Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 17 jam, 7 minit yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
nur_tinta: 22 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: apa patut saya buat?


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» apa patut saya buat?

Please Mendaftar To Post


Oleh apa patut saya buat?

adrianahayati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14476
Posting: 54
Dari: batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 17:33


assalammualaikum..
sekadar nak minta pendapat semua.
saya ada seorang sahabat yang amat saya sayangi. tetapi dia selalu menguji kesabaran saya. kata2nya kasar,menyakitkan dan seringkali membuat saya menangis bila saya berasa terlalu sakit hati. saya sygkannya dan tak mahu kehilangan dia tetapi saya tak tahun lagi. kadang-kadang saya alami tekanan yang maha hebat kerana menahan kerenah dia. kami sering bergaduh tetapi saya akan berbaik semula dengannya.. dia seorang rakan yang baik tetapi saya kadang-kadang hampir gila kerana tertekan dengan sikapnya. apa patut saya lakukan? :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For adrianahayatiProfil   Hantar PM kepada adrianahayati   Quote dan BalasQuote

syima_halim84
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2007
Ahli No: 31566
Posting: 18
Dari: ipoh,perak

Perak  


posticon Posting pada: 12-11-07 17:38


SALAM...macam ni lah..cuba elakkan dari insan yang hanya menyakitkan jiwa awak..elakan dari berhubung dengan dia..kalau tak boleh just face to face dan tanya apa masalah dia..bawa berbincang..kalau dia kawan yang baik sure dia akan bersetuju untuk settlekan masalah u all dengan baik..awak luahkan apa yang tersirat..jangan bebanlkan perasaan awak k..good luck

Bookmark and Share

    


  Member Information For syima_halim84Profil   Hantar PM kepada syima_halim84   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 17:58


Assalamualaikum...

pada pendapat ana perkara yang terbaik adalah berbincanglah dengan dia secara berhikmah, tanya dia mengapa dia bersikap sedemikian, mungkin dia ada sebab tersendiri dan menunggu ukhti bertanya dengannya baru dia nak luahkan sesuatu yang dia pendamkan ( mungkin sebab sesuatu itu dia bersikap dingin dengan ukhti ). Ukhti, banyakkan bersabar dan berdoa kepada Allah, mudah-mudahan sikapnya akan berubah nanti dan tidak menyakiti ukhti lagi.. InsyaAllah...

:-).

;bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

dy_hearty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30734
Posting: 57
Dari: perak

canada  


posticon Posting pada: 13-11-07 02:41


doa banyak-banyak lah agaknya...semoga dia akan berubah...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For dy_heartyProfil   Hantar PM kepada dy_hearty   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 03:00


salam
betul tu apa yang kawan-kawan kita kata tadi,doalah banyak-banyak dan teruskan bersabar.
insyaAllah ada hikmah di sebalik kesabaran ukhti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

adrianahayati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14476
Posting: 54
Dari: batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 22:30


terima kasih kepada rakan-rakan di ukhwah kerana sudi beri pandangan dan nasihat kepada saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adrianahayatiProfil   Hantar PM kepada adrianahayati   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098545 saat. Lajunya....