Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 31-03-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Wang bukan segala-galanya tetapi hampir segalanya memerlukan wang!
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
Ahmadmohd7878: 2 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Apa yang anda harapkan dari sahabat anda???


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Apa yang anda harapkan dari sahabat anda???

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa yang anda harapkan dari sahabat anda???

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 17:47


Assalamualaikum

dalam persahabatan, lisa pentingkan kejujuran...jika lisa dapati sahabat lisa tak jujur dengan lisa, lisa pasti akan kecewa...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 18:32


saya cuma harap kejujuran dan keikhlasan..dari itu bukan hanya berkawan dengan saya bila diperlukan, meninggalkan apabila jumpa dengan kawan lain yang lebih sekepala dengannya (banyak cakap)..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 20:46


semoga jadi sahabat dunia dan akhirat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 20:48


Pada 08-11-07 20:46 , faizatul posting:

!!! QUOTE !!!

semoga jadi sahabat dunia dan akhirat.....


wahh..bagus2..sahabat dunia dan akhirat..semoga bertemu lagi di sana :bunga: :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

puterililin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18843
Posting: 32
Dari: bumi ALLAH

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 20:54


jujur,ikhlas..dapat ubah dari ke arh yang lebih baik lagi..
ada masa senang dan susah..boleh mngadu apa jua masalah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterililinProfil   Hantar PM kepada puterililin   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 21:20


Mengharapkan diri sendiri dapat jadi sahabat yang baik. Tetapi begitulah, tak lepas dari kekurangan, tapi cuba nak jadi baik :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 21:21


Teman percaya dia, dia percaya teman

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 21:44


apa yang diharapkan..??
doa yang tak kunjung malap dari sahabat untuk ismi...

apa yang ana harapkan??
berharap agar mampu menjadi sahabat yang bermanfaat kepada sahabat2 yang lain..
berharap agar kami semua bertemu kembali di'sana...

windunya kat hangpa semua...
semuga ismi dan kawan-kawan di sini mampu mengukir senyum sebagai sahabat sejati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 08-11-07 23:29


Pada 08-11-07 20:46 , faizatul posting:

!!! QUOTE !!!

semoga jadi sahabat dunia dan akhirat.....


:oops: Macam ayat kawan baik saya dalam kad raya yang dikirim beberapa tahun lepas...walaupun dia dah kawin tapi kami tetap bersahabat...dan tahun ni dia tetap kirim kad buat saya...moga-moga kekal dunia akhirat persahabatan kami..saya harap moga-moga sahabat-sahabat saya jujur dan dapat menegur/membimbing ke jalan kebaikan dunia dan akhirat.... semoga mereka dapat menerima saya seadanya :welcome: 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 09:02


keikhlasan...kejujuran...dan kesetiaan...
yang dapat membimbing ana...
sahabat dunia akhirat....

"tika ku kealpaan..kau bisikkan bicara keinsafan..
kau beriku kekuatan tika aku diuji dengan dugaan..
saat ku kehilangan keyakinan,kau nyalakan harapan..
saat ku meragukan,keampunan Tuhan...kau katakan rahmatNYA mengatasi segala..."

alhamdulillah...thank u dJJI for da' gift of...FRIENDSHIP...

terima kasih teman ku.... :-) :bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 09:05


Pada 09-11-07 09:02 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

keikhlasan...kejujuran...dan kesetiaan...
yang dapat membimbing ana...
sahabat dunia akhirat....

"tika ku kealpaan..kau bisikkan bicara keinsafan..
kau beriku kekuatan tika aku diuji dengan dugaan..
saat ku kehilangan keyakinan,kau nyalakan harapan..
saat ku meragukan,keampunan Tuhan...kau katakan rahmatNYA mengatasi segala..."

alhamdulillah...thank u dJJI for da' gift of...FRIENDSHIP...

terima kasih teman ku.... :-) :bunga: :bunga:




:-) :-) :-) :bunga: :bunga:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 09:19


Pada 09-11-07 09:05 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 09:02 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

keikhlasan...kejujuran...dan kesetiaan...
yang dapat membimbing ana...
sahabat dunia akhirat....

"tika ku kealpaan..kau bisikkan bicara keinsafan..
kau beriku kekuatan tika aku diuji dengan dugaan..
saat ku kehilangan keyakinan,kau nyalakan harapan..
saat ku meragukan,keampunan Tuhan...kau katakan rahmatNYA mengatasi segala..."

alhamdulillah...thank u dJJI for da' gift of...FRIENDSHIP...

terima kasih teman ku.... :-) :bunga: :bunga:




:-) :-) :-) :bunga: :bunga:



akak.... :-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 09-11-07 09:22


kejujuran & keikhlasan dalam persahabatan.. serta berani menegur dan menasihati untuk kebahagian dunia dan akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 09:25


.. aku tak harapkan apa-apa pun dari seseorang yang bergelar kawan atau sahabat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 09:25


ada sahabat yang tak suka dikritik, semuanya perlu dipandang baik. Bila sahabat memberikan teguran dia ingat itu adalah satu tanda kebencian, "engkau telah bermusuh dengan aku" katanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 09-11-07 09:25


dia hrgai erti sebenar "persahabatan"
agar dia tulus ikhlas dalam bersahabat
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 09:39


saya tidak mengharapkan apa-apa dr sahabat..tapi saya sangat berharap agar saya dapat menjadi sahabat yang terbaik kepada semua sahabat2 saya..

insyaAllah saya tak kisah kalau sahabat nak betray saya..but saya akan make sure that saya akan menyenangkn sahabat dan semua org disekeliling saya...Amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 09:50


Pada 09-11-07 09:25 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. aku tak harapkan apa-apa pun dari seseorang yang bergelar kawan atau sahabat..


Kenapa pulak tak harapkan apa-apa :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 09:52


ana mengharapkan sahabiah ana akan bercerita mengenai apa yang dia tahu......
ana harapkan supaya ada kejujuran antara kita..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-11-07 10:29


Bukan semua yang kita harapkan kita akan dapat..
Yang penting kita mampu buat orang di sisi kita
gembira dan bahagia bersama kita..
Jangan terlalu banyak meletakkan harapan :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 09-11-07 11:20


Assalamualaikum
saya harapkan..dia juga menjadi sahabat saya......



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 14:06


Pada 09-11-07 09:02 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

keikhlasan...kejujuran...dan kesetiaan...
yang dapat membimbing ana...
sahabat dunia akhirat....

"tika ku kealpaan..kau bisikkan bicara keinsafan..
kau beriku kekuatan tika aku diuji dengan dugaan..
saat ku kehilangan keyakinan,kau nyalakan harapan..
saat ku meragukan,keampunan Tuhan...kau katakan rahmatNYA mengatasi segala..."

alhamdulillah...thank u dJJI for da' gift of...FRIENDSHIP...

terima kasih teman ku.... :-) :bunga: :bunga:




:welcome: :welcome: :welcome:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 14:07


Pada 11-11-07 14:06 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 09:02 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

keikhlasan...kejujuran...dan kesetiaan...
yang dapat membimbing ana...
sahabat dunia akhirat....

"tika ku kealpaan..kau bisikkan bicara keinsafan..
kau beriku kekuatan tika aku diuji dengan dugaan..
saat ku kehilangan keyakinan,kau nyalakan harapan..
saat ku meragukan,keampunan Tuhan...kau katakan rahmatNYA mengatasi segala..."

alhamdulillah...thank u dJJI for da' gift of...FRIENDSHIP...

terima kasih teman ku.... :-) :bunga: :bunga:




:welcome: :welcome: :welcome:



:welcome: :welcome:
:bunga: :bunga: :-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 14:18


Pada 09-11-07 09:22 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

kejujuran & keikhlasan dalam persahabatan.. serta berani menegur dan menasihati untuk kebahagian dunia dan akhirat.


betul-betul ana setuju 100% :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 14:21


Pada 09-11-07 09:50 , nur_mujahidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 09:25 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. aku tak harapkan apa-apa pun dari seseorang yang bergelar kawan atau sahabat..


Kenapa pulak tak harapkan apa-apa :roll:


.. sebab aku tak ada sahabat:malu:.. kawan itu ada.. tapi semuanya kawan gembira:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 14:23


Pada 11-11-07 14:21 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 09:50 , nur_mujahidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 09:25 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. aku tak harapkan apa-apa pun dari seseorang yang bergelar kawan atau sahabat..


Kenapa pulak tak harapkan apa-apa :roll:


.. sebab aku tak ada sahabat:malu:.. kawan itu ada.. tapi semuanya kawan gembira:lol:


p/s : ganaz sangat agaknya...tu yang sahabat takut nak dekat tu...em.. :berfikir: :berfikir: :jangan:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 22:21


Assalamualaikum
dalam persahabatan, ana mengharapkan keikhlasan, kejujuran dan kasih sayang yang telus kerana ana seorang yang begitu. pedih rasanya jika dapat kawan yang tak jujur dan mudah beralih arah bila jumpa kawan lain..

sesunngguhnya ana memandang serius erti persahabatan :bunga:


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 22:56


sentiasa berjaga2 dengan teman,sahabat dan kawan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 23:34


bukan hanya dari sahabat...
malah sesiapa pun yang berukhwah...baik yang rapat pun yang tidak

-jagalah adab dan TUTUR kata..... indahnya adab bahasa & perilaku datang dari HATI yang BERSIH....bukan hanya dari lahiriah yang nampak indah semata.

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-11-07 01:40


a shoulder 2 cry on.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 01:43


salam.....
dalam persahabatan saya harapkan sahabat yang tidak berpura-pura.
menjaga hati dan perasaan sahabat setakat termampu.
rela bersama dalam keadaan senang mahupun sukar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 03:17


Pada 11-11-07 23:34 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

bukan hanya dari sahabat...
malah sesiapa pun yang berukhwah...baik yang rapat pun yang tidak

-jagalah adab dan TUTUR kata..... indahnya adab bahasa & perilaku datang dari HATI yang BERSIH....bukan hanya dari lahiriah yang nampak indah semata.

wallahua'lam


betul tu kak nurmakar... :welcome: welcome: :bunga:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 14:03


Pada 11-11-07 22:21 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
dalam persahabatan, ana mengharapkan keikhlasan, kejujuran dan kasih sayang yang telus kerana ana seorang yang begitu. pedih rasanya jika dapat kawan yang tak jujur dan mudah beralih arah bila jumpa kawan lain..

sesunngguhnya ana memandang serius erti persahabatan :bunga:




:-) :welcome: :bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 23:46


Assalamualaikum...

tiba-tiba....hati mohamad terdetik untuk menulis sedikit isi didalam ruangan ini.
sebelum ini...mohamad hanya sekali lalu sahaja tanpa ada rasa untuk "post" sesuatu.


apa yang mohamad harapkan dari sahabat mohamad??

hhmm...

diri ini tidaklah sekuat yang "orang lain" sangkakan..
diri ini manusia biasa juga.
diri ini bisa "penat" dan bisa "terguris" dengan ujian dan dugaan yang mendatang..

apa yang mohamad harapkan dari sahabat2 mohamad hanyalah..
-dapat memahami mohamad dan dapat menerima mohamad seadanya.... (selain mohamad sudah cuba sedaya upaya untuk mengembirakan mereka)

- bila mohamad buat sesuatu, mohamad minta sangat pada "mereka2" ini untuk "beri sokongan dan dorongan"... bukan hanya tahu memberi alasan...

mohamad hanyalah manusia biasa....yang tidak terlepas dari silap dan salah.

adakah mohamad terlalu "baik" dan terlalu "beralah" ??? :-?

ianya menjadi satu persoalan...
-----------------------------------------------------------------------------------------
Sahabat Sejati (UNIC)

Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya dijiwa
Agar mudah ku mengerti segala yang terjadi
Sudah suratan ilahi

Ku biarkan pena menulis
Meluahkan hasrat dihati
Moga terubat segala keresahan dijiwa
Tak pernah kuingini

Aku telah pun sedaya
Tak melukai hatimu
Mungkin sudah suratan hidupku
Kasih yang lama terjalin
Berderai bagaikan kaca

Oh teman maafkanlah diriku
Oohh..tuhan tunjukkan ku jalan
Untuk menempuhi dugaan ini
Teman maafkan jika ku melukai mu
Moga ikatan ukhwah yang dibina keakhirnya

Sahabat pertemuan dan perpisahan
Adalah ketentuan ilahi
Semoga kita terus berada dibawah naugan rahmat ilahi
Aku tidakkan berdaya menahan hibanya rasa
Kau pergi meninggalkan diriku
Redha lah apa terjadi usahlah dikau kesali
Mungkin ada rahmat yang tersembunyi


*walaupun begitu...semua ini adalah ujian untuk diri ini lebih tabah dimasa hadapan..... alhamdulillah.... :-) :-) :-)

semua ini bukanlah satu bebanan...tetapi suatu nikmat dalam persahabatan... :bunga:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 05:12


ana harapkan semoga semua kesilapan ana ditegur dengan cara yang berhikmah.. juga semoga Allah meredhoi dan memberkati persahabatan kami... sedihnya sahabat ana semua belajar jauh dari ana.. teringat lah peristiwa dulu masa kat sekolah dan asrama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

zaneera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.11.2007
Ahli No: 31755
Posting: 49

sudan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 17:38


Assalamualaikum ..ana perlukan kejujuran, persahabatan ikhlas dan juga kekal hingga akhirnyer.. tapi yang ana sangat sedih.. apabila shbta ana yang paling ana rapat telah bertunang tanpa pengetahuan ana.. sahabat ana merahsiakan pertunangannya.. apabila ana dapat tahu hal tersebut ana mengucapkan tahniah kepada kawan ana walaupun dia keberatan utntuk memberitahu perihal pertunangannya..dia amat terkejut..sejak itu sahabat ana menjauhkan diri dari ana dan juga tidak mahu berkawan dengan ana lagi..salah satu alasannya kerana ana belum lagi bertemu jodoh ana dan tidak mahu ana cemburu dengan kebahagiaannya.............ana sangat sedih dan terkilan..sedangkan sebelum ini..sahabat ana selalu ada dcc ana d waktu susah senang.. ana sangat terkilan dan sedih..apa salahnyer setelah sahabat ana itu bertunang dan berkahwin dia meneruskan pershbtn dengan ana.. cuma ada batas2nyer apabila dia telah menjadi seorang isteri.. ana doakan sahabat ana bahagia dan menjadi isteri yang solehah.. :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaneeraProfil   Hantar PM kepada zaneera   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 18:08


erm...sabor saja lah.

saya tak harap apa-apa kat kawan-kawan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 00:53


Pada 26-11-07 18:08 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!


erm...sabor saja lah.

saya tak harap apa-apa kat kawan-kawan..


tak harap apa-apa kat kawan-kawan :berfikir: :-(
harapan dari sahabat :-?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.153413 saat. Lajunya....