Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Nothing Last Forever
-- Sidney Sheldon

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: lizawati2302
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43141

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 4 hari yang lalu
Kang: 4 hari yang lalu
sahabat_sejati: 11 hari yang lalu
sadiqah: 14 hari yang lalu
eme86: 18 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 22 hari yang lalu
nice_pesan: 25 hari yang lalu
umy_1510: 30 hari yang lalu


Kelakar
Topik: AKU ABANG DIA!!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» AKU ABANG DIA!!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh AKU ABANG DIA!!!!!

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 05:23


Pada satu hari, di tengah-hari yang panas terik dek mentari...ada sepasang
suami isteri yang terperangkap dalam kesesakan jalan raya...
Si suami seorang yang panas baran sehingga tak tertahan2 barannya kalau
marah, walhal yang si isteri pulak seorang yang amat penyabar dan lemah
lembut...
Setelah 20 minit berlalu,keadaan kesesakan jalan raya masih belum surut
membuatkan si suami tadi mula naik darah dan melenting2, bagaikan nak
terkeluar stereng kereta dihempap2nya..

suami: hish,marah betul aku! mereka ni,kalau
nak betulkan jalan pun,buat lah waktu
lain,ini tak...masa ni jugak terhegeh2
nak buat!
isteri: sabarlah bang...tengok tu,kan ramai
orang kat depan tu,accident agaknya..
suami: arrrgghh..kau diam! orang perempuan
mana tahu hal-hal macam ni!
oooo,accident ye?!
Dengan perasaan marah,si suami tadi keluar dan menghempap pintu kereta
sehingga terperanjat isterinya yang ada penyakit lelah itu..

isteri: eh,abang!nak ke mana tu?
suami:kau jangan banyak tanya!duduk saja
dalam kereta ni,aku taula apa nak buat!

Dengan marah yang masih meluap2,si suami tadi berjalan dengan angkuhnya
menuju ke arah orang ramai yang mengerumuni sesuatu tidak jauh dari
situ...tiba-tiba,si suami tadi menarik nafas dalam2 dan menjerit sekuat...

suami: TEPI..TEPI...AKU ABANG DIA!
AKU ABANG DIAAAA..!

mendengarkan si suami tadi terjerit2 begitu, secara automatik semua orang
beri laluan kepadanya. si suami tersenyum2 dan memuji dalam hati 'menjadi
jugak taktik aku'.
apabila si suami sampai saja di tempat kejadian,bagaikan nak terkeluar
biji
matanya melihat 'adiknya' yang terlantar tak bernyawa... mana
tidaknya,'adiknya' itu SEEKOR MONYET! kesiaaann... ) -----


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-02-08 19:05


hahaha... yang ni memang betul lawak guling2... siap kena tegur lagi dengan mak kenapa gelak sampai begitu sekali... huhu... sengal betul lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 20:11


baru kena dengan btg hidung.pdn muka. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 11-02-08 19:07


kah....kah....kah....padan muka.....ambil lah adek dia tu bawa balik rumah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 20:51


Dah pernah baca...but its ok... :sopan:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 21:24


hahaha...sakit perut dujk gelak...ambik sajalah adik tu....huhuhu :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 11-02-08 22:23


hahahhahaaaa....(sambil guling2)
tu lah..nak kenakan org alik2 kan dari sendiri...
moral of the story: sabar dalam setiap perkara.
                                lihat dulu baru berkata
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 12-02-08 02:30


adehhh!ingatkan iklan DiGi tadi..:lol: . . .



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 04:34


:-) Assalamualaikum


kasihan...agak2nya adik tu seibu sebapa ke lain-lain ibu dan bapa...ish..ish... :lol:


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 04:48


:-) Assalamualaikum


kasihan...agak2nya adik tu seibu sebapa ke lain-lain ibu dan bapa...ish..ish... :lol:


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 12-02-08 08:25


Assalamualaikum.....macam-macamlah...boleh ye macam tu...nak tergelak juga dibuatnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 09:17


adess... adess....
padan muka ia...
itulah, nak baran sangat... kan dah kena....

p/s: indahnya sabar... namun, sukarnya memahami dan memupuk kesabaran... uhuk uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 12-02-08 11:08


Assalamualaikum

huuhu.. :sopan: ...macam dalam iklan saja...
aku kan abang.... :-) :-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 11:09


hehe..kelakarnya..
tapi kan..nasib baik dia xckp.."AKU AYAH DIA!!! AKU AYAH DIA!!!" hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 12-02-08 11:20


adik beradik apa..
sepusat sepusing,mak lain-lain,ayah asing2
:-D


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 12-02-08 11:22


taktikla kunun..sekali kena balik kat diri sendiri..hampes betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 11:26


Assalamualaikum

:lol: :lol: :lol: :lol:
hehe perihatin jugak ye rakyat malaysia ni..
monyet kena langgar pun..semua nak berkumpul...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 11:54


Pada 12-02-08 11:26 , serimurni posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

:lol: :lol: :lol: :lol:
hehe perihatin jugak ye rakyat malaysia ni..
monyet kena langgar pun..semua nak berkumpul...huhu

a'ah tulah pasal...bagus betul rakyat malayia ni tapi kat tempat aku budak-budak kecil saja yang rajin bkumpul kalau ada binatang mati :kelip:


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 12:06


hehe...memang lawak..tetapi ada mesej dan moral yang nak disampaikan dalam tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

nur_azzaharah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2007
Ahli No: 30361
Posting: 26
Dari: Wilayah Persekutuan

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 12:49


hihihi..boleh masuk pertandingan Raja Lawak.. :-D :-D


-----------------
sayangi diri..sayangi sahabat....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_azzaharahProfil   Hantar PM kepada nur_azzaharah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 13:15


Pada 12-02-08 11:26 , serimurni posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

hehe perihatin jugak ye rakyat malaysia ni..
monyet kena langgar pun..semua nak berkumpul...huhu


tu namanya nak dijadikan cerita... :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-03-08 08:33


Assalamualaikum

:sopan: kan dah kena itu...
lain kali belajar lah bersabar sikit.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 01:32


hahaha padan muka..panas baran sangat,kan monyet dah jadi adik;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 02-03-08 03:03


haak2.... dah tak sbar2 sangat kalau ye pun.... huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 19:57


kihkihkihkih.....geli perut den tahan gelak ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 20:24


har har har...... pocah poghot pakcik.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

nurul83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8350
Posting: 122
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 21:13


:lol: :lol: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul83Profil   Hantar PM kepada nurul83   Quote dan BalasQuote

iana
Warga Rasmi
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32741
Posting: 19
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 02-03-08 23:05


:lucu: :lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ianaProfil   Hantar PM kepada iana   Quote dan BalasQuote

nur_iqra
Warga Rasmi
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32705
Posting: 2
Dari: johore...malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 23:36


:sopan: Assalamualaikum ....cerita memang kelakar....xsangka lah monyet....huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_iqraProfil   Hantar PM kepada nur_iqra   Quote dan BalasQuote

aqidz89
Warga Rasmi
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32775
Posting: 7
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 02-03-08 23:57


haha...lwak2...tak boleh nak berhnti ni....
fuuh....nak pengsan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqidz89Profil   Hantar PM kepada aqidz89   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11087 saat. Lajunya....