Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada yang perlu kita takuti, kecuali ketakutan itu sendiri.
-- Franklin di. Roosevelt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 18 jam, 8 minit yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: Kenangan Mengusik Jiwa....


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» Kenangan Mengusik Jiwa....

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenangan Mengusik Jiwa....

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 08:20


Asslamualaikum


Ceritakan kenangan anda masa sekolah dulu
disini ada kategorinya


1.Kenangan paling Soleh

menjadi Bilal untuk solat jumaat dimasjid sekolah..(masjid sekolah saya ada tauliah untuk solat jumaat untu kariah kg berdekatan)



2. Kenangan paling Sedih

Majlis perpisahan kat Dining Hall




3. kenangan paling "mengancam"
tergolong didalam kumpulan "krook sekolah " oleh cikgu -cikgu, terjejas imej dimata adik-adik junior...bergaduh dengan form 3 di dining hall...kuih berterbangan..huhu



4. Kenangan paling "Advanture"

ada yang lagi advanture dan ekstrim , tapi tak boleh bagitau rahsia sampai mati..saya bagi yang moderat .. nyorok atas siling toilet asrama putra nak elak warden spot check

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-11-07 08:36


wah nakal juga en zulman kita ni ye...
rahsia sampai mati tu yang perlu di kongsi...he
tapi tak nama rahsia lah kalau dah cerita kan....huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 08:44


Pada 21-11-07 08:36 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

wah nakal juga en zulman kita ni ye...
rahsia sampai mati tu yang perlu di kongsi...he
tapi tak nama rahsia lah kalau dah cerita kan....huhu


hehehe....masa tu baru nak jadi "orang"..

nafas tak ada apa-apa nak dikongsi ke...rahsia sampai mati..huhu tak boleh...dah "berbaiah" dengan kawan-kawan yang terlibat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:00


nakal lah en. zulman ni.. ingatkan saya saja yang nakal.. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:06


Pada 21-11-07 09:00 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

nakal lah en. zulman ni.. ingatkan saya saja yang nakal.. hehe


apa kenangan yang paling best sekali pada mas_ayu masa sekolah

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:08


wahh itu dia saudara zulman
membuka semula fasa fasa hidup dulu-dulu


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:10


Pada 21-11-07 09:08 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

wahh itu dia saudara zulman
membuka semula fasa fasa hidup dulu-dulu



apakah kenangan terindah anda masa kat sekola..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:11


1.Kenangan paling Solehah 8-)

--- Jadi imam kat ostel..bila dah senior benda ni jadi perkara biasa
--- guide zikir before solat jamaah
--- tazkirah,kuliah subuh & maghrib, bacaan ma'thurat berjemaah, qiamullaill..guide budak-budak kecik qiam..susah bebeno nak mengejut depa tu..muhasabah diri sampai nanges..tak ada insaf tagha mana pun..:lol: apa pun best sangat.





2. Kenangan paling Sedih

--- time majlis p'pisahan, time nak balik sebab saya paling jauh.kawan-kawan nanges.waaawaa.. :cry: :cry:
--- bila gaduh..hahah..sedih oitt..




3. kenangan paling "mengancam"
--- apa yang mengancam sangat?handle junior rasanya..budak-budak makin hari makin mcabar..
--- masa f3 selalu pergi sek lambat..lari pergi kelas lain..lepas itu senyap2 masuk kelas masa ustaz dah masuk,dia tengah tulis kat green board tu kita masuk..:lol: jahatnya aku..isk..:cry: akhir tahun kita bmaafan :lol:


4. Kenangan paling "Advanture"
--- pernah ke masuk bilik guru disiplin?tak pernah agaknya..tak ingat.tau saja pngawas kepala biru tu nak buat spot check cari tempat untuk sorok barang.bukan apa sangat pun.novel tak boleh bawakk..biasa lepas habis exam tak tau nak wtpe.baca lah novel.hm selalu sorok blkang almari.kat toilet.


5. kenangan best
--- time aktiviti club..handle english club nya program sampai berjaya..huhu bbaloinya masa tu penat lelah..hehe.bila dapat markah best.pergi mana-mana dengan kawan-kawan..naik bus..jamuan pun ktrang suka juga sebab makan free :lol: ustazah selalu buat begini "siapa dapat hafal paling awal dan cepat dapat keluar rehat awal.." haha suka ar kami.laju saja otak merekod ayat2/surah..

kelas semua girls..best sgtttt!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:16


Pada 21-11-07 09:11 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

1.Kenangan paling Solehah 8-)



4. Kenangan paling "Advanture"
--- pernah ke masuk bilik guru disiplin?tak pernah agaknya..tak ingat.tau saja pngawas kepala biru tu nak buat spot check cari tempat untuk sorok barang.bukan apa sangat pun.novel tak boleh bawakk..biasa lepas habis exam tak tau nak wtpe.baca lah novel.hm selalu sorok blkang almari.kat toilet.

!




samalah majalah hiburan diharamkan masuk asrama..tapi biasalah , belambak budak bawa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:20


dulu akhi belajar kat sekolah mana?bagitahu lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:23


kenangan adventure.....

kena sebat dengan penolong kanan 1 dihapadan blok asrama girl....dan ketuk tampi seratus kali.. atas kesalahan bermain mercun diasrama..


-----------------

[ Telah diedit oleh: kapten06 pada 21-11-07 09:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-07 09:28


1.Kenangan paling Soleh
bagi tazkirah kat adik2..mengajar adik mengaji..sampai sekarang pun selalu bagi nasihat kat adik2..terutama adik bongsu..dengan kawan-kawan biasa kongsi2 ilmu agama, selalu jadi orang tengah untuk setiap persoalan agama yang kami tak tahu :sopan:

2. Kenangan paling Sedih
Berpisah dengan kawan-kawan masa belajar dulu sebab semuanya nak balik ke negeri masing-masing..tapi still contact, rindu kawan-kawan:welcome:

3. kenangan paling "mengancam"
Masa kat UM dulu pegang pimpinan pelajar..masa tu lah pegang projek, jadi penasihat program fakulti..jumpa orang-orang besar, ikut persidangan kat parlimen, jumpa pimpinan semua universiti..kira tanggungjawab tu besar:sopan:

4. Kenangan paling "Advanture"
Masa sekolah rendah dulu..ana suka campur dengan budak-budak laki kawasam rumah, kami terjun parit..masuk hutan masa perkhemahan..Masa pergi rumah sedara, panjat pokok lepas itu tak boleh turun..berdebar sangat, nasib baik ada makcik tu tolong :lol:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:28


Pada 21-11-07 09:23 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

kenangan adventure.....

kena sebat dengan penolong kanan 1 dihapadan blok asrama girl....dan ketuk tampi seratus kali.. atas kesalahan bermain mercun diasrama..



ada dua perasaan ketika itu...

1. imej sebagai senior yang berkaliber jatuh..

2. buktikan kepada pelajar asrama putri aku lah hero malaya...(kononnya) :lol: :lol: glamer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:38


wah..

hebat-hebat kenangan nakal zaman sekolah sahabat2 kat sini ye..

jangan bawa perangai nakal sampai ke tua dah...

hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 10:03


Pada 21-11-07 09:20 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

dulu akhi belajar kat sekolah mana?bagitahu lah



smka....tu sebab jangan kata pelajar sekolah agama ni semuanya bebaik...tapi kebanyakkannya baikla...saya dan kekawan yang saja nakal..kami ada lesen Agong masa tu....hehehe....
[ Telah diedit oleh: zulman pada 21-11-07 10:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 10:07


Pada 21-11-07 10:03 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 09:20 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

dulu akhi belajar kat sekolah mana?bagitahu lah



smka....tu sebab jangan kata pelajar sekolah agama ni semuanya bebaik...tapi kebanyakkannya baikla...saya dan kekawan yang saja nakal..kami ada lesen Agung masa tu....hehehe....


saya pun smka dulu..memang lah sekolah smka ni dipandang hebat oleh masyarakat sekitar..tapi biasa lah masing-masing ada kelemahan sendiri..tapi janganla sampai perbuatan kita merosakkan nama agama dan sekolah secara tidak langsung.. :jangan:

yang penting belajar dari kesalahan.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 10:08


smka mana?kerian?hahaha..memang bukan semuanya baik..hmm nakal2 tu biasa..sebagai manusia remaja mereka ada hak jugakk untuk merasa masa nakal tu..bukan sampai terjebak dengan masalah sosial yang melampau..kalau dah melampau sek buang saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 10:13


Pada 21-11-07 10:07 , marsyalaila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 10:03 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 09:20 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

dulu akhi belajar kat sekolah mana?bagitahu lah



smka....tu sebab jangan kata pelajar sekolah agama ni semuanya bebaik...tapi kebanyakkannya baikla...saya dan kekawan yang saja nakal..kami ada lesen Agung masa tu....hehehe....


saya pun smka dulu..memang lah sekolah smka ni dipandang hebat oleh masyarakat sekitar..tapi biasa lah masing-masing ada kelemahan sendiri..tapi janganla sampai perbuatan kita merosakkan nama agama dan sekolah secara tidak langsung.. :jangan:

yang penting belajar dari kesalahan.. ;-)



Saya dah Insaf .... :cry: :cry: tapi kenagkan balik best rasanya...hehe..

smka kerian :jangan: :jangan: bukan, tak boleh bagitau..nanti ustaz shukur marah....dia ketua warden..nanti dia libas lagi...
:cry: :cry: sakit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 10:44


macam-macam kenangan ya.........
kenangan adventure...........
kena denda berjemur ramai-ramai....kat tengah2 tapak perhimpunan sebab escape class sejarah..pasalnye masa tu penat baru habis perform choral speaking..
ingat sampai sekarang...malu saja, junior2 semua tengok..jenguk dari tingkap..hehe..;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 11:39


Pada 21-11-07 09:28 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 09:23 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

kenangan adventure.....

kena sebat dengan penolong kanan 1 dihapadan blok asrama girl....dan ketuk tampi seratus kali.. atas kesalahan bermain mercun diasrama..



ada dua perasaan ketika itu...

1. imej sebagai senior yang berkaliber jatuh..

2. buktikan kepada pelajar asrama putri aku lah hero malaya...(kononnya) :lol: :lol: glamer...


:berfikir: mungkin juga apa zulman kata.. tapi imej sebagai senior itu memang jatuh teruk gila....malu juga bila girl tengok kita kena denda...sebab nampak macam imej budak bermsalah...hehehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 11:50


Pada 21-11-07 11:39 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 09:28 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 09:23 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

kenangan adventure.....

kena sebat dengan penolong kanan 1 dihapadan blok asrama girl....dan ketuk tampi seratus kali.. atas kesalahan bermain mercun diasrama..



ada dua perasaan ketika itu...

1. imej sebagai senior yang berkaliber jatuh..

2. buktikan kepada pelajar asrama putri aku lah hero malaya...(kononnya) :lol: :lol: glamer...


:berfikir: mungkin juga apa zulman kata.. tapi imej sebagai senior itu memang jatuh teruk gila....malu juga bila girl tengok kita kena denda...sebab nampak macam imej budak bermsalah...hehehe



tapi sekolah saya pelik sikit, lagi masalah budak tu, lagi ramai girl suka...musykil..
tapi bukan saya lah....hehe...bebudak perempuan sampai gaduh berebut mamat ni....remy ooo remy ...apa yang mereka suka kat anda ni...apa ilmu anda pakai..hehehe... :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 11:56


hmm sebab nampak sempoi agaknya.tak bpura2..peliknya ye budak sek akhi..hehe.entah-entah pakai ubt guna2 :lol:

cakap lah smka mana?dalam negeri perak ke luar?azlan shah ke?heheeh

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 11:59


Pada 21-11-07 11:56 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

hmm sebab nampak sempoi agaknya.tak bpura2..peliknya ye budak sek akhi..hehe.entah-entah pakai ubt guna2 :lol:

cakap lah smka mana?dalam negeri perak ke luar?azlan shah ke?heheeh



emmm kena masuk tread teka teki lah pulak

Azlan shah ..salaha hehehe cuba lagi...

perak ni mana lagi sekola smka?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:02


!!! QUOTE !!!

4. Kenangan paling "Advanture"
Masa sekolah rendah dulu..ana suka campur dengan budak-budak laki kawasam rumah, kami terjun parit..masuk hutan masa perkhemahan..Masa pergi rumah sedara, panjat pokok lepas itu tak boleh turun..berdebar sangat, nasib baik ada makcik tu tolong


.. adehh:lol:.. nasib baik ada makcik tu.. kalau tidak mesti kena telepon 999 panggil bomba tolong:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:04


Pada 21-11-07 12:02 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

4. Kenangan paling "Advanture"
Masa sekolah rendah dulu..ana suka campur dengan budak-budak laki kawasam rumah, kami terjun parit..masuk hutan masa perkhemahan..Masa pergi rumah sedara, panjat pokok lepas itu tak boleh turun..berdebar sangat, nasib baik ada makcik tu tolong


.. adehh:lol:.. nasib baik ada makcik tu.. kalau tidak mesti kena telepon 999 panggil bomba tolong:lol:


kena bagi pingat kat makcik...

Makcik ....Jasa mu di kenang.... :-D :welcome:
[ Telah diedit oleh: zulman pada 21-11-07 12:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:06


1. kenangan paling solehah
jadi antara orang kuat biro kerohanian kolej

2. kenangan paling sedih
banyak.. terutamanya masa belajar di IPTA

3. kenangan paling mengancam
masa jadi pengawas kat sekolah.. pernah kena fitanah oleh senior yang kita ini informer guru disiplin

4. kenangan paling advanture
masa mendaki gunung... flying fox.. jungle trekking... fuh...:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:10


Pada 21-11-07 11:59 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 11:56 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

hmm sebab nampak sempoi agaknya.tak bpura2..peliknya ye budak sek akhi..hehe.entah-entah pakai ubt guna2 :lol:

cakap lah smka mana?dalam negeri perak ke luar?azlan shah ke?heheeh



emmm kena masuk tread teka teki lah pulak

Azlan shah ..salaha hehehe cuba lagi...

perak ni mana lagi sekola smka?


hmm smka slim river?
ala ktne ye ada lagi..?akhi ni beritahu sajalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:10


Pada 21-11-07 08:20 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!




4. Kenangan paling "Advanture"

ada yang lagi advanture dan ekstrim , tapi tak boleh bagitau rahsia sampai mati..saya bagi yang moderat .. nyorok atas siling toilet asrama putra nak elak warden spot check


nyorok atas siling tak adalah..tapi panjat almari baju kat asrama semata-mata nak tangkap gambar..
nak cari kelainan sikit, almaklum masa tu dah nak tamat form 5.. :lol:
nakal menjadi-jadi.......


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:18


Pada 21-11-07 12:10 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 11:59 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 11:56 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

hmm sebab nampak sempoi agaknya.tak bpura2..peliknya ye budak sek akhi..hehe.entah-entah pakai ubt guna2 :lol:

cakap lah smka mana?dalam negeri perak ke luar?azlan shah ke?heheeh



emmm kena masuk tread teka teki lah pulak

Azlan shah ..salaha hehehe cuba lagi...

perak ni mana lagi sekola smka?


hmm smka slim river?
ala ktne ye ada lagi..?akhi ni beritahu sajalah



hahaha..pandai pun nasib baik saya tak buat posting baru kat ruangan teka teki...
motto dia Perak No1....
sekarang dah maju dah sekola tu...nampak macam nak banyak berubah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:19


Pada 21-11-07 12:10 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 08:20 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!




4. Kenangan paling "Advanture"

ada yang lagi advanture dan ekstrim , tapi tak boleh bagitau rahsia sampai mati..saya bagi yang moderat .. nyorok atas siling toilet asrama putra nak elak warden spot check


nyorok atas siling tak adalah..tapi panjat almari baju kat asrama semata-mata nak tangkap gambar..
nak cari kelainan sikit, almaklum masa tu dah nak tamat form 5.. :lol:
nakal menjadi-jadi.......




mesti gambar tu unik...
:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:20


yea2 pandainya naz..anak sapa lah ni..kakak sapa lah ni..adik sapa lah ni :lol:
kalau ada smka lain lagi naz memang tak tau lah..
moto dia tu jeke?sekolah naz dulu apa tah moto tapi dalam bahasa arab..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

aesa_85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31101
Posting: 71
Dari: batu pahat

japan  


posticon Posting pada: 21-11-07 13:03


1.Kenangan paling Soleh
dilantik jadi naqibah untuk usrah kat surau sekolah.hehe...tak sangka..walaupun saya tak begitu baik...

2. Kenangan paling Sedih
bila dapat tahu ckgu yang pertama saya jumpa masa mula-mula masuk sekolah menengah meninggal dunia kemalangan.dan juga kawan lama masa form 5.semuga ruh dicucuri rahmat...

3. kenangan paling "mengancam"
terlalu nakal sampai tiru tandatangan warden asrama sebab dah terdesak nak keluar pergi bandar.tak sempat pergi cari.bas dah sampai..hehe..memang m"mengancam" nyawa...masa tak ada air siap pergi serbu rumah warden yang vacant untuk mandi..huhuhu..

4. Kenangan paling "Advanture"
ponteng kelas prep pergi nyuruk kat setor.ngelat kena hukuman lambat pergi perhimpunan pagi...nyaris tu kena lari kat padang dua round beramai2,naseb baik sempat lari...

5.knangan kelakar
masa bulan puasa..ada majlis buka puasa dengan cikgu2.last2 disebabkan masalah teknikal dengan rendang makcik tu,satu sekolah sakit perut siap berebut tandas dengan ckgu... : D

Bookmark and Share

    


  Member Information For aesa_85Profil   Hantar PM kepada aesa_85   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 14:24


masa dedolu....

1.Kenangan paling Soleh

huhuhu........ saya budak brutal......:malu: :malu: :malu:

2. Kenangan paling Sedih

kena pergi program kelab kat sekolah lelaki. balik pengetua marah sebab pengetua sebenarnya takkan bagi sebarang percampuran sebegitu (convent dolu2...)

3. kenangan paling "mengancam"
tengah percubaan spm sempat pergi teman cikgu ke hospital hantar student sakit(atas ARAHAN pengetua) lepas itu sambung balik. tup2 dapat the highest marks untuk paper tu ;) (alhamdulillah)

4. Kenangan paling "Adventure"

lari pecut 100 meter kejar pintu dewan yang kena tutup lepas loceng. seludup ikut pintu cikgu lepas itu berdiri sebelah pengetua & cikgu disiplin. ketua pengawas hangin saja sebab............ rahsia~~~ehhehehehe.... :P (segala rahsia dalam tangan..jangan cari pasal..)

saya suka memerhati cara budak-budak nakal.. tapi di aplikasi dengan cara yang berlawanan... sekarang jadi cikgu... sekurang2nya dapat agak apa yang mereka akan buat...dan saya akan 'balas'... sebab.. mereka ini sebenarnya kekurangan bimbingan, teladan dan sokongan untuk menjadi baik...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 04-12-07 17:17


Pada 21-11-07 11:50 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 11:39 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 09:28 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 09:23 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

kenangan adventure.....

kena sebat dengan penolong kanan 1 dihapadan blok asrama girl....dan ketuk tampi seratus kali.. atas kesalahan bermain mercun diasrama..



ada dua perasaan ketika itu...

1. imej sebagai senior yang berkaliber jatuh..

2. buktikan kepada pelajar asrama putri aku lah hero malaya...(kononnya) :lol: :lol: glamer...


:berfikir: mungkin juga apa zulman kata.. tapi imej sebagai senior itu memang jatuh teruk gila....malu juga bila girl tengok kita kena denda...sebab nampak macam imej budak bermsalah...hehehe



tapi sekolah saya pelik sikit, lagi masalah budak tu, lagi ramai girl suka...musykil..
tapi bukan saya lah....hehe...bebudak perempuan sampai gaduh berebut mamat ni....remy ooo remy ...apa yang mereka suka kat anda ni...apa ilmu anda pakai..hehehe... :berfikir: :berfikir:


remy en.zulman..??herm.. :berfikir:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 04-12-07 17:18


Pada 21-11-07 08:20 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Asslamualaikum


Ceritakan kenangan anda masa sekolah dulu
disini ada kategorinya


1.Kenangan paling Soleh

menjadi Bilal untuk solat jumaat dimasjid sekolah..(masjid sekolah saya ada tauliah untuk solat jumaat untu kariah kg berdekatan)



2. Kenangan paling Sedih

Majlis perpisahan kat Dining Hall




3. kenangan paling "mengancam"
tergolong didalam kumpulan "krook sekolah " oleh cikgu -cikgu, terjejas imej dimata adik-adik junior...bergaduh dengan form 3 di dining hall...kuih berterbangan..huhu



4. Kenangan paling "Advanture"

ada yang lagi advanture dan ekstrim , tapi tak boleh bagitau rahsia sampai mati..saya bagi yang moderat .. nyorok atas siling toilet asrama putra nak elak warden spot check


en.zulman tak sembelih ayam orang ke..kecil-kecil dulu..hehe.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

fidzislah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2906
Posting: 91
Dari: ipoh:skudai:gombak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 18:35


bismillahirrahmanirrahim...

1.Kenangan paling Soleh

......................



2. Kenangan paling Sedih

Kena marah dengan senior prefect sebab difitnah buat bising dalam dewan. Nak dijadikan cerita, ana 'tertegur' seorang kawan yang bising dalam dewan prep, rupanya kawan tu adik angkat senior prefect itu. Malu agaknya dia sebab ditegur dikhalayak..huhu, salah ana tu..apapun kena maintain senyum :-)




3. kenangan paling "mengancam"

time nak letak jawatan sebagai pengawas sekolah, sampai cikgu prefect merajuk..huhu..biarlah, sebenarnya sebab rasa tak boleh nak commit.. lemah sikit waktu tu..huhu



4. Kenangan paling "Advanture"

time orientasi pengawas... kena guling2 dalam sawah padi..merentas tali air..panjat pokok kelapa sawit sebab tak dapat jawab soalan senior prefect (who was one of the ukhwah.com member :-) huhu..) lepas itu jatuh dari pokok kelapa sawit lebih kurang 2 meter...haha.. meredah selut kat ladang kelapa sawit.. malu rasanya time itu.. last2 bila dah dapat, letak jawatan lah pulak..eheh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fidzislahProfil   Hantar PM kepada fidzislah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 19:13


1.Kenangan paling Soleh

Urang panggei teman pak aji.

2. Kenangan paling Sedih

erm, apa ye paling sedih kat sekolah, kejap teman pikio. masa perpisahan lepas SPM rasanya yang sedih sebab lepas saja habis kroteh last sekali SPM, terus balik rumah sebab ayah datang ambik. Tak sempat nak enjoy....

3. kenangan paling "mengancam"

Urang panggei teman Professor sebab minat yang amat dengan Sains, Fizik dan Kimia. kalau dalam makmal teman paling tak reti duduk diam. ada saja benda yang teman buat.

4. Kenangan paling "Advanture"

tak ada sebab teman kat sekolah budak skema, tak reti nak macam urang lain.

5. Kenangan paling bosan

tak ada peminat :(


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 21:24


Pada 21-11-07 11:50 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

remy ooo remy


hermm... :berfikir: :berfikir: :berfikir:
abang remy... kak nurf... herm..... :berfikir: :berfikir:

thing!!~~~~ :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 21:30


Pada 04-12-07 19:13 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!


5. Kenangan paling bosan

tak ada peminat :(



.. :lol:..ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 21:33


Macam best saja...nak kongsilah jugak..

1.Kenangan paling Soleh

seorang abang pembantu am kat sekolah ni...selalu panggil 'tok siak'
Pernahla juga jadi bilal dan imam masa kat sekolah dulu.


2. Kenangan paling Sedih

Pernah digelar 'Anti Perempuan' :D
kat sekolah dulu memang tak bertegur/jarang bertegur dengan pelajar perempuan. Dengan cikgu perempuan, lainlah. entahlah, sejak duduk asrama jadi pemalu pula dengan kaum hawa. Kalau ada masalah dalam pelajaran pun, tak perlu tanya pelajar perempuan...ramai lelaki lain yang tahu. Tapi tak lah bermakna saya ni tak ada perasaan kat budak perempuan. -_-"


3. kenangan paling "mengancam"

Melihat kawan menghidu gam semasa tengah prep. mula-mula tak perasan, lepas itu bila dia ikut nyanyi lagu yang diputarkan dari radio macam orang khayal. Terus kami semua cabut. Kacau betul nak studi. Last2 dia kena buang sekolah. harap-harap dia jadi orang baik sekarang ni.


4. Kenangan paling "Advanture"

Join pelajar asrama tingkatan 5 yang lain tidur kat asrama puteri. Masa tu kami diberi lesen sebab berlaku histeria masa tu. budak-budak perempuan semua tidur kat bilik rehat. Kami tidur ramai-ramai kat atas floor dalam sebuah bilik tingkat 1...konon-konon nak menjaga keselamatan sekiranya ada apa-apa berlaku.


5. Kenangan paling bosan

Asyik digelar 'budak baik'. Bukan tak suka jadi budak baik cuma kadang-kadang didiskriminasikan.


mungkin ada kenangan lain, cuma yang ni saja teringat sekarang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 22:36


Pada 04-12-07 21:30 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-12-07 19:13 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!


5. Kenangan paling bosan

tak ada peminat :(



.. :lol:..ahaks..


uish.. lah ni.. dia lah yang paaaaaaling ghamei peminat....
toksah lah sedey2 adikku daeng... :bye: :bye: :bye:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 11:17


Asslamualaikum

bestnya tajuk..hihik! :sopan:

1.Kenangan paling Soleh

jadi naqibah untuk adik2 usrah..(sebenarnya belum layak lagi..uhuk!:-( ) lepas itu jadi fasi untuk kem smart solat (aktiviti luar kampus).. :-)

2. Kenangan paling Sedih

banyak lah..huhuh...yang menyedihkan lah... tapi paling ingat masa 'gaduh' dengan umi..lepas itu malam tu pergi minta maaf..umi peluk,cium...aduh...sedihnya masa tu...umi pun nangis sama... takmo dah buat perangai lama.. (masa sek.rendah..-tak matang pun lagi.. :-D )


3. kenangan paling "mengancam"
tergolong dalam budak-budak nakai kat sek.menengah dulu..huhu..selalu masuk bilik displin.. lepas itu,kena 'tikam' dek kawan dr belakang..kawan tu 'bomoh' ana..uhuk! sedih..kita percaya kat dia,dia buat begitu kat kita... :cry:


4. Kenangan paling "Advanture"

hampir2 nak kena bawa arus sungai masa nak pergi tolong ahli group yang terkandas bwak barang amanah (kem pemantapan iman)..
nampak 'pucong' kat hostel dulu...
handle budak-budak kena histeria..baik masa sek.menengah dulu mahupun dekat intstitut belajar sekarang..hem.... paling ingat sekali, tahun 2004..26org kena histeria berturut2...isk...gerun betul ingat waktu tu...

em..banyak lagi kenangan2 yang terpahat kukuh di hati ni...semuanya memberi kesan dalam kehidupan seharian... :-) :bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 05-12-07 11:26


Assalamualaikum


1.Kenangan paling Soleh

:berfikir: macam tak layaj saja lagi :-( ...tak ada yang soleh lagi........masi mengumpul kenangan soleh
suka bagi ceramah o nasihat kat adik2(huhu...)

2. Kenangan paling Sedih

yang ini paling banyak.........
-paling teramat masa last day kat matriks labuan..
Allah saja yang tahu betapa sedihnya time tu..tak sanggup berpisah dengan kawan-kawan yang baru saja setahun kenal...



3. kenangan paling "mengancam"

:berfikir:

4. Kenangan paling "Advanture"

:berfikir: :berfikir:

p/s:susahnya nak kategorikan kenangan2 ni :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 11:33


Pada 04-12-07 21:33 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

Macam best saja...nak kongsilah jugak..


4. Kenangan paling "Advanture"

Join pelajar asrama tingkatan 5 yang lain tidur kat asrama puteri. Masa tu kami diberi lesen sebab berlaku histeria masa tu. budak-budak perempuan semua tidur kat bilik rehat. Kami tidur ramai-ramai kat atas floor dalam sebuah bilik tingkat 1...konon-konon nak menjaga keselamatan sekiranya ada apa-apa berlaku.




kalau masuk tanpa disedari "advanture" tak..hehehe..ala macam "orang minyak" tu.. 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 11:35


Pada 04-12-07 19:13 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

1.Kenangan paling Soleh


5. Kenangan paling bosan

tak ada peminat :(



hikmahnya ialah fokus belajo miker tak terganggu..nah hasilnya miker dah berjaya sebagai enggineer sekarang...
macam teman dulu ramai yang teman minat...focus teman yang terganggu...last-last orang semua pandei-pandei, teman & gangs sederhana sahaja..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 11:37


Pada 05-12-07 11:33 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-12-07 21:33 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

Macam best saja...nak kongsilah jugak..


4. Kenangan paling "Advanture"

Join pelajar asrama tingkatan 5 yang lain tidur kat asrama puteri. Masa tu kami diberi lesen sebab berlaku histeria masa tu. budak-budak perempuan semua tidur kat bilik rehat. Kami tidur ramai-ramai kat atas floor dalam sebuah bilik tingkat 1...konon-konon nak menjaga keselamatan sekiranya ada apa-apa berlaku.




kalau masuk tanpa disedari "advanture" tak..hehehe..ala macam "orang minyak" tu.. 8-)


.. :lol:.. Tuan Penasihat.. haha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 12:28


erkk...saya tersilap kategori agaknya..
tu kena tanya orang minyak lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.147725 saat. Lajunya....