Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: Tawaran DPLI


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» Tawaran DPLI

Please Mendaftar To Post


Oleh Tawaran DPLI

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 22:42


Ada sesiapa kat forum ni dapat tawaran ke kursus DPLI

Alhamdulillah saya dapat ....
dapat kat UPSI....
Daftar 28 Disember 2007 ni


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 22:53


salam

tahniahla mihar123
semoga menjadi pendidik yang berdedikasi

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 23:35


Pada 01-12-07 22:53 , syah_apium posting:

!!! QUOTE !!!

salam

tahniahla mihar123
semoga menjadi pendidik yang berdedikasi


Terima kasih atas ucapan tahniah awak.
Insyaallah saya akan buat yang terbaik.
Sb itulah cita-cita saya selama ini.


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 00:01


tahniah teman ucapkan atas rejeki yang meke terima. alhamdulillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

raihanninie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.06.2007
Ahli No: 30313
Posting: 49
Dari: Kota Bharu, KLate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 09:34


salam... boleh tanya kat mana boleh check tawaran ke kursus DPLI tu??
syukran untuk info...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihanninieProfil   Hantar PM kepada raihanninie   Quote dan BalasQuote

riz_eiza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30946
Posting: 78
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 11:46


oh.. kawan saya pun ada dapat.. daftar 29 Dec 2007 ni kat UPSI jugak.. mihar ambil kursus apa? kawan saya ni perakaunan.. nanti boleh lah anda jumpa di sanaaa...

uwaaa.. tinggal lah aku seorang-seorang di sini.. tak best.. tak best.. apa-apa pun tahniah lah ye pada anda semua.

babaii... uhuhuhuhuuu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For riz_eizaProfil   Hantar PM kepada riz_eiza   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 11:50


sya dapat ISMP..mdftar kat UPSI 26 Disember ni....tahniah juga untuk kwn12 yang lain yang dapat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-12-07 11:51


Pada 02-12-07 09:34 , raihanninie posting:

!!! QUOTE !!!

salam... boleh tanya kat mana boleh check tawaran ke kursus DPLI tu??
syukran untuk info...


Chek kat lam web..http://www.mohe.gov.my..
ambil link kementerian pengajian tinggi..
kawan tempat ana kerja dapat kat UKM..pengajian ISlam
Tahniah untuk sya_ryn, mihar dan kawan-kawan lain yang dapat :-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 13:46


Assalamualaikum

alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi..
ana dapat ikut program DPLI..
insyaAllah akan mendaftar pada 26hb ni..
ana dapat di UTM, skudai..
dalam course teknologi maklumat (ict)
moga segala urusan dipermudahkan..
dan moga diri ini berjaya..
untuk menjadi seorang pendidik..
moga ikhlas dalam melakukan sesuatu..

p/s: tahniah buat sahabat-sahabat ukhwah yang berjaya juga..kita cuba buat yang terbaek


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

tulipjingga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13314
Posting: 72
Dari: Jerantut

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-12-07 17:13


Saya pun dapat juga..
alhamdulillah...
dapat kat Upsi kos edu it

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulipjinggaProfil   Hantar PM kepada tulipjingga   Pergi ke tulipjingga's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:18


mabruk ... mabruk untuk semua..
selamat menjadi warga pendidik.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

rozram
Warga Rasmi
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7074
Posting: 16
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:25


Saya pun dapat kat upsi edu it ..nanti dapatlah jumpa dengan tulipjingga ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rozramProfil   Hantar PM kepada rozram   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:41


besttnyer... bila dapat apa yang dimohon... tahniah semua. rezeki yang sangat besar....

sya ryn dengan ika2410 pun bakal cikgu ni.. congratulations... :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:48


dpli ni sama macam kpli ke kosnye..?

berapa lama tempoh pengajian ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 18:24


salam tahniah.. ila antum wa antunna yang dapat dpli..
erm.. rezeki ana dpli nampaknya kurengs kit..huhuhu..

adik ana dapat dpli... d upsi..
erm.. tapi, dia kena buat keputusn nak pilih mana..
adik ana dapat kpli-jqaf..dpli..interview pgwai agama di melaka..
dapat offer smbung phd.. rezeki..rezeki..

so, tengah tunggu semua... then baru decide pilih mana.. :berfikir:

pada yang dapat.. syukur... alfun mabruk..
pada belum berjaya.. coba lagi..hihii... ;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 08:33


Pada 03-12-07 17:41 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

besttnyer... bila dapat apa yang dimohon... tahniah semua. rezeki yang sangat besar....

sya ryn dengan ika2410 pun bakal cikgu ni.. congratulations... :-)



Assalamualaikum

syukran...
doakan yang terbaek untuk kami semua ye..:)
dah lama tak jumpa kan... :bunga:


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 08:38


Pada 03-12-07 17:48 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

dpli ni sama macam kpli ke kosnye..?

berapa lama tempoh pengajian ye...


Assalamualaikum

1)dpli-diploma pendidikan lepasan ijazah
kpli-kursus perguruan lepasan ijazah

2)dpli-study kat ipta
kpli-study kat maktab

3)dpli-boleh ngajo sama ada sek main/matrikulasi/poli/kolej komuniti
kpli-ngajo sek rendh setakat ni

4)dpli-tawarkan lebih banyak course macam it, seni visual..
kpli-lebih terhad..

5)dpli-kalau nak apply make sure pointer 2.75 dan above
kpli-tak macam tu

setakat tu jeq yang ana tau..moga dapat membantu :)


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 08:40


Pada 03-12-07 17:41 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

besttnyer... bila dapat apa yang dimohon... tahniah semua. rezeki yang sangat besar....

sya ryn dengan ika2410 pun bakal cikgu ni.. congratulations... :-)

terima kasih..baru masuk saja ...dah tua da pun masuk U..hehe...umur sya ni,biasanya org da keluar,,sya ni pula baru dapat masuk... :cry:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-12-07 08:42


Pada 04-12-07 08:40 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 17:41 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

besttnyer... bila dapat apa yang dimohon... tahniah semua. rezeki yang sangat besar....

sya ryn dengan ika2410 pun bakal cikgu ni.. congratulations... :-)

terima kasih..baru masuk saja ...dah tua da pun masuk U..hehe...umur sya ni,biasanya org da keluar,,sya ni pula baru dapat masuk... :cry:



Syukur...
ini yang dinamakan rezeki...
ramai lagi yang minta tapi tak dapat... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 08:56


Pada 04-12-07 08:38 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 17:48 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

dpli ni sama macam kpli ke kosnye..?

berapa lama tempoh pengajian ye...


Assalamualaikum

1)dpli-diploma pendidikan lepasan ijazah
kpli-kursus perguruan lepasan ijazah

2)dpli-study kat ipta
kpli-study kat maktab

3)dpli-boleh ngajo sama ada sek main/matrikulasi/poli/kolej komuniti
kpli-ngajo sek rendh setakat ni

4)dpli-tawarkan lebih banyak course macam it, seni visual..
kpli-lebih terhad..

5)dpli-kalau nak apply make sure pointer 2.75 dan above
kpli-tak macam tu

setakat tu jeq yang ana tau..moga dapat membantu :)



dpli berapa tahun pengajian ya?
kpli, setahu saya... 6 bulan belajar 6 bulan praktikum.


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

rozram
Warga Rasmi
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7074
Posting: 16
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 09:10


tahniah untuk semua....dpli ni pun setahun jugak ...sama lah dengan kpli tapi tak tau bagaimana pendekatan yang akan dibuat ...maybe sama dengan kpli saja rasanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rozramProfil   Hantar PM kepada rozram   Quote dan BalasQuote

amir_haikal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2005
Ahli No: 21550
Posting: 79
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 04-12-07 09:24


Pada 03-12-07 13:46 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi..
ana dapat ikut program DPLI..
insyaAllah akan mendaftar pada 26hb ni..
ana dapat di UTM, skudai..
dalam course teknologi maklumat (ict)
moga segala urusan dipermudahkan..
dan moga diri ini berjaya..
untuk menjadi seorang pendidik..
moga ikhlas dalam melakukan sesuatu..

p/s: tahniah buat sahabat-sahabat ukhwah yang berjaya juga..kita cuba buat yang terbaek



selamat datang ke UTM skudai..saya dapat juga kat UTM tapi sebagai Tutor..:-)


-----------------
"Hidup Biar Berjasa"


Bookmark and Share

    


  Member Information For amir_haikalProfil   Hantar PM kepada amir_haikal   Quote dan BalasQuote

riz_eiza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30946
Posting: 78
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 04-12-07 09:36


Ramai jugak yang dapat DPLI ni ya.. DPLI ni dapat elaun jugak kan.. untung.. untung.. belajar lah rajin2 ya.. kalau minat tu pergi saja.. tak payah kira tua ke muda ke.. yang penting cita-cita untutk jadi seorang pendidik tu tercapai. sahut cabaran sebagai pendidik.. bukan mudah.. moga berjaya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For riz_eizaProfil   Hantar PM kepada riz_eiza   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-12-07 09:40


Pada 04-12-07 08:40 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 17:41 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

besttnyer... bila dapat apa yang dimohon... tahniah semua. rezeki yang sangat besar....

sya ryn dengan ika2410 pun bakal cikgu ni.. congratulations... :-)

terima kasih..baru masuk saja ...dah tua da pun masuk U..hehe...umur sya ni,biasanya org da keluar,,sya ni pula baru dapat masuk... :cry:



Sya_ryn dapat ISMP kan??
Bukan DPLI..patut pun dia cakap dia dah tua baru masuk 'U'..
tu yang kena abuat pilihan terbaik sebab kalau buat ISMP mungkin dalam 4 tahun rsnye..DPLI stahun saja..semoga bijak buat pilhan ye..gudluck :bunga:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-12-07 09:54


Assalamualaikum..

Suka saya dengar kawan-kawan dapat dpli..saya sebenarnya dapat kdc-kpli untuk sekolah agama bantuan kerajaan dah telah pun mendaftar di institut perguruan islam selangor (ipis) di bangi...

hmm..nak kata seronok pun boleh tak seronok pun boleh...yang taks eronoknya ialah kelas dari 8pagi sampai 11 malam..bayangkan...pewhhh...dahlah pagi kelas petang sukan malam kelas balik..

satu lagi..ipis ni kawasannya berbukit..nak daki bukit itu masya-Allah..Allah yang tahu letihnya..sampai kelas baju dah basah..saya sampai bawa botol air ke kelas..sampai saja kelas air dah tinggal setengah..

satu lagi assignment..satu sabjek sampai 3 lecturer..setiap lecturer bagi fool..boleh kira dalam 9-10 fool kena buat...penin2...kalau nak belajar di maktab ni laptop mesti ada..bukan wajib..tapi keperluan...bukan untuk berlagak..sebab fool kena buat..takkan nak menumpang orang..orang lain pun nak buat jugak..kalau fool berkumpulan senang..kita yang tak ada laptop boleh tolong carik bahan lepastuh orang yang ada laptop menaip..

satu lagi peraturan di ipis ni ketat gila..kereta tak boleh letak merata..kalau tak kena rantai..sebabtuh student lebih suka jalan kaki..tempat parking kereta ke kuliah sama jauh dengan dari asrama ke kuliah..lebih baik jalan kaki..

kami kpli ni oklah tak lama..setahun setengah..kalau kdpm 3 tahun nak mengadap perkara sama..ahhhh tension...kdpm habis kursus untuk sem ni pada 19.12 sehari sebelum raya haji..yang paling sedih budak-budak sabah..terpaksa bertakbir dalam kepal terbang..sian mereka..

apa pun ni pengalaman saya di ipis..yang lain tak tahu..selamat belajar kepada semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-12-07 09:58


macam kami ni dah mengajar dah cuma tak ada kelayakan..kpli ni untuk ambil diploma pendidikan..setahun setengah..kami mengajar sekolah rendah..tak ada elaun sebab kami dah ada gaji...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

tulipjingga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13314
Posting: 72
Dari: Jerantut

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-12-07 15:30


Pada 03-12-07 17:25 , rozram posting:

!!! QUOTE !!!

Saya pun dapat kat upsi edu it ..nanti dapatlah jumpa dengan tulipjingga ye...


ha a nanti dapat jumpa rozram..
heheheh mesti kita satu kelas kan nanti..


-----------------
Jangan terlalu mengikut EMOSI kerana IMPLIKASINYA tak seindah yang diIMAGINASI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For tulipjinggaProfil   Hantar PM kepada tulipjingga   Pergi ke tulipjingga's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 16:22


tahniah buat bakal2 cikgu..... islahkan nawaitu kita...
jangan semata-mata untuk bgaji besar ,bekerja senang dan bercuti panjang saja..... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 16:55


Pada 04-12-07 09:24 , amir_haikal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 13:46 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi..
ana dapat ikut program DPLI..
insyaAllah akan mendaftar pada 26hb ni..
ana dapat di UTM, skudai..
dalam course teknologi maklumat (ict)
moga segala urusan dipermudahkan..
dan moga diri ini berjaya..
untuk menjadi seorang pendidik..
moga ikhlas dalam melakukan sesuatu..

p/s: tahniah buat sahabat-sahabat ukhwah yang berjaya juga..kita cuba buat yang terbaek



selamat datang ke UTM skudai..saya dapat juga kat UTM tapi sebagai Tutor..:-)



Assalamualaikum

sebenarnya ini kali ke-2 ana ke utm,skudai..
sebab degree dulu ambil kat sana..
tak sangka menjejakkan kaki ke sana semula..
erm tak ada ke yang sama dapat dengan ana?
takkan ana seorang jeq.. :-(


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-12-07 14:50


sedih sangat...
tak dapat...kantoi interview....
nak buat macam mana...tak ada rezeki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-12-07 17:38


tahniah kepada yang dapat DPLI...best tu jadi cikgu...WElcome kepada yang masuk ke UTM...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

AiFi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4854
Posting: 96
Dari: BuMi ALLAH

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-12-07 20:13


Assalamualaikum

tahniah buat kakak2 dan abang-abang yang dapat dpli :-)
welcome to the club ;-)
selamat menjadi pendidik yang cemerlang+terbilang!
course dpli dan kpli sama saja
sama-sama sibuk dan jadual yang padat dari kami
(pelajar PISMP di inst perguruan)
assignment pun banyak
kalau nak minta bantuan boleh saja, cakaplah ;-)
moga berjaya dengan cemerlang
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 17-12-07 20:38


Tahniah.. untuk semua.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-12-07 20:32


Pada 04-12-07 09:54 , lobam_shibin posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

Suka saya dengar kawan-kawan dapat dpli..saya sebenarnya dapat kdc-kpli untuk sekolah agama bantuan kerajaan dah telah pun mendaftar di institut perguruan islam selangor (ipis) di bangi...

hmm..nak kata seronok pun boleh tak seronok pun boleh...yang taks eronoknya ialah kelas dari 8pagi sampai 11 malam..bayangkan...pewhhh...dahlah pagi kelas petang sukan malam kelas balik..

satu lagi..ipis ni kawasannya berbukit..nak daki bukit itu masya-Allah..Allah yang tahu letihnya..sampai kelas baju dah basah..saya sampai bawa botol air ke kelas..sampai saja kelas air dah tinggal setengah..

satu lagi assignment..satu sabjek sampai 3 lecturer..setiap lecturer bagi fool..boleh kira dalam 9-10 fool kena buat...penin2...kalau nak belajar di maktab ni laptop mesti ada..bukan wajib..tapi keperluan...bukan untuk berlagak..sebab fool kena buat..takkan nak menumpang orang..orang lain pun nak buat jugak..kalau fool berkumpulan senang..kita yang tak ada laptop boleh tolong carik bahan lepastuh orang yang ada laptop menaip..

satu lagi peraturan di ipis ni ketat gila..kereta tak boleh letak merata..kalau tak kena rantai..sebabtuh student lebih suka jalan kaki..tempat parking kereta ke kuliah sama jauh dengan dari asrama ke kuliah..lebih baik jalan kaki..

kami kpli ni oklah tak lama..setahun setengah..kalau kdpm 3 tahun nak mengadap perkara sama..ahhhh tension...kdpm habis kursus untuk sem ni pada 19.12 sehari sebelum raya haji..yang paling sedih budak-budak sabah..terpaksa bertakbir dalam kepal terbang..sian mereka..

apa pun ni pengalaman saya di ipis..yang lain tak tahu..selamat belajar kepada semua...
:-D :-D :-D ..hakikat belajar di maktab perguruan yang perlu diketahui semua.. :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

AiFi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4854
Posting: 96
Dari: BuMi ALLAH

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-12-07 11:17


setuju dengan strawberry_ungu :D :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 20-12-07 13:52


DPLI tu apa? tak tahu pun......macam tak pernah dengar langsung....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-01-08 16:52


Assalamualaikum..
Biasanya bila permohonan untuk KPLI @ DPLI dibuka??Awal tahun ke??Kita perlu apply online ke??Lagi satu ada tak sesiapa tau pasal GSTT?macam mana nak apply??kena p PPD ke?Atau kena tunggu iklan?

Maafla kalau banyak sangat soalan....harap-harap ada yang sudi menjawab...Thanks...

*betul ke mulai tahun ni KPLI dah dimansuhkan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.138359 saat. Lajunya....