Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 15
Ahli: 0
Jumlah: 15




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 20 hari yang lalu
izdham: 29 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 39 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: hargailah apa yang kita miliki


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» hargailah apa yang kita miliki

Please Mendaftar To Post


Oleh hargailah apa yang kita miliki

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-11-07 07:14


kita tidak akan tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya..Tetapi sungguh benar bahwa kita tidak tahu apa yang kita belum miliki sampai kita mendapatkannya...jadi hargailah apa yang kita ada sekarang kerna kalau kita lepaskan apa yang kita ada sekarang,belum tentu lagi yang baru kita miliki akan sapai dengan yang sebelumnya..sama seperti pasangan yang bercinta ataupun yang berkahwin,terimalah seadanya kekurangan diri pasangan kita kerna kita telah memilih dia sebagai pasangan kita..jadi hargailah dia..jangan diratapi kehilangannya suatu hari nanti kerna kesilapan kita sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 08:09


wahh syukran jiddan atas peringatan..begitulah manusia terlalu sedikit yang bersyukur..bila terima yang kecil mesti terlintas dalam hati, kan bagus kalau saya dapat yang besar tu..

yang kulit hitam nak kulit putih..yang hidung begini nak hidung begitu..ya Allah kalaulah mereka melihat yang lebih kurang bernasib baik kaki kudung, muka cacat..pasti mereka bersyukur sangat dengan apa yang mereka ada..

kalaulah melihat orang2 sakit terlantar koma kat hospital, wayar bersambung2 dengan badan mesti mereka menghargai waktu sihat dan menggunakannya untuk beribadah..takut2 esok lusa nikmat sihat pinjaman ditarik balik kan dah tak boleh solat cara biasa..

p/s: untuk diri dan semua :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 08:36


.. asal tiba-tiba aku rasa macam baru bangun dari tidur ini.. tiba-tiba rasa macam tersedar pula.. ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 08:56


sukarnya nak menghargai apa yang ada di depan mata... seringkali leka teringatkan apa yang ingin digapai, lantas meninggalkan apa yang telah dicapai... :cry::cry::cry:

apa yang ada, jarang disyukuri
apa yang tiada sering dirisaukan
nikmat yang dikecap barukan terasa
bila hilang di dalam genggaman

apa yang diburu timbul rasa jemu
bila sudah di dalam genggaman

dunia ibarat air laut
diminum hanya menambah haus...
nafsu bagaikan fatamorgana
indah dimata namun tiada

panas yang membahang
disangka air
dunia dan nafsu bagai bayang2
dlilihat ada ditangkap hilang


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 09-11-07 09:20


ya.. kita perlu menghargai apa yang kita miliki sekarang dan bersyukur kepada Allah swt.. tapi, semua itu tetap bukan 'milik' kita! :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 09:24


Pada 09-11-07 08:56 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

sukarnya nak menghargai apa yang ada di depan mata... seringkali leka teringatkan apa yang ingin digapai, lantas meninggalkan apa yang telah dicapai... :cry::cry::cry:

apa yang ada, jarang disyukuri
apa yang tiada sering dirisaukan
nikmat yang dikecap barukan terasa
bila hilang di dalam genggaman

apa yang diburu timbul rasa jemu
bila sudah di dalam genggaman

dunia ibarat air laut
diminum hanya menambah haus...
nafsu bagaikan fatamorgana
indah dimata namun tiada

panas yang membahang
disangka air
dunia dan nafsu bagai bayang2
dlilihat ada ditangkap hilang



em...em... :oops:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 09-11-07 09:38


jangan pernah ungkit apa yang kita tak ada..tapi bersyukurlh dengan apa yang kita ada sekarang
Terima Kasih Allah
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 09:49


Pada 09-11-07 08:56 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!



dunia ibarat air laut
diminum hanya menambah haus...
nafsu bagaikan fatamorgana
indah dimata namun tiada



wahh menusuk kalbu ini cik ismi..buat sendiri ke lagu nasyid ni?

p/s: kalau lagu nak.... :bunga:



Firman Allah SWT:

KUjadikan kamu adalah untuk mengabdi kepadaKU berpanjangan, supaya kamu bersyukur kepadaKU banyak-banyak dan supaya kamu bertasbih kepadaKU pagi dan petang


Aku tutupi keburukanmu. Aku malu kepadamu tapi engkau tidak malu terhadapKU, engkau melupakan Aku dan mengingat selainKU, engkau takut kepada manusia dan merasa aman terhadapKU, engkau takut seksaan mereka tapi engkau tidak takut akan kemarahanKU


wahai sekalian manusia, sejauh mana engkau cenderung kepada dunia dan sejauh mana engkau mencintaiKU, maka sekadar itulah darjatmu disisiKU kerana sesungguhnya tidak Aku campurkan antara cinta kepadaKU dengan cinta kepada dunia dalam satu hati untuk selama2nya..

sumber buku: nasihat dan bimbingan hadith qudsi


kita leka mencari dan mengejar cinta manusia dan cinta dunia.. terlupa cinta Allah yang ada di depan mata.. leka mencari yang belum diperolehi dan meratapi yang telah hilang sehinggakan yang ada sekarang terlepas pandang

p/s: lupa mencintai Allah maksudnya tidak bersyukurlah kan :-? sebab kan kalau orang yang bagi kita hadiah, baik dengan kita, kita akan ucap terima kasih dan kita suka yang baik dengan kita daripada yang jahat..dan pemberi segala nikmat yang sebenar adalah Allah yang Maha Penyayang dan Maha Pemurah :bunga: :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 09:56


betul lah cik ismi...ayat best...
kalau ada lagu,send lah...
kalau bukan lagu,nak copy paste saja...
hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-11-07 10:21


Pada 09-11-07 07:14 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

kita tidak akan tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya..Tetapi sungguh benar bahwa kita tidak tahu apa yang kita belum miliki sampai kita mendapatkannya...jadi hargailah apa yang kita ada sekarang kerna kalau kita lepaskan apa yang kita ada sekarang,belum tentu lagi yang baru kita miliki akan sapai dengan yang sebelumnya..sama seperti pasangan yang bercinta ataupun yang berkahwin,terimalah seadanya kekurangan diri pasangan kita kerna kita telah memilih dia sebagai pasangan kita..jadi hargailah dia..jangan diratapi kehilangannya suatu hari nanti kerna kesilapan kita sendiri..


itu yang paling ditakuti..tak tahu kita akan dapat dia ke tak..
semoga kekal hingga akhirnya dengan izinNYA


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 09-11-07 11:22


Assalamualaikum
selalu nak menghargai apa yang tidak saya miliki......... :-(

P/S : cik ismi ambil lagu tu...lagu The Zikr..Raihan..dan Saujana...
Antara Dua Cinta

[ Telah diedit oleh: sayatetapsaya pada 09-11-07 11:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-11-07 11:41


Kadang-kadang kita lupa
walaupun kita sedar sebenarnya apa yang kita miliki
bukan hak kita...bukan milik kita.
Namun kita masih mengatakan ia milik kita...
walaupun kita bukan berhak...
ke atas semua itu mahupun sebesar zarah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-07 11:42


bismillahhirrahmanirrahim

kita takkan sedar sesuatu yang kita miliki itu tersangatlah berharga malah tidaj menghargainya sehinggalah kita kehilangannya......................


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 09-11-07 11:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-11-07 12:35


kadangkala,bila dah kehilangan sesuatu tu baru kita sedar yang dia bermakna dalam hidup kita..tapi biasalah manusia memang tak puas dengan apa yang ada...jagalah anugerah yang Allah swt bagi kepada kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 13:44


Pada 09-11-07 12:35 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

kadangkala,bila dah kehilangan sesuatu tu baru kita sedar yang dia bermakna dalam hidup kita..tapi biasalah manusia memang tak puas dengan apa yang ada...jagalah anugerah yang Allah swt bagi kepada kita..


ya, benar kata ukhti.. bila kehilangan baru kita akan menghargainya.. bila saat itu tiba, usah dikesalkan lagi..

:-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 13:58


Pada 09-11-07 07:14 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

kita tidak akan tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya..Tetapi sungguh benar bahwa kita tidak tahu apa yang kita belum miliki sampai kita mendapatkannya...jadi hargailah apa yang kita ada sekarang kerna kalau kita lepaskan apa yang kita ada sekarang,belum tentu lagi yang baru kita miliki akan sapai dengan yang sebelumnya..sama seperti pasangan yang bercinta ataupun yang berkahwin,terimalah seadanya kekurangan diri pasangan kita kerna kita telah memilih dia sebagai pasangan kita..jadi hargailah dia..jangan diratapi kehilangannya suatu hari nanti kerna kesilapan kita sendiri..


Sesungguhnya bagi orang bersyukur maka nikmat yang diperolehinya semakin bertambah. Ini jelas dinyatakan Allah dengan firman-Nya yang bermaksud:

"Jika kamu bersyukur maka Aku (Tuhan) akan menambah (nikmat) itu kepada kamu. Dan jika kamu engkar maka sesungguhnya seksa Aku amat pedih." - (Surah Ibrahim, ayat 7).

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:16


trover99 dan cik kinah

yang rangkap2 dibawah tulisan ismi, tu lagu...
betullah kata tuan tetap....
tapi yang ini ismi ambil dari lagu saujana, antara 2 cinta...
bagaimana nak send ek...?? :berfikir:

p/s: ismi sangat suka lagu ni... dedolu,sampai roomate pun dah terhafal sebab selalu sangat dengar... huhuhu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

farah_humaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31651
Posting: 55
Dari: kedah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 12:37


Pada 09-11-07 07:14 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

kita tidak akan tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya..Tetapi sungguh benar bahwa kita tidak tahu apa yang kita belum miliki sampai kita mendapatkannya...jadi hargailah apa yang kita ada sekarang kerna kalau kita lepaskan apa yang kita ada sekarang,belum tentu lagi yang baru kita miliki akan sapai dengan yang sebelumnya..sama seperti pasangan yang bercinta ataupun yang berkahwin,terimalah seadanya kekurangan diri pasangan kita kerna kita telah memilih dia sebagai pasangan kita..jadi hargailah dia..jangan diratapi kehilangannya suatu hari nanti kerna kesilapan kita sendiri..




waahh...terharu lah..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_humairaProfil   Hantar PM kepada farah_humaira   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 10-11-07 13:22


ye...terus menghargai apa yang dimilki agar tak kehilagan nya...tak kisah lah harta atau apekebenda...janji kita hargainya... :kelip:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 14:03


kita selalu tak prasan apa yang kita ada tapi bila dah tak ada, rasa berharga sangat dalam hidup ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 14:57


iye2.. ana sendiri pernah menghadapinya.. sangat menyesal sekali.. tapi apa boleh dibuat.. nasi sudah jadi beras.. eh silap bubur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islam88
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22181
Posting: 65
Dari: pasir puteh,kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 12:14


kita tidak akan tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya..Tetapi sungguh benar bahwa kita tidak tahu apa yang kita belum miliki sampai kita mendapatkannya...jadi hargailah apa yang kita ada sekarang kerna kalau kita lepaskan apa yang kita ada sekarang,belum tentu lagi yang baru kita miliki akan sapai dengan yang sebelumnya..sama seperti pasangan yang bercinta ataupun yang berkahwin,terimalah seadanya kekurangan diri pasangan kita kerna kita telah memilih dia sebagai pasangan kita..jadi hargailah dia..jangan diratapi kehilangannya suatu hari nanti kerna kesilapan kita sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islam88Profil   Hantar PM kepada nur_islam88   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 12:25


patah tumbuh hilang berganti...

mengertilah...

walaupun berbeza zahirnya..

terimalah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 12:28


:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 06-12-07 13:09


bila cerita macam ni..sdey pula :-( :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 13:15


Pada 06-12-07 12:25 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

patah tumbuh hilang berganti...

mengertilah...

walaupun berbeza zahirnya..

terimalah.....
:-) :-) :-) macam kenal saja lirik ni........

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 13:45


Pada 06-12-07 13:15 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-12-07 12:25 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

patah tumbuh hilang berganti...

mengertilah...

walaupun berbeza zahirnya..

terimalah.....
:-) :-) :-) macam kenal saja lirik ni........


pun macam kenal :sopan:

haha.. ini lagu sama-sama dengan kakak atas pokok kopi masa kecil2 dulu.. :sopan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 14:37


Pada 06-12-07 13:45 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-12-07 13:15 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

:-) :-) :-) macam kenal saja lirik ni........


pun macam kenal :sopan:



:welcome: :welcome: :welcome:
jangan dikesal.. kiranya kau terrrsiksa...
suratan takdir yang telah menimpa..
kita......

sambunggg kinah.. sambung puteri.. jangan tak sambung.... :sopan: :sopan: :kelip: :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 14:40


Pada 06-12-07 14:37 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-12-07 13:45 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-12-07 13:15 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

:-) :-) :-) macam kenal saja lirik ni........


pun macam kenal :sopan:



:welcome: :welcome: :welcome:
jangan dikesal.. kiranya kau terrrsiksa...
suratan takdir yang telah menimpa..
kita......

sambunggg kinah.. sambung puteri.. jangan tak sambung.... :sopan: :sopan: :kelip: :kelip:

terlerai janji semalamm.......alamakkkk...lupa liriklahhh plakkk.... :-? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 14:49


Aku Tak Marah

Kalau cinta katakanlah
Tidak aku terus gelisah
Kalau diam mana ku tahu
Aku takut ku kan berlalu pergi dari mu

Kalau benci lepaskanlah
Tidak aku tidak marah
Kalau diam siapa yang tahu
Kalau begitu tak mungkin aku terus menunggu

Tiada guna diam saja
Berterus teranglah segala
Kini masa dah tiba
Cinta tak perlu pura-pura

Kalau cinta katakanlah
ku tak mahu terus gelisah
Kalau diam tak ku tahu
Mungkin aku pergi berlalu
Lepaskanlah kalau kau benci
Tidak sekali ku marah pada mu
Ku tak marah

Lepaskanlah ku tak marah
Lepaskanlah ku tak kisah

Cinta tak perlu berpura-pura
Kau pun tahu
Tak perlu pura-pura

Aku tak mahu berpura-pura
Engkau pun tahu aku tak marah

( Lagu : Saari Amri - Lirik : Saari Amri )

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 14:51


kita sebenarnya tak punya apa, semuanya hanyalah pinjaman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 14:53


Pada 06-12-07 12:14 , nur_islam88 posting:

!!! QUOTE !!!

kita tidak akan tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya..Tetapi sungguh benar bahwa kita tidak tahu apa yang kita belum miliki sampai kita mendapatkannya...jadi hargailah apa yang kita ada sekarang kerna kalau kita lepaskan apa yang kita ada sekarang,belum tentu lagi yang baru kita miliki akan sapai dengan yang sebelumnya..sama seperti pasangan yang bercinta ataupun yang berkahwin,terimalah seadanya kekurangan diri pasangan kita kerna kita telah memilih dia sebagai pasangan kita..jadi hargailah dia..jangan diratapi kehilangannya suatu hari nanti kerna kesilapan kita sendiri..
puteri tersentuh hatiiii....... :-( :cry: :-( :cry: :-( :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 15:00


Pada 06-12-07 14:49 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Aku Tak Marah



haaaa tuuuu dia dah mai dahh....

full lirik lagi :sopan: :sopan: :sopan:



:jangan: :jangan: :jangan: tu puteri.. cuube lagi... :P :sopan: :sopan:

p/s: bebetul menjiwang memasing time hujan ni ek.. :sopan: :sopan: :sopan: :malu:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 15:22


Pada 06-12-07 14:40 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!



:welcome: :welcome: :welcome:
jangan dikesal.. kiranya kau terrrsiksa...
suratan takdir yang telah menimpa..
kita......

sambunggg kinah.. sambung puteri.. jangan tak sambung.... :sopan: :sopan: :kelip: :kelip:

terlerai janji semalamm.......alamakkkk...lupa liriklahhh plakkk.... :-? :-? :-?

puteri bukan semalam

terlerai janji setia
musnahlah segalanya
mahkota impian
andainya aku tiada usahlah ditangiskan kehilangan....


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 15:36


Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula...
Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata....
Jika aku bukan pelita yang mampu menerangi malam..
Memadailah aku menjadi kunang-kunang yang menemani dikegelapan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 15:40


Pada 06-12-07 15:36 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula...
Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata....
Jika aku bukan pelita yang mampu menerangi malam..
Memadailah aku menjadi kunang-kunang yang menemani dikegelapan..


tercari-cari ayat ni, aye dah paste :D


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

farah_humaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31651
Posting: 55
Dari: kedah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 15:52


Anugerah Allah kepada hambaNYA adalah nikmat,kemudian dcabut nikmat& d gantikan dengan sabar,maka apa yang d ganti itu lebih baik daripada yang dicabutnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_humairaProfil   Hantar PM kepada farah_humaira   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 16:22


Pada 06-12-07 15:22 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-12-07 14:40 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!



:welcome: :welcome: :welcome:
jangan dikesal.. kiranya kau terrrsiksa...
suratan takdir yang telah menimpa..
kita......

sambunggg kinah.. sambung puteri.. jangan tak sambung.... :sopan: :sopan: :kelip: :kelip:

terlerai janji semalamm.......alamakkkk...lupa liriklahhh plakkk.... :-? :-? :-?

puteri bukan semalam

terlerai janji setia
musnahlah segalanya
mahkota impian
andainya aku tiada usahlah ditangiskan kehilangan....

;-) ;-) thats right......kak inah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 20:53


!!! QUOTE !!!

Ya Allah
Today, upon a bus,
I saw a girl with golden hair.
and wished I was as fair.
When suddenly she rose to leave,
I saw her hobble down the aisle.
She had one leg and wore a crutch.
But as she passed, a smile.
Ya Allah, forgive me when I whine.
I have 2 legs, the world is mine.

I stopped to buy some candy.
The lad who sold it had such charm.
I talked with him, he seemed so glad.
If I were late, it'd do no harm.
And as I left, he said to me,
"I thank you, you've been so kind.
It's nice to talk with folks like you.
You see," he said, "I'm blind."
Ya Allah, forgive me when I whine.
I have 2 eyes, the world is mine.

Later while walking down the street,
I saw a child with eyes of blue.
He stood and watched the others play.
He did not know what to do.
I stopped a moment and then I said,
"Why don't you join the others, dear?"
He looked ahead without a word.
And then I knew, he couldn't hear.
Ya Allah, forgive me when I whine.
I have 2 ears, the world is mine.

With feet to take me where I'd go.
With eyes to see the sunset's glow.
With ears to hear what I'd know.
Ya Allah, forgive me when I whine.
I've been blessed indeed, the world is mine.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-12-07 07:13


tak semua yang kita impikan dan harapkan kita akan perolehi..apa yang telah kita ada hari ini,jagalah ia sebaik mungkin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 09:11


CARILAH CINTA


Carilah cinta yang sejati
Yang ada hanyalah padaNya
Carilah cinta yang hakiki
Yang hanya padaNya Yang Esa

Carilah cinta yang abadi
Yang ada hanyalah padaNya
Carilah kasih yang kekal selamanya
Yang ada hanyalah pada Tuhanmu

Di dalam mencari cinta yang sejati
Banyaknya ranjau kan ditempuhi
Di dalam mendapat cinta yang hakiki
Banyaknya onak yang di redahi

Namun janjiNya kepada hambaNya
Tidak pernah dimungkiri
Dan tidak pernah melupakanmu

Yakinlah kepada Tuhanmu
Kerna Dialah cinta Hakiki



p/s :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 09:55


yang belum dimiliki tapi dihargai..
yang belum pasti dimiliki tapi dihargai..

macamana tu?
adakah macam tu?

hehe saya menghargai dia :sopan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 10:06


Terus terang saya memang hargai apa yang saya miliki, sebab saya rasa kalau nak dapat sesuatu tu memang susah, mungkin ada hikmahnya yang Allah nak tunjuk pada saya...nak dapat kerja ke, duit ke, nak dapat hand phone canggih ke, kereta ke, even isteri...saya kena usaha lebih..

Kalau dalam topik hubungan wanita - lelaki ni sudah tentu saya hargai isteri saya...ya memang ramai lagi wanita dan cantik serta baik...tetapi bolehkah mereka ni sama seperti isteri saya sekarang.

boleh wanita yang baik itu sebaik isteri saya apabila berhubungan dengan saya.

Bolehkah wanita yang cantik itu mengawal kecantikannya hanya untuk saya...saya tak mahu ambil risiko..kerana risikonya terlalu mahal untuk dibayar...untuk ditanggung..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 10:45


salam

kekadang kita tidak merhargai bila kewujudannya
tapi kita mengahargai bila ketiadaannya

itulah lumrah manusia

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 12:56


salam..
bila kehilangan sesuatu / seseorang.. baru terasa kepentingannya..hargai lah apa yang saja yang diberi tok kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 15:23


Pada 06-12-07 20:53 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Ya Allah
Today, upon a bus,
I saw a girl with golden hair.
and wished I was as fair.
When suddenly she rose to leave,
I saw her hobble down the aisle.
She had one leg and wore a crutch.
But as she passed, a smile.
Ya Allah, forgive me when I whine.
I have 2 legs, the world is mine.

I stopped to buy some candy.
The lad who sold it had such charm.
I talked with him, he seemed so glad.
If I were late, it'd do no harm.
And as I left, he said to me,
"I thank you, you've been so kind.
It's nice to talk with folks like you.
You see," he said, "I'm blind."
Ya Allah, forgive me when I whine.
I have 2 eyes, the world is mine.

Later while walking down the street,
I saw a child with eyes of blue.
He stood and watched the others play.
He did not know what to do.
I stopped a moment and then I said,
"Why don't you join the others, dear?"
He looked ahead without a word.
And then I knew, he couldn't hear.
Ya Allah, forgive me when I whine.
I have 2 ears, the world is mine.

With feet to take me where I'd go.
With eyes to see the sunset's glow.
With ears to hear what I'd know.
Ya Allah, forgive me when I whine.
I've been blessed indeed, the world is mine.


oh Allah, forgive me when i whine.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-02-08 07:36


sekali kita hilang org yang kita sayang,kesannye akan terasa teramat sangat..mungkin kita akan dapat dia kembali dan mungkin juga kita akan terus kehilangannye sapai bila2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

ibnusina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10405
Posting: 146
Dari: bumi ciptaan-NYA

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-02-08 10:04


Santun wajah..persis bak sinar mentari pagi..
Seraut kasih..bisa melenyapkan sejuta bisa..
Sekilas pandang..terpesona umpama terlihat kejora..
Sepotong ayat..melonggarkan keegoaan hati..
Seurat rindu..malam tak keruan menanti siang..
Secebis cinta..terang dunia bersuluh nur…………………

Aku menghargai apa di depan…
Aku bersyukur atas kurniaan
Aku gembira untuk kesekian kali
Kekalkan aku dalam ikatan cinta ini Ya Rabb..
Moga selamanya ukhwah terpatri
Disini…
Dihati…




_____________
aku bukan jiwang..tapi ada jiwa

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 20:09


Pada 21-02-08 10:04 , ibnusina posting:

!!! QUOTE !!!

Santun wajah..persis bak sinar mentari pagi..
Seraut kasih..bisa melenyapkan sejuta bisa..
Sekilas pandang..terpesona umpama terlihat kejora..
Sepotong ayat..melonggarkan keegoaan hati..
Seurat rindu..malam tak keruan menanti siang..
Secebis cinta..terang dunia bersuluh nur…………………

Aku menghargai apa di depan…
Aku bersyukur atas kurniaan
Aku gembira untuk kesekian kali
Kekalkan aku dalam ikatan cinta ini Ya Rabb..
Moga selamanya ukhwah terpatri
Disini…
Dihati…




_____________
aku bukan jiwang..tapi ada jiwa



ayat masyuk....hehehe... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-03-08 21:39


Moralnya..bersyukur atas apa yang dikurniakan kerana semuanya adalah pinjam-pinjaman :-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 22:33


Pada 06-12-07 14:49 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Aku Tak Marah
Tiada guna diam saja
Berterus teranglah segala
Kini masa dah tiba
Cinta tak perlu pura-pura

Kalau cinta katakanlah
ku tak mahu terus gelisah
Kalau diam tak ku tahu
Mungkin aku pergi berlalu
Lepaskanlah kalau kau benci
Tidak sekali ku marah pada mu
Ku tak marah


( Lagu : Saari Amri - Lirik : Saari Amri )


Alahai...mr aye...ana pun tak marah jugak...hihi...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 17-03-08 14:39


Bismillahhirrahmanirrahim

erm..manusia ni sellaunya tak menghargai apa yang dimiliki..kekadang bsesuatu itu tersangat bermakna buatnya tapi mungkin kerana ego atau keras kepala,ia tidak diendah..akan hanya menyedari bila ia sudah tiada..atau hilang..hargailah apa yang dimiliki selagi ianya masih dipinjamkan pada kita...................

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-04-08 06:59


hargailah anugerah yang diberikan Allah swt kerna kita tak tahu sampai bila kita dapat memilikinya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 10:23


memang betul kita kena hargai dan menerima dengan seadanya.. sekiranya kita dah kehilangan baru kita merindui benda yang kita hilang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-05-08 23:46


Diriku menghargai
1. Al-Quran uang sering bersama ku
2. Ibu-bapa dan keluargaku
3. Sahabat2 yang sering disisi menemaniku
4. Adik2 angkat ku
5. Ummat Islam seluruhnya...

dan aku...amat menghargai diri kalian... :welcome:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 25-05-08 23:51


Pada 09-11-07 09:38 , fiera_mz posting:

!!! QUOTE !!!

jangan pernah ungkit apa yang kita tak ada..tapi bersyukurlh dengan apa yang kita ada sekarang
Terima Kasih Allah
:)


Assalamualaikum .....emm..betul tu..kadang-kadang kita nampak apa yang org lain ada...tapi kita terlupa apa yang kita ada...sedangkan bila dah dapat belum tentu lagi sesuai dengan kita ....dan kita bahagia dengan perkara tersebut.... 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

nurfarhanazulkafli
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27242
Posting: 46
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 26-05-08 11:49


Pada 09-11-07 09:49 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 08:56 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!



dunia ibarat air laut
diminum hanya menambah haus...
nafsu bagaikan fatamorgana
indah dimata namun tiada



wahh menusuk kalbu ini cik ismi..buat sendiri ke lagu nasyid ni?

p/s: kalau lagu nak.... :bunga:



Firman Allah SWT:

KUjadikan kamu adalah untuk mengabdi kepadaKU berpanjangan, supaya kamu bersyukur kepadaKU banyak-banyak dan supaya kamu bertasbih kepadaKU pagi dan petang


Aku tutupi keburukanmu. Aku malu kepadamu tapi engkau tidak malu terhadapKU, engkau melupakan Aku dan mengingat selainKU, engkau takut kepada manusia dan merasa aman terhadapKU, engkau takut seksaan mereka tapi engkau tidak takut akan kemarahanKU


wahai sekalian manusia, sejauh mana engkau cenderung kepada dunia dan sejauh mana engkau mencintaiKU, maka sekadar itulah darjatmu disisiKU kerana sesungguhnya tidak Aku campurkan antara cinta kepadaKU dengan cinta kepada dunia dalam satu hati untuk selama2nya..

sumber buku: nasihat dan bimbingan hadith qudsi


kita leka mencari dan mengejar cinta manusia dan cinta dunia.. terlupa cinta Allah yang ada di depan mata.. leka mencari yang belum diperolehi dan meratapi yang telah hilang sehinggakan yang ada sekarang terlepas pandang

p/s: lupa mencintai Allah maksudnya tidak bersyukurlah kan :-? sebab kan kalau orang yang bagi kita hadiah, baik dengan kita, kita akan ucap terima kasih dan kita suka yang baik dengan kita daripada yang jahat..dan pemberi segala nikmat yang sebenar adalah Allah yang Maha Penyayang dan Maha Pemurah :bunga: :bunga:


kalau xsLap ni Lgu THE ZIKR..tajuk saya tak ingat pula..he


-----------------
"ALLAH don't give us what we want, instead He gives us what we need.. redha di atas setiap ketetapannya..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfarhanazulkafliProfil   Hantar PM kepada nurfarhanazulkafli   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 26-05-08 11:55


apabila dunia hampir kiamat akan berlaku fitnah seperti potongan malam yang gelap, fitnah seperti kepulan asap, dalam situasi itu hati manusia akan mati seperti matinya tubuh badan mereka, mereka beriman pada pagi hari dan kufur pada waktu petang, beriman pada waktu petang dan kufur pada waktu pagi antara mereka ada puak yang menjual akhlak dan agama mereka dengan habuan dunia.
(hadis riwayat Ahmad)

p/s: syukurilah nikmat Iman dan Islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 12:47


Pada 21-02-08 10:04 , ibnusina posting:

!!! QUOTE !!!

Santun wajah..persis bak sinar mentari pagi..
Seraut kasih..bisa melenyapkan sejuta bisa..
Sekilas pandang..terpesona umpama terlihat kejora..
Sepotong ayat..melonggarkan keegoaan hati..
Seurat rindu..malam tak keruan menanti siang..
Secebis cinta..terang dunia bersuluh nur…………………

Aku menghargai apa di depan…
Aku bersyukur atas kurniaan
Aku gembira untuk kesekian kali
Kekalkan aku dalam ikatan cinta ini Ya Rabb..
Moga selamanya ukhwah terpatri
Disini…
Dihati…




_____________
aku bukan jiwang..tapi ada jiwa


:kelip: :-) :bunga: :bunga:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-07-08 00:42


:-) Assalamualaikum



    Begitulah manusia yang penuh dengan kelemahan...biasanya macam tulah...ada depan mata macam tak dihargai...bila tiada...tercari-cari...yang paling menyedihkan bila kita lambat menyedari orang yang paling berharga dalam hidup kita...dan bila kita tersedar yang kita perlukan dia....dia dah pergi meninggalkan kita....

Hargailah apa yang ada sekeliling kita....jangan terlalu mengharap kesempurnaan pada seseorang dan tidak menghargai dia...sedangkan diri kita juga penuh dengan kelemahan.... :-)


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

mujaheedah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.07.2008
Ahli No: 33912
Posting: 3
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-07-08 09:43


erm...

"u dont have to find a prfect person to be you friend..
it is hanya nice to have a true friend who cares for each other when both of you together..
once we have met da one who is destined to be our soulmate, dont let them go as we hanya dont know when will we meet da one like them..."

:smile:


-----------------
"hidup ini indah andai segalanya kerana ALLAH..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujaheedahProfil   Hantar PM kepada mujaheedah   Quote dan BalasQuote

mujaheedah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.07.2008
Ahli No: 33912
Posting: 3
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-07-08 09:57


erm...

"u dont have to find a prfect person to be your friend..
it is hanya nice to have a true friend who cares for each other when both of you together..
once we have met da one who is destined to be our soulmate,dont let them go as we hanya dont know when will we meet da one like them.."


-----------------
"hidup ini indah andai segalanya kerana ALLAH..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujaheedahProfil   Hantar PM kepada mujaheedah   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-07-08 10:38


manusia takkan puas dengan apa yang dia dapat..kita tak sedar yang kehadiran si dia yang ada dekat dengan kita,tapi kita masih lagi mencari yang lebih baik baik tanpa kita sedari yang berada dekat dengan kita lebih mengetahui isi hati kita..dan mungkin juga dia yang terbaik untuk kita..dan kita tak tahu nak hargai kehadirannye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 04-07-08 21:46


salam
i think about me when i read this article.ha, saya suka kata kata zulman.saya pun sama.untuk mendapatkan sesuatu saya perlu berusaha dengan lebih gigih and put a lot of efforts until sometimes gave up with my self.kdgkala ada juga jeles tengok kawan dapat semua yang di nak padahal saya tak begitu but at least saya tahu setiap manusia tidak akan terlepas dengan ujian Allah,mungkin bukan sekarang tapi nanti.........who know accept Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 17:34


Pada 10-11-07 13:22 , Asward_hafiz posting:

!!! QUOTE !!!

ye...terus menghargai apa yang dimilki agar tak kehilagan nya...tak kisah lah harta atau apekebenda...janji kita hargainya... :kelip:



setuju2..hargai apa yang dimiliki..jangan risaukan sesuatu yang belum pasti.. :-)


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

Ulfah_AzZahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.07.2008
Ahli No: 34018
Posting: 77
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 18:10


Salam buat semua:-

    Saya terjumpa sebuah hadis, tapi Allah sahaja yang Maha Mengetahui siapa periwayatnya iaitu,

     Rasulullah s.a.w. bersabda:-

    "Janganlah kamu berprasangka buruk kepada Allah di dalam sesuatu yang Dia telah tetapkan kepadamu".

     Mudah-mudahan sepotong hadis yang pendek ini dapat memberi kita tazkirah dalam menjalani hidup seharian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ulfah_AzZahraProfil   Hantar PM kepada Ulfah_AzZahra   Quote dan BalasQuote

akhdanie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.07.2008
Ahli No: 34099
Posting: 28

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 19:12


Kita kurang ingat pada sesuatu yang kita punyai.. tetapi kita selalu ingat kepada apa yang ada ditangan org lain.. so belajarlah untuk menghargai sebelum semuanya hilang

Bookmark and Share

    


  Member Information For akhdanieProfil   Hantar PM kepada akhdanie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.186349 saat. Lajunya....