Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 20 hari yang lalu
izdham: 29 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 39 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: kahwin hafiz+hafizah or hafiz/hafizah + lain bidang..mana baik?


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» kahwin hafiz+hafizah or hafiz/hafizah + lain bidang..mana baik?

Please Mendaftar To Post


Oleh kahwin hafiz+hafizah or hafiz/hafizah + lain bidang..mana baik?

salatoh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2007
Ahli No: 31648
Posting: 49
Dari: TIMUR TENGAH

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 21:52


nak tanya pendapat.....memang jodoh pertemuan d tangan tuhan..tapi dengan doa kita boleh mengubahnya..saja nak tanya komen

Bookmark and Share

    


  Member Information For salatohProfil   Hantar PM kepada salatoh   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 22:16


Assalamualaikum

kalau bukan dengan hafiz atau hafizah pun tak ada kurangnya asalkan si dia berilmu dan beramal dengan ilmunya dan mampu memimpin mereka yang dibawahnya ke jalan yang diredaI Allah :bunga:


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]om


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 22:36


Pada 10-11-07 22:16 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

kalau bukan dengan hafiz atau hafizah pun tak ada kurangnya asalkan si dia berilmu dan beramal dengan ilmunya dan mampu memimpin mereka yang dibawahnya ke jalan yang diredaI Allah :bunga:



.. aku sokong :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

shas_uom
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2007
Ahli No: 30019
Posting: 42
Dari: Australia

malaysia  


posticon Posting pada: 15-11-07 22:37


kalau hafiz/hafizah yang dalam bidang lain macam mana?..faham ke?
contoh, disamping seorang doctor, dia juga seorang hafiz/hafizah :)..
hafiz/hafizah bukan lah hanya kepada ustaz/zah..
Hafaz quran tu juga adalah lebih untuk semua lakukan..
tak semestinya seorang ustazah sahaja atau course2 seangkatan nya..
insyaAllah, kita yang dalam bidang lain ni pun mampu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shas_uomProfil   Hantar PM kepada shas_uom   Pergi ke shas_uom's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 22:50


Pada 10-11-07 22:16 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

kalau bukan dengan hafiz atau hafizah pun tak ada kurangnya asalkan si dia berilmu dan beramal dengan ilmunya dan mampu memimpin mereka yang dibawahnya ke jalan yang diredaI Allah :bunga:



betul tu..yang penting ilmu + amal + akhlak.. tak kiralah siapa mereka, semestinya jodoh yang ditentukan Allah untuk kita adalah yang terbaik untuk kita

p/s: tapi saya mungkin teragak2 menerima seseorang yang baik ilmu amal dan akhlaknya sebab......rasa tak layak..bukan tak nak tapi rasa rendah diri :malu:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

salatoh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2007
Ahli No: 31648
Posting: 49
Dari: TIMUR TENGAH

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 17:08


Pada 15-11-07 22:37 , shas_uom posting:

!!! QUOTE !!!

kalau hafiz/hafizah yang dalam bidang lain macam mana?..faham ke?
contoh, disamping seorang doctor, dia juga seorang hafiz/hafizah :)..
hafiz/hafizah bukan lah hanya kepada ustaz/zah..
Hafaz quran tu juga adalah lebih untuk semua lakukan..
tak semestinya seorang ustazah sahaja atau course2 seangkatan nya..
insyaAllah, kita yang dalam bidang lain ni pun mampu..


betul 2 ana setuju.sangat-sangat..bukan hafiz 0r hafizah dikalangan us or ustazah saja.. :-)
cuma Kalau nak lebih senang atau nak selamt,orang yang huffaz cari yang huffaz(tak kira sebarang bidang)sebab yang huffaz dia tahu susahnye nak jaga al-quran..bila dah sama-sama huffaz bolehlah mantapkan hafalan masing-masing..betulkan? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For salatohProfil   Hantar PM kepada salatoh   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 16:24


Pada 15-11-07 22:50 , sakinahazzahra posting:

betul tu..yang penting ilmu + amal + akhlak.. tak kiralah siapa mereka, semestinya jodoh yang ditentukan Allah untuk kita adalah yang terbaik untuk kita

p/s: tapi saya mungkin teragak2 menerima seseorang yang baik ilmu amal dan akhlaknya sebab......rasa tak layak..bukan tak nak tapi rasa rendah diri :malu:



dalam erti kata.. ukur baju di badan sendiri....

ana membenarkan pendapat ni.. sokong juga ;)



-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 16:30


Pada 16-11-07 17:08 , salatoh posting:

!!! QUOTE !!!


betul 2 ana setuju.sangat-sangat..bukan hafiz 0r hafizah dikalangan us or ustazah saja.. :-)
cuma Kalau nak lebih senang atau nak selamt,orang yang huffaz cari yang huffaz(tak kira sebarang bidang)sebab yang huffaz dia tahu susahnye nak jaga al-quran..bila dah sama-sama huffaz bolehlah mantapkan hafalan masing-masing..betulkan? :-D


sama-sama huffaz baru lebih senang dan lebih selamat ye.... :-(


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

salatoh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2007
Ahli No: 31648
Posting: 49
Dari: TIMUR TENGAH

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 21:55


sama-sama huffaz baru lebih senang dan lebih selamat ye.... :-(



mm..boleh saja..kalau sanggup tolong menolong dan bersusah payah..untuk pasangan masing-masing :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For salatohProfil   Hantar PM kepada salatoh   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 22:22


Pada 16-11-07 17:08 , salatoh posting:

!!! QUOTE !!!



cuma Kalau nak lebih senang atau nak selamt,orang yang huffaz cari yang huffaz(tak kira sebarang bidang)sebab yang huffaz dia tahu susahnye nak jaga al-quran..bila dah sama-sama huffaz bolehlah mantapkan hafalan masing-masing..betulkan? :-D


apakah yang dimaksudkan dengan senang atau selamat pada pandangan ini?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 17-11-07 23:05


sorila tanya..apa isu utame dan tajuk perbincangan kat sini ek sbnarnyer??keliru..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 01:17


Pada 17-11-07 22:22 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-11-07 17:08 , salatoh posting:

!!! QUOTE !!!



cuma Kalau nak lebih senang atau nak selamt,orang yang huffaz cari yang huffaz(tak kira sebarang bidang)sebab yang huffaz dia tahu susahnye nak jaga al-quran..bila dah sama-sama huffaz bolehlah mantapkan hafalan masing-masing..betulkan? :-D





ana sangat-sangat menyokong...hanya orang yang bergelar huffaz saja tau susah senang nak mantapkan hafazan..kalau tak percaya cubela hafaz sendiri :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 04:32


tapi tak salah pun kalau campur bidang ke.. apapun, jodoh ketentuan Allah, mana kita nak tau kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

shas_uom
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2007
Ahli No: 30019
Posting: 42
Dari: Australia

malaysia  


posticon Posting pada: 19-11-07 07:38


Pada 16-11-07 17:08 , salatoh posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-11-07 22:37 , shas_uom posting:

!!! QUOTE !!!

kalau hafiz/hafizah yang dalam bidang lain macam mana?..faham ke?
contoh, disamping seorang doctor, dia juga seorang hafiz/hafizah :)..
hafiz/hafizah bukan lah hanya kepada ustaz/zah..
Hafaz quran tu juga adalah lebih untuk semua lakukan..
tak semestinya seorang ustazah sahaja atau course2 seangkatan nya..
insyaAllah, kita yang dalam bidang lain ni pun mampu..


betul 2 ana setuju.sangat-sangat..bukan hafiz 0r hafizah dikalangan us or ustazah saja.. :-)
cuma Kalau nak lebih senang atau nak selamt,orang yang huffaz cari yang huffaz(tak kira sebarang bidang)sebab yang huffaz dia tahu susahnye nak jaga al-quran..bila dah sama-sama huffaz bolehlah mantapkan hafalan masing-masing..betulkan? :-D


betul..ana lebih prefer yang dalam tarbiyah sama macam ana...bidang lain + hafaz al-quran. ..saling memahami insyaAllah :)


-----------------
-Allah Knows Best-
[ Telah diedit oleh: shas_uom pada 19-11-07 07:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For shas_uomProfil   Hantar PM kepada shas_uom   Pergi ke shas_uom's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-11-07 08:05


Pada 17-11-07 23:05 , insan_sekular posting:

!!! QUOTE !!!

sorila tanya..apa isu utame dan tajuk perbincangan kat sini ek sbnarnyer??keliru..huhu..


insan_sekular ni..lain kali nak posting kena baca tajuk tu dulu
Tajuk tu kahwin hafiz+hafizah or hafiz/hafizah + lain bidang..mana baik?
Dah tahu topik, baru boleh tulis ye
:-P
kalau boleh semua org nak yang terbaik..tapikan tak semua hafiz/hafizah tu jadi ustaz atau ustazah..yang penting kita jumpa orang yang dapat membimbing kita ke jalan yang lebih baik untuk membina keluarga Islam. :-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 08:28


Pada 18-11-07 04:32 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

tapi tak salah pun kalau campur bidang ke.. apapun, jodoh ketentuan Allah, mana kita nak tau kan..



emmm kalau tak hafizah, kahwin dengan hafiz, tak ada salahnye,
emm memang jodoh tu ketentuan ALLAH...
rezeki anis yang bukan hafizah, dapat suami hafiz...

kalau hafiz carik hafizah saja, siapa yang nak bimbing isteri2 yang bukan hafizah... :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 09:23


Pada 10-11-07 22:36 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 22:16 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

kalau bukan dengan hafiz atau hafizah pun tak ada kurangnya asalkan si dia berilmu dan beramal dengan ilmunya dan mampu memimpin mereka yang dibawahnya ke jalan yang diredaI Allah :bunga:



.. aku sokong :-D


sokong jugak... :-) :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 09:31


.. nak dapat hafizah yang hafaz al-quran itu tak lah kut.. jadi aku carik yang bernama hafizah dah lah.. janji hafizah jugak:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

shas_uom
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2007
Ahli No: 30019
Posting: 42
Dari: Australia

malaysia  


posticon Posting pada: 20-11-07 08:26


Pada 19-11-07 08:28 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-11-07 04:32 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

tapi tak salah pun kalau campur bidang ke.. apapun, jodoh ketentuan Allah, mana kita nak tau kan..



emmm kalau tak hafizah, kahwin dengan hafiz, tak ada salahnye,
emm memang jodoh tu ketentuan ALLAH...
rezeki anis yang bukan hafizah, dapat suami hafiz...

kalau hafiz carik hafizah saja, siapa yang nak bimbing isteri2 yang bukan hafizah... :sopan: :sopan:



erm apa salah nya sehari hafaz lah satu surah :)..insyaAllah lama2 pun akan habis juga...tak pun sebulan ke..kalau surah yang panjang2 tu


-----------------
-Allah Knows Best-


Bookmark and Share

    


  Member Information For shas_uomProfil   Hantar PM kepada shas_uom   Pergi ke shas_uom's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 20-11-07 08:34


kalau ingat semula..
hmmm hmpir2 juga dengan hafiz ni..
tapi jdoh tak kuat..
lagipun saya tak layak untuk org macam ni..
tak apalah...saya yakin yang baik itu semua dr ALLAH



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

fidzislah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2906
Posting: 91
Dari: ipoh:skudai:gombak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 19:55


semua ok sahaja... :-)

layak atau tidak, urusan itu kita serah pada ALLAH swt, dia lebih mengetahui. Setiap jodoh yang ALLAH swt dah tentukan pasti yang terbaik buat diri kita..sama atau tak, pasti dia pelengkap buat kita..

jangan mengharapkan yang terbaik dari pasangan, tapi, lakukanlah dan usahalah jadi yang terbaik buat pasangan.. masing-masing cuba menjadi yang terbaik semampunya,.

yang penting bila dah kawin, pastikan kita saling membantu dalam menuju redha dan kasihNYA, menjadi muslim yang mukmin..

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For fidzislahProfil   Hantar PM kepada fidzislah   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 21:17


bagi saja nama anak ada perkataan al-hafiz kat hujung.. yang perempuan letak al-hafizah..boleh ke TT?hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 21:18


ada anak nanti, bolehlah hantar ke Maahad Taafiz...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 23:33


ala mana-mana pun same..yang penting hati.... jaga lah hati..jangan kau cemari.. eh eh ternasyid plax

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-11-07 07:03


jodoh pertemuan ditangan tuhan,Kalau ditemukan dengan hafiz,alhamdulilah kerna dia dapat membimbing ke arah kebaikan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 30-11-07 07:24


Salam Alaik

dulu ada seorang kenalan hafiz. hmm...dia approach ana. tapi last2 ana yang tolak. mungkin ana rasa belum masanya...tambah pula ana rasa macam tak layak saja untuk somebody yang bergelar hafiz. tak pelah...pada ana, kalau dah tertulis jodoh dengan sesiapa....insyaALLAH ada lah jodoh ana dengan sesiapa nanti.. :malu: kadang-kadang ana tengok...ramai juga yang bukan dari kalangan hafiz...tapi mereka lebih baik dari orang-orang yang hafaz Quran ni. ramai juga sahabat2 ana yang hebat2 orgnya walaupun bukan dari golongan hafiz or hafizah..



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-07 08:51


tengok lah baik pasangan tu macam mana. sebab ALLAH kata wanita baik 4 lelaki baik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

sejadah_usang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26842
Posting: 97

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 15:56


Pada 10-11-07 22:16 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

kalau bukan dengan hafiz atau hafizah pun tak ada kurangnya asalkan si dia berilmu dan beramal dengan ilmunya dan mampu memimpin mereka yang dibawahnya ke jalan yang diredaI Allah :bunga:



Salamullah...

Betul tu, ada juga hafiz/hafizah yang tak bertaqwa, buruk perangainya. ada juga ustaz/ustazah yang tak bertaqwa dan buruk sikapnya. Nak masuk syurga pun ALLAH tak tanya kita ni ustaz ka, imam ka, yang ALLAH tanya TAQWA kita :)

tak kisah siapapun dia janji dia seorang yang bertaqwa...Takbir!!! :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sejadah_usangProfil   Hantar PM kepada sejadah_usang   Quote dan BalasQuote

sejadah_usang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26842
Posting: 97

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 15:57


Pada 15-11-07 22:50 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 22:16 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

kalau bukan dengan hafiz atau hafizah pun tak ada kurangnya asalkan si dia berilmu dan beramal dengan ilmunya dan mampu memimpin mereka yang dibawahnya ke jalan yang diredaI Allah :bunga:



betul tu..yang penting ilmu + amal + akhlak.. tak kiralah siapa mereka, semestinya jodoh yang ditentukan Allah untuk kita adalah yang terbaik untuk kita

p/s: tapi saya mungkin teragak2 menerima seseorang yang baik ilmu amal dan akhlaknya sebab......rasa tak layak..bukan tak nak tapi rasa rendah diri :malu:



rasa diri tak layak itulah yang melayakkan kita :) dan bila rasa diri layak itulah yang tak melayakkan kita :) Terimalah kerana ALLAH yang suruh kita terima pasangan yang soleh/ah walau siapa pun kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sejadah_usangProfil   Hantar PM kepada sejadah_usang   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 15:59


kalau teman mahu selagi tu teman cuba, cuba dan cuba...
bior lah urang perempuan pergi minang Al-hafiz ni...
bior tebai muka saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 16:09


Pada 30-11-07 15:56 , sejadah_usang posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 22:16 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

kalau bukan dengan hafiz atau hafizah pun tak ada kurangnya asalkan si dia berilmu dan beramal dengan ilmunya dan mampu memimpin mereka yang dibawahnya ke jalan yang diredaI Allah :bunga:



Salamullah...

Betul tu, ada juga hafiz/hafizah yang tak bertaqwa, buruk perangainya. ada juga ustaz/ustazah yang tak bertaqwa dan buruk sikapnya. Nak masuk syurga pun ALLAH tak tanya kita ni ustaz ka, imam ka, yang ALLAH tanya TAQWA kita :)

tak kisah siapapun dia janji dia seorang yang bertaqwa...Takbir!!! :D


wahh terubat hati saya..Allah itu Maha Adil..Takbir!!!!!


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 16:12


Pada 30-11-07 15:57 , sejadah_usang posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-11-07 22:50 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 22:16 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

kalau bukan dengan hafiz atau hafizah pun tak ada kurangnya asalkan si dia berilmu dan beramal dengan ilmunya dan mampu memimpin mereka yang dibawahnya ke jalan yang diredaI Allah :bunga:



betul tu..yang penting ilmu + amal + akhlak.. tak kiralah siapa mereka, semestinya jodoh yang ditentukan Allah untuk kita adalah yang terbaik untuk kita

p/s: tapi saya mungkin teragak2 menerima seseorang yang baik ilmu amal dan akhlaknya sebab......rasa tak layak..bukan tak nak tapi rasa rendah diri :malu:



rasa diri tak layak itulah yang melayakkan kita :) dan bila rasa diri layak itulah yang tak melayakkan kita :) Terimalah kerana ALLAH yang suruh kita terima pasangan yang soleh/ah walau siapa pun kita.


aduh saya memang rasa rendah diri..macam semut yang terhempap batu..tak mengapalah serba kurang pun..yang penting lelaki tu terima saya dan keluarga saya seadanya :sopan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nur_islam88
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22181
Posting: 65
Dari: pasir puteh,kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 15:44


Assalamualaikumwbt...
bagi pendapat saya,tak kisah siapa pun dia...yang penting bertaqwa...
hafiz taksemestinya dengan hafizah...dan hafizah tak semestinya dengan hafiz...
jika tidak,bagaimana ingin melahir dan menambahkan bilangan hafiz han hafizah di muka bumi ini...
kalau c isteri sudah hafizah,sekurag2nya dia dapat mendidik suami menjadi hafiz/hafaz quran dan begitulah sebaliknya...dan kemudiannya diturun dan diwariskan kepada zuriat yang bakal dilahirkan...moga-moga bertambahlah orang-orang yang menjaga kalamAllah di muka bumi ini,ameen...
ini pengalaman saya...aya bukan hafizah...tapi pasangan adalah hafiz...alhamdulillah...ilmunya diturunkan kepada saya dan saya dididik sebaik-baik didikan...syukur ke hadrat Ilahi...doakan moga ianya istiqamah...
impian saya ingin melahirkan anak-anak yang hafiz dan hafizah...ameen...
salam khwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islam88Profil   Hantar PM kepada nur_islam88   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 19:16


!!! QUOTE !!!

kahwin hafiz+hafizah or hafiz/hafizah + lain bidang..mana baik?


erm..topiks kawin lagi.. ;-) :roll:
hightlight pada khas hafiz+hafizah
tak kira kerja apa pun... janji kerja tu HALAL di sisi ALLAH
syukur atas apa yang kita dapat...

bidang mana baik..? kerajaan.. swasta.. kerja sendiri..
tak kisahlaa.. bab jodoh ni.. kalau nak diMatching sangat
jenoh juga..nak cari.. :-? :-?

asek-asek cikgu dengan cikgi..
ustz dengan ustazah..

erm.. so.. pokok pangkal..
kalau dah jodoh kita dengan insan yang bukan bergelar
hafiz.. au hafizah.. redha atas ketentuanNya..

:-D :-) :malu:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 19:18


engineer tak ada ke? sian engineer pula....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

fidzislah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2906
Posting: 91
Dari: ipoh:skudai:gombak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 21:37


ada..ada...engineer temasuk lah en.daeng_jati :-) ..janji kita sama-sama amalkan ilmu yang kita pelajari dengan iman dan taqwa kita pada ALLAH swt..

Bak kata ibnu atthailah as-sakandari dalam kitab AL-Hikam

"'khairul ilmi ma kaanatil khassyah maa'hu"
~Ilmu yang baik adalah yang disertai dengan Khassyah, perasaan takut padaNYA dan disertai dengan mengagungkanNYA~

sama-sama kita amal ilmu yang kita pelajari sebab itu bahagian amanah yang ALLAH swt beri pada setiap orang..

insyaALLAH lepas tu akan datang jodoh yang juga mengamal ilmunya dengan iman dan taqwa pada ALLAH swt.. mulia di sisi ALLAH walau dalam pandangan manusia tidak :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fidzislahProfil   Hantar PM kepada fidzislah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-12-07 12:05


bismillahhirrahmanirrahim

Allah telah tentukan jodoh,tapi kita kena berusaha mencarinya..tunang ana seorang hafiz,alhamdulillah..disamping Qur'an,bible jugak dihafalnya..dan ana usahkan nak hafal Qur'an,nak hafal doa panjang sikit pun dah tergeliat..tapi apa pun,tak semestinya seorang yang bukan hafiz tak baik dan tak boleh jadi suami soleh dan sebaliknya..yang petingnya,dia ada agama..baik akhlaqnya, insyaAllah..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 12:17


walaupun suami saya bukan hafiz tapi anak2 saya bakal hafiz dan hafizah..amin.. :-)

huhu keluar tajuk ke? :-D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 12:22


Pada 02-12-07 12:17 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

walaupun suami saya bukan hafiz tapi anak2 saya bakal hafiz dan hafizah..amin.. :-)

huhu keluar tajuk ke? :-D



aminn... tak keluar tajuk kut :P


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 20:38


Pada 30-11-07 07:24 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Alaik

dulu ada seorang kenalan hafiz. hmm...dia approach ana. tapi last2 ana yang tolak. mungkin ana rasa belum masanya...tambah pula ana rasa macam tak layak saja untuk somebody yang bergelar hafiz. tak pelah...pada ana, kalau dah tertulis jodoh dengan sesiapa....insyaALLAH ada lah jodoh ana dengan sesiapa nanti.. :malu: kadang-kadang ana tengok...ramai juga yang bukan dari kalangan hafiz...tapi mereka lebih baik dari orang-orang yang hafaz Quran ni. ramai juga sahabat2 ana yang hebat2 orgnya walaupun bukan dari golongan hafiz or hafizah..



kalau ana approach enti nak tak? hehe


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 08-12-07 20:43


Pada 08-12-07 20:38 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-11-07 07:24 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Alaik

dulu ada seorang kenalan hafiz. hmm...dia approach ana. tapi last2 ana yang tolak. mungkin ana rasa belum masanya...tambah pula ana rasa macam tak layak saja untuk somebody yang bergelar hafiz. tak pelah...pada ana, kalau dah tertulis jodoh dengan sesiapa....insyaALLAH ada lah jodoh ana dengan sesiapa nanti.. :malu: kadang-kadang ana tengok...ramai juga yang bukan dari kalangan hafiz...tapi mereka lebih baik dari orang-orang yang hafaz Quran ni. ramai juga sahabat2 ana yang hebat2 orgnya walaupun bukan dari golongan hafiz or hafizah..



kalau ana approach enti nak tak? hehe



:berfikir: :berfikir: :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 20:48


sedikit bingkisan dari artikel Ustaz Saiful Islam

!!! QUOTE !!!


“Anta gilakah, Hasrizal? Kahwin dengan doktor! Anta tak takut kena tinggal?”, tanya seorang rakan saya.

“Nabi SAW lagi sibuk dari saya. Isteri baginda lebih sibuk dari seorang doktor. Tapi rumah tangga mereka adalah yang paling bahagia. Tentu ada formulanya!”, saya menjawab dengan selamba.

Mudah sahaja jawapan saya itu. Namun saya memang sentiasa memikirkan tentangnya. Sampai begitu sekali persepsi kawan saya. Gilakah saya ini, kerana mahu memperisterikan seorang doktor?

Cabarannya memang besar.

Cabaran pertama adalah soal harga diri. Melalui didikan Islam yang kami terima dalam kuliah, tamrin, usrah dan bacaan buku, perkahwinan antara seorang ustaz dengan seorang doktor tidak pernah dianggap tidak sekufu. Apa yang penting, kedua-duanya saling berpegang kepada nilai-nilai Islam. Kami menilai kehidupan dengan penilaian yang sama dan di situlah keserasian serta persamaan itu wujud.

Namun kehidupan ini tidak seideal itu. Kami perlu berhadapan dengan persepsi masyarakat. Seandainya kami mudah tergugat oleh “apa yang difikirkan oleh orang lainâ€Â, maka tentunya kami akan keletihan menangkis sinis dan sindiran yang ada. Apalah yang ada pada seorang ustaz, jika ukurannya adalah pada sebuah kebendaan? Apakah yang mampu ditawarkan oleh seorang ustaz kerana ‘ilmu agama’ tidak pernah menjanjikan kekayaan bagi pejuangnya. Kami saling menerima, atas realiti itu.

artikel penuh di http://saifulislam.com/?p=75#comment-9711


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

murabbiyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.11.2007
Ahli No: 31754
Posting: 26
Dari: LABUAN

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 14:03


assalamualaikum wbt,,,

alangkah bahagianya jika dijodohkan dengan hafi atau hafizah,, namun,, bagi hafiz dan hafizah itu sendiri pada pendapat ana,, lebih baiklah berkahwin dengan hafi atau hafizah juga atau dengan orang yang memahami rutin hidup mereka agar mereka dapat membentuk jodoh mereka menjadi hafiz atau hafizah juga dan bukan sebaliknya,, wallahualam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For murabbiyahProfil   Hantar PM kepada murabbiyah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 15:18


kalau saya, saya prefer lelaki yang "bukan hafiz dan bukan pelajar agama" tapi yang ada rindu dan usaha untuk ilmu + amal + akhlak..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 15:50


Pada 12-12-07 15:18 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kalau saya, saya prefer lelaki yang "bukan hafiz dan bukan pelajar agama" tapi yang ada rindu dan usaha untuk ilmu + amal + akhlak..



ana pun macam itu juga...yang penting sekali sekufu dengan kita..bukan sekufu dengan harta benda,rupa,pangkat..tapi memikiran kita.. :-) :malu:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 16:01


Pada 12-12-07 15:50 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-12-07 15:18 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kalau saya, saya prefer lelaki yang "bukan hafiz dan bukan pelajar agama" tapi yang ada rindu dan usaha untuk ilmu + amal + akhlak..



ana pun macam itu juga...yang penting sekali sekufu dengan kita..bukan sekufu dengan harta benda,rupa,pangkat..tapi memikiran kita.. :-) :malu:



betul3..yang sederhana..bukan yang fikiran satu arah saja..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 16:46


em,saya rasa jodoh tu tak kira lah sesiapa janji fikrah islam tu sentiasa ada pada mereka..

kadang-kadang orang yang belajar agama ni fikrah dia tak kepada islam sangat..belajar saja agama tapi terang-terang dia yang menyokong orang yang memang bulat2 tolak islam..

so nak cari pasangan biarlah yang fikrahnya betul-betul menginginkan islam dan ada ciri3 soleh dan solehah...

baru bahagia dunia akhirat,tak begitu.... :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 16:54


Pada 12-12-07 15:18 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kalau saya, saya prefer lelaki yang "bukan hafiz dan bukan pelajar agama" tapi yang ada rindu dan usaha untuk ilmu + amal + akhlak..



Ilmu itu jalan kepade amal, amal itu tangge kepade iman.

Dan akhirnya iman melahirkan akhlak


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

shas_uom
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2007
Ahli No: 30019
Posting: 42
Dari: Australia

malaysia  


posticon Posting pada: 26-12-07 23:28


Pada 12-12-07 14:03 , murabbiyah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum wbt,,,

alangkah bahagianya jika dijodohkan dengan hafi atau hafizah,, namun,, bagi hafiz dan hafizah itu sendiri pada pendapat ana,, lebih baiklah berkahwin dengan hafi atau hafizah juga atau dengan orang yang memahami rutin hidup mereka agar mereka dapat membentuk jodoh mereka menjadi hafiz atau hafizah juga dan bukan sebaliknya,, wallahualam bissawab


Betul..tapi nak dibetulkan di sini tak semstinya golongan hafiz dan hafizah tu dr golongan yang masuk maahad tahfiz saja..
ada jugak dr golongan profesional dan selalunya yang ni akan lebih di uji.. ye lah nak hafaz 2 benda, belajar dan al quran

Moga di permudahkan Allah ...Ameen~


-----------------
-Allah Knows Best-


Bookmark and Share

    


  Member Information For shas_uomProfil   Hantar PM kepada shas_uom   Pergi ke shas_uom's Website   Quote dan BalasQuote

shas_uom
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2007
Ahli No: 30019
Posting: 42
Dari: Australia

malaysia  


posticon Posting pada: 26-12-07 23:33


Pada 12-12-07 16:01 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-12-07 15:50 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-12-07 15:18 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kalau saya, saya prefer lelaki yang "bukan hafiz dan bukan pelajar agama" tapi yang ada rindu dan usaha untuk ilmu + amal + akhlak..



ana pun macam itu juga...yang penting sekali sekufu dengan kita..bukan sekufu dengan harta benda,rupa,pangkat..tapi memikiran kita.. :-) :malu:



betul3..yang sederhana..bukan yang fikiran satu arah saja..




Erm kalau fikiran semua org nak kan redha Allah..bukan kah satu arah???....


-----------------
-Allah Knows Best-


Bookmark and Share

    


  Member Information For shas_uomProfil   Hantar PM kepada shas_uom   Pergi ke shas_uom's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 23:57


ingatkan ummu tadi..avatar sama
erm saya maksudkan "fikiran"
adalah tu tersiratnya...
yang saya maksudkan adalah..... hehe rahsia.. menyurat saja..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.171502 saat. Lajunya....