Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Aku bersama sangkaan hambaKu padaKu, jika sangkaannya baik maka baiklah baginya, dan jika sangkaannya buruk maka buruklah baginya.
-- Hadis Qudsi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 85
Ahli: 0
Jumlah: 85




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 1 hari, 5 jam, 18 minit yang lalu


Kelakar
Topik: Kisah Pak Pandir Dan Pak Kaduk


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Kisah Pak Pandir Dan Pak Kaduk

Please Mendaftar To Post


Oleh Kisah Pak Pandir Dan Pak Kaduk

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 06:12


Di pertengahan jalan ketika pulang dari kebunnya, Pak Pandir terserempak dengan Pak Kaduk yang sedang mundar-mandir sambil menjinjing guni.
Pak Pandir: Apa yang engkau bawa dalam guni tu, Kaduk?

Pak Kaduk: Ayam. Buba engkau teka, berapa jumlahnya? Kalau betul..kesemua tiga ikor ayam yang aku bawa ini akan aku berikan pada ingkau!

Pak Pandir termenung. Berapa ya?

Pak Pandir: Emmm...Empat kut?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 16-11-07 07:11


adesss... tak tau nak kata apa. dah bagi jawapan dah pun... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-11-07 08:03


jawapan dah diberi,tapi tak boleh jawab juga..memang lah pak pandir tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

Nadiena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2007
Ahli No: 29973
Posting: 69
Dari: KL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 08:52


heh..isk2.. :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For NadienaProfil   Hantar PM kepada Nadiena   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-11-07 08:54


Pada 16-11-07 08:52 , Nadiena posting:

!!! QUOTE !!!

heh..isk2.. :-D :-D



tak boleh buat apa ar.... :lucu:


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 09:24


:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:
adehh..jwpan dah bagi siap..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-11-07 10:11


Pada 16-11-07 09:24 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:
adehh..jwpan dah bagi siap..


AI ....mama iman gelak sakan.... :malu:


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

usu_comel
Warga Rasmi
Menyertai: 15.11.2007
Ahli No: 31701
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 11:20


hmmm....buat ku tersenyum :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For usu_comelProfil   Hantar PM kepada usu_comel   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 12:19


Pada 16-11-07 11:20 , usu_comel posting:

!!! QUOTE !!!

hmmm....buat ku tersenyum :)

salam..............
saya dah tak larat nak senyum..........
:cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 11:39


Tak tau nak bagi berapa bintang
Pasal ana tak gelak pun :oops:
Tapi berdasarkan respons pembaca ana bagi jugaklah 5 bintang

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 14:09


hahaha...bodohnya pak panndir :malu: :lucu: :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 18-11-07 10:59


Pada 17-11-07 11:39 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Tak tau nak bagi berapa bintang
Pasal ana tak gelak pun :oops:
Tapi berdasarkan respons pembaca ana bagi jugaklah 5 bintang


al-mashoori ni betul-betul lah raja bintang. Apa kata lantik dia saja jadi hakim dalam posting kelakar ni..?
:berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 11:01


Pada 18-11-07 10:59 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-11-07 11:39 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Tak tau nak bagi berapa bintang
Pasal ana tak gelak pun :oops:
Tapi berdasarkan respons pembaca ana bagi jugaklah 5 bintang


al-mashoori ni betul-betul lah raja bintang. Apa kata lantik dia saja jadi hakim dalam posting kelakar ni..?
:berfikir:


Ana bagi bintang sebagai menunjukkan respons ana terhadap sesuatu lawak yang diposting. Kalau banyak bintangnya maka ana ketawa besar. Kalau sikit bintangnya maka itu menunjukkan ana tersenyum atau sekadar mengatakan lawak itu kelakar. Kalau tak ada bintang maksudnya ana keliru (confuse) atau tak suka dengan lawak itu.

Orang lain pun boleh jugak bagi bintang tak semestinya ana. :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 11:54


:lucu: ish2... memang patut dipanggil pak pandir... begini Kalau jawab betul dapat kereta viva pun pak pandir akan terlepas..:jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 10:24


trick saja tu...............pak pandir tak main judi.pak pandir dah insaf.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108793 saat. Lajunya....