurang lelaki ada wanite dibelakangnye



hmm..masih ku tercari2 siapakah wanita di belakang langkahan kembara ini..hehe..
da one dat i knoe is my mum..love her so much :welcome:


-----------------
kUukIr rasa rInDu,
kUhEmBus kE aNgIn Lalu,
mOga aNgIn yaNg mEnYaPamU Itu,
aDaLah hEmBusaN rIndUku..


Bookmark and Share

    


  Member Information For fahim_mumtazProfil   Hantar PM kepada fahim_mumtaz   Pergi ke fahim_mumtaz's Website   Quote dan BalasQuote

azzna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.04.2006
Ahli No: 24310
Posting: 46
Dari: jengka, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 09:01


sumber inspirasi????

tentunya keluarga saya.... terutama mak dan ayah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azznaProfil   Hantar PM kepada azzna   Quote dan BalasQuote

Syairadhan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2009
Ahli No: 37067
Posting: 39
Dari: Malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 07-02-09 14:44


Sumber inspirasi? Abang Long saya. He's my hero. I;m feeling happy actually..

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyairadhanProfil   Hantar PM kepada Syairadhan   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 02:54


Sumber Inspirasiku dalam melayari kehidupan ialah Rasulullah s.a.w

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-10 17:47


assalamualaikum.........lama tak tengok komen sini..........
semua bagi respon baik-baik ni.............hehe


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-10 17:49


Pada 21-10-08 17:29 , fahim_mumtaz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-12-07 11:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sumber inspirasi??

Setiap kejayaan seurang lelaki ada wanite dibelakangnye



hmm..masih ku tercari2 siapakah wanita di belakang langkahan kembara ini..hehe..
da one dat i knoe is my mum..love her so much :welcome:



Assalamualaikum

doalah banyak-banyak ye............
so sekarang dah jumpa ke belum bro.........?hehe.... :-D :bunga:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.186518 saat. Lajunya....