Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 39 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 49 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 50 hari yang lalu
eme86: 50 hari yang lalu
sunan-faqih: 55 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Kenapa org lelaki???


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Kenapa org lelaki???

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa org lelaki???

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 09:33


Assalamualaikum

Kenapa org lelaki kalau naik bas suka duduk kat belakang??
sapa boleh jawab??


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 13-11-07 09:39


Assalamualaikum...entahlah ana pun tak tahu...hairan rasanya...mudah agaknya nak tgk2 orang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 09:44


hehehehe...tapi kasihan kat org perempuan...kalau bus penuh kena diri...yang kesiannya kat makcik2 lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 09:46


Assalamualaikum...

ana pun tak tahu Kenapa mereka suka duduk di tempat belakang dalam bas. sahabat-sahabat lelaki silala jawab ye..

:-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-11-07 10:02


duduk kat belakang besst...tak ada org perhatikan kita...kita perhatikan org adalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-11-07 10:06


Pada 13-11-07 10:02 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

duduk kat belakang besst...tak ada org perhatikan kita...kita perhatikan org adalah


jaga pandangan mata... :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-11-07 10:11


perhatikan dalam istilah jangan sampai kepada maksiat

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 10:12


suka dok blkng...tengok luar tak ada gangguan org depan

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-11-07 10:18


Pada 13-11-07 10:11 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

perhatikan dalam istilah jangan sampai kepada maksiat



baikkkkk... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

islamiah91
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2006
Ahli No: 21871
Posting: 40
Dari: dunia yang fana

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 10:21


saya dan kawan-kawan semua duduk belakang.ramai,dalam 10 org dalam group saya.so org laki tak boleh duduk.sebab nya,alasan kami,dalam islam kan,perempuan kena duduk belakang laki.lepas itu kat depan2 nak bagi makcik2 dan pakcik2 duduk.kalau group saya yang duduk,alamak berdiri lah mereka.so baik kami duduk belakang.
saya pernah tanya seorang kakak,dia jawab sebab laki nak tengok perempuan. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamiah91Profil   Hantar PM kepada islamiah91   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 10:22


Pada 13-11-07 09:33 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Kenapa org lelaki kalau naik bas suka duduk kat belakang??
sapa boleh jawab??




time naik bas sekolah dulu memang gue suka naik bas duduk kat belakang sebab kat depan org perempuan dah konker...
tapi bila dah besar ni, gue suka pula duduk kat depan, kalau boleh sblah pmandu...boleh borak2 than kenal jalan....

tak tau pula gue spp lelaki mana yang suka duduk kat belakang ni... mybe spp mat pet dan mat gian agaknya... yelah, mereka ni baik hati, tak nak gangu org perempuan dengan borak parlimennya sambil sedut asap.... :lucu: :lucu:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 10:25


Pada 13-11-07 10:21 , islamiah91 posting:

!!! QUOTE !!!

saya dan kawan-kawan semua duduk belakang.ramai,dalam 10 org dalam group saya.so org laki tak boleh duduk.sebab nya,alasan kami,dalam islam kan,perempuan kena duduk belakang laki.lepas itu kat depan2 nak bagi makcik2 dan pakcik2 duduk.kalau group saya yang duduk,alamak berdiri lah mereka.so baik kami duduk belakang.
saya pernah tanya seorang kakak,dia jawab sebab laki nak tengok perempuan. :-D



iyakah???? tapi Kenapa dalam bilik kuliah org perempuan gatal duduk kat depan??? sebab nak suruh org laki tengok juga ek??? :berfikir: :berfikir:
tak patut, tak patut....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 10:46


kalau kat dalam kuliah tu lain...kan dalam menuntut ilmu...lebih afdhal duduk dekat dengan guru...
dah tu yang lelaki dok pakat2 nak kat belakang...penakut gamaknya...hahahaha...nanti tak boleh nak maen2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 13-11-07 10:54


Lelaki berpegang kepada prinsip 'ladies first'..so lelaki perlu berada di belakang perempuan untuk tengok-tengok kalau perempuan itu kena kaco ke boleh lah jadi hero nak selamatkan perempuan agaknya..ahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 10:55


Pada 13-11-07 10:54 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki berpegang kepada prinsip 'ladies first'..so lelaki perlu berada di belakang perempuan untuk tengok-tengok kalau perempuan itu kena kaco ke boleh lah jadi hero nak selamatkan perempuan agaknya..ahahaha
ladies first...betul lah tu..hehe


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 15:01


bukan setakat lam bas....kat lam kelas pun suka dok belakang...entah lah apa yang specialnya dok belakang...patutnya dok depan lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-11-07 15:32


Assalamualaikum
sebab bukan orang perempuan....

hmm..pengalaman saya..perempuan sekarang ni...mostly...sifatnya ingin mendahului....serius....
ingin mendahului orang lelaki..termasuk juga.....
saya antara orang yang tak suka bila orang perempuan duduk depan saya....lagi satu bising...kemudian...terlalu aktif....susah..susah....entahlah...mungkin bukan di kalangan orang seperti di ukhwah ni.....
tapi kalau dalam bas suka duduk belakang....selesa berbanding duduk depan...sebab seat belakang biasanya tinggi (kalau bas ekspres lah..)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 15:51


betul..mereka suka dok belakang kat dalam bas..org naik pun tak kasi duduk..kalau makcik2 lah kcian..he2.
dalam kelas nak buat bagaimana..kena lah cepat kalau nak duduk depan..datang kuliah pun lambat ada hati nak duduk depan..datang ar awal cup tempat..mjur kelas saya girl semua..best!duduk lah mana pun..buat lah pa pun tak ada siapa ngate..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 15:57


jarang ismi nampak org lelaki duduk kat bahagian belakang...
bas yang ismi nek lah... bas metrobus no 26 ke jinjang utara...

kalau ismi, suka suk belakang sebab nak keluar senang.. dekat dengan pintu... dan kat belakang tu ramai orang-orang perempuan dan orang-orang tua yang duduk.. tidak lah teman segan.. hehe...
lagipun duduk belakang boleh nampak semua yang ada kat depan...
agaknya sebab tu agaknya mereka ni suka... :berfikir::berfikir:

tapi kalau bas xpress, paling tak suka duduk belakang,,,
nak turun susah.. nak2 kalau KL-KNTN... turun awal... uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

farah_humaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31651
Posting: 55
Dari: kedah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 16:00


hm maybe hobi org laki agaknya suka dok belakang nh..hehe :grin:

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_humairaProfil   Hantar PM kepada farah_humaira   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 16:02


tak suka duduk, nak berdiri saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 16:10


saya dulu pun suka duduk belakang dalam bas,

tak taulah ..rasa best saja..tambah pulak kawan ramai...
terasa kekitaannya tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 16:14


sebab boleh makan nasik kat belakang..kat depan segan takut orang nampak kita comot2... hoohhhoooeeehhiiee...

_________________________________

-Shafiq, UM, 3rd year-
friendster: [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 16:44


Pada 13-11-07 15:51 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

betul..mereka suka dok belakang kat dalam bas..org naik pun tak kasi duduk..kalau makcik2 lah kcian..he2.
dalam kelas nak buat bagaimana..kena lah cepat kalau nak duduk depan..datang kuliah pun lambat ada hati nak duduk depan..datang ar awal cup tempat..mjur kelas saya girl semua..best!duduk lah mana pun..buat lah pa pun tak ada siapa ngate..


duduk belakang best krusi panjang...meriah sikit dengan kekawan..
makcik2 toksah sesusah duduk belakang kalau depan kosong?
time lecture duduk depan...tak ada masalah... :-) :-) :-) :-) :-)


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 16:52


Kenapa perempuan suka berebut naik bas dengan lelaki?tak malu ke?sapa boleh jawab???


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 18:05


sebab....

duduk belakang BEST...

kalau duduk depan...nanti orang pandang...

kalau belakang tu, tak ada lah belakang sangat...

ada lah 3 tempat dari belakang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 13-11-07 18:16


duduk belakang bas??tak masuk dalam bas ke??

ehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 18:26


Pada 13-11-07 09:39 , Wuddah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...entahlah ana pun tak tahu...hairan rasanya...mudah agaknya nak tgk2 orang...


yang duduk belakang itu tgk2 mungkin org buta saja agaknya..huuhuhu


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 18:30


Pada 13-11-07 09:33 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Kenapa org lelaki kalau naik bas suka duduk kat belakang??
sapa boleh jawab??



jutawanmuslimah.....ini org yang dah naik bus bukan yang tak naik bus lagi...huu..kalau macam itu kena ubah tajuk...org lelaki yang tak naik bas suka duduk kat belakang bus.....    

:-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 19:46


Pada 13-11-07 16:52 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa perempuan suka berebut naik bas dengan lelaki?tak malu ke?sapa boleh jawab???


Assalamualaikum...rasa tertarik nak jawab pasal ni..pada pendapat saya lah..perempuan tak suka sangat berebut tapi terpaksa.ye lah kan kalau lambat nanti kena berdiri.bila berdiri rasa malu+segan pula dan rasa macam diperhatikan pula..bukan perasan..kalau org perempuan perhatikan kita , tak apa lah jugak ni risau lelaki yang memang suka duduk kat belakang tu..mereka kan bila duduk semestinya mengadap kat depan nak tak nak terpaksa tengok org yang brdiri kat depan melainkan mereka cuba untuk berpaling arah..jenguk22 pemandangan kat luar tu...or juga pandangan mata..one more..kalau driver bas break mengejut, nak tersungkur maunya...

(luar..topik..tapi still ada kaitan)
Berkaitan yang dalam kelas, lelaki memang suka duduk belakang..sukar nak jumpa yang suka duduk depan..contohnya pernah lecturer sruh duduk depan baru mereka nak duduk depan..kami yang datang awal xtergamak nak biarkan kosong "keCik hati" lecturer. memang elok perempuan duduk belakang laki..namun nak tunggu org laki duduk depan..alamatnya...Pelajar laki ada sesetengah yang datang lambat ke kels..bila dah lambat duduk kat belakang..

AlaMak: maaf lah bukan nak mengata org laki just bagi pendapat..maaf kot2 ada yang terasa..tak semua tapi segelintir sahaja...syukran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 09:37


ye ke lelaki suka duduk belakang?? :berfikir:
kalau yang selalu ana naik bas, org perempuan lah yang selalu duduk belakang..tambah2 kalau ana dengan kawan-kawan...suka sangat duduk belakang..he.. :sopan:

p/s : ada satu artikel ana baca..di India, kalau nak naik kereta api atau bus, perempuan kena duduk belakang..sebab nya kalau duduk depan,mengakibatkan berlakunya kemalangan...sebab driver asik duduk tengok perempuan saja...heheh... 8-) :-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 09:43


mm tak apalah kaum hawa duduk lah kat depan or tengah-tengah boleh sampai dulu he9.. biarlah yang adam2 tu dok belakang .. sebab org cakap kalau duduk depan dalam bas boleh sampai dulu dr org belakang.. hehe betul lah kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 14-11-07 11:01


siapa yang duduk kat belakang tu nampak macam cool..hehe
lagipun driver bas suka cakap "masuk dalam lagi...masuk dalam lagi.." sebelum driver sound, baik duduk belakang siap2...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 11:07


Pada 14-11-07 09:37 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

ye ke lelaki suka duduk belakang?? :berfikir:
kalau yang selalu ana naik bas, org perempuan lah yang selalu duduk belakang..tambah2 kalau ana dengan kawan-kawan...suka sangat duduk belakang..he.. :sopan:

p/s : ada satu artikel ana baca..di India, kalau nak naik kereta api atau bus, perempuan kena duduk belakang..sebab nya kalau duduk depan,mengakibatkan berlakunya kemalangan...sebab driver asik duduk tengok perempuan saja...heheh... 8-) :-D



kat tempat akak agaknya org laki duduk depan..hmm
iyakah?haha dasyat sampai eksiden..itulah kalau perempuan bawa kereta pun jangan tengok..ada satu mamat tu sipi lagi nak langgar tiang..bawa moto tengok depan ar..haha.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 11:12


Pada 13-11-07 19:46 , Upsi_InMyHeart posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-07 16:52 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa perempuan suka berebut naik bas dengan lelaki?tak malu ke?sapa boleh jawab???


Assalamualaikum...rasa tertarik nak jawab pasal ni..pada pendapat saya lah..perempuan tak suka sangat berebut tapi terpaksa.ye lah kan kalau lambat nanti kena berdiri.bila berdiri rasa malu+segan pula dan rasa macam diperhatikan pula..bukan perasan..kalau org perempuan perhatikan kita , tak apa lah jugak ni risau lelaki yang memang suka duduk kat belakang tu..mereka kan bila duduk semestinya mengadap kat depan nak tak nak terpaksa tengok org yang brdiri kat depan melainkan mereka cuba untuk berpaling arah..jenguk22 pemandangan kat luar tu...or juga pandangan mata..one more..kalau driver bas break mengejut, nak tersungkur maunya...

(luar..topik..tapi still ada kaitan)
Berkaitan yang dalam kelas, lelaki memang suka duduk belakang..sukar nak jumpa yang suka duduk depan..contohnya pernah lecturer sruh duduk depan baru mereka nak duduk depan..kami yang datang awal xtergamak nak biarkan kosong "keCik hati" lecturer. memang elok perempuan duduk belakang laki..namun nak tunggu org laki duduk depan..alamatnya...Pelajar laki ada sesetengah yang datang lambat ke kels..bila dah lambat duduk kat belakang..

AlaMak: maaf lah bukan nak mengata org laki just bagi pendapat..maaf kot2 ada yang terasa..tak semua tapi segelintir sahaja...syukran...


yola tueh :-D :-D :-D
kalau driver brek mengejut laki tak boleh tesungkur pula ek...


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-11-07 11:39


mungkin hanya belakang saja ada kosonn..ataupun mungkin mereka malu nak duduk depan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 14:31


Pada 13-11-07 16:52 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa perempuan suka berebut naik bas dengan lelaki?tak malu ke?sapa boleh jawab???


kalau laki tak berebut perempuan tak berebut lah...cuba laki bagi peluang perempuan naik dulu..jadi tak wujudla masalah berebut ini kan..

p/s: memang malu berebut pun...tak suka berebut...



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 15:07


Pada 14-11-07 14:31 , destinasi_abadi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-07 16:52 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa perempuan suka berebut naik bas dengan lelaki?tak malu ke?sapa boleh jawab???


kalau laki tak berebut perempuan tak berebut lah...cuba laki bagi peluang perempuan naik dulu..jadi tak wujudla masalah berebut ini kan..

p/s: memang malu berebut pun...tak suka berebut...



huhu..ni ada betul ni..laki berebut..bukan nak bagi perempuan naik dulu..setengah tu bagus lah..banyaknya yang bagi naik dulu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 06:17


kalau semua laki bagi perempuan naik dulu, alamatnye laki berdiri lah.. sepatutnya beratur,tapi perempuan suka minta member yang dah naik dulu cup tempat duduk..mana aci..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-11-07 06:46


suka dok belakang..

sebab tak suka ada orang dibelakang..

tak selesa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 07:03


Duduk belakang melihat kelakuan manusia. Sebab kebanyakannya apa yang ada di belakang disembunyikan di hadapan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 07:34


Assalamualaikum...

so.... kesimpulannya..


terpulanglah pada niat si lelaki itu....

kalau dia pandai jaga pandangan masa duduk belakang tu..... tiada apa-apa masalah.

tapi sebaliknya........ hhhmm... mohamad pun tak boleh nak kata apa dah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-11-07 08:44


salam
for me,sebabnya lelaki suka dengan sikap wait dan see or nantilah dulu...org yang suka duduk dibelakang adalah org yang tidak mahu menerima kemajuan...ibarat dalam perang..mereka suka duduk dibahagian belakang,maknanya mereka bukan seorang yang mahu menerima cabaran...hehehe..just my opinion saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 08:59


Pada 20-11-07 06:17 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau semua laki bagi perempuan naik dulu, alamatnye laki berdiri lah.. sepatutnya beratur,tapi perempuan suka minta member yang dah naik dulu cup tempat duduk..mana aci..


:jangan: :jangan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 20-11-07 09:21


Pada 13-11-07 09:33 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Kenapa org lelaki kalau naik bas suka duduk kat belakang??
sapa boleh jawab??



saya yang sebagai lelaki pun tak tahu lah...saya suka duduk depan sebab tak payah jalan jauh2 kat belakang...kat masjid pun sama...ramai kawan-kawan suka duduk sof belakang2...sapa boleh jawab??

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 10:22


orang lelaki suka pandang banyak orang... orang perempuan tak suka sangat..t pening...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 10:22


orang lelaki nak jaga penumpang bas yang lain.. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 10:46


rajin membantu orang dalam kesusahan sebab duduk kat belakang sekali nampak semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 22-11-07 10:36


Pada 20-11-07 10:22 , PuteriDesa posting:

!!! QUOTE !!!

orang lelaki nak jaga penumpang bas yang lain.. :D


awak ni lelaki k?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 21:31


Pada 13-11-07 09:33 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Kenapa org lelaki kalau naik bas suka duduk kat belakang??
sapa boleh jawab??



dalam bas pun suka duduk belakang ke?
tak perasan pula..


ingatkan dalam kelas saja suka duduk belakang..

jangan marah ye..
kenyataan

rasanya mana-mana pun mereka memang suka duduk belakang


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

al-walid-04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11616
Posting: 135
Dari: kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-01-08 15:35


saya cuma teringat cerita tentang kawan saya di hari itu, masa naik bus waktu pagi distesen bus dengan barang yang banyak sikit...maklumlah baru saja sampai stesen bus alor star dr kelantan....dia pun ajakla saya dokk belakang.. saya tnyela dia,kenapa na dok belakang sdngkan brng banyak..kmdian jawabnya dengan nada selamba na "cuci mata"...sebab semua perempuan biasa dok depan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-walid-04Profil   Hantar PM kepada al-walid-04   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-01-08 15:37


saya suka saja duduk depan, senang nak turun :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

syababmuslim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2007
Ahli No: 32142
Posting: 57
Dari: Cairo,Egypt

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-01-08 16:30


Pada 12-01-08 15:37 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka saja duduk depan, senang nak turun :D



Assalamualaikum

Ana pun suka duduk depan.Mudah nak turun.Terutama bila dalam bas tu sesak macam sardin.

Masa ana sekolah dulu,bila ada nak naik bas,ustaz ana suruh pelajar lelaki duduk belakang.Sebab pelajar perempuan pening kepala Kalau duduk belakang bila hentakan kuat,

Jadi sebab tu agaknya lelaki duduk belakang pasal consider nak bagi perempuan duduk depan

Wallahua'lam.


-----------------
Ad-dunnia mazroatul akhiroh


Bookmark and Share

    


  Member Information For syababmuslimProfil   Hantar PM kepada syababmuslim   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 12-01-08 16:40


Pada 13-11-07 16:52 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa perempuan suka berebut naik bas dengan lelaki?tak malu ke?sapa boleh jawab???



salah ni :jangan:

lelaki yang berebut dengan prempuan.. eee xmalu... :P :oops:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-01-08 16:41


berebut sebab nak sampai kampus on time..
lelaki ke perempuan same saja.... hihihihiiihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 17-01-08 06:39


ntahlaa tak tahu....sebab saya perempuan.....bukan lelaki

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 09:58


benda macam ni pun nak dijadikan satu issue ke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

malina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.03.2007
Ahli No: 29093
Posting: 56
Dari: pasir puteh

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-01-08 10:38


alasan malina
....
by d way lelaki ni lebih berat pada wanita kan..
cuba bayangkan kalau lelaki duduk kat depan..
payah tayar depan nak bergerak..
kalau depa duduk belakang ..kurang2nye tayar depan boleh heret tayar belakang..
bergerak lah bas itu...

bagaimana?betul alasan ni!hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For malinaProfil   Hantar PM kepada malina   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 11:48


Pada 17-01-08 10:38 , malina posting:

!!! QUOTE !!!

alasan malina
....
by d way lelaki ni lebih berat pada wanita kan..
cuba bayangkan kalau lelaki duduk kat depan..
payah tayar depan nak bergerak..
kalau depa duduk belakang ..kurang2nye tayar depan boleh heret tayar belakang..
bergerak lah bas itu...

bagaimana?betul alasan ni!hahaha



berat sangat ke... :berfikir: .....

org laki2 tak suka berrbut dengan org perempuan....pntu bas kan da kat depan dan tengah-tengah...so..bgla kaum hawa ini keluar dulu..kang nangis pula kena tolak2... :-D ...ladies 1st lah katakan....boleh pakai tak...setuju??? ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 17-01-08 12:28


Duduk kat depan ke, belakang ke... Yang pasti tak mencacatkan hidup ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 12:47


sebab mereka rasa cool agaknya duduk kat belakang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

emran_johanis
Warga Rasmi
Menyertai: 28.11.2007
Ahli No: 31860
Posting: 3

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-01-08 10:53


hehehe
apa suka soalan daaa
macam budak-budak dah
ni saja jawapannya yang betul
sebab lelaki taknak kena gangguan oleh perempuan hehe
jangan marah gurau saja
ikutkan firasat aku lelaki ni gentle bagi peluang kat wanita dok depan
tu pun susah ke'
ha jawab ha

Bookmark and Share

    


  Member Information For emran_johanisProfil   Hantar PM kepada emran_johanis   Pergi ke emran_johanis's Website   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 18-01-08 11:13


Assalamualaikum,

Nak buat bagaimana, lelaki kan kurang daripada perempuan sekarang ni, jadi lelaki ambil pendekatan duduk di belakang untuk mengelakkan diri dari kena mengurat.
Lelaki sekarang kan pemalu :)

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-08 11:25


sebab tak ada orang nak lalu lalang kat belakang. selalu orang lalu part depan saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-01-08 18:26


apabila dah naik, perempuan dah duduk depan..jadi trpaksalah duduk belakang...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-08 18:36


bukan ke kebanyakkan lelaki suka duduk belakang sebab senang nak tidur...
sebab, kalau ttdo sampai tergolek pun, tak ada aweks yang nampak kat belakang tu... adess.. adess... adess... :jangan::jangan:

tapi kalau part makan... dia saja dulu yang paling depan... tidak pulak nak bagi perempuan ambil dulu.... huh!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 18-01-08 20:00


Pada 13-11-07 10:25 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-07 10:21 , islamiah91 posting:

!!! QUOTE !!!

saya dan kawan-kawan semua duduk belakang.ramai,dalam 10 org dalam group saya.so org laki tak boleh duduk.sebab nya,alasan kami,dalam islam kan,perempuan kena duduk belakang laki.lepas itu kat depan2 nak bagi makcik2 dan pakcik2 duduk.kalau group saya yang duduk,alamak berdiri lah mereka.so baik kami duduk belakang.
saya pernah tanya seorang kakak,dia jawab sebab laki nak tengok perempuan. :-D



iyakah???? tapi Kenapa dalam bilik kuliah org perempuan gatal duduk kat depan??? sebab nak suruh org laki tengok juga ek??? :berfikir: :berfikir:
tak patut, tak patut....




kat depan nanti dapat tumpu bebetul....

;-)


-----------------
:::never stop trying because at the end of the tunnel there's a light-j.j palomo:::


Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-01-08 23:11


assalamualaikum.
sebenarnya, kalau dalam bas, pom memang tak suka budak belakang sebab pom cepat pening, tapi kalau lelaki
boleh lah.betul tak kau hawa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-01-09 12:09


:lol: huhu.. macam-macam..

kat mana-mana pun,dalam bas ke.. dalam kelas ke.. saya suka duduk tengah-tengah.. tak depan,tak belakang.. bila depan,saya rasa tak selesa.. bila belakang saya rasa pening kepala..
apa pun situasi.. saya suka duduk tengah.. zon paling selamat bagi saya.. :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 17-01-09 12:21


sifat lelaki adalah suka memperhatikan...sedangkan perempuan suka diperhatikan...sebab tu lah lelaki duduk kat belakang..senang sikit..kalau tidur pun tak ada yang tengok kan..??sapa lah tau ada ae liur basi kan...??he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 19-01-09 09:30


Pada 17-01-09 12:21 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

sifat lelaki adalah suka memperhatikan...sedangkan perempuan suka diperhatikan...sebab tu lah lelaki duduk kat belakang..senang sikit..kalau tidur pun tak ada yang tengok kan..??sapa lah tau ada ae liur basi kan...??he..he..


Amboi .. jangan lah ingat org perempuan duduk d depan sebab suka diperhatikan pula .. tak adil sungguh .. org perempuan tak suka duduk d belakang tu sebab ... kotor, bau rokok .. lepas itu kat belakang, vibrator bas tu terasa sangat .. so tak ada beza naik bas dengan naik kuda.. hehehe :-D jangan marah ek..

PS : org lelaki selalu tidur 'buat peta' kat belakang bas ek..?? Hhahah


-----------------
EVoLuSi .. BaNGKiT DaRi KeJaHiLaN...!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

arrantaui
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2008
Ahli No: 36246
Posting: 99

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-01-09 11:28


Lelaki dekat dengan sifat kuasa- menguasai - ketua. Menguasai dikaitkan dengan sifat memerhati. Bila Allah menyuruh kita berfikir tentang kuasanya, Dia menyuruh kita memerhatikan alam. Bahkan Fioraun pun sama, “ Wahai kaumku! Bukankah aku yang memerintah Mesir dan sungai-sungai ini mengalir di bawah kekuasaanku. Tidakkah kamu lihat?” (az-Zukhruf : 51). Kalau dalam bangunan bertingkat, biasanya ketua akan berada ditingkat yang tinggi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For arrantauiProfil   Hantar PM kepada arrantaui   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-09 12:29


mungkin kalau naik bas tu, memang dah kat depan penuh...lepas itu semuanya perempuan pula tu...tu yang lelaki kena duduk belakang....
kalau dalam kuliah, lelaki dengan perempuan duduk asing2...cuma dalam kelas, lelaki kena duduk depan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-01-09 13:28


sebab kat belakan tu kerusi panjang..diaorag boleh duduk ramai-ramai..lagipun mereka boleh buat bising sikit..kalau duduk depan tu, tak boleh sangat..kerusi 2-2..nak kumpul ramai-ramai pun susah..lagi satu, bila mereka duduk belakang, mereka dapat tengok sesiapa yang naik..terus saja pandang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-01-09 13:49


heheh...saya pun kalau di beri pilihan, memang suka dok belakang..masa p JKUP pun memang sengaja pilih belakang sekali...bukan apa, suka jadi pemerhati, tidak suka diperhati..

kalau naik bas p mn2, saya tengok juga, saya dok sebelah siapa, lebih baik dok sebelah perempuan..bukan apa bjaga2 sebelum kena...

kalau dalam dewan kulih pula, saya agak memilih...kalau dewan kuliah yang bertangga, saya suka lane yang ke-3 or ke-4..mmmg tempat rasmi lah 2 hehe...sebab nya tempat 2 selari dengan skrin lect..tapi kalau dewan kuliah yang biasa, dok depan sekali lah.. kalau rs2 mengantuk or lect agak boring, dok lane ke-2 lah..cover line hehe..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

adab
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16492
Posting: 32
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-09 21:24


dalam bas, laki suka duduk belakang sebab kasihan kat perempuan...tempat duduk belakang kan selalu trhinjut2...mana tau ada yang trmuntah pula nanti..heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For adabProfil   Hantar PM kepada adab   Quote dan BalasQuote

tero_1809
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19818
Posting: 56
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 15:51


sebab kat belakang itu berhenjut-henjut...........
macam mesin urut...............
so..tak payah nak pergi rumah urut........
jimat!!!!!!!!!!!!11


-----------------
berani kerana benar, takut kerana salah.. http://namaakusiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For tero_1809Profil   Hantar PM kepada tero_1809   Pergi ke tero_1809's Website   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 16:23


salam... ana tak kisah duduk kat mana, tapi seboleh2nya dekat belakang macam sahabat ardani kata..suka jadi pemerhati tak suka di perhati.. namun bila pergi dewan kuliah atau kelas..sebab tak nak diperhatikan orang..masuk2 saja terus duduk kat mana yang kosong.. malu kalau tercari2 tempat yang strategi atau yang selelsa.. sebab orang kan pandang..lagi-lagi ana ini selalu saja lambat kalau nak masuk dewan..(-_-)


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

    


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

muhdevori
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.12.2009
Ahli No: 38634
Posting: 26
Dari: kl

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 16:49


erkk..
ana duduk depan saja..
senang nak keluar..
kalau duduk belakang 2, nak keluar nanti kena tersentuh perempuan lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhdevoriProfil   Hantar PM kepada muhdevori   Quote dan BalasQuote

nor_207
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.01.2010
Ahli No: 39013
Posting: 36
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 21:15


Orang lelaki memang suka dok belakang agaknya..kat kelas pun macam tu


-----------------
Ya Allah, bantulah aku untuk redha dengan apa yang belum Engkau tentukan untukku dan jadikanlah aku hamba yang bersyukur atas nikmat-Mu


Bookmark and Share

    


  Member Information For nor_207Profil   Hantar PM kepada nor_207   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 21:17


salam....a'ah Kenapa ek...suka sangat dok belakang...maybe nak bagi perempuan duduk depan tak payah ssh2 p belakang...Kenapa tak duduk depan saja macam sembayang jemaah kan lelaki dok depan..


-----------------
there is no such thing as a safe journey life is full of ups dan downs


Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 21:19


Pada 18-02-10 21:15 , nor_207 posting:

!!! QUOTE !!!

Orang lelaki memang suka dok belakang agaknya..kat kelas pun macam tu




:lol: :lol:
yes i sokong...
selalu macam tu. kalau dalam kelas saya perhatikan lelaki suka duduk kat belakang. dalam bas pun macam tu..
so memang tepat kata -kata nor tu..

:-D :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 23:04


best juga topic ini....memandangkan saya adalah penumpang bus yang tetap...(rapid KL), yang duduk bahagian belakang tu xmengenal jantina, pangkat atau usia.....some of reasons are :
1. dapat saja seat, terus pijam mata and tidur....privacy, org tak nampak
2. Menjauhkan diri dari pintu depan, bukan apa..tak ada lah rasa malu if org tua berdiri dekat dengan kita...bagi saya depends lah..
3. Pening lah duduk seat depan if tengok pemandangan kat luar...ye lah seat tu arrangement dia memang horizontal...
4. tak syok tengok tv, sebab dihalang oleh org yang berdiri..
5. Kalau time balik, tak boleh duduk kat depan2, sebab sesak nafassss....macam-macam bau ada..adatla
6. Diri xdiperhatikan, even tengah main hp ke baca buku ke...kalau tak, semua pandang saja...nak gerak pun malu..huhu
7. duduk depan kena duduk sopan2,hehe...belakang, jarang-jarang lah org tengok
8. View yang baik punya...bukan maksiat, keadaan kat luar boleh nampak dengan jeles if dari belakang...

Itu saja lah.....hasil dari survey saya selama 8bln naik buss...insyaALLAH, bila dah expert drive...naik kereta laarrr..penat tau tunggu bus..nak pula, time ujan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 23:18


Pada 19-01-09 09:30 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-09 12:21 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

sifat lelaki adalah suka memperhatikan...sedangkan perempuan suka diperhatikan...sebab tu lah lelaki duduk kat belakang..senang sikit..kalau tidur pun tak ada yang tengok kan..??sapa lah tau ada ae liur basi kan...??he..he..


Amboi .. jangan lah ingat org perempuan duduk d depan sebab suka diperhatikan pula .. tak adil sungguh .. org perempuan tak suka duduk d belakang tu sebab ... kotor, bau rokok .. lepas itu kat belakang, vibrator bas tu terasa sangat .. so tak ada beza naik bas dengan naik kuda.. hehehe :-D jangan marah ek..

PS : org lelaki selalu tidur 'buat peta' kat belakang bas ek..?? Hhahah



Weh ini bukan lelaki saja tau
:jangan: perempuan pun hebat juga melakar peta dalam bas heheh


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 00:17


Pada 18-02-10 23:18 , hasanrijal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-09 09:30 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-09 12:21 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

sifat lelaki adalah suka memperhatikan...sedangkan perempuan suka diperhatikan...sebab tu lah lelaki duduk kat belakang..senang sikit..kalau tidur pun tak ada yang tengok kan..??sapa lah tau ada ae liur basi kan...??he..he..


Amboi .. jangan lah ingat org perempuan duduk d depan sebab suka diperhatikan pula .. tak adil sungguh .. org perempuan tak suka duduk d belakang tu sebab ... kotor, bau rokok .. lepas itu kat belakang, vibrator bas tu terasa sangat .. so tak ada beza naik bas dengan naik kuda.. hehehe :-D jangan marah ek..

PS : org lelaki selalu tidur 'buat peta' kat belakang bas ek..?? Hhahah



Weh ini bukan lelaki saja tau
:jangan: perempuan pun hebat juga melakar peta dalam bas heheh




macam aku saja ....
hihihi...
:lol: :lol: :lol: :-D :-D :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.222489 saat. Lajunya....