Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 6 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 16 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 17 hari yang lalu
eme86: 17 hari yang lalu
sunan-faqih: 22 hari yang lalu


Sukan dan Riadah
Topik: :: BoWLiNG : Membazir lebih dari manfaatnya ?? ::


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sukan dan Riadah
    »» :: BoWLiNG : Membazir lebih dari manfaatnya ?? ::

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh :: BoWLiNG : Membazir lebih dari manfaatnya ?? ::

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 16:07


salam alaik..

antara kalian...sapa suka main bowling?? selalu ke?? berapa kekerapannya dalam sminggu sebulan?? apa rasanya??

dipendekkan ceiter bowling ni adalah satu game yang benar-benar menyeronokkan...lagi-lagi bila bermain dengan teman2 dan family..

tapi ada seorang member tu kata org yang main bowling ni membazir duit saja..iyalah..konon sukan bowling tapi ada ke peluh keluar..apatahlagi Kalau benar nak sukan tak perlu keluar duit pun da boleh keluar peluh...

dia ni bukanlah konservatif punya org tapi bila fikir-fikir kan balik macam benar..tapi...................tapi Kalau da suka nak buat bagaimana kan..bukan duit dia pun kita guna..lagipulak kita dapat gelak ketwa dengan mmber2..tu lah yang paling seronok sekali..huhuhu..

rupanya ada jugak yang kontra dr pro dengan apa yang kita suka lakukan... :roll:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 16:10


.. membazir ke:berfikir:.. tak kut..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 16:15


sya tahun lepas saja baru tau dan main boling...selama ni tak pernah main lagi..best dan seronok juga...kadang-kadang kalau staf nak main tu,boleh lah plan sama-sama..boleh semua keluar main...kddg2 tu ofis buat petandingan kakitangan untuk boling...lagipun jarang juga main.....sekali main memang lah mahal...ok lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 16:18


.. kita main "bowling" padang pula.. macam mana

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 17:05


main setahun dalam 2 tiga kali....kalau main mesti banyak masuk longkang dari kena pin...huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 17:08


dalam seumur hidup main 3 kali saja :P
tapi best juga main...tak ada susah sangat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 17:09


Pada 22-11-07 16:18 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kita main "bowling" padang pula.. macam mana


boling padang ..banyak kali juga main...
wakil desasiswa...huhu


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:43


.. seronok main "bowling" dari melepak dan membuat perkara2 yang tak berfaedah.. kiranya "bowling" juga merupakan satu riadah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 16:42


salah ke main bowling??? tak salah rasanya.... daripada duduk melepak tak tentu arah...duduk kaco org...

tak keluar peluh ??..memang lah tak keluar peluh.... main boling dalam ekon...cuba main boling tu tak ada ekon...mahu basah kuyup...

nama memang lah sukan boling.. tapi tak semua sukan akan mengeluarkan peluh... catur... ada peluh ke?? main dart ada peluh ke?? memanah ada peluh ke??

selain dari mengeluarkan peluh..sukan ni bertujuan untuk merapatkan hubungan sesama keluarga mahupun sahabat... Kalau nak kira membazir...banyak lagi benda yang membazir... macam tengok wayang bazir saja.... baik beli cd...RM 7 saja..dari beli tiket wayang... lepas itu boleh tengok banyak kali... CD pula beli saja cd cetak rompak..nak beli original kan membazir....ha macamana??

aku pula tetiap tahun aku amin opis akunya tournament..... untuk department pun aku pernah main juga.... untuk department pencapaian terbaik team aku dapat no 2 keselruhan dari 40 team.... untuk company pula...pencapaian tebaik team aku dapat no 22 dari 160 team....kira ok lah tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-11-07 16:44


Assalamualaikum
hmm...saya ni tersangat lah sukanya main boling...sampai tak sabar nak join JK boling...(mana kaka shida punya tentatif ni..) :berfikir:
huhu...rasanya setuju dengan rdwira....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 17:45


tak membazirla...develop our skills...
tengok wayang lagi membazir...apa pun tak dapat

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-11-07 18:44


main bowling ni bagus
antara permainan yang kira ok
cuma dah lama sangat tak main
kali pertama sentuh bowling masa Form 1 :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 23-11-07 23:29


membazir atau tak..walaupun ada saja ikut family pergi bowling center.. tak timbul minat pula untuk main...

*pandangan peribadi... tak membazir cuma.. kan best kalau tempat bowling penuh dengan keluarga... bukan asyik2 pergi main ramai-ramai kawan-kawan campur laki perempuan..hehehe...
cuba bilang nisbah pergi main bowling dengan family vs kawan-kawan...
[ Telah diedit oleh: eniliana pada 23-11-07 23:30 ]


Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-11-07 10:33


Assalamualaikum
selalu jeq main dengan keluarga....
pemeli kita ni...semuanya minat boling..hush..nak buat bagaimana?... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 18:45


Pada 23-11-07 16:44 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
hmm...saya ni tersangat lah sukanya main boling...sampai tak sabar nak join JK boling...(mana kaka shida punya tentatif ni..) :berfikir:
huhu...rasanya setuju dengan rdwira....




yeah..alahngkah baiknya buat jk bowling..huhuhu...cadangan..buat kat alamanda..kat situ tempat baru...lane panjang juga lah (rasa ye agaknya...) dan banyak lane ada sana...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 24-11-07 18:54


Salam Alaik

erkk...membazir ke? selalu juga pergi main dengan family... adik beradik ana. ana rasa ok saja main bowling. bukannya aktiviti tak berfaedah. betul kata akhi rdwira... aktiviti bowling ni boleh mengeratkan hubungan antara family atau sahabat2. terpulanglah pada cara kita sendiri. kalau kita pergi main bowling campur laki & perempuan tanpa menjaga batasan pergaulan...ini memang dah salah sangat-sangat. tapi kalau pergi main dengan family atau sahabat2 sejantina...ana rasa ok saja. Wallahua'lam..
[ Telah diedit oleh: syira_qistina pada 24-11-07 18:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-01-08 23:57


tak membazir untuk sem ni ..sebab boleh main free..hehe..tu pun sebab gerko bowling
:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

puterie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16135
Posting: 39

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-01-08 00:21


minat2...xkot membazir...
niat riadhah and eratkan hubungan sesama insan...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterieProfil   Hantar PM kepada puterie   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-08 07:26


salam..pendapat setiap individu adalah berbeza dan sesiapa pun ada hak untuk suarakan pendapat..terpulang pada diri masing-masing untuk apply pada diri sendiri tapi tak perlulah sampai nak jatuhkan hukum..cara mana nak bersukan dan beriadah dan cara nak menghabiskan duit masing-masing adalah hak individu kecuali sampai ke tahap lagha' dan maksiat diwajibkan kita tegur dan tinggalkan aktiviti tersebut..walau apapun pendapat orang ramai,terpulanglah pada setiap individu untuk buat penilaian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 18-02-08 18:05


Pada 22-01-08 07:26 , Ustadz posting:

!!! QUOTE !!!

salam..pendapat setiap individu adalah berbeza dan sesiapa pun ada hak untuk suarakan pendapat..terpulang pada diri masing-masing untuk apply pada diri sendiri tapi tak perlulah sampai nak jatuhkan hukum..cara mana nak bersukan dan beriadah dan cara nak menghabiskan duit masing-masing adalah hak individu kecuali sampai ke tahap lagha' dan maksiat diwajibkan kita tegur dan tinggalkan aktiviti tersebut..walau apapun pendapat orang ramai,terpulanglah pada setiap individu untuk buat penilaian..


pada saya main bowling tak membazir.....selagi mampu....kalau tak mampu jangan paksa diri nak main....

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 09:42


best apa main bowling ni..

awal-awal dulu, malu juga sebab asyik masuk longkang.. sekarang pun, masih masuk longkang..tapi.tak adalah jahil lagi pasal bowling ni..

Rasanya, tak adalah membazir! Bowling lagi bagus agaknya untuk muslimah..sebab tak erlu nak melompat-lompat..terkinja-kinja.. tenaga tangan dan keseimbangan badan saja kena jaga.. Pakai baju kurung pun, masih boleh main.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-02-08 11:36


tak membazir pun,malah dapat mengeratkan silahturahim sesama kita,keluarga dan rakan-rakan ofis..memanglah mahal,tapi detik2 waktu bermain tu best sangat sebab waktu ni kita berpeluang melepaskn tension dengan kerja ataupun apa2lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 11:45


teringat masa sukan sekolah... main boling buah kelapa.. hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 15:13


ish.....
stiapo org ad pendapat masing-masing....
tpulang lah mereka nak cakap apa......
org yang cakap mbazir itu,mungkin sebab dia tak suka bowling......
manusie,takkan sudah2 mkritik....
ingat kesah luqman alhakim,anak dia dan keldai???????
setiap tndakan kita ad saja org nak komplen.....
tapi,kita bsgke baik lah.....
OK kan?
saya ni pminat stie maen bwling.....
pernah maen bwling 3 game sgsorg.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 17:14


Kalau main sampai tak sembahyang barulah membazir

Main bersama-sama sahabat memang bagus ada manfaatnya.
Kenagan JK Bowling ketika Prof melaksanakan bersama Gimmiescript..


Insya-Allaah katanya Muslimin23 juga ingin laksanakan JK Bowling Seremban.Amin moga dapat dilaksanakan


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-02-08 17:39


besla main boling..sem ni gerko bowling..so, semua belajar step2 yang betul untuk main bowling..bukan main baling2 saja macam selalu buat dulu..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 17:41


pernah main dulu masa induksi...

emm seploh kali baling, 7 masuk longkang....

huhhuhu :cry: :cry:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-02-08 17:55


Pada 25-02-08 17:41 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

pernah main dulu masa induksi...

emm seploh kali baling, 7 masuk longkang....

huhhuhu :cry: :cry:



ala..kasihan nya kak anis..hoho..mari strawberry tunjuk step yang betul..insya allah selepas ini boleh strike..hoho..


p/s : dulu selalu masuk longkang jugak..sekarang dah ok sikit.. :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-02-08 17:59


Pada 25-02-08 17:55 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-02-08 17:41 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

pernah main dulu masa induksi...

emm seploh kali baling, 7 masuk longkang....

huhhuhu :cry: :cry:



ala..kasihan nya kak anis..hoho..mari strawberry tunjuk step yang betul..insya allah selepas ini boleh strike..hoho..


p/s : dulu selalu masuk longkang jugak..sekarang dah ok sikit.. :welcome:


nak ajar ekkkk... suka suka suka :-D :-D :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 26-02-08 16:52


wah dah lama tak main boling...bila lah nak pergi main ni..huhuhuhuhu


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-02-08 21:36


nak ajar ekkkk... suka suka suka :-D :-D :-D :-D




hmm..hari ni p main bowling lagi..bertambah keyakinan nak mengajar kak anis main bowling selepas ini..hehe..strawberry larat bola no8 saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 17:52


Pada 26-02-08 21:36 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

nak ajar ekkkk... suka suka suka :-D :-D :-D :-D




hmm..hari ni p main bowling lagi..bertambah keyakinan nak mengajar kak anis main bowling selepas ini..hehe..strawberry larat bola no8 saja


wah2.. sudah bagus ni... datang lah main boling kat bahau ni... :welcome: :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

MatBoo
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2008
Ahli No: 36066
Posting: 98

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-11-08 17:44


bowling ok...bagus.. sukan elit..
tak ada pembaziran kalau mampu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MatBooProfil   Hantar PM kepada MatBoo   Quote dan BalasQuote

adeq3101
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.07.2008
Ahli No: 34183
Posting: 45
Dari: S.T.P

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 18:33


Seumur hidup baru 2 kali main bowling...
ok lah...tu pun sebab ofis buat...dapat merasa..tidak,kenal kat tv sajalah bowling ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq3101Profil   Hantar PM kepada adeq3101   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 25-11-08 18:43


Assalamualaikum .... :-) .. :welcome: ..rindunnya nak main boling....tapi tak ada kawan nak pergi...emmmm....tentang pembaziran....mungkin terpulang kepada pendapat masing-masing.....sebab iyalah kita main boling bukan hari-hari kan?..tak tahulah kot2 ada.hihi...tiap minggu pun jarang..dalam setahun boleh bilang dengan jari tambah2 kalau sibuk.// ;-) ... 8-) .... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 19:05


seumur hidup saya tak pernah agy main bowling...

tengok orang main pernah lah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

MatBoo
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2008
Ahli No: 36066
Posting: 98

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-11-08 19:17


best owh main bowling... tak percaya pergi try..
paling best kat midvalley megamall..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MatBooProfil   Hantar PM kepada MatBoo   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-12-08 14:57


wah lama dah tak main bowling..
memula main tu memang sokmo masuk longkang.. malu juga orang sebelah tengok.."ish budak ni,buat malu saja"..
sekarang ok lah sikit walaupun tak reti mana tapi tak ada lah sampai tak tahu langsung.. huhu



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-12-08 15:16


best apa main bowling... byrn tak mahal... mula-mula main bowling masa jabatn anjurkan, best juga walaupun banyak masuk longkang... tapi bila main sesama teman-teman jabatan boleh mengeratkan ukhwah tau... bowling ni salah satu cara nak hilangkan stress kerja... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 04-12-08 16:13


Assalamualaikum

ana memang minat...hmmm..kekerapannya..sebulan 2 hingga 3 kali...syok main bowling :roll:
tapi mengenai membazir tu ana pun dapat rasakan..2 hingga 3 kali bulan tu rasanya cukup jarang..jadi schedule lah masa dan duit dengan baik..

main boleh,membazir yang tak boleh...
sama jugak main sport yang lain,tapi tak guna duit...jadi kena tengok kepada konsep kelalaian pulak..kalau main tapi tak lalai,alhamdulillah...
main sekadar beriadah..ana main bowling berpeluh juga,tapi rasa ianya menggerakkan badan dan otot otot ku...ok jugak dapat gerakkan otot otot ni.. :-D :-D


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-12-08 19:30


saya suka main boling kat rumah ada 2 bijik bola bowling
best wooooo
nati suruh lah JK khwah buat tournument lawan bowling antara
warga uhkwah sure best....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 05-12-08 00:00


Bowling? Kalau dah main tiap minggu tu...bunyi macam membazir juga. Tapi kalau setakat sebulan sekali. Kenapa tidak? mungkin ada orang guna bajet itu untuk beli barang2 lain....dan saya fikir tak salah dan tak membazir jika tak melampau. JK Bowling? siapa agaknya warga ukhwah yang nak turun ye?

p/s: teringat Namit (member futsal) yang mengajarku teori main bowling. Katanya, lantai di lorong bowling tu tak rata. ada garisan anak panah yang berturutan di tengah2. kalau nak strike kena target betul-betul pada anak panah tu...yang bersambung sampai pin2... makanya bila bermain bowling kucuba mengaplikasikan teori ini. hehe...harap-harap menjadi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 05-12-08 09:25


Pada 25-02-08 09:42 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

best apa main bowling ni..

awal-awal dulu, malu juga sebab asyik masuk longkang.. sekarang pun, masih masuk longkang..tapi.tak adalah jahil lagi pasal bowling ni..

Rasanya, tak adalah membazir! Bowling lagi bagus agaknya untuk muslimah..sebab tak erlu nak melompat-lompat..terkinja-kinja.. tenaga tangan dan keseimbangan badan saja kena jaga.. Pakai baju kurung pun, masih boleh main.. :)
pernah tengok muslimah pakai baju kurung main bowling kat kuantan dulu.satu team semua pakai baju kurung... yang menariknya mereka semua strike.....hebat juga mereka ni...ini lah baru gadis melayu... :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-12-08 12:43


imni tak pernah pergi main boling..teringin juga....:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-12-08 12:43


imni tak pernah pergi main boling..teringin juga....:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

alam_kubur24
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35967
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-12-08 15:21


anna tak penak main bowling....kecian kan.heheheh.dengar kata ukhwah.com nak buat jk bowling...kalau ada kelapangan anna nak join..insyaallah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_kubur24Profil   Hantar PM kepada alam_kubur24   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-12-08 15:52


Main apa pun kalau sampai lupa kewajiban tentulah membazir...

Terpulang pada seseoranglah, tapi bowling tu boleh mengeratkan silaturrahim, bagi yang belum pandai lagi. Bagi yang dah pandai pula bowling boleh membantu seseorang mengawal emosi dan minda.

Bowling is a mind game as you are not facing your opponent but facing your emotion.

Ada teman mnegkhabarkan pada saya, jika nak uji kesabaran seseorang, bawalah dia bermain bowling. Di sana anda akan nampak perwatakan sebenarnya. Sifat egois, provokatif dan keras kepala akan tampak. Cara dia meraikan jatuhan pin itu adalah aksi spontan yang sukar dikawal. Ketika itu anda akan melihat keperibadiannya.

Jika nak kata merugikan, bandingkan dengan GOLF! Sukan untuk golongan orang lemah fikir dan lupa family... rugi tak? Pukul sekali lepas tu jalan kaki jauh cari bola yang dipukul tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-12-08 15:54


best what main bowling ni.. boleh release tension...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 23:28


tahun 2007 merupakan tahun pertama murni pergi main bowling... :sopan:

teman kawan yang ketagih sangat nak main bowling...murni ni dah lah tak reti main..hentam saja lah..asyik masuk longkang saja... :lucu:

dengan baju kurung, dengan bertudung labuh murni main bowling... :sopan: org pandang2..buat selamba saja.. :sopan:

lepas itu ada pergi lagi sebab member tu nak main lagi buat kali terakhir sebelum bergelar isteri orang...(tunang dia..(time ni dah jadi suami) langsung tak nak main bowling)...tetap masuk longkang juga... :lucu:

asyik masuk longkang...tak suka main bowling..huhu :lucu:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-12-08 09:12


Assalamualaikum
malam tadi nak pergi main boling dengan keluarga..pergilah ke Kuantan Plaza..hmm..ada tournament...pergi pulak ke Berjaya Megamall...pun ada tournament.. :-( hmm..balik dengan hati yang hampa...

P/S : menjawab mengenai boling ni..mana JKnya..dah lama menunggu ni...:hammer:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 10:44


Salam...

hehe... berkenaan dengan JK Bowling tu, insyaALLAH...

cuma...masih dalam pembikinan..
ana dop boleh cakap awai2...
kalau tak jadi ataupun tertunda...
payah juga tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 10:45


Pada 09-12-08 23:28 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!

tahun 2007 merupakan tahun pertama murni pergi main bowling... :sopan:


salam...

amboi ukhti

dari awai post sampai ke hujung post..
banyak gelak (guling-guling) yerr...

boleh tahan...

Main bowling ini, tak semua suka dan tak ramai juga yang suka


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 11:49


tahun ni, ada lah 4 kali main boling...
best juga main boling ni..
tak adalah mahal sangat...
tak terasa membazir pula..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 12:23


kalau sekali-sekala main bowling tak lah membazir....
bagus juga main bowling ni walaupun selalu masuk longkang....
boleh di jadikan aktiviti isi masa lapang dengan sahabat-sahabat yang dah lama tak jumpa....mesti best lah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 14:17


Pada 10-12-08 10:45 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-12-08 23:28 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!

tahun 2007 merupakan tahun pertama murni pergi main bowling... :sopan:


salam...

amboi ukhti

dari awai post sampai ke hujung post..
banyak gelak (guling-guling) yerr...

boleh tahan...

Main bowling ini, tak semua suka dan tak ramai juga yang suka



masa menaip ni..teringat2 kenangan main bowling tu... :lol:
tu yang gelak guling2.... :lucu:
lucu..memang sangat lucu akak main bowling mohamad...asyik masuk longkang saja.... :lucu:
masa bergambar...fuh..gaya saja lebih...main tak reti... :lucu:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 14:30


Kalau guna student ID lagi dapat less..atau main tengah malam after 10..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 10-12-08 21:29


Assalamualaikum..ana pun suka main bowling tapi taklah pandai sangat..masalahnya tak ada kawan...bila ajk kawan dia selalu menolak sebab main berdua..mesti nak ajk kawan lelaki dia..boring ana..apa salahnyakan main dengan kawan perempuan..ana ingat bila an ada kenderaan sendiri ana nak pagi main...boleh release tension..

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 21:41


Pada 10-12-08 21:29 , Wuddah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..ana pun suka main bowling tapi taklah pandai sangat..masalahnya tak ada kawan...bila ajk kawan dia selalu menolak sebab main berdua..mesti nak ajk kawan lelaki dia..boring ana..apa salahnyakan main dengan kawan perempuan..ana ingat bila an ada kenderaan sendiri ana nak pagi main...boleh release tension..


jomlah murni temankan... :bunga: kasihan wuddah tak ada org nak temankan...dulu murni pun selalu temankan kawan main.. :kelip: comfirm wuddah akan menang bergaya...sebab murni hanya hebat masukkan dalam longkang.... :lucu: tak reti langsung... :lol: dah macam-macam gaya hayunan buat......masuk longkang juga.. :lucu:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 11-12-08 01:26


Pada 10-12-08 09:12 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
malam tadi nak pergi main boling dengan keluarga..pergilah ke Kuantan Plaza..hmm..ada tournament...pergi pulak ke Berjaya Megamall...pun ada tournament.. :-( hmm..balik dengan hati yang hampa...

P/S : menjawab mengenai boling ni..mana JKnya..dah lama menunggu ni...:hammer:


Assalamualaikum ....wah macam tak sabar saja wira boling kita ini....mesti dah selalu main...dengan jatuhan pin yang strike ya... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 03:32


ana tak tahu sangat pasal bowling..main hari tu macam best saja..tapi tak tau bagus ke tak untuk kesihatan..hehe..kawan ajak main free..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 11:30


percaya atau tidak.. masa adik saya belum masuk sek rend (kalau tak silap) dia dah pun dpatkan strike dengan hanya meletakkan bola di atas lane dan biarkannya bergerak 'dengan begitu perlahan'... kitaorang sekeluarga terkezut besar. malu dengan adik kecil masa tu.. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-12-08 16:27


Assalamualaikum
erk....saya bukanlah wira boling..walaupun saya memakai kereta wira...sebabnya..rumah sukan saya adalah rumah Juara...bukan rumah Wira.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 12-12-08 16:47


tak pernah main....
teringin juga nak main...
tapi tak tahu bila/....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 16:48


Pada 12-12-08 16:47 , farabi posting:

!!! QUOTE !!!

tak pernah main....
teringin juga nak main...
tapi tak tahu bila/....


datang lah ke JK bowling ..
huhu



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-08 18:51


salam...

at first main just tok lpskn tension pas buat thesis..
lepas itu ingat nak improve skill...
so, agak rajin juga.. lah.. pergi.. main.. tapi tak lah.. selalu.. sebulan sekali..
selalu.. pergi dengan kawan-kawan or family..
kalau.. main tak ramai.. org macam tak best..
so.. mesti ajk kawan yang satu kepaler.. baru havoc.. hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-08 18:52


tak tau pula a ada JK boling ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 19:13


seronok main bowling ni... uji keseimbangan badan kita. salah lempar kalau tak ke longkang.. ke belakang lah jawabnya ;)

**JUARA lempar belakang 3 tahun berturut2 :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 08:30


Pada 12-12-08 19:13 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

seronok main bowling ni... uji keseimbangan badan kita. salah lempar kalau tak ke longkang.. ke belakang lah jawabnya ;)

**JUARA lempar belakang 3 tahun berturut2 :P


wah terrernya... :-o juara lempar belakang berturut-turut ye.. nak kena menuntut ilmu ini.. :sopan: jarang orang lain ada ilmu ini.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 10:23


Pada 13-12-08 08:30 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!


nak kena menuntut ilmu ini..




hebat tu tidak... tapi bak kata org... perfectunist tu memang ye :kelip:

nak menuntut??

uish... agak susah.. benda ni gifted bebenonye.... sampai semua org takut tu nak satu group.... 8-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 22:07


ya bowling sangat membazir kerana ia mampu merapatkan ukhwah antara pemain. ya lebih membazir dari manfaatnya.

ho hamba sangat suka main bowling! dah berpengalaman lebih 80 tahun.. tapi bola suka masuk longkang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 00:31


ok saja agaknya main bowling ni.. best.. boleh tengok tahap fokus kita macam mana.. haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 30-12-08 12:03


Assalamualaikum

ada lagi ke eh jk bowling? jadi ke? bila ek?

Waalaikumsalam


-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 12:09


Pada 30-12-08 12:03 , Hafiz_Qiee posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

ada lagi ke eh jk bowling? jadi ke? bila ek?

Waalaikumsalam



alahai en. hafiz, jk bowling dah selamat berlangsung pada 28 hb di metro kajang.. :-D :bye:

insyaallah, kalau tak ada halangan, ingat nak buat lagi..seronok main walaupun balingan pertama dah masuk longkang. agaknya longkang tu terlalu besar agaknya..hehehe :lol: :malu:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 12:26


.. seronok main bowling.. tambah2 longkang "time".. adehh:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 13:31


sejak pernah main bowling ini,suka betul perati memek muka orang yang main.. huhu.. :sopan: ... kalau time bola masuk longkang tu macam muka tak puas hati saja.. uhuk.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 13:38


.. masuk longkang 2 boleh dimaafkan.. kalau bola yang hendak dibaling terlepas ke belakang.. masak woo.. boleh kena org woo.. adehh:lol:.. teringat masa "gath Yahoo Messenger" dulu kat ampang.. adehhh

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

MatBoo
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2008
Ahli No: 36066
Posting: 98

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-12-08 14:52


aku raja longkang kalau main bowling.. rasa malu, sakit hati semua ada..
hahahha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MatBooProfil   Hantar PM kepada MatBoo   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 15:01


matboo - .. saudara/i; tu kawan lama aku.. aku kenal sangat saudara/i; tu.. dari kita dulu-dulu kat melayu.com kan.. tapi tak pernah pula kita main bowling bersama kan.. dulu kita main futsal ada lah.. nanti lah aku turun KL kita lepak2 dengan kawan-kawan lama.. anda ajak lah geng2 lama.. kita main bowling nak.. apa-apa hal anda hantar mesej ke nombor baru aku 2.. nombor lama aku dah tak pakai.. kalau ada "gathering" ajak2 lah wa beb.. mentang2 lah aku dah tak duduk KL.. lu lupakan wa ek.. hehe.. "miss u bro"..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

MatBoo
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2008
Ahli No: 36066
Posting: 98

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-12-08 15:13


hahahhahaha.. mana wa pernah lupakan lu..
sini UC bukan MDC KS wei...

ajak lah budak-budak UC main bowling sama-sama...main waktu malam
kat MidValley pun layan juga.. pin nya warna warni.. cantik wooo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MatBooProfil   Hantar PM kepada MatBoo   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 15:31


.. alhamdulillah.. wa ingat lu lupa tadi.. ingat nak menangis dah tadi.. :lol:.. nasib baik lu kata ingatkan wa.. kasih sayang wa pada lu tak pernah berbelah bahagi.. walaupun lu gagap.. wa tetap sayangkan lu tau.. jom bowling.. lu rasa bowling ni membazir ke???:berfikir:.. wa rasa tak membazir lah.. dah2.. kita dah mengarut ni.. jom YM.. lu YM wa k.. wa pun dah pakai id baru.. nanti wa PM lu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 30-12-08 18:18


adoila Incik KS ni..ingatkan nak sembunyi2..
buat lawak pula kat sini..tak tahan lah tahan gelak :lol:

nak tes pula guna versi wa, lu :lol:

lu Incik KS sesuka hati saja cakap org gagap tak tahan
wa nak gelak..lawak lah Incik KS ni..
dengar cerita main d Mid best..hozmet wa selalu dapat maen pree kat situ
dia selalu buat event untuk client2 TM kat situ..so dia selalu dapat voucher
pree untuk maen bowling..wa dengan mid tu cukupa sinonim
macam ruma kedua wa da..Kalau naik bas rapid tu sehinggit saja
boleh keluar masuk UM, ulang alik ke mid tetap sehingit tiketnya

macam mana?..hebat tak wa bahaskan diri wa, lu :lol:

p/s: adeii..sengal..ampun..saya saja tes2 power :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

MatBoo
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2008
Ahli No: 36066
Posting: 98

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-12-08 18:45


ummusafiah.... wa memang gagap 8-) . KS kawan lama wa , tu pasal dia tau..hahahaha..

tapi bila main bowling wa tak gagap.. wakakakaka.. 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For MatBooProfil   Hantar PM kepada MatBoo   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 18:49


.. :lol:.. main bowling tak gagap.. main bola pun gagap.. dah lu memang gagap.. tetap gagap.. itu hakikat.. tapi segagap2 lu.. lu hebat.. bukan senang dapat gelaran buaya "vegeterian" tau.. ahaks:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 30-12-08 18:57


hepp Incik KS dan Incik Matboo
apahal lu berdua ni cerita gagap-gagap kat sini :hammer:
sudah-sudah..nanti wa marah ni, sila kembali ke pangkaljalan

p/s: hebat ar wa boleh marah senior2 :sopan: ..tapi lu berdua memang lawak lah :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 04:16


huuu... tiba-tiba rasa ukhwah ni makin ceria... patut lah... cik adik manis kakisamun dah muncul.. siap bawa geng lagi... best best... :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 31-12-08 04:38


haa ceria... kaki samun, memang mnceriakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

MatBoo
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2008
Ahli No: 36066
Posting: 98

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-12-08 09:21


Pada 31-12-08 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

haa ceria... kaki samun, memang mnceriakan...


macam tagline TV pula si kakisamun ni ye.. " kakisamun, memang menceriakan..tontonlah kakisamun".. hahahaha!!



Pada 31-12-08 , MIMI posting:

!!! QUOTE !!!

huuu... tiba-tiba rasa ukhwah ni makin ceria... patut lah... cik adik manis kakisamun dah muncul.. siap bawa geng lagi... best best...


uissshhh... kat UC ni mana boleh terlalu ceria, kena jaga adab sopan...nak ceria jom main bowling.. :-) :-P



Pada 31-12-08 , UMMU posting:

!!! QUOTE !!!

p/s: hebat ar wa boleh marah senior2 :sopan: ..tapi lu berdua memang lawak lah


yang senior (TUA) kakisamun saja.. wa JUNIOR (MUDA).. :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For MatBooProfil   Hantar PM kepada MatBoo   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 10:47


Pada 22-11-07 16:18 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kita main "bowling" padang pula.. macam mana


Heh..lau nak main bowling padang boleh ajak ana... :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 10:54


Assalamualaikum...

sekali sekala adalah main boling tapi dengan family. memang best masing-masing berlumba nak jadi juara. paling best kalau ada yang baling masuk longkang.. ketawa macam nak rak saja semuanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 15:43


matboo
.. apa kata Jumaat mlm Sabtu kita main bowling nak??? wa mlm ni turun KL.. esok ambil mak ayah wa balik haji.. jumaat wa "free".. jom sekali sekala main.. kalau nak kira soal membazir macam-macam hal boleh membazir.. sekali sekala riadah mengeratkan silaturrahim kita.. kan kita nak jadi adik beradik ipar:lol: adoiiii.. perasan kejap:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

MatBoo
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2008
Ahli No: 36066
Posting: 98

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-12-08 15:45


khamis mlm jumaat lepas isya' wa ada badminton..
jumaat mlm sabtu wa ada futsal... jadual penuh lah nak main bowling..
kalau siang ok lah agaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MatBooProfil   Hantar PM kepada MatBoo   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 15:52


.. mak ai.. manusia paling bangku pun jadual penuh ek:lol:.. macam mana lah mereka boleh ambil lu main futsal.. kalau badminton wa tak tau lah sebab wa jujur sejujurnya memang wa sebangku-bangkunya sukan badminton ni.. kalau kat tempat wa kerja 2 dulu-dulu wa kalah 15-0 tu memang adat lah.. kalau wa menang wa rasa kenduri pulut kuning kut rakan-rakan wa buat :lol:.. adehh

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 16:07


esok bowling kat ampang.. ada berani tak penyamun?

**sapa lagi nak join? jommmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 16:13


.. bowling kat ampang.. ampang superbowl ke??? anjuran apa??? pukul berapa??? wah.. dah macam polis pula aku:lol:.. aku esok kena pergi KLIA nak jemput kedua ibubapa tercinta aku balik dari menunaikan Haji.. pukul 10.30 penerbangan mereka dijangka sampai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

MatBoo
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2008
Ahli No: 36066
Posting: 98

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-12-08 16:15


har.. main kat ampang mana? ampang park? ampang point?

Bookmark and Share

    


  Member Information For MatBooProfil   Hantar PM kepada MatBoo   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 16:16


haa... ampang mana nak?
sebelum tu kita pergi ziarah kak nur_kamar kat ampang puteri dulu
hihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 16:30


.. ampang mana nak:-o.. kalau macam itu aku nak pilih ampang puteri lah.. dapat ziarah:lol:.. jujur.. sebenarnya aku pun bangku main bowling ni.. longkang 2 dah menjadi kewajipan bagi aku:lol:adehh.. :malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 16:34


oh jangan risau kalau macam tu.. kita boleh geng serasi selongkang...
yang selalu main ni incik superhero adiwira tu... heheh..
jomlah.. incik shinfay pun ada ...
ampang puteri tu wajib pergi kalau nak join main ni.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 16:42


.. jujur wa kasi tau.. wa segan dengan sahabat-sahabat ukhwah ni:malu:.. tak apa lah.. "send my regard to sis nurkamar k..:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 16:59


Pada 31-12-08 16:42 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. jujur wa kasi tau.. wa segan dengan sahabat-sahabat ukhwah ni:malu:.. tak apa lah.. "send my regard to sis nurkamar k..:-D..

masa main bowling boleh samun2 juga ke? :berfikir:

saya punya markah tertinggi so far 135, next main nak pecahkan rekod tu hehehe

pasal membazir ni, sila bezakan antara "tabzir" dengan "israf" (betul?), bazir tu macam kita bayar bowling tapi tak main, atau beli banyak-banyak makanan nak buka puasa tapi tak makan, last2 buang, itu membazir... sedangkan "israf" iaitu boros lebih kurang, macam makan mewah2 melebihi keperluan, itu boros, tapi tak bazir sebab makanan tu habis...

minta ustaz2 perbetulkan kalau ada yang salah, wassalam.

p/s: ada sesiapa nak declare highest score masing-masing? ngeh3x


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sukan dan Riadah
    »» :: BoWLiNG : Membazir lebih dari manfaatnya ?? ::

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.226449 saat. Lajunya....