Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua orang boleh menjadi guru, tak semua guru boleh menjadi pendidik
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 24 hari yang lalu
ronniefinancehome: 36 hari yang lalu
MTMKi: 46 hari yang lalu
usop79: 47 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Menantu Kelantan VS Menantu Terengganu


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Menantu Kelantan VS Menantu Terengganu

Please Mendaftar To Post


Oleh Menantu Kelantan VS Menantu Terengganu

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 05:29


MENANTU TERENGGANU : MOK...Kalau MOK pergi KEDAA... TOLONG
                        BELI KETANG' 4 KILO........NANTI KITO BAYAR

MENTUA KELANTAN     : BEREEEHHH.....

SELEPAS MENTUA PULANG DARI KEDAI......................

MENANTU TERENGGANU : LOOOO.... BAK PO MOK BELI UBI KETANG'(ubi
                     kentang)... BANYOK-BANYOK NI....

MENTUA KELANTAN    : TADI MU KATO BELI ke-te (ubi kentang).....
                     PAH TU ke-te MANO PULAKKKK...

MENANTU TERENGGANU : BUKANG UBI 'KETANG'... KITO SURUH BELI
                     KETANG'.....HOK ADA SEPIT......(ketam)...


:bunga: sory buat org terganu & kelantan kalau tersinggung.. :-P


* saya sudah betulkan kesilapan yang berlaku akibat ejaan


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 21:48


tak faham lah lawak ni..

MENTUA KELANTAN    : TADI MU KATO BELI kereta(ubi kentang).....
                     PAH TU kereta MANO PULAKKKK...


-----------------
moshi-moshi....
watashi wa kaisi desu...
from the sister city of kasaoka city okayama...hehee..
senegara dengan Doraemon,Ultraman etc


Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 22:14


hok tukang oda tu betul doh, hok jong pergi beli tu saloh kherok...
jauh ngat lari tu ketang dengan ubi ketang.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-12-09 06:57


!!! QUOTE !!!


tak faham lah lawak ni..

MENTUA KELANTAN    : TADI MU KATO BELI kereta(ubi kentang).....
                     PAH TU kereta MANO PULAKKKK..


Mok mertua kelate tu tanya semula kat menantu dia..
"kereta" kat situ bukan bermaksud "car'..tapi kereta ikut loghat kelate..


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-12-09 09:44


ni kes auto pembetulan lah ni..
rasanya tuan penulis menaip,

k e t e (ketam dalam sebutan kelantan) tapi telah ditukar dengan bijaksananya oleh auto correct ni menjadi kereta.. hehehe


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-12-09 10:33


faham-faham dah tapi tang kereta tu macam silap saja...


-----------------
http://senikatalagu.blogspot.com/
http://selokamelayu.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-12-09 12:20


pening pala kalau dok baca..
kalau dengar agaknya lagi pening..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 15-12-09 14:48


Pada 15-12-09 09:44 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

ni kes auto pembetulan lah ni..
rasanya tuan penulis menaip,

k e t e (ketam dalam sebutan kelantan) tapi telah ditukar dengan bijaksananya oleh auto correct ni menjadi kereta.. hehehe




..betul


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.087198 saat. Lajunya....