Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 11 jam, 2 minit yang lalu
wadud: 5 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
muslimin23: 24 hari yang lalu
kasih_kekasih: 28 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Kenapa saya mudah nangis???


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Kenapa saya mudah nangis???

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa saya mudah nangis???

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 21:13


saya tak faham sangat kenapa saya mudah nangis.. sentuh saja bab-bab ma ayah.. mesti macam nak nangis.. paling teruk tadi lah.. masa habis kelas.. saya tanya dr pasal apa yang saya alami sejak 2-3 aari ni..xsedap dada.. tapi macam nak ngis saja..padahal saya tak rasa sedih pun..tapi masa cerita benda tu.. saya macam nak ngis.. ya Allah punya lah saya tahan perasaan tu.. tapi saya cuba juga tersenyum..tak tahu lah dR prasan tak..huhu.. np ya mudah ngis??


-----------------

berjuang demi Allah.. senyum selalu.. kerana senyuman itu adalah sedekah


Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 08:44


Assalamualaikum

sebelum ana menjawab soalan yang awak tanya tu... ana pun nak tanya jugak 'Kenapa saya pun mudah menangis ye?'..hehe... :malu: :-D

maaf ye... em..biasalah tu...org yang kejam sekalipun kadang bila dicerita soal keluarga,hatinya akan tersentuh.. itu menandakan kita ni sensitif soal kekeluargaan.... :welcome: bagus2...teruskan sensitiviti itu tapi jangan melampau udah lah... :sopan:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 22-11-07 08:55


..dulu-dulu sebelum bernikah selalu juga mengalirkan air mata bila terkenangkan parent.. alahai, sekarang ada jugalah.. tapi, tak sekerap dulu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 09:03


.. saya menangis apabila tengok cerita "Kuch Kuch Hota Hei" saja.. sedih cerita Shah Rukh Khan dengan Kajol itu:cry:.. tengok.. sebut tajuk cerita saja saya dah nangis:lol:ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 09:03


mudah mengalirkan airmata bila nampak ksedihan atau dengar kesedihan...trharu dan sedih sangat..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Nadiena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2007
Ahli No: 29973
Posting: 69
Dari: KL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 09:06


salam..kadang-kadang hati tengah sebak dan macam-macam perasaan campur , tu sebab rasa nak nangis saja...tapi bersabarlah ye, moga lebih tabah selalu.

saya kadang-kadang menagis tak ada sebab pun, tak pun mungkin rasa dah lama tak menangis dan dah simpan2 macam perasaan dalam hati..then nangislah..tapi lepas itu lega..



Bookmark and Share

    


  Member Information For NadienaProfil   Hantar PM kepada Nadiena   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-11-07 09:15


Ana mudah menangis sebab kalau ada org buat ana menangis :-P
Mudah menangis sebab biasanya tika kita dalam keadaan sedih..bila sakit sikit, mula ingat family..lepas itu nangis (maklumla duduk jauh dr ma dan abah :-P )..
Nangis sebab terlalu gembira, syukur..nangis sebab kecik hati dengan orang..lagipun ana ni jenis sensitif sikit :-D


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 22-11-07 09:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 09:17


Pada 21-11-07 21:13 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak faham sangat Kenapa saya mudah nangis.. sentuh saja bab-bab ma ayah.. mesti macam nak nangis.. paling teruk tadi lah.. masa habis kelas.. saya tanya dr pasal apa yang saya alami sejak 2-3 aari ni..xsedap dada.. tapi macam nak ngis saja..padahal saya tak rasa sedih pun..tapi masa cerita benda tu.. saya macam nak ngis.. ya Allah punya lah saya tahan perasaan tu.. tapi saya cuba juga tersenyum..tak tahu lah dR prasan tak..huhu.. np ya mudah ngis??



menangis tak salah..kadang-kadang tangisan boleh menenangkan hati, lagi-lagi kalau yang menangis terkenangkan mak ayah..tapi fikir balik, pernah tak kita menangis kerana ingatkan Allah.. :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 09:32


baguslah mudah menangis,
agaknya sebab berhati lembut..


saya kalau tengok cerita menyentuh hati kat tibi,
percuma saja airmata mengalir..
macam saya pula dalam cerita tersebut...
agaknya ini bukan kategori hati lembut tapi cengeng..
huhu


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 09:34


Pada 22-11-07 09:32 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

baguslah mudah menangis,
agaknya sebab berhati lembut..


saya kalau tengok cerita menyentuh hati kat tibi,
percuma saja airmata mengalir..
macam saya pula dalam cerita tersebut...
agaknya ini bukan kategori hati lembut tapi cengeng..
huhu



.. cengeng ini binatang apa:berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 09:45


menangis tu bukan lambang kelemahan..tapi jalan untuk kita menjadi kuat....tapi jangan melampau cukup lah...

p/s : air mata sudah sebati dengan diri ini..em.. :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 09:58


Pada 22-11-07 09:34 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-07 09:32 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!






.. cengeng ini binatang apa:berfikir:


cengeng ni manja lah pakcik..suka menangis kerana perkara yang remeh temeh.. seperti nangis sebab tengok cerita sedih..

pakcik kakisamun ni maybe termasuk dalam spisis cengeng kerana menangis tengok cerita kush2 hota hai..

:lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-11-07 10:10


Assalamualaikum
Kenapa saya menangis..... :berfikir:
sebab hati saya lembut..... :oops:
sebab saya cencetip....macam teritip... :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 10:31


Pada 21-11-07 21:13 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak faham sangat Kenapa saya mudah nangis.. sentuh saja bab-bab ma ayah.. mesti macam nak nangis.. paling teruk tadi lah.. masa habis kelas.. saya tanya dr pasal apa yang saya alami sejak 2-3 aari ni..xsedap dada.. tapi macam nak ngis saja..padahal saya tak rasa sedih pun..tapi masa cerita benda tu.. saya macam nak ngis.. ya Allah punya lah saya tahan perasaan tu.. tapi saya cuba juga tersenyum..tak tahu lah dR prasan tak..huhu.. np ya mudah ngis??



mungki awak ini org yang sensitif..agaknya......

p/s: ye ke org sensitif selalu menangis :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 11:41


Pada 22-11-07 09:58 , marsyalaila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-07 09:34 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-07 09:32 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!






.. cengeng ini binatang apa:berfikir:


cengeng ni manja lah pakcik..suka menangis kerana perkara yang remeh temeh.. seperti nangis sebab tengok cerita sedih..

pakcik kakisamun ni maybe termasuk dalam spisis cengeng kerana menangis tengok cerita kush2 hota hai..

:lol: :lol:


.. oic.. cengeng itu manja ek.. saya memang cengeng pun:malu:ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 19:19


xdelah..xsme yang mudah nangis tu manja.. macam saya .. memang anak bongsu.. tapi mak abah dah didik jadi berdikari.. semua benda kena buat sendiri.. dan saya diasuh.. xsme benda yang saya nak boleh dapat dengan mudah.. kena usaha betul-betul.. dan try dapatkan yang terbaik kalau betul-betul nak.. maksudnya xdimanjekan lah.. tapi still mudah nangis kalau tengok cerita sedih.. kawan-kawan semua gelak :P jahat tol..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 20:49


Pada 22-11-07 19:19 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

xdelah..xsme yang mudah nangis tu manja.. macam saya .. memang anak bongsu.. tapi mak abah dah didik jadi berdikari.. semua benda kena buat sendiri.. dan saya diasuh.. xsme benda yang saya nak boleh dapat dengan mudah.. kena usaha betul-betul.. dan try dapatkan yang terbaik kalau betul-betul nak.. maksudnya xdimanjekan lah.. tapi still mudah nangis kalau tengok cerita sedih.. kawan-kawan semua gelak :P jahat tol..


rasanya ini perkara biasa saja bagi perempuan..
kami kalau kat rumah tu, mak dan kakak2
kalau cerita sedih senyap saja
rupa-rupanya masing-masing menahan airmata..
huhu sakit kerongkong cuba menahan


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 20:51


Pada 22-11-07 10:10 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
Kenapa saya menangis..... :berfikir:
sebab hati saya lembut..... :oops:
sebab saya cencetip....macam teritip... :-(



saya gelak jangan marah TT :lol:
dibawanya sekali teritip bersama cencetip nya


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-11-07 11:33


Assalamualaikum
cencetip adalah teritip yang dikutip oleh pakcik latip....
dia yang bagi tip.... :lucu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

login
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 24883
Posting: 23
Dari: Bumi yang ku cinta

Pahang  


posticon Posting pada: 23-11-07 11:44


Assalamualaikum.. Just Nak Share..

kau datang pada ku seperti biasa
ku sambut bahagia dengan tangan terbuka
kau balas dengan senyum seadanya
ku tahu ada sesuatu yang berbeza

oh..oh…oh..oh…

kau hanya diam seribu bahasa
hanya matamu yang cuba berbicara
bahawa saat ini hatimu terluka
kau tahu ku ada di sini untukmu

korus:
cuba tak berkedip menahan tegar di hujung mata
hingga kau pun tak kuasa
derailah airmata
dalam pelukku kau curahkan semua

menangislah…kadang manusia terlalu sombong untuk menangis
lalu untuk apa airmata telah dicipta
bukan hanya bahagia ada di dunia

menangislah di bahuku
kau berikan kukepercayaan
bahawa laramu adalah haru biru ku
kerna ku adalah sahabatmu

menangislah..menangislah

Artist : Firdaus
Title : Menangislah Dibahuku

Bookmark and Share

    


  Member Information For loginProfil   Hantar PM kepada login   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:47


Pada 23-11-07 11:33 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
cencetip adalah teritip yang dikutip oleh pakcik latip....
dia yang bagi tip.... :lucu:



gelak dalam sedih :lol:

ingatkan makcik tipah
rupanya pakcik latip yang mengintip


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 13:23


tak salah mudah menangis,tapi jangan kerap menangis...saya rasa,saudari perlu menceritakan masalah pada org yang saudari rapat dan percayai...biar kurangkan beban dan masalah...jangan tanggung sendirian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 13:39


salam
ana pernah dengar dalam program tv dr fazilah kamsah.beliau beritahu yang org yang mudah menangis ini seorang yang penghiba.tambah-tambah pula kalau nak_jadi_baik ini anak sulung.kata dr fazilah kamsah,masa ibu mengandungkn anak sulung emosi tak stabil jadi anak mudah jadi penghiba.lepas itu mungkin muka nak_jadi_baik ini iras2 mak kut.2 yang jadi macam itu.ana ini pun mudah menangis.tapi ana bknla anak sulung.anak perempuan sulung ye lah.yang peliknya bila ana kena marah ana menangis,ana marah org pun ana yang akan menangis.tapi selalu menangis ni ada kebaikan juga.dapat cuci mata & menginsafi dosa2 kita.ini bak kita dr fazilah kamsah lah ye.ana cuma smpaikan apa yang ana tahu.wallahuallam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 14:53


assalamualaikum...saya pun jenis yang mudah menangis dan tersentuh...sensitif sangat...maybe berjiwa lembut..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 14:58


Assalamualaikum

Alahai.. mudah menangis pun risau ke..? tu maknanya hati lembut.. selembut sutera.. :-D istimewa lah tu.. kurniaan Allah.. terima saja.. org lain payah benor nak nangis..

p/s: boleh jadi pelakon cerita syahdu... ;-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 17:11


nak_jadi_baik ni laki ke perempuan? :-D

Menangis itu satu rahmat. rasa best kalau dapat nangis ni... Baguslah, tandanya hati lembut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 14:14


orang yang suka nangis tu seorang yang manja...macam lela manja.
tapi kalau lelaki nangis tu....memang parah! betul-betul dalam kesusahan dan kesedihan.

tapi kan, saya suka benor dengan orang2 manja ni. hehehe!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 14:22


sian mata asyik nangeh, nangeh nangeh....

'puu...puu...tengok bulan.....puu...puu...tengok bulan'
'Aa...aaa...aaa tengok pintu, tengok pintu, puk, puk....'
'eh, dia berenti nangeh lah, dia suka pintulah'
'bagi name dia Ahmad Pintu, Ahmad Pintu'
erm....tak sedap pula, Bagi name Ahmad Albab, Ahmad Albab....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 14:31


:lol: :lol: apa prof merepek tu :-? :lol:

'puu...puu...tengok bulan.....puu...puu...tengok bulan'
'Aa...aaa...aaa tengok pintu, tengok pintu, puk, puk....'
'eh, dia berenti nangeh lah, dia suka pintulah' :lol:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-01-08 16:37


Assalamualaikum
puu..puu..tu gaya dia tiup ke muka aku yang budak tu....lengkali kena tiup kuat sikit..puuhh...kanan..puuh kiri....mambang semambang bulan dan bintang... :oops:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 17:07


Assalamualaikum....
menagis ni merupakan satu ubat bagi melegakan tekanan.mungkin tak sumua org boleh menerimanya terutama sekali org lelaki...bagi ana sendiri...tak kira sama ada org lelaki atau permpuan...bila seseorang tu menangis kerana teringatkan keluarga...org tu merupakan seorang yang paling rapat dengan keluarga....boleh katakan sehti sejiwa...ia merupakan satu rahmat dan nikmat...sebab dengan air mata jugalah...kita boleh selamat dr bakaran api nereka kerana keinsafan dosa2 kita yang telah lalu....

wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 30-01-08 17:09


:cry: tak sabar nak balik jumpa pamlyku..da ampir sbulan da tak jumpa... sabar2...kejap saja lagi..wahai hati jangan selalu menangis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 17:28


erm ana pun jenis yang cepat keluarkan air mata.. ana sensitif.. bila
sedih saja mesti nangis.. kalau gembira sangat pun nangis jugak..
huhu.. mungkin nangis tu pengubat masalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 17:36


bahagian otak yang merangsang saraf-2 yang mengeluarkan airmata anda adalah sangat sensitif dan mudah dirangsang oleh stimulant yang merembeskan airmata ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 17:46


Pada 30-01-08 17:09 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

:cry: tak sabar nak balik jumpa pamlyku..da ampir sbulan da tak jumpa... sabar2...kejap saja lagi..wahai hati jangan selalu menangis...


adui baru sebulan dah nangis.. :ejek: :-P

akak lagilah dah setahun 7 bulan tak balik rumah :cry: :cry: :cry:

huhu memang sadis nangis macam aku yang budak kecil bila layan homesick.. :lol: apa boleh buat.... :-( :-( :-( kalau tak ikutkan hati memang taknak balik dah.. tapi ikutkan hati kena balik juga nanti.. aduh tak sanggup nak balik kerana itu.. :-( :-( tapi rindu rindu dan rindu dan sayang sayang dan sayang semua...memikirkan ini dah banyak sangat airmata mengalir.. kalau kumpul dalam baldi dah boleh siram pokok-pokok bunga... :-( :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 17:47


apa semua nangeh2 ni?
tengok teman tak nangeh pun....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

A4_paper
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2007
Ahli No: 32078
Posting: 30
Dari: bpmlk

malaysia  


posticon Posting pada: 30-01-08 18:13


salama'alaik...

baguslah nak_jadi_baik seorang yang mudah nangis sebab

hati yang lembut akan mudah menangis, apabila hati sudh lembut kita akan mudah memaafkan, m'insafi, m'harap sepenuh kepadanya dll

Bookmark and Share

    


  Member Information For A4_paperProfil   Hantar PM kepada A4_paper   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 18:28


syuker nengok mata propeaser ulat kat ataih...;)

bersih sungguh mata tu...

tangisan pun pembersih mata.. dari segala kekotoran yang melekat.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 31-01-08 11:58


Assalamualaikum
P.D...zahirnya memang tak menangis...dalamnya..tak siapa tahu kan....kan....kan... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 31-01-08 12:06


tadi kan masa duduk tgk2 adik2 kat sekolah tepi rumah(rasanya ada merentas desa agaknya :berfikir: ) tb2 rasa sayunya..nak ngis pula..tak tau Kenapa.. maybe rindu dengan zaman2 sekolah agaknya..rindu pada ckgu..rndu2..
entahlah.. muskil2...



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 31-01-08 12:07


Pada 31-01-08 11:58 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
P.D...zahirnya memang tak menangis...dalamnya..tak siapa tahu kan....kan....kan... :-P



macam mana meke tau teman nangeh?
bagaimana nak cover ni....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-01-08 14:04


Pada 22-11-07 09:03 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. saya menangis apabila tengok cerita "Kuch Kuch Hota Hei" saja.. sedih cerita Shah Rukh Khan dengan Kajol itu:cry:.. tengok.. sebut tajuk cerita saja saya dah nangis:lol:ahaks..


sentimental jugak ek


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-01-08 14:23


macamana kalau nangis yang tak reti cover ek...
ada org yang tak berapa senang menangis...
tapi, bila time sebak tu, susah bebeno dia nak tahan ayo matenya dari keluar....

ada tips tak untuk tahan air mata dari kuo di khalayak ramai...
kuang kuang kuang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 31-01-08 14:25


bina empangan yang beso kat mata tu supaya tak pecah. lepas tu tak ada lah keluo ayo mata tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 11:24


Pada 21-11-07 21:13 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak faham sangat Kenapa saya mudah nangis.. sentuh saja bab-bab ma ayah.. mesti macam nak nangis.. paling teruk tadi lah.. masa habis kelas.. saya tanya dr pasal apa yang saya alami sejak 2-3 aari ni..xsedap dada.. tapi macam nak ngis saja..padahal saya tak rasa sedih pun..tapi masa cerita benda tu.. saya macam nak ngis.. ya Allah punya lah saya tahan perasaan tu.. tapi saya cuba juga tersenyum..tak tahu lah dR prasan tak..huhu.. np ya mudah ngis??



hmmm..same lah situasi kita...
saya pun macam awak jugak...senang saja air mata ni nak keluar lebih-lebih lagi bila berkaitan dengan org yang rapat dengan kita dan diri sendiri...may be sebab kita ni jiwa lembut...perempuan katakan... :-D :-D :malu: :malu: :malu: :malu:


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 11:53


sebab perempuan berjiwa lembut , :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 12:54


sian mata tu, asyik nangis saja.... tak lemas ke mata tu kena tenggelam dengan ayo mata?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-04-08 15:52


Salam..sukar menangis depan sembarangan org..tapi boleh menangis depan orang-orang baik..mengalirkan airmata bila terharu atau sedih tapi tak nak org nampak saya menangis sebab malu..hehe(org tak tahu sebenarnya saya banyak menangis,walaupun depan mereka saya suka senyum dan ketawa..)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 18:20


:-) Assalamualaikum


Jiwa perempuan sememangnya lembut dan sensitif....entahlah...kadang kadang boleh nangis tanpa disedari...tengok benda-benda buat hati rasa terharu boleh nangis...tengok org nangis boleh nangis...lepas itu bila call kampung dengar suara family boleh nangis....sampaikan kadang kadang tak tau Kenapa menangis....tengok org yang terlampau soleh dan baik boleh nangis....nak senaraikan sebab2 saya menangis terlalu banyak-banyak...hehhehe....moga tangisan saya bukanlah menunjukkan saya seorang yang lemah....insyaALLAH......


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 18:29


mudah menangis,tanda hati kita lembut.. tak keras..

anis pun baru saja nangis.. huhu kat sekolah pula tu.. kecik hati dengan kawan.. pelik jugak kenapa teremo lelebih pula.. rupanya sign nak datang"org baru" :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 09:18


Pada 01-04-08 12:54 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sian mata tu, asyik nangis saja.... tak lemas ke mata tu kena tenggelam dengan ayo mata?


hehe..daeng ni ada-ada saja..tapi betul juga tu..sian mata tu ye..asik tenggelam saja..tak pernah lagi jumpa lelaki yang mudah menangis..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 11:04


saya ngaku saya kuat nanges... hehehe tapi jarang tunjuk dpn2 org.. tengok Bersamamu pun boleh nanges... apa lagi cari lah bantal ke apa ke buat cover muka hehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 12:12


dah terlalu lama tak nangis, mungkin belum masanye....
lagipun air mata lelaki ni mahal harganya...betul tak????

p/s: minta dijauhkan hati kering, apatah lagi iman kering........

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

pu3_nicx
Warga Rasmi
Menyertai: 20.04.2008
Ahli No: 33276
Posting: 14
Dari: Kelantan-KL-Kuantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-08 21:51


tangisan dengan diri saya dah sebati.sangat mudah menangs.dan setiap malam saya menangis bila saya teringatkan perjalanan hidup saya.Bukan kerana menyesali takdir Allah,tetapi risau sekiranya tak dapat galas dugaan yang lebih berat ini ,tapi dengan tangisan inilah yang buat kita lega dan akhirnya kelihatan tenang bila berhadapan dengan orang.:-)Allah itu maha penyayang.Dengan tangisan jugalah lah kita tidak menyimpan kecewa dan amarah kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pu3_nicxProfil   Hantar PM kepada pu3_nicx   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-08 22:17


saya, hmm... baca surat khabo pun boleh nangis... apa daaa saya ini.. susah ar gini... hhuhuh. :hammer:

apa nak buat.. anak bongsu... biasa dimanja.. so, jadi sensitip lah.. sensitip macam TT jugak.... :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 09:38


Kenapa saya mudah menangis....??
sebab dia bestt... uhuk uhuk uhuk...

rasa macam pernah cakap.. nangis tu bagus.. cuci mata... :kelip:
kira macam maintenance lah lebih kurang... :sopan::malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 09:54


Kenapa saya mudah menangis???

Sebagai insan dan hamba di dunia ini tidak terasa pelik kalau kita menangis..
Pada saya tangisan itu adalah tanda syukur dan rasa kehambaan kita pada Yang Maha Esa..

'TANGISAN MENGAJAR DIRI INI ERTI KEHIDUPAN DI DUNIA YANG FANA INI'

Seseorang itu diuji berdasarkan sifat kesabaran dan kecekalannya terhadap sesuatu musibah, Sesungguhnya Tuhan Maha Mengetahui atas tiap-tiap sesuatu.

Wallahu a'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

hazni
Warga Rasmi
Menyertai: 29.02.2008
Ahli No: 32761
Posting: 20
Dari: ums-kal, labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 11:41


Pada 01-04-08 18:20 , alexander posting:

!!! QUOTE !!!

:-) Assalamualaikum


Jiwa perempuan sememangnya lembut dan sensitif....entahlah...kadang kadang boleh nangis tanpa disedari...tengok benda-benda buat hati rasa terharu boleh nangis...tengok org nangis boleh nangis...lepas itu bila call kampung dengar suara family boleh nangis....sampaikan kadang kadang tak tau Kenapa menangis....tengok org yang terlampau soleh dan baik boleh nangis....nak senaraikan sebab2 saya menangis terlalu banyak-banyak...hehhehe....moga tangisan saya bukanlah menunjukkan saya seorang yang lemah....insyaALLAH......



betoi3x.....
macam-macam sebab perempuan boleh nagis....
kdang2 kecil hati dengan kawan pun kita boleh nagis....
benda kecil pin kita boleh terasa...huhuhu :cry: :cry: :cry:
yang penting....walaupn saya mudah menagis....
saya bukan lah orang yang lemah.....
aza2 faitik!!!! :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazniProfil   Hantar PM kepada hazni   Quote dan BalasQuote

ustaz_budak
Warga Rasmi
Menyertai: 30.04.2008
Ahli No: 33380
Posting: 4
Dari: Melaka

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 14:27


Salam...menangis bukan bererti seseorang itu lemah, itulah lumrah kehidupan..ana pun kadang-kadang menangis jugak terutama mengadap yang maha Esa..kita tak perlu malu kalau kita menangis...sekurang2nya kita merendah diri. Seseorang yang tak menangis adalah seorang ego dan bongkak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ustaz_budakProfil   Hantar PM kepada ustaz_budak   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-04-08 14:35


Pada 23-04-08 22:17 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya, hmm... baca surat khabo pun boleh nangis... apa daaa saya ini.. susah ar gini... hhuhuh. :hammer:

apa nak buat.. anak bongsu... biasa dimanja.. so, jadi sensitip lah.. sensitip macam TT jugak.... :sopan:


Susah kan jadi anak bongsu...? :kelip: Saya anak sulong dan saya lah yang sering buat adik- adik saya menangis... Hahahah... Seronok... :-D Tapi, tu masa kecik- kecik dulu lah... Sekarang dah taubat... Heheheh :-D


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 01-05-08 10:24


apa nak buat.. anak bongsu... biasa dimanja.. so, jadi sensitip lah.. sensitip macam TT jugak.... :sopan:



ana pun bongsu..tapi tak pula kuat nangis..mungkin dulu kecik-kecik selalu kena belasah dengan 8 orang abang ana agaknya..

cuma sekarang ini..pantang dengar orang berselawat..mesti sebak..silap-silap; sampai mengalir lah air mata ini..sebab ana terasa..para sahabat dulu perjuangkan islam dengan darah (perang)..kita perjuangkan islam dengan........................


-----------------
Kemana arahnya,bagi insan yang terleka....mengejar nikmat dunia,bagaikan hidup selamanya..tak peduli dosa noda..siksa azab neraka.


Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 01-05-08 10:27


Pada 30-04-08 14:35 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-04-08 22:17 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya, hmm... baca surat khabo pun boleh nangis... apa daaa saya ini.. susah ar gini... hhuhuh. :hammer:

apa nak buat.. anak bongsu... biasa dimanja.. so, jadi sensitip lah.. sensitip macam TT jugak.... :sopan:


Susah kan jadi anak bongsu...? :kelip: Saya anak sulong dan saya lah yang sering buat adik- adik saya menangis... Hahahah... Seronok... :-D Tapi, tu masa kecik- kecik dulu lah... Sekarang dah taubat... Heheheh :-D



sebab adik2 dah besar ..nanti buat kat adik2..kena cepuk balik along dia..hehehehehe


-----------------
Kemana arahnya,bagi insan yang terleka....mengejar nikmat dunia,bagaikan hidup selamanya..tak peduli dosa noda..siksa azab neraka.


Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 14:18


dulu masa sindrom ni tahap kritikal pada saya.. wisau juga ...ada terbaca... menagis ni kadang-kadang melibatkan masalah mental(psiko agaknya)... maslah emosi tergangu dan banyak lagi lah..
kalau masalah emosi tergangu stil ok lagi agaknya... tapi kalau dah msalh mental ini payah sikit... sebab ada pendapat kata tetbe menagis tanpa sebab mungkin kerana sejarah lalu yang telah terset kat kepala....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 15:00


salam...
dah lama tak posting kat sini...
pada saya menangislah selagi boleh menangis..entahlah rasa puas seolah-olah air mata yang berguguran itu menceritakan semua keperitan dan kedukaan saya...kadang-kadang ada pkr kita tak dapat nak share dengan org so menangislah...dan masa menangis ini lah time sewajarnya saya muhasabah diri...semuanya terkandung dalam rahmat dan kasihNya...
wa Allah hu a'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 14:57


Pada 23-04-08 22:17 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya, hmm... baca surat khabo pun boleh nangis... apa daaa saya ini.. susah ar gini... hhuhuh. :hammer:

apa nak buat.. anak bongsu... biasa dimanja.. so, jadi sensitip lah.. sensitip macam TT jugak.... :sopan:



huhu CS keluar tukul dah :lol:

tapi TT anak sulung :-D

saya menyanyi pun boleh nangis..
agaknya ini sebab "latihan" masa kecil dengan kakak dan sepupu..
main siapa dulu nangis dia menang..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 02-05-08 15:32


iyalah..
saya pun mudah menangis...
tapi Kalau nangis sikit saja..
muka merah gila...
kadang-kadang malu..
sebab taklah nak sorok.. :sopan: :sopan:
dulu abang saya selalu ejek..
dia kata saya ratu air mata..:hammer:


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 17:08


sekarang ni..

:bunga: tengok cerita sedih pun menangis...
:bunga: baca novel cerita sedih pun nangis, padahal dah baca banyak kali.. sebelum tu tak penanh nangis pun...boleh sampai teresak2 pula tu
:bunga: kena marah sikit pun nangis
:bunga: nak marah pun nangis...

huhuuuuhu :cry: :cry:

lelaki mudah nangis tak??



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 17:12


erm, asyik nangis2 saja...
puuu....puuu... tengok bulan

Kak Anis, sian anak dalam perut tu tak cukup ayor.
Lelaki boleh saja nangeh. macam teman pun nangeh juga, tapi masa........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-05-08 17:23


Assalamualaikum
tangisan....mungkin sebagai benteng terakhir ekspresi diri...apabila perasaan yang menyebabkannya tak dapat dikawal lagi..lalu melimpahlah takungan kolam air mata itu jatuh sebagai juraian titik² jernih yang mengalir membasahi pipi sehingga akhirnya ia lenyap dari pandangan..yang tinggal, hanyalah kesan dari tangisan itu...adakah ia merupakan tangisan penyesalan...ataupun tangisan kesedihan..ataupun tangisan kegembiraan..ataupun tangisan ketakutan...

P/S : entah Kenapa...kelopak mata ini makin sukar mengalirkan air mata yang lahir daripada ketakutan membuat maksiat kepada Yang Maha Pencipta... :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 07:50


semalam, masa sambutan hari guru... pelajar2 istimewa kat sekolah buat persembahan... nyanyi lagu yang...
bukan ku pinta lahir ke dunia... apa lagi tah lirik dia.. tapi memang sedih sangat...

huhuu rasa nak meleleh air mata ni... tapi ada cikgu cakap... tahan.. jangan nangis... :cry: :cry:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 17-05-08 08:10


Alaaa...perempuan memang cepat nangis......bosan sungguh....

http://perhatipantau.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 08:26


Pada 17-05-08 08:10 , dmz posting:

!!! QUOTE !!!

Alaaa...perempuan memang cepat nangis......bosan sungguh....

http://perhatipantau.blogspot.com


tapi. semalam... yang nangisnye kaunselor sekolah... LELAKI :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 17-05-08 09:01


Ye ke...heh...heh...dia silembut kut...ops!...maaf mengata orang pulak....
http://perhatipantau.blogspot.com


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

ct_kirana
Warga Rasmi
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5577
Posting: 16
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 17-05-08 09:15


hmmm...kenapa ek kat mudah nangis???
saya pun mudah nangis juga dulu...
sekarang pun....bila sbt mak ayah mesti nak nangis...
lebih-lebih lagi dok jauh dr keluarga....huhuhu...
tapi xsmstinye nangis itu xbagus...
ad baiknyer....
bila teringat mak ayah,mesti nak buat yang terbaik dalam exam.....
chaiyok2....wish me the best ya...
lagi 2mggu final...debar2 rasanya...
macam nak nangis saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_kiranaProfil   Hantar PM kepada ct_kirana   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 09:51


yang tak bestnya lepas nangis banyak mesti pening2 kepala..
saya seorang saja ke atau ia memang normal?
huhu pernah sekali demam lepas nangis teruk.. nangis gila-gila.. :-D
homesick :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 17-05-08 09:54


di hari itu sbtu malm..menangis sebab tengok cerita demi masa..aduhh cerita tu betul-betul menolak2 airmata keluar..buat org teresak2..d tambah lagi dengan lagu arab tu..adeiii.. juara menangis! :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Detective_Alam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6331
Posting: 103
Dari: Kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-05-08 10:03


Alhamdulillah...ana bersyukur sangat sebab semua ahli ukhwah.com pandai menagis..
Kenapa ana berketa begitu?...mari kita renung kan hadis nabi ini..

Bersabda Rasulullah saw yang bermaksud:"Wahai umat manusia, menangislah kamu. Jika kamu tidak menangis maka kamu akan saling menagis. Bahawa orang2 dalam neraka itu manangis,sehingga air mata mmbasahi pipinya. Setelah habis air mata maka kelurlah darah. Darah bercucuran keluar dari matanya. kalau ada perahu, amka perahu itu akan dapat belayar di atas darah itu"(hari. Ibnu Majah)

Nak tahu hikmahnya?

-Rasulullah membenar dan menyarangkn kita menangis sebab dalam neraka azabnye amat pedih wahai saudara/saudari ku sekalian. Apakah kita lupa bahawa api yang berada di bumi ini(termasuk larva gunung berapi yang panas itu) berasal dari neraka?yakni hanya debu api neraka yang dibawa malaikat jibril kepada nabi Adam as,untuk kegunaan yang mndatangkn faedah(masak mkanan,hangat badn)

Apakah tua-tuan sekalian tahu bahawa debu api neraka yang dbwa ke bumi telah dicelup ke dalam 70 batang sungai?kemudian dletakkn di atas gunung,maka cair gunung tu kerana kepanasan api neraka tadi,kemudian dimasukkkn semula ke dalam neraka(debu api tadi..)

Kenapa kita perlu manangis?

Sedar lah teman-teman ku, selepas Allah menciptakn neraka,malaikt mikail tak pernah tersenyum. Rasulullah pernah menangis bersama malaikt jibril bila malaikat jibril datang menyampaikn perihal neraka itu.

Even Umar al-Khattab pun sentiasa menangis di malm hari(time qiamullail) sebab takut pada azab Allah..hingga dikatakan ada lurah air mata pada pipi beliau,sedangkn kita semua tahu yakni Umar adalah seorang yang gagah dan berani..

....dalam buku 'Apakah anda mahu jadi gentleman..?' pun mnyarangkn tips yang leleki gentleman adalah lelaki yang pandai beremosi...

finally, ana minta maaf Kalau ad silap dan salah, semoga kita semua dirahmati Allah..mudah-mudahan air mata kita d dunia ini d jadikan bukti pada Allah yang kita mnyesal dengan kesalahan kita dan takut pada Nya,InsyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Detective_AlamProfil   Hantar PM kepada Detective_Alam   Pergi ke Detective_Alam's Website   Quote dan BalasQuote

mass
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20072
Posting: 13

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 11:50


NANGIS MENANDAKAN KITA PUNYA SIFAT KASIH SAYANG
NANGIS KERANA ALLAH ADALAH yang PALING TERBAIK

Bookmark and Share

    


  Member Information For massProfil   Hantar PM kepada mass   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 13:31


bukan manusia jika tak menangis....kalau ada pun mungkin satu dalam sejuta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 14:33


Pada 17-05-08 09:01 , dmz posting:

!!! QUOTE !!!

Ye ke...heh...heh...dia silembut kut...ops!...maaf mengata orang pulak....
http://perhatipantau.blogspot.com



yang anis kenal dia bukan lembut laaaa... anak pun dah ada.. tu tandanya hati tak keras... yang susah nangis ni lah yang bahaya :-? :berfikir: :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-05-08 16:11


Pada 17-05-08 09:54 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

di hari itu sbtu malm..menangis sebab tengok cerita demi masa..aduhh cerita tu betul-betul menolak2 airmata keluar..buat org teresak2..d tambah lagi dengan lagu arab tu..adeiii.. juara menangis! :D


konsep cerita ni sama macam yang dulu dah ada dramanya tu..apa ye nama drama tu... :berfikir: yang zamarul hisham berlakon tu...yang tu lagi sedih dan menyayat hati....

P/S : tazkirah yang menarik daripada Detective_Alam... :welcome:
tak ternilai airmata dengan permata
yang bisa memadamkan api neraka
andai benar mengalir dari nasuha nurani
takkan berpaling pada palsu duniawi.... :cry:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-05-08 16:19


Pada 17-05-08 16:11 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!



konsep cerita ni sama macam yang dulu dah ada dramanya tu..apa ye nama drama tu... :berfikir: yang zamarul hisham berlakon tu...yang tu lagi sedih dan menyayat hati....




ampunkan dosaku ke? fauziah nawi sebagai ibu..
memang menyayat hati..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-05-08 16:21


nak tanya istilah 'menyayat' tu macam mana? dari perkatan 'siat' ke?
teman tertanye2 pula....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimah88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8041
Posting: 40
Dari: BuMi BeRtUaH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-05-08 18:01


tak baik pendam2... kalau nak nangis...baik lepaskan saja...jangan segan2 nangis..kalau tak boleh jadi tekanan tau...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah88Profil   Hantar PM kepada muslimah88   Pergi ke muslimah88's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 18-05-08 18:07


o yaka TT hmm.. :berfikir: banyak juga yang ummu terlepas tengok ni..
hah! tamabh lagi 1 drama yang membuatkan mata ni ibarat pili air..
mencurah2 d ladang gandum..tak ada siap bisa lwn ummu ngis time 2 cerita Pondok buruk..tyangan masa raya..huh

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-05-08 01:17


cerita cantiknya buruk sedih juga...

menyayat? adakah kata dasarnya sayat :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-05-08 12:57


Assalamualaikum
alamak...CK, tak ingatlah siapa mak zamarul hisham tu..tapi yang saya ingat memang rasa sebak sedih ngeri dan takut bila membayangkan terlihatnya mayat zamarul hisham tu yang dibuka semula dari kuburan dan mayatnya menampakkan darah keluar dari hidung dengan ulat² habis memenuhi mulutnya..masa nak tanam, kubur tu sempit..kerana ayahnya masih belum mengampunkan perbuatan anaknya tu, masa hidup, zamarul hisham tu dah start jadi gila...huhu...memang sedih...memang sayu...moga dijauhkan saya daripada semua tu...

P/S : yep, kata dasarnya ialah sayat...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 26-05-08 13:30


rasanya dah hampir 3 minggu... 3 minggu yang dah berlalu ni saya hanya berendam air mata saja. dah banyak menangis. penat dah. harap lepas ni semuanya akan berjalan dengan baik...insyaALLAH..



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-08 13:45


Kenapa saya mudah menangis akhir2 ni??

saya mudah menangis tengok keadaan ayah yang uzur,

saya menangis tengok ayah yang terjatuh2 dalam bilik air tengah ambil wuduk,

saya menangis bila tengok ayah nak bangun tidur kena anak2 angkat,

saya menangis tengok ayah tak boleh berjalan macam dulu

saya menangis tengok ayah tak boleh nak suap nasi sendiri

saya menangis tengok ayah tak sesihat dulu...

saya menangis tengok mak yang kepenatan bersengkang mata jaga ayah

saya menangis tengok badan mak makin kurus, mungkin sebab tak cukup rehat

saya menangis sebab tak dapat nak jaga mak dengan ayah, sebab berjauhan kerana kerja..

YA ALLAH, berikanlah kesihatan buat ayah dan bonda ku....



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

miss_athirah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.05.2008
Ahli No: 33573
Posting: 9
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-08 14:08


dulu mudah sangat nangis,
sekarang kalau nak nangis kena tengok cerita sedih dulu baru keluar air mata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_athirahProfil   Hantar PM kepada miss_athirah   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-08 14:34


Bagus2...menangis tandanye lembut hati... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-08 14:36


Pada 08-06-08 14:08 , miss_athirah posting:

!!! QUOTE !!!

dulu mudah sangat nangis,
sekarang kalau nak nangis kena tengok cerita sedih dulu baru keluar air mata...

tengok cerita baru nangis ke??
erm.. berjaya lah pengarah cerita tersebut...
membuat penonton tersentuh hati nya....
:oops: :oops: :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 22:06


salam....
jannah nangis bila...

1) teringat macam mana ek bla mak tak ada nanti...memanglah tau ajal maut ditnagn Allah, mungkin diri sendiri yang pergi dulu tapi....sedihnya Kalau mak tak ada...dulu ayah...

2)bila sikit hati or terasa hati dengan kawan...

3) bila rasa tertekan sngat2...masa tu, time smbhyang lagi lah mudah ngis...

4) bila tengok org lain kerja berat terutamanya di kerja tengah panas (yang ni bergenang air mata,taklah sampai nagis).tak kira lah tua or muda...bila tengok saja yang kerja berat2, xsmpai hati sebab jannah tau, jannah sendiri xkuat nak angkat barag yang berat. pergi pasar mlm, beli banyak sikit pun, bila balik tpk tangan macam pecah darah...2,3 hari juga nak hilang.Kalau orang lain yang kerja berat, mesti lagi dasyat kan...

5)bla jannah tengok orang tua...teringat mak di kg dan ayah yang dah kembali ke rahmatullah

6)bila tengok org lain ada ayah...tmbah2 Kalau tengok mereka mesra sangat....jeles...orang ada ayah kita tak ada ayah...bukan salahkan tkdir ayah pergi dulu tapi rindu ayah....pernah sekali pergi rumah kawan,tdor sana...pagi tu ayah dia nak pergi kerja dan kawan salam dengan ayah dia...masa tu terkedu rasa...bergenang air mata,nsib sempat cover...

7) bila baca luahan hati orang...tak kira lah kat newspaper ke, majalah ke...yang mengadu nsib...rasa nak ngis saja...bukan sebab apa,fikir mungkin diri sendiri xsekuat itu....

tapi...paling mudah untuk jannah nagis bila....fikir mak dan ayah dan tengok orang kerja berat, yang menggunakan fizikal....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

simple_girlz
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34003
Posting: 19
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-08-08 02:32


saya pun memang mudah menangis orangnya...kdang2 tu,tiba-tiba saja rasa sebak dan nak keluar air mata..selalunye mudah menangis bila kena mrah...
yang peliknya,saya ni tak pandai nak marah org..bila saya rasa marah kat seseorang tu,saya akan menangis..tapi saya tak suka nangis depan org..selalunye bila bersendirian dan bila dengar lagu nasyid..hehe..mybe liriknya memberi kesan dan menyentuh jiwa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simple_girlzProfil   Hantar PM kepada simple_girlz   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 17:47


:jangan: cepat :cry: :cry: :cry:
sesekali tak apa :cry: :cry: :cry:
selalu lah :lol: :lol: :lol:
walaupun hati rasa nak :cry: :cry: :cry:
tapi jangan terlalu :lucu: :lucu: :lucu:
takut-takut akan rasa nak :cry: :cry: :cry:
tapi buat-buat apa-apa yang ;-) ;-) ;-)
Insya-Allah lupa perkara-perkara yang :-D :-D :-D
:jangan: Ingat tak semesti selama-lamanya kita :cry: :cry: :cry:
sebab kadang-kadang ada hikmat yang kita tak tahu???
betul tak.... :berfikir: :berfikir: :berfikir:
jadi jangan :jangan: cepat :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 30-08-08 01:18


Assalamualaikum....

menangis lebih baik daripada ketawa. saya kadang kala tak dapat nak menahan rasa sebak bila berhadapan dengan situasi tertentu... bila mengalirkan air mata seolah-olah dapat mengalirkan rasa sedih daripada terus membelenggu hati. Alhamdulillah... selalunya saya akan berasa tenang seelepas menangis.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-08-08 01:36


ramai jugak warga ukhwah ni mudah menangis..... :-(


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.22773 saat. Lajunya....