Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Wang bukan segala-galanya tetapi hampir segalanya memerlukan wang!
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 1
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 2 jam, 21 minit yang lalu
muslimin23: 1 hari, 17 jam, 42 minit yang lalu
z_tornado: 1 hari, 21 jam, 50 minit yang lalu
sarashanee: 8 hari yang lalu
CikIzzah1992: 10 hari yang lalu
Qiamulail: 26 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Ada Seekor Binatang


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Ada Seekor Binatang

Please Mendaftar To Post


Oleh Ada Seekor Binatang

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 12-11-07 16:15


pada suatu hari datanglah seekor binatang yang suka makan semut beliau terjumpa sebuah sarang semut jadi ia pun makanlah semut tu sekor demi sekor-sekor sambil tu dia pun kira satu ekor, dua ekor, tiga ekor , empat ekor, lima ekor, enam ekor, tujuh ekor, lapan ekor,lapan ekor, sembilan ekor, sampailah sepuluh ekor lepas tu dia ulang lagi satu ekor, dua ekor, tiga ekor , empat ekor, lima ekor, enam ekor, tujuh ekor, lapan ekor,lapan ekor, sembilan ekor, sampailah sepuluh ekor lepas tu dia ulang lagi satu ekor, dua ekor, tiga ekor , empat ekor, lima ekor, enam ekor, tujuh ekor, lapan ekor,lapan ekor, sembilan ekor, sampailah sepuluh ekor lepas tu dia ulang lagi satu ekor, dua ekor, tiga ekor , empat ekor, lima ekor, enam ekor, tujuh ekor, lapan ekor,lapan ekor, sembilan ekor, sampailah sepuluh ekor lepas tu dia ulang lagi satu ekor, dua ekor, tiga ekor , empat ekor, lima ekor, enam ekor, tujuh ekor, lapan ekor,lapan ekor, sembilan ekor, sampailah sepuluh ekor lepas tu dia ulang lagi satu ekor, dua ekor, tiga ekor , empat ekor, lima ekor, enam ekor, tujuh ekor, lapan ekor,lapan ekor, sembilan ekor, sampailah sepuluh ekor lepas tu dia ulang lagi satu ekor, dua ekor, tiga ekor , empat ekor, lima ekor, enam ekor, tujuh ekor, lapan ekor,lapan ekor, sembilan ekor, sampailah sepuluh ekor lepas tu dia ulang lagi satu ekor, dua ekor, tiga ekor , empat ekor, lima ekor, enam ekor, tujuh ekor, lapan ekor,lapan ekor, sembilan ekor, sampailah sepuluh ekor lepas tu dia ulang lagi satu ekor, dua ekor, tiga ekor , empat ekor, lima ekor, enam ekor, tujuh ekor, lapan ekor,lapan ekor, sembilan ekor, sampailah sepuluh ekor lepas tu dia ulang lagi satu ekor, dua ekor, tiga ekor , empat ekor, lima ekor, enam ekor, tujuh ekor, lapan ekor,lapan ekor, sembilan ekor, sampailah sepuluh ekor lepas tu dia ulang lagi satu ekor, dua ekor, tiga ekor , empat ekor, lima ekor, enam ekor, tujuh ekor, lapan ekor,lapan ekor, sembilan ekor, sampailah sepuluh ekor lepas tu dia ulang lagi satu ekor, dua ekor, tiga ekor , empat ekor, lima ekor, enam ekor, tujuh ekor, lapan ekor,lapan ekor, sembilan ekor, sampailah sepuluh ekor lepas tu dia ulang lagi satu ekor, dua ekor, tiga ekor , empat ekor, lima ekor, enam ekor, tujuh ekor, lapan ekor,lapan ekor, sembilan ekor, sampailah sepuluh ekor lepas tu dia ulang lagi satu ekor, dua ekor, tiga ekor , empat ekor, lima ekor, enam ekor, tujuh ekor, lapan ekor,lapan ekor, sembilan ekor, sampailah sepuluh ekor lepas tu dia ulang lagi dan akhirya habislah kesemua semut tu dan tamatlah kisah ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 16:24


berapa banyak ekor daaa...
1 ekor, 2 ekor, 3 ekor, 4 ekor

Bookmark and Share

    


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 17:38


1 bintang- saja nak bagi penat orang baca

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 18:15


penatla nak baca..
lain kali taip saja x1000..
hahahaa..
kasihan semut tu..
huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 20:02


1 ekor, 2 ekor, 3 ekor, keropok lekor.. sakit mata membacanya ha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 20:32


Pada 13-11-07 17:38 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

1 bintang- saja nak bagi penat orang baca

betul tu....sabar saja lah.... :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 22:09


malas nak baca sampai habis... heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 22:34


aduh sakit jiwa baca ekor2 ni 8 ekor,8ekor hehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 00:19


Pada 13-11-07 22:34 , Hibatullah posting:

!!! QUOTE !!!

aduh sakit jiwa baca ekor2 ni 8 ekor,8ekor hehe....


jangan baca lagi..nanti betul-betul sikit jiwa :-P :roll:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 14-11-07 15:10


hehe...sempat lagi dia membilang. rajin bewtul binatang tu...binatang apa ye..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 14-11-07 15:39


Assalamualaikum...macam-macamlah...pandainya buat lawak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-11-07 16:27


hoho tak pahammmmm...tapi layankan sajalah huhu time boring boleh jadi penghibur ni hihi...apa kan daya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 17:06


Pada 14-11-07 00:19 , dziaulhaq posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-07 22:34 , Hibatullah posting:

!!! QUOTE !!!

aduh sakit jiwa baca ekor2 ni 8 ekor,8ekor hehe....


jangan baca lagi..nanti betul-betul sikit jiwa :-P :roll:



em memang tak nak baca lagi. :-P


-----------------
saya percaya tiada yang sia-sia,semua akan ada hikmahnya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.117497 saat. Lajunya....