Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 5 jam, 53 minit yang lalu


Petua Warisan
Topik: Nak merahkan bibir....


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Petua Warisan
    »» Nak merahkan bibir....

Please Mendaftar To Post


Oleh Nak merahkan bibir....

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 14:59


Assalamualaikum

haa...siapa tahu macamana nak merah kan bibir? huhu.. (jangan ada yang jawab, pakai 'lipstik' ye..) huhu...lagipun pakai lipstik dikira bertabarruj yakni berhias2...

tolong ye antum..ada tak petua nak merahkan bibir..?? yang selamat dan berkesan... :bunga: :sopan:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:00


anis meke nak bibir merah semulejadi ke?

nah, makan tomato mentah2 macam makan epal.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-11-07 15:07


Pada 29-11-07 15:00 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

anis meke nak bibir merah semulejadi ke?

nah, makan tomato mentah2 macam makan epal.


betul ke ni daeng??? :berfikir:
Ada orang kata nak merahkan bibir, masa nak tidur letak colgate tiap-tiap mlm..tapi ada jugak yang kata mula-mula bibir kita akan menggelupas..
akak pun tak tau nuranys..pernah cuba sekali saja abb akak ni tak tahan pedas :lol:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:07


erm taruk madu lebah kat bibir tu.. :-)


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:58


letak marjerin pun boleh..
madu lebah macam huda cakap tu boleh gakk..
ubt gigi macam tak berapa lah.pedas sangat agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:02


Merahkan bibir dan muka
Kalau ada yang nak merahkan bibir dan muka semula jadi sapu muka dan bibir dengan madu lebah asli, amalkan setiap malam, lihatlah dalam masa seminggu muka dan bibir nampak kemeraha-merahan semulajadi... cuba jangan tak cuba.


http://www.geocities.com/ong_aiping/petua.html

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 29-11-07 16:04


sapu bibir dengan cili..hehe

p/s: boleh try ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:11


Pada 29-11-07 16:02 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Merahkan bibir dan muka
Kalau ada yang nak merahkan bibir dan muka semula jadi sapu muka dan bibir dengan madu lebah asli, amalkan setiap malam, lihatlah dalam masa seminggu muka dan bibir nampak kemeraha-merahan semulajadi... cuba jangan tak cuba.


http://www.geocities.com/ong_aiping/petua.html


letak madu waktu malam ek?? berapa jam tu mama_iman??ana selalu letak pagi ..patut lah tak merah hehe

ada tak petua nak hilangkan parut jerawat? segan lah..kawan ana asyik tegur saja.. :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:13


hanishani,

same juga dengan petua teman bagi untuk merahkan bibir, makan tomato juga untuk cantikkan kulit muka....
muka teman comey dan cantik saja kulit, lihatlah muka ku :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:13


Pada 29-11-07 15:00 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

anis meke nak bibir merah semulejadi ke?

nah, makan tomato mentah2 macam makan epal.


tomato tu dah selalu makan lah prof...huhu...

ha..madu ye...nak cuba lah..selalu amalkan letak halia tapi tak jadi punn... :-(

nak bibir merah..nak..nak... :cry: :cry:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:16


Pada 29-11-07 16:13 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

hanishani,

same juga dengan petua teman bagi untuk merahkan bibir, makan tomato juga untuk cantikkan kulit muka....
muka teman comey dan cantik saja kulit, lihatlah muka ku :)


a'ah..ana baru perasan..da ada..daeng da bagi petua tu...o..patutlah muka daeng comey.. makan tomato rupanye...
ana tak reti kalau mkan tomato macam buah epal tu..makan dengan nasi ok lah.. :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:18


Pada 29-11-07 16:13 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 15:00 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

anis meke nak bibir merah semulejadi ke?

nah, makan tomato mentah2 macam makan epal.


tomato tu dah selalu makan lah prof...huhu...

ha..madu ye...nak cuba lah..selalu amalkan letak halia tapi tak jadi punn... :-(

nak bibir merah..nak..nak... :cry: :cry:



ana pernah try halia tu..memang menjadi..alhamdulillah..tapi pedas sikit lah.. :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:19


naz sukaaaaaaaaaaaaaaaaa sgtttttttttt tomatoooooooooo :lol:

tak tau lah berapa jam cik hanis..cuba tengok kat web yang saya paste sekali tu..saya copy saja..hehe..saya pernah juga letak madu kat muka tapi sekali saja..saya prefer makan madu lah..tak rti sapu2 ni.semcm jekk..heh

kak na, ada gakk dengar letak halia..hm tapi cuba lah madu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:20


Pada 29-11-07 16:13 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 15:00 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

anis meke nak bibir merah semulejadi ke?

nah, makan tomato mentah2 macam makan epal.


tomato tu dah selalu makan lah prof...huhu...

ha..madu ye...nak cuba lah..selalu amalkan letak halia tapi tak jadi punn... :-(

nak bibir merah..nak..nak... :cry: :cry:



kenapa nak sangat ni? :berfikir: kenapa ek?ni dah kira nak sangat-sangat..nak minta kat santa claus tak? :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:21


Pada 29-11-07 16:18 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

ana pernah try halia tu..memang menjadi..alhamdulillah..tapi pedas sikit lah.. :-)



ha..?jadi ke?berapa lama tempoh tu?buat tetiap malam ek?huhu (semangat nehh!!) :-D :-P



-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:22


Pada 29-11-07 16:20 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!


Kenapa nak sangat ni? :berfikir: Kenapa ek?ni dah kira nak sangat-sangat..nak minta kat santa claus tak? :lol:


kalau dengan santa claus,baik minta lipstik..huhuhu.. :-P



-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:25


Pada 29-11-07 16:22 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 16:20 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!


Kenapa nak sangat ni? :berfikir: Kenapa ek?ni dah kira nak sangat-sangat..nak minta kat santa claus tak? :lol:


kalau dengan santa claus,baik minta lipstik..huhuhu.. :-P




dah kata lipstick tabarujj.tapi naz ada gakk lipstick..baik minta kat naz.. :lol: nak ke?dr minta kat santa claus jauh pulak dia nak anta..menyesal dia nanti..
kenapa nak bibir merah ni? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:28


Pada 29-11-07 16:25 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!


dah kata lipstick tabarujj.tapi naz ada gakk lipstick..baik minta kat naz.. :lol: nak ke?dr minta kat santa claus jauh pulak dia nak anta..menyesal dia nanti..
Kenapa nak bibir merah ni? :berfikir:


tak nak lah lipstik..tak best..hehe...bila makan,hilang jugak merah lipstik tu..huhu..membazir saja..he... :-D

err...Kenapa ek nak merah bibir..?? :berfikir: ala...adalah sebabnya...he... :-D (gigi dah putih...bibir lah pulak nak merah..)ahak3! :-D 8-) :-P



-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:30


lipstick ana yang ikut warna darah tu tahan lama..time makan tak hilang pun..brand ana tu..org islam buat..
naz tak pakai avon mavon ni :lol:

iyakah gigi putih?:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:30


Pada 29-11-07 16:21 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 16:18 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

ana pernah try halia tu..memang menjadi..alhamdulillah..tapi pedas sikit lah.. :-)



ha..?jadi ke?berapa lama tempoh tu?buat tetiap malam ek?huhu (semangat nehh!!) :-D :-P




hehe semangt ye..tak ada lah buat tetiap malam..ana buat pagi saja..tenyeh sikit kat bibir hehe..kesan dia on the spot..dok saja2 depan tv pun boleh buat..tenyeh saja sampai nampak merah..selamat mncuba :bye:



Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:31


Pada 29-11-07 16:30 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

lipstick ana yang ikut warna darah tu tahan lama..time makan tak hilang pun..brand ana tu..org islam buat..
naz tak pakai avon mavon ni :lol:

iyakah gigi putih?:lol:


oo....mana nak beli lipstik ana tu?boleh pakai kat rumah neh...hehehe..buat pemerah pipi sekali..macam ni.. :malu: hehe... :-P

** putih lah...pakai safi.. :-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:33


Pada 29-11-07 16:30 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!


hehe semangt ye..tak ada lah buat tetiap malam..ana buat pagi saja..tenyeh sikit kat bibir hehe..kesan dia on the spot..dok saja2 depan tv pun boleh buat..tenyeh saja sampai nampak merah..selamat mncuba :bye:



ye...tenyeh..jangan tak tenyehh..!! hehe...ana cuba..!! haip!kusahut cabaranmu..hehehe.. :-P terima kasih ye enti..eh..ke enta??huhu..tak dapat dikesan jantinanya.. :-D

syukran2.... :-) :bunga: :bunga:



-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:36


sian kat bibior tu kena tenyeh, sakit tau bibior tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:37


Pada 29-11-07 16:31 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 16:30 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

lipstick ana yang ikut warna darah tu tahan lama..time makan tak hilang pun..brand ana tu..org islam buat..
naz tak pakai avon mavon ni :lol:

iyakah gigi putih?:lol:


oo....mana nak beli lipstik ana tu?boleh pakai kat rumah neh...hehehe..buat pemerah pipi sekali..macam ni.. :malu: hehe... :-P

** putih lah...pakai safi.. :-D



haha..pemerah pipi cari blusher lah..nak belajar mekap dengan naz pun boleh..ahaks.. :-D :malu:

haipp..jangan lah pakai safi..pakai lah hpa ke..mukmin ke.nak kono ni.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:42


Pada 29-11-07 16:37 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!


haha..pemerah pipi cari blusher lah..nak belajar mekap dengan naz pun boleh..ahaks.. :-D :malu:

haipp..jangan lah pakai safi..pakai lah hpa ke..mukmin ke.nak kono ni.. :-P


akak tak pandai lah mekap2 ni..huhu..tak reti..! kena belajo ni..hihi..



-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:43


yang anis nak beregek sangat ni Kenapa? dah nak kahwin ke? macam berhias nak jadi pengantin saja

p/s

apa kakak2 ni, anis ni dah tua ke?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:45


Pada 29-11-07 16:43 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

yang anis nak beregek sangat ni Kenapa? dah nak kahwin ke? macam berhias nak jadi pengantin saja

p/s

apa kakak2 ni, anis ni dah tua ke?



bukan nak kawin lah prof...nak belajar..untuk suami jugak nanti..hehehe.. :-)

p/s:

tua setahun dua saja..tak tua sangat pun.. :-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:46


kak na..saya rasa dia girl lah..nama pun hanisahani..nama wanita tu..
boleh saja blajor mekap..hehe..cakap saja bila.senang saja..naz pun main belasah saja selalu.tak ada lakk macam opera..kalau tak nak ke suami nengok..:lol:

saja2 saja k.na ni..penampilan kan mesti nak jaga..that's way lah i think.hehe
mesti lah panggil kak..umur dia 21 ek?ek kak na?naz lupa lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 11:34


makan masam-masin (asam bol)...ataupun makan gula2 hantu.... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 11:36


Pada 30-11-07 11:34 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

makan masam-masin (asam bol)...ataupun makan gula2 hantu.... :-D


.. itu usah kata bibir.. sekali jari2 dengan gigi2 serta lidah2 semua merah:lol:.. baru macam hantu opera cina klasik:lol:adehh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 30-11-07 12:52


Salam Alaik

erkk...Kenapa nak merahkan bibir? even nak merahkannya secara natural... Kenapa eh? bukan ke nanti ia akan menarik perhatian org? hmm...ana tak setuju sangat if nak merahkan bibir or muka. kalau bibir & muka tu memang dah merah semulajadi..tu tak boleh nak kata apa lah. tapi kalau nak merahkannya even guna cara yang natural...ana rasa macam tak perlu saja. sebab nanti ia akan menarik perhatian org. contohnya macam ana, memang malu sangat-sangat bila org duduk pandang saja. tapi ana tak dapat nak buat apa sebab semulajadi. kalau boleh...ana nak biasa-biasa saja...biarlah bibir & muka tak merah pun tak apa.



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-07 14:04


Pada 30-11-07 12:52 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Alaik

erkk...Kenapa nak merahkan bibir? even nak merahkannya secara natural... Kenapa eh? bukan ke nanti ia akan menarik perhatian org? hmm...ana tak setuju sangat if nak merahkan bibir or muka. kalau bibir & muka tu memang dah merah semulajadi..tu tak boleh nak kata apa lah. tapi kalau nak merahkannya even guna cara yang natural...ana rasa macam tak perlu saja. sebab nanti ia akan menarik perhatian org. contohnya macam ana, memang malu sangat-sangat bila org duduk pandang saja. tapi ana tak dapat nak buat apa sebab semulajadi. kalau boleh...ana nak biasa-biasa saja...biarlah bibir & muka tak merah pun tak apa.



walaupun saya bukan perempuan...saya tetap setuju dengan jawapan anda...buat apa nak merah2? ...kalau untuk suami pun, saya terima isteri saya seadanya ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-11-07 14:32


Pada 30-11-07 12:52 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Alaik

erkk...Kenapa nak merahkan bibir? even nak merahkannya secara natural... Kenapa eh? bukan ke nanti ia akan menarik perhatian org? hmm...ana tak setuju sangat if nak merahkan bibir or muka. kalau bibir & muka tu memang dah merah semulajadi..tu tak boleh nak kata apa lah. tapi kalau nak merahkannya even guna cara yang natural...ana rasa macam tak perlu saja. sebab nanti ia akan menarik perhatian org. contohnya macam ana, memang malu sangat-sangat bila org duduk pandang saja. tapi ana tak dapat nak buat apa sebab semulajadi. kalau boleh...ana nak biasa-biasa saja...biarlah bibir & muka tak merah pun tak apa.



Bibir saya pun merah jugak. bukan nak angkat bakul sendiri tau. sampaikan ada org kata saya letak lipstik pergi sekolah. macam fitnah pulak jadinya. tapi saya ada pendapat saya sendiri. apa salahnya nak merahkan bibir secara semulajadi, sebab kita dituntut untuk menjaga tubuh kita. merah kan bibir untuk kesihatan jugak. biar nampak segar selalu. tapi, kalau niat untuk menarik perhatian, maka salahlah tujuan tu. untuk kesihatan tak apalah.
tapi manusia ni biasalah, apa yang ada tak bersyukur. nak yang lain pulak. moga jadi peringatan untuk diri saya


-----------------
Mulakan Setiap Perbuatan dengan Bismillahirrahmanirrahim....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 15:10


Pada 30-11-07 12:52 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Alaik

erkk...Kenapa nak merahkan bibir? even nak merahkannya secara natural... Kenapa eh? bukan ke nanti ia akan menarik perhatian org? hmm...ana tak setuju sangat if nak merahkan bibir or muka. kalau bibir & muka tu memang dah merah semulajadi..tu tak boleh nak kata apa lah. tapi kalau nak merahkannya even guna cara yang natural...ana rasa macam tak perlu saja. sebab nanti ia akan menarik perhatian org. contohnya macam ana, memang malu sangat-sangat bila org duduk pandang saja. tapi ana tak dapat nak buat apa sebab semulajadi. kalau boleh...ana nak biasa-biasa saja...biarlah bibir & muka tak merah pun tak apa.



yang penting niat kita.sebenarnya untuk apa..kali bibir pucat saja tak ke org kata skt..tambah pula kalau kerja kita mmerlukn untuk deal dengan org, jumpa client.pergi sana sini..bukan nak lebih-lebih tapi pnampilan diri kita perlu jaga..kekemasan dan penampilan tu mcerminkan org itu sebenarnya macam mana..
org yang dah dapat slalunya cakap tak perlu, lebih baik tak payah..tapi kalau bagi mereka yang tak ada slalunya akan cuba untuk dapatkn dengan berusaha.manusia jarang sekali bsyukur..
kalau malu atau tak nak org pandang lama2..anda boleh cuba niqab..

bertudung itu fatwa,
bniqab itu taqwa.. :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-11-07 15:18


Pada 30-11-07 15:10 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-11-07 12:52 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Alaik

erkk...Kenapa nak merahkan bibir? even nak merahkannya secara natural... Kenapa eh? bukan ke nanti ia akan menarik perhatian org? hmm...ana tak setuju sangat if nak merahkan bibir or muka. kalau bibir & muka tu memang dah merah semulajadi..tu tak boleh nak kata apa lah. tapi kalau nak merahkannya even guna cara yang natural...ana rasa macam tak perlu saja. sebab nanti ia akan menarik perhatian org. contohnya macam ana, memang malu sangat-sangat bila org duduk pandang saja. tapi ana tak dapat nak buat apa sebab semulajadi. kalau boleh...ana nak biasa-biasa saja...biarlah bibir & muka tak merah pun tak apa.



yang penting niat kita.sebenarnya untuk apa..kali bibir pucat saja tak ke org kata skt..tambah pula kalau kerja kita mmerlukn untuk deal dengan org, jumpa client.pergi sana sini..bukan nak lebih-lebih tapi pnampilan diri kita perlu jaga..kekemasan dan penampilan tu mcerminkan org itu sebenarnya macam mana..
org yang dah dapat slalunya cakap tak perlu, lebih baik tak payah..tapi kalau bagi mereka yang tak ada slalunya akan cuba untuk dapatkn dengan berusaha.manusia jarang sekali bsyukur..
kalau malu atau tak nak org pandang lama2..anda boleh cuba niqab..

bertudung itu fatwa,
bniqab itu taqwa.. :bunga:


saya setuju apa yang mama iman cakap. kalau tak nak ditenung org, silalah berniqab. memang lebih baik begitu. syira qistina ni mesti cantik orgnya :kelip:


-----------------
Mulakan Setiap Perbuatan dengan Bismillahirrahmanirrahim....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 30-11-07 20:19


Pada 30-11-07 15:18 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-11-07 15:10 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-11-07 12:52 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Alaik

erkk...Kenapa nak merahkan bibir? even nak merahkannya secara natural... Kenapa eh? bukan ke nanti ia akan menarik perhatian org? hmm...ana tak setuju sangat if nak merahkan bibir or muka. kalau bibir & muka tu memang dah merah semulajadi..tu tak boleh nak kata apa lah. tapi kalau nak merahkannya even guna cara yang natural...ana rasa macam tak perlu saja. sebab nanti ia akan menarik perhatian org. contohnya macam ana, memang malu sangat-sangat bila org duduk pandang saja. tapi ana tak dapat nak buat apa sebab semulajadi. kalau boleh...ana nak biasa-biasa saja...biarlah bibir & muka tak merah pun tak apa.



yang penting niat kita.sebenarnya untuk apa..kali bibir pucat saja tak ke org kata skt..tambah pula kalau kerja kita mmerlukn untuk deal dengan org, jumpa client.pergi sana sini..bukan nak lebih-lebih tapi pnampilan diri kita perlu jaga..kekemasan dan penampilan tu mcerminkan org itu sebenarnya macam mana..
org yang dah dapat slalunya cakap tak perlu, lebih baik tak payah..tapi kalau bagi mereka yang tak ada slalunya akan cuba untuk dapatkn dengan berusaha.manusia jarang sekali bsyukur..
kalau malu atau tak nak org pandang lama2..anda boleh cuba niqab..

bertudung itu fatwa,
bniqab itu taqwa.. :bunga:


saya setuju apa yang mama iman cakap. kalau tak nak ditenung org, silalah berniqab. memang lebih baik begitu. syira qistina ni mesti cantik orgnya :kelip:



hukhukhuk...tersedak ana.. tidak sama sekali... :jangan: ana tidak seperti yang dikatakan oleh nafisah. ana ni biasa-biasa saja.. yang penting kecantikan dalaman.. :-) ye...ana pun setuju apa yang mama_iman cakap. kadang-kadang bila kita di alam pekerjaan..penampilan memang perlu dijaga. tapi apapun, kecantikan semulajadi adalah yang terbaik. perempuan memang perlu berhias...tapi hanya untuk suami. setuju? :-) :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 00:34


salam....
Kenapa nak merahkn bibir pula??? :-?
petua ana senang saja..
xprlukn madu lebah..xprlukn apa-apa material pun.. :-D
yang penting juga hbungn kita dengan Allah..:-)
sentiasa mngucap prkatan yang baik-baik..
basahkn lidah dengan zikir dan selawat ke atas junjungn besar... :-)
tak kira time mana pun..nak tit0n ke..tengah masak ke..:sopan:
sentiasa mmberi salam ketika masuk dan keluar rumah..
tak pun kalau trsrmpak dengan kawan-kawan kat mne2 saja bagi lah salam dan sedekahkn senyuman..:-)
dan penting juga ambil wduk sebelum tit0n..
petua ana ni sesuai untuk muslimin dan muslimat...
insyaAllah...;-) :bunga:
kalau xpcaya try lah.. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 08:30


Assalamualaikum

ye..ye...terima kasih semua atas pandangan masing-masing.. :-)
sebenarnya apa yang kita buat terletak pada nawaitu kita..kalau setakat nak cantik,bergaya,org puji..tak payah lah..betul lah kata sahabat2 kat atas tu...bukan kerana tidak bersyukur..tapi kadang-kadang kita memerlukan penjagaan tubuh badan kita...agar kita lebih rasa yakin,segar...semua tu jugak 'kekuatan' kita untuk lebih berasa tenang bila beribadat.. masa nak sapu madu ke,tenyeh halia ke, kenalah serah pada Allah dan sentiasalah berselawat..sebab kita yakin,semuanya kuasa Allah..kalau DIA bagi,dapatlah apa yang kita hajati...jangan fikir benda tu yang dapat merubah..

yang penting nawaitu...ana setujula dengan pendapat mama_iman tu dan sahabat2 lain.. :-D

**kalau merah bibir tapi mulut suka pada 'ghibah',baik tak payah...kan? :kelip:

sokong jugak dengan Muslimah_aLfa... :sopan:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 16:38


.. ghibah tu apa:berfikir:.. buta Bahasa Arab saya ini:malu:.. minta tunjuk ajar:kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 17:06


Pada 02-12-07 16:38 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. ghibah tu apa:berfikir:.. buta Bahasa Arab saya ini:malu:.. minta tunjuk ajar:kelip:



Ghibah adalah suatu penyakit lidah yaitu gemar menceritakan orang lain tentang suatu hal yang tidak disukainya, tentang sifat atau keadaan dirinya. Ghibah merupakan bentuk penyelewengan lidah yang sangat berbahaya, dia bisa merusak hubungan hantar manusia. Lidah mempunyai dua macam penyelewengan, pertama penyelewengan dalam berbicara dengan bicara batil, maksiat dan yang paling sering dilakukan yaitu berbicara tanpa manfaat dan sia-sia. Penyelewengan kedua adalah diam, diam dari kebenaran dimana seharusnya mengatakan suatu kebenaran. Rasulullah S.A.W menerangkan tentang arti Ghibah dengan sabdanya dari Abu Hurairah yang artinya: “Tahukah kalian apa arti Ghibah itu? Para sahabat menjawab : ” Allah dan Rasul- Nya yang lebih tahu” Lalu Nabi melanjutkan : yaitu kamu menceritakan saudaramu tentang hal yang tidak disukainya. Lalu seseorang bertanya : “Bagaimana jika yang aku katakan ada pada diri saudaraku yang aku ceritakan ?” Nabi menjawab : Bila apa yang kamu ceritakan ada pada diri saudaramu, maka kamu telah melakukan Ghibah terhadapnya. Dan apabila yang telah kamu katakan itu tidak ada pada diri saudaramu, berarti kamu telah berdusta.” (H.. Muslim).

Ghibah ada beberapa macam, diantaranya:

Pertama : Ghibah berbentuk pembicaraan jasad, misalnya mengatakan si buta, juling, hitam, kurus, ada el el.

Kedua : Ghibah tentang nasab seseorang yaitu menyebut keturunannya dengan maksud menghinakan.

Ketiga : Ghibah tentang pekerjaan yang dianggap rendah misalnya mengatakan tukang kayu, tukang sayur, dan sebagainya dengan maksud menghinakan .

Keempat : Ghibah tentang akhlak misalnya dengan mengatakan takabur, jelek akhlaknya, penakut, temperament (emosional),dan sebagainya.

Kelima : Ghibah yang berkaitan dengan mengatakan pencuri, pemabuk, pengkhianat, dan sebagainya.

Keenam : Ghibah tentang hal-hal urusan dunia dengan mengatakan banyak bicara, tukang tidur, dan sebagainya.

Ketujuh : Ghibah tentang apa yang dikenakan seseorang dengan mengatakan bajunya panjang, kacamatanya tebal dan sebagainya dengan maksud menghinakan

Ghibah tidak terbatas pada ucapan lidah semata, tetapi setiap gerakan, isyarat, sindiran, umpatan, celaan, kerlingan, tulisan atau segala sesuatu yang bisa dipahami sebagai hinaan, maka itu haram dan termasuk dalam kategori Ghibah. Dan termasuk sama hukumnya dengan Ghibah adalah mendengarkan orang yang berghibah dan mendukungnya.

Bila seseorang melakukan Ghibah berarti memakan daging saudaranya sendiri dan merupakan maksiat kepada Allah SWT. Islam telah mengharamkan dan melarang kita dari perbuatan Ghibah karena bisa mengakibatkan putusnya ukhwah, rusaknya kasih sayang, timbulnya permusuhan, tersebarnya aib dan lahirnya kehinaan.

“Dan janganlah sebagian diantara kamu melakukan Ghibah terhadap sebagian yang lain, sukakah salah seorang diantaramu memakan daging saudaranya sendiri yang sudah mati ? maka pasti kamu tidak akan menyukainya……...”(Q.S. Al Hujurat:12).

:bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 17:10


.. terima kasih seguni padi, lain kali boleh tolong lagi:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 17:35


Pada 02-12-07 08:30 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

ye..ye...terima kasih semua atas pandangan masing-masing.. :-)
sebenarnya apa yang kita buat terletak pada nawaitu kita..kalau setakat nak cantik,bergaya,org puji..tak payah lah..betul lah kata sahabat2 kat atas tu...bukan kerana tidak bersyukur..tapi kadang-kadang kita memerlukan penjagaan tubuh badan kita...agar kita lebih rasa yakin,segar...semua tu jugak 'kekuatan' kita untuk lebih berasa tenang bila beribadat.. masa nak sapu madu ke,tenyeh halia ke, kenalah serah pada Allah dan sentiasalah berselawat..sebab kita yakin,semuanya kuasa Allah..kalau DIA bagi,dapatlah apa yang kita hajati...jangan fikir benda tu yang dapat merubah..

yang penting nawaitu...ana setujula dengan pendapat mama_iman tu dan sahabat2 lain.. :-D

**kalau merah bibir tapi mulut suka pada 'ghibah',baik tak payah...kan? :kelip:

sokong jugak dengan Muslimah_aLfa... :sopan:



betul tu.. :welcome:
yang penting nawaitu kita..:-)
kalau bibir tu merah bak delima tapi ada sifat ghibah..
xgune jgkk...org tengok mesti dah tak nampak merah bibir tu sebab suka ngumpat pls org.. :-D :sopan:

ya Allah...hindarkn diri kami dr sifat ghibah..
ssungguhnya kami takut akan azab api neraka Mu..
kau ampunkanlah dosa2 kami..
sama ada dosa yang sengaja atau pun yang tidak disengajakan..
sama ada dalam keadaan sedar atau pun tidak..
kurniakn kami sifat2 dan akhlak mulia sprti akhlak kekasihMu Rasulullah..
jadikan kami mujahid dan mujahidah yang istiqamah dalam mmperjuangkan agamaMu ini..
ameenn...:bunga:

~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali..cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 02-12-07 21:36


minum air strawbeery dan makan sirih..ihhi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-12-07 09:29


Pada 02-12-07 21:36 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

minum air strawbeery dan makan sirih..ihhi


hehe... kalau makan sirih, berkarat gigi tau :lucu:


-----------------
Mulakan Setiap Perbuatan dengan Bismillahirrahmanirrahim....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 09:34


Pada 02-12-07 08:30 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

ye..ye...terima kasih semua atas pandangan masing-masing.. :-)
sebenarnya apa yang kita buat terletak pada nawaitu kita..kalau setakat nak cantik,bergaya,org puji..tak payah lah..betul lah kata sahabat2 kat atas tu...bukan kerana tidak bersyukur..tapi kadang-kadang kita memerlukan penjagaan tubuh badan kita...agar kita lebih rasa yakin,segar...semua tu jugak 'kekuatan' kita untuk lebih berasa tenang bila beribadat.. masa nak sapu madu ke,tenyeh halia ke, kenalah serah pada Allah dan sentiasalah berselawat..sebab kita yakin,semuanya kuasa Allah..kalau DIA bagi,dapatlah apa yang kita hajati...jangan fikir benda tu yang dapat merubah..

yang penting nawaitu...ana setujula dengan pendapat mama_iman tu dan sahabat2 lain.. :-D

**kalau merah bibir tapi mulut suka pada 'ghibah',baik tak payah...kan? :kelip:

sokong jugak dengan Muslimah_aLfa... :sopan:



hehe..betul cakap akak..
kalau niat kita betul, dengan usaha yang baik pasti Allah bagi..
kalau Allah tak bagi pasti ada hikmah disebaliknya..

aler mrendah diri lakk kata buta bahasa arab..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 10:59


ana ni budak hitam... kalau bibir merah mesti pelik kan ???
:-D :-D
so, blapang dadalah dengan setiap kurnian Allah keatas diri kita... syukur Alhamdulillah.... :welcome: :welcome:

fabiayyi aalaa’i rabbikuma tukadhdhibaan?“, :-(


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 11:12


Pada 03-12-07 10:59 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

ana ni budak hitam... kalau bibir merah mesti pelik kan ???
:-D :-D
so, blapang dadalah dengan setiap kurnian Allah keatas diri kita... syukur Alhamdulillah.... :welcome: :welcome:

fabiayyi aalaa’i rabbikuma tukadhdhibaan?“, :-(



.. kira ok lah tu.. macam saya ini kulit hitam, bibir hitam, gigipun hampir2 hitam:malu:.. nanti semua saya putihkan pakai Clorok Bleach:-D.. kajian demi kajian:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

nuwol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2007
Ahli No: 31420
Posting: 46
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:03


petua nak merah bibir tak tau..
tapi petua nak lembutkan bibir tau lah..
sapu kat bibir dengan minyak safi bila nak tidur...dan minum air msak2 banyak-banyak..
cubalah... :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuwolProfil   Hantar PM kepada nuwol   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 17:07


bismillahhirrahmanirrahim

ehem..cuba letak madu asli kat bibir tu masa nak tidur..insyaAllah menjadik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:11


Pada 03-12-07 11:12 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 10:59 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

ana ni budak hitam... kalau bibir merah mesti pelik kan ???
:-D :-D
so, blapang dadalah dengan setiap kurnian Allah keatas diri kita... syukur Alhamdulillah.... :welcome: :welcome:

fabiayyi aalaa’i rabbikuma tukadhdhibaan?“, :-(



.. kira ok lah tu.. macam saya ini kulit hitam, bibir hitam, gigipun hampir2 hitam:malu:.. nanti semua saya putihkan pakai Clorok Bleach:-D.. kajian demi kajian:lol:..


tak gosok gigi ke?ya Kareem.. :lol: :lol: :lucu: :lucu: :lucu:
iyalah pakai clorok ye..prisa lemon tu :lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:14


Pada 03-12-07 17:11 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 11:12 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 10:59 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

ana ni budak hitam... kalau bibir merah mesti pelik kan ???
:-D :-D
so, blapang dadalah dengan setiap kurnian Allah keatas diri kita... syukur Alhamdulillah.... :welcome: :welcome:

fabiayyi aalaa’i rabbikuma tukadhdhibaan?“, :-(



.. kira ok lah tu.. macam saya ini kulit hitam, bibir hitam, gigipun hampir2 hitam:malu:.. nanti semua saya putihkan pakai Clorok Bleach:-D.. kajian demi kajian:lol:..


tak gosok gigi ke?ya Kareem.. :lol: :lol: :lucu: :lucu: :lucu:
iyalah pakai clorok ye..prisa lemon tu :lucu: :lucu:


.. aku buat kajian lah budak kecik:-P.. hari2 gosok gigi tau.. walaupun kadang-kadang itu "miss a turn"..:lol:wakaka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:15


Pada 03-12-07 17:11 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 11:12 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 10:59 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

ana ni budak hitam... kalau bibir merah mesti pelik kan ???
:-D :-D
so, blapang dadalah dengan setiap kurnian Allah keatas diri kita... syukur Alhamdulillah.... :welcome: :welcome:

fabiayyi aalaa’i rabbikuma tukadhdhibaan?“, :-(



.. kira ok lah tu.. macam saya ini kulit hitam, bibir hitam, gigipun hampir2 hitam:malu:.. nanti semua saya putihkan pakai Clorok Bleach:-D.. kajian demi kajian:lol:..


tak gosok gigi ke?ya Kareem.. :lol: :lol: :lucu: :lucu: :lucu:
iyalah pakai clorok ye..prisa lemon tu :lucu: :lucu:



pakai klorok ..elok sangat lah...memang puteh...sampai berputih mata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 08:27


Pada 02-12-07 21:36 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

minum air strawbeery dan makan sirih..ihhi


bestnyerrrrr sirih......waa...rindunyer nak makan sirih sama nenek.... :malu: :sopan:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 08:36


hmm...macam-macam petua erk...saya ini tak payah buat itu semua pun bibir dah merah..kalau kurang mnum air lagi lah merah...dulu time sek rendah selalu kena panggil dengan ckgu sebab cikgu ingat saya pakai gincu... :-) ...pdahal saya ini laki...takkan lah pakai gincu agaknya.... :lol: ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 08:48


Pada 04-12-07 08:36 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...macam-macam petua erk...saya ini tak payah buat itu semua pun bibir dah merah..kalau kurang mnum air lagi lah merah...dulu time sek rendah selalu kena panggil dengan ckgu sebab cikgu ingat saya pakai gincu... :-) ...pdahal saya ini laki...takkan lah pakai gincu agaknya.... :lol: ....


mak aihh....kikikiki.. :-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 09:54


Pada 04-12-07 08:27 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-12-07 21:36 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

minum air strawbeery dan makan sirih..ihhi


bestnyerrrrr sirih......waa...rindunyer nak makan sirih sama nenek.... :malu: :sopan:



:-o kak na makan sirih ke?apa lah rasa dia..isk

tengok aler ni kadang-kadang tak gosok gigi.malas betul .mesti mlm tak gosok gigi ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 10:20


Pada 04-12-07 09:54 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!


:-o kak na makan sirih ke?apa lah rasa dia..isk



best nazz....hehehe...rasa pedas2 sikit...suko taruk kapur banyak-banyak..dan buah penang banyak-banyak...hehe...lepas itu buat merah2 gigi...hihi..best... :-D



-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 10:34


hahahah..tak suka!tak suka!
apa lah makan kapur.. :lol:
buah pinang lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 10:42


Pada 04-12-07 10:34 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

hahahah..tak suka!tak suka!
apa lah makan kapur.. :lol:
buah pinang lah..


itu lah...budak-budak zaman sekarang ni mana nak ingat,nak cuba peninggalan nenek moyang...huhuh...
kalau tak ada org macam akak ni,sapa lagi nak jadi pewaris warisan?? :-P :-P

naz patut bangga tau ada kakak macam ni..hehehehe.. :-D :-P


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 12:25


hahaha..macam tua sangat..akak tu budak zman bila? :lol:
iyalah bangga lah kejap..

dulu pernah tau naz tak sihat.lepas itu nenek seorang ni dia suruh abah kunyah sirih lepas itu luahkan letak kat lengan naz..kat tepi telinga..adooiii..hanya tuhan yang tau geli bagaimana..tapi dah tak sihat naz biarkan sajalah..:lol: =p

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 12:29


Pada 04-12-07 08:27 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-12-07 21:36 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

minum air strawbeery dan makan sirih..ihhi


bestnyerrrrr sirih......waa...rindunyer nak makan sirih sama nenek.... :malu: :sopan:



.. nak makan sireh dengan nenek dia sekali boleh:kelip:.. nak juga buat gigi jadi warna merah..:malu:ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 12:29


Pada 04-12-07 12:25 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

hahaha..macam tua sangat..akak tu budak zman bila? :lol:
iyalah bangga lah kejap..

dulu pernah tau naz tak sihat.lepas itu nenek seorang ni dia suruh abah kunyah sirih lepas itu luahkan letak kat lengan naz..kat tepi telinga..adooiii..hanya tuhan yang tau geli bagaimana..tapi dah tak sihat naz biarkan sajalah..:lol: =p


tua lah dari naz tu..udak kecik.. :-P tapi tu lah..naz lagi tinggi dr akak..hak2! :-P :-D

em..elok tau sirih tu naz..menguatkan gigi..heheh.. kalau makan sireh yang ditumbuk tak best..kena kunyah sendiri bagi hancur tu yang best..huhu...


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 13:29


petua nak merahkankan bibir yang sangat mudah....cuba amalkan mbaca al-quran pas solat subuh. insyaallah....boleh lihat kesanya. tapi jangan baca al quran semata nak bibir merah....jadikan sebagai amalan harian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 14:57


Pada 04-12-07 08:48 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-12-07 08:36 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...macam-macam petua erk...saya ini tak payah buat itu semua pun bibir dah merah..kalau kurang mnum air lagi lah merah...dulu time sek rendah selalu kena panggil dengan ckgu sebab cikgu ingat saya pakai gincu... :-) ...pdahal saya ini laki...takkan lah pakai gincu agaknya.... :lol: ....


mak aihh....kikikiki.. :-D



knaper...tak percaya ye... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 16:18


Pada 04-12-07 14:57 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-12-07 08:48 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-12-07 08:36 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...macam-macam petua erk...saya ini tak payah buat itu semua pun bibir dah merah..kalau kurang mnum air lagi lah merah...dulu time sek rendah selalu kena panggil dengan ckgu sebab cikgu ingat saya pakai gincu... :-) ...pdahal saya ini laki...takkan lah pakai gincu agaknya.... :lol: ....


mak aihh....kikikiki.. :-D



knaper...tak percaya ye... :-D


mengingatkan saya pada seorang rijal yang praktikal kat sini...em...macam awak lah agaknya ye.. :-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 16:29


Pada 04-12-07 16:18 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-12-07 14:57 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-12-07 08:48 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-12-07 08:36 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...macam-macam petua erk...saya ini tak payah buat itu semua pun bibir dah merah..kalau kurang mnum air lagi lah merah...dulu time sek rendah selalu kena panggil dengan ckgu sebab cikgu ingat saya pakai gincu... :-) ...pdahal saya ini laki...takkan lah pakai gincu agaknya.... :lol: ....


mak aihh....kikikiki.. :-D



knaper...tak percaya ye... :-D


mengingatkan saya pada seorang rijal yang praktikal kat sini...em...macam awak lah agaknya ye.. :-D




hehehehe....maybe agaknya...mana lah den tau...natural punya merah...da jugak geng erk...tak lah segan macam time sek2 dulu.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 16:32


Pada 04-12-07 16:29 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!



hehehehe....maybe agaknya...mana lah den tau...natural punya merah...da jugak geng erk...tak lah segan macam time sek2 dulu.... :-)


tak apa..tak payahlah segan..itu kelebihan yang Allah bagi pada enta.. :-) syukur alhamdulillah... :-)



-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 08:23


Pada 29-11-07 16:33 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 16:30 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!


hehe semangt ye..tak ada lah buat tetiap malam..ana buat pagi saja..tenyeh sikit kat bibir hehe..kesan dia on the spot..dok saja2 depan tv pun boleh buat..tenyeh saja sampai nampak merah..selamat mncuba :bye:



ye...tenyeh..jangan tak tenyehh..!! hehe...ana cuba..!! haip!kusahut cabaranmu..hehehe.. :-P terima kasih ye enti..eh..ke enta??huhu..tak dapat dikesan jantinanya.. :-D

syukran2.... :-) :bunga: :bunga:




hehe..ye betul,tenyeh jangan tak tenyeh,,cmane cubaan?? menjadi tak? ;-)
umm..tak ada dkesan ana eh...ana min annisa'..love flowers ...thank you for the cute flower :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 08:39


Pada 05-12-07 08:23 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 16:33 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 16:30 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!


hehe semangt ye..tak ada lah buat tetiap malam..ana buat pagi saja..tenyeh sikit kat bibir hehe..kesan dia on the spot..dok saja2 depan tv pun boleh buat..tenyeh saja sampai nampak merah..selamat mncuba :bye:



ye...tenyeh..jangan tak tenyehh..!! hehe...ana cuba..!! haip!kusahut cabaranmu..hehehe.. :-P terima kasih ye enti..eh..ke enta??huhu..tak dapat dikesan jantinanya.. :-D

syukran2.... :-) :bunga: :bunga:




hehe..ye betul,tenyeh jangan tak tenyeh,,cmane cubaan?? menjadi tak? ;-)
umm..tak ada dkesan ana eh...ana min annisa'..love flowers ...thank you for the cute flower :sopan:



heheh..lambat sikit agaknya kesannya.hehhe....kita usaha saja..kalau Allah bagi,dapatlah yang kita hajati..hehe..
ooo...nisa'....patutlah cute saja... :sopan:
nah bunga lagi.... :bunga: :bunga: :bunga: :-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-12-07 21:43


Pada 05-12-07 08:39 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-12-07 08:23 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 16:33 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 16:30 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!


hehe semangt ye..tak ada lah buat tetiap malam..ana buat pagi saja..tenyeh sikit kat bibir hehe..kesan dia on the spot..dok saja2 depan tv pun boleh buat..tenyeh saja sampai nampak merah..selamat mncuba :bye:



ye...tenyeh..jangan tak tenyehh..!! hehe...ana cuba..!! haip!kusahut cabaranmu..hehehe.. :-P terima kasih ye enti..eh..ke enta??huhu..tak dapat dikesan jantinanya.. :-D

syukran2.... :-) :bunga: :bunga:




hehe..ye betul,tenyeh jangan tak tenyeh,,cmane cubaan?? menjadi tak? ;-)
umm..tak ada dkesan ana eh...ana min annisa'..love flowers ...thank you for the cute flower :sopan:



heheh..lambat sikit agaknya kesannya.hehhe....kita usaha saja..kalau Allah bagi,dapatlah yang kita hajati..hehe..
ooo...nisa'....patutlah cute saja... :sopan:
nah bunga lagi.... :bunga: :bunga: :bunga: :-D



mm,,kita boleh usaha,,Allah jua yang menentukan, penampilan perlu dijaga,,kan cik nuranys,,,
hehe ana cute ke,,,terima kasih,, :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 08:46


Pada 09-12-07 21:43 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!


mm,,kita boleh usaha,,Allah jua yang menentukan, penampilan perlu dijaga,,kan cik nuranys,,,
hehe ana cute ke,,,terima kasih,, :-D



ya..betul tu..penampilan jugak perlu dijaga..sangat penting...baru lah nampak keindahan islam melalui penampilan.. :-) selain tu akhlak juga perlu dijaga.. :-)

ehem..sama-sama...semua yang DIA cipta,cute2,hebat2..cantik2.. :sopan:



-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 10-12-07 09:01


gigit bibir selalu
konpom merah..haha.. :lol:
tak adalah..tak elok sebenarnya..men2 saja..jangan tiru..nanti bbr jadi makin kering



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 09:49


Pada 10-12-07 09:01 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

gigit bibir selalu
konpom merah..haha.. :lol:
tak adalah..tak elok sebenarnya..men2 saja..jangan tiru..nanti bbr jadi makin kering



p/s: tergigit ana baca kak..hehehe.. :-P em..bibir jadi kering kalau selalu basahkan dengan air liur...kurang elok.. 8-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 12:09


Kalau gigit nt kang berdarah..merah lah jawabnye..hihihihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-11-08 12:55


Bismillahhirrahmanirrahim

erm,nak merah cepat dan serta merta,pakai gincu..hehe..erm,cuba amal letakkan madu asli kat bibir sebelum tidur..insyaAllah menjadik..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 13:37


salam,
thanks di atas tips2 yang diberikan oleh sahabat2 ukhwah sekalian.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-08 09:39


Pada 29-11-07 16:30 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

lipstick ana yang ikut warna darah tu tahan lama..time makan tak hilang pun..brand ana tu..org islam buat..
naz tak pakai avon mavon ni :lol:

iyakah gigi putih?:lol:



Assalamualaikum MAMA_IMAN..apa nama lipstik tu? bagi lah tahu.kat mana senang nak dapat lipstik buatan islam tuuuuu

nak jugakkk.saya memang tak suka pakai lipstik..tapi kadang kena pakai jugak sebagai syarat.tupun dah pakai lap sikit pakai tisu.pas solat zuhur,langsunglah tak pakai.. :cry: nak jugak bibir merah semulajdi.jimat duit tak payah nak berlipstik2 nii :cry:


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-08 09:46


Pada 02-12-07 17:06 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-12-07 16:38 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. ghibah tu apa:berfikir:.. buta Bahasa Arab saya ini:malu:.. minta tunjuk ajar:kelip:



Ghibah adalah suatu penyakit lidah yaitu gemar menceritakan orang lain tentang suatu hal yang tidak disukainya, tentang sifat atau keadaan dirinya. Ghibah merupakan bentuk penyelewengan lidah yang sangat berbahaya, dia bisa merusak hubungan hantar manusia. Lidah mempunyai dua macam penyelewengan, pertama penyelewengan dalam berbicara dengan bicara batil, maksiat dan yang paling sering dilakukan yaitu berbicara tanpa manfaat dan sia-sia. Penyelewengan kedua adalah diam, diam dari kebenaran dimana seharusnya mengatakan suatu kebenaran. Rasulullah S.A.W menerangkan tentang arti Ghibah dengan sabdanya dari Abu Hurairah yang artinya: “Tahukah kalian apa arti Ghibah itu? Para sahabat menjawab : ” Allah dan Rasul- Nya yang lebih tahu” Lalu Nabi melanjutkan : yaitu kamu menceritakan saudaramu tentang hal yang tidak disukainya. Lalu seseorang bertanya : “Bagaimana jika yang aku katakan ada pada diri saudaraku yang aku ceritakan ?” Nabi menjawab : Bila apa yang kamu ceritakan ada pada diri saudaramu, maka kamu telah melakukan Ghibah terhadapnya. Dan apabila yang telah kamu katakan itu tidak ada pada diri saudaramu, berarti kamu telah berdusta.” (H.. Muslim).

Ghibah ada beberapa macam, diantaranya:

Pertama : Ghibah berbentuk pembicaraan jasad, misalnya mengatakan si buta, juling, hitam, kurus, ada el el.

Kedua : Ghibah tentang nasab seseorang yaitu menyebut keturunannya dengan maksud menghinakan.

Ketiga : Ghibah tentang pekerjaan yang dianggap rendah misalnya mengatakan tukang kayu, tukang sayur, dan sebagainya dengan maksud menghinakan .

Keempat : Ghibah tentang akhlak misalnya dengan mengatakan takabur, jelek akhlaknya, penakut, temperament (emosional),dan sebagainya.

Kelima : Ghibah yang berkaitan dengan mengatakan pencuri, pemabuk, pengkhianat, dan sebagainya.

Keenam : Ghibah tentang hal-hal urusan dunia dengan mengatakan banyak bicara, tukang tidur, dan sebagainya.

Ketujuh : Ghibah tentang apa yang dikenakan seseorang dengan mengatakan bajunya panjang, kacamatanya tebal dan sebagainya dengan maksud menghinakan

Ghibah tidak terbatas pada ucapan lidah semata, tetapi setiap gerakan, isyarat, sindiran, umpatan, celaan, kerlingan, tulisan atau segala sesuatu yang bisa dipahami sebagai hinaan, maka itu haram dan termasuk dalam kategori Ghibah. Dan termasuk sama hukumnya dengan Ghibah adalah mendengarkan orang yang berghibah dan mendukungnya.

Bila seseorang melakukan Ghibah berarti memakan daging saudaranya sendiri dan merupakan maksiat kepada Allah SWT. Islam telah mengharamkan dan melarang kita dari perbuatan Ghibah karena bisa mengakibatkan putusnya ukhwah, rusaknya kasih sayang, timbulnya permusuhan, tersebarnya aib dan lahirnya kehinaan.

“Dan janganlah sebagian diantara kamu melakukan Ghibah terhadap sebagian yang lain, sukakah salah seorang diantaramu memakan daging saudaranya sendiri yang sudah mati ? maka pasti kamu tidak akan menyukainya……...”(Q.S. Al Hujurat:12).

:bunga: :bunga:





sangat sangat bermanfaat...


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 13:11


nak try dengan madu..nt semut banyak pula kat bibir..hihihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 12:03


Pada 29-11-07 14:59 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

haa...siapa tahu macamana nak merah kan bibir? huhu.. (jangan ada yang jawab, pakai 'lipstik' ye..) huhu...lagipun pakai lipstik dikira bertabarruj yakni berhias2...

tolong ye antum..ada tak petua nak merahkan bibir..?? yang selamat dan berkesan... :bunga: :sopan:



nak tanya najib lah petua bibir merah ni.. :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 15:58


Pada 11-09-09 12:03 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!



nak tanya najib lah petua bibir merah ni.. :sopan:



nakal ye halesolurun.. hehe..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.165305 saat. Lajunya....